成人本科学士学位英语统一考试辅导
阅读理解 第一章 阅读理解
Passage 1 After a busy day of work and play, the body needs to rest. Sleep is necessary for good health. During this time, the body recovers from the activities of the previous day. The rest that you get while sleeping enables your body to prepare itself for the next day. There are four levels of sleep, each being a little deeper than the one before. As you sleep, your muscles relax little by little. Your heart beats more slowly, and your brain slows down. After you reach the fourth level, your body shifts back and forth from one level of sleep to the other. Although your mind slows down, from time to time you will dream. Scientists who study sleep state that when dreaming occurs, your eyeballs begin to move more quickly (although your eyelids are closed). This stage of sleep is called REM, which stands for rapid eye movement. If you have trouble falling asleep, some people recommend breathing very slowly and very deeply. Other people believe that drinking warm milk will help make you drowsy. There is also an old suggestion. Other people believed that drinking warm milk will help make you drowsy. There is also an old suggestion that counting sheep will put you to sleep! (20
  03.
  11)
  1. A good title for this passage is . A. Sleep B. Good Health C. Dreams D. Work and Rest
  2. The word “drowsy” in the last paragraph means . A. sick B. stand up C. asleep D. a little sleepy
  3. This passage suggests that not getting enough sleep might make you . A. dream more often B. have poor health C. nervous D. breathe quickly
  4. During REM, . A. your eyes move quickly B. you dream C. you are restless D. both A and B
  5. The average number of hours of sleep that an adult needs is . A. approximately six hours B. around ten hours C. about eight hours D. not stated here Passage 2 Most people go to a doctor in their own town or suburb. But people in the Australian outback can’t get to a doctor quickly. The nearest doctor is sometimes hundreds of kilometers away so they have to call him on a two-way radio. This special doctor is called the “flying doctor”. He visits sick people by plane. When someone is very sick, the doctor has to fly to the person’s home. His plane lands on a flat piece of ground near the person’s house. Sometimes the doctor has to take the patient to hospital. Flying doctors take about 8,600 people to hospital each year. However, most of the time the person isn’t very sick, and the doctor doesn’t have to visit. He can give advice on the radio from the office at the flying doctor centre. He can tell the patient to use some medicine from a special medicine chest. There is one of these chests in every home in the outback. Each bottle, tube and packet in the chest has a number. The doctor often says something like this: “Take two tablets from bottle number 5 every four hours.” A man called John Flynn started the Royal Flying Doctor Service in 19
  27. he had only one plane. Today here are 14 flying doctor centres, 29 planes, 14 full-time doctors and several part-time doctors, nurses and dentist.
  1. The flying doctors mentioned in this article treat their patients . A. quickly B. effectively C. over great distances D. all of the above
  2. Which happens first? A. The doctor flies to the sick person’s home. B. The sick person is treated by the doctor. C. The plane lands near the patient’s house. D. The sick person or his family calls the doctor on a two-way radio.
  3. From the article we can conclude that Australia has a number of .
1
A. remote areas B. good highways C. mountainous regions D. strange animals
  4. The doctor can give the sick person advice on the radio from his office if . A. the patient has a special medicine chest in his home B. the doctor feels very tired C. the patient has got a two-way radio D. the patient is not very sick
