百度文库专用 大学英语四级真题(
  1) Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Example: You will hear: You will read: A) 2 hours. B) 3 hours. C) 4 hours. D) 5 hours. From the conversation we know that the two were talking about some work they will start at 9 o’clock in the morning and have to finish at 2 in the afternoon. Therefore, D) “5 hours” is the correct answer. You should choose [D] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the center. Sample Answer [A] [B] [C] [D]
  1. A) He watched television with his friend. B) He stayed at home talking with his friend. C) He went to see a film with his friend. D) He went to see his schoolmate.
  2. A) When the meeting is to be held. B) Who are going to attend the meeting. C) Where the meeting is to be held. D) What’s to be discussed at the meeting.
  3. A) The necessity of writing to Mr. Johnson. B) Who is going to contact Mr. Johnson. C) The arrangement of the Wednesday meeting. D) Where they are going to meet Mr. Johnson.
  4. A) Jack brought the tape to the party. B) The tape had been returned to Paul. C) The tape was missing. D) Jack lent his tape to Paul.
  5. A) The man wants to reserve a room. B) The man reserved a room some time ago. C) The man has booked a room with no bath. D) The man wants to buy a flat on the second floor.
  6. A) Both editions are the same price now. B) It has two editions with the same cover. C) The paperback edition is on sale.
D) The hardcover edition is more expensive.
  7. A) His TV sets are all of the same brand. B) He doesn’t have the newest models right now. C) He has the best TV sets for sale. D) His TV sets have a good sale.
  8. A) He must hand in a report about the museum. B) He has already visited the museum. C) He has to read a history book. D) He is too busy to go with her.
  9. A) They are rewarding. B) They are entertaining. C) They are boring. D) They are time-consuming.
  10. A) A sunny day. B) A raincoat. C) An attractive hut. D) A lovely hat. Section B Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Passage one Question 11 to 14 are based on the passage you have just heard.
  11. A) She sat back and relaxed. B) She decided to retire. C) She entered university. D) She worked out a new English program.
  12. A) 8 years. B) 20 years. C) 16 years. D) 30 years.
  13. A) Bring a great deal of useful experience to the university. B) Improve human relationships in the university. C) Bring a fear of aging among young students on the campus. D) Improve the reputation of the university.
  14. A) She is learning English and Drama. B) She is learning how to make sound judgments. C) She is learning how to teach minority students. D) She is learning to perceive, not to judge. Passage Two Questions 15 to 17 are based on the passage you have just heard.
  15. A) The difference between classical music and rock music.
B) Why classical music is popular with math students. C) The effects of music on the results of math tests. D) How to improve your reasoning ability.
  16. A) Because it stimulates your nerve activity. B) Because it keeps you calm. C) Because it strengthens your memory. D) Because it improves your problem solving strategies.
  17. A) Piano music could interfere with your reasoning ability. B) The effects of music do not last long. C) The more you listen to music, the higher your test scores will be. D) Music, whether classical or rock, helps improve your memory. Passage Three Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
  18. A) To drive the car automatically. B) To measure the driver’s pulse. C) To prevent car accidents. D) To monitor the driver’s health.
  19. A) It sends out signals for help. B) It sounds an alarm to warn the driver. C) It takes over the driving immediately. D) It stops the car automatically.
  20. A) It monitors the signals transmitted from the driver’s brain. B) It can measure the driver’s alcohol level in the blood. C) It can quicken the driver’s response to emergencies. D) It bases its analysis on the driver’s heartbeat. Part II Reading Comprehension (35 minutes) Direction: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B) C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Passage One Questions 21 to 25 are based on the following passage: The view over a valley of a tiny village with thatched(草盖的)roof cottages around a church; a drive through a narrow village street lines with thatched cottages painted pink or white; the sight in parts of England. Most people will agree that the thatched roof is an essential part of the attraction of the English countryside. Thatching is in fact the oldest of all the building crafts practiced in the British Isles(英论诸 岛). Although thatch has always been used for cottage and farm buildings, it was once used for castles and churches, too. Thatching is a solitary(独自的)craft, which often runs in families. The craft of thatching as it is practiced toady has changed very little since the Middle Ages. Over 800 full-time thatchers are employed in England and Wales today, maintaining and renewing the old roofs as well as thatching newer houses. Many property owners choose thatch not only for its beauty but because they know it will keep them cool in summer and warm in winter.
In fact, if we look at developing countries, over half the world lives under thatch, but they all do it in different ways. People in developing countries are often reluctant to go back to traditional materials and would prefer modern buildings. However, they may lack the money to allow them to import the necessary materials. Their temporary mud huts with thatched roofs of wild grasses often only last six months. Thatch which has been done the British way lasts from twenty to sixty years, and is an effective defiance against the heat.
  21. Which of the following remains a unique feature of the English countryside? A) Narrow streets lined with pink or white houses. B) Rolling hills with pretty farm buildings. C) Cottages with thatched roofs. D) churches with cottages around them.
  22. What do we know about thatching as a craft? A) It is a collective activity. B) It is practised on farms all over England. C) It is quite different from what it used to be. D) It is in most cases handed down among family members.
