《口语突破对话》 口语突破对话》 PART
  1: CORE DIALOGUES 核心对话 : 下面的十组对话是以日常生活中最常用的 10 个核心句子展开的。 10 句话虽然短小, 这 却是使用频率最高、威力最大的超级句子, 而以这 10 句话为基准的 10 组共 20 个对话, 囊括了生活中最常见的场景。你最想说的东 西,全在这里了。
  1、It’s Nice Meeting You. 很高兴见到 、 你。 A: Hi, Stone. I’d like to introduce my friend, Lisa. 嗨,石头。我想介绍一下我的朋友,丽莎。 B: Hi, Lisa. It’s nice meeting you. 嗨,丽莎。很高兴认识你。 C: Nice meeting you, too, Stone.我也 很高兴认识你,石头。 B: Lisa, you know, I’ve heard a lot about you. 丽莎,你知道,我听说过许多关于你的事 情。 C: Really? I hope it’s not anything bad about me. 真的吗?希望不是关于我的坏事情。 B: Not at all. You are very popular. Everything I’ve heard has been good!根 本不是。你很受欢迎。我听到的都是关于你 的好事情! A: Hello, let me introduce myself. I’m your new neighbor. My name is Andy. 你好。让我自我介绍一下。我是你的新邻 居,安迪。 B: Hi, Andy. I’m Judy. It’s nice meeting you. 你好,安迪。我叫朱迪。很高兴认识你。 A: Nice meeting you, too.我也很高兴认识 你。 B: Come over and visit when you have time. 有空过来聊聊天。 A: Thanks for the invitation. I will!谢谢 邀请,我会的! 财富总结 介绍常用语 I’d like to introduce my friend.我想介绍 一下我的朋友。 It’s nice meeting you.很高兴认识你。 Nice meeting you, too.我也很高兴认识你。
I’ve heard a lot about you.我听说过许多关于 你的事情。/ 久仰大名。 Let me introduce myself.让我介绍一下自 己。 疯狂秘笈 要想全面突破对话, 要想全面突破对话, 重要的不是囫囵吞 枣地将一篇篇对话背下来, 枣地将一篇篇对话背下来, 而是要睁大眼睛, 而是要睁大眼睛, 将那些关键的句子、 将那些关键的句子、精彩的句子一一搜罗出 反复操练直至脱口而出。这叫做“ 来,反复操练直至脱口而出。这叫做“学一 句顶十句” 句顶十句” 。
  2、 It’s My Pleasure. 这是我的荣幸。 这是我的荣幸。 、 A: Linda, it’s really late. Let’s call it a day. 琳达,太晚了,我们今天就做到这儿吧。 B: Good idea. We can finish this project the first thing tomorrow morning. 好主意。我们明天早上第一件事就完成这 个项目。 A: Sure thing. Do you want me to give you a ride home? 当然。要我开车送你回家吗? B: That’s great. Thanks for the ride. I really appreciate it. You know my car is still in the shop. 太好了。多谢你送我,我真的很感激。你 知道我的车还在修。 A: Don’t mention it. It’s my pleasure.没 关系。这是我的荣幸。 B: It’s very nice of you.你真好。 A: Mike, these flowers are just gorgeous. 迈克,这些花真是太漂亮了。 B: I’m glad you like them. Happy birthday! 很高兴你喜欢。生日快乐! A: I can’t thank you enough. I’m really touched. I don’t know what to say. 真不知该怎么谢你。我真的很感动,不知 该说些什么才好。 B: Forget it. It’s my pleasure. You mean a lot to me. 不用客气。这是我的荣幸。你对我来说太 重要了。 A: You’re the best!你是最好的! 口语要素 ★ Let’s call it a day.我们今天就做到这儿 吧。
1
★ You mean a lot to me.你对我来说太重 要了。 超级短语 (the)first thing 早上第一件事;马上, 立刻 * We can finish the project the first thing tomorrow morning.我们明天早上 第一件事就完成这个项目。 举一反三 * She makes tea for the boss the first thing at work every day.她每天上班的第 一件事就是给老板沏好茶。 * Please call me first thing tomorrow morning. I can’t help you now. 现在我 帮不了你,请你明天一早打电话来。 * I’ll call on you first thing I arrive.我一 到就会立刻来拜访你。 五星级形容词 gorgeous 华丽的,灿烂的,辉煌的;极好 的,令人愉快的 * The fall is a gorgeous time in Beijing. 秋天是北京的黄金季节。 A: Your wife is really gorgeous. I can’t take my eyes off her. 你的老婆太迷人了。真是让人目不转睛。 B: Yeah, well maybe you should try!是 吗?那你最好别看!
