初三上学期期中英语试卷
选择题, 第一部分 (选择题,共 65 分) 选择题
一、 单项填空 在 A、B、C、D 四个选项中 选出可以填入空白处的最佳选项。(本大 、 、 、 四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。 本大 题共 15 分,每小题 1 分)
  21. ?I have a problem. ?What problem? Tell me and let me see if I can help. A. / B. a C. the D. your
  22. Are you to on the plane now? A. used; work B. useful; work C. used; working D. useful; working
  23. Blindness affects about 45 people around the world. A. on; millions of B. /; millions of C. on; million D. /; million
  24. ?What would you like to drink, coffee or orange juice? ?. I prefer a glass of water. A. All B. None. C. Both D. Neither
  25. You will if you late again, I think. A. punish; will come B. be punished; will come C. punish; come D. be punished; come
  26. Warm and dry clothes can make you during the tough walk. A. feel; comfortable B. feel; comfortably C. to feel; comfortable D. to feel; comfortably
  27. ?Why not come and join us in the game, Linda? ?, but I have something important to do right now. A. Yes, let’s B. That’s great C. I’d like to D. It’s a pleasure
  28. Ask the boys to group into teams of four to take part in the game, you? A. themselves; won’t B. themselves; will C. them; won’t D. them; will
  29. If you don’t pay attention the signs along the path, you will easily get . A. to; lost B. to; missed C. for; lost D. for; missed
  30. There is no need to argue her these problems. A. about; with B. with; about C. to; for D. with; for
  31. bad to show . We should be modest. A. That’s; off B. It’s; off C. That’s; around D. That’s; around
  32. Jim was still when I went upstairs. I didn’t know what was worrying him. A. waking B. awake C. sleeping D. asleep
  33. Does anyone here who the sheep Dolly, and in which year? A. understand; invented B. understand; cloned C. know; invented D. know; cloned
  34. ? nice city What is! ? A. What a; But there’re nicer cities. B. How; Yes, it is, isn’t it? C. What a; Yes, it is, isn’t it? D. How; But there’re nicer cities.
  35. They each given a souvenir a prize. A. were; for B. was; for C. were; as D. was; as
初三英语期中考试试题卷 第 1 页
共5页
先通读下面的短文,掌握其大意, 二、 完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意 然后从下面四个答案中选择可以填入 相应空白处的最佳答案。 本大题共 相应空白处的最佳答案。 (本大题共 10 分,每小题 1 分) The picture shows eighteen?year-old Katy Ross in Nepal, a small country in north India. Katy 36 school 8 months ago and soon she will go to college. She loves traveling and has decided to visit Asia 37 she goes to university. Katy is living with a family in the capital of Nepal. She has 38 a lot about the country since she arrived 4 months ago. The family has two children but many uncles and cousins live with 39 in their big house. They have taken Katy to many parties. Katy teaches for four hours a day at a small 40 . All the classes are in English and the students have 41 English since they were six. The older children speak English very 42 . Katy has taught writing, grammar and art, all in English. She enjoys art the most. And she thinks the children like the lessons best, too. Katy does not have a lot of time to 43 Nepal, but soon she will stop teaching and travel around Nepal with a 44 . “After that,” Katy says, “we will visit more __45__ in Asia. We’re not sure which ones yet.”
  36. A. left B. found C. visited D. reached
  37. A. before B. when C. after D. as
  38. A. found B. taught C. talked D. learnt
  39. A. us B. him C. her D. them
  40. A. university B. library C. school D. classroom
  41. A. understood B. spoken C. said D. known
  42. A. late B. early C. badly D. well
  43. A. see B. leave C. change D. improve
  44. A. child B. cousin C. friend D. teacher
