1A 1 任何年满 18 岁的人都有资格投票(vote)。(be eligible to) Anyone over the age of 18 is eligible to vote.
  2.每学期开学前, 这些奖学金的申请表格就会由学校发给每一个学生。 (apply for, scholarship) A form to apply for these scholarships is sent by the university to each student before the start of each semester.
  3. 遵照医生的建议,我决定戒烟。(on the advice of) On the advice of my doctor, I decided to give up smoking.
  4.公园位于县城的正中央。(be located in) The park is located right in the center of town.
  5.这所大学提供了我们所需的所有材料和设备。(facilities) The university provides all the materials and facilities we desire. 1B
  1.鲁迅是中国最伟大的作家,同时也是世界杰出文人之一。 Lu Xun is one of the greatest writer in China and one of the world’s outstanding men of letters.
  2.大部分研究生选择了文学作为其研究领域,其余的选择了语言学。 Most graduate students chose literature as their field of study, and the rest made linguistics their choice.
  3.人们购买什么样的户型居住是根据各自的特殊需要和有关专家的建议。 People buy what kind of houses to live in on the basis of their special needs and on the advice of relevant experts.
  4.这些虚拟教学设施能使亚非学生在一个真实的情景中学习外语至少 3 个月。 These virtual teaching facilities enable overseas students from Asia and Africa to learn a foreign language in a real-life situation for a minimum of three months.
  5.学生在做出决定前应该认真核查他们是否有资格加入这一俱乐部, 因为他们每个人只有一 次选择机会。 Students should check carefully that they are eligible to join this club before making their decision, as each of them is restricted to only one choice. 2A
  1. 他内心深处知道,他们永远也不会再见了。(in one’s heart) Answer:He knew in his heart that they would never meet again.
  2.他们同意出版他的第一本书后,他终于感到自己快要成功了。(on the road to) Answer:He finally felt that he was on the road to success after they agreed to publish his first book.
  3.他停下来喝了一口(a sip of)水,然后继续讲话。(resume) Answer:He stopped to take a sip of water and then resumed speaking.
  4.这个大项目使我们忙得今年都无法安排一次度假了。(engage; so much that) Answer:The big project engages us so much that we can’t manage to take a holiday this year.
  5.氧气(oxygen)是气体中最重要的一种,正如水是液体中最重要的一种一样。(just as) Answer:Just as water is the most important of liquids, oxygen is the most important of gases. 2B
  1. 警察们正忙着填写关于这场事故的各种表格。(fill out) Answer:The policemen are busy filling out forms about the accident.
  2.我想在还车之前把油箱(fuel tank)加满。(fill up)
Answer:I want to fill up the fuel tank before returning the car.
  3.如果你要投诉,最好遵循正确的程序。(follow the procedure) Answer:If you want to make a complaint, you’d better follow the correct procedure.
  4.要不是约翰帮忙,我们绝不会这么快就完成实验。(without) Answer:We couldn’t have finished the experiment so soon without John’s help.
  5.暴风雨之后,岸边的人们焦急地搜索湖面以期发现小船的踪迹。(scan for) Answer:After the storm, the people on the shore anxiously scanned the lake for any sign of the boat 那时他刚刚被提升为公司副总裁不久,所以他并没有期待六个月内还会有升职。 3A 1 He had just been promoted to vice president of the company and wasn’t expecting another promotion in six months 大学毕业不久他就找到了一份满意的工作。 2 Shortly after he graduated from school, he jumped to a satisfactory job. 绝大多数大学都有自己的主页,可以让申请者搜索他们需要的资料。 3 Most colleges and universities have their homepages, enabling applicants to scan for the information available about the university they want to apply to. 她轻轻地点击了一下鼠标,就把作业上交给了导师,并很快得到了回音。 4 With a click of her mouse, she submitted her assignment to the tutor and soon got the reply. 通过进入她将就读的大学的网站, 她看到这所大学的许多彩色照片, 还包括一幅详细的校园 地图。 5 By accessing the website of the university she was going to study in, she saw color photos of the university, including a detailed map of the university campus. 3B
  1.没有身份证(ID card)我不能放任何人进来,但对你来说是例外(exception)。(in one’s case) Answer:I’m not supposed to let anyone in without an ID card, but I’ll make an exception in your case.
  2.他已经从失败中汲取教训,不会犯同样的错误。(learn a lesson from) Answer:He has learned his lesson from the failure and won’t repeat the mistake.
  3.我对你的能力很有信心,相信你一定能成功。(have faith in) Answer:I have great faith in your ability ? I’m sure you’ll succeed.
  4.即使下着雨,我们还是继续比赛。(even though) Answer:Even though it was raining, we still went on with our match.
  5.我醒过来时,发现自己躺在医院的床上。(find oneself doing) Answer:I woke up to find myself lying on a hospital bed. 4A
  1.我们需要通过减少道路上的车辆以降低燃料消耗。(consumption) Answer:We need to cut down on our fuel consumption by having fewer cars on the road.
  2.电费上涨增加了我们的负担。(add to) Answer:The rise in power costs has added to our burden.
  3.你应该自己判断行事,别总是跟在你哥哥的后面。(follow the lead) Answer:You should judge by yourself, and not always follow your brother’s lead.
  4.那种发型今年很流行,但是我想明年就会过时。(in fashion) Answer:That hairstyle is in fashion this year, but I am afraid it will be out of fashion next year.

