常州市教育学会学生学业水平监测
高二英语试题 听力原文及朗读 2010 年 1 月
注意:本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。第一卷答案全 部做在答题纸上;第二卷答案直接做在试卷上。总分为 120 分。考试时间 120 分 钟。 第一卷(共 3 部分,满分 80 分) 第一部 分:听力(共两节,满分 20 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回 答有关小题和阅读下一个小题。每段话仅读一遍。
  1.How long did the man spend on his composition? A. Thirty minutes.
  2.Who is in hospital? A. Tom’s sister. B. Tom. C. Betty.
  3.What do you know about the man’s son? A.The son is not doing well. B.The son is as smart as his father.
  4.What does the man want to do? A.Return a ticket to the woman. B.Stay in London.
  5.Why doesn’t the man feel like going out? A.He feels tired. B.He will study all night C. He doesn’t like the film. 第二节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白。每段 X 才话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、 B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时 间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 ~ 8 题。
  6.What’s bothering the woman? A.She doesn’t like living in the city. B.She has been left behind. C. She’s tired of doing the same things every day. C. Buy a plane ticket C. The son is very poor. B. More than forty minutes. C. Thirty-five minutes.

  7. What is the woman? A.A housewife. B. A college student C. A high school student C. Go to sleep.
  8. What will the woman do next? A. Study. B. See a film. 听第 7 段材料,回答第 9?11 题。
  9. Why doesn’t the man want to see Mrs. Cathy? A.He thinks she is not kind. B. He is tired of waiting for people. B.He thinks she is boring.
  10.Whom does the man have to see at 10 a.m.? A. Mr. White. B. Mr. Potter. C. Mrs. Cathy.
  11.What is the relationship between the two speakers? A. Father and daughter. B. Husband and wife. C. Boss and secretary. 听第 8 段材料,回答第 12 -14 题。
  12.Where is the woman? A. On First Street
  13.Where is Bums Park? A.At the first crossing. B.On the other side of Main Street C. At the corner of Lincoln and Fifth. B. On Main Street C. At the bus stop.

