一. 教学内容: Unit 1 How often do you exercise? 二. 语言功能:Talk about how often you do things 三. 目标语言:
  1. ??What do you usually do on weekends? ??I often go to the movies.
  2. ??What does she do on weekends? ??She often watches TV.
  3. ??How often do you shop? ??I shop once a month.
  4. ??How often does he exercise? ??He exercises twice a week. 四. 重点词或词组:
  1. how often: 多久一次,多常,它是用来对动作的频率,即频率副词进行提问的。常见的频率副词有:always, usually, often, sometimes, hardly ever, never, every week, once a week 等。 ex: ①Mary goes to the movies once a week. →How often does Mary go to the movies? ②They sometimes go skateboarding. →How often do they go skateboarding?
  2. exercise: v. 运动,锻炼 n. 练习,体操 ①Tom often exercises on weekends. (vi) ②How often does Bob do exercise? (n.)锻炼 ③We often do eye exercises. (n.)做眼保健操
  3. hardly: adv. 几乎不,几乎没有 ①He’s so old, he can hardly walk. (几乎不能) ②They are very busy, they hardly ever watch TV. (几乎不曾)
  4. shop: v. 购物 n. 商店 ①They are shopping. (在购物) ②Let’s go shopping, OK? (去购物) ③She sometimes shops in the shoe shop. (购物;鞋店)
  5. once 一次;twice 两次;three times a week 一周三次;once or twice 一两次;two or three times 三、四次 这里的 times 是“次数”: eg: How many times do you go shopping every week? 你每周购物几次? How often do you go shopping? 这里的 how often 不能用 how many times 替换。
  6. surf the Internet 网上冲浪
  7. as for 至于;对于 eg: As for homework, most students do it every day.
  8. health n. 健康;healthy adj. 健康的;unhealthy adj. 不健康的 ①Don’t worry! I’m in good health. (同义词:healthy) ②Unhealthy food is bad for our health. ③He often exercises, so he looks very healthy.
  9. healthy eating habit 健康的饮食习惯 这里的 eating 是动名词用作定语,修饰 habit。
  10. try: n. 尝试 v. 尝试,试图,努力,设法 ①Let’s have a try. 咱们试一试吧。 ②try to do sth. 尽量/努力做某事 同义词组:do/ try one’s best to do sth.
  11. look after (well)…=take (good)care of … “好好照顾……” eg: Please look after yourself well. 同义句:Please take good care of yourself.
  12. healthy lifestyle 健康的生活方式
  13. get good grades 取得好成绩
  14. the same as…“与……一样” be different from … “与……不同” eg: Your lifestyle isn’t the same as mine. (同义句) Your lifestyle is different from mine. 注意:same 前面一定要加 the。
  15. difference n. 不同,差异,区别;different adj. 不同的 eg: There are some differences between different countries in lifestyle.
  16. maybe adv. 可能,或许;用于句首 may: 情态动词;用于句中,后面跟动词原形 may be: 用于句中;be 后面跟名词、形容词或介词短语。 eg: ①Dave 可能在上网。 1
Maybe Dave is surfing the Internet. =Dave may be surfing the Internet. ②Mike 可能有不良的饮食习惯。 Maybe Mike has unhealthy eating habits. =Mike may have unhealthy eating habits.
  17. although = though 虽然;即使;不能和 but 同时使用; eg: Although he is ill, but he is still working. (改错)
  18. keep: 保持,后面可以跟形容词或介词(短语)或现在分词; ①keep healthy 保持健康 ②keep out 不许进来 ③keep in good health ④keep running
  19. Once a week 一周一次;twice a month 一个月两次 three or four times a week. 一周三、四次
  20. come home from school 从学校回到家; 五. 重点句型:
  1. ??How many hours do your sleep every night? ??I sleep nine hours every night.
  2. Good food and exercise help me to study better.
  3. What sports do you play? 六. 重点语法:频率副词在一般现在时中的用法 前面我们已经讲到了常见的一些频率副词,这些频率副词通常用于一般现在时的句子中,表示动作次数的多少,和 how often 进行问答。 eg: ①你多久锻炼一次???一周两次。 ??How often do you do sports? ??Twice a week. ②??Jim 多久看一次这个电视节目???他从不看这个节目。 ??How often does Jim watch the TV program? ??He never watches the TV program. 模拟试题】 【模拟试题】 一. 根据汉语提示补全句子。
  1. My father (几乎从不)goes shopping.
  2. Animal World is my (最喜欢的)program.
  3. (几个小时)do you study every evening?
  4. Mary (锻炼身体)once a day.
  5. (几次)does Alice do housework every week? 二. 句型转换:
  1. Jim always does homework in the evening. (改为否定句)
  2. Maybe he is a surfer. (同义句)
  3. Frank hardly ever plays sports. (对划线部分提问)
  4. My haircut is different from hers. (同义句)
  5. He sleeps nine hours every night. (对划线部分提问) 三. 单项选择:
  1. do you surf the Internet every day? ??About 2 hours. A. How often B. How many C. How long D. How much
  2. He watches TV a week. A. one times B. two time C. twice D. once time
  3. My father goes to the movies. A. sometime B. sometimes C. some time D. some times
  4. There’s time left. Let’s hurry up!(快点) A. not B. no C. much D. many
  5. I read English books . A. every day B. everyday C. every days D. every a day
  6. she is at home. A. Maybe B. May be C. May D. Must
  7. My healthy lifestyle helps me good grades. A. get B. getting C. got D. geting
  8. They try themselves healthy. A. to keep B. keep C. keeping D. kept
  9. Do you all study in school? A. a same B. the same C. same D. different
  10. We watch football games Sunday evening. A. in B. on C. at D. from
  11. He’s very because he takes more every day. A. healthy, exercise B. health, exercise C. health, exercises D. healthy, exercises
  12. You should try to eat junk food. A. less B. more C. a few D. a little 2