  5.在追求真理的过程中,我们注定(fate to)要遭受失败的痛苦。(in one’s quest for) Answer:We are fated to suffer from many failures in our quest for truth. 4B
  1.我从来没有停止考虑过我是否适合成为父母要我去做的人,虽然我一直听从父母的意愿 I’ve never stopped to question whether I’m fit to be what my parents want me to be though I’ve always been listening to my parents.
  2.一个人所做的所有事情都受到他的习惯、个性或生活方式的影响,是他的习惯、个性或生 活方式告诉他需要这样做。 All the things one has done are influenced by what his habits, his personality, or his way of life tell him he needs to do so.
  3.大学是一个你可以与教授、学者一起工作的地方,因而你可以学习成为你想探索的任何领 域的专门人才。 College is a place where you can work with professors and scholars, so you can learn to be an expert in whatever field you want to be exploring.
  4.虽然我常翻阅杂志查看流行时尚,但仍然受到传统服装样式的影响。 Although I look to magazines for fashion, I am still affected by the traditional dressing styles.
  5.因为人的本性让我们愿意打扮漂亮,所以我们往往跟着时尚模特的样子做。 Because human nature makes us want to look nice, we follow the lead fashion models give us. 5A
  1.我发现量入为出地过日子越来越难了。(increasingly) Answer:I find it increasingly difficult to live within my income.
  2.现代政治家们都试图以电视讲话来影响普通百姓。(reach out) Answer:Modern politicians try to reach out to ordinary people in their TV speeches.
  3.应该帮助学生对人生采取积极的态度。(adopt) Answer:Pupils should be helped to adopt a positive attitude to life.
  4.希望全班同学参加这些讨论。(participate in) Answer:Everyone in the class is expected to participate in these discussions.
  5.如果你犯了罪就必须受到惩罚。(crime) Answer:If you commit a crime you must expect to be punished. 5B
  1.她在公共汽车站一直等到末班车进站。(come in) Answer:She waited at the bus stop until the last bus came in.
  2.如果我们能帮得上忙,尽管和我们联系。(contact) Answer:If there is any way we can be of assistance, please do not hesitate to contact us.
  3.他需要多少船务人员才能使他的游艇(yacht)航行?(crew) Answer:How many crew does he need to sail his yacht?
  4.虽然她的新书没有上一本好,但是我还是喜欢它。(not quite as) Answer:I enjoyed her new book though it’s not quite as good as her last one.
  5.我从未遇到过如此善良的人。(never before) Answer:Never before have I met such a kind person. 6A
  1.在这个国家,以前从来没有这么多的人参加慢跑运动。 Never before had so many people gone in for jogging in this country.
  2.火箭升空的一刹那,所有的人都显得很激动。突然,火箭爆炸 ,燃成了一个火球。
All the people appeared to be excited the moment the rocket reared up into the sky when it suddenly exploded into a ball of flames.
