初中二年级英语下学期期末大练兵
I.词汇 A)根据句意及所给首字母,写出句中所缺的单词,完成句子。
  1. Uncle Hu e staying with the children.
  2. I don’t want to watch TV this evening. I’ll listen to music i .
  3. The children worked from eight to half past eleven, so they felt t.
  4. You mustn’t c the road from here. It’s dangerous.
  5. Children will n forget Uncle John. B)根据句意,用所给单词的适当形式填空。
  6. I’d like to show the two around our school, (visit)
  7. Mrs. Evans got out and the mother joined her children in the lifeboat, (thank)
  8. Another way of “phone” is “telephone”. (say)
  9. It’s easy to get in such a big city. (lose)
  10. Last time he did it than any other student in his class, (bad) C)选择与句中划线部分意思相同或相近的选项。
  11. She was difficult to understand at times. A. sometimes B. some time C. some times D. nearly
  12. On Sundays they always enjoy themselves. A. enjoy music B. like themselves C. help their children D. have a good time
  13. You must look after your little sister.
1
A. look over B. look for C. take your time D. take care of
  14. And now we must be off at once. It’s eight already. A. just now B. right away C. as usual D. at all
  15. He can’t find his pen everywhere. A. here and there B. nowhere C. here D. there II.单项选择
  1. Are we on time? . A. So I’m afraid B. I’m not afraid C. So afraid I am D. I’m afraid not
  2. She can run 30 kilometres an hour. A. as faster as B. so fast as C. so faster as D. as fast as
  3. He a letter to his mother at that time last night. A. is writing B. was writing C. will write D. writes
  4. The money was on the table and no one was there, so he himself to it. A. enjoyed B. taught C. by D. helped
  5.Harry Potter and the Philosopher’s Stone ( 石》) is an film for children. 《 哈 利 ? 波 特 与 魔 法
A. interest B. interested C. interesting D. interests
  6. When the teacher came in, the students stopped and became very. A. to talk, quiet B. talking, quiet
2
C. to talk, quietly D. talking, quietly
  7. Here is a page your diary. There are many mistakes it. A. from, at B. from, in C. on, from D. in, from
  8. Why is your father so angry you? A. to B. of C. with D. on
  9. The maths teacher came in, smile his face. A. for, at B. with, on C. and, in D. had, on
  10. I was a picture in the waiting room when someone called me from behind. A. looking out B. looking at C. looking down D. looking up
  11. Mother is good at , so we often eat delicious food at home. A. cook B. cooking C. cooker D. cooks
  12. of them likes football. A. Both B. Neither C. All D. Some
  13. I don’t think they are right, ? A. don’t I B. aren’t they C. do I D. are they
  14. It was Sunday afternoon and my mother was cleaning the room. A. all for her B. all by her C. all by herself D. all by oneself
  15. At last the patient himself. A. came to B. came off C. got to D. got in
  16. I don’t like volleyball, and I don’t like tennis, . A. too B. either C. also D. neither
3

  17. Luckily, Mr. Jackson saw what was. A. happenning B. to happen C. happened D. happening
  18. Suddenly the man shouted, “Look out! Fire! Fire in font!” A. off watch B. in duty C. on watch D. of watch
  19.When spring comes, the flowers . A. come on B. go on C .come out D .go out
  20. I’m sure Helen will be to meet him here. A. pleasantly B. please C. pleasure D. pleased
  21. They all lost in the beautiful music. A. them B. theirs C. their D. themselves
  22. ?Is the book by Bill Gates? ?Sorry, I don’t know. A. writes B. wrote C. writing D. written
  23. I learnt French when I was a child, so I can still remember . A. a few, much B. a few, a little C. much, a little D. a lot of, any
  24. “It was cold yesterday.” “.” A. So it was B. So was it C. It was so D. Was it so
  25. Tom worked to get for his lab. A. hard enough, enough money B. enough hard, money enough C. enough hardly, money enough D. hardly enough, enough money III.句型转换。
4