  23. Thatched houses are still preferred because of . A) their style and comfort B) their durability C) their easy maintenance D) their cheap and ready-made materials
  24. People in developing countries also live under thatch because . A) thatched cottages are a big tourist attraction B) thatched roof houses are the cheapest C) thatch is an effective defense against the heat D) they like thatched houses better than other buildings
  25. We can learn from the passage that . A) thatched cottages in England have been passed down from ancient times B) thatching is a building craft first created by the English people C) the English people have a special liking for thatched houses D) most thatched cottages in England are located on hillsides Passage Two Questions 26 to 30 are based on the following passage: President Coolidge’s statement, “The business of America is business,” still points to an important truth today-that business institutions have more prestige(威望)in American society than any other kind of organization, including the government. Why do business institutions posses this great prestige? One reason is that Americans view business as being more firmly based on the ideal of competition than other institutions in society. Since competition is seen as the major source of progress and prosperity by most Americans, competitive business institutions are respected. Competition is not only good in itself, it is the means by which other basic American values such as individual freedom, equality of opportunity, and hard work are protected. Competition protects the freedom of the individual by ensuring that there is no monopoly(垄 断)of power. In contrast to one, all-powerful government, many businesses compete against
each other for profits. Theoretically, if one business tries to take unfair advantage of its customers, it will lose to competing business which treats its customers more fairly. Where many businesses compete for the customers’ dollar, they cannot afford to treat them like inferiors or slaves. A contrast is often made between business, which is competitive, and government, which si a monopoly. Because business is competitive, many Americans believe that it is more supportive of freedom than government, even though government leaders are elected by the people and business leaders are not. Many Americans believe, then, that competition is as important, or even more important, that democracy in preserving freedom. Competition in business is also believed to strengthen the ideal of equality of opportunity. Competition is seen as an open and fair race where success goes to the swiftest person regardless of his or her social class background. Competitive success is commonly seen as the American alternative to social rank based on family background. Business is therefore viewed as an expression of the idea of equality of opportunity rather than the aristocratic(贵 族的)idea of inherited privilege.
  26. The statement “The business of America is business” probably means “”. A) The business institutions in America are concerned with commerce B) Business problems are of great importance to the American government C) Business is of primary concern to Americans D) America is a great power in world business
  27. Americans believe that they can realize their personal values only . A) when given equality of opportunity B) through doing business C) by protecting their individual freedom D) by way of competition
  28. Who can benefit from business competition? A) Honest businessmen. B) Both businessmen and their customers. C) People with ideals of equality and freedom. D) Both business institutions and government.
  29. Government is believed to differ strikingly from business in that government is characterized by . A) its absolute control of power B) its function in preserving personal freedom C) its role in protecting basic American values D) its democratic way of exercising leadership
  30. It can be inferred from the passage that the author believes . A) Americans are more ambitious than people in other countries B) in many countries success often depends on one’s social status C) American businesses are more democratic than those in other countries D) businesses in other countries are not as competitive as those in America Passage Three Questions 31 to 35 are based on the following passage: The appeal of advertising to buying motives can have both negative and positive effects consumers may be convinced to buy a product of poor quality or high price because of an advertisement. For example, some advertisers have appealed to people’s desire for better
fuel economy for their cars by advertising automotive products that improve gasoline mileage. Some of the products work. Others are worthless and a waste of consumers’ money. Sometimes advertising is intentionally misleading. A few years ago a brand of bread was offer to dieters(节食者)with the message that there were fewer calories(热量单位,大卡) in every slice. It turned out that the bread was not dietetic(适合于节食的), but just regular bread. There were fewer calories because it was sliced very thin, but there were the same number of calories in every loaf. On the positive side, emotional appeals may respond to a consumer’s real concerns. Consider fire insurance. Fire insurance may be sold by appealing to fear of loss. But fear of loss is the real reason for fire insurance. The security of knowing that property is protected by insurance makes the purchase of fire insurance a worthwhile investment for most people. If consumers consider the quality of the insurance plans as well as the message in the ads, they will benefit from the advertising. Each consumer must evaluate her or his own situation. Are the benefits of the product important enough to justify buying it? Advertising is intended to appeal to consumers, but it does not force them to buy the product. Consumers still control the final buying decision.
  31. Advertising can persuade the consumer to buy worthless products by . A) stressing their hig
 

