College English Achievement Test
for College English (Revised Edition)
大学英语(修订本)二级学业测试
Band 2
Shanghai Foreign Language Education Press
上海外语教育出版社
SFLEP College English (Revised Edition) Achievement Test (Band
  2)
1
Part I Listening Comprehension (25%)
Section A
Directions: In this section, you’ll hear five short conversations. After each conversation, a question will be asked about what was said. The conversation and question will be read only once. Listen carefully and choose the best answer to each question.
  1. A. He’s reading an e-mail message. C. He’s watching TV.
  2. A. 8:
  00. B. He’s fixing his computer. D. He’s having lunch. B. 8:
  15.
C. 7:
  10.

  3. A. Black C. Red.
  4. A. Summer. C. Swimming.
  5. A. Turn off his TV. C. Turn off his radio.
D. 7:
  45.
B. Blue. D. White. B. Playing in the open air. D. Exams. B. Turn down his TV. D. Turn down his radio.
Section B
Directions: In this section, you’ll hear a long conversation. The conversation will be read twice. At the end of the passage, you’ll hear five questions. Listen carefully and choose the best answer to each question.
  6. A. She could not find the tickets. B. She could not find her toothbrush. C. She could not carry the suitcase alone. D. She could not close the suitcase.
  7. A. She always forgets things. B. She never knows how to shut the suitcase. C. He was busy looking for the tickets himself. D. He could not spare time to help him.
  8. A. Mary. B. David. C. The taxi driver. D. The travel agent.
  9. A. In Mary’s handbag. B. In the suitcase. C. In David’s pocket. D. Not mentioned.
  10. A. They are both lazy. B. They are both forgetful. C. They are quarrelsome. D. They are bad-tempered.
Section C
Directions: In this section, you’ll hear a short passage. The passage will be read twice. At the end of the passage, you’ll hear five questions. Listen carefully and choose the best answer to each question.
2
外教社《大学英语》 (修订本)2 级学业测试