  3.4 点 30 分,飞机被劫持开往邻国。 It was 4:30 P.M. when the airplane was hijacked and directed to a neighbor country.
  4.包括 9 个在海外工作的,全班 30 个同学都回来参加了聚会。 All 30 classmates came back for the reunion party, including nine alumni who are now working overseas.
  5.警察仔细搜寻了凶杀现场,只找到一个仍在黑暗中冒着轻烟的烟头。 All that remained as the police combed through the scene of the murder was a cigarette end still smoking and flashing in the darkness. 6B
  1.公共汽车放慢速度并停下,让那位乘客上车。(slow down) Answer:The bus slowed down and stopped to allow the passenger to get on board.
  2.许多车子都驶过去了,可是没有一辆愿意让我们搭便车。(roll by) Answer:Many vehicles rolled by, but no one offered us a ride.
  3.请勿践踏草地。(get off) Answer:Please get off the grass.
  4.他按妻子的吩咐,一下班就去了市场。(make one’s way) Answer:He made his way to the marketplace right after work, as his wife had asked him to do.
  5.值得庆幸的是,史蒂夫(Steve)从自行车上摔下来时没有摔断骨头。(luckily) Answer:Luckily, Steve didn’t break any bones when he fell off his bike. 7A
  1.我们得把感情放在一边,从专业的(professional)角度来对待这件事。(from a...standpoint) Answer:We have to put aside our emotions and take it from a professional standpoint.
  2.这部戏非常精彩,我很快就沉浸于激动人心的剧情之中。(lose oneself in) Answer:The play was so wonderful that I soon lost myself in the excitement of it.
  3. 她没有什么爱好 ?? 除非你把看电视也算是一种爱好。(unless) Answer:She hasn’t got any hobbies ? unless you call watching TV a hobby.
  4.他说他是直接从市长本人那里得到这个信息的。(first-hand) Answer:He said that he had got the information first-hand from the Mayor himself.
  5.既然你不能回答这个问题,我们最好问问别人。(since) Answer:Since you can’t answer the question, perhaps we’d better ask someone else 7B
  1.我们要怎样才能找到一个合适的办法来引导残疾人士走向成功呢? How can we find a proper way to steer disabled people toward success?
  2.不错, 她是做过很可怕的事, 但她已因此而受到了惩罚, 而且现在她也愿意为此作出补偿。 It’s true that she did something terrible before, but she was already punished for that?and she’s willing to make it up for that.
  3.上大学时我曾几度醉心于看侦探小说,但大学几年的大部分时间我还是读了各种有关大自 然的书籍。 In college there were periods when I was highly focused on reading detective stories, but for most of my college years I read a wide range of books on nature.
  4.体操房并不是可以运动健身的惟一去处。 The gym isn’t the only place where you can exercise so as to keep energetic.

