初中英语阅读理解综合试题 俞燕燕 Shop(理发店 理发店)
  1.At the Barber's Shop(理发店) Jack went to a barber's shop and had his hair cut, but when he came out, he result(结果 结果). was not happy with the result(结果). When his friend Bob saw him, he laughed and said, "What has happened to your hair,Jack?" said, Jack said, "I tried a new barber's shop today, because I wasn't quite satisfied with my old one, but this one seems even worse." agreed(同意 同意). Bob agreed(同意). "Yes, I think you're right, Jack. Now I'll tell you what the to do when you go into a barber's shop next time: look at all the barber's hair, find out whose hair looks worst, and then go straight to him." "Why shall I go to him?" Jack asked. "But that would be foolish!" "Oh, no, it wouldn't," answered Bob. "Who cut that man's hair? Just think could it. He couldn't cut it himself, could he? Another of the barbers cut it. So you know he can't be the worst barber."
  1. When Jack went out of the barber's shop, he was not happy because . A. nobody had cut his hair B. the barber hadn't cut his hair well carefully C. the barber had cut his hair carefully D. he was not satisfied with his old barber
  2. "I tried a new barber's shop today." means . A. this barber's shop was a new one B. this was the only barber's shop in this town C. Jack often went to this barber's shop this D. Jack had not been to this barber's shop before
  3. After Jack had his hair cut, he thought . A. the new barber's shop was the best one B. the old barber's shop wasn't so good as the new one C. the new barber's shop was worse than the old one worst D. the old barber's shop was the worst one
  4. Bob told Jack to find out which barber's hair looked the worst and then go straight to him. Why? A. Because he was certainly the best barber. B. Because he was free all the time. C. Because he was the worst barber. D. Because he wasn't the worst barber.
  5. From the story we know that . A. it's foolish to have one's hair cut at a barber's shop B. barbers cut each other's hair C. barbers never have their hair cut D. a barber always cuts his hair by himself BACAA
  2. Mr Perkin's New Car busMr Perkin stood at the bus-stop and watched the cars go by. Many of the cars were new Beta 400s, and most of them were yellow. Mr Perkin always wore the same clothes as other men, ate the same food as other people, and did the same things after work, and at the end of the week, Mr Perkin did not like to be different.
The following week, Mr Perkin bought a new, bright yellow Beta 400s. He was satisfied with it, and drove to work in it the very next day. He was even more satisfied with his new car, when he saw all the other Beta 400s, in front, behind, and on both sides of him. parked(停车 停车) car-park(停车场 停车场) Mr Perkin parked(停车) his car in a big car-park(停车场) near his office, and walked the rest of the way. But when he came back at five o'clock, there carwere so many bright yellow Beta 400s in the car-park that he did not know which car was his. He tried his key in some of the cars, but people passing by gave him a look he didn't like. So he stopped. Poor Mr Perkin had to wait nearly two hours until his was the only yellow carBeta 400s in the car-park.
  1. Mr Perkin wanted a new yellow Beta 400s because A. the bus did not come. B. he liked new clothes, food and cars. C. he liked to do the same as other people. D. he liked to be different from others.
  2. He drove to work in his new car A. the very next day. B. the day he bought it. C. a week he bought in. D. on the day he first watched the cars passing.
  3. He was satisfied with his new car because A. no one else had a yellow one. B. it was the same as other cars all around him. other C. he was in front of all the other cars. D. other cars were not as bright as his.
  4. At five o'clock Mr Perkin A. walked home. carB. drove his car out of the car-park. carC. came back to the car-park. carD. did not know which was his car-park.
  5. People gave him a look because new A. he had a nice new car. B. he could not open the door of his car. carC. he was in the wrong car-park. D. he was trying to open more than one car.
  6. Mr Perkin had to wait until A. there was only one yellow Beta 400s in the car-park. carcarB. there was only one car in the car-park. carC. there were no bright yellow cars in the car-park. D. there was no one about to look at him. CABCDA
  3. Once James Thornhill, a famous English painter, was asked to paint some pictures on the walls of the king's palace in English. platform(平台 平台) Then workers were sent for and a big platform(平台) was made. With the help of a worker, Thornhill started painting on the platform. They worked for a whole year and at last the pictures were ready. beautiful. Thornhill was happy when he looked at the pictures, for they were really beautiful.
He looked at them for a long time, and then took one step back and looked again. Now the pictures were even more beautiful. He took another step, then another. edge(边缘 边缘) Finally he was at the very edge(边缘) of the platform, but he did not know it thinking because he was thinking of his pictures. The worker saw everything. "What should I do?" he thought. "Thornhill is at the very edge of the platform. If I cry out, he will take another step, fall paint(颜料 颜料) off it and surely be killed." So the worker quickly took some paint(颜料) and threw it at the picture. threw "What are you doing?" cried the painter, running quickly forward to his pictures.
  1. What was Thornhill? He was an English . A. writer B. king C. worker D. artist
  2. What was he ordered to do? He was ordered to . picture A. paint a picture for the king B. paint some pictures on the walls of the knig's palace C. have his pictures painted in the king's palace D. have his pictures painted on the walls
  3. The story leads us to believe that A. the worker had to pay for the picture. painter forgave(原谅 原谅) B. the painter could not forgave(原谅) the worker. C. the worker was really sorry for what he did. D. the painter thanked the worker for what he did when he got to know why. DBA
  4. Passport(护照 护照) Your Passport(护照) Please! Mr Hill arrives at London Airport, at the end of a threeweek holiday in France. beard(留胡须 留胡须). Usually he wears a beard(留胡须). Since it has been hot there, he has taken off(剃掉 剃掉). beard.\ it off(剃掉). But his passport photo shows him with his beard.\$ An office looks at the photo for a moment, and says: "Will you excuse me? Please sit down. I shan't keep you long." With this, he walks away, shows the photo to a second office, and says: "I know that face." The second officer looks at the passport and asks where Mr Hill has come from. When he hears that Mr officer Hill has arrived back from Paris, the second officer smiled and says: "An Englishman with a beard stole a painting in Paris on Friday, And that man looks just the kind of man ..." Suddenly it comes to the first officer who Mr Hill is. He returns to him, School?" and asks: "Did you teach at the No.2 . High School?" When Mr Hill answers, in surprise, that he did, the first officer smiles and says: "I thought so. I'm Jack Smith. You taught me French. You haven't changed a bit."
  1. Mr Hill . A. has just come back from the airport. B. is on his way to Paris. spent C. spent three weeks in Paris before he went to France. D. has been in France for three weeks
  2. Mr Hill . A. has a beard on his face but not in his photo B. grew a beard while he was on holiday
C. has a beard in his photo but not on his face beard D. took his beard off long before he went on holiday.
  3. The first officer is sure . A. Mr Hill stole the painting B. he has seen the face in the photo before C. he knows the second officer's face D. a man without a beard stole the painting
  4. The second officer says that . says A. Mr Hill stole the painting B. a man with a beard, from France, stole a painting in English C. an Englishman took his beard off and stole a painting D. a man with a beard, from England, stole a painting in Paris.
  5. Mr Hill taught . A. Jack Smith French at the No. 2 High School B. Jack Smith to be a first officer C. at the No.2 High School, in France D. French some years ago and his name was Smith, not Hill DCBDA
  5. some A long time ago people thought that the sun went round the earth. In some god(神 countries people even said that the sun was a god(神). They thought the god drove across the sky each day on a golden horse. Now we know the earth goes round the sun. It takes the earth a year to go all way round the sun. Today men even know how far it is for the earth to go round the sun. They tell us that that the earth travels over a thousand miles a minute on its journey round the sun.\ sun.\$ The sun is really a star. It is much bigger than the earth and it is very hot. Some people have been to the moon but we know that no one can ever go to too the sun. It is far too hot for people to live anywhere near it. The sun is three larger.\ hundred thousand times heavier than the earth and more than million times larger.\$
  1. A long time ago, people said the sun was . A. a golden horse of god B. a god on a golden horse with C. a god with golden dress D. a god and a golden horse B
  2. People can never live anywhere near the sun because it is . A. star ... the sun B. planet ... the moon C. planet ... itself D. planet ... the sun D
  4. The earth travels over miles an hour. A. 1,000 B. 100,000 C. 6,000,000 D. 600,000 D
  5. One year is
A. B. C. D. C
the the one the
time for the earth to turn round. time the earth travels one thousand miles. circle the earth goes round the sun. journey of the earth.

