一. 教学内容: Unit 4 How do you get to school? 二. 语言功能: Talk about how to get to places 三. 目标语言:
  1. 提问交通方式用 how: ?How do you get to school? ?I take the bus 或 By bus.
  2. 对两地之间的距离提问用 how far: ?How far is it from your home to our school? ?It’s 10 minutes by bus./ It’s 2 kilometers/ miles.
  3. 对时间的长短提问用 how long: ?How long does it take to get to school by bike? ?It takes 20 minutes. 四. 重点词或短语:
  1. 到达:get/ get to…, arrive/ arrive in…/ arrive at…; reach ①He school(到校)at 7:
  00. ②I home(到家)at 6:50 in the afternoon. ③When did they (到达)? ?An hour ago. ④They at school late today.
  2. 表示去某地的方式: ①步行去……:walk to sp. =go to sp. on foot ②骑车去……:ride to sp.= go to sp. by bike ③坐车去……:take the bus to sp. =go to sp. by bus ④坐飞机去……:fly to sp.= go to sp. by plane /air ⑤坐地铁:take the subway=go to sp. by subway /in the subway For example:①?How do you go to school? ?I (乘车)to school. A. take the bus B. by bus C. on the bus ②My father gets to work by car. 同义句:My father work. 对划线部分提问: your father to work?
  3. take ①乘坐:take the bus /train / boat/ plane ②拿走,带走:take it away; take out; take…to sp. 带……去…… take off (脱下,起飞),take down 取下,take…with sb. ③吃,喝,享受:take tea, take medicine ④进行(=have):take a look/ rest/ shower ⑤花费(时间):?How long does it take you to do housework? ?It takes me half an hour. 短语:It takes sb. some time to do sth. 某人花费……时间做某事。
  4. 花费:take, pay, spend, cost ①The shoes me ¥
  50. ②I ¥50 the shoes. ③I 2 hours doing my homework = me 2 hours my homework. ④How much does the book ? =How much do you the book?
  5. far:adj. 远的 ①(多远)is to your school? About 2 miles. ②My home is 5 miles here. A. far B. far away from C. away D. away from ③His home is here. (选项同上) (=He lives here.)
  6. much: adv. 十分,非常 ①Thank you so much! I feel better. ②Taking a boat is much more fun than taking a bus. (=a lot) ③Eating (太多)is bad for your health.
  7. worry: v. worried adj. ①Don’t . =Don’t be .别担心。 ②I’m (担心) your health. ③You look . What’s wrong?
  8. ill adj. illness n. 1
①Bill is in hospital. ②The doctor is looking over the man.(病人) A. sick B. sickness C. ill D. illness
  9. must:一定(表推测) may:可能(表推测) can:可能(表推测);常用于否定句或疑问句。 ①The book be Jim’s. Look! Here’s his name. ②Tom be at home. He has gone to school. (must, mustn’t, may, can, can’t)
  10. depend on:视……而定 ①?Are you leaving tomorrow? ?It the weather. ②良好的健康依赖于良好的食物、运动和足够的睡眠。 Good health .
  11. have a quick breakfast= have breakfast .
  12. leave for sp. 动身去……;leave sp. 离开某地 He’s leaving for England tomorrow. (同义词)
  13. other:adj. 其它的;others: pron. the other: 某范围内的另一个/些; the others: pron another : adj. porn. “另一个”。 ①Don’t laugh people.(别人) ②Some people like playing sports, like watching them on TV. ③I have two sisters. One is Mary , is Alice. ④Could you please show me skirt? ⑤What do you have in hand? A. another B. the other C. the others D. other ⑥He is taller than any boy in his class. (选项同上)
  14. A small number of students take the subway. ①a small number of :少部分的…… ②a large number of :大量的…… ③a number of …:许多…… ④the number of …:“……的总数”(谓语动词用单数) 这四个短语后都跟复数名词或代词 ex: The number of students in our school (be) about 20
  00. A number of the students (ride)to school.
  15. 数词:①one ~twelve; ②thirteen~ nineteen ③twenty~ ninety; ④hundred: 105, 248 (
  24,
  42,
  93) 五、重点句型
  1. His home is about 10 kilometers (away) from school.
  2. He wants to know where Nina lives.
  3. ?How far do you live from school? ?I live 10 miles from school. 模拟试题】 【模拟试题】(答题时间:40 分钟) 一、单项选择:
  1. does Jim usually go to work? By subway. A. What B. Where C. How D. Which
  2. Sometimes they the school bus to school. A. get B. by C. on D. take
  3. He usually at school very early. A. arrives at B. arrives C. gets D. gets to
  4. The Greens went to their hometown . A. in boat B. by a boat C. by boat D. took a boat
  5. How long did it Bob to walk home? A. spend B. cost C. pay D. take
  6. There someone in the room. The light is on. A. maybe B. may be C. must be D. can be
  7. Shanghai is bigger than any city in Japan. A. other B. the other C. others D. /
  8. A number of students on the playground. A. is B. are C. is playing D. are play
  9. Sally 10 dollars the book. A. spent; on B. took; on C. cost; in D. paid; of
  10. The price depends the quality(质量). A. in B. on C. at D. to
  11. That must be more fun than taking a bus. A. a few B. little C. a lot D. lots of 2

