初中英语毕业考试模拟试题
一、语音 (一) 下列各组单词中有一个单词的加点部分的读音与其它三个的不同。把这个 单词前面的 代号(A、B、C或D)填入括号内:
  1、A) cat
  2、A) put
  3、A) show

  4、 A) heard
B) map B) fun B) down B) early
C)face C)sun C)grow
D)bad D)but D)slow C)learn (
( ( )
) )
D)near
(
) B)card C)cut D)city ( )

  5、A) cold
二、词汇 (一) 词义配对 找出意义接近的解释,并把它们前面的代号(A、B、C或D)填入括 号内:
  1. repeat A) feel sorry for B) get a letter from C) say again D) at last ( )
  2. liberate A) get a letter from B) clean with water C) say again D) set free ( )
  3. wash A) get a letter from B) say again C) clean with water D) set free ( )
  4. fix A) repair B) soon C) say again D) very big ( )
  5. huge A) very big B) at last C) soon D) say again ( )
  6. regret A) feel sorry for B) get a letter from C) repair D) say sorry ( )
  7. autumn A) repair B) get a letter from C) the season after summer D) at last ( )
  8. in the end A) get a letter from B) clean with water
1
C) ( )
the
season
after
summer
D)
at
last

  9. hear from A) very big C) the season ( )
after
B) get a letter from summer D) at last

  10. by and by A) clean with water C) say again
B) soon D) set free
(
)
(二) 按括号内的要求写出相应的词:
  1. class (复数)
  2. swim (现在分词)
  3. difficult (反义词)
  4. bad (比较级)
  5. new (最高级)
  6. borrow (过去式)
  7. steal (过去分词)
  8. five (序数词)
( ( ( ( ( ( ( ( ) ) ) )
) )
) )
(
(三) 用括号内所给词的适当形式填入括号内,使句子通顺正确:
  1. My sister is a( ).(sing)
  2. Do you like ( ) food or Japanese food? (China)
  3. Computers are becoming more ( ) in our life. (use)
  4. “Don't make any noise!”the man shouted at the children ). (angry)
  5. The weather report says it will be ( ) tomorrow. (sun)
  6. A famous ( ) will come to our school to give us a talk next Friday. (science)
三、选择填空 选择最恰当的答案,并把它前面的代号(A、B、C或D)填入括号内:
  1. Granny goes to bed nine every day. A) in B) on C) at D)for ( )
  2. Miss Green will teach English next term. A) they B) them C) their D)themselves ( )
  3. My parents are satisfied my school work this term. A) with B) at C) in D)on ( )
  4. They wanted three. A) cup tea B) cup of tea C) cups tea D) cups of tea ( )
2
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(

  5. He invited some classmates to his party, but came. A) a little B) little C) a few D) few )
  6. Can you see stars on a fine summer night? A) thousand of B) thousands of C) thousand D) thousands )
  7. Study hard, you won't be able to pass the test. A) and B) or C) because D) so )
  8. Great Wall is longest wall in the world. A) The, the B) A, a C) A, the D) The, a )
  9. Jean works hard but she doesn't work Mary. A) as harder than B) as hard than C) as harder as D) as hard as )
  10. This is book in our library. A) the most interesting B) most interesting C) the more interesting D) more interesting )
  11. “Must I get up early tomorrow, Dad?” “No, you . Tommorrow is Sunday.” A) can't B) mustn't C) needn't D) couldn't )
  12. important information it is! A) What a B) What an C) How D) What )
  13. He didn't remember his watch. A) where he had put B) where he has put C) where had he put D) where has he put )
  14. Astronauts haven't found any living things on the moon,? A) haven't they B) don't they C) have they D) do they )
  15. Something is wrong with my recorder. I'll have it . A) repairs B) repair C) repairing D)repaired )
  16. When they saw so many high buildings in Pudong, they couldn't help , “Great!” A) cry B) cries C) crying D)cried )
  17. Tonight we are going to a new play on TV. A) read B) watch C) look D) sound )
3
(
(
(
(
(