  5. Do doctors at the centre work full time? . A. All of them do B. Some of them do C. None of them do D. The article does not say 【答案】 D D A D B Passage 3 One silly question I simply can’t stand is “How do you feel”. Usually the question is asked of a man in actiona man on the go, walking along the street, or busily working at his desk. So what do you expect him to say? He’ll probably say, “Fine, I’m all right.” But “You’ve put a bug in his ear”, maybe now he’s not sure. If you are a good friend, you may have seen something in his face, or his walk, that he did not realize that morning. It starts him worrying a little. First thing you know, he looks in a mirror to see if everything is all right, while you go merrily on your way asking someone else, “How do you feel?” Every question has its time and place. It’s perfectly acceptable, for instance, to ask “How do you feel?” if you’re visiting a close friend in the hospital. But if the fellow is walking on both legs, hurrying to make a train, or sitting at his desk working, it’s no time to ask him that silly question. When George Bernard Shaw, the famous writer of plays was in his eighties, someone asked him “How do you feel?” Shaw put him in his place. “When you reach my age”, he said, “either you feel all right or you’re dead.”
  1. According to the writer, greetings such as “How do you feel?”. A. show one’s consideration for others B. are a good way to make friends C. are proper to ask a man in action D. generally make one feel uneasy
  2.The question “How do you feel?” seems to be correct and suitable when asked of. A. a man working at his desk B. a person having lost a close friend C. a stranger who looks somewhat worried D. a friend who is ill
  3.The writer seems to feel that a busy man should . A. be praised for his efforts B. never be asked any question C. not be bothered D. be discouraged from working so hard
  4.George Bernard Shaw’s reply in the passage shows his . A. cheerfulness B. cleverness C. ability D. politeness
  5.“You’ve put a bug in his ear” means that you’ve . A. made him laugh B. shown concern for him C. made fun of him D. given him some kind of warning 【答案】D D C B D Passage 4 Acting is such an over-crowed profession that the only advice that should be given to a young person thinking of going on the stage is “Don’t!” But it is useless to try to discourage someone who feels that he must act, although the chances of his becoming famous are slim. The normal way to begin is to go to a drama school. Usually only students who show promise and talent are accepted, and the course lasts two years. Then the young actor or actress takes up work with a theatrical company 剧团)usually as an assistant stage manager. This means ( , doing everything that there is to do in the theatre and occasionally acting in very small parts. It is very hard work indeed, the hours are long and the salary is tiny. Of course, some people have remarkable chances which lead to fame and success without this long and hard training. Connie Pratt, for example, was just an ordinary girl working in a bicycle factory. A film producer happened to catch sight of her one morning waiting at a bus stop, as he drove past in his car. He stopped and got out to speak to the girl. He asked if she would like to go to the film studio to do a test, and she thought he was joking. Then she got angry and said she would call the police. It took the producer twenty minutes to convince
2
Connie that he was serious. The test was successful. And within a few weeks she was playing the leading part opposite one of the most famous actors of the day. But chances like this happen once in a blue moon!
  1. From the very beginning, the author puts it clearly that acting is a profession . A. sought after by too many people B. too difficult for young people C. for slim people only D. one can go into without special training
  2.For someone who feels he must act, it is very likely that . A. he will become a film star at long last B. he will become a stage manager C. he will be well paid D. he will end up without any success
  3.The film producer found Connie Pratt one morning when she was . A. at work in a bicycle factory B. driving past him in her car C. going to a film studio D. waiting for a bus
  4.A few weeks after the test, Connie Pratt found herself . A. the most famous actress of the world B. playing the leading female role in a play C. as famous as the greatest actor of the world D. no less famous than the leading actor of the day
