名 级 号
初三下学期期中英语试卷
听力部分 一、Listen to the dialogue and choose the right answer ( )
  1.What are they doing? A. Listen to music. B. Talking about a friend. C. Discussing a sport record )
  2.What does the woman want to do? A. To send a letter. B .To hand in the composition C .To finish the composition )
  3.What did the man do? A. Open the window B. Close the door )
  4.What does the man mean? C. Put on his coat
( ( (
(
A .There’s no time to buy a newspaper. B. The woman can read the newspaper on the train C. They don’t have to pay for the newspaper )
  5.What will Susan do next?
A. Stay at home B .Do some shopping outside C. Go for a walk with the man 二、Listen to the dialogue and choose the right answer ( )
  1.Where does the conversation take place? A. In a fashion store B. In a dining room C. At home ( ( ( )
  2.What color are the woman’s favorite socks? A. White B. Blue and white C. Dark blue )
  3.Whose socks are they? A. The man’s B. The woman’s C. Lisa’s
)
  4.Whose T-shirt is it? A. The man’s B. The woman’s C. Lisa’s ( )
  5.What’s wrong with the socks? A. They are lost B. They are still wet C. They are ruined 三、Listen to the passage and fill in the blanks I’m an inventor. My job is to invent new things, and I work when I’ve . My workroom is in my , so I can work when I to. Sometimes I work days a week; but I have to leave the house for . I usually get up at about five o’clock. I make some tea, and work at six. I drink tea all day I can’t work it but I don’t eat anything until evening. First I up the workroom. I turn on the answer-phone I can’t speak to people when I’ve got an idea. Then I start .
笔试部分 一、单项选择: (15 分) ( )
  1.-do you improve your listening? -I improve it listening to tapes. ( ( ( ( A. How; with B: What; with C: How; by D. What; by )
  2. He must be in the room, because the light in the room is . A. in B. on C. off D. open )
  3. I got an A this term, so my teacher was A. to impress B. impress C. impressing D. impressed )
  4. seems that Jane has known the bad news. A. She B. It C. This D. That )
  5. All of us were at the news. A. frustrating, frustrating B. frustrating, frustrated C. frustrated, frustrating D. frustrated, frustrated )
  6. Jack likes playing soccer, but he doesn’t like playing piano.
(
A. /, / B. the. / C. the, the D. /, the ( )
  7. When we practice speaking English, we often end up in Chinese. A. to speak B. speaking C. spoken D. speak ( )
  8. It is impolite to those persons in trouble. A. laugh to B. laugh with C. laugh of D. laugh at ( )
  9. If you don’t know how to spell a new word, you’d better . A. look up a dictionary B. look up an dictionary C. look it up in a dictionary D. look it up in an dictionary )
  10. Jane is so shy that she is afraid of in front of a group. A. speak B. speaks C. spoke D. speaking ( )
  11. My grandfather us stories when I was young. A. was used to tell B. is used to telling C. used to tell D. used to telling ( )
  12. Steve used to be quiet, but now he is . A. outgoing B. more quickly C. noisy D. quieter ( )
  13. Most Chinese children like to sleep with their mother. They are the dark. A. interested in B. afraid C. terrified of D. sure of ( )
  14. I had a little trouble English grammar. A. learn B. learned C. learning D. to learn ( )
  15. Chen Hui was chewing gum . A. anyway B. all the time C. all time D. all the same (
二、完形填空: (10 分) My parents took me to Japan when I was little. I lived there for five years. I came back, my Japanese was very good. “Can I do something useful with my Japanese?” I asked myself. Then, one day last spring, I got a good opportunity(机会). Everyone was afraid of SARS, so I stayed at home with to do. My father brought me a Japanese book. “Why don’ you translate it into Chinese? It will be better t than computer games all day.” I promised(许诺) to do 2,000 words each day. But I found it was hard to keep the promise. One day in May, the weather was beautiful. But I couldn’t go out. Those 2,000 words were still me. After translating only three pages, I already lost interest in the book. I looked at it for a long time. But I couldn’t make myself turn the pages. How wished I could just go outside and football with my friends! I counted the words again and again. I just wanted to give up. I felt as if two people were fighting my mind. One said, “Don’t give up! Keep working hard, and you’ll do well!” But then the other one said, “Go and play! It will be more than translating. Do your work tomorrow.” I stood up and would the computer. But then I remember my parents had told me: “Whatever you do, don’t stop halfway.” So I sat down and went on with it. ( )
  1. A. Because B. Until C. Since D. When ( ( ( ( ( ( ( ( ( )
  2. A. nothing )
  3. A. be played )
  4. A. just then )
  5. A. talking to )
  6. A. play )
  7. A. in )
  8. A. fun )
  9. A. turn on )
  10. A. how B. something B. playing B. right now B. looking at B. give B. with B. important B. turn off B. where C. everything C. played C. soon C. smiling at C. buy C. about C. useful C. open C. which D. anything D. plays D. suddenly D. waiting for D. watch D. for D. dangerous D. close D. what
三、阅读理解: (30 分) A When you are learning English, you find it not clever to put an English sentence, word for word, into your own language. Take the sentence “How do you do?” as an example. If you look up each word in the dictionary, one at a time, what is your translation? It must be a wrong sentence I your own language. Language do not just have different sounds, they are different in many ways. It’s important to master(掌握) the rules(规则) for word order in the study of English, too. If
the sentences put words in a wrong order, the listeners can’t understand the speakers’ sentences easily. Sometimes when the order is changed, the meaning of the sentence doesn’t change. Let’s see the difference between the two pairs of sentences. “She only likes apples.” “Only she likes apples.” “I’ve seen the film already.” “I have already seen the film.” When you are learning English, you must do your best to get the spirit(精神实际) of the language and use it as the English speakers do. ( )
  1. From the passage we know that when we are learning English. A. we shouln’t put every word into our own language B. we shouldn’t look up every word in the dictionary
C. we need to put every word into our own language D. we must read word by word ( )
  2. The writer thinks it is in learning English. A. difficult to understand different sounds B. possible to remember the word order C. important to master the rules in different way D. easy to master the rules for word order ( )
  3. We can learn from the passage that
.
A. the meaning of an English sentence always changes with the order of the words B. the order of words can never change the meaning of an English sentence C. sometimes different order of words has a different meaning D. if the order of words is different, the meaning of the sentence must be different ( )
  4. “She only likes apples,” A. is the same as “Only she likes apple”. B. is different from “Only she likes apple”. C. means “She likes fruit except apples”. D. means “She doesn’t like apples”. )
  5. Which is the best title for this passage? A. Different Orders, Different Meanings B. How to speak English?
(
C. How to Put English into Our Own Language? D. How to Learn English? B Pets are a part of people’s lives. Some pets are like family. In these days, many people have pets at home and spend a lot of money improving their lives. In fact, in
some parts of the world, pets get real VIP treatment(待遇). VIP usually means Very Important People, but here VIP means Very Important Pets! When you want to give Fido or Kitty a holiday, or when you are going away on business, you can exercise inside or outside, and cats have a large place with something to climb on and play with. The guests get the best food during their stays at these hotels. There are other special services at these hotels. Imagine you are traveling and you want to see your pet: the hotel can put a video camera in the pet’s room. So you can see your Fido or Kitty on TV. The hotels usually have good groomers(美容师): They often bath and take the best hair care for the pets. But you need to make an appointment because people are usually very busy taking care of pets.
  1. What’s the new meaning of “VIP” in this passage?
  2. According to this passage, where can you put your pet when you are away on business?
  3. What does “Fido” stand for(代表) here?
  4. How can you see your pet during your traveling?

