被动语态专项练习 被动语态专项练习
选择题( ×15=30 一,选择题(2×15= 分) ( )
  1. a new library in our school last year? A. Is; built B. Was; built C. Does; build D. Did ; build ( )
  2. An accident on this road last week. A. has been happened B. was happened C. is happened D. happened ( )
  3.Cotton(棉花) in the southeast of China. A. is grown B. are grown C. grows D. grow ( )
  4.So far, the moon by man already. A. is visited B. will be visited C. has been visited D. was visited ( )
  5.A talk on Chinese history in the school hall next week. A. is given B. has been given C. will be given D. gives ( )
  6.How many trees this year? A. are planted B. will plant C. have been planted D. planted ( )
  7.A lot of things by people to save the little girl now. A. are doing B. are being done C. has been done D. will be done ( )
  8.--When this kind of computers? --Last year. A. did; use B. was; used C. is; used D. are; used ( )
  9.The Great Wall all over the world. A. knows B. knew C. is known D. was known ( )
  10.Who this book ? A. did; written B. was; written by C. did; written D. was; written ( )
  11.A story by Granny yesterday. A. was told us B. was told to us C. is told us D. told us ( )
  12.The monkey was seen off the tree. A. jump B. jumps C. jumped D. to jump ( )
  13.The school bag behind the chair. A. puts B. can be put C. can be putted D. can put ( )
  14.Older people well. A. looks after B. must be looked after C. must look after D. looked after ( )
  15.Our teacher carefully. A. should be listened to B. should be listen C. be listened D. is listened 用括号内所给动词的正确形式填空. (1× 二,用括号内所给动词的正确形式填空. ×20= 分)(请注意时态和语态两个方面噢) ( 20=20 请注意时态和语态两个方面噢 .............
  1.It's said(据说) that the long bridge(build)in two months.
  2.Where to have the meeting (discuss)now.
  3.Which language the most widely(speak)in the world?
  4.The lost boy(not find)so far.
  5.Last year a large number of trees(cut)down.
  6. The students often (tell) to take care of their desks and chairs.
  7. The old man is ill. He (must send) to the hospital.
  8. Vegetables, eggs and fruits (sell) in this shop.
  9. What knives (make) of ? They(make) of metal(金属) and wood.
  10. Can the magazine (take) out of the library?
  11. The room (clean) by me every day.
  12. The stars can't (see) in the daytime.
  13. Some flowers (water) by Li Ming already.
  14. This kind of shoes (sell) well.
  15. How long your uncle (be) in the city?
  16. The food (smell) delicious.
  17. Look! Someone (dance).
按要求改写下列句子,一空一词. 三,按要求改写下列句子,一空一词. (1×30=30 分) ×
  1.Is tea grown in South China?(改为主动语态) people tea in South China?
  2.I am given a birthday present by my parents every year. (同义句转换) A birthday present by my parents every year.
  3.The work is going to be finished in two days. (对划线提问) How the work going to be finished ?
  4. The children will sing an English song. (改为被动语态) An English song by the children.
  5. You needn't do it now. (改为被动语态) It by you now.
  6. People use metal for making machines. (改为被动语态) Metal making machines.
  7. He made me do that for him. (改为被动语态) I that for him.
  8.They are watching the football match. The football match by them.
  9.Did they build a bridge here a year ago? (改为被动语态) a bridge here by them a year ago?
  10.They have sold out the light green dresses. (改为被动语态) The light green dresses out.
  11.We call the game "Lianliankan". (改为被动语态) The game "Lianliankan" by us. 四,根据所给汉语完成句子,一空一词. (1×10=10 分) 根据所给汉语完成句子, 根据所给汉语完成句子 一空一词. 1 ①The new bike (买给我)by my parents as a present last week. ② your mobile phone (是国产的吗)? ③The whole mountain is (覆盖) the snow. 下列各句均有一处错误,请找出并改正过来. 五,下列各句均有一处错误,请找出并改正过来. (10 分) ①I have a lot of homework to be done tonight. ②Is your history teacher listened carefully in class? ③Lei Feng's name remembered by all Chinese people. ④The music is sounded beautiful. ⑤By who was this new educational CD-ROM designed ?
Answers
一,选择题(2×15= 分) 选择题( ×15=30
  1. B
  2. D
  3.A
  4. C
  5.
  6.C
  7.B
  8.B
  9.C
  10. B
  11.B
  12.D
  13.B
  14. B
  15.A 用括号内所给动词的正确形式填空. (1× 二,用括号内所给动词的正确形式填空. ×20= 分)(请注意时态和语态两个方面噢) ( 20=20 请注意时态和语态两个方面噢 .............
  1.will be built
  2. is being discussed
  3. is spoken
  4. hasn't been found
  5. were cut
  6.are told
  7. must be sent
  8. are sold
  9.are made , are made
  10. be taken
  11.is cleaned
  12. be seen
  13. have been watered
  14. sells
  15. has been
  16. smells 17 is dancing 按要求改写下列句子,一空一词. 三,按要求改写下列句子,一空一词. (1×30=30 分) ×
  1.Do, grow
  2. is given to me
  3.soon is
  4. will be sung
  5. needn't be done
  6. is used for
  7. was made to do
  8. is being watched
  9. was built
  10. have been sold
  11. is called 四,根据所给汉语完成句子,一空一词. (1×10=10 分) 根据所给汉语完成句子, 根据所给汉语完成句子 一空一词. 1 ① was bought for me ② Is made in China ③ covered with 下列各句均有一处错误,请找出并改正过来. 五,下列各句均有一处错误,请找出并改正过来. (10 分) ①be done 改为 do② listened 改为 listened to ③ remembered 改为 was remembered ④ is sounded 改为 sounds ⑤By who 改为 By whom

