本文由xinwen_li贡献
doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。
阳光家教网
全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教
1997 年 1 月大学英语六级(CET-
  6)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four suggested answers marked A), C), and D) and decide which is the best answer. Then mark B), the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. Example: You will hear: You will read: A) 2 hours. B) 3 hours. C) 4 hours. D) 5 hours. From the conversation we know that the two are talking about some work they will start at 9 o’clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) “5 hours” is the correct answer. You should choose [D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the centre. Sample Answer [A] [B] [C] [D]
  1. A) Their parents cut back the loan. B) The woman doesn’t want Frank to take another English course. C) They can’t pay the rent this month. D) The woman’s boss refused to give her a raise.
  2. A) Ask Dr. Smith to alter his decision. B) Ask Dr. Smith to call the library. C) Get the book directly from Dr. Smith. D) Get Dr. Smith’s written permission.
  3. A) $120 B) $108 C) $90 D) $40
  4. A) He feels unsympathetic. B) He feels it’s a pity. C) He feels it’s unfair. D) He feels glad.
  5. A) Doing business. B) Taking pictures. C) Buying cameras. D) Making movies.
  6. A) Looking for an apartment. B) Looking for a job. 找家教上 家教上 阳光家教网
阳光家教网
全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教
C) Taking a suburban excursion. D) Asking the man for his opinions.
  7. A) She’ll go to her uncle’s. B) She has an appointment with her friend. C) She’ll have an appointment with her friend. D) She’ll have a visitor.
  8. A) He made a sudden turn. B) He drove the bus over a bicycle. C) He tried to avoid hitting the truck. D) He was driving too fast.
  9. A) He is curious. B) He is impatient. C) He is exhausted. D) He is satisfied.
  10. A) She didn’t know how to use the new oven. B) She wanted her refrigerator to be fixed. C) There is something wrong with the oven. D) There is something wrong with the food. Section B Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. Passage One Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.
  11. A) Because he led his teams to many championships. B) Because he set as many as 65 different records. C) Because he still played the game after he retired. D) Because he didn’t stop playing even when he was seriously injured.
  12. A) He lost the final chance to win a championship. B) He was knocked out during one contest. C) He broke a bone in the wrist during a match. D) He was awarded with a $
  1.5 million house.
  13. A) To break the previous records. B) To buy a luxury house. C) To win one more championship for his team. D) To play against the New York team once again. Passage Two Questions 14 to 16 are based on the passage you have just heard.
  14. A) To enjoy a good story. B) To see the actors and actresses. C) To experience an exciting life. 找家教上 家教上 阳光家教网
阳光家教网
全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教
D) To escape their everyday life.
  15. A) They feel that everything on the screen is familiar to them. B) They are touched by the life stories of the actors and actresses. C) They try to turn their dreams into reality. D) They become so involved that they forget their own problems.
  16. A) Because they are well made and the stories are interesting. B) Because the heroes have to cope with many problems and frustrations. C) Because the characters in the movies are free to do whatever they like. D) Because good guys in the movies always win in the end. Passage Three Questions 17 to 20 are based on the passage you have just heard.
  17. A) Because the bottle was empty and useless. B) Because he wanted to lighten the load of his small plane. C) Because the bottle might be useful to the native Africans. D) Because he wanted to amuse the local tribes people.
  18. A) A message from the outside world. B) A warning from the gods. C) A symbol of misfortune. D) A gift from the gods.
  19. A) The local Africans are peace loving people. B) Soda bottles are very precious in some remote areas. C) A trivial thing may sometimes bring about undesirable consequences. D) Caution must be taken in introducing new technology.
  20. A) They thought that the gods were all crazy. B) They were isolated from the outside world. C) They enjoyed living in the peaceful desert. D) They worshipped the gods all the more after the incident. Part II Reading Comprehension (35 minutes) Directions: There are 4 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them the re are four choices marked A),B),C), and D). you should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre. Questions 21 to 25 are based on the following passage. More and more, the operations of our businesses, governments, and financial institutions are controlled by information that exists only inside computer memories. Anyone clever enough to modify this information for his own purposes can reap substantial rewards. Even worse, a number of people who have done this and been caught at it have managed to get away without punishment. It’s easy for computer crimes to go undetected if no one checks up on what the computer is doing. But even if the crime is detected, the criminal may walk away not only unpunished but with a glowing recommendation from his former employers. Of course, we have no statistics on crimes that go undetected. But it’s disturbing to note how 找家教上 家教上 阳光家教网
阳光家教网
全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教
