初二英语 首字母及词汇练习题
I.语音,找出与所给单词的划线部分读音相同的选项
  1. dream A. clean B. breakfast C. heavy D. instead
  2. father A. again B. paper C. hard D. band
  3. her A. terrible B. worst C. serious D. born
  4. pill A. England B. quite C. tiger D. best
  5. enough A. high B. daughter C. cough D. eight Ⅱ.词汇 A) 根据句意及所给单词的首字母,写出所缺单词。
  1. “What's the matter with her?” “She has a t cough.”
  2. Don't worry. Nothing s. .
  3. She f asleep when she was watching TV.
  4. T exercise is good for your health.
  5.1 didn't have e money to buy the dictionary. B)请用括号中所给词语的适当形式填空。
  1. This cake is much than that one. (sweet)
  2. Do you sleep every night? (good)
  3. My mother was busy the clothes at that time. (wash)
  4. You have to eat food and take more exercise, (little)
  5. She didn’t like anything. (eat) C)选择适当的词语替换句中划线部分。
  1. She went home for her book. A. to buy B. to get C. to borrow D. wanted
  2. What’s the matter with you? A. the things B. the wrong C. ill D. wrong
  3. We can’t do it well if you don’t help us. A. no your help B. no helping of yours
C. without your help D. without helping you
  4. Sometimes it rains very hard in our city. A. At times B. At some time C. All the time D. On time
  5. She likes pizza while I like bread. A. so B. when C. instead D. but D) 根据首字母及后面的释义,写出完整单词
  1. t __ give yourself extra work, etc. illness
  2. s __ important; dangerous
  3. a __ filled with anger
  4. i __ in the place of sth.
  5. e __ as much(or many) as you want or need III.选择正确答案
  1. He is not feeling. now. A. good B. well C. best D. nice
  2. The doctor Mrs. Brown very carefully. A. looked over B. looked for C. looked at D. looked like
  3. “I think it will be fine tomorrow.” “Oh, I hope .” A. not B. it be C. so D. it does
  4. You're too heavy. You have to eat less food. A. a few B. a little C. some D. any
  5. Eating is bad for your health. A. many B. very much C. too much D. much too
  6. He will come as soon as he free tomorrow. A. will be B. does C. is D. shall be
  7. She had not a pen. So she used a pencil . A. also B. instead C. too D. instead of
  8. In half an hour he was fast .
A. asleep B. sleep C. slept D. sleeping
  9. I’m going Li Hui. A. take B. instead C .instead of D. carry
  10. I often feel in the evening. A. tired B. tiring C. tire D. be tired
  11. ?Can you do it now? ?. A. No questions B. No problem C. Not problem D. Without problem
  12. She is busy the plan for the sports meeting. A. to make B. making C. make D. makes
  13. They for ten hours yesterday, didn't they? A. have to work B. had to work C. must work D. will work
  14. This flower smells . I like it a lot. A. bad B. badly C. well D. good
  15. It is to catch the 10:30 ship. A. enough early B. too early C. much early D. early enough
  16. “How are you?” “ ” A. I am quite good. B. Fine, thank you. C. How are you? D.I am very sorry.
  17. “What're we going to do?” “I don't feel tonight.” A. like to read B. like I'm going to read C. treading D. like reading
  18. Mary goes home for some money. A. Every few weeks B. Every a few weeks C. Every several weeks D. Each few weeks

  19. This kind o cheese is delicious than that. A. a few more B. more a few C. a little more D. more a little
  20. Nothing can stop him from . A. come B. comes C. to come D. coming
  21. There are a lot of trees on of the road. A. every side B. each side C. all sides D. neither sides
  22. worry. We have enough time to do the work. A. Not B. Don't C. Aren't D. Not to
  23. terrible cough! I'll take you to the hospital. A. How B. What C. How a D. What a
  24. I hope there are enough glasses for each guest to have. A. it B. those C. them D. one
  25. Henry hit me the head and now I have a pain my head. A. on, in B. in, on C. in, in D. on, on Ⅳ.根据汉语意思完成下列句子。
  1. 他头疼,医生为他作了仔细检查。 He’s got . The doctor .
  2.明天没有必要早到校,是不是? You get to school so early tomorrow, do you?
  3. 斯密林夫人得每隔五分钟坐下来休息一会儿。 Mrs. Smith sit down and rest five minutes.
  4. 如果你不吃油腻的食物,你就会感到健康多了。 If you stop food, you’ll .
  5. 老师一再叫我们要多锻炼。 The teacher tells us more exercise and .
  6. 水饺吃起来很美味! Dumplings