  1. The boy to get supper ready after school. A. were told B. is telling C. was told D. tells
  2. A lot of new roads built in the west of China. A. must B. must be C. has D. have
  3. This dictionary mustn't from the library. A. take away B. taken away C. are taken away D. be taken away
  4. My shoes . I went out for a new pair. A. is worn out B. wore out C. were worn off D. were worn out
  5. His car tomorrow. A. will be repaired B. is repaired C. is being repaired D. has been repaired
  6. No permission(允许) has for anybody to enter the building. A. been given B. gave C. given D. be give
  7. A key for opening and clocking a door. A. uses B. is used C. is using D. use
  8. Your coat looks nice. Is it __ wool? ?Yes, it is USA. A. made of ,make by B. made of , made in C. made for, made in D. made from, made by
  9. That kind of shirts __ cotton. A. is made from B. are made from C. is made of D. are made of
  10. My suit are made cotton and Shanghai. A. from ,in B. of, in C. of, by D. from ,by
  11. Computers are useful. For example, they can __ sending e-mail. A. use for B. be used of C. be used for D. use of
  12. The strong wine is made __ rice. A. of B. from C. with D. in
  13. --What's this bike made ? --Metal and plastic. A. in B. by C. of D. with
  14. Knives are used . A. for cut B. to cutting C. for cutting D. cutting
  15. Rice in South China. A. growing B. is grown C. are grown D. is grow
  16. Newspapers are made __ paper. Paper is made __ wood. A. from/of B. of/from C. of/in D. in/from
  17. A sweater is used for . A. keeping warm B. keep warm C. to keep warm D. keeps warm
  18. What is this __ in English? A. calls B. calling C. call D. called
  19. __language is spoken __ the largest number of people? A. What of B. Which/of C. Which/by D. Whose/of
  20. No one knows how the large stones and without our modern machine. A. are cut/moved B. were cut/move C. are cut/moving D. were cut/moved
  21. The computer room should be . A. keeping clean B. kept cleaning C. kept clean D. kept cleaned
  22. A talk on Chinese history in the school hall next week. A. is given B. has been given C. will be given D. will give
  23. This hat was made silk a woman China. A. of,from,in B. by,with,from C. of,by,in D. from,by,of

  24. People must waste water into the river. A. stop from pouring B. stop to pour C. be stopped from pouring D. stop to be poured
  25. All these field with water in three years. A cover B. are covered C. will be covered D. will cover
  26. What day is it ? Why are you ? A. dress neatly B. dress, neat C. dressed, neatly D. dressed neat
  27. People must down too many trees. A. stop to cut B.stop from cutting C. be stopped from cutting D. be stopped to cut
  28. What is this kind of machine used ? A. to B. by C. for D. of
  29. The news was sent to China Japan satellite. A. in,of B. of,in C. from,by D. by,from
  30. He wanted to know what her. A. happened on B. had happened to C. was happening at D. had happened with
  31. What the forest in China in the last 10 years? A. has happened to B. was happened C. has happened at D. has been happened to
  32. They day and night. A. are made work B. are made to work C. made to be worked D. are making to work
  33. is this coat made of? A. What B. When C. Where D. How
  34. Most calls __ in English. A. make B. are making C. made D. are made
  35. A half of the news in English. A. is writing B. writes C. are written D. is written
  36. He was made a lot of work. A. do B. to do C. did D. doing
  37. That makes us thirty. A. feel B. to feel C. feeling D. to feeling
  38. Don't make the girl any more. A. to cry B. crying C. cries D. cry
  39.?When __ your factory __? -- I've no idea. Maybe about 40 years ago A. was founded B. did founded C. was found D. did find
  40. Your composition has to before 10 o'clock. A. finish B. be finished C. is finished D. was finished
  41. The dog the big tree, or it'll run away. A. has to tie it B. must be tied on C. should tie to D. should be tied to
  42. Many bridges over the river since liberation. A. are built B. have built C. built D. have been built
搭配时态