  6. The Farmer, His Horse, and His son His Once there was an old farmer, with a horse which was almost as old as himself. He set out one morning with his son to sell the horse before it died. Father and son walked, because the farmer did not want the horse to be too tired. on They met two men on the road who said, "Why are you walking, farmer? You have market(市场 市场). a horse, It's a long way to market(市场). "The farmer know that this was true, so he rode on the horse, while his son walked. Then they met two old women, "What are you doing up there, farmer? Can't you instead.\ see how tired boy is?" So the farmer got down, and his son rode instead.\$ Next, three old men stopped them, one said, "Why are you walking, farmer? Get up, It's too hot for an old man like you to walk today," So the farmer got up behind his son, and they rode on. Some time later, a young woman passed them, "Why aren't you walking?" she asked, "It isn't far to the market. Give your poor horse a rest." So the farmer, and his son, got down once again. It is a fact that you cannot please all the people all the time.
  1. A. B. C. D. A
  2. A. B. C. D. C
  3. A. B. C. D. D
  4. A. B. C. D. A
  5. The farmer wanted to before it was dead become before it become too before it market was before it was as old sell the horse . tired over as he was
The two men on the road . asked how far it was to the market said they thought the horse looked very tired asked why the farmer was not riding on his horse told told the farmer's son to get off the horse and walk The two old women said it was wrong for . the farmer to ride such a tired horse the farmer to ride while his young son walked the boy to ride instead of his father ride only one person to ride such a long way The farmer got up behind his son because . the old man said it was too hot for him to walk the three old men stopped them on the road he did not know why he was walking his son could not ride the horse by himself The young woman was most sorry .
A. B. C. D. D
for the for the that it for the
old man farmer's young son was not far to the market horse