  5. Why need you make an appointment when you want a good groomer for your pet? C Mr Ellis is very old. He has seen many changes in his hometown. He knows that things are different now. But he never forgets the old days. He often talks about his favorite birds, the robins(一种小鸟? 知更鸟). “When I was a boy, these houses were not here. These were wild fields and tall trees. Every spring the robins would come. Thousands of them would fly up to the south. They spent the winter in the south. Some would build their nests(巢)in the trees near our houses. Then people started to cut down trees, and they built more houses. The robins stopped coming. They couldn’ t build their nests near our houses because there were no trees.” “Now there are too many houses and too many roads. There are no places for the robins. They do not come any more.” ( )
  1. Mr Ellis often talks about .
A. his old house . B. the old days C. his life now D his family ( )
  2. The birds, the robins spent the winter in . A. the south B. the west C. the north D. the east )
  3. built the nests in the trees. A. Mr Ellis B. Some people C. The robins D. Some dogs ( )
  4. Then people trees because they wanted to build some houses. A. cut down B. planted C. bought D. watered ( )
  5. From the passage we can know that A. Mr Ellis likes his new life now B. there were many houses there in the old days . (
C. the robins can make their nests without trees D. Mr Ellis is not happy with the changes there 四、补全对话:( 10 分) A: Have you finished your homework? B: 1 Exercise Three is very difficult. A: Don't worry. I'll help you. B: 2 But I think I can do it myself. Could you lend me your English- Chinese dictionary? A: 3__. Here you are. B: Thanks a lot. Is Miss Gao in the office? A: Oh, no. She's out at the moment. B: Where is she? Do you know?
  4. A: I think she's at the library. She told me she wanted to borrow some books. B:
  5. A. Of course. B. Then I'll have to wait for her. C. Not yet. D. It's very kind of you. E. I have some questions to ask her. 五、书面表达: (15 分) 谈一谈你自己学习英语的情况,包括你遇到的困难,你的解决方法以及未来的学 习计划。80-100 词左右,开头已经给出。 I have some difficulties in learning English. I can’t……
试题答案: 听力部分 一、15ACBAB 二、15 CABAC 三、
  1.idea
  2.house
  3.want
  4.seven
  5.meetings
  6.start
  7.without
  8.clean
  9.because
  10.work 笔试部分 一、
  1. C
  2. B
  3. D
  4. B
  5. C
  6. D
  7. B
  8. D
  9. C
  10. D
  11. C
  12. A
  13. C
  14. C
  15. B 二、
  1. D
  2. A
  3. B
  4. C
  5. D
  6. A
  7. A
  8. A
  9. B
  10. D 三、(A)
  1. A
  2. C
  3. C
  4. B
  5. D (B)
  1. Very Important Pets.
  2. A dog and cat hotel.
  3. A dog / A pet.
  4. On TV / By a video camera.
  5. Because they are usually very busy. (C) 15 BACAD 四、15 CDAEB 五、 略
 