  14.How can the woman get to the park when she is at the crossing of First Street and Lincoln Street? A.Turn right and go straight B.Go along First Street for a few minutes. C.Turn left and walk two blocks. 听第 9 段材料,回答第 15 ~ 17 题。
  15.Why does the woman have to put off the meeting? A.Because she can’t get in touch with her cousin. B.Because she has another more important meeting. C.Because her plane is delayed because of the fog.
  16.What does the woman ask Mr. Smith to do? A.To find out her cousin’s telephone number. B.To send her cousin a message. C.To attend her cousin’s party.
  17.What are they going to do on Thursday? A.Meet at airport. B.Attend Alfred Blake’s party.
C.Have a meeting. 听第 10 段材料,回答第 18 -20 题。
  18. What were the students going to do? A.They were going to read their articles before a video camera B.They were going to read news on TV. C.They were going to celebrate the writer’s sister’s birthday.
  19. Why was the writer so nervous? A.He had never stood before a video camera. B.He had never read his own article before a video camera. C.This camera was different from the one he had once faced.
  20. What was the writer’s feeling to his class teacher? A. Nervous. B. Afraid. C. Thankful.
常州市教育学会学生学业水平监测 英语听力内容及参考答案 2011 年 1 月 听力原文: Text 1: M: By the way, have you finished your composition? W: Yes. I spent more than forty minutes on it last night M: I didn't start it until nine ihiny last night because I had to do my physics exercises first At ten five I finished my composition. Text
  2: M: Hello, Betty, are you sure that Tom is in hospital? W: Yes. His sister told me that. She is going to see him this evening. M: Do you think I can go with her? W: I don't know. Why don't you ask her yourself? Text 3: W: How's your son doing in school? Is he as smart as his father? M: He had a promising start, but now he's doing poorly. To make things worse, he's stopped going to classes. Text
  4: W: Freedom Travel Service. May I help you? M: Yes. I'd like to make a reservation for a return ticket I want to leave on the twenty-third of July. W: Okay. Where are you going? M: Well, I'm flying to London. Text 5: M: Do you mind if we don't go to the cinema tonight? I can hardly keep my eyes open after studying all night W: No, it doesn't matter. We can go tomorrow or next week. M: Yes, it is. Very exciting!
W: Hum, well, perhaps I'l1 come after all. M: Good! Text
  6: W: I can't stand living like this any more! Day after day, I do the same things and I feel the same way! M: Why not go out for a film this afternoon? You look tired. W: That's the problem. I want to see films. I want to visit parks and I want to sleep 12 hours a day, but there isn't enough time. M: The Entrance Exam is still three months away. Don't worry. You will succeed. W: Everybody in my school is busy with study ( study and study. I am afraid I'll fall behind ihcm if 1 relax. M: But sometimes you should have a rest or you will be too worn out. W: I can't help it. Thank you anyway. It's time for me to review my geography. After all, I am longing to attend an ideal college Text
  7; W: Good morning, Mr. Potter. How are you today? M: Oh, not too bad, thanks. How are you? W: Fine, thanks. Er, excuse me, but do you know you have to see Mr. White, your bank manager, at ten, right? M: No... I mean..., yes, of course! Do I have to see anyone after that? W: After that you are supposed to go and see Mrs. Cathy. Remember? M: Oh, do I have to? She is very kind, I know, but she's not interesting! And besides, she's so far away. Can she come here? W: Well, no...not really. And you,re going to be in town anyway, aren'tl yon? Or have you forgotten about that, too? Text 8: W: Pardon mc, officer. I want to go to Bums Park, Would you please tell me how to get there? M: Yes, Miss. Bums Park is about half a mile from here. Do you want to take a bus or walk? The bus stop is on the other side of the street if you want to take a bus. W: Well, I'd like to walk if it's within walking distance. M: All right. We are now on Main Street. Go this way along, until you come to First Street. W: I see. M: Go straight along Main Street as far as First Street. Turn left onto First Street and walk another two blocks. Then you'll come to Lincoln Street. W: Lincoln Street? M: Yes, then turn right. Walk for a few minutes. Bums Park begins at the corner of Lincoln and Fifth. W: Thank you very much, officer. M: You're welcome. Good-bye. Text9: W: Hello, Mr. Smith. This is Ellen Speaking. M: Who? Just a minute. Let me turn down the TV. Who? Oh, Ellen. I can hear you now, not well though. W: I've been delayed here. The plane won't take off because of the fog, and I'd like to put off our meeting till Thursday at the same hour, if it is convenient for you. M: Sure. That will be all right. W: Oh, that's great. Could you get in touch with my cousin, Alfred Blake, at 26 Brown Street and
tell him that I won't be able to attend his party tomorrow because of the delay? M: Certainly, with pleasure. W: He has a phone, but I can't remember the number right now. Thank you ever so much. M: You're welcome. W: I'll be seeing you an Thursday. Good-bye. M: Good-bye. Text 10: It was 2: 05 in the afternoon. When I entered the classroom, I was surprised to see a video camera. Our class teacher was operating the camera. and my classmates were all talking among themselves slowly. Most of us had never been in front of a video camera before, so we were quite nervous. As for myself, I had once faced one at home, my uncle was shooting when we celebrating my sister's birthday. But this was completely different. We had to talk about our articles as if we were reading news on TV. The funny thing was that every time I tried to face the camera and talk about my article, I forgot the article and couldn't resist looking down at it. It was a completely different experience for me, thanks to our class teacher.
 