  12. How are you feeling today? better, thanks. A. Much B. Many C. More D. Quite
  13. To do the work time. A. uses B. takes C. is D. need
  14. Having classes is than working, I think. A. a lot of fun B. much fun C. more fun D. many fun
  15. She has to his home. His mother is calling him. A. leave B. leaves C. leave to D. leave for
  16. How far is it? . A. It’s twenty miles. B. It’s twenty ?minutes mile. C. It’s twenty minutes ride. D. It’s twenty minute ride.
  17. I came here yesterday. ? A. How about you B. When do you came C. How do you come here D. Where do you go
  18. Do we now? ?No, we don’t. A. need go B. needn’t go C. need go to D. need to go 二、句型转换
  1. He went to London by plane. (同义句) He London.
  2. Why not go out for a walk? (同义句) going out for a walk?
  3. His mother often drives to work.(同义句) His mother often work .
  4. I live 10 miles from school. (划线提问) do you live from school?
  5. It took him one day to read the book. (划线提问) it him to read the book?
  6. The bike cost him 400 dollars.(同义句) He 400 dollars the bike.
  7. Mike sometimes gets to school on the bus.(划线提问) does Mike sometimes to school? 三、补全对话,每空一词。 A: ?Can I help you? B: ?Yes, please. I need to 1my friend. He’s 2in hospital. I have a map, but it’s 3Chinese, and I only 4English. 5can I get there? A: ?Don’t 6! Let me 7at your map. Ok, first 8 to the bus stop. Next take a 9 to the subway. Then 10 the subway. ?11 12 is it 13here? ?It’s about five miles. ?How 14 does it take? ?About an hour. ?Thanks very much. ?You are
  15. 四、完形填空: I know a boy. His name is Tom. He is eight years 1, and he goes to 2near his home. He can go there and come home 3every day, buy he always comes back
  4. He usually comes back on time, but today he comes home 5from school. His mother 6him, “7are you late today, Tom?” “Our school bus is 8on the way home. It 9half an hour to mend it,” Tom answers. “But why don’t you come 10 taxi?” “Because I have no money.”
  1. A. age B. young C. old D. olds
  2. A. work B. the shop C. school D. the school
  3. A. by bus B. on feet C. walk D. on foot
  4. A. on foot B. on bike C. by school bus D. by train
  5. A. early B. late C. quick D. quickly
  6. A. asks B. tells C. speaks D. says
  7. A. What B. Why C. What time D. How
  8. A. OK B. fast C. old D. broken
  9. A. makes B. gives C. uses D. takes
  10. A. by a B. on a C. in a D. in 试题答案】 【试题答案】 一、单选:
  1. C
  2. D
  3. B
  4. C
  5. D
  6. C
  7. D
  8. B
  9. A
  10. B
  11. C
  12. A
  13. B
  14. C
  15. D
  16. C
  17. A
  18. D 二、句型转换:
  1. flew, to
  2. How/ What, about
  3. goes to, by car
  4. How far
  5. How long did, take
  6. spent, on 或 paid, for
  7. How, get 三、补全对话: 3