  13. Reading in bed is bad your eyes. A. for B. at C. to D. in 四. 完形填空: Sports and games are good 1 our health. They can 2 us strong, stop us from getting 3 fat and keep 4and happy. Escepially, they can help the people who work with their brains (大脑) 5 of the day to study better, for sports and games let people 6 their body. They make our life richer and more colorful. If we I 7 have a strong body, we can 8do things well. So persons of all ages enjoy 9 and taking part in 10kinds of sports-track and field (田径), swimming, skateboarding and ball games.
  1. A. at B. for C. to D. in
  2. A. take B. find C. do D. keep
  3. A. to B. too C. a lot of D. pretty
  4. A. health B. healthy C. unhealth D. unhealthy
  5. A. all B. many C. some D. most
  6. A. exercise B. to exercise C. exercising D. exercises
  7. A. aren’t B. do C. don’t D. doesn’t
  8. A. always B. hard C. hardly D. usually
  9. A. seeing B. watching C. reading D. looking
  10. A. difference B. different C. difficult D. differences 试题答案】 【试题答案】 一、根据汉语提示补全句子:
  1. hardly ever
  2. favorite
  3. How many hours
  4. takes exercise/ plays sports/ does exercise
  5. How many times 二、句型转换:
  1. Jim never does homework in the evening.
  2. He may be a surfer.
  3. How often does Frank play sports?
  4. My haircut isn’t the same as hers.
  5. How long does he sleep every night? 三、单项选择:
  1、C
  2、C
  3、B
  4、B
  5、A
  6、A
  7、A
  8、A
  9、B
  10、B
  11、A
  12、A
  13、A 四、完形填空:
  1、B
  2、D
  3、B
  4、B
  5、D
  6、A
  7、C
  8、C
  9、B
  10、B
3
 

相关内容

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 3 What are you doing for vacation? 二. 教学过程: (一)语言功能: Talk about future plans (二)目标语言: 1. ?What are you doing for vacation? ?I’m babysitting my sister. 2. ?What’s she doing? ?She’s going shopping. (三)Importants languages: 1. babysit: ① ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 10 I’m going to be a basketball player. 二. 具体过程: (一)语言目标:Talk about future intentions (二)目标语言: ?What are you going to be when you grow up? ?I’m going to be a basketball player. ?How are you going to do that? ?I’m going to practice bas ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 1 How often do you exercise? 二. 语言功能:Talk about how often you do things 三. 目标语言: 1. ??What do you usually do on weekends? ??I often go to the movies. 2. ??What does she do on weekends? ??She often watches TV. 3. ??How often do you sho ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   教学内容: 一. 教学内容: Unit 11 Could you please clean your room? 讲 语言目标: 二. 语言目标: Make polite requests; Ask for permission 目标语言: 三. 目标语言: -- Could you please sweep the floor? -- Yes, sure. 难点诠释: 四. 重、难点诠释: 1. Could you please + ? 请你……好吗? 表达一种礼貌的、委婉的请求。其中 c ...

初中二年级人教新目标英语,八年级上同步辅导

   一. 教学内容: Unit 7 How do you make a banana milk shake? 二. 语言目标: Describe a process Follow instructions 三. 目标语言: 1. ?How do you make a banana milk shake? ?Peel the bananas… 2. ?How many bananas do we need? ?Three. 3. ?How much yogurt do we need? ?We n ...

人教版新目标英语单词表八年级上(可供默写)

   八年级上册英语单词 Unit 1 第一单元单词及短语 1.多久一次 2.锻炼;运动 v.&n . 3.踩滑板;参加滑板运动 v 4..几乎不;几乎没有 adv 5..曾;曾经 adv 6..购物 v 7.一次 adv 8.两次;两倍 adv 9.次;次数 n 10.在激浪上,驾(船);在……冲浪 v 11.网络;互联网 n 12. (戏剧、 广播、 电视等的)节目、 表演;(电脑)程序 n. 13. (美)中学; 14.大多数的;大部分的 adj 15.没有的;全无的 adj. 16 ...

