八年级英语期中测试题 八年级英语期中测试题 英语期中
第一部分 基础知识运用
Ⅰ单项选择。 (25 分) ( )
  1.?Watching TV too much bad for your eyes. ?I’ll go to bed right away. A.is B.are C.was D.be ( )
  2.His mother taught him and read. A.write B.writing C.to write D.writes ( )
  3.I have an reading book. Are you in it? A.interesting; interesting B.interesting; interested C.interested; interesting D.interested; interested ( )
  4.I don’t know he will come or not tomorrow. A.that B.when C.what D.whether ( )
  5.Hobbies can us happiness, friendship and knowledge, so we have hobbies. A.get B.take C.took D.bring ( )
  6.?What’s your hobby? ?I listen to music, but now I enjoy dancing. A.am used to B.used to C.am used D.use to ( )
  7.Mr. Wu is sitting Miss Zhang. A.in front B.front of C.in the front of D.in front of ( )
  8.In summer, there is rain in my hometown. A.many B.lot of C.plenty of D.a few ( )
  9.?You look pale. What’s with you? ?I have headache. A.the wrong; a B.wrong; the C.matter; the D.the matter; a ( )
  10.You mustn’t stay late every day. It’s bad for your health. A.of B.up C.for D.on ( )
  11. ?Must we keep the window all the time? ?No, you don’t have to. A.opening B.opened C.to open D.open ( )
  12.You’d better too much meat. You are much too fat. A.not eat B.eat C.not to eat D.don’t eat ( )
  13.Jenny, you often get ill, so you should your health. A.look for B.look up C.look at D.care for ( )
  14.Sally sings pretty and she is also at dancing. A.well; well B.good; good C.good; well D.well; good ( )
  15.?I’m sorry to keep you waiting for me so long.
? A.I don’t think so. B.Don’t say so. C.It doesn’t matter. D.I’d love to. ( )
  16.Do you prefer ? A.skate B.skates C.skating D.skated ( )
  17. My mother often tells me my classmates when they need. A.help B.to help C.helping D.helps ( )
  18.?Excuse me, can you do me a ? ?Sure. A.hand B.help C.ball D.favor ( )
  19.The doctor and found there was something wrong with his eyes. A.looked him after B.checked him over C.looked him up D.checked him about ( )
  20.I didn’t know it you told me. A.if B.because C.until D.after ( )
  21.?There a concert this evening. ?Exciting news. A.are going to be B.is going to be C.is going to have D.will have ( )
  22.I think our duty to keep our environment clean and tidy. A.this B.that C.it’s D.one ( )
  23.Wu Rui likes keeping clean very much. She a bath twice a week. A.takes B.take C.have D.washes ( )
  24.Wang Yanbo’s mother is fond of . A.cook B.cooker C.cooking D.cooked ( )
  25.Why go out for a walk after supper? A.don’t B.didn’t C.not D.doesn’t Ⅱ. 情景交际。 (15 分) (A)选择方框中的句子完成对话,其中有两项多余。(5 分) A:Hi, Li Lei, where are you going to spend your winter holiday this year? B: 1 A:How are you going to get there? B:We are going there by plane. A: 2 B:Next Monday. A: 3 B:Thanks. What about you? A: 4 I’d like to go back to see those villagers. I miss them very much. B: 5 I think you must have a good time in your hometown.
A.That’s wonderful. B.Have you decided to go home for the holiday? C.You know I’m from the countryside. D.I’m sure you’ll enjoy yourselves in Lhasa. E.I’m going to travel in Lhasa with my family. F.When are you going to start? G.Please call me if you need some help. (B)根据对话情景,在空白处填入适当的句子。(10 分) He Jing:What do you often do in your spare time? Wei Han: 1 . He Jing:It’s great! But I can’t play the piano. I can play the guitar. Wei Han: 2 ? He Jing:I like pop music. What about you? Wei Han: also like it. 3 I . I like folk music best. I’m Tenger’s fan. I like singing all of his songs. He Jing:I know little about folk music, but I enjoy listening to Song Zuying’s songs. Wei Han: 4 ? He Jing:Yes, I like them. My favorite English song is Yesterday once More. Wei Han: 5 . But I prefer Take Me to Your Heart. Ⅲ. 完形填空。 (10 分) Mrs. Black was a famous musician a few years ago. She 1 music at a school and her students did well in their lessons. They liked her very much. Now the old woman stays at home with her husband. The old man looks after his wife well and she 2 worries about anything. And she is very 3 . Just like some old people, Mrs. Black finds that her memory(记忆) is falling. Sometimes she 4 what she did or will do. It often gets her in trouble. Her 5 noticed(注意到) it and asked her London and told her he put 7 into her to see a famous doctor. He bought two tickets 6 handbag while she was playing the piano. The next morning, they got to the 8 just on time to catch the plane. Mrs. Black said,“I wish we had the 9 with us.” “Don’t be a fool, dear!”said Mr. Black,“We are not going to a concert, but to see a 10 .” “I know, ”she said, “but I left the tickets on it!” ( )
  1.A.loved B.taught C.enjoyed D.studied ( )
  2.A.always B.often C.never D.sometimes ( )
  3.A.sorry B.worried C.sad D.happy ( )
  4.A.forget B.remember C.forgets D.remembers ( )
  5.A.husband B.daughter C.son D.student ( )
  6.A.to B.in C.from D.of ( )
  7.A.it B.them C.this D.that
( ( ( Ⅳ.
)
  8.A.airport )
  9.A.money )
  10.A.doctor 阅读理解。 (40 分)
B.bus stop B.music B.film
C.station C.tickets C.play
D.hospital D.piano D.house
(A) I’m Sam. My hobby is playing chess(棋)?one of the greatest games in the world. My mom taught me how to play when I was
  7. She beat(打败) me every time for the first year. But then on my eighth birthday, I won for the first time. I nearly always beat her from then on. It takes about a day to learn the rules(规则). But if you want to be good, you have to practice for years. You don’t need much to play chess?just a chess set(棋具) and someone to play with. Chess sets can be quite cheap, or very expensive. Some people collect chess sets as a hobby, but some prefer playing. There is a chess club in our school, and we meet every week to play with each other. I’m the best player in the club, and the captain of the school chess team. This year we won the All English Schools’ Championship(锦标赛), and I had to go up on stage(台子) in front of the whole school to collect the trophy(奖品). I’m saving up my money to buy a chess computer. It’s very expensive, but very good for practice. In that way, I’ll always have someone to play with. One day I will be the world chess champion(冠军). 根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。 ( )
  1.Sam’s mom never beats him at chess. ( )
  2.You have to spend a lot of money on a chess set. ( )
  3.Sam doesn’t collect chess sets. ( )
  4.Sam’s school has a very good chess team. ( )
  5.Sam has got a chess computer. (B) Are you looking for something fun and would you like to help other people in your spare time? Then join us to be a volunteer(志愿者). We are a non-profit organization(非盈利性组织). We have volunteer jobs for people of all ages. Anyone, from twelve-year-old children to people in their 80s, can become a volunteer. You can help people in many ways. Schools need help with taking care of children when their parents are working. Hospitals need volunteers to look after children when their parents see a doctor. Animal lovers can help take care of those dogs and cats without homes. There is something for everyone. “As a volunteer, I don’t want to get anything. Seeing the children’s happy faces, I am happy, too.”says Carlos Domingo, an old woman of
  62. If everyone helps out a bit, we’ll have a better world to live in. Interested in?Call us on 1-800-555-5756, or visit our website:www. activol. com. ( )
  6.What kind of people can become volunteers?
A.Only children. B.From 12-year-old people to people in their 80s. C.Only old people. D.Only students and teachers. ( )
  7. need help. A.Animals B.Nobody C.Volunteers D.Many people ( )
  8.Volunteers want to get when they help others. A.everything B.money C.nothing D.computers ( )
  9.Carlos Domingo works as a volunteer to help . A.dogs B.cats C.old people D.children ( )