  1. The radio says a wild animal zoo is to in our city. A. be building B. build C. be built D. built
  2. During the last 3 months, another 3000 trees on the mountain. A. was planted B. were planted C. have been planted D. have planted
  3. We can't use the bridge now, because it . A. has been repaired B. is repairing C. is repaired D. is being repaired
  4. Many high buildings in our city since I came here. A .have been built B. have built C. has been built D. has built
  5. You can go out if you homework . A. is done B. will do C. will be done D. are finished
  6. When your homework , we will go to play football. A. is done B. are done C. had done D. will be done
  7. If he enough time, he will come up with an idea. A. gives B. will give C. is given D. will be given
  8. Many years ago, this mountain trees, but now it disappeared. A. is covered with B. was covered with C. were covered by D. covered by
  9. The problem will , as soon as he comes. A. worked out B. worked C. be worked D. be worked out
  10. A new film is going to this Sun. A. show B. showing C. be shown D. be showing
  11. This old machine the room wet. A. used to keep B. was used to keeping C. used to keeping D. was used to keep
  12. Tom ! You on the phone just now, but you in. A. wanted , were B. are wanted , are C. were wanted , weren't D. called , aren't
动宾关系

  1. This music the Moonlight Sonata . A. is listened to B. is heard
  2. This car a used car. A. doesn't look like B. isn't liked like
  3. If small trees , they will grow up quickly. A. take good care of C. are taken good care of
  4. Do you know what? A. it calls B. does it call
  5. Where the trousers ? A. are made in B. are made
  6. Can you tell me whom the play in 19
  98. A. was written by B. was written
  7. In China, the old . A. is taken good care B. are taken good care
  8. Do you know ? A. where are the desks made C. what the desks are made of
  9. He asked me . A. what the paper is used C. what was the paper made of
  10. Yesterday I was an Englishman. A. spoken to by B. spoken to
  11. Music by us a moment ago. A. was listened to B. was listened C. is sounded like C. does look B. take good care D. are taken good care C. it is called C. is made in C. is written D. is it called D. is made D. is written by D. sounds like D. looks
C. is taken good care of D. are taken good care of B. when the desks made D. where the desks made B. what the paper was used for D. what's the paper used as C. spoken by C. were listened to D. spoken D. were listened

  12. Always give an answer when you're . A. speaking B. speaking to C. spoken to
  13. The old man was quite weak after the accident, so he must . A. be taken care B. take care of C. be looked after
  14. Old people must be looked after well and politely. A. speak B. spoken C
 

相关内容

初三英语总复习之??被动语态

   被动语态专项练习 被动语态专项练习 选择题( ×15=30 一,选择题(2×15= 分) ( )1. a new library in our school last year? A. Is; built B. Was; built C. Does; build D. Did ; build ( )2. An accident on this road last week. A. has been happened B. was happened C. is happened D. happ ...

英语中考总复习之被动语态

   练习回顾 典型例题 巩固练习 过 去 分 词 见 一 个 背 一 个 练习回顾 典型例题 巩固练习 过 去 分 词 见 一 个 背 一 个 英语中有几种语态你知道吗? 英语中有几种语态你知道吗? 两种 是哪两种? 是哪两种? 主动语态和被动语态 语态分类 练习回顾 英语动词有两种语态,主动语态和被动语态。 英语动词有两种语态,主动语态和被动语态。 典型例题 主动语态表示主语是动作的执行者 巩固练习 例如:Many people speak English. 过 去 分 词 一 He open ...

初三英语总复习纲要

   初三英语总复习纲要 (一) 坚持听说能力的训练 如上所谈,为了提高素质,初三英语总复习阶段听说能力势在必行,不能忽视,笔者往往 采取以下做法: 1、坚持值日生报告制。充分利用 5 分钟,为学生提供听说机会,在这段时间,教师也经常 口述或朗读一些短篇故事、对话,提供听说机会,同时补充一些有关英语口语中表达习惯的 差异知识。 如英语中用 "Hi" 、 "Hi" 、 "Dood morning!"等称呼; 而汉语则用 "Have ...