相关内容

大学英语四级真题作文

   年大学英语四级辅导班上课安排 2009 年大学英语四级辅导班上课安排 一,分班情况: 分班情况: 一班:听课证号(后三位)001 156,共 155 人 二班:157 314,共 156 人 三班:315 421,422-431 经管院会计专业 10 人,432-443 材料院木工 12 人,444-454 信息院计算机 11 人,422-437 经管院 16 人,共 156 人 四班:438-449 经管院 12 人,450-452 材料院 3 人,453 经管 1 人,454 材料 ...

2010年12月大学英语四级真题

   2010 年 12 月大学英语四级考试真题 Part I Writing (30 minutes) Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay entitled How Should Parents Help Children to Be Independent? You should write at least 150 words following the outline giv ...

2008年6月大学英语四级真题及答案

   ★★★★★ 2008 年 6 月大学英语四级 写作部分( 一.写作部分(9:00-9:30) 写作部分 : - : ) Part Ⅰ Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write A Letter of Apology according to the outline given below. You should write at least 120 words fol ...

大学英语四级真题(单选总集) 专升本强烈推荐

   1990 年 1 月大学英语四级 41. The bridge was named the hero who gave his life for the cause of the people. A) after C) by B) with D) from 42. There were no tickets for Friday’s performance. A) preferable C) possible B) considerable D) available 43. It wasn’ ...

2010年6月大学英语四级真题B卷试卷

   恒星英语学习网 Part I Writing (30 minutes) 注意: 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 words following the outl ...

2010年12月大学英语四级真题及答案

   2010 年 12 月大学英语四级真题及答案(作文范文) How Should Parents Help Children to be Independent Nowadays, there is a growing concern over such a phenomenon, that is, some parents take care of almost everything concerned with their children, including study, work a ...

2009年06月20日大学英语四级真题及参考答案

   2009 年 06 月 20 日大学英语新四级 日大学英语新四级(CET-4)真题试卷 真题试卷 Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least 120 words followin ...