many of the crimes we do know about were detected by accident, not by systematic inspections or other security procedures. The computer criminals who have been caught may been the victims of uncommonly bad luck. For example, a certain keypunch (键盘打孔) operator complained of having to stay overtime to punch extra cards. Investigation revealed that the extra cards she was being asked to punch were for dishonest transactions. In another case, dissatisfied employees of the thief tipped off (向…透 露) the company that was being robbed. Unlike other lawbreakers, who must leave the country, commit suicide, or go to jail, computer criminals sometimes escape punishment, demanding not only that they not be charged but that they be given good recommendations and perhaps other benefits. All too often, their demands have been met. Why? Because company executives are afraid of the bad publicity that would result if the public found out that their computer had been misused. They hesitate at the thought of a criminal boasting in open court of how he juggled (耍弄) the most confidential records right under the noses of the company’s executives, a accountant, and security staff. And so another computer criminal departs with just the recommendations he needs to continue his crimes elsewhere.
  21. It can be concluded from the passage that . A) it is still impossible to detect computer crimes today B) computer crimes are the most serious problem in the operation of financial institutions C) computer criminals can escape punishment because they can’t be detected D) people commit computer crimes at the request their company
  22. It is implied in the third paragraph that . A) many more computer crimes go undetected than are discovered B) the rapid increase of computer crimes is a troublesome problem C) most computer criminals are smart enough to cover up their crimes D) most computer criminals are smart enough to cover up their bad luck
  23. Which of the following is mentioned in the passage? A) A strict law against computer crimes must be enforced. B) Companies need to impose restrictions on confidential information. C) Companies will guard against computer crimes to protect their reputation. D) Companies usually hesitate to uncover computer crimes.
  24. What may happen to computer criminals once they are caught? A) With a bad reputation they can hardly find another job. B) They will be denied access to confidential records. C) They may walk away and easily find another job. D) They must leave the country or go to jail.
  25. The passage is mainly about . A) why computer crimes are difficult to detect by systematic inspections B) why computer criminals are often able to escape punishment C) how computer criminals manage to get good recommendation from their former employers D) why computer crimes can’t be eliminated Questions 26 to 30 are based on the following passage. 找家教上 家教上 阳光家教网
阳光家教网
全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教
It is often claimed that nuclear energy is something we cannot do without. We live in a consumer society where there is an enormous demand for commercial products of all kinds. Moreover, an increase in industrial production is considered to be one solution to the problem of mass unemployment. Such an increase presumes an abundant and cheap energy supply. Many people believe that nuclear energy provides an inexhaustible and economical source of power and that it is therefore essential for an industrially developing society. There are a number of other advantages in the use of nuclear energy. Firstly, nuclear power, except for accidents, is clean. A further advantage is that a nuclear power station can be run and maintained by relatively few technical and administrative staff. The nuclear reactor represents an enormous step in our scientific evolution and, whatever the anti nuclear group says, it is wrong to expect a return to more primitive sources of fuel. However, opponents of nuclear energy point out that nuclear power stations bring a direct threat not only to the environment but also to civil liberties. Furthermore, it is questionable whether ultimately nuclear power is a cheap source of energy. There have, for example, been very costly accidents in America, in Britain and, of course, in Russia. The possibility of increases in the cost of uranium (铀) in addition to the cost of greater safety provisions could price nuclear power out of the market. In the long run, environmentalists argue, nuclear energy wastes valuable resources and disturbs the ecology to an extent which could bring about the destruction of the human race. Thus, if we wish to survive, we cannot afford nuclear energy. In spite of the case against nuclear energy outlined above, nuclear energy programmes are expanding. Such an expansion assumes a continual growth in industrial production and consumer demands. However, it is doubtful whether this growth will or can continue. Having weighed up the arguments on both sides, it seems there are good economic and ecological reasons for sources of energy other than nuclear power.
  26. The writer’s attitude toward nuclear energy is . A) indifferent B) favorable C) tolerant D) negative
  27. According to the opponents of nuclear energy, which of the following is true of nuclear energy? A) Primitive B) Exhaustible C) Cheap D) Unsafe
  28. Some people claim that nuclear energy is essential because . A) it provides a perfect solution to mass unemployment B) it represents an enormous step forward in our scientific evolution C) it can meet the growing demand of an industrially developing society D) nuclear power stations can be run and maintained by relatively few technical and administrative staff
  29. Which of the following statements does the writer support? A) The demand for commercial products will not necessarily keep increasing. 找家教上 家教上 阳光家教网
阳光家教网
全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教
B) Nuclear energy is something we cannot do without. C) Uranium is a good source of energy for economic and ecological reasons. D) Greater safety provisions can bring about the expansion of nuclear energy programmes.
  30. The function of the last sentence is to . A) advance the final argument B) reflect the writer’s attitude C) reverse previously expressed thoughts D) show the disadvantages of nuclear power Questions 31 to 35 are based on the following passage. Clothes play a critical part in the conclusions we reach by providing clues to who people are, who they are not, and who they would like to be. They tell us a good deal about the wearer’s background, personality, status, mood, and social outlook. Since clothes are such an important source of social information, we can use them to
 