  10.This passage is . A.a story B.a play C.a film D.an ad (C) A hobby is not a job or a school subject. A hobby is something you enjoy doing in your spare time. It’s not something you need to do. It’s just fun. Some people make model ships, keep pets, plant flowers, play computer games or chat on the Internet. Some paint pictures or dance to music. Some collect everything from stamps to seashells (海贝壳) ... People take up hobbies because they think these activities can bring them many things like happiness, friendship and knowledge. Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can have a hobby. A hobby will make your life colorful. ( )
  11.What is a hobby? A.A job. B.A school subject. C.Something interesting. D.Something you enjoy doing in your spare time. ( )
  12.How many hobbies are mentioned(提到) in this passage? A.
  7. B.
  8. C.
  9. D.
  10. ( )
  13.Hobbies can bring people . A.much money B.health C.happiness, friendship and knowledge D.lots of trouble ( )
  14.What kind of people can have a hobby? A.Rich or poor. B.Old or young. C.Sick or well. D.A、B and C. ( )
  15.When do people often take up hobbies? A.In their work time. B.In the daytime. C.In their free time. D.In the holiday. (D) Popular music in America is what every student likes. Students carry small radios with earphones and listen to music before class, after class and at lunch. Students with cars buy larger speakers and play the music loudly when they drive on the street. Adult(成年的) drivers listen to music on the car radio when they drive to work. They also listen to the news about sports, the weather, and the life of American people. Most of the radio programs(节 目) play music. Pop or popular music singers make much money. They make a CD or tape which radio stations use in many places. Once a popular singer is heard all over the country, young people buy his or her
tapes. Some of the money from these tapes goes to the singer. Wherever(无论哪里) the singer goes, all the young people want to meet him or her. Now the singer has become a national(国家的) star. There are other kinds of music that are important to Americans. One is called folk music. It tells stories about the common(普通的) life of Americans. Another is called western or country music. This was started by cowboys who would sing at night to the cows they were watching. Today, any music about country life or the love between a country boy and a girl is called western or country music. 根据短文内容,回答下列问题。
  16.How many kinds of music are mentioned (提到) in this passage?
  17.What’s the meaning of “earphone” in Chinese?
  18.When will a singer become a national star?
  19.What is the country music about in America?
  20.What is the best title(标题) of the passage?
第二部分 写作
Ⅰ. 词汇。 (10 分) (A)根据句意及首字母提示补全单词。
  1.He often goes swimming during summer v.
  2.My favorite pet is a cat. Because it’s funny and l.
  3.Chatting on the Internet can bring us happiness and f.
  4.?Who taught you to swim? ?N. I taught myself.
  5.?What’s your hobby? ?I like c coins very much . (B)用所给词的适当形式填空。
  6.Many Chinese love (travel) during holidays. (difference) from yours.
  7.My hobby is
  8.Would you please (do) me a favor? (happiness).
  9.Hobbies can keep them
  10.We are sure (win) next time. Ⅱ. 句型转换。 (10 分)
  1.I often go fishing in my spare time.(对画线部分提问) do you often in your spare time?
  2.I like playing computer games because it is very interesting.(同上) you like playing computer games?
  3.I enjoy listening to music.(同义句转换) I am listening to music.
  4.The stamps are very beautiful.(改为感叹句) stamps!
  5.I used to climb mountains with my fridends. (改为一般疑问句) you mountains with your fridends? Ⅲ. 书面表达。 (10 分) 依照下列问句,以 My Hobbies 为题写一篇 70 词左右的短文。
  1.What hobbies did you use to have? Why did you like them?
  2.What hobbies do you have now? Why do you like them?
  3.What different hobbies do you have in different seasons?
初二英语期中试题
第一部分 基础知识运用
Ⅰ单项选择。 (25 分) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Ⅱ. 情景交际。 (15 分) (A)选择方框中的句子完成对话,其中有两项多余。(5 分) 2 3 4 5 1 (B)根据对话情景,在空白处填入适当的句子。(10 分) 1 . ? 2 3 . ? 4 5 . Ⅲ. 完形填空。 (10 分) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Ⅳ. 阅读理解。 (40 分) (A) 1 2 3 4 5 (B) 6 7 8 9 10 (C) 11 12 13 14 15 . (D) 16 17 . 18 . 19 . 20 .
 