英语学习_2009年12月大学英语四级真题答案及详解精讲版_必备

   大学生英语四级考试真题系列 弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 2009年12月大学英语四级考试答案详解 2009年12月大学英语四级考试答案详解 Part Ⅰ Writing Creating a Green Campus Recently, with the idea of making and maintaining “a green earth” being the focus of the society, “green campus” ha ...

大学英语四级真题答案95.01-05.06

   四级全真题答案 96.1 1. D 2. B 3. C 4. A 5. B 6. B 7. D 8. C 9. B 10. C 11. A 12. A 13. C 14. D 15. A 16. B 17. D 18. A 19. C 20. D 21. C 22. C 23. D 24. D 25. B 26. B 27. B 28. C 29. D 30. B 31. B 32. A 33. A 34. D 35. D 36. A 37. D 38. C 39. A 40. A 41. ...

1996年1月大学英语四级真题及答案

   1996 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 1 / 18 1996 年 1 月大学英语四级(CET-4)真题试卷 Part I Listening Comprehension (20 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about ...

热门内容

牛津英语高一模块一unit1全单元短语与句型

   Unit1 Phrases In Unit One: 1. 努力工作的时代 2. 低矮的建筑 3. (与某人在一起)自由自在 4. 理想的校园生活 5. 没有…的经验 6. 对…很高兴、满意 7. 参加集会、会议 8. 做…的最好方法 9. 赢得…的尊敬 10. 取得好的成绩、高分 11. 听起来好像 12. 平均 13. 不如… 14. 过去常常(现在不这样了) 15. 有些挑战性 16. 在…上花费…(时间、金钱) 17. 午餐时间 18. 免费的 19. 星期一晚上 20. 放弃一些科 ...

仁爱英语八年级下Unit6 topic3学案

   兴龙镇 2011 年八年级下英语学案 Unit6Topic3 学案 SectionA 编写人:冉侨松 学习目标:1.学习条件状语从句的用法。2.了解骑自行车的利弊,注意行车安全。 3.了解如何写事故报告。 学习过程:一.板题示标,导入新课。 二.学习新课。 自学指导一:单词关。复习背过的 SectionA 单词,并默写下列单词。(5 分钟) 乘客,旅客疯狂的任何地方 污染不可能的死 急转弯的,锋利的相反的,对面的减速 冲,奔跑热线警察,巡警 自学指导二:按下列要求学习 1a 。 1. 听 1 ...

《新课标》高三英语(人教版)第二轮复习专题讲座第八讲 书面表达1

   ? 《新课标》高三英语(人教版)第二轮复习专题讲座 第八讲 书面表达 1 分不同文体训练, 让学生迅速熟悉各种不同文体的写作方法。以下分记叙文、说明文和 议论文精编了一些练习,供写作训练用。 记叙文写作练习题 一. 你们班昨天开英语晚会,请你用五句话讲述晚会的内容,要求包括以下全部要点: 1)校长、英语老师和其他班的同学参加了晚会。 2)目的是为了提高、改进英语口语,激发同学们学英语的兴趣。 3)晚会以陈英演唱的英语歌曲开始。 4)英语节目有歌曲、短剧、诗歌和相声(cross-talks)等 ...

英语作文句型

   Opening paragraph Sth. may be many things to many people. Some may see it as…, while others may view it as… 对某事的看法各人意见不一。有人认为……另一些人认为…… 2.With the arrival of market-based economy(with the development of modern science and technology), sth. is becom ...

2010年高考英语考点预测-补全对话

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 新课标英语考点预测:补全对话 一、 考点分析 高考试题,情景对话题一般体现出以下特点: 本人结合 03-08 高考试题,情景对话题一般体现出以下特点: 1. 对话较短,对话长度一般在十句左右 w.w.w.k.s.5.u.c.o.m 2. 对话内容围绕某一场景进行,对话贴近生活,材料简单易懂 3. 选择试题是完整的句子,而不是单词或词组 4. 7 个选项中只有 5 个和试题内容关系密切;另外 2 个干扰性很强。 5. 对话 ...