  3、I’m Working on It. 我正在努力。 、 我正在努力。 A: Kim, have you made contact with Mr. Lee? 金姆,你跟李先生联系上了没有? B: Not yet, Mr. Wang. But I’m working on it. 还没有,王先生。我正在联系。 A: What seems to be the problem?是怎 么回事? B: I just keep getting a busy signal.我打 的时候老是占线。 A: Maybe his phone is out of order. Anyway, keep working on it. I really need an answer about the contract I sent him. 也许是他的电话坏了。不管怎么样,继续 联系吧。 我确实想知道他对那份合同的回应。 B: All right, I’ll let you know when I get through.
好的,接通了我就告诉你。 A: Peter, have you finished your English composition? 彼得,你的英语作文写完了吗? B: No. But I’m working on it.没有。我正 在写。 A: Class starts in twenty minutes. You have to turn it in at the beginning of class today. 还有 20 分钟就要上课了。你得今天上课 前交作业! B: I know. I know!我知道。我知道! A: Do you think you can finish it on time? 你觉得你能按时完成吗? B: Don’t worry. I’ll get it done very soon. I’m almost finished. 不用担心。我马上就写完,差不多写完了。 A: You’d better hurry!你最好快点! B: Well, it would be a lot easier to finish if you stopped talking to me.你要是不跟 我说话,我会完成得更轻松。 A: Sorry!对不起! 超级短语 make contact with 取得联系 * Have you make contact with your uncle in Taiwan? 你跟台湾的舅舅取得联系了吗? “取得联系”还有很多其他说法: *Have you reached Mr. Lee yet? 你跟李 先生联系上了吗? *Have you gotten in touch with Mr. Lee? 你跟李先生联系上了吗? *Have you gotten a hold of Mr. Lee? 你 跟李先生联系上了吗? *Have you connected with Mr. Lee? 你 跟李先生联系上了吗? *Have you been able to connect with Mr. Lee? 你跟李先生联系上了吗? 额外成就感 lose contact with 失去联系 * I’ve lose contact with most of my school friends. 我跟大多数同学已经失去了联系。 我跟大多数同学已经失去了联系。
  4、It’s a Piece of Cake. 这很容易。 这很容易。 、
2
A: Jim, I heard you’ve bought a new computer. 吉姆,我听说你买了一台新电脑。 B: Yes. Look, it is on my desk.是的。看, 就在我的桌子上。 A: Your office looks different with a computer. By the way, is it difficult to use a computer?有了一台电脑,你的办公 室看上去大不一样了。噢,对了,用电脑难 吗? B: Not at all. It’s a piece of cake.一点也 不。这很容易。 A: A piece of cake?很容易? B: Yes. It’s easy and convenient to use a computer. But it takes a long time to really master it. 是的。使用电脑很容易,也很方便,但要 真正掌握它就需要时间了。 A: Jim, could you do me a favor?吉姆, 你能帮我个忙吗? B: Sure, just ask. What can I do for you? 当然,说吧。要我做什么? A: My car has a problem starting. Could you please take a look at it for me?我的 车启动不了。你能帮我看一下吗? B: No sweat. It’s a piece of cake.没问题。 这很容易。 A: Are you sure?你肯定? B: Absolutely. I’m a great mechanic.绝 对。我修车很在行。 A: Thanks for helping me out. I really appreciate it. 多谢帮忙。我真的很感激。 B: Anytime.愿意效劳。
  5、I Couldn’t Agree More. 我完全同意。 、 我完全同意。 A: Jim, how was your weekend?吉姆,你 的周末过得怎么样? B: I went to the beach with my friends and had a barbecue there.我跟朋友去海 滩玩了,还在那儿吃了烧烤。 A: That sounds like a lot of fun. Did you go swimming, too? 那一定很好玩。你们也游泳了吧? B: Sure. I think it’s a fantastic place to go. 当然。我觉得那是个好去处。 A: I couldn’t agree more. That’s an ideal
place for a vacation. 我完全同意。那是个理想的度假场所。 B: It sure is.当然。 A: I can’t wait to go there myself.我都巴 不得亲自到那儿去玩玩。 A: Beautiful weather, isn’t it? 今天天气 不错,是不是? B: Yes, it is. Are you here on business? 是的,的确不错。你来这儿出差吗? A: No, I’m on a vacation to see the famous Three Gorges. 不,我休假去著名的三峡旅游。 B: I’m going there for a tour, too. Is this your first trip to China?我也是去游三峡 的。你这是第一次来中国吗? A: Yes, it is. 是的。 B: Why don’t we go together? I can show you around. I think you’ll have a better time.我们何不结伴而行呢?我可以 带你到处走走。我想你会玩得更开心的。 A: I couldn’t agree more.我完全同意。 B: Great, let’s go!太好了,走吧!
