Unit 5
Topic 1
Ⅰ. 单项选择。 (10 分) ( )
  1. ?How much did you buying the new bike? ?Three hundred yuan. A. pay B. cost C. take D. spend ( )
  2. ?Mike felt sad because he failed his exam yesterday. ?I’m sorry to hear that. Let’s . A. cheer him on B. cheer on him C. cheer him up D. cheer up him ( )
  3. Some children were skating on the ice happily. Suddenly one of them the water and the other children felt . A. falls into; mad B. fell into; frightened C. fall into; mad D. felt into; frightened ( )
  4. ?Tom, Jane wanted you to call her. ?I’ll in twenty minutes. Thank you. A. call on her B. call her on C. ring up her D. ring her up ( )
  5. Ann will not be able your birthday party because she has a temperature. A. to come to B. come C. comes D. to come ( )
  6. Jack wanted to get a ticket to Titanic, but there was left. A. no B. not C. none D. one ( )
  7. Kate’s grandmother lives in a house, but she doesn’t feel . A. alone; alone B. lonely; lonely C. alone; lonely D. lonely; alone ( )
  8. He entered Beijing University. The people in his village are him. A. in the end; pride in B. at the end; pride of C. in end; proud of D. in the end; proud of ( )
  9. ?What’s the matter with Tom? He seems sad. ?His pet dog died. A. feel B. feels C. to feel D. feeling ( )
  10. ?Shall we go hiking this weekend? ?OK. Sounds . A. good B. well C. good idea D. bad Ⅱ. 情景交际。 分) (5 根据对话情景选择恰当的选项,其中有两项是多余的。 A. I’m sorry to hear that. B. I hope everything goes well. C. Your uncle telephoned. D. Everything is ready. E. Not so well. F. He feels very lonely. G. He has a bad cold. Mother: Lin Tao, are you setting the table for your grandparents and uncle? Lin Tao: Yes, Mom. 11
Mother: Just set two places. 12 He said he wasn’t able to come. Lin Tao: What’s the matter with him? Mother: 13 Lin Tao: Bad luck! 14 Did my uncle sound worried? Mother: Yes. He said he would go to see a doctor. Lin Tao: 15 I will ring him up.
  11.
  12.
  13.
  14.
  15. Ⅲ. 完形填空。 (10 分) Only Mother’s Love is true love. She gives you everything all her life. When you are a baby, mother looks after you 16 . In your waking hours she always holds you in her arms. When you are ill, she 17 her work right away to look after you. When you are growing up, she feels 18 . When you are 19 to go to school, mother still looks after you all the time. On cold winter days, she always tells you 20 more clothes. She always stands in the wind 21 for you to come back from school. When you leave home 22 school with little breakfast, she always feels 23 about you at home. She usually knows about your study and spends much money 24 your school things. When you do 25 in the exam, you will see the happiest smile on her face. We should remember Mother’s Love forever(永远). ( )
  16. A. careful B. carefully C. good D. badly ( )
  17. A. does B. goes on C. stops D. likes ( )
  18. A. sad B. silly C. upset D. happy ( )
  19. A. old enough B. young enough C. enough old D. enough young ( )
  20. A. to take off B. to put on C. take off D. put on ( )
  21. A. wait B. waits C. waiting D. waited ( )
  22. A. to B. for C. at D. in ( )
  23. A. angry B. active C. worried D. pleased ( )
  24. A. on B. in C. with D. for ( )
  25. A. good B. well C. angrily D. happily Ⅳ. 阅读理解。 (30 分) (A) I felt very sad because I was not able to get the ticket to the film Hero last Friday. I learned from the newspaper that tickets could be bought at the cinema box office in Richland Hills any day between 10:00 a. m. and 4:00 p. m. Since I work from 9:00 a. m. to 5:30 p. m. , the only time I could go to the cinema was during my 45 minutes’ lunchtime. It is a pity that the cinema is on the other side of the town and the bus service between my company and Richland Hills is not very good. But if you are lucky, you can make the round trip in 45 minutes. Last Monday, I stood at the bus stop for 15 minutes waiting for a bus. By the time I saw one come round the corner, there was not enough time left to make the trip, so I had to go back. The same thing happened on Tuesday, and again on Wednesday. On Thursday my luck changed. I got on a bus right away and arrived at the cinema in twenty minutes. But when I got there, I found a long line of people at the box office. I heard one man said he had been waiting in line for over an hour. I found I would not have enough time to wait in line. I caught the next bus and went back across the town. By Friday I understood my only hope was to make the trip by car. It was expensive, but I felt it would be worth it to see the film. The trip by car only took 10 minutes, but it felt like an hour to
me. When I reached the cinema, I was delighted to see that nobody was waiting in line. But I quickly found out that it was because they had already sold out all the tickets. ( )