  5.The concluding sentence “chances like this happen once in a blue moon” means . A. this is something which happens once in a while B. this is a highly profitable chance C. this is something highly possible D. this is a very rare chance 【答案】A D D B D Passage 5 Although the United States covers so much land and the land produces far more food than the present population needs, its people are by now almost entirely an urban society. Less than a tenth of the people are engaged in agriculture and forestry (林业) and most of the rest live in or around towns, small and large. Here the , traditional picture is changing: every small town may still be very like other small towns, and the typical small town may represent widely accepted view of the country, but most Americans do not live in small towns any more, half the population now lives in some thirty metropolitan areas (large cities with their suburbs) of more than an million people each, a larger proportion than in Germany or England, let alone France. The statistics(统计)of urban and rural population should be treated with caution because so many people who live in areas classified as rural travel by car to work in nearby town each day. As the rush to live out of town continues, rural areas within reach of towns are gradually filled with houses, so that it is hard to say at what moment a piece of country becomes a suburb. But more and more the typical Americans live in metropolitan rather than a small town environment. (225 words)
  1. If now American has 250 million people, how many of them are engaged in agriculture and forestry? . A. About 25 million B. More than 25 million C. Less 25 million D. Less than 225 million
  2.Which of the following four countries has the smallest proportion of people living in metropolitan areas? . A. United States B. Germany C. France D. England
  3.What’s the meaning of the word “metropolitan” in the middle of the passage? . A. Of a large city with its suburbs B. Of small and large towns C. Of urban areas D. Of rural areas
  4.According to the passage, what can we learn about small towns in the Untied States? . A. Most small towns become gradually crowded B. Small towns are still similar to each other C. As the traditional picture is changing, towns are different D. Small towns are turning into large cities
  5.Why is it hard to say when a piece of country becomes a suburb? Because . A. they are the same B. the rush takes place too quickly C. the process is gradual D. more and more Americans live in metropolitan areas 【答案】C C A B C
3
第二章 词汇与语法
一、词语用法模拟练习 100 题
  1.The movie star with your sister, didn’t he? A. was used to dance B. used to dancing C. used to dance D. was used to dancing
  2.The girl in the snapshot was smiling sweetly, her long hair in the breeze. A. flowed B. was flowing C. flow D. flowing
  3.Mother insisted that they before nine in the evening. A. are to be back B. ought to be back C. be back D. had to be back
  4.The professor paused as if his students to ask questions on the point he had just made. A. expecting B. to expect C. expected D. to have expected
  5.I couldn’t understand why he pretended in the bookstore. A. to see me not B. not to see me C. not see me D. to see not me
  6.The classroom was almost empty a desk or two. A. besides B. except for C. except D. in addition to
  7.It was in that small room they worked hard and dreamed of better days to come. A. what B. in which C. which D. that
  8., you must show your ticket to go into the cinema. A. No matter whoever you are B. Whoever you are C. Whomever you are D. No matter who are you
  9. that the left side of the human brain is responsible for logic. A. It generally is believed B. It is believed generally C. It is generally believed D. Generally it is believed
  10.Scientists didn’t know much about lung cancer . A. before long B. until recently C. long before D. in the past few years
  11. his wealth, he is not happy. A. Except for B. In spite of C. Because of D. Besides
  12.The football game will be played on . A. June six B. six June C. the sixth of June D. the six of June
  13.Bob’s doctor suggests for a few days. A. that he is resting B. his resting C. him to rest D. that he rest
  14.You me, because I didn’t say that. A. must have misunderstood B. had to misunderstand C. must misunderstand D. must be misunderstood
  15.We moved to the front row we could hear and see better. A. so as B. so that C. because D. such that
  16.John Kennedy was president of the United States. A. the thirty-five B. the thirty-fifth C. thirty-fifth D. thirty-five
  17.I’ll have a cup of coffee and . A. two breads B. two piece of
 