相关内容

大学英语六级(CET-6)历年真题大全 (7)

   阳光家教网 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 1995 年 6 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A 1. A) Enjoyable. B) Inspiring. C) Moving. D) Dull. 2. A) It will take about one month to repair the watch. B) The woman should have saved m ...

大学英语六级(CET-6)历年真题大全 (24)

   阳光家教网 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 2005 年 12 月 24 日大学英语六级(CET-6)真题试卷(A 卷) Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A 1. A) The dean should have consulted her on the appointment. B) Dr. Holden should have taken over the position earlier. C) She d ...

大学英语六级(CET-6)历年真题大全 (12)

   本文由xinwen_li贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 阳光家教网 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 1997 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section you will hear 10 short conversations. At the ...

大学英语六级(CET-6)历年真题大全 (10

   本文由xinwen_li贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 阳光家教网 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 1996 年 6 月六级参考答案 Part I 1. 6. D D 2. 7. A A 3. 8. C B 4. 9. C B 5. A 10. C 15. B 20. B 11. B 16. A 12. D 17. C 13. A 18. C 1 ...

大学英语六级(CET-6)历年真题大全 (12)

   阳光家教网 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 1997 年 1 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was ...

大学英语六级(CET-6)历年真题大全 (29)

   阳光家教网 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 2007 年 6 月 23 日六级参考答案 Part I Writing (30 minutes) Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) (15 minutes) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. N Y NG Y those things that they love most products more confidence What do I ...

大学英语六级(CET-6)历年真题大全 (20)

   阳光家教网 2003 年 12 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 全国最大家教平台 全国最大家教平台 家教 1 / 33 2003 年 12 月大学英语六级(CET-6)真题试卷 试卷一 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation ...

2008年12月大学英语四级(CET-4)真题试题

   2008 年 12 月大学英语四级真题试题 本资料由 爱思英语(www.24en.com)收集整理,转载请注明出自 http://www.24en.com 爱思英语(原中国英语学习网)是国内最大的英语资讯、英语学习资源中心。免费提供英语 学习工具,交流英语学习方法,共享英语学习教材,为英语爱好者提供最新最全的英语资讯 与学习资料。 Part I Writing 作文题目: 作文题目:Limiting The Use of Disposable Plastic Bags 1. 一次性塑料袋曾被 ...