  18. He spoke in a low voice, so nobody could him. A) listen B) listen to C) hear D) sound )
  19. Don't forget to the lights before you leave the classroom. A) turn on B) turn off C) turn over D) turn in )
  20. “Can I help you?” “.” A) Yes,help me B) No, don't help me C) Yes, I want to buy a stamp D) That's all right )
  21. “May I speak to Mr Black?” “” A) Who are you? B) Who's that? C) I'm not Mr Black. D) I am Mr Black. )
  22. , how can I get to the nearest post office? A) Excuse me B) Thank you C) I beg your pardon D) I'm sorry )
四、动词填空: (一) 用所给动词的适当时态填空,词数不限:
  1. The moon ( ) (get) its light from the sun.
  2. “Where is your monitor?” “He ( ) (make) a model plane in the classroom.”
  3. What new subjects ( ) you ( )(study) next term?
  4. The students of Class Four ( ) ( )(listen) to a report on science this time yesterday.
  5. The rain ( )(not) ( ) (stop) yet. You'd better not go out.
  6. Before my father got home, I ( ) (finish) my homework. (二) 用所给动词的适当时态和语态填空,词数不限: We ( ) (visit) Yangpu Bridge yesterday. The bridge ( )(put up) in 19
  93. The workers ( ) (tell) us they ( ) (build) more bridges before long. @P@$G$@P@^^^ 五、改写句子: (一) 按要求完成下列句子,每空格限填一词:
  1. He returned the book to the library this morning. (改为否定句) He ( ) ( ) the book to the library this morning.
  2. I was born in 19
  80. (对划线部分提问)
4
( ) ( ) you born?
  3. They took the wounded soldier to the field hospital. (改为被动语态) The wounded soldier ( ) ( ) to the field hospital.
  4. Mum asked Jenny, “Who runs fastest in your class?” (改为间接引语) Mum asked Jenny who ( ) fastest in ( ) class. (二) 完成下列句子,使每小题内两个句子的意思相同。每空格限填一词:
  1. The room is too dirty for them to live in. The room is ( ) dirty ( ) they can't live in it.
  2. The black jacket doesn't fit me. The white one doesn't fit me, either. Neither the black jacket ( ) the white one ( ) me. 六、阅读理解 阅读下列三篇短文,然后做短文后的题目: (一) The “big day” has arrived for Agnes, She is finally leaving the hospital after a long illness. Her husband, Clark, is pushing her in a wheelchair(轮椅). They say good-bye to the nurses as they pass by on their way to the hospital gate. Agnes was ill for more than six weeks. The doctors were not sure about her illness. At first they thought that she needed an operation. Finally, after many tests, the doctors gave her some new medicine. Now, she is nearly well. 判断下列句子是否符合短文内容。 符合的用 “对” 表示; 不符合的用 “错” 示, 表 填入括号内: ( )
  1. The story took place in the hospital. ( )
  2. Agnes was ill for over six weeks. ( )
  3. At first the doctors thought they should operate on her. ( )
  4. After an operation, the doctors gave her some new medicine. ( )
  5. Finally Agnes walked home with her husband. ( )
  6. The “big day” means an important and happy day for Agnes. (二) The war finally ended in 19
  45. During the next years, two great things happened-my dad came home from the army, and I was born! I was the first child, but I wasn't alone for long. In the next four years, my mother had three more boys. It was great having a big family! The four of us were very close in age, so we played together all the time. We liked the game “policemen and thieves” best. It was exciting. Everybody always wanted to be a thief.
5
Of course, someone had to be the policeman, and it was usually me. Well, I have grown up now, but I still love the game. There is only one thing different. I'm a real policeman, Policeman Joe, so it's not a game any more. 判断下列句子是否符合短文内容。符合的用“对”表示;不符合的用“错” 表 示,填入括号内: ( )
  1. Joe's father was once a soldier. ( )
  2. During the war his father came back home. ( )
  3. Joe was the youngest child in the family. ( )
  4. He got on well with his brothers. ( )
  5. He always had to be the thief in the game. ( )
  6. Now he doesn't like the game any more. (三) Over thirty thousand years ago people from northern Asia (亚洲北 部) went to America. Today, we call these people Indians(印第安人). The Indians went to America because the weather began to change. Nothern Asia became very cold. Everything froze. They had to move or die. How did the first Indians go to America? They walked! Later Columbus found the New World in 14
  92. At first, only a few Europeans followed(跟随). They travelled to America in boats. For the next three hundred years, about 500,000 people went there. Then the number grew very quickly. From 1815 to 1915, over thirty-two million Europeans left their countries and went to the United States. The biggest groups were from Germany and Italy ( 意 大 利 ). These Europeans spoke many different languages. Most of them took almost no money. They went to America so that they could find a better life. 根据短文内容,选择最恰当的答案,并把它前面的代号(A、B、C或D)填入 括号内:
  1. went to America first. A) People from northern Asia B) People from Europe C) People from Germany D) Columbus ( )
  2. Why did the Indians go to America? Because . A) northern Asia became very hot B) northern Asia became very cold C) they were interested in America D) they liked travelling ( )
  3. The New World was . A) Italy B) northern Asia
6
C) Germany
D)
America ( )