  26. It seemed that the writer of the story works as a . A. worker B. doctor C. farmer D. clerk ( )
  27. The writer tried to go to the cinema every day, but really got there . A. five times B. three times C. four times D. twice ( )
  28. We can infer from the underlined sentence that the writer was . A. worried B. sorry C. surprised D. pleased ( )
  29. In the end the writer got ticket(s). A. one B. two C. three D. no ( )
  30. When the writer reached the cinema, he was delighted because . A. he understood B. it was expensive, but he felt it would be worth it to see the film C. the trip by car only took 10 minutes D. he saw that nobody was waiting in line (B) Films in Beijing Theater This Week HARRY POTTER (Ⅲ) American film Director: Alfonso Cuaron Starring: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson Time: From Monday to Wednesday, at 6:00 p. m. Ticket Price: ¥20 KUNGFU HUSTLE Chinese film Director: Zhou Xingchi Starring: Zhou Xingchi, Liang Xiaolong, Yuan Hua Time: From Wednesday to Friday, at 9:00 p. m. Ticket Price: ¥16 A WORLD WITHOUT THIEVES Chinese film Director: Feng Xiaogang Starring: Liu Dehua, Liu Ruoying, Ge You, Li Bingbing Time: From Friday to Sunday, at 6:30 p. m. Ticket Price: ¥18 (Half on Sunday for children) TROY American film Director: Wolfgang Peterson Starring: Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Adoni Maropis Time: From Tuesday to Saturday, at 9:30 a. m. Ticket Price: ¥14
)
  31. There will be in Beijing Theater this week. A. one Chinese film B. two Chinese films C. three American films D. four foreign films ( )
  32. If an adult with his child goes to Beijing Theater to watch A world Without Thieves on Sunday, they will spend on the film. A. ¥30 B. ¥24 C. ¥27 D. ¥21 ( )
  33. If you are free on Friday morning, you can see the film in Beijing Theater. A. HARRY POTTER (Ⅲ) B. KUNGFU HUSTLE C. A WORLD WITHOUT THIEVES D. TROY ( )
  34. You can see three films on or . A. Wednesday; Friday B. Tuesday; Wednesday C. Thursday; Friday D. Saturday; Sunday ( )
  35. From the poster(海报), we know is both a director and actor. A. Alfonso Cuaron B. Feng Xiaogang C. Wolfgang Peterson D. Zhou Xingchi (C) The great ship, Titanic, set off for America in April 1912 on its first trip. It carried more than 1 000 people. The Titanic was the largest and finest ship at that time and it had 16 compartments(密封舱). Even if(即使) four of those compartments were broken, it would still be able to stay on the sea. Four days later, when the Titanic was crossing the sea, the man on watch suddenly saw a very large iceberg ahead. The great ship turned in time, but soon there was a great noise from below. The captain went down to see what the matter was. To his surprise, he found the ship was sinking fast because 5 compartments were broken! Hundreds of people jumped into the water. As there were not enough lifeboats, about 1 500 lives were lost. 根据短文内容,完成下列各题。
  36. The ship Titanic set off from England to .
  37. The captain was to find the ship was sinking fast.
  38. How many people lost their lives?
  39. Which of the following is NOT true? ( ) A. The captain went down to see what the matter was. B. Hundreds of people jumped into the sea. C. 5 compartments of the Titanic were broken. D. Most of the people were saved.
  40. Write down the best title for the passage. Ⅴ. 词汇部分。 (10 分) (A) 根据句意及首字母提示补全单词。
  41. You should s the table quickly for dinner.
  42. Our teachers taught us to sing l songs before class.
  43. At first, the mother almost went m because she lost her daughter.
  44. The landlord is so c that almost everybody hates him.
  45. To our surprise, they made p with each other in the end.
(
(B) 用括号内所给词的适当形式填空。
  46. Mary happened to meet one of her old friends and invited him (go) to her new house.
  47. They are getting (marry) next month, so they are very excited now.
  48. You will feel unhappy when someone (smile) at you in a strange place.
  49. Mr. Smith seems to be (please) with the new student called John.
  50. The lights are off. I think there was nobody (leave). Ⅵ. 句型转换。 分) (5
  51. Michael had a temperature because of the bad weather. (改为同义句) Michael because of the bad weather.
  52. Tom’s mother looks worried. (对画线部分提问) does Tom’s mother ?
  53. The novel ends with happiness. (对画线部分提问) the novel end with?
  54. The boy will be able to go to school next year. (改为否定句) The boy able to go to school next year.
  55. He must stay at home to care for his grandpa. (改为同义句) He must stay at home to his grandpa. Ⅶ. 书面表达。 (10 分) 玛丽来自英国,她非常喜欢京剧,但没买到票,很失望。最后在王老师的帮助下得到了 票。 要求:
  1. 不要逐字逐句翻译,要写出玛丽得到票前后的心情。 : Ⅰ.
  1. D