  5.保持学习动力才会成功,除非你为你的职业生涯选择了一条死胡同。 Staying motivated in your study can lead to success?unless your choice ends up a dead end for your career 8A
  1.由于公共汽车司机突然刹车(brake),旅客们都不由自主地向前摔倒。(pitch forward) Answer:All the passengers pitched forward because the bus driver braked sharply.
  2.这个协议将冲破对自由贸易设置的障碍。(break through; obstacle) Answer:This agreement will break through the obstacles to free trade.
  3.我刚放下叫出租车的电话,车就来了。(soon after) Answer:The taxi arrived soon after I rang for it.
  4.在过去不管我什么时候到家,我父母总会等我。(no matter) Answer:My parents always waited up for me no matter what time I got home.
  5.由于没有一方愿意让步,两个公司之间的对话完全破裂了。(break down) Answer:Talks between the two countries completely broke down, because neither of them wanted to give in. 8B
  1.那件工作很难做,不过我想试试看。(have a shot) Answer:It’s a difficult job, but I’d like to have a shot.
  2.这是一本关于商务实践而非理论的书。(as opposed to) Answer:This is a book about business practice as opposed to theory.
  3. 社会活动从未耽误她的学习。(in the way)
 

相关内容

英语学习_大学体验英语综合教程2课文翻译_必备

   弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 Unit 1PA 牛津大学 牛津大学是英国最古老的大学,也是世界最著名的高等学府。牛津大学始建于 12 世纪。它位于英格 兰的牛津,在伦敦西北约 80 公里处。 牛津大学有 16,300 多名学生(1999-2000),其中留学生占将近四分之一。他们来自 130 多个国家。 牛津大学有 35 个学院,还有 5 个由不同宗教团体建立的私人学院。5 个私人学院中,有 3 个只招男生。学 院中,圣希尔达和萨默维尔学院只收女 ...

大学生体验英语综合教程1英语翻译

   Unit1 1. 自从有了移动电话后,他再也没有给朋友写信了.(no longer) He has no longer written to his friends ever since he got a mobile phone. 2. 尽管很忙,他每天至少花两小时上网(surf the Internet),了解这个领域的最新动态. (even though) Even though he is very busy, he spends at least two hours every d ...

大学体验英语综合教程2课文翻译

   Unit 1PA 牛津大学 牛津大学是英国最古老的大学,也是世界最著名的高等学府.牛津大学始建于 12 世纪.它位于英格 兰的牛津,在伦敦西北约 80 公里处. 牛津大学有 16,300 多名学生(1999-2000),其中留学生占将近四分之一.他们来自 130 多个国家. 牛津大学有 35 个学院,还有 5 个由不同宗教团体建立的私人学院.5 个私人学院中,有 3 个只招男生.学 院中,圣希尔达和萨默维尔学院只收女生,其他均为男女兼收. 牛津的每个学院都是独立于大学的实体,由该学院的院长和 ...

0GZZT往事追忆_大学体验英语综合教程2课文翻译

   灿烂的语言,只能点缀感情,如果我沉默,代表我真的喜欢你 26、自由代表的是内心永久的孤独。 、自由代表的是内心永久的孤独。 27、现实太假,还是自己太傻? 、现实太假,还是自己太傻? 28、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 、一切因为寂寞,才开始了暧昧。 29、生活的真正意义是:生下来,活下去。 、生活的真正意义是: 生下来,活下去。 30、年龄不是差距,身高不是距离。 、年龄不是差距,身高不是距离。 31、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 、人生是一张单程车票,没有后退,没有返回! 3 ...

大学体验英语综合教程2答案

   Unit1 4.1.elected, 9.granted, 2.minimum, 10.awarded 2.on the basis of, 3.in support of, 3.engage, 4.apply for, 5.is aiming at 7.prejudice, 8.fo 3.distinct, 4.responsibility, 5.pursue, 6.exploit, 7.restrict, 8.equip, 5. 1.at large, 13.1.challenge, 2 ...

体验英语综合教程4答案

   Unit 1 无名英雄:职业父亲意味着什么? 在我们的孪生女儿出生后的第一次“约会”时,我和丈夫一起去看了一部名为《玩具故 事》的电影。我们很喜欢这部片子,但随后我丈夫问道: “父亲在哪儿呢?”起初我还认为 因为一个小小的失误而批评一部很吸引人的家庭影片似乎是太偏狭了。 可后来越想越觉得这 一疏忽太严重了。父亲不仅没有出现,他甚至没有被提到?? 尽管家中有婴儿,说明他不 可能离开太长时间。影片给人的感觉是,父亲出现与否似乎是个极次要的细节,甚至不需要 做任何解释。 新闻媒体倾向于把父亲的边缘 ...