  1. visit/ see
  6. worry
  11. How 四、完形填空:
  1. C
  2. C

  2. ill
  7. look
  12. far
  3. D

  3. in
  8. walk
  13. from
  4. C
  5. B

  4. know
  9. bus
  14. long
  6. A

  5. How
  10. take
  15. welcome
  7. B
  8. D
  9. D
  10. C
4
 

相关内容

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 4 How do you get to school? 二. 语言功能: Talk about how to get to places 三. 目标语言: 1. 提问交通方式用 how: ?How do you get to school? ?I take the bus 或 By bus. 2. 对两地之间的距离提问用 how far: ?How far is it from your home to our school? ?It’s 10 minutes b ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 10 I’m going to be a basketball player. 二. 具体过程: (一)语言目标:Talk about future intentions (二)目标语言: ?What are you going to be when you grow up? ?I’m going to be a basketball player. ?How are you going to do that? ?I’m going to practice bas ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 1 How often do you exercise? 二. 语言功能:Talk about how often you do things 三. 目标语言: 1. ??What do you usually do on weekends? ??I often go to the movies. 2. ??What does she do on weekends? ??She often watches TV. 3. ??How often do you sho ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   教学内容: 一. 教学内容: Unit 11 Could you please clean your room? 讲 语言目标: 二. 语言目标: Make polite requests; Ask for permission 目标语言: 三. 目标语言: -- Could you please sweep the floor? -- Yes, sure. 难点诠释: 四. 重、难点诠释: 1. Could you please + ? 请你……好吗? 表达一种礼貌的、委婉的请求。其中 c ...

人教新目标英语八年级下6-10单元课文翻译

   人教新目标英语八年级下6-10单元课文翻译 单元课文翻译 人教新目标英语八年级下 第六单元 Section A 图片 艾莉森,你滑冰多长时间了?我滑五小时了。哇! 1a 昨晚你睡了多长时间?今天你什么时候开始上课的?几天你上课多长时间 了? 1c 艾利森滑冰多长时间了?她滑冰五个小时了。萨姆滑冰多长时间?他滑冰四 个小时。 1.你几天滑冰多长时间?2.你今天滑冰多长时间了?3.这是你首次参加滑冰马拉 松赛吗?4.你每天都滑冰吗?5.你什么时候有了第一双滑冰鞋?6.你滑冰多久 了?a.不,我去 ...

人教版新目标英语八年级下1-5单元课文翻译

   人教版新目标英语八年级下1-5单元课文翻译 单元课文翻译 人教版新目标英语八年级下 第一单元 Section A 图片 你认为人们家里将会有机器人吗?是的,会有的。我想家家有会有一个机 器人。孩子们还去学校上学吗?孩子们将不再去学校上学。他们将在家中通过电 脑来学习。 1a 人们家里见会有机器人。人们将不再使用钱。一切都将是免费的。 书只 会在电脑上出现,而不会在纸上。孩子们将不去上学。他们将在家里通过电脑学 习。 将会只有一个国家。 人们将会活到200岁。 1c 100年后人们还用钱吗?不 ...

人教新目标英语七年级下1-6单元课文翻译

   人教新目标英语七年级下1-6单元课文翻译 单元课文翻译 人教新目标英语七年级下 第一单元 Section A 图片 你的笔友来自哪?他来自澳大利亚。你的笔友来自哪?她来自日本。 2d 约翰的笔友来自哪? 他来自日本。他住在哪?他住在东京。 Grammar Focus 你的笔友来自哪? 他来自澳大利亚。 约翰的笔友来自哪?他来 自日本。他住在哪?他住在巴黎。 3b 这是我的新笔友。她来自澳大利亚。他讲什么语言? 她讲英语。 4 问题:悉尼在哪儿?答案:在澳大利亚!悉尼在哪儿? 在美国。不,在澳 ...