相关内容

初三第一学期期中考试英语试卷分析

   初三第一学期期中英语考试试卷质量分析 2004.11.15 威海十五中 此次考试全面考查了考生使用英语语言的能力,真正做到了三个有利于,即:① 有利于贯彻国家的教育方针,进一步推进素质教育,推进新一轮的课改理念,全面提 高教育质量,培养学生运用语言的能力和创新能力;②有利于减轻学生过重的学业负 担;③有利于指导今后的初中英语教学。 帮助学生成功是教育工作者的最大快乐, 本试卷立足面向广大学生的实际, 力求 科学性,做到了内容正确、题型多样、题意明确、结构合理,遵循了由浅入深、循序 渐进的原则 ...

初一英语下学期期中试卷1

   思玛特中小学教育 初一英语 (答题时间:90 分钟) 一. 单项选择(每小题 1 分,共 15 分) 1. The students should the teacher carefully. A. to listen B. listen to C. to listen to 2. Sheep are linked the grass they eat grass. A. with, why B. to, because C. to, so 3. ?I don’t feel very wel ...

八年级英语下学期期末英语试卷

   第 1 页 共 7 页 初二英语八下期末英语试卷 笔试 75% 一.选择题 15% ( ) 1.If it tomorrow, we go to the park. A. rains, won’t B. will rain, won’t C. rains, don’t D. rains, don’t go ( )2. Could you lend me your bike? Of course. A. You could B. Give you C. That’s all right D. ...

英语初二下学期期中一复习

   1.Our government is going to (使变成 使变成)the place into a garden. 使变成 2.Guangzhou is in the (南部 南部 的)part of China. 3.Who did Miss li have an (采访 with ? 采访) 采访 4.Bob and Amy have been m for 6 years. 5.After she went to Canada ,I just r how much I miss ...

牛津8B下学期期中英语试卷

   2009-2010 学年度八年级第二学期期中考试 英语试题 (考试时间:120 分钟,满分 150 分) 一、听力 25% A)听对话回答问题(听两遍) ( ( ( ( ) 5. How did the woman’s uncle go to work today? A. By motorbike. B. By bike. C. On foot. )6. What’s the man’s family name? A. Henry John. B. John. C. Brown. )7. W ...

小学英语三年级上学期期中考试试卷

   三年级英语期中考试试试题 一、 1、 、 情景会话。在括号中填写正确的选项。 (20 分) 情景会话。在括号中填写正确的选项。 ( 早晨到校见到老师,我们要说: 早晨到校见到老师,我们要说: A:Good morning : 2、 、 别人对你说“ 别人对你说“ How A: I’m Sam 3、 、 你应该怎样问别人的名字? 你应该怎样问别人的名字? A: How are you? 4、 、 B: What’s your name? B: Stand up are you?”你应该说: ” ...