  6、Thank You for Everything. 感谢你 、 做的一切。 做的一切。 A: Jenny, are you having a good time? 詹妮,你在这儿玩得开心吗? B: Yes, of course. This is a really wonderful party with interesting people and great food. 当然开心。这场晚会有美食、佳宾,真是 棒极了。 A: I’m glad you are enjoying yourself. 很高兴你在这里玩得开心。 B: Thank you for the invitation.感谢你的 邀请。 A: It’s my pleasure. Can I get you another glass of champagne?这是我的荣 幸。再来一杯香槟吗? B: Yes, I’d love another glass. You’re a wonderful hostess. Thank you for everything.是的,我还想再来一杯。你真是 一位出色的女主人。感谢你做的一切。 A: It’s my pleasure having you here. 你 能来是我的荣幸。 A: Mrs. Lee, I’ve stayed here for almost a week. I really must leave tomorrow. 李太太,我在这儿已经住了差不多一个星 期了。我明天真得走了。
3
B: Please feel free to stay as long as you want. You know you’re always welcome here. 请随意,想住多久就住多久吧。你总是受 欢迎的。 A: Thank you. You’ve been so nice to me.谢 谢。你对我真好。 B: Is there anything else I can do for you before your leave? 在你走之前还要我做点什么吗? A: No, thanks. You’ve done a lot for me already. Thank you for everything.不用 了,多谢。你已经为我做了很多。感谢你做 的一切。 B: Don’t mention it. I’ve really enjoyed your company. 不必客气,有你的陪伴,我也很开心。
  7、Don’t Worry about It. 别担心。 、 别担心。 A: Jodi, I must get a hold of Jim today, but I forgot his address and phone number. 祖迪,我今天一定得跟吉姆联系 上,可是我忘了他的地址和电话号码了。 B: Don’t worry about it. I have his pager number right here. 别担心。我这儿有他的呼机号。 A: Really? You’ve helped me a lot. Thank you. 真的吗?你帮了我大忙。谢谢。 B: Forget it. It’s nothing.不用客气,这没 什么。 A: Anna, Would you like to dance?安娜, 你想跳舞吗? B: I’d love to, but I’m a terrible dancer. I’m afraid I may step on your toes. 哦,我很乐意。可是我跳得很糟糕。我担心 踩着你的脚。 A: Don’t worry about it. I’ll show you how. It’s a piece of cake. 别担心。我教你怎么跳。简单得很。 B: Thank you. I’ll try my best.谢谢。我会 尽力的。
  8、I Apologize. 我很抱歉。 、 我很抱歉。 A: Jessie, I’m afraid I can’t come back home for dinner tonight.杰茜,我恐怕今 晚不能回家吃晚饭了。 B: Not back home for dinner again? That’s the third time this week! 又不回
家吃晚饭?这个星期你已经是第三次了这样 了! A: I’m sorry. Our company has just opened. There are always too many things to handle. You know that.对不 起。我们的公司刚刚开业,总是有太多事情 要处理,这你是知道的。 B: You don’t have to explain. Suit yourself. 你不必解释了。随便你。 A: I apologize. You have my word, I’ll spend some time with you on the weekend. I promise. 很抱歉。我向你保证,周末抽时间来陪你。 我发誓。 B: We’ll see.再说吧。 A: Thank you for understanding. I promise I’ll make it up to you.谢谢你能理解。我保证一定 给你补上。 A: Sam, you’ve got to forgive me.山姆, 你得原谅我。 B: Forgive you for what?原谅你什么? A: I used your computer. And I’m afraid I’ve erased your personal files accidentally. 我用了你的电脑。恐怕我不小心把你的私人 文件删掉了。 B: No! Are you kidding me?不!你跟我开 玩笑? A: I’m afraid not. I apologize.不是。我很 抱歉。 B: I can’t believe it! I have all my important personal documents stored in that computer. It’s no laughing matter. 我简直不敢相信!我将所有重要的私人资料 都存入电脑了。这可不是闹着玩的。 A: I told you I’m sorry. What can I do to make it up to you? 我都跟你道歉了。我怎样做才
 