  45. A. schools B. countries C. colleges D. families 阅读下面的短文,然后根据短文内容选择最佳答案。 (本大题共 三、 阅读理解 阅读下面的短文,然后根据短文内容选择最佳答案。 本大题共 20 分, ( 每小题 2 分) (A) One day when Jack was walking in the park, he saw a woman, who lived a few miles away, sitting on a bench(长凳) with a dog beside her. The dog was looking up at the woman. Jack walked up to the woman and said, "Hello, Sue, how are you? May I sit and talk with you for a while?" "Of course, please sit down," Sue said. Jack sat down next to Sue on the bench, and they talked quietly together. The dog continued to look up at Sue, as if waiting to be fed. "That's a nice dog, isn't he?" Jack said, pointing(指着) at the animal. "Yes, he is. He's handsome. He's a bit of a mixture(杂交品种), but that's not a bad thing. He's strong and healthy." "And hungry," Jack said. "He hasn't taken his eyes off you. He thinks you've got some food for him." "That's true," Sue said. "But I haven't." They both laughed and then Jack said, "Does your dog bite?" "No," Sue said, "He's never bitten anyone. He's always gentle and friendly." Hearing this, Jack decided to hold out his hand and touched the animal's head. Suddenly it jumped up and bit him. "Hey!" Jack shouted. "You said your dog didn't bite." Sue answered in surprise, "Yeah, I did. But this is not my dog. Mine's at home."
  46. The dog looked at the woman because . A. the woman wanted to feed him B. the woman was friendly
初三英语期中考试试题卷 第 2 页 共5页
C. he was strong and healthy D. he was hungry
  47. Jack and Sue were . A. friends B. next-door neighbours C. looking for a dog D. feeding the dog
  48. Jack touched the dog because he believed . A. the dog was friendly B. Sue's dog was unfriendly C. the dog belonged to Sue D. Sue's dog was at home
  49. We can learn from the passage that . A. only Sue loved the dog B. Jack wanted to have Sue’s dog C. the dog wasn't dangerous D. both Jack and Sue liked the dog at first
  50. Which of the following can be the best title of the passage? A. Two Dogs B. Sue's Dog C. A Pleasant Meeting D. Sue's Friend (B) Years ago, I lived in a building in a large city. The building next door was only a few feet away from mine. There was a woman who lived there, whom I had never met, yet I could see her seated by her window each afternoon, sewing or reading. After several months went by, I began to notice that her window was dirty. Everything was unclear through the dirty window. I often said to myself, "I wonder why that woman doesn't wash her window. It really looks terrible." One bright morning I decided to clean my flat, including washing the window on the inside. Late in the afternoon when I finished the cleaning, I sat down by the window with a cup of coffee for a rest. What a surprise! Across the way, the woman sitting by her window was clearly seen. Her window was clean! Then it dawned on me. I was always criticizing(批评) her dirty window, but all the time I was watching hers through my own dirty window. That was quite an important lesson for me. How often had I looked at and criticized others through the dirty window of my heart, through my own mistake? Since then, whenever I wanted to judge(评判) someone, I asked myself first, "Am I looking at him through my own dirty window?" Then I try to clean the window of my own world so that I may see the world around me more clearly and correctly.
  51. The writer couldn't see everything clearly through the window because . A. the woman's window was dirty B. the writer's window was dirty C. the woman lived nearby D. the writer was near-sighted
  52. The writer was surprised that . A. the woman was sitting by her window B. the woman's window was clean C. the woman did cleaning in the afternoon D. the woman's window was still terrible
  53. "It dawned on me" probably means "". A. I began to understand it B. it cheered me up C. I knew it grew light D. it began to get dark
  54. It's clear that . A. the writer never talked to the woman before B. the writer often washed the window C. they both worked as cleaners D. they lived in a small town
初三英语期中考试试题卷 第 3 页 共5页