%8B学期期中英语试题含听力材料和答案

   请访问 http://www.beijing518.com 北京中考网 八年级( 八年级(下)期中英语学业水平检测 温馨提醒:请认真阅读试题,请按要求答题,相信你一定会的! 听力部分(20 分) I.听句子将序号 1-5 填在相应的图画下的横线上,其中有一幅图片多余. 分) (5 II.听对话,选择正确的选项(5 分) ( ) 1. A. Yes, she thinks so. B. No, she doesn't think so. C. She thinks there wil ...

初二英语人教版(新目标)上学期期中试卷转载

   初二英语人教版(新目标) 初二英语人教版(新目标)上学期期中试卷 Ⅰ. 单项选择 (共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 1. ?How often do you have music classes? ? a week. A. Two B. Twice C. Second 2. Many funny stories told by our Chinese teacher make us A. laugh B. laughs C. to laugh to work? 3. How ...

PEP小学英语五年级第二学期期中测试卷(含听力材料)

   五年级英语第二学期期中试卷 五年级英语第二学期期中试卷 班别: 姓名: 听力部分(50 分) 听力部分 一. Listen and fill in the timetable.听音,填写时间。12% 得分: 5:45p.m 二. Listen and number. 听音,按听到的顺序给下列句子标号。10% ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ) Then we swim. ) I usually get up early on my birthday. ) What season is ...

20092010学年度第一学期期末考试八年级英语试卷

   2009/2010 学年度第一学期期末考试 八年级英语试卷 分值:100 分 时间:90 分钟 按住 ctrl 键 点击查看更多初中八年级资源 听力部分 ( 20 分) 一、请听对话,选择相应的图片。听两遍。 (每小题 1 分,计 5 分) ( )1. How does Lily’s father usually go to work? ( A B )2. Which picture are they talking about? C ( A B )3. Where will Li Ming ...

热门内容

曹其军老师英语作文模板

   文章摘要:本文是关于研考大作文的四个模版,是比较完整和适用的黄金组合, 文章摘要:本文是关于研考大作文的四个模版,是比较完整和适用的黄金组合,希望能给大家 以启示和帮助。 以启示和帮助。 这是我在中提到的英语作文模版,需要指出的是,这是一个师姐发给我的原始版本, 这是我在中提到的英语作文模版,需要指出的是,这是一个师姐发给我的原始版本,需要你通 过自己的努力把它包装成你独具个性的模版,否这又成千篇一律的八股文了,不要偷懒, 过自己的努力把它包装成你独具个性的模版,否这又成千篇一律的八股文了, ...

中考英语试题2006 上海

   2006 年上海市初中毕业生统一学业考试 英语试卷 (满分 150 分,考试时间 100 分钟) Part 1 Listening (第一部分 听力) 根据你听到的内容, Ⅰ. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片 (共 6 分) 根据你听到的内容 选出相应的图片): 共 A B C D 1. 2. E 3. F 4. 5. G 6. Ⅱ. Listen to the dialogue and choose the bes ...

英语四级句型

   英语四级句型 1. at the thought of 一想到… 2. as a whole (=in general) 就整体而论 3. at will 随心所欲 4. (be) abundant in(be rich in; be well supplied with) 富于,富有 5. access(to) (不可数名词) 能接近,进入,了解 6. by accident(=by chance, accidentally)偶然地,意外. Without accident(=safely ...

2008年12月大学英语四级监考安排(北校区)

   2008 年 12 月大学英语四级监考安排(北校区) 考区编号 1 考 场 号 1-28,134-143 号楼; 考场位置 北校区 8 号楼;第一考务办公室在 8205 联系电话:87091714 安凤秋 安 娜 安中立 曹成斌 曹建军 曹雨莉 邓红霞 丁升选 董 红 董永强 樊 华 冯 邦 何得桂 何明仙 何新莉 何玉君 侯东丽 胡 甘 李竹林 刘 刚 刘宏哲 刘生荣 罗 佩 孟 芸 王小平 武小存 徐菊凤 徐三友 闫仙慧 杨 龙 张永斌 张振刚 赵 娟 赵丽丽 赵 霞 朱继雄 陈德育 付 ...

人力资源常用英语单词表

   人力资源常用英语单词表,好就支持下啦! A Useful Glossary for Personal Qualities   able 有才干的,能干的   active 主动的,活跃的   adaptable 适应性强的   adroit 灵巧的,机敏的   aggressive 有进取心的   alert 机灵的   ambitious 有雄心壮志的   amiable 和蔼可亲的   amicable 友好的   analytical 善于分析的   apprehensive 有理解力的 ...