20072008 学年度第二学期期中质量检测试题
初二英语试题
亲爱的同学,欢迎你参加今天的英语测试!只要你用信心、细心、耐心 去面对,相信你会有出色的表现! 第Ⅰ卷 一、听力 (一)听对话和对话后的问题,选择正确答案。每小组对话听两遍。
  1. A. Linda sings the best. B. Mary sings the best. C. Alice sings the best.
  2. A. Yes,he does. B. No, he doesn’t. C. I’m sorry, I don’t know.
  3. A. Sam B. Tom C. I don’t know.
  4. A. Yes, she is. B. No, she isn’t. C. She is quieter.
  5. A. Because she is funnier. B. Because she is more friendly. C. Because she is more outgoing. (二) 听对话,选择正确答案。下面你将听到 5 小段对话,每段对话设有 一个问题,从 A,B,C 三个选项中选出一个最佳答案。每段对话听两遍。
  6. What shall we do first? A. Peel the oranges. B. Wash the oranges. C. Cut up the oranges.
  7. What don’t we need? A. Sugar. B. Apple. C. Banana.
  8. How many apples do we need for three persons? A. Four. B. Five. C. Six.
  9. How much relish do we need for two sandwiches? A. One and a half teaspoon. B. One teaspoon. C. Half a teaspoon.
  10. How can we peel a tomato easily? A. Cut it into pieces at first. B. Boil it at first. C. Eat it at first. (三) 听对话,选择正确答案。下面你将听到 5 小段对话,每段对话设有 一个问题,从 A,B,C 中选出最佳答案。每段对话听两遍。
  11. Where did the mother go on Sunday? A. She went shopping. B. She goes shopping. C. She went to the beach.
  12. How was the weather? A. It is very hot. B. It was hot. C. It was not very hot.
  13. What did they do?
第 1 页 共 8 页
A. Played games in the park. B. Talked in English with foreigners. C. Took an English class.
  14. What did they eat in the morning? A. Chinese food. B. Chinese McDonald’s. C. Chinese chips.
  15. What happened in the mountains? A. They met terrible animals. B. The weather was terrible. C. They couldn’t find their way home. (四) 听对话,填出所缺的词。对话听两遍。 Girl: Who’s that? Boy: Charles Osborne. He holds the world 16 for hiccupping. He hiccupped for 69 years and 5 months. Girl: When did he start hiccupping? Boy: He started hiccupping in
  17. Girl: And when did he stop? Boy: He 18 in 19
  90. Girl: How could he hiccup for that long? Boy: I don’t know. Oh, look, this is Donna Griffiths. Girl: What’s she famous for? Boy: Sneezing. She sneezed 19 978 days. Girl: Really? When did she start sneezing? Boy: Let’s see. It says she started 20 on January 13, 1981, and she sneezed until September 16, 19
  83. Girl: Wow! That’s a long time. 二、选择填空 that in Australia.
  1. The weather here is very different A. with B. from C. as D. like
  2. You should not eat meat. It’s bad for your heath. A. much too B. too many C. too much D. so many
  3. Kate is doing very in Chinese. A. well B. nice C. good D. fine
  4. Can you go to the mall with us? Sure, . A. I’d love B. sorry C. I have to study D. I’d love to
  5. The Olympic Games is going to be held August 8th , 20
  08. A. at B. in C. on D. with
  6. Mary is more outgoing than Lily. A. very B. too C. little D. a little
  7. The boy is young go to school. A. to…too B. so….that C. too…to D. such…that
第 2 页 共 8 页