  55. From the passage, we can learn . A. one shouldn't criticize others very often B. one should often make his windows clean C. one must judge himself before he judges others D. one must look at others through his dirty windows
非选择题, 第二部分 (非选择题,共 35 分) 非选择题
四、 词汇拼写 (本大题共 8 分,每小题 1 分) 本大题共 (A) 根据句意, 用括号内所给单词的适当形式填空。
  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7.
  8.
  1.
  2.
  3.
  4.
  5.
  6.
  7. Do you think it is (mean) to join the charity walk? You will find all of the (leader) names in this news. Will you please listen to my problems (patient)? I believe she is (energy) enough to complete the work in time. What we have done is to improve the (生活) of the people there. UNICEF is an (组织) that helps poor children in the world. This case can be (治愈), I believe. For (进一步的) information, please call Mr Zhang on 831531
  65. Peter (record) something when I walked in. I think you should spend as much time you have (do) exercise if you want to stay healthy. The big birthday cake (divide) and eaten up! When I got there, the party was already over. ? they (agree) to make the plan better yet? ?Yes. They’re discussing the plan again. You will be looked down on by others if you (not change). The patient must (treat) right now, or he will die. Give him another chance, and he (pack) all these bags in the right way successfully, I’m sure. 按所给的汉语,用英语完成下列句子。 (本大题 六、 句子翻译 按所给的汉语,用英语完成下列句子。 本大题 6 分,每小题
  1.5 分) (
  1.
  2.
  3.
  4. 那将是一次你忘不了的经历。 That’ll you will never forget. 你不必担心没有支持者的。 You needn’t worry supporters. 这些细节昨天就给他们解释过了? Were these details yesterday? 你梦想过去美国旅游吗? Have you to the USA? 缺词填 先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母, 七、 缺词填空 先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母, 在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。 在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。所填单词在题后横线 上必须完整写出。 本大题共 上必须完整写出。 (本大题共 4 分,每格
  0.5 分)
初三英语期中考试试题卷 第 4 页 共5页
(B) 根据句意和汉语注释,写出所给单词的正确形式。
用括号内所给动词的适当形式填空。 本大题共 五、 动词填空 用括号内所给动词的适当形式填空。(本大题共 7 分,每小题 1 分)
How many people do you communicate(交流) with in a day? Probably a lot more than you did ten years ago. Now we can talk to people in more and more w1, not just face-to-face and on the phone, but also t2 the Internet. It is very important for everyone to try and improve their communication skills, so let’s r3 the four golden rules(规则) of good communication. Firstly, be as c4 as you can. Misunderstandings(误解) happen if we don’t say correctly w5 we mean. Secondly, we have to work hard at listening. Pay attention to what the other person is s
  6. Thirdly, ask other people what they think, don’t only tell them what you think. Fourthly, give them time to say what they want to say, and s7 interest in what they say. If you f8 these rules, you will be a good communicator. 八、 书面表达 (本大题共 10 分) 本大题共 假如你叫李华,你的朋友田甜将去英国。请你将她的基本情况介绍给你英国的朋友 Rita, 请根据以 下要点给 Rita 写一封信。 提示:
  1. 田甜,很可爱,圆脸,大眼,今年 16 岁;待人和蔼可亲,易于相处;
  2. 爱好看书和音乐,特长:弹钢琴;学得最好的课程是数学和音乐;
  3. 田甜将去英国 George Spencer School 学习一年,并将乘飞机于 11 月 25 日下午 4 点到达伦敦希斯罗机场(Heathrow Airport);
  4. 希望他们能……;
  5. 希望那天 Rita 能到……。 注意:
  1. 词数 80 左右;
  2. 第
  4、5 要点做合理补充,使之完整;
  3. 信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。 Dear Rita, How is everything going? I’d like to introduce my best friend, Tian Tian, to you. She is 16 years old. She is a lovely girl with big eyes and a round face.
Many thanks. Best wishes. Yours, Li Hua
初三英语期中考试试题卷 第 5 页
共5页
 