  7. 我梦见一整个晚上忙着种树。 I dreamt that I trees all night long.
  8.我们应该阻止他们在这儿踢足球。 We must them playing football here. Ⅴ. 补全对话,每空一词,缩写词算一词 A: Good morning, doctor. B: Good morning. 1 the trouble? A: I 2 feel very 3 . I have a headache and a cough. B: Have you take your 4 ? A: Yes. But I haven't got a fever(发烧). B: 5 your mouth and say “Ah”. 6 serious. It's a cold. A: What do I 7 to do, doctor? B: Please take this 8 three times a day and stay 9 bed for a few days. Then you'll be 10 right. A: Thank you, doctor. Ⅵ. 句型转换
  1. I’ll tell him about it. He'll come back. I’ll him about it he back.
  2. Tom had to help Dad with the cooking. (改为反义疑问句) Tom had to help Dad with the cooking, ?
  3. The bag is very heavy. I can't lift it. (合并为一个句子) The bag is heavy me carry.
  4. I go to see my grandma every other week. (对划线部分提问) you to see your grandma?
  5. Meimei has to help her mother with the washing. (改为一般疑问句) Meimei to help her mother with the washing?
  6. You needn't do it now. (使改写后的句子保持原意) You do it now.

  7. What's the matter with you, boy? What's , boy?
  8. They didn't go by bus. They went there on foot instead. (使改写后的句子保持原 意) They went there on foot by bus. Ⅶ. 完形填空 Henry is a little fatter than he wants to be. He 1 to lose some weight(减肥). So he is on a diet(节食). He tries not to eat too 2 and he eats very little sugar because it will make him 3 . He also does exercises every 4 . He swims very often, 5 he runs about two kilometres a day. Now he is 6 than before. Henry's sister, Susan is healthier than Henry. 7 is also younger and thinner than he is. She does 8 every day, too. She doesn't 9 much meat. But she eats a lot of fruit and vegetables because she thinks 10 are better for her health.
  1. A. wants B. thinks C. asks D. likes
  2. A. many B. few C. little D. much
  3. A. thin B. fat C. ill D. tired
  4. A. month B. week C. day D. year
  5. A. and B. because C. but D. when
  6. A. later B. shorter C. stronger D. longer
  7. A. She B. He C. They D. We
  8. A. shopping B. housework C. homework D. exercises
  9. A. drink B. eat C. cook D. buy
  10. A. you B. them C. they D. we Ⅷ. 阅读理解 A Many years ago there lived a doctor in a small town. He was good and kind. He was always ready to go and help people. People always went to him when there was something wrong with them. Many years later, the doctor became old. He began to forget things. People were afraid and didn’t go to him any more. The old doctor asked, “Why does no one come to me now?” No one wanted to tell him why, because they didn't want to hurt the good old man. Instead, they said, “Everybody is well in the town now.” The doctor was pleased when he heard that. 根据短文内容判断正(T)误(F):
  1. The story is about a young doctor in a small town.
2, Many years later, the old man began to forget things.
  3. People were afraid of him.
  4. People didn't want to hurt the old man.
  5. The doctor was not pleased when he heard that everybody was well in the town. B This story is about a young man. He worked very hard at his lessons. He was too busy to have a rest. As he became ill, he couldn’t go to sleep. Every night, when he went to bed, he closed his eyes and tried to sleep. But the more he tried, the more he stayed awake. After a while he decided to visit the doctor, “I just can't go to sleep at night. What shall I do?” “I have a suggestion,” said the doctor. “Try counting numbers. By the time you reach one thousand, you' ll be asleep. I am sure of it.” The next day the man returned to the doctor's office. “Well,” said the doctor, “How are you today? Did you try my suggestion?” The man still looked tired. “Yes,” he said, “I tried counting one, two, three. . .up to one thousand. But when I reached five hundred and sixty-nine, I began to feel sleepy. I had to get up and drink some tea so that I could go on counting up to one thousand. But then I still couldn't fall asleep.”
  1. The young man couldn’t go to sleep because . A. he hadn’t finished doing his lessons B. he had worked too hard and became ill C. he was worried about his homework D. there was a lot of noise there and he couldn't have a good rest