  4. The first Europeans went to America . A) by ship B) by bike C) by boat train ( )
D) by

  5. These Europeans . A) didn't speak the same language B) spoke English only C) spoke German only D) spoke both English and German
(
)

  6. The Europeans went to America in order to . A) find the New World B) find a better life C) build more boats D) learn English ( ) 七、完形填空 (一) 在短文的空格内填入适当的词(首字母已给),使短文通顺。每空格限 填一词: Many people like to read the Guinness Book of World Records(吉尼斯 世界记录大全), and some people want to be in it! H( ) do people get their names in the book? They do something new and different, such as (例如) making the world's l( ) cake with more than 54,000 eggs. For many people, it is fun to make world records. It is exciting. But who ate the cake? (二) 完形填空 While some people are making world records, o( ) do not have much food to eat. Hunger (饥饿) is a very serious p( ) in the United States and around the world. How many old people do not have enough money to buy good food? How many children go to bed w( ) dinner? The a( ) is “Too many”. (三)根据短文内容,选择最恰当的答案,并把它前面的代号(A、B、C或D) 填入括号内:
  1. went to America first. A) People from northern Asia B) People from Europe C) People from Germany D) Columbus ( )
  2. Why did the Indians go to America? Because .
7
A) B) C) D)
northern Asia became very hot northern Asia became very cold they were interested in America they liked travelling (
)

  3. The New World was . A) Italy B) northern Asia America ( )
C) Germany
D)

  4. The first Europeans went to America . A) by ship B) by bike C) by boat train ( )
D) by

  5. These Europeans . A) didn't speak the same language B) spoke English only C) spoke German only D) spoke both English and German ( )
  6. The Europeans went to America in order to . A) find the New World B) find a better life C) build more boats D) learn English (
)
八、完形填空 (一)在短文的空格内填入适当的词(首字母已给),使短文通顺。每空格限 填一词: Many people like to read the Guinness Book of World Records(吉尼斯 世界记录大全), and some people want to be in it! H( ) do people get their names in the book? They do something new and different, such as (例如) making the world's l( ) cake with more than 54,000 eggs. For many people, it is fun to make world records. It is exciting. But who ate the cake? (二)完形填空 While some people are making world records, o( ) do not have much food to eat. Hunger (饥饿) is a very serious p( ) in the United States and around the world. How many old people do not have enough money to buy good food? How many children go to bed w( ) dinner? The a( ) is “Too many”.
8
参考答案 一、(一)
  1. C
  2. A
  2. D
  3. B
  3. C
  4. D
  4. A
  5. D
  5. A
  6. A
  7. C
  8. D
  9.
二、(一)
  1. C B
  10. B
(二)
  1. ( classes ) ( worse )
  5. ( newest ) ( fifth ) (三)
  1. ( singer ) ( angrily )
  5. ( sunny ) 三、
  1. C B
  7. B D
  13. A C
  19. B
  2. B
  8. A
  14. C
  20. C

  2. (swimming)
  6. ( borrowed )

  3. (easy )
  7. ( stolen )

  4.
  8.