人教新目标英语七年级下7-12单元课文翻译

   人教新目标英语七年级下7-12单元课文翻译 单元课文翻译 人教新目标英语七年级下 七单元 Section A 1a 袜子 T 恤 短裤 毛衣 包 帽子 裤子 鞋子 衬衫 这件 T 恤多少钱?7美元。这种袜子多少钱?2美元。 Grammar Focus 这件红毛衣多少钱?8美元。 这件蓝衬衫多少钱?7美元。 那 个白包多少钱?9美元。这条黑裤子多少钱?10美元。那双蓝袜子多少钱?3美 元 3a 我能帮助你吗? 是的,请帮忙。我要一件毛衣。 你想要什么颜色的? 蓝 色的。 给您。 多少钱? 9美 ...

新目标英语八年级上册单词表(人教版)??背单词的好帮手

   英语八年级上册单词表 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 though= although necessary beat care friendship primary primary school information Tina Tara Pedro Isabel Holly Review of units 1-6 wheel woman use cheese sick body begin n. adv. conj. adj. v. v. n. adj. 虽然; ...

新目标英语八年级上册辅导Unit 10 I’m going to be

   方方正正教育网 www.ffzz.com.cn Unit 10 I’m going to be a basketball player. 【单元话题】 单元话题】 1. 识别和了解一些新兴行业的英文表达方式 识别和了解一些新兴行业的英文表达方式. 2. 谈论未来自己理想的职业及为之做出的一些打算和安排 谈论未来自己理想的职业及为之做出的一些打算和安排. 3. 写一个文段介绍同伴理想的职业或是父母对将来的计划及为之做出的打 算和安排. 算和安排 4. 制定未来一段时间的决心要做的事情 制定未来 ...

热门内容

考研英语多义词汇集

   考研英语的重中之重无疑是阅读,而单词又是阅读的基础 若背单词时有些词的词义没重视 考研英语的重中之重无疑是阅读 而单词又是阅读的基础.若背单词时有些词的词义没重视 或单词书 而单词又是阅读的基础 若背单词时有些词的词义没重视,或单词书 上根本没有,考试时就有可能会丢分 上根本没有 考试时就有可能会丢分 单词 熟义 生义 absent a.缺席 不在场的 a.漫不经心的 缺席,不在场的 缺席 漫不经心的 accept v.接受 v.承认 同意 接受 承认,同意 承认 * accomplishe ...

山西省乡宁三中2010 ~ 2011高二年级期中考试英语试题

   山西省乡宁三中 2010 ~ 2011 高二年级期中考试 英 语 试 题 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。考试时间 100 分钟,满分 150 分。 注意事项: 注意事项: 1. 答第一卷前,考生务必将自己的班级、姓名和准考证号填写在答题卡上。 2. 考试结束后,考生只交回答题卡。 第 一 卷 (满分 115 分) 英语知识运用(共两节, 第一部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、 ...

安徽省安庆市2011高三第二次模拟考试扫描版(英语)含答案

   2011 安庆二模英语 --1-- 2011 安庆二模英语 --2-- 2011 安庆二模英语 --3-- 2011 安庆二模英语 --4-- 2011 安庆二模英语 --5-- 2011 安庆二模英语 --6-- 2011 安庆二模英语 --7-- 2011 安庆二模英语 --8-- 2011 安庆二模英语 --9-- 2011 安庆二模英语 年安庆市高三模拟考试(二模) 2011 年安庆市高三模拟考试(二模) 英语试题参考答案及评分标准 第一、 第一、二、三部分 1-5 BCABA 6- ...

2010年广东省高考英语卷详解

   2010 年广东省高考英语卷详解 一、听力部分(略) 听力部分( 二、完形填空 学 科网 学 科网 学 科网 学 科网 阅读下面短文,掌握其大意.然后从 21?30 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 Every country has its own culture. Even though each country uses doors, doors may have differences. When I first to came to A ...

英语口试攻略1

   短文朗读 1 篇 10 分 准备 1 分钟/ 朗读 30 秒 不要求在规定时间内将短文全部读完,应以正常语速朗读。 考察语音基础、意群停顿、语气转换、自然流畅的连读、失爆等朗读技巧。 朗读样题: A four-year-old girl/is lying/in the arms of a doctor.//She has just become motherless.//Her pink clothes are bloodied/and her eyes stare at something ...