  2. The doctor asked the young man . A. to count numbers before he went to bed B. to put all numbers from 1 to 1000 together C. to count numbers while he was lying in bed D. to take some medicine and go to bed earlier
  3. The young man returned to the doctor's office the next day because A. he wanted to thank the doctor B. he was better and wanted some medicine C. he wanted to ask the doctor how to count the numbers
D. he still couldn't go to sleep at night
  4. The young man . A. counted from 568 to 1000 B. counted from I to 569 and fell asleep C. counted from I to 569 and got up to drink some tea D. counted from 1 to 1000 and fell asleep
  5. The young man in fact. A. didn't understand the doctor's suggestion B. was not able to count numbers C. didn't try the doctor's suggestion D. wasn’t ill at all C Mrs. Green was very fat. She weighed l00kg and she gets heavier every month. So she went to see the doctor. The doctor said, “You have to be on diet(节食), Mrs. Green, and I've got a good way here.” He gave her a small book and said, “Read it carefully and eat the things on Page 11 every day. Then come back and see me two weeks’ time.” Mrs. Green came back again two weeks later, but she wasn't thinner and was even fatter. The doctor was surprised and said, “Are you eating the things on Page 11 of the snail book?” “Yes, doctor,” she answered. The next day the doctor visited Mrs. Green in the afternoon. She was very surprised to see him. “Mrs. Green,” he said, “Why are you eating potatoes and bread? You aren't on diet!” “But, doctor,” Mrs. Green answered, “I have my diet at lunch time. This is my tea.” 根据短文意思,填入适当的词 (
  1) Mrs. Green weighed and gets heavier and every month. (
  2)The doctor had got a way to make her . (
  3)Two weeks , Mrs. Green was even . (
  4)The next day the doctor went to Mrs. Green and saw she was a lot. (
  5) Mrs. Green was on only at time.
Ⅸ.书面表达。 根据下列图画,用英语写一篇 60?80 字的短文。要求故事完整,句子通顺。
参考答案 Ⅰ.1?5 ACBAC Ⅱ.A.
  1.terrible
  2.serious
  3.fell
  4.Taking
  5.enough B.
  1.sweet.er
  2.well
  3.washing
  4.less
  5.eating C. 1-5 BDCAD D.
  1. trouble
  2. serious
  3. angry
  4. instead
  5. enough Ⅲ.
  1.B
  2.A
  3. C
  4. B
  5.C
  6. C
  7. B
  8. A
  9. C
  10. A
  11. B
  12. B
  13. B
  14. D
  15. D
  16. B
  17. D
  18. A
  19.C
  20. D
  21. B
  22. B
  23. D
  24. D
  25.A Ⅳ.
  1. a headache, looked him over carefully
  2.don’t, have, to
  3. has to, every
  4. eating rich, feel much healthier
  5.to take, again, again
  6. taste delicious
  7. was busy planting
  8.stop, from Ⅴ.
  1.What’s
  2.don’t
  3.well
  4.temperature
  5.Open
  6.Nothing
  7.have
  8.medicine
  9.in
  10.all Ⅵ.
  1. if, comes
  2.didn’t he
  3.too, for, to
  4.How, often, do, go
  5.Does, have
  6.don’ t have to
  7.your trouble
  8.instead of Ⅶ.
  1. A
  2. D
  3. B
  4. C
  5. A
  6. C
  7. A
  8. D
  9. B
  10. C Ⅷ. A.
  1. F
  2. T
  3. F
  4. T
  5. F B.
  1. B
  2. C
  3. D
  4. C
  5. A C.
  1.100kg, heavier
  2.good, thinner
  3.later, fatter
  4. visit/ see, eating
  5.diet, lunch Ⅸ.Tom and his classmates like to play football very much. One afternoon they played football on the playground. Suddenly Tom fell lover and hurt himself. His classmates went over quickly and took him to the hospital by bike. The doctor looked him over carefully and told them there was nothing serious with Tom. After a while they took Tom back home.
 

相关内容

初二英语 首字母及词汇练习题

   初二英语 首字母及词汇练习题 I.语音,找出与所给单词的划线部分读音相同的选项 1. dream A. clean B. breakfast C. heavy D. instead 2. father A. again B. paper C. hard D. band 3. her A. terrible B. worst C. serious D. born 4. pill A. England B. quite C. tiger D. best 5. enough A. high B. ...

四级英语词汇练习题

   听力课堂,开放式外语学习平台! 听力课堂,开放式外语学习平台!TingClass.com 大学英语四级词汇训练 1200 题 Test 1 1.With the of Mary, all the girl students are eager to go to the party. A.exhibition B.exception C.except D.reception 2.Although the trffic is not busy, he likes to drive at a sp ...

初中英语首字母填空

   ? At different times in a man’s life his food has different effects (影响) on his body. Among children f (1) is quickly changed to the power(力量) to run and play games. Most of a young man’s food is spent on growing t (2); we grow upwards only d (3) t ...