相关内容

初三第一学期期中考试英语试卷分析

   初三第一学期期中英语考试试卷质量分析 2004.11.15 威海十五中 此次考试全面考查了考生使用英语语言的能力,真正做到了三个有利于,即:① 有利于贯彻国家的教育方针,进一步推进素质教育,推进新一轮的课改理念,全面提 高教育质量,培养学生运用语言的能力和创新能力;②有利于减轻学生过重的学业负 担;③有利于指导今后的初中英语教学。 帮助学生成功是教育工作者的最大快乐, 本试卷立足面向广大学生的实际, 力求 科学性,做到了内容正确、题型多样、题意明确、结构合理,遵循了由浅入深、循序 渐进的原则 ...

小学英语三年级上学期期中考试试卷

   三年级英语期中考试试试题 一、 1、 、 情景会话。在括号中填写正确的选项。 (20 分) 情景会话。在括号中填写正确的选项。 ( 早晨到校见到老师,我们要说: 早晨到校见到老师,我们要说: A:Good morning : 2、 、 别人对你说“ 别人对你说“ How A: I’m Sam 3、 、 你应该怎样问别人的名字? 你应该怎样问别人的名字? A: How are you? 4、 、 B: What’s your name? B: Stand up are you?”你应该说: ” ...

2010?2011第一学期期中英语试卷分析

   小学英语试卷分析 一、课程目的 根据小学生的生理和心理发展需求, 小学阶段英语课程的目的是 激发学生学习英语的兴趣,培养他们英语学习的积极态度,使他们形 成初步用英语进行简单日常交流的能力,为进一步学习打下基础。 二、教学目标与要求 目前对小学英语教学共提出两个级别的要求,一级为小学三、四 年级的教学目标要求,二级为小学五、六年级的要求。具体的说,一 级目标包括以下五个方面:1.听、做方面:能根据听到的词语识别或 指认图片或实物;能听懂课堂指令并做出相应的反映;能根据指令做 事情;能在图片和 ...

海淀区九年级第一学期期中练习英语试卷答案及评分参考2011.11

   海淀区九年级第一学期期中练习 英语试卷答案及评分参考 2010.11 听力理解 (共 24 分) 听力理解 一、听对话选图。 (共 4 分,每小题 1 分) 1. B 2. A 3. C 4. B 二、听对话或独白选择答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5. A 6. C 7. C 8. A 9. A 10. B 11. C 12. B 13. A 14. B 15. B 16. C 三、听对话记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. David 18. May 19. ...

八年级英语下学期期末英语试卷

   第 1 页 共 7 页 初二英语八下期末英语试卷 笔试 75% 一.选择题 15% ( ) 1.If it tomorrow, we go to the park. A. rains, won’t B. will rain, won’t C. rains, don’t D. rains, don’t go ( )2. Could you lend me your bike? Of course. A. You could B. Give you C. That’s all right D. ...

200很好的东西很好的东西7??2008学年度第一学期期末考试三年级英语试卷(PEP版)A卷艾什顿飞

   介词用法知多少 介词是英语中最活跃的词类之一。同一个汉语词汇在英语中可译成不同的英语介词。例如汉语中的“用”可译成: (1)用英语 (in English)(2)用小刀(with a knife)(3)用手工(by hand)(4)用墨水(in ink)等。所以,千万不要以为记住介 ; ; ; 词的一两种意思就掌握了这个介词的用法,其实介词的用法非常广泛,搭配能力很强,越是常用的介词,其含义越多。下面 就简单介绍几组近义介词的用法及其搭配方法。 一. in, to, on 和 off 在方位 ...

初二英语第一学期期中

   ??2004 学年度第一学期期中考试试卷 首师大附属育新学校中学部 2003?? ?? 初 二 英 语 班级姓名 成绩 姓名 班级 2003. 11. 5 第一卷 口 试 ( 10 分) (笔试前已进行完) 笔试前已进行完) 第二卷 听 力 部 分 ( 20 分) 请将听力题 1-15 题的答案填写在机读卡上,第四大题答案写在答题 纸上。 一、Listen to the sentences and choose the correct responses 听句子,选择恰当的答语 听句子,选择 ...