  7. I Want to Be a Dustman Tom was ten years old, and he was a very lazy boy, He didn't like doing any work. He had to go to school of course, but he didn't study hard there and tried to do as little work as possible. His father and mother were both doctors and they hoped that their son would become one, too, when he grew up. But one day Tom "When said to his mother, "When I finish school, I want to be a dustman." "A dustman?" his mother asked, she was very surprised. "That's not a very pleasant job, why do you want to become a dustman?" "Because then I would only have to work one day a week." Tom answered at once. "Only one day a week?" his mother said, "What do you mean? and how do you know?" "Well", Tom replied, "I know that the dustmen who come to our house on work on Thursday, because I only see them on that day."
  1. A. B. C. B
  2. A. B. C. C
  3. A. B. C. C
  4. A. B. C. A
  5. A. B. C. C What kind Tom was a Tom was a Tom was a of boy was Tom? clver boy. boy who didn't like to work. boy who worked very hard.
What were his father and mother? His father was a doctor and his mother was a nurse. His father was a worker, his mother was a doctor. so His father was a doctor, so his mother. What They They They did his parents want him to be when he grew up? wanted him to be a dustman. wanted him to be an officer. wanted him to be a doctor. Tom say that he that he that he he wanted wanted to wanted to wanted to to be be be be? a person person a person a person
What did Tom said Tom said Tom said Why did Because Because Because
who who w
 

相关内容

高中英语阅读理解训练

   京翰教育中心 http://www.zgjhjy.com 泰兴市第三高级中学 №103054 高一年级 英语数科 阅读理解练习(7) 高一( )班 姓名 备课组长 宋德生 期中复习 A “How can I learn English well?” This is a question many students ask. In my opinion, the most effective way is to learn lessons by heart. If you can recite ...

考研英语阅读理解模拟试题及答案(二)

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 考研英语阅读理解模拟试题及答案(二) Passage 6 We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. Did Jerry really care when I broke up with Helen? When I got that great job, di ...

2009年江西省中考英语阅读理解B部分最新试题专项训练

   2009 年江西省中考英语阅读理解 B 部分最新试题专项训练 B)阅读下列短文,根据短文内容从下列方框的七个选项中。选出五个适当的句子还原到原 文中,使短文意思通顺、结构完整 (共 5 小题,计 10 分) (一) The world is an interesting place. Different people like different things. Some people like loud music. Other people don't. 1. Many people l ...

英语阅读理解技巧

   详细是:阅读的三大层次; 做题九个技巧; 文章的四大总结; 一般来说,阅读一篇文章可以分为三个层次。 第一,从文章的整体结构上来把握文章的大意。这个阶段,需要做 到的事把文章所想要阐述的事物弄清楚, 比如这篇文章说明的什么样的 社会问题, 或者介绍了什么样的风土人情, 或者描述了个什么样的事件。 当然,很多情况下不可能马上就把文章所希望阐述的问题具体搞清楚, 但是起码要找到关键的名词, 也就是说起码要弄清楚文章的目的事物或 目的事件。这样子看文章才能有的放矢。要做到这点其实只需要找到一 两个 ...

学位英语阅读理解

   学位英语阅读理解应试策略阅读理解 2009-07-13 18:01:01 阅读 2645 评论 0 字号:大中小 订阅 . 一、分析文章的结构规律 一般来说,我们阅读文章的目的是为了获取信息。文章体裁不同,其结构特点就会各异。因此,我们获取信息的 最有效方法之一就是去学习和了解文章的结构,以便更加准确、快速地定位我们要找的信息。 大学英语四级考试中的阅读理解文章的体裁主要有三类:叙述文、说明文和议论文。 1、叙述文 叙述文一般以讲述个人生活经历为主,对于经历的陈述通常由一定的时间概念贯穿其中 ...