  1. Lucy is
  8. Peter is
  10.(同义句改写) Peter is Lucy.
  2. Please return my book soon. (同义句改写) Please my book soon.
  3. Why don’t you have a rest? (同义句改写) have a rest?
  4. You can’t write on the desk. (改为祈使句) on the desk.
  5. She is telling us a story now. (用 at noon yesterday 替换 now.) She us a story at noon yesterday.
  6. She never goes to school at six, ?(完成反意疑问句) IV.完成句子。 据所给汉语,用英语完成下列句子,每空限填一词。
  1.你不能把他单独留下。 You can’t him himself.
  2.他没有向母亲告别就匆匆离去。 He didn’t say “Goodbye” to his mother and .
  3.如果你落在别人后面,你必须赶上他们。 You must catch up with the others,if you them.
  4.我确信他能算出那道数学题。 I’m sure he can that maths problem.
  5.现在我们能继续工作了吗?
5
Shall we working now? V.补全对话,每空一词。 A: Hello, Ann, You don’t look 1 today. What’s the 2 with you? B: I had a little 3 just now. A: I’m 4 to hear that. How did it 5 ? B: My bike 6 a big stone(石头) when I was coming 7 the corner. I fell off and_8 myself. A: Let me 9 you to the nearest hospital. B: It’s very 10 of you. I’m so lucky. A: It’s a pleasure. VI.用所给动词的正确形式填空。
  1. Look! Jack (read) in the sun.
  2. They often (walk) after supper.
  3. We (go) to the cinema last night.
  4. He (play) football next Sunday, isn’t he?
  5. What you (do) when the teacher came in?
  6. (not tell) her about it.
  7. He made us (work) more than fifteen hours a day at that time.
  8. Li Lei fell and hurt his leg, but he quickly got up and went on (run).
  9. I’ll ask Lucy (help) me with my English.
  10. Well (do), everyone! Congratulations to the winners. VII.阅读下面短文,然后根据短文内容,选择最佳选项。 An earthquake (地震) may hit some places 1 any time. Do you know 2 in an
6
earthquake? Let me 3 you. When a quake begins and if you are outside, you must get into the open air and stay 4 buildings, tr ees, and 5 things. If you are inside, you must stand in a corner ( 角 落), 6 hide (躲) under a heavy desk or table. If you are driving a car, a truck or a bus, you must dri ve to the side of the road and stop. After a quake, you must try to talk with everyone in your family to see if ( 是 否 ) they are 7 and see if gas ( 汽 油 ) , water, and electrical lines ( 电 线 ) are 8 . Please don’t smoke( 吸 烟 ) or use lights. A gas line 9 . You must keep the telephone lines on. Don’t use your phone or driv e your car until you 10 .
  1. A. in B. at C. for. D. on
  2. A. where to go B. how to do C. what to do D. when to leave
  3. A. tell B. say to C. speak to D. show
  4. A. near B. in C. between D. away from
  5. A. other dangerous B. all C. all the safe D. tall and heavy
  6. A. and B. or C. but D. and it is better
  7. A. busy B. happy C. free D. safe
  8. A. too old B. new C. right D. OK
  9. A. maybe broken B. maybe breaks C. may be broken D. may be breaks
  10. A. must B. are free C. are all right D. would like to VIII.阅读理解 A There was a bookseller ( 商) . He did not like to pay for anything. One day a big box of books fell on his foot. “Go to the doctor,” said his wife, “and show that foot to him.” 书
7
“No,” he said, “I’ll wait until the doctor comes to our shop next time. Then I'll ask him about my foot. If I go to see him, I shall have to pay.” The next day the doctor came to the shop to buy some books. The bookseller told the doctor about his bad foot. The doctor looked at it and promised (答应) to help. He took out a piece of paper and wrote something on it. “Buy this medicine and put it on the foot before you go to bed every night,” he said. “Thank you,” said the bookseller. “And now, sir, here are your books.” “ How much?” asked the doctor. “Two pounds.” “Oh, good,” said the doctor. “I shall not have to pay you anything today.” “Why?” asked the bookseller. “ I looked over your foot. I want two pounds for that. If people come to my house, I ask them to p ay only one pound for a small thing like that. But when I go to their houses, I usually charge ( 收 费) two pounds. And I came here today, didn’t I? Bye-bye!”
  1. The bookseller didn’t want to see the doctor because. A. his foot wasn’t hurt B. he couldn’t go any farther C. he didn’t have any money to pay the doctor D. he didn’t want to pay the doctor
  2. The next day the doctor came to the shop A. to buy some books B. to buy medicine C. to borrow some money D. to see the bookseller
  3. The seller asked the doctor to pay. A. nothing B. two pounds C. only one pound D. two pound
  4. The doctor paid the bookseller . A. many money B. much money
8
C. nothing D. two pounds for books
  5. Which of the following is right? A. The seller didn’t like to pay anything. B. The seller’s wife didn’t want him to go to the doctor. C. The seller was cleverer than the doctor. D. The doctor didn’t go to the shop to buy any things. B We each have a memory. That’s why we can still remember things after a long time. Some people have very good memories and they can easily learn many things, but some people can only remem ber things when they say or do them again and again. Many of the great men of the world have sur prising (惊人的)memories. A good memory helps people learn a language( 语 言 ) well. Everyone learns his mother language ( 母 语) when he is a small child. He hears sounds, remembers them and then he learns to speak. Some children are living with their parents in foreign ( 外 国 的) countries. They can learn two languages as easily as one language because they hear, remembe r and speak two languages every day. In schools it is not so easy to learn a foreign language becau se the students have so little time for it, and they are busy with other subjects, too.
  6. Some people can easily learn many things because . A. they always steep very well B. they often eat good food C. they read a lot of books D. they have very good memories
  7. Everyone learns his mother language. A. at the age of six B. when he is a small child C. after he goes to school D. when he can read and write
  8. Before a child can speak, he must. A. read and write B. make sentences
9
C. hear and remember sounds D. think hard
  9. In school the students can’t learn a foreign language easily because . A. they have no good memories B. they have no good books C. they have too much time for it D. they are busy with other subjects
  10. The best title of this text is. A. Two Languages B. Learning A Language C. Something About Memory D. Remembering Things
参考答案 I.
  1. enjoys
  2.instead
  3.tired
  4.cross
  5.never
  6.visitors
  7.thankful
  8.saying
  9.lost
  10.worse 11 15 A DDBA -
II .
  1. D
  2. D
  3. B
  4. D
  5. C
  6. B
  7. B
  8. C
  9. B
  10. B
  11. B
  12. B
  13. D
  14. C
  15. A
  16. B
  17. D
  18. C
  19. C
  20. D
  21. D
  22. D
  23. C
  24. A
  25. A III.
  1.are wrong
  2.give back
  3.Why not
  4.Don’t write
  5.was telling
  6.does she IV .
  1.leave, by
  2.hurried off
  3. fall behind
  4.work out
  5.go on V.
  1.well
  2.matter/trouble
  3.accident
  4.sorry
  5.happen
  6.hit
  7.round
  8.hurt
  9.take
  10. kind/nice/goo d VI .
  1.is reading
  2.walk
  3.went
  4.is going to play
  5.were, doing
  6.Don’t tell
  7.work
  8.running
  9.to help
  10.done VII .
  1. B
  2. C
  3. A
  4. D
  5. A
  6. B
  7. D
  8. D
  9. C
  10. A VIII .1?5 DABCA 6-10 D B C D C
10
 