相关内容

疯狂英语突破对话Part 4 高级对话

   2010年7月31日 星期六 英语 | 日语 | 韩语 | 法语 | 德语 | 俄语 | 希腊语 | 越南语 | 意大利语 |西班牙语 | 阿拉伯语 设为首页 加入收藏 背单词 每日英语 英语阅读 英语语法 英文名著 英语词汇 法律英语 英文音乐 英语电影 论坛交流 英语基础 能力英语 品牌英语 英语考试 幼儿英语 小学英语 初中英语 高中英语 大学英语 英语教材 全部资料 疯狂英语 英文歌曲 英语音标 英语口语 英语阅读 欧美电影 有声读物 英语单词 走遍美国 英语演讲 欧美电影 初中英语 ...

疯狂英语突破句型2B

   2010年7月31日 星期六 英语 | 日语 | 韩语 | 法语 | 德语 | 俄语 | 希腊语 | 越南语 | 意大利语 |西班牙语 | 阿拉伯语 设为首页 加入收藏 背单词 每日英语 英语阅读 英语语法 英文名著 英语词汇 法律英语 英文音乐 英语电影 论坛交流 英语基础 能力英语 品牌英语 英语考试 幼儿英语 小学英语 初中英语 高中英语 大学英语 英语教材 全部资料 疯狂英语 英文歌曲 英语音标 英语口语 英语阅读 欧美电影 有声读物 英语单词 走遍美国 英语演讲 欧美电影 初中英语 ...

疯狂英语突破单词 1A

   疯狂英语突破单词 1A 大耳朵英语 http://www.ebigear.com 2008-07-11 17:20:10 【打印】 感谢大耳朵网友"luckyllj"提供的听力原文 1.achieve v. 完成;实现;达到 No one can achieve anything without effort. 没人有能不劳而获。 Set a goal and work on it till you achieve it. 定下目标,为之努力直到你实现你的目标。 额外成就 ...

疯狂英语突破句型2A

   2010年7月31日 星期六 英语 | 日语 | 韩语 | 法语 | 德语 | 俄语 | 希腊语 | 越南语 | 意大利语 |西班牙语 | 阿拉伯语 设为首页 加入收藏 背单词 每日英语 英语阅读 英语语法 英文名著 英语词汇 法律英语 英文音乐 英语电影 论坛交流 英语基础 能力英语 品牌英语 英语考试 幼儿英语 小学英语 初中英语 高中英语 大学英语 英语教材 全部资料 疯狂英语 英文歌曲 英语音标 英语口语 英语阅读 欧美电影 有声读物 英语单词 走遍美国 英语演讲 欧美电影 初中英语 ...

疯狂英语突破句型1B

   2010年7月31日 星期六 英语 | 日语 | 韩语 | 法语 | 德语 | 俄语 | 希腊语 | 越南语 | 意大利语 |西班牙语 | 阿拉伯语 设为首页 加入收藏 背单词 每日英语 英语阅读 英语语法 英文名著 英语词汇 法律英语 英文音乐 英语电影 论坛交流 英语基础 能力英语 品牌英语 英语考试 幼儿英语 小学英语 初中英语 高中英语 大学英语 英语教材 全部资料 疯狂英语 英文歌曲 英语音标 英语口语 英语阅读 欧美电影 有声读物 英语单词 走遍美国 英语演讲 欧美电影 初中英语 ...

疯狂英语之口语突破口语要素

   美语 100 个经典口语要素 a friend. B: Do you have the A:我正考虑参加疯狂英语 第一部分 最常用的十个口语要素 Top1.Sure! 当然 Top2.Really? 真的 Top3.Great! 太棒了! Top4.Sorry! 对不起! Top5.That’s OK. 没关系 Top6.All right. 好的;好 吧。 Top7.Thank you! 谢谢! Top8.No problem! 没问 题! Top9.Forget it!算了吧; 不用客气 ...

英语学习必备李阳突破对话之初级对话

   [00:00.00]PART 2:PRIMARY DIALOGUES [00:-0.50]初级对话 [00:-1.00]1.How Long Will It Take to Learn English [00:-1.50]学会英语要多长时间 [00:-2.00]A:How long will it take to learn English?Will I be able to take other courses next semester or will English take up al ...

1.英语学习必备李阳突破对话之核心对话

   [00:00.00]PART 1.CORE DIALOGUES [00:-0.50]核对对话 [00:-1.00]1.A:Hi,Stone.I'd like to introduce my friend,Lisa. [00:-1.50]嗨,石头。我想介绍一下我的朋友,丽莎。 [00:-2.00]B:Hi,Lisa.It's nice meeting you. [00:-2.50]嗨,丽莎。很高兴认识你。 [00:-3.00]C:Nice meeting you,too,Stone. [00:- ...

3.英语学习必备李阳突破对话之中级对话

   [00:00.00]PART 3:INTERMEDIATE DIALOGUES [00:02.02]中级对话 [00:04.05]1.I Can't Believe My Eyes [00:03.55]我简直不能相信眼前的事实 [00:03.05]A:I can't believe my eyes! [00:02.55]我简直不能相信