  11. A. 8 hours . B. 10 hours. C. 11 hours. D. 12 hours.
  12. A. All large shops. B. Newspaper shops. C. Some large food shops. D. Small shops.
  13. A. At food shops. B. At post offices. C. At newspaper shops. D. At drugstores.
  14. A. Sweets. B. Stamps. C. Cigarettes. D. Nothing.
  15. A. Take a basket and put your items in it. B. Tell the shop girls what you wish to buy. C. Pay for what you want to buy as soon as possible. D. Line up and wait for your turn to be served.
Section D
Directions: There is a passage with ten blanks in this section. You’ll hear the passage read twice. Listen carefully and fill in the blanks with what you have heard. For many years people have believed that there are two control systems in the (
  16) body. One is the (
  17) system. This is the one that people believe controls the heart, the (
  18) , and the other necessary body functions. These body functions have (
  19) been considered involuntary ? (
  20) the control of the person. The second system has been called the (
  21) system. This one controls the functions that people choose to make work. In this (
  22) are moving the hands, feet and eyes. Talking, laughing and walking are always (
  23) that people choose to do. Now, however, scientists have some new and amazing (
  24) about the two control systems. It (
  25) that people can control their bodies more than they thought.
Part II
Section A
Reading Comprehension (20%)
Directions: There are three reading passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose the best answer to each question. Questions 1 to 5 are based on the following passage: Every human being, no matter what he is doing, gives off body heat. The usual problem is how to get rid of it. But the designers of the Johnstown campus of the University of Pittsburgh set themselves the opposite problem ? how to collect body heat. They have designed a collection system which uses not only body heat, but the heat given off by such objects as light bulbs and refrigerators
SFLEP College English (Revised Edition) Achievement Test (Band
  2)
3
as well. The system works so well that no fuel is needed to make the campus’s six buildings comfortable. Some parts of most modern buildings ? theaters and offices as well as classrooms ? are more than sufficiently heated by people and lights and sometimes must be air-conditioned even in winter. The technique of saving heat and redistributing it is called “heat recovery”. A few modern buildings recover heat, but the University’s system is the first to recover heat from buildings and reuse it in others. Along the way, Pitt has learned a great deal about some of its producers. The harder a student studies, the more heat his body gives off. Male students send out more heat than female students, and the larger a student is, the more heat he produces. It is tempting to conclude that the hottest prospect for the Johnstown campus would be a hard-working overweight male genius.
  1. What is characteristic of the buildings on Johnstown campus of the University of Pittsburgh? A. They are more comfortable to live in than other buildings. B. They collect body heat to regulate the temperature inside. C. They use light bulbs to heat the classrooms. D. They consume less fuel to keep the classrooms cool.
  2. According to the passage, the technique of heat recovery is used . A. to provide a special form of air-conditioning B. to provide heat for the hot water system C. to find out the source of heat D. to collect heat and reuse it
  3. The phrase “the hottest prospect” in this passage refers to . A. the person who suffers most from heat B. the person who needs more heat than others C. the person who gives off most heat D. the person who make better use of body heat
  4. Which of the following statements is NOT true according the passage? A. The harder a student works, the more heat he or she produces. B. The bigger a student is, the more heat he or she sends out. C. A girl student sends out more heat than a boy student. D. A large and hard-working boy student gives off the most heat.
  5. Which of the following may be the best title for this passage? A. Recovery of Body Heat C. Modern Building’s Heat System B. Body Heat and Sex D. Ways of Heating Buildings Questions 6 to 10 are based on the following passage: The Earth has a force that pulls thing toward itself. We call this force gravity. This is something we live with all the time, and we take it for granted and hardly ever think about it. But it is a most important factor in rocket operation and must overcome if we are to get anywhere in space, or off the
4
外教社《大学英语》 (修订本)2 级学业测试
ground at all. Take the throwing of a ball as an example. The harder the ball is thrown, the faster and higher it will go. What is the secret? Its speed. If we could throw the ball hard enough it would go up and up forever and never come down. The speed at which it would have to be thrown do this is known as escape speed. Of course, we cannot throw a ball hard enough because the speed required to escape completely from the Earth’s gravity is seven miles per second, or over twenty-five thousand miles per hour. Once escape speed has been reached by a spacecraft, no further power is needed. A rocket aimed at the Moon, for instance, will ‘coast’(滑行)the rest of the way because the Earth’s gravity cannot then pull it back, and there is no air resistance in space to slow it down. This ‘coasting’ is known as ‘free fall’. That does not mean the rocket is falling down towards the Earth but that it is traveling freely in space without the aid of power, like a bicycle coasting downhill. Free fall is an important feature of space travel: it would be impossible to carry enough fuel to provide powered flight all the time.
  6. What is the most important factor for a rocket to escape from the Earth? A. To travel as fast as it can. B. To overcome the Earth’s gravity. C. To reduce the air resistance. D. To carry enough fuel with it.
  7. How fast will a rocket go to escape completely from the Earth’s gravity? A. Seventy miles per second. B. Seven thousand miles per hour. C. Twenty-five thousand miles per second. D. Twenty-five thousand miles per hour.
  8. As there is always the Earth’s gravitational pull, people . A. accept it without questioning it C. seldom think about how to use it B. never notice its presence D. often try to escape from it
  9. When a bicycle ‘coasts’ downhill, it . A. runs faster and faster B. runs freely without any further power C. is no longer affected by the Earth’s gravity D. does not meet with air resistance
  10. Why is it not necessary to provide powered flight in space all the time? A. Few spacecraft complete their flight operations. B. The spacecraft will be attracted by the Moon. C. No further power is needed after the escape speed is reached. D. ‘Free fall’ takes the place of the Earth’s gravitational pull. Questions 11 to 15 are based on the following passage:
SFLEP College English (Revised Edition) Achievement Test (Band
  2)
5
Crime is a very serious problem in Britain. One sort of crime which particularly worries people is juvenile delinquency ? that is, crimes committed by young people. For some years juvenile delinquency had been increasing. There are two main sorts of juvenile crimes: stealing and violence. Most people do not understand why young people commit these crimes. There are, I think, a large number of different reasons. These crimes are not usually committed by people who are poor or in need. Young people often dislike and hate the adult world. They will do things to show that they are rebels. Also in Britain today it is easier for young people to commit crimes because they have more freedom to go where they like and more money to do what they like. There are two other possible causes which are worth mentioning. More and more people in Britain live in large towns. In a large town no one knows who anyone else is or where they live. But in the village I come from crimes are rare because everyone knows everyone else. Although it is difficult to explain, I think the last cause is very important. Perhaps there is something with our society which encourages violence and crime. It is a fact that all the time children are exposed to films and reports about crime and violence. Many people do not agree that this influences the young people, but I think that young people are very much influenced by the society they grow in. I feel that the fault may be as much with our whole society as with these young people.
  11. From the passage we know that many British people are confused about . A. the causes of juvenile crimes B. the rise of the crime rate C. the problem of crimes in their country D. the various kinds of juvenile delinquency
  12. One reason why young people in large cities are more likely to commit crimes is that . A. they need more money B. they are free to move C. they live a better life D. nobody knows anything about others
  13. According to the passage, which groups of the following young people are LEAST likely to commit crimes? A. Those living in big cities. B. Those living in the countryside. C. Those who are very poor. D. Those who are in need of help.
  14. Unlike many others, the author holds that one important cause for juvenile delinquency is that . A. young people nowadays do not like adult world B. young people in Britain today are freer than before C. young people are influenced by crime and violence in films and newspapers D. too many young people have come to live in big cities
  15. According to the passage, which is to blame for juvenile crimes, apart from the young people themselves? A. The adult world. B. Their parents. C. The society. D. The development of the cities.
6
外教社《大学英语》 (修订本)2 级学业测试
Section B
Directions: There is one reading passage in this section. The passage is followed by five statements. Decide whether these statements are true or false according to the passage. Write “T” for true and “F” for false in the brackets behind each statement. People have been interested in handwriting for a long time. The first book on the study of handwriting was written in 16
  32. Since then, hundreds of books have been published on the subject. Researchers believe that you can learn a lot about people’s personalities by looking at the way they write. Some of the characteristics they look at are slant ? whether your letters point forward or backward, pressure ? whether you press hard or only lightly on the paper, and the size of capital letters. Each of these characteristics can tell different personalities. For example, if you slant your letter forward, you are an outgoing, friendly person. If you press hard, you are a person with strong feelings. If you write small capital letters, then you are very shy. Researchers also look at which parts of the letters seem larger or more important. For this reason they have divided the letters into three parts. If the upper part of the letter is very large compared to the part in the middle, then the writer may be idealistic. If the lower part is very lar
 