  8. ?Do you know the boy Tom? --Yes, he is my cousin. A. call B. name C. is D. called
  9. Turn the blender about two minutes. A. on, for B. in, on C. to, off D. on, at do we need?
  10. Three. A. How much watermelon B. How many watermelon C. How much watermelons D. How many watermelons
  11. He all his free time in paiting. A. cost B. plays C. takes D. spends vacation?
  12. What are you doing A. in B. at C. for D. with
  13. Is there in today’s newspaper? A. something important B. important something C. anything important D. important anything
  14. He is than his brother. A. serious B. seriouser C. most serious D. more serious
  15.Please cut up the peppers and mushrooms and . A. mix it up B. mix them up C. mix up it D. mix up them 三.阅读理解 A Mrs. Brown had a small garden behind her house, and in spring she planted some vegetables in it. She looked after them very carefully, and when summer came, they looked very nice. One evening Mrs. Brown looked at her vegetables and said, "Tomorrow I am going to pick them, and then we can eat them." But early the next morning, her son ran into the kitchen(厨房) and shouted, "Mother, Mother! Come quickly! Our neighbour's(邻居的) ducks are in the garden and they are eating our vegetables!" Mrs. Brown ran out, but it was too late! All the vegetables were finished! Mrs. Brown cried, and her neighbour was very sorry, but that was the end of the vegetables. Then a few days before Christmas, the neighbour brought Mrs. Brown a parcel(包裹). In it was a beautiful, fat duck, and on it was a piece of paper with the words. "Enjoy your vegetables!" 根据短文内容,判断以下句子的正误(T 、F) ( )
  1. In spring, Mrs. Brown grew a number of vegetables in the garden. They grew very well. ( )
  2. Mrs. Brown couldn't pick any vegetables because her neighbour's ducks ate up the vegetables.
第 3 页 共 8 页
( ( (
)
  3. Her neighbour was very glad for that. )
  4. The neighbour bought Mrs. Brown a parcel before Christmas. )
  5. There was a piece of paper with the words: "Enjoy your vegetables!" B Bobby, the dog is very hungry. He goes to the market to look for food. He runs to meat stalls(肉摊). He sees a big bone in a basket. The seller is not looking. He is talking to a woman. Bobby jumps and takes the bone. Quickly he turns and runs home. He holds the bone in his mouth. Bobby comes to a bridge. In the halfway of the bridge, he looks into the river. What does he see? He sees another dog in the river. The dog is carrying a bone, too. What a greedy dog he is. Bobby jumps into the river at once. Splash! He looks around for the other dog. He cannot, so he barks. His bone falls into the water and the water carries it away. Now Bobby is looking for his bone Can he find it? No, he cannot. He climbs out of the water. He is sad and hungry. ( )
  6.What did Bobby look for in the market? A. Bones B. His friends C. Baskets D. Food ( )
  7.Did the seller see Bobby take the bone away from the basket? What’s he doing? A. No, He could not see anything around him. B. No, He was having a talk with a woman. C. No, He was having words with a woman. D. No, He was very busy selling his meat at the moment. ( )
  8.What did Bobby see on the bridge? A. Another dog who was coming towards him. B. Another dog with a bone in the water. C. Another dog who wanted to have his bone. D. Another dog who wanted to give his own bone to him. ( )
  9.What does the word“greedy”mean? A. 贪婪 B. 友好 C. 真诚 D. 勇敢 ( )
  10.Why was Bobby unable to find the dog? A. The other dog ran away when he saw Bobby. B. Bobby drove away the dog in the water. C. The dog in the water was Bobby himself. D. The other dog took Bobby’s bone away. C 根据短文内容回答问题,每空限填一词。 After Tom finished his middle school, he went to work in a post office. He was glad(高兴) to get the work, because he could send the letters on his bike. It was easy and interesting. One day he took a letter to a house. When he got to the door, a big dog ran fast to him. He was afraid of it very much and quickly threw
第 4 页 共 8 页
the letter on the ground. To his surprise(令他惊奇的是), the dog didn’t come at him. It stopped before the letter and picked it up with its mouth. The it carried the letter into the house. Tom said to him self, “It does the same work as me.”
  11.Where did Tom work? In a .
  12.How did Tom send the letter? the .
  13.What did Tom see when he arrived at the house? He a big .
  14.Did the dog make any trouble on Tom? , it .
  15.What did the dog come to Tom to do? It came to the letter. 四、排列顺序 下面是鸡肉三明治的烹调法,但是顺序被打乱了,你能重新排列一下吗? A. Next, put some lettuce and the chicken slices on the bread. B. Then cut up an onion and a tomato, and add these to the sandwich. C. Put the relish on the chicken. D. First, put the butter on a slice of bread. E. Finally, put another slice of bread on the top.
  1.
  2.
  3.
  4.
  5. 五、选词填空(根据短文选择适当的词填空,必要时需变化词形) good, win, twin, different, bear, prize, take Lucy and Mary are 1 ,but they look
  2.They were 3 on February 13 ,19
  94.Lucy is 4 at dancing than Mary .Yesterday she won the first 5 in the City’s Dancing Competition. She is the first student 6 this prize in her school .The twin sisters plan 7 a long vacation in the beautiful countryside this summer.
th
第 5 页 共 8 页
20072008 学年度第二学期期中质量检测试题 初二英语试题 第Ⅱ卷 一、听力 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