相关内容

高二英语学业水平复习课教学设计

   高二英语学业水平复习课??书面表达 天津市北门东中学 李茜 根据《学业水平标准》的要求,学生可以根据提示写出常见体裁的应用文, 能对所提供的信息及图表中的人物和事件进行简单描述。 据此本节课的教学目标 教学目标确定如下: 教学目标 [知识目标] 学生能够说出与环保相关的词汇以及掌握一些句型 [能力目标] 学生能够把已知的词汇运用到写作中,形成一篇通顺可读的文 章,完成写作任务 [情感目标] 通过活动使学生主动参与写作过程;让学生积极参与交流。并 让学生在学习的过程中,提高环保意识。 本课重点 ...

初中毕业生学业水平考试试卷(英语)

   初中毕业生学业水平考试英语试卷 第二部分 二、单项填空(本题有 15 小题,每小题 1 分,共 15 分) 请从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 ( ) 16. ?By the way, have you got e-mail address? ?Oh, yes, it is swimonland @ hotmail.com. A. a ( B. an C. the D. / ) 17. I saw many eating grass on the hill. A. ...

2009年初中毕业生学业水平考试英语模拟试卷

   2009 年初中毕业生学业水平考试英语模拟试卷 年初中毕业生学业水平考试英语模拟试卷 第一部分 听 力 (25 分) 小题, 一、听对话选图片(本题共 5 小题,每题 1 分,共 5 分) 听对话选图片( 听小对话,选择图片(共 小题, 第一节 听小对话,选择图片 共 5 小题,计 5 分) 1. Which is Kate’s favorite sport ? 2. How’s the weather now ? . 3. What does Emma want to be ? 4. Wh ...

2010东营市初中学生学业水平考试英语试题及答案

   试卷类型 A 2010 年东营市初中学生学业考试 英 语 试 题 (总分 120 分 考试时间 120 分钟) 注意事项: 注意事项: 1、本试题分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分。第Ⅰ卷 8 页为选择题,65 分;第Ⅱ卷 4 页为非 选择题,55 分;共 120 分。 2、答第Ⅰ卷前务必将自己的姓名、考号、考试科目涂写在答题卡上。考试结束,试 题和答题卡一并收回。 3、 第Ⅰ卷每题选出答案后, 都必须用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号 (ABCD) 涂黑。如需改动,必须先用橡皮擦干净,再改涂其 ...

2010年浙江省东阳初中毕业生学业水平考试英语试卷

   洪沟中学 九年级英语 模拟试题 内部使用 组编: 组编:常树林 2010 年浙江省东阳初中毕业生学业水平考试英语试卷 说明: 说明: 1.全卷分卷 I (选择题)和卷 II (非选择题)两部分,共七大题 82 小题,满分 120 分,考 试时间 100 分钟。 2.所有答案必须做在答题纸上的相应位置上,答在试题卷上无效。卷 I 的答案必须用 2B 铅笔 填涂;卷 II 的答案必须用黑色字迹钢笔或签字笔写在答题纸的相应位置上。 3.用黑色墨水的钢笔或签字笔在答题纸上填写姓名和准考证号。 试卷Ⅰ ...

英语期末复习(一)

   英语期末复习( 英语期末复习(一) ??新增词汇学习 新增词汇学习 期末新增词汇(共16个) " " " " " " " " awareness disqualify equalize status immune irritate rank occasion " " " " " " " " convince assemble deliver original fulfill ginger graph inflammation 1. awareness n. 意识,认识 " Health ...

英语学业水平考试之落实

   The Implementation of the English Proficiency Test for Senior High Students 英语学业水平考试之落实 周村二中 杨志章 英语学业水平考试试卷与高考试卷的区别 学业水平考试 题型 概括 类别 第I卷 卷 第II卷 卷 总分 第一部分 听力测试 共60分 分 非选择题, 非选择题,共40分 分 100分 分 共两节, 小题 满分20分 小题, 共两节,20小题,满分 分 小题, 共10小题,满分 分 小题 满分10分 共1 ...