相关内容

初中二年级英语下学期期末大练兵

   八年级下学期英语测试题 年级下学期英语测试题 下学期英语 I.词汇 A)根据句意及所给首字母,写出句中所缺的单词,完成句子。 1. Uncle Hu e staying with the children. 2. I don’t want to watch TV this evening. I’ll listen to music i . 3. The children worked from eight to half past eleven, so they felt t. 4. You ...

初二英语下学期期末试卷

   初二英语下学期期末 初二英语下学期期末试卷 初二英语下学期期末试卷 听力部分 20 分 听句子,选出适当的答语 选出适当的答语: 一,听句子 选出适当的答语 (10 分) 1, A. Don't say that. 2, A. Yes, she is a teacher. B. It doesn't matter. C. That's right. B. I think so. She is one of the most popular teachers in our school. C. ...

初二英语下学期期末考试题

   八年级( 八年级(下)英语期末测试 听力部分( 听力部分(25%) ) 一,听对话,选择正确的图画,对话念一次:5% 听对话,选择正确的图画,对话念一次: ( )1.What will the weather be like? ( What date was it yesterday? ) 2. ( )3. What are they talking about? A B C ( )4. What will Mike be in 10 years? A B C ( )5. Where wer ...

初二英语下学期期末考试试题

   初二下学期期末考试试题 一、听句子,选择适当的答语。(5 分) ( )1. A. I hope you can. B. I’m afraid I can’t. C. I’m sorry I’m late. ( )2. A. It’s good for your eyes. B. That’s all right. C. What a good idea! ( )3. A. Thank you. Just a little, please. B. Here you are. C. Don’t ...

初二英语下学期期末复习测试题

   初二英语下学期期末复习测试题 一、英汉词组互译 吃的东西 一玻璃杯 很、非常 售货员 充满……的 公共汽车站 by air by sea come on do morning exercises for example a kind of look for make phone calls make the bed bus stop talk with 二、词形转换 1.写出下列词的现在分词及单数第三人称形式 swim teach do drive find carry fly mend w ...