  16、_____
  17______
  18_____
  19_____
  20____ 二、选择题 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
三、阅读题: 1 2 3
4
5
6
7
8
9
10

  11、__ __
  12、__ __
  13、___ __
  14、__ ___
  15、___ 四、
  1、____
  2、____
  3、_____
  4、_____
  5、_____ 五、
  1、____
  2、____
  3、_____
  4、_____
  5、_____
  6、____
  7、____ 六、语音知识 (一) 发音规律 / ī: / 组合及 字母在开音节中 字母及 组合 /r/ /e / 组合及 字母在开音节中 / / 组合 及字母 在 m,n,th,v 前,字母 u 在闭音节中 (二) 按划线部分的读音将单词分类 prize yard though umbrella laugh souvenir sightseeing visitor calm whole teaspoon tomorrow / / / / /a / / u: / / :/ / / /f / (三) 下面这些单词你可能不认识,相信你能根据学过的语音知识顺利地 完成分类 flaw foil further judge launch junket shirty royal / / / / / :/ / / / :/ 七、词汇 根据句意、字母提示及音标完成下列各句
  1. They are going to have a football match the day after .
  2.I think a good friend makes me l .
第 6 页 共 8 页

  3.Do you know Michael Jordan, the / / basketball player? to the Great Wall are from all over the world.(visit)
  4.The
  5.Don’t (忘记)to turn off the blender.
  6.Did you finish the book?(read)
  7.He is than I am.(athletic) 8 , put another slice of bread on the top.(final)
  9.Mother often makes / /.
  10.Can you get some (信息) on the Internet. 八、句型转换
  1. Deng Yaping started learning to play table tennis when she was five years old.(同义句) .
  2.Lucy is going to Spain for a week.(就划线部分提问) ?
  3.They had a meeting half an hour ago.(变一般疑问句) ?
  4.two, put, in, teaspoons, of, bowl, the, honey(连词成句) .
  5. There is some bread in the box.(变否定句) . 九、将下列汉语句子翻译成英语
  1. Mary 不喜欢离开太久。
  2.这个周末他计划去骑自行车。
  3.我们昨天遇到了一位著名的足球运动员。
  4.他们要去哪度假?
  5.咱们开车兜风去。
  6.我喜欢交往与我相象的朋友。
  7.首先,切碎西红柿与牛肉。
  8.他因为背痛停止了踢足球。
  9.Midori 去年旅行过中国吗?
  10.她比她妹妹大三岁。
第 7 页 共 8 页
十、写作 星期六 上午:做作业 下午:帮妈妈打扫房间 晚上: 和家人一起看了一场电 影 星期天 上午:和朋友一起去水族馆 下午:读书 晚上:上吉他课
上面是 Tom 上个休息日的一些活动,你能用英语表达出来吗?短文的开头 已给出。 Tom was very busy on his last day off.
第 8 页 共 8 页
答案: 一、听力: (
  30) (一) (
  7.
  5)
  1. C
  2. A
  3. B
  4.B
  5. B (二)(
  7.
  5)
  6. B
  7. C
  8. C
  9. B
  10.B (三) (
  7.
  5)
  11.A
  12.C
  13.B
  14.A
  15.B (四) (
  7.
  5)
  16.record
  17.1922
  18.stopped
  19. for
  20.sneezing 二、 (
  15)1B
  2.C
  3.A
  4.D
  5.C
  6. D
  7.C
  8.C
  9.A
  10.D
  11. D
  12.C
  13.C
  14.D
  15.B 三、 (
  15)
  1.T
  2.T
  3.F
  4.T
  5.T
  6.D
  7.B
  8.B
  9.A
  10.C
  11.post office
  12. On, bike
  13.saw, dog
  14.No, didn’t
  15.pick up 四、 (
  5)
  1.D
  2.B
  3.A
  4.C
  5.E 五、(
  7)
  1.twins
  2. different
  3. born
  4. better
  5.prize
  6. to win
  7.to take 六、
  15)一) ( ( (
  5)
  1. ee ea ie 等及 e
  2. r ,wr
  3.ai ay ei ey 及 a
  4. ou, o (二) (
  6)
  1. whole tomorrow
  2.umbrella visitor
  3. prize sightseeing
  4.souvenir teaspoon
  5.yard calm
  6.though
  7.laugh (三) (
  4)
  1.foil royal
  2.judge
  3.flaw launch
  4.junket
  5.further shirty 七、 (
  10)
  1.tomorrow
  2.laugh
  3.famous
  4.visitors
  5.forget
  6.reading
  7.more athletic
  8.Finally
  9.sandwiches
  10.information 注:第 8 题没大写的得
  0.5 分 八、(
  5)
  1. Deng Yaping started learning to play table tennis at the age of five.
  2.How long is Mary going to Spain?
  3.Did they have a meeting half an hour ago?
  4.Put two teaspoons of honey in the bowl.
  5.There isn’t any bread in the box. 九、 (
  10)
  1.Mary doesn’t like going away for too long.
  2.He is going bike riding this weekend.
  3.We met a famous football player yesterday.
  4.Where are they going for vacation?
  5.Let’s go for a drive.
  6.I like to have friends who are like me.
  7.First, cut up the tomatoes and beef.
  8.He stopped playing football because of his sore back. 或 He stopped playing football because he had a so
 