初中英语阅读理解练习题

   初中英语阅读理解练习题 1.im arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris wo uld not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the stati on. Some were standing in line(排队), others were walking around. There was a ...

高考英语阅读理解综述与启示

   高考英语阅读理解综述与启示 文 / 高亮 阅读是外语学习者接触目标语言最直接最便利的途径之一,是提高自身语言水平的重要手 段,所以是英语教学的一大重点。在各级各类的语言水平测试中,阅读都是不可或缺的重要组成 部分。在高考英语试卷中,阅读理解题型所占的分数最多,历来是教研老师和备考学生最为关注 的环节。此部分的得分直接决定了整个试卷的分数层次,可谓“得阅读者得天下” 。 阅读分析 ●2006 年阅读分析 通过分析 2006 年的各套高考阅读理解题,我们可从中总结出以下几点共性: 一、总体评价 ...

2011年中考英语阅读理解、教案

   taoti.tl100.com 你的首选资源互助社区 2010 年沈阳中考英语阅读理解、简答题教案 沈阳中考英语阅读理解 阅读理解、 1、细节题型。 、细节题型。 特殊问句; 划线词语、 【提问方式】Wh-特殊问句; From the text...,According to...,True/not true,划线词语、 提问方式】 特殊问句 划线词语 句子,简单计算、排列事件顺序、识图等。 句子,简单计算、排列事件顺序、识图等。 【解题方法】抓住提问中的关键字眼,仔细阅读相关细节的材料内容 ...

MBA英语阅读理解(精读精解)13

   09 年 MBA 英语阅读理解(精读精解)13 英语阅读理解( 精读精解) [日期:2008-10-09] 来源:太奇 MBA 网 作者: [字体:大 中 小] 背景: As a track star in high school, Sallie Krawcheck ranked amon g her state's best at the high jump. But she hasn't jumped for a nyone since, and her unshakable indep ...

06年英语试题阅读理解部分(A)解析

   年英语试题阅读理解部分( 06 年英语试题阅读理解部分(A)解析 时间:2007-03-24 来源:大学生考研网 打印本文 时间:2007-03来源: 06 年英语试题阅读理解部分(A)解析 第二部分阅读理解试题分析 Part A 第一篇 一、文章结构分析 本文介绍了美国社会强大的“融合”能力。文章先介绍了美国大众文化的特点、起源和 影响,接着从多个角度说明美国移民不排斥同化过程,然后提到美国文化对全世界的影响, 最后总结指出美国社会的发展依然是光明的。 二、试题具体分析 21. The w ...

热门内容

高中英语必备重点句型300++例

   高中英语重点句型 300 例 1. According to…依照/根据……. According to the newspaper,it's a great movie. 根据报纸说,这是一部很棒的电影. 2. Am I allowed to…我可以……吗 Am I allowed to introduce our new manager Mr. Anderson to all of you 请允许我介绍我们的新经理安德森先生给大家,好吗 3. As matter of fact,…实际上 ...

美语中使用频率最高的10个英语句子

   资料来源:QQ 英语学习(周报) (整理) 美语中使用频率最高的 10 个英语句子 1. How many pages did you end up with? 你的(报告)最后有几页? 依照大多数人的习惯, 「你的报告最后有几页」这句话通常会把它翻译成, "How many pages did you get finally?" 是不是啊? 但事实上如果是老美来说这句话, 他 们会说的是, "How many pages did you end up with ...

英语预备级作业及答案100分

   作 业 1.第 1 题 "( ) there any bread on the plate?" "Sorry, I don't know." A.Is B.Has C.Are D.Have 您的答案:A 题目分数:2.0 此题得分:2.0 2.第 2 题 I won't leave ( ) you come back. A.or B.because C.until D.while 您的答案:C 题目分数:2.0 此题得分:2.0 3.第 3 题 The ...

英语作文套用句

   1. According to a recent survey, four million people die each year from diseases linked to smoking. 依照最近的一项调查,每年有 4 000 000 人死于与吸烟有关的疾病。 2. The latest surveys show that quite a few children have unpleasant associations with homework. 最近的调查显示相当多的孩子对 ...

高中英语高频词组

   高中英语高频词组 标签: 高中英语高频词组 400. insist on (=order sth. to happen) 坚持要 401. instead of (=in place of) 代替,而不是… 402. instruct…in (=teach) 教.指导.训练某人… 403. insure…for 把…保险(多少钱); ensure 使安全; assure…(of) 使…确信,保证 404. insure…against 保险…以防 405. intend…for 打算把…给 ...