相关内容

大学英语作文

   带着译文的是 09 年 12 月新增的题目 1) Why I Like Learning English 为什么喜欢学英语 Why I like learning English? Firstly, English is very useful. English is the most widely used language in the world. If we make a visit to foreign countries or do business with foreigner ...

大学英语听力答案

   新视野大学英语听说教程【第二版】第二册答案 新视野大学英语听说教程【第二版】第二册Unit 1 International Clock Talk Short Conversations 1.B 2.D 3.C 4.D 5.C 6.C 7.B 8.B 9.A 10.C Long Conversation 1.D 2.D 3.A 4.B 5.C Understanding a Passage 1.C 2.D ...

[Z]牛津大学英语词典

   【《小说下载网》www.noveldown.com , 欢迎您来noveldown推荐好书!】   Z, z   / zed; ?@ zi:; zi/ n (pl Z's, z's / zedz; ?@ zi:z; ziz/)1 the twenty-sixth and last letter of the English alphabet; zed 英语字母表的第二十六个也是最後一个字母.2 (idm 习语) from A to Z => A, a1.   zany   / 5ze ...

大 学 英 语 四 级 听 力 测 试 概 述

   大 学 英 语 四 级 听 力 测 试 概 述 第一节 四级听力测试简介 就新四级听力题目本身而言,主要有以下几方面的变化: 四级听力题目本身而言,主要有以下几方面的变化: 首先,听力的分值比例由原来的 20%提升到 35%:Section A Section 部分由两种题型构成:短对话和长对话 短对话和长对话。短对话部分 8 题, 短对话和长对话 占分值的 8%;两篇长对话,出题模式类似于现行托福考试中 听力 Part B,每篇 3 至 4 题,共 7 题,分值比例为 7%,; 短文题,即 ...

训练大学英语六级听力的完整方法 收藏

       本文由fish9305贡献     doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机 查看。     训练大学英语六级听力的完整方法     许多考生经历六级考试尤其是听力部分的失败由一回到 N 回不等。 真题也做了 很多遍, 规律 和方法也掌握的差不多, 为何还会出现听不懂, 听得模糊, 太快,  不能边听边看等等问题呢? 日常规律和科学的训练将大大解决这些问题。 第一部分 : 第一部分:六级题目训练的完整步骤 材料来源:为了更好地突破四、六级考试, ...

菜鸟学英语

   《菜鸟学英语》是在以前的帖子基础上整理写成的,这里不光有 baobab 的个人经验,旺友 提出问题也让 baobab 发现了很多问题,与旺友在交流中 baobab 也在不断调整学习方法。可 以说,没有旺旺,没有旺友,就没有《菜鸟学英语》 。 欢迎旺友提出具体问题。但由于本贴跟贴较多,为了方便大家看贴,仅表示赞同与感谢的, 就不必跟贴了。 目前 baobab 已经回到对外经济贸易大学,校园网上旺旺速度很慢,尤其是短消息,基本都 打不开,非常抱歉不能回复。由于功课紧张,以后可能不太能及时回复旺友 ...