  2. ( Chinese )
  6. ( scientist )
  3. A
  9. D
  15. D
  21. B
  4. D
  10. A
  16. C
  22. A

  3. ( useful )

  4.

  5. D
  11. C
  17. B

  6.
  12.
  18.
四、(一)
  1. Gets
  2. is making
  4. were listening
  6. had finished (二) (visited) (was put up) 五、(一)
  1. (didn't) (return)
  3. (was) (taken) (二)
  1. (so) (that)
  2. (nor) (fits) me. 六、(一)
  1.对
  2.对
  3.对 (二)
  1.对
  2.错
  3.错 (三)
  1. A
  2. B
  3. D 七、(一) (二) (一)

  3. will
  5. hasn't (told)
study stopped
(would build)

  2. (When) (were
 

相关内容

桂林市2011年英语毕业考试模拟试卷二

   桂林市 2011 年初中毕业考试模拟试卷 二 英 语 (考试用时:120 分钟 满分:120 分) 注意事项: 1.用铅笔把答题卷上对应题目的答案标号涂黑,在本试卷上作答无效。 2.考试结束后,将本试卷和答题卷一并交回。 3.答题前,请认真阅读答题卷上的注意事项。 听力理解(共 30 分) 二、单项选择 请选择最佳答案,将其标号在答题卷上涂黑。(每小题 1 分,共 10 分) 31. terrible earthquake struck Japan on March 11, 2011. A. ...

小学英语毕业考试模拟试卷

   小学英语毕业考试模拟试卷(标准) 小学英语毕业考试模拟试卷 标准) 标准 一、 听音选择 听句子,选出你所听到的单词或短语,并将其序号填入题前括号 内,听两遍。(共 6 小题,每小题 2 分。) ( )1. ( )2. ( )3. ( )4. ( )5. ( )6. ok A. fine A. big A. this A. don’t A. come on B. nine B. box B. them B. aren’t B. come out C. my C. bag C. these C ...

初中英语毕业考试模拟试题

   初中英语毕业考试模拟试题 一、语音 (一) 下列各组单词中有一个单词的加点部分的读音与其它三个的不同。把这个 单词前面的 代号(A、B、C或D)填入括号内: 1、A) cat 2、A) put 3、A) show 4、 A) heard B) map B) fun B) down B) early C)face C)sun C)grow D)bad D)but D)slow C)learn ( ( ( ) ) ) D)near ( ) B)card C)cut D)city ( ) 5、A) ...

2010年6月大学英语四级听力考试模拟试题(7)

   2010 年 6 月大学英语四级听力考试模拟试题 月大学英语四级听力考试模拟试题(7) 温馨提示:帮考网英语四级免费练习题, 温馨提示:帮考网英语四级免费练习题,如需完整题库请登录 http://news.bangkaow.com Section A Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 passages. All the end of each conversation, one or ...

大学英语四级考试模拟试题改错三

   大学英语四级考试模拟试题:改错题型讲解(三) 作者: 佚名 来源: 本站原创 发布时间: 2009 年 12 月 11 日 点击数: 20 大学英语四级考试改错题型讲解?模拟练习 模拟练习三 A multicultural person is someone who is deeply concerned that all culture are equally good,1. enjoys learning the rich variety of cultures in the world ...

大学英语四级考试模拟试题改错二

   大学英语四级考试模拟试题:改错题型讲解(二) 作者: 佚名 来源: 本站原创 发布时间: 2009 年 12 月 11 日 点击数: 32 大学英语四级考试改错题型讲解?模拟练习 模拟练习二 In any classroom in any country, the instructor teaches more than just art or history or language. Part of what is going on  consciously or not  is th ...

20110317_031759_英语四级考试模拟试题及答案

   英语四级全真预测试题及答案 Part ⅠWriting(30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic Generation Gap. You should write at least 120 words following the outline given below in Chinese: 1. 代沟的表现。 2. 代沟出现的家庭 ...