相关内容

成人本科学士学位英语统一考试词汇

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 北京地区成人本科学士 学位英语统一考试词汇必备 刘本政 总主编 学位英语统考命题研究委员会 审 中国人民大学出版社 1 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62510513 中国人民大学成人英语三级 红宝书编委会 总主编 刘本政 主 编 编 者 龙 啸 孙绍艳 黄箭宇 李 娜 2 北京地区成人本科学士学位英语统一考试:www.ruccet.com 010-62 ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followe d by some questions or unfinished statements. For each of them there are four c hoices marked A, B, C a ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( ) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followe d by some questions or unfinished statements. For each of them there are four c hoices marked A, B, ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B)2009.11.21

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(B) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2009.11.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices m ...

2009.11.21北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2009.11.21 Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices m ...

2009年北京地区成人本科学士学位英语统一考试试题及答案(B)

   www.TopSage.com 大家网 1/8 2009 年北京地区成人本科学士学位英语统一考试试题及答案 年北京地区成人本科学士学位英语统一考试试题及答案(B) Part I Reading Comprehension (30%) Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试模拟B

   三级英语模拟题 (B) I. Reading Comprehension Directions: There are 3 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试模拟A

   三级英语模拟题(A) 三级英语模拟题 ⅠReading Comprehension Passage 1 Languages are marvelously complex and wonderfully complicated organs of culture. They embody the quickest and the most efficient means of communicating within their respective culture. To learn a ...

08年北京地区成人本科学士学位英语统一考试 A

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试 2008.04.19(A 卷) Part I Reading Comprehension Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Yo ...

北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A)

   北京地区成人本科学士学位英语统一考试( 北京地区成人本科学士学位英语统一考试(A) 2006.4.22 注意事项 一、将答题卡(纸)上的姓名及学生代号用中文和阿拉伯数字填好。 二、仔细阅读题目的说明。 三、在 120 分钟内答完全部试题。 四、答案一定写在答题卡上,凡是写在试题册上的答案一律作废。 五、用铅笔这样划答案:[A] [B] [C] [D],用其他符号答题者不记分。 六、 如要改动答案, 必须先用橡皮擦去原来选定的答案, 然后再按上面的规定重新答题。 Part I Reading ...

热门内容

英语应用文写作的格式和写作要点

   ⑵、应用文写作的格式和写作要点 本部分要求考生在规定时间内,按照题目所规定的内容要点,写出 100 字左右的书信。 (80?120 都是正常范围) 。不要求考生写信头,信内地址以及写信 时间,只从称呼开始,然后根据题目要求写出正文、结尾客套,签名统一用“李明”这个名字。 称呼是书信的开头部分,一定用 dear 打头。主义头衔的使用,通常对于那行,可用 Mr.,学术界用 Dr.和 Prof.(介绍信、请求信),称呼女性多用 Mrs., Ms.或 Miss. Ms.可称未婚女性,也可称已婚女性。 ...

如何提高英语书面表达能力

   如何提高英语书面表达能力 英语写作在英语学习中占着不可忽视的位置。 写作主要包括两大方面: 一是内容, 即写什么; 二是表述,即如何用语言把内容表述出来。英语写作是对英语语言知识的积极运用。然而, 有些学生虽然想象丰富, 思路开阔, 但是语言表达却显得苍白无力。 如何提高英语表达能力, 并非一件易事。 1.句子要正确。合乎语法。要注意汉英两种语言在表达上的差异,避免中国式英语。请比 较下面两组句子: 1) 误:Only this, we can hope to do the work wel ...

2009年河南省中考英语试题及答案

   英语答案 一、 听力理解(20 小题,每小题 1 分,共 20 分) 1 A 11 B 2 B 12 C 3 C 13 B 4 C 14 A 5 A 15 B 6 C 16 C 7 A 17 D 8 B 18 B 9 A 19 A 10 A 20 E 二、单项选择(15 小题,每小题 1 分,共 15 分) 21 B 22 D 23 A 24 B 25 C 26 D 27 B 28 A 29 D 30 C 31 A 32 C 33 B 34 C 35 D 三、完形填空(10 小题,每小题 1 ...

英语900句(801?900)

   英语 900 句(801?900) 801. I like painting, but I wouldn't want it to be my life's work. 我喜欢绘画,但是我不会让他成为我终生的职业. 802. Have you ever thought about a career in the medical profession? 你是否考虑过成为医学专业的职员? 803. My uncle was a pilot with the airlines. He just r ...

电大会计本科学位英语复习资料0804

   8002564.doc 200804 会计学学 语复习资 从A、B、C、D 个选项 选 个与其它 个划线 读 同 选项 A. grapes B. changes C. tables √D. libraries √A. enough B. fight C. neighbor D. daughter √A. would B. ground C. about D. out √A. large (g 发 ) B. gay (g 发 ) C. glory (g 发 ) D. grammar (g 发 ...