相关内容

初二英语试卷

   亿库教育网 http://www.eku.cc 百万教学资源免费下载 八年级下学期中期考试试题(卷)英语 II.词汇 A:按括内要求写出下列单词的相应形式。 分) (5 1.wash(第三人称单数形式) 2.possible(反义词) 3.radio(复数) 4.buy(过去时) 5.begin(现在分词) B.根据句意及所给汉语意思用正确的形式写出所缺单词或词组(10 分) 1. There will be (更少)pollution. 2. I want (工作)for myself w ...

高二英语试题

   听力: 一 听力:(20X1.5=30) 维克多英语听力 2?1 小题; 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 1. What do we know about the man? A.He’d like to have the windows open. B.He rarely leaves the windows open. C.He’ll help the woman close the windows. 2. Where does the conversati ...

【强烈推荐】英语试题同步练习题考试题教案初二英语Module 7 Time Off 水平测试

   阳光家教网 www.ygjj.com 初二英语学习资料 初二英语 Module 7 Time Off 水平测试 一,听力训练 A) 听句子,选择恰当的答语 ( )1. A. It's Monday B. It's spring C. It's 7:30 ( )2. A. Good idea. B. Thank you C. It doesn't mater. ( )3. A. How do you do? B. Fine, thank you. C. How are you? ( )4. A ...

英语试题同步练习题考试题教案七年级英语Wheres your pen pal from单元测试2

   Unit 1 Where’s your pen pal from? Section A 课前漫步 A good beginning is half done. 良好的开端是成功的一半。 I.温故 根据图片完成句子。注意 be from 与 come from 的用法。 1. The boy (be) from Jilin. 2. The computer comes Zhejiang. 3. The flowers (be) from Yunnan. 4. The fruits (be) f ...

初二英语

   初二英语(上) unit1-unit4 单元测试卷 三.单项选择: 单项选择: Class 一.单词填空: 1.根据汉语写英语: 踩滑板 计 name marks 出卷人:理论 ( ( ( ) 1. Li Lei works in England . He comes to China . A. three time a year B. three times a year C. three times year D. three time year B. ) 2. His grandmot ...

初二英语辅导

   初二英语(一) 词汇:lesson , another, concert , whom, calendar. 话题一:发出邀请及应答 A:Can you come to my party? B: Sure,/Certainly, I’d love to. C: Sorry, I can’t. I have a piano lesson . D: I’m sorry too. I have to….. Unit 1(1) 话题二:用 be doing 现在进行时表示将来计划做的事。 (go t ...