大学英语六级模拟试题

   MPS 星火六级模拟试卷 1-1-大学英语六级考试星火模拟试卷 Model Test One Part ⅠWriting 标准时间实际用时 30 min Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled Food Safety. You should write at least 150 words following the outline given below. 1 ...

高二英语听力模拟试题(九)

   全国最大家教 家教平台 找家教,到 阳光家教网 全国最大家教平台 家教, 高二英语听力模拟试题( 高二英语听力模拟试题(九) 第一节 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。 听完每段对话后,你都有 10 秒钟时间来回答有关小题和阅读 下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where will the man go first? A. To a party. B. To the library. C. To the ...

中考英语听力模拟试题1

   教考资源网 助您教考无忧 中考英语听力模拟试题 中考英语听力模拟试题 英语听力 (一) 一,听力 (本题共三节,满分 25 分) 本题共三节, 第一节( 小题, 第一节(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 段对话,每段对话后有一个小题, 听下面 10 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最 , , 佳选项.听完每段对话后, 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题. 佳选项.听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每 ...

热门内容

世博英语学习?名人谈世博_1

   沪江英语 www.yeshj.com 世博英语学习专题 上海世博会一天天近了,有这个“不出国门、看遍世界”的机会,你还不趁机好好学外语? 这里汇集了沪江小编精选的世博英语学习文章,有新闻动态、有名人访谈、有上海旅行潮人 指南、还有世博专用的口语和词汇栏目! 希望世博之后,不仅上海的城市形象有提升、你的英语水平也跟着突飞猛进哦! 1 / 27 沪江英语 www.yeshj.com 德国《明星》周刊总编访问世博局 世博网 6 月 11 日消息: 今天,德国《明星》周刊总编欧迈思一行访问上海世博局 ...

新起点小学英语二年级下册重点句型

   Starting Line 2 (B) Unit 9 Seasons 1. Do you like summer? ? 你喜欢夏天吗? Yes. 是的。 Why? 为什么? It's hot. I can wear my dresses. 天气热,我可以穿裙子。 2. What's your favourite season? 你最喜欢哪个季节? Spring. 春天。 Unit 10 Weather 3. What's the weather like today? 今天天气怎么样? 4. ...

人教修订版高三英语Unit

   人教修订版高三英语 Unit 3(The land down under)同步测试 A 卷 Ⅰ.单词拼写 根据下列句子及所给汉语注释写出空缺的各单词的正确形式,每空一词。 1Modern Australia is made up of six states and two (地区). 答案 territories 2The Sheltlanders(设得兰人) are on (岛屿的) race. 答案 island 3Nobody believed his (断言)that he was ...

英语语法一本全

   《英语语法全集》 1.名词  名词可以分为专有名词(ProperNouns)和普通名词(CommonNouns),专有名词是某个(些)人,地方,机构等专有的名称,如Beijing,China等。普通名词是一类人或东西或是一个抽象概念的名词,如:book,sadness等。普通名词又可分为下面四类:  1)个体名词(IndividualNouns):表示某类人或东西中的个体,如:gun。  2)集体名词(CollectiveNouns):表示若干个个体组成的集合体,如:family。  3)物质 ...

英语专业《英国文学》复习要点

   第一章 古英语和中古英语时期 1、古英语时期是指英国国家和英语语言的形成时期。最早的文学形式是诗歌,以口头形式 流传,主要的诗人是吟游诗人。到基督教传入英国之后,一些诗歌才被记录下来。这一时期 最重要的文学作品是英国的民族史诗《贝奥武夫》 ,用头韵体写成。 2、古英语时期(1066?1500)从 1066 年诺曼人征服英国,到 1500 年前后伦敦方言发展成 为公认的现代英语。文学作品主要的形式有骑士传奇,民谣和诗歌。在几组骑士传奇中,有 关英国题材的是亚瑟王和他的圆桌骑士的冒险故事,其中《 ...