初二英语下学期期中考试

   清?? http://www.qhyedu.com 知识改变命运 教育成就未来 初二英语下学期期中考试 听力部分( 听力部分(20 分) Ⅰ.选出你所听到的单词(听两遍共 5 分) ( ( ( ( ( )1. A.town ) 2. A.bring ) 3. A.doctor ) 4. A. Mabel ) 5. A. taller B.how B.bright B. Dick B. stronger C.whole C.build C. Alice C. younger D.snow D. ...

八年级下册期中英语试卷

   八年级下 期中英语试卷 八年级下册期中英语试卷 姓名: 测试时间: 年 月 日 分数: 一、单项选择(15 分) 1.?Nice to meet you , Mike.? ?Everything is OK. Thanks. A What are you doing B Where have you been C How is it going D What’s wrong with you 2.?Susan stays alone in the classroom and looks sa ...

三年级英语下学期期末测试卷

   3eud 教育网 http://www.3edu.net 百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新! 注:此试题供参考。可根据各地实际情况,作适当调整。如发现疏漏,请 自行更正。 三年级英语下学期期末测试卷 三年级英语下学期期末测试卷 英语下学期 姓名 班级 听力部分(30%) 一 二 三 四 五 六 学号 笔试部分(40%) 七 八 九 十 题号 得分 口 试 (30%) 总分 口试部分(30%) 口试主要考查学生运用所学语言进行口头简单日常交流 (包括唱) 的能力。 根据各 地多年来的 ...

热门内容

履历表中常用英语单词

   标 题: [转载] 履历表中常用英语单词(希望对大家有? 发信站: 北大未名站 (2003 年 10 月 20 日 08:41:37 星期一), 转信 1. 个人资料有用词汇 A Useful Glossary for Personal Data name 姓名 alias 别名 pen name 笔名 date of birth 出生日期 birth date 出生日期 born 出生于 birth place 出生地点 age 年龄 native place 籍贯 province 省 ...

英语名言

   知识篇: Activity is the only road to knowledge. (George Bernard Shaw , British dramatist) 行动是通往知识的唯一道路。 (英国剧作家 肖伯纳. 行动是通往知识的唯一道路。 英国剧作家 肖伯纳 G.) A free man obtains knowledge from many sources 1 besides books. (Thomas Jefferson,American president) 一个自由的 ...

英语语法

   `1. 名词 名词可以分为专有名词和普通名词,专有名词是某个(些)人,地方,机构等专有的名称,如 Beijing,China 等.普通名词是一类人或东 西或是一个抽象概念的名词,如:book,sadness 等.普通名词又可分为下面四类: 1)个体名词:表示某类人或东西中的个体,如:gun. 2)集体名词:表示若干个个体组成的集合体,如:family. 3)物质名词:表示无法分为个体的实物,如:air. 4)抽象名词:表示动作,状态,品质,感情等抽象概念,如:work. 个体名词和集体名词可 ...

四年级上册期末试卷英语卷

   PEP 四年级上册英语期末模拟试卷 (5%) 一.写出所给字母的相邻字母,注意大小写。 写出所给字母的相邻字母,注意大小写。 ( ) 1. Q 2. r 3. s 将单词进行分类,并把它们抄写在四写格上。 二.将单词进行分类,并把它们抄写在四写格上。10% knife sister farmer doctor sofa aunt fork rice beef chair 家庭人物 4. _ __ j 5. H 职业 餐具 食物 家具 三.选择正确的答句(10%) 选择正确的答句 ( )1.A ...

实用英语教学大纲

   《实用英语》教学大纲 实用英语》 英语 课程代码: 课程名称: 《实用英语》 学时学分:192 学时,学分 12 先修课程:初、高中英语 适用专业:建筑工程技术、建筑设备工程技术、电子信息工程技术、计算机应用技术、 汽车制造与装配技术、汽车技术服务与营销、电子商务、旅游管理、物流管 理、市场营销、导游、汽车制造与维修。 选用教材: 《新视野读写教程》 ,总主编:郑树棠、周国强、胡全生,外语教学与研究出 版社,2004 年 7 月第 1 版 一、教学对象 本大纲的教学对象是高职高专教育非英语专 ...