中学英语首字母填空

   The u means the earth, the sun, the moon and the stars and the space b them. Many of the stars are so f away that we can not see them. The moon, our satellite, travels a the earth. It has already been visited b man from the earth. Man-made satellit ...

中考英语首字母填空

   Which animal do we need m 1 ? Dogs? Horses? No! The a 2 to the question is cows. Why cows? Cows give us milk. And milk is one of our most important k 3 of food. Suppose(假设)that all the milk cows make in one year were put i 4 bottles. And suppose th ...

初中英语首字母.doc

   中考英语首字母填空专项练习题 中考英语首字母填空专项练习题 一 Do you know Sweden(瑞典)?It l 1 in the north of Europe.It is the fourth largest country in Europe with an a 2 of 450, 000 square kilometers and the population of about 8.5 million. Over one third of them live in the th ...

高考英语词汇(练习用) - 副本

   一(个、件……) ……) 能力才能 能够有能力的 大约到处 在…上面 到(在)国外 不在缺席 缺席不在 口音音调 接受 事故意外的事 按照根据 账目描述 痛疼痛 达到取得 横过穿过 法令行动 做事 行动 积极的主动的 活动 男演员 女演员 实际的现实的 公元 广告 添加增加 增加 地址 钦佩羡慕 1 准入接纳 承认准许(入场入学入会) 承认准许(入场入学入会) 成年人 推进促进前进 优点好处 冒险奇遇 为……做广告 ……做广告 广告 忠告劝告建议 忠告劝告建议 (英)飞机 英 飞机 事事情 ...

大学英语四级词汇练习题

   大学英语四级词汇练习题 Test 4 1.Even though he has lived in China for many years, Mark still can not himself to the Chinese customs. A.adopt B.adjust C.adapt D.accept 2.He tried to with the manager for has salary. A.evaluate B.object C.bargain D.pause 3.To so ...

淘金英语四级光盘内容第4周 周末 词汇练习题

   www.TopwayEnglish.com 第四周 Fri.-Sun. 词汇练习题 第一组 复习 Lesson 13 1. The automatic doors in supermarkets the entry and exit of customers with shopping carts. [CET-6:01.6] A) furnish B) induce C) facilitate D) allocate 2. In some remote places there are st ...

初二英语试题

   【听力部分】(15 分) 第一部分 听力(共 15 分 ,每小题 1 分) Ⅰ. 听句子,选择适当的答语。 分) (5 ( )1.A. Thanks, I’d love to. B. Yes, you can. C. I’m sorry. ( )2. A. It’s seven o’clock. B. At seven o’clock. C. by bus. ( )3. A. Let’s go. B.I’m here. C. Yes, I think so. ( )4. A. Thank y ...

热门内容

高三英语语法总复习??定语从句2

   你身边的高考专家 The Attributive Clause ??? 定语从句中应注意的几个问题 一、引导定语从句的关系词 指代人 who,whom, who,whom,that which, 指代事物 which,that whose, 所属关系 whose,of which 指地点 指时间 指原因 where when why 二、关系代词that和which在很多情况下可以互 关系代词 和 在很多情况下可以互 但下列情况只用that。 换,但下列情况只用 。 All can be d ...

新目标八年级上册_英语语法知识点精讲+练习

   Practice makes perfect! 英语语法知识点精讲 精讲+练习 新目标八年级上册 英语语法知识点精讲 练习 (一)一般将来时 一般将来时表示将来某个时间要发生的动作或者存在的状态。通常与表示将来的时间状语连用,如 tomorrow, the day after tomorrow, next year, next month, next week, in 100 years 等。 be going to do (动词原形)结构:表示打算、准备做的事情或者肯定要发生的事情。如:I ...

英语四级听力30天学习笔记WORD

   www.TopSage.com 大家网 1 / 34 英语四级听力 30 天学习笔记 考试结构:Section A:10 short conversations 复习的重点 Section B:最可能考三个段子(3 passages)。其次,有可能考复合式听写(Compound Dictation)或听写填空 (Spot Dictation)。 提高听力的步骤: 第一步,听懂考题; 第二步,总结考题规律; 第三步,了解考试本身,做类型题。 短对话题型分类: Section A 考题为六种题型 ...

1990年1月大学英语四级真题

   1990 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 1 / 19 1990 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about ...

高中高考英语陷阱题总结【动词用法与辨析题目】

   动词用法与辨析 精编陷阱题训练◆ ◆动词用法与辨析精编陷阱题训练◆ 精编陷阱题训练 We’re so busy that no one in the office can for any other work. spare B. be spared share D. be shared He regards that book one of the worst that he’s read. to be, ever B. to be, never as, ever D. as, never ...