  2. C

  3. B
  4. D
  5. A
  6. C
  7. C
  8. D
  9. C
  10. A Ⅱ.
  11. D
四个选项都有“花费”的意思。 pay 和 spend 的主语一般是人,pay 多与 for 搭 配; spend 常用结构为 “spend+时间/金钱+on sth. /(in) doing sth.”; take 常用于“it takes sb. +时间+ to do sth.”;cost 的主语一般为物。本题的主语是 you,故排除 B 和 C,空格后是 buying。故选 D。 “动词+副词”结构的短语若代词作宾语则放在中间,排除 B 和 D。由上句可知, Mike 考试不及格,很难过。故选 cheer him up, 使他振作起来,而不是 cheer him on,给他加油。故选 C。 fall into 落入。句意为“其中一个掉入水里” 。因为是过去的事情,故选 fell; 一 个小孩掉水里了,其他孩子感到害怕。故选 B。 ring up 打电话,宾语为代词时只能放在 ring 与 up 中间。call on 意为“拜访” 。 故选 D。 be able to do sth. 能够做某事,come to 去某地。故选 A。 句中缺少名词或代词作表语,故排除 A、B。none 为代词,此处指没有一张票。 故选 C。 alone 做形容词时只能作表语,做副词时表示“单独,独自地” ;lonely 可表示内 心的孤独。故选 C。 in the end 最后, proud of 以……自豪。 the end 需与 of 引导的名词短语连用, be at pride 为 proud 的名词。故选 D。 考查 seem to do 这一结构。 系动词后跟形容词作表语。
  12. C
  13. G
  14. A
  15. B
根据句子结构,应用副词修饰动词短语 look after;由语境可知,母亲是细心地照 顾自己的孩子。故选 B。
  17. C 当你生病时,母亲会立刻停止工作去照顾你。故选 C。
  18. D 句意为“当你逐渐长大的时候,母亲会感到高兴。 ”故选 D。
  19. A enough 修饰形容词或副词时,应放在其后;由上文 when you are a baby 和 when you are growing up 可知,这里应是可以上学了。故选 A。
  20. B tell sb. to do sth. 告诉某人做某事; put on 穿上; take off 脱掉; 由时间状语 On cold winter days 可知应选 B。
  21. C 本题考查分词作状语的用法。 She 是 wait 动作的发出者, 故用现在分词。 故选 C。
  22. B leave ... for 离开……前往。这里指离开家去上学。故选 B。
  23. C 由上半句“当你没吃早饭就去上学的时候”可知,这时母亲应是担心。故选 C。
  24. A 本题考查句式“spend+时间/金钱+on sth.”的用法。故选 A。
  25. B 由下半句“你将看到她脸上最幸福的微笑”可知,上半句应是“当你在考试中取 得好成绩时” 。do well in 在……方面做得好。故选 B。 Ⅳ. A
  26. D 由… and the bus service between my company and Richland Hills is not very good 可 看出作者在一家公司工作。因此推断出作者不会是工人、医生或农民,那作者就 是 clerk(职员) 。故选 D。
  27. D 从第二段看出星期一到星期三由于时间关系没能到达电影院, 只有星期四、 星期 五到达了那里。故选 D。
  28. A 由于从星期一到星期四作者都没能买到票,所以这一次他非常担心,10 分钟的 车程对他来说就像有一个小时那么久。故选 A。
  29. D 由文章最后一句可知车票已经卖完了,所以他没买到票。故选 D。
  30. D 由 I was delighted to see that nobody was waiting in l
 

相关内容

步步高电子词典(初二英语)

   步步高电子词典(初二英语) 步步高电子词典(初二英语)第一期 一、本期知识点概述: 1.be going to 的用法: 1) be going to 表示将要发生的动作,含有打算的意思。 2) be going to 后接动词原形。 3) going to 常和表示将来的时间一起用。 be 例如: tomorrow, tomorrow morning, tomorrow afternoon, tomorrow evening, this weekend, next Monday 等等。 2 ...

初二英语

   初二英语期中考试试卷 一、单项选择(20 分) 1.He late for school. A. is often B. often is C. does often D. often does 2. does Danzed go swimming in the lake? Twice a week. A. How often B. How many C. How long D. How much 3. Eating vegetables maybe help you keep in . ...

初二英语

   2009-2010 学年第二学期期中考试试卷(初二 英语) 20092009-2010 学年第二学期期中考试试卷 初二英语 第Ⅰ卷 (三大题,共 65 分) 注意事项: 注意事项: 1.本试卷分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分.共六大题,满分 100 分.考试用时 100 分钟. 2.所有题目的答案均应用 0.5 毫米黑色签字笔书写在答题卷上相对应的位置上否则作答无效. 听力选择(满分 一,听力选择 满分 20 分) (请先用两分钟时间熟悉听力试题,然后再动笔答题.做题时,请先将答案划在试卷上.录音内 ...