初三英语总复习之??定语从句学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一 样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中,如果 你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生没有很好的英语环境, ...

初三英语总复习介词

   第 35 讲 介词 Prep 【复习目标】 ▲掌握常见介词的用法。 ▲掌握介词与动词,介词与形容词,介词与名词结合构成短语的用法。  【课前准备】 ●要求学生对所学过的介词作一系统归纳,按照四类表示:时间、地点、趋向和其他。 【知识要点】 (一)表示时间的介词 1.at 表示时间点,at six o'clock, at noon;on 表示特定日子,如 on Children's Day;in 表示一段时间,in the morning. 注:She'll be back in ...

初三英语总复习建议

   英语作文常用谚语、 英语作文常用谚语、俗语 1、A liar is not believed when he speaks the truth. 说谎者即 、 使讲真话也没人相信。 使讲真话也没人相信。 2、A little knowledge is a dangerous thing. 一知半解,自欺 、 一知半解, 欺人。 欺人。 3、All rivers run into sea. 海纳百川。 、 海纳百川。 4、All roads lead to Rome. 条条大路通罗马。 、 条 ...

初三英语总复习提纲19

   初三英语总复习提纲 19,八下 UNIT 7 TOPIC 1-2 , 重点短语和句型 1. hear of/ hear from 2. make money 3. turn to sb for help= ask sb for help 6. think over 4. make a poster 5. chat with sb on the Internet 7. try/ do one’s best to do sth 10. make some green tea 8. send in ...

中考英语被动语态专题总复习

   Diligence is the mother of success. 勤奋是成功之母. 勤奋是成功之母. 构成 be + vt. p. p. Many people speak English English. by many is spoken people. 当我们不知道谁是动作的执 当我们不知道谁是动作的执 行者, 行者,或者没有必要指出谁 是动作的执行者 执行者时 是动作的执行者时,或者只 需强调动作的承受者 承受者时 需强调动作的承受者时,要 用被动语态. 用被动语态. 被动语态 ...

初三英语语法之被动语态讲解及练习

   初三英语语法之被动语态讲解及练习 " 揉脸党 1楼 " " 只因我们太像 4 位粉丝 " 英语动词有两种语态:主动语态和被动语态。初中阶段 的被动语态有五种时态,我们可以从以下方面进行小结: 一、被动语态的时态及结构(以动词 do 为例) 结构:主语 + be + 过去分词 时态:1. 一般现在时: am (is, are) done. 2.带情态动词的被动语态: must (can, may, should, need, would) be done 3. 一般过去时: was (w ...

初三英语语法之被动语态讲解及练习

   初三英语语法之被动语态讲解及练习 初三英语语法之被动语态讲解及练习 英语动词有两种语态:主动语态和被动语态.初中阶段的被动语态有五种时态,我们可以从以下方面进行小结: 一,被动语态的时态及结构(以动词 do 为例) 结构:主语 + be + 过去分词 时态:1. 一般现在时: am (is, are) done. 2.带情态动词的被动语态:must (can, may, should, need, would) be done 3. 一般过去时: was (were) done * 4. 一 ...

热门内容

课堂英语教师口语用语200句

   课堂英语教师口语用语 200 句 Beginning a class ( 开始上课) 1. Let's start class. =It's time for class. 上课 2. Hello, boys and girls / children.同学们好 3. Good morning /afternoon, boys and girls / teacher/同学们/老师们,早晨好/下午 好 4.Stand up / Sit down, please.起立/请坐 5. Who is o ...

7A Unit6牛津英语中考首轮复习教学案

   牛津英语中考首轮复习教学案 (7A Unit 6) 牛津英语中考首轮复习教学案 一、重要短语 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. that’s right choose what to wear raise money for Project Hope wear clothes from the 1960s give an interesting talk on have fun at the fashion show borrow sth from ...

商务英语书信写作new

   《商务英语书信写作》 目 录 第二章 商务业务信函范例................................................................................................... 10 第一节 资信调查函 .......................................................................................................... 1 ...

自己喜欢的英语短句~~~

   1) Do you have a map? Because I just keep losing in your ey es.你有地图么?因为我刚在你的眼神中迷失了. 2) Meeting you was fate,and falling in love with you was out of my control.遇见你是命运的安排而爱上你是我情不自禁. 3) No man or woman is worth your tears and the one who is, won't mak ...

2010届高考英语:必备词汇(9)

   1. labour 劳动, 劳力 The plan can saved much labour. They earn their living by their own labour . 2. lack 缺 A lack of food caused her to grow weak. The plants died due to a complete lack of water. The flower died for lack of water. lack sth = be short ...