初二英语下学期期末考试模拟题

   初二英语下学期期末考试模拟题 1 2006.5. 一、听力部分 (20 分) A. 听对话,选出相应的图片。 B. 听对话和问题,选出正确答案。 ( )1. Which floor does Mary live on? A. On the fourteenth floor. ( B. On the second floor. C. On the tenth floor )2. Where is Simon’s brother? A. In the dining-room B. In the ...

八年级英语下学期期末试题含答案2

   八年级下学期英语期中测试题 班级姓名 Ⅰ单项选择(20 分) ( )1. Mr.Green is living, but he doesn’t feel. A. lonely, alone B. alone, lonely C. lonely, lonely D. alone, alone ( ) 2. Zhao Benshan funny when he is in the play. A. look B. looks C. looking D. looked ( )3. Yesterda ...

八年级英语下学期期末试题含答案1

   仁爱英语八年级下期末测试题 姓名?????? 姓名?????? 单项选择。 (20 Ⅰ. 单项选择。 ( 分) 班级???????? 班级???????? ( )1. It’s not polite to speak A. loud ( )2.Your bike is A. same as ( )3. I’m in any in public. B. loudly my sister’s. B. as the same book. B. interesting; interested C. ...

三年级英语下学期期末试题

   班级 姓名 学号 题 号 得 分 听力 一 二 三 四 五 总分 三年级英语下学期期末试题 一、听力部分(30’) 听力部分( ) 一、选出你所听到的单词(10’) 选出你所听到的单词( ) 小 学 三 年 英 语 期 末 考 试 题 新 标 准 一 起 五 60 分 ( ( ( ( ( )1. )2. )3. )4. )5. A A A A A shop pill make friends three B B B B B jump full cake beds month C C C ...

PEP小学英语五年级下学期期末测试

   PEP 小学英语五年级下学期期末测试 听力部分 听句子, 四个选项中选出所包含的信息, 一. 听句子,从 ABCD 四个选项中选出所包含的信息,并将字母 标号填写在题前括号内。 (10 分) 标号填写在题前括号内。 ( ( )1.A ofen B sometimes C usually D allways ( )2.A spring B summer C fall D winter ( )3.A September B.October C November D December ( )4.A ...

热门内容

中考英语动词时态语态专练及答案

   动词时态、 动词时态、语态专项训练 时态 一、单项选择: 单项选择: 1、When I A.see her in the hall, she was playing the piano. B.saw C.will see my work. C.finish harder. C.working happy. C.had been D.were D.work D.would finish D.am seeing 2、I’ll go with you as soon as I A.will fin ...

潢川一高2008届高三年级英语模拟试题(二)

   蓝天家教网 http://www.ltjiajiao.com 伴您快乐成长 ★ 使用前绝密 河南省省级示范学 河南省省级示范学校 届高三年级模拟试题 模拟试题(二 潢川一高 2008 届高三年级模拟试题 二) 英语试卷 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分.共 150 分.考试时间 120 钟. 第一卷(选择题共 115 分) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分?略) 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 ...

高一英语---------特殊词的用法

   中学学科网学海泛舟系列资料 WWW.ZXXK.COM 上中学学科网, 下精品学科资料 定语从句典型错误剖析 定语从句是中学英语中的一个重要语法项目,学生们在学习和使用中出现了这样或那 样的错误。现将其中的一些典型错误句例总结如下,供大家引以为鉴。 1. Is this the pen your father bought it for you? 答案: 答案:去掉 it。 解析: 解析:定语从句中的关系词在从句中充当一定的成分。因此从句中不能再出现与关系 词作用相同的代词或名词,以避免重复。 ...

从外国经典电影的经典台词学英语口语

   从外国经典电影的经典台词学英语口语 阿甘正传 Forrest Gump 1. Life was like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get. (生命就像一盒巧克力,结果往往出人意料) 2. Stupid is as stupid does. (蠢人做蠢事,也可理解为傻人有傻福) 3. Miracles happen every day. (奇迹每天都在发生) 4. Jenny and I was like pe ...

脾气和性格英语

   脾气和性格 1.偷懒耍滑头 goof-off 小王总是偷懒耍滑头。上班时不是去打电话就是跑到医务室去看病。 XiaoWang’s always goofing-offeither making phone calls or going to the clinic to see doctors during office hours. 2.大动肝火 be up in arms 由于公司最近几个月销售业绩不佳,老板正在大动肝火 The boss is up in arms about the c ...