相关内容

青岛中考英语试题及答案

   二○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 ○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英语试题 (考试时间:120 分钟;满分:105 分) 友情提示:Hi,亲爱的同学,欢迎你参加本次考试,祝你答题成功! 1.请务必在指定位置填写座号,并将密封线内的项目填写清楚。 2.请将第一卷的 1?50 小题的答案涂在答题卡上。请将第 IV 大题的答案写在 第二卷的相应位置上。 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试 (25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完 ...

2011海淀一模英语试题及答案

   海淀区高三年级第二学期期中练习 英 语 参考答案及评分标准 第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 6. C 2. A 7. A 3. B 8. C 4. B 9. B 5. A 10. A 11. B 12. C 13. A 14. B 15. C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) ★每小题超过一个词不计分 ...

2010年长沙中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 长沙中考英语试题及答案 中考英语 2010 年长沙中考英语试题及答案 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com( ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

2009年全国高考英语试题及答案-天津卷

   2009 年普通高校招生统一考试天津卷 英语 年普通高校招生统一考试天津卷(英语 英语) 第I卷 第一部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项. 例:Stand over there you'll be able to see it better. A. or 答案是 B. B. and C. but D. while 1. I'm trying to bre ...

2009年全国高考英语试题及答案-湖北卷

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试 湖北卷 年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷 湖北卷) 英 语 本试卷共 16 页,满分 150 分.考试用时 120 分钟. ★祝考试顺利 祝考试顺利★ 祝考试顺利 注意事项: 注意事项: 1. 答题前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在试题卷和答题卡上,并 将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置. 2. 选择题在每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号 涂黑;完成句子和短文写作题用 0.5 毫米黑色墨水签字笔答在答题卡上 ...

2009年全国高考英语试题及答案-安徽卷

   2009 年普通高等学校招生全国统一考试 安徽卷 年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷 安徽卷) 英 语 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,第Ⅰ卷第 1 至第 l4 页,第Ⅱ卷第 l5 至第 l6 页.全卷满分 l50 分,考试时间 l20 分钟. 考生注意事项: 考生注意事项: 1.答题前,务必在试题卷,答题卡规定的地方填写自己的姓名,座位号,并认真核对 答题卡上所粘贴的条形码中姓名,座位号与本人姓名,座位号是否一致.务必在答题卡背面 规定的地方填写姓名和座位号后两位. ...

全国高考英语试题及答案及其解答 考究练习题

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 英 语 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题 卡上。 第一节( ...

2008年上海高考英语试题及答案 (不含听力)

   2008 年全国高考上海卷英语科试题及答案 第I卷 (105 分) II. Grammar and Vocabulary Section A Directions: Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B. C and D. Choose the one answer that best completes the sentence. 25. The two sportsmen co ...

09青岛英语中考试题及答案

   二○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 ○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英语试题 (考试时间:120 分钟;满分:105 分) 友情提示:Hi,亲爱的同学,欢迎你参加本次考试,祝你答题成功! 友情提示: 1.请务必在指定位置填写座号,并将密封线内的项目填写清楚。 2.请将第一卷的 1?50 小题的答案涂在答题卡上。请将第 IV 大题的答案写在 第二卷的相应位置上。 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试 (25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 ...

热门内容

初三英语复习计划

   六峰中学 2008 学年度第二学期初三英语复习计划 学年度第二学期初三英语复习计划 初三英语复习 一.指导思想: 指导思想: 以《英语新课程标准》为指导,根据国家提出的素质教育的要求,结合考试 大纲,稳打稳扎,争取提高学生在听、说、读、写的能力,为升学作好准备。 二.复习目标 以升中考试为目标,抓好学生基础,训练学生的做题和运用能力,力求达到 镇和学校给我们的目标。 三.复习进度表: 复习进度表 周次 1 内容 精读 Module1 Unit 1 and Unit2 专项复习:名词、冠词、数 ...

经典英语考试万能作文(句子精彩适合四级六级考研等各种考试的英语写作

       本文由巧克力雪糕猫猫贡献     doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机 查看。     (这篇题没给) ,避免惯性思维,提纲与过去不同 提纲 : 1. 描述图表,现 状 2. 原因 3. 预测未来(如果好的方面,则预测未来;如果是坏的方面,最后提出建 议) 现状??原因??预测未来(好的东西) ??建议、措施(不好的东西)     胡敏解释原话(精彩) :你在读研究生的时候,你是在搞研究,你必需会描述 现状,你必需会解释概念,你必需会把图表转 ...

人教版小学五年级上册英语期末试卷

   人教版小学五年级上册英语期末试卷 http://guhairiwen.blog.hexun.com/59688723_d.html Ⅱ.单项选择:(15) 1.In our class, every student a pen pal. A. have B. has C. is D. are 2. Do you know dumplings? A. to make B.make C. making D. makes 3. Tom flowers tomorrow. A. is going t ...

英语作文写作固定句式 万能好句子

   英语作文写作固定句式 万能好句子 1. According to a recent survey four million people die each year from diseases linked to smoking. 依照最近的一项调查,每年有 4,000,000 人死于与吸烟有关的疾病。 2. The latest surveys show that quite a few children have unpleasant associations with homework ...

四级英语常用词组固定搭配--名词

   四级英语常用词组固定搭配--名词 1、absence from 缺席,离开 2、have access to 可以接近;可以利用 3、make the acquaintance of sb. 结识某人 4、have a nodding acquaintance with 与...有点头之交 5、take action 采取行动 6、admission to 准许 7、take ...