初二英语

   初二英语(上) unit1-unit4 单元测试卷 三.单项选择: 单项选择: Class 一.单词填空: 1.根据汉语写英语: 踩滑板 计 name marks 出卷人:理论 ( ( ( ) 1. Li Lei works in England . He comes to China . A. three time a year B. three times a year C. three times year D. three time year B. ) 2. His grandmot ...

初二英语

   文馨辅导中心初二周周练 文馨辅导中心初二周周练 初二 Test Name: Name: two Date: Date:2009.07.18 小题, 一,单项选择(共 10 小题,每小题 1 分,计 10 分) 单项选择( ( ) 1.How the old man feels! A. happy ( B. happily C. happier D. sadly ) 2.On her way home Lucy saw a thief (小偷)in a shop .She stopped 11 ...

初二英语试卷

   一、单项选择: ( )1. This is useful book, and you should read it again. A. a ( B. an C. / D. one )2. The song sounds . Can you sing it again? A. softly B. wonderfully C. lively D. badly ( )3. Nancy Green lives , but she never feels . A. lonely; alone B. a ...

初二英语单词

   八年级英语(仁爱版)上册Unit1语言点归纳 Unit 1 Sports and Games Topic 1 Are you going to play basketball ? 一. 重点词语: 1. almost(反义词)never 2.win(过去式)won(名词)winner 3.ski(现在分词)skiing 4.famous(比较级)more famous 5.arrive(同义词)reach 6.le ...

初二英语辅导

   初二英语(一) 词汇:lesson , another, concert , whom, calendar. 话题一:发出邀请及应答 A:Can you come to my party? B: Sure,/Certainly, I’d love to. C: Sorry, I can’t. I have a piano lesson . D: I’m sorry too. I have to….. Unit 1(1) 话题二:用 be doing 现在进行时表示将来计划做的事。 (go t ...

初二英语试题

   20042004-2005 学年度第一学期期末素质检测 初二英语试题 注:答案必须填写在答案卷上,考生只交答案卷。 听力部分 小题, (共 20 小题,计 20 分) I.关键词语(共 5 小题,计 5 分) 从下列各组单词中选出在你所听到的句子或对话中所含有的那个选项。 每题 只读一遍。 1. A. meat B. feet C. need D. meet 2. A. pencil B. paper C. panda D. people 3. A. better B. letter C. ...

初二英语试题

   【听力部分】(15 分) 第一部分 听力(共 15 分 ,每小题 1 分) Ⅰ. 听句子,选择适当的答语。 分) (5 ( )1.A. Thanks, I’d love to. B. Yes, you can. C. I’m sorry. ( )2. A. It’s seven o’clock. B. At seven o’clock. C. by bus. ( )3. A. Let’s go. B.I’m here. C. Yes, I think so. ( )4. A. Thank y ...

热门内容

初中英语十六种时态

   初中英语十六种时态 英语共有十六种时态,其表现形式如下(以 study 为例) 一般时 进行时 完成时 完成进行时 现在 study be studying have studied have been studying 过去 studied be studying had studied had been studying 将来 will study will be studying will have studied will have been studying 过去将来 would ...

2008年江苏省南通市如东高级中学第二学期期中考试高一英语试卷

   蓝天家教网 http://www.ltjiajiao.com 伴您快乐成长 江苏如东高级中学 2007 ~2008 学年度第二学期期中考试 命题人:陆娟 2008 年 4 月 15 日 高一英语试卷 选择题, 第 I 卷(选择题,共 85 分) 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 第一节(共 5 小题;每题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的 A.B.C.三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷上的相应位置.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时 ...

关于世博会的英语作文

   The World Expo in 2010(2010 年世博会) The World Expo in 2010 Shanghai will host the 2010 World Expo. The World Expo has a long history bu t it has never been held in Asia. So the 2010 World Expo is an honor for all of th e Asians. ()ur government has p ...

浅谈初中英语完形填空_

   浅谈初中英语完形填空_宁波市东恩中学网络信息平台  站内短信 站内导航   | 本站首页| 学校校务| 教师天地| 学生乐园| 资源中心| 图书中心 | 学校概况| 教育新闻| 教学科研| 团队建设| 德育工作| 党群建设| 心灵驿站| 平安校园| 班级主页| 教 研 组| 东恩论坛  宁波市东恩 ...

初二英语阅读练习(附翻译)

   (一) Once upon a time, there lived a rich man. He had a servant (仆人). He and the servant(仆人)loved wine and good food very much. Each time the rich man left his home, the servant would drink the wine and eat up all the nice food in the house. The ric ...