大学英语综合教程2答案

   Appendix I Key to Exercises (Units 1-8) Unit 1 Part I Pre-Reading Task Script for the recording: Ways of learning is the topic of this unit. It is also the topic of the song you are about to listen to, called Teach Your Children sung by Crosby, Sti ...

大学英语 综合教程2 UNIT 4

   大学英语- 大学英语-综合教程 2 UNIT 4 virtual accent interpret clipped tone fluid stretch telecommuter submit edit email communicate Internet relationship at tines endless take in data spit on line symptom aversion socialize critic nightmare crawl interaction c ...

新世纪大学英语综合教程2答案

   本资源由攀登英语网提供: 本资源由攀登英语网提供:http://www.climbenglish.com 免费提供 大学英语资源,转载请注明出处 大学英语资源, Unit 1 P20 1、 1) tackle 2) alternative 3) initial 4) universal 5) crippled 6) genuine 7) construct 8) impressive 9) shallow P21 10) react 11) generate 12) entitled 13) ...

新世纪大学英语综合教程2答案

   Unit 1 P20 1、 1)??? tackle 2)??? alternative 3)??? initial 4)??? universal 5)??? crippled 6)??? genuine 7)??? construct 8)??? impressive 9)??? shallow P21 10)???????????? react 11)???????????? generate 12)???????????? entitled 13)???????????? contac ...

热门内容

2011届英语最新6年高考4年模拟之单项填空之名词性从句

   taoti.tl100.com 你的首选资源互助社区 2011 英语最新 6 年高考 4 年模拟之单项填空之名词性从句 第一部分 六年高考题荟萃 2010 年高考题 1. 10 福建 35) We should respect food and think about the people who don't have ( food nicely. A. that 考点:宾语从句 解析:空格在句中充当宾语 2.(10 湖南 35) Cindy shut the door heavily an ...

2002年考研英语真题(含答案解析)

   因为用心,所以专业 2002 年全国硕士研究生入学统一考试英语试题 ) 全国硕士研究生入学考试英语试题 (一) National Entrance Test of English for MA/MS Candidates (2002) Section I Listening Comprehension Directions: This Section is designed to test your ability to understand spoken English. You will ...

考研复试英语听力复习指导

   2009年考研初试之后,目前广大考生最关注的就是考研复试了。从2003年开始,考研复试英语中听力将正式计入考研英语成绩,因此,对于英语口语和听力的复习成为目前2009年考研学子关注的重点。怎样在短期之内提高自己的听力和口语水平呢?我们在此建议广大考生,必须尽早开始循序渐进地系统训练。根据考研英语听力的主要特点,考生应注意在以下几方面训练听力基本功。   一、英语听力词汇   1.口语词汇   听力不仅需要较大的普通词汇量,更需要留心整理常用的口语词汇。听力对话与书面语的一大区别就是经常使用一些 ...

出国人员英语日常用语900句

   英语日常用语 十五、 十五、In The Restaurant 餐馆进餐 511. What would you like to eat? 你想吃点什么?512. Are you ready to order? 你要点菜了吗?513. I’d like some steak and bread. 我要牛排和面包。514. What would you like for dessert? 你要什么甜点? 515. I’ll have some ice cream. 我要冰淇淋 516. Do ...

中考英语语法复习:虚拟语气4

   北京中考网?北达教育旗下 www.beijing518.com 电话 010-62754468 中考英语语法大全? 中考英语语法大全?虚拟语气 虚拟语气 1) 概念 虚拟语气用来表示说话人的主观愿望或假想,所说的是一个条件,不一定是事实,或与事实相反。 2) 在条件句中的应用 条件句可分为两类,一类为真实条件句,一类为非真实条件句。非真实条件句表示的是假设的或实际可能性 不大的情况,故采用虚拟语气。 16.1 真实条件句 真实条件句用于陈述语气,假设的情况可能发生,其中 if 是如果的意思。 ...