英语听力(1)期末复习提要

   英语听力( ) 英语听力(1)期末复习提要 2006 年 7 月 1.课程的性质和任务 课程的性质和任务 本课程是一门英语听力技能训练课。 课程从简单的辨别易混淆的因素开始, 逐渐过度到 单词的辨音, 通过一系列循序渐进的训练, 使学生最终能够听懂英语国家人士的一般交谈和 简短对话、理解大意、抓住要点和有关细节、进行推理、分析说话者真实意图、能用英语记 录要点并做简要概括。 本课程重在通过专门系统的听力技能训练, 为培养学生全面的英语交 际能力奠定良好的听力基础。因此在课程的实施过程中,应以 ...

龙文高二英语上学期期末测试2

   中小学 1 对 1 课外辅导专家 高二模块六 期末测试 第一节:单项填空(共 15小题;每小题1分,满分 15分) 1. ?Can I ask you a rather personal question, Mr. Wang? ? . A. Yes, don’t worry B. Of course, go ahead C. Yes, help yourself D. Of course, why not? 2. He proved himself a true gentleman and ...

龙文高二英语上学期期末测试1

   中小学 1 对 1 课外辅导专家 高二上学期期末模拟试卷 高二上学期期末模拟试卷 模拟 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 35 分) 第一节 单项填空(满分 15 分) 21. the man’s rude behavior cost him his job, he was still in high spirits. A. As B. Despite C. Because D. While 22. We can make some adjustments the reactions o ...

热门内容

李阳疯狂英语100发音

   第一章 第一章 字母发音突破 秘诀 1 最坚实的基础??疯狂突破字母关 这是一首优美、现代的字母歌,绝对不是我们从小就熟悉的那首“比较弱智”的字母 歌!请一定要反复听、反复模仿。 26 个字母、26 个单词、26 个句子,疯狂模仿,发音必会产生飞跃! A 的读音为 IPA: [ ] I’m afraid you’ve made a mistake. K.K: [ ] 恐怕您搞错了。 B 的读音为 IPA: [ ] I won’t be able to finish my work. K.K: ...

北京市海淀区2010-2011初三英语期末练习答案

   海淀区九年级第一学期期末练习 海淀区九年级第一学期期末练习 英语试卷答案及评分参考 2011. 1 听力理解 (共 24 分) 听力理解 一、听对话选图。 (共 4 分,每小题 1 分) 1. C 2. A 3. B 4. C 二、听对话或独白选择答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5. A 6. C 7. A 8. B 9. C 10. A 11. B 12. C 13. B 14. B 15. A 16. B 三、听对话记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Sal ...

六年级英语词组归纳

   a : a little(一点) a lot(很,非常), a lot of(许多), lots of(许多,很多) , a bottle of(一盒……), a piece of(一张/片……) , a cup of (一杯……), a glass of(一玻璃杯……), all right(好,行,不错), most of(大部分……), plenty of (很多,大量的) be: be good for(对于……来说是好的), be bad for(对于……来说是不好的), be g ...

考前英语写作专题

   话题一: 假定你是李华,你的英国网友 Velinda 来信说暑假要来中国,请你为她制定一个小学习计划,帮助她 学习一点汉语和中国文化。请你根据她的要求用英语写一封回信。 注意: l. 词数 120-150; 2. 说明相关的学习内容及形式; 3. 文章开头和结尾语已给出,不计入总词数。 A nice choice150 词: Dear Velinda, Nice to hear from you. I’m very happy to learn that you will come to C ...

初中英语习惯用语集锦

   短语 初中英语总复习 初中英语总复习 [ BOOK I UNITS 116] --2. Here you are. 给你 6. over there 在那边 3. look the same 看起来一样 7.at school 在学校 11. middle school 中学 15.throw it like that 像那样扔 19.Young Pioneer 少先队员 23. have breakfast 吃早饭 27. sit down 坐下 4.in English 用英语 8.Th ...