人教新目标英语课文翻译八年级下六---十单元

   Section A 图片 艾莉森,你滑冰多长时间了?我滑五小时了。哇! 1a 昨晚你睡了多长时间?今天你什么时候开始上课的?几天你上课多长时间了? 1c 艾利森滑冰多长时间了?她滑冰五个小时了。萨姆滑冰多长时间?他滑冰四个小时。 1.你几天滑冰多长时间?2.你今天滑冰多长时间了?3.这是你首次参加滑冰马拉松赛吗?4.你每天都滑冰吗?5.你什么时候有了第一双滑冰鞋?6.你滑冰多久了?a.不,我去年参加了马拉松滑冰赛。b.是的。c.六个小时了。b.从我七岁起。 2c A:你滑冰已经多久了?B:自从 ...

人教新目标英语八年级上册UNIT2单词听写

   验(第二单元) 八 年 级 英 语 单 词 听 写 测 验(第二单元) 1.事情;问题;差错2.得(病);患(病) 3.伤风;感冒4.患感冒 5.胃痛;腹痛;肚子痛6.疼痛的7.后背 10.眼睛11.脚;足12.手13.头;头部nl4.腿;腿部15.嘴;口;口腔16.脖子;颈部17.鼻子18.胃;胃部 21.牙痛22.发烧;发热23.休息24.蜂蜜25.牙医26.应该27.头痛28.shouldn't=should not29.( 31.疾病;生病32.劝告;忠告;建议33.渴的;口渴的34 ...

人教新目标英语七年级下1-6单元课文翻译

   人教新目标英语七年级下1-6单元课文翻译 单元课文翻译 人教新目标英语七年级下 第一单元 Section A 图片 你的笔友来自哪?他来自澳大利亚。你的笔友来自哪?她来自日本。 2d 约翰的笔友来自哪? 他来自日本。他住在哪?他住在东京。 Grammar Focus 你的笔友来自哪? 他来自澳大利亚。 约翰的笔友来自哪?他来 自日本。他住在哪?他住在巴黎。 3b 这是我的新笔友。她来自澳大利亚。他讲什么语言? 她讲英语。 4 问题:悉尼在哪儿?答案:在澳大利亚!悉尼在哪儿? 在美国。不,在澳 ...

人教新目标英语七年级下7-12单元课文翻译

   人教新目标英语七年级下7-12单元课文翻译 单元课文翻译 人教新目标英语七年级下 七单元 Section A 1a 袜子 T 恤 短裤 毛衣 包 帽子 裤子 鞋子 衬衫 这件 T 恤多少钱?7美元。这种袜子多少钱?2美元。 Grammar Focus 这件红毛衣多少钱?8美元。 这件蓝衬衫多少钱?7美元。 那 个白包多少钱?9美元。这条黑裤子多少钱?10美元。那双蓝袜子多少钱?3美 元 3a 我能帮助你吗? 是的,请帮忙。我要一件毛衣。 你想要什么颜色的? 蓝 色的。 给您。 多少钱? 9美 ...

热门内容

高考英语动词时态练习

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 高考英语动词时态练习 1 Here the bus! A is coming B comes C has come D has been coming 2 It's the third time I him this month. A had seen B see C saw D have seen 3 If you go to the western suburbs of the c ...

八年级英语句子翻译大全

   金杞中学英语组 初中八年级英语翻译大全 use 1. 你过去有什么爱好? did you 你过去有什么爱好? What hobbies to have ? enjoy comics 2. 我也喜欢读连环画杂志。I alsoreading 我也喜欢读连环画杂志。 3. 为什么不出去做一些户外活动呢? 为什么不出去做一些户外活动呢? 4. Why go out and some ? not do outdoor activities interesteed in playing 5. 我对打篮球 ...

英语四六级高频词汇

   100 个高频词汇。 1 accelerate vt. (使)加速,增速 【例】accelerate the rate of economic growth 加速经济增长 【派】acceleration n. 加速 accelerating a.加速的 2 account n. 账户、考虑 【考】take sth. into account 把…考虑在内 3 accustom vt.使习惯 【考】be accustomed to 4 adapt vi. 适应 【考】adapt to…适应 5 ...

新目标八年级英语(Go for it)上册期末电子测试卷(含听力)??自动打分

   新目标八年级英语( 新目标八年级英语(Go for it)上册期末测试卷 ) 满分100分(作文不计分),考试时间100分钟 使用方法(A列黄色区域为答案填写区): (1)听力题 ,点击听力部分左边的播放按钮即可(保证电脑在上网的情况下使用)。 (2)单项选择题 将正确的答案序号(必须用大写字母)填写在左边对应的黄色区域 (3)单词拼写题 在黄色区域填写你的答案 多个单词之间用一个空格隔开 (4)蓝色区域为选做题,不计分 点击此处下载听力文字材料 听力部分( ) 听力部分(20) 一、选出你 ...

句子 小学英语常用的句型

   句子的种类 (一)按使用目的可分为 陈述句、疑问句、 陈述句、疑问句、祈使句和感叹 句。 1) 陈述句(Declarative Sentences): 说明一个事实或陈述一种看法。 Light travels faster than sound.光比声速度 快。 The film is rather boring. 这部电影很乏味。 He doesn’t like English. 2) 疑问句(Interrogative Sentences) : 提出问题。有以下四种: a. 一般疑问句( ...