菜鸟学英语

   Baobab 的学英语经历 菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书. 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指点他人如何自学,偶尔还被请 到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英语学习的书:首先,我的英语不怎么样;其次,我没有名气, 也没有取得什么成就.这样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书.这位老师英文非常好,遗憾的是,在他书中只给出宏观 的一些指导,并未给出具体的方法. ...

菜鸟学英语

   Baobab 的学英语经历 菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书. 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指点他人如何自学,偶 尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英语学习的书:首先,我的英语不怎么 样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就.这样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书.这位老师英文非常好,遗憾的是,在他书中只 给出宏观的一些指导,并未给出具体的方法. ...

菜鸟学英语

   个人经历 菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书。 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指点他人如何自学,偶尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英语学习的书:首先,我的英语不怎么样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就。这样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书。这位老师英文非常好,遗憾的是,在他书中只给出宏观的一些指导,并未给出具体的方法。应该说,他的宏观指导都是非 ...

菜鸟学英语

   Baobab 的学英语经历 菜鸟学英语 前言 这是一本菜鸟写的书,亦是写给菜鸟们看的书。 这两年,我一直都在旺旺英语论坛答疑,写些英语学习的心得体会,平常也时常指 点他人如何自学,偶尔还被请到某某外语学校做报告,不过一直都没敢想过有天会写英 语学习的书:首先,我的英语不怎么样;其次,我没有名气,也没有取得什么成就。这 样的菜鸟,有什么资格写书?又会有什么人读呢? 直到有天,读到了一位大学英语老师写的英语学习的书。这位老师英文非常好,遗 憾的是,在他书中只给出宏观的一些指导,并未给出具体的方法 ...

热门内容

牛津小学英语第六单元教案

   牛津小学英语第六单元教案 牛津小学英语第六单元教案 5B Unit 6 At a PE lesson 单元教材内容简析: 本单元的会话是以谈论体育课上“按指令做动作”为话题,主要围绕 Put…on…;Touch…with…等祈 使句及其答语的学习。在教学中教师应尽量为学生创设情景、如运用图片、动作等,也可通过实践活动帮 助学生理解这些句子的功能和意义,并引导学生操练、运用。句型操练要与学生的实际生活相结合,可开 展一些室外活动,使所学内容与学生生活紧密结合,以提高学生实际运用语言的能力。 本 ...

高中英语难点讲解35 抓大放小不漏要点【强烈推荐】

   难点 35 本资料由阳光家教网整理 本资料由阳光家教网整理 www.ygjj.com 抓大放小,不漏要点 高考英语书面表达要求学生通过审查文字提示, 图画, 表格等后进行有一定控制性的写 作.学生在这种题型上常犯的错误之一就是:遗漏要点. ●难点磁场 6 月 9 日,星期天,你和朋友本来约好去看球赛,但未看成.请你根据下列六幅图画写 一篇日记. 注意: (1)日记必须包括所有图画内容,可以适当增减细节,使日记连贯; (2)词数 100 左右. (3)开头已给出. June 9,Sunday ...

全国公共英语考试报名点汇总

   全国公共英语考试报名点汇总 地方省市部门电话号码 北京北京教育考试院社会考试处 010-62259995 天津天津教育招生考试中心自考办 022-23948633 山东山东省自学考试办公室 0531-2941043 辽宁辽宁招生考试中心社会考试处 024-86122170 浙江浙江省自学考试办公室 0571-7036871 广东广东省高教厅考试服务中心 020-87619819 PETS 5(原WSK 的EPT )报名点 代号考点名称主办院校邮编电话号码传真 Q01 大连考试中心大连外语 ...

英语写作

   Chapter 6: Pragmatics ? Preliminaries: Please recall the situation when you said something indirectly to others and explain why. 6. Pragmatics ?definition of pragmatics ?pragmatics & semantics ?context ?sentence meaning & utterance meaning ...

2010大学英语六级词汇表-带音标-完美打印版-免费下载

   英标六级责考动汇表 说明: 单词音标为英式发音。如果音标显示不正常,请将所有内容复制至 WORD,全选(按 ctrl+A),然后 选择 Ms Pmincho 字体。 abnormal / ?’n?m?/a.不正常的;转态的 abolish / 佟??i/ vt.废除,取消 abrupt/ 佟?rΛpt/a. 突然的,意外的,唐突的 absurd / ?’s?d/ a.不合理的,荒唐的 abundance / 佟?Λnd?s/n.丰富,充裕 advertise / ‘?v?aiz/vt.通知 ...