英语学习_全国英语六级CET-6考试复习资料_必备

   弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 CET全国英语六级 CET-6 考试复习资料 四六级考前冲刺- 四六级考前冲刺-综合篇 综合部分在四六级考试中包括两部分,即完形填空或改错部分、翻译部分。两部分分别占 10%和 5%的分值。完形填空部分采用多项选择题型,改错部分的要求是辨认错误并改正。翻 译部分测试的是句子、短语及常用表达层次上的中译英能力。虽然这些分值所占比例并不大, 但也是及格与否或高分与否的关键所在。 综合部分考查的首先是考生的词汇量和对其用法 ...

大学英语四级考试(CET4)历年真题听力2008年12月大学英语四级听力真题

   Part III Listening Comprehension Section A Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation an ...

热门内容

丰南区20062007学年度小学六年级英语毕业升学测试题

   2006? 丰南区 2006?2007 学年度小学六年级英语毕业升学测试题 河北省唐山市丰南区稻地小学 尹满红 一、语音测试(5 分) 语音测试( 1.找出下列单词中画线部分的读音与其他三个不同的选项(5 分) ( ( ( ( ( )1)A.row )2)A.food )3)A.have )4)A.see )5)A.not B.know B.foot B.face B.need B.lot C.throw C.look C.lake C.health C.into D.how D.good ...

新视野大学英语视听说教程第一册听力原文7

   II. Listening Skills Identifying Prices 1. M: I want two correction pens and a notebook. How much are they? W: $ 1.95 for each correction pen. $ 5.00 for the notebook. Q: How much does the man have to pay? W: Ooh, it's only $9.8. I bet Jane would l ...

新东方红宝书系列考研英语词汇+词根+联想记忆法俞敏洪[1]

   You can make it 新东方红宝书系列之考研英语词汇 词根+联想记忆 新东方红宝书系列之考研英语词汇 词根 联想记忆 n 1,a, ① 加 单词 词 交 关 , " , , ) ) :immoral hC ) ) ; " (a+centric D4 (a+moral hC (a+political x (a+nomal 单词 , " …,… (a+sleep …觉) (a+head 头) (a+live % ) (a+wash …$ ) 词 , &qu ...

浅谈如何提高英语学习的兴趣1

   浅谈如何激发与提高英语学习的兴趣 浅谈如何激发与提高英语学习的兴趣 激发与 英语新课程标准中特别强调: “教师要关注每个学生的情感,激发他们学习 英语的兴趣,帮助他们建立学习的成就感和自信心,使他们在学习过程中发展综 合语言运用能力。”然而,现实中总有那么部分学生对英语缺乏积极性与兴趣, 他们不愿意融入英语课堂当中,也不愿意用英语与人交流。我所教的学生中也有 那么几个人对英语的积极性不高,这个问题让我头疼了一段时间。那么,该如何 激发与提高学生对于英语学习的兴趣呢?尤其是刚步入英语大门的七年 ...

英语四级考试复习技巧详解

   英语四级考试复习技巧详解 [听力] 听力] 准备四级听力,要精听,不要泛听.这是第一个需要明确的问题:精听历年四级考题.虽然 从宏观上来看,任何听力资料都是有益的,但是鉴于有限的可利用时间,复习资料的选择一 定要有针对性. 因为要攻克四级考试, 一个与提高能力同样重要(而且简单得多)的任务是迅 速地熟悉考题.考前一到 2 个月要坚持听 1 个小时左右的听力 [词汇] 词汇] 四级词汇大概有三四千,很厚的一本,不全背,但要挑选背. 精研历年真题. 1. 熟悉常考的语法难点和词汇题型.做题的关键 ...