初二英语试题

   初三英语试题 听力测试( 第一部分 听力测试(共 20 分) 一,听句子,选择正确的应答语.每个句子读两遍. 分) (5 1.A.Let's go. B.This evening. C.Yes,I have. 2.A.I am hungry. B.With my best friend. C.Good idea. 3.A.Last year. B.I like English. C.At school. 4.A.Last week. B.For a year. C.OK. 5.A.At ho ...

初二英语试题

   初 二 英 语 试 题 注:1. 卷面分 3 分。 一、听力测试(25 分) 听力测试( (一)录音中有五个句子,每个句子听两遍,然后选出每个句子的正确应答语。 (10 分) 1. A.I visited my aunt. 2. A. No, she didn’t. 3. A.A watch. 4. A.My school uniform. 5. A. It takes 25 minutes. 案。 6. A. Yes, I do. 7. A.In the classroom. 8. A.H ...

初二英语试题

   【听力部分】(15 分) 第一部分 听力(共 15 分 ,每小题 1 分) Ⅰ. 听句子,选择适当的答语。 分) (5 ( )1.A. Thanks, I’d love to. B. Yes, you can. C. I’m sorry. ( )2. A. It’s seven o’clock. B. At seven o’clock. C. by bus. ( )3. A. Let’s go. B.I’m here. C. Yes, I think so. ( )4. A. Thank y ...

初二英语竞赛

   初二英语竞赛 一. 听力部分 听下面两段对话,从每题所给的 A,B,C 三个选项中选出可以回答问题的最佳答案. 每段对话读两遍. 听第一段对话,回答 1-3 小题. 1. How many times has Linda been to Beijing before? A. She has been to Beijing many times. B. She has never been to Beijing. C. She has been to Beijing only once. 2. ...

热门内容

大学英语四级阅读答题技巧1

   大学英语四级阅读答题技巧 一、原选择题型的篇章阅读理解 新四级的仔细阅读增加了文章的长度和段落数量,题型向细节性方向发展。仔细阅读要求做到 四级阅读考查的题型主要是细节题,另外还会涉及态度题,主旨题,推理题,结论观点题 1、细节题 (1)、细节题表现形式 这类题在四级考试中题量较大,占到60%??70%的题量,可以说是四级考试成败的关键这类题 本题通过“free play”,“some Japanese kindergartens”反映了原文考查对象,题干内容比较具体 (2)、细节题解题方法 ...

会计专业英语

   acceptance 承兑 account 账户 accountant 会计员 accounting 会计 accounting system 会计制度 accounts payable 应付账款 accounts receivable 应收账款 accumulated profits 累积利益 adjusting entry 调整记录 adjustment 调整 administration expense 管理费用 advances 预付 advertising expense 广告费 ...

英语学习_2011年大学英语六级词汇表(免费下载)_必备

   弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 英语六级词汇(2010 年) abbreviation abide abolish absent absorption abstract absurd abundance accessory accord acknowledge acquaint action adhere adjacent adjoin adjustable administration admiration adoption adore adva ...

三年级英语教学论文

   小学英语课堂资源开发与利用的多样性与拓展性 积极开发和合理利用课程资源是实施小学英语课程的重要环节, 也是我们在 全国积极推进小学英语课程过程中急需研究和解决的问题之一。 课程资源的开发 与利用不仅涉及到教学观念、教学方法等主观因素的转变,而且受到很多客观因 素的制约, 比如地区经济发展水平、 学校教学条件、 学生家庭经济承受能力等等。 所以课程资源的开发与利用是一个十分复杂的问题。 下面笔者从四个方面对这一 问题进行简单的讨论。 1. 教材的选择和使用 英语课程资源包括英语教科书以及其他所 ...

中考英语语法专练

   代词 1 ()1 ( ) 2 Tom and __ will go to see our teacher, for is ill.A. I; -she. B. me; she C. I; her D. me; her ( ) 3 Isa boy or girl? A. she B. he C. one D. it ( ) 4 Onlyknow it. A. I and he B. he and you C. he and I D. I and you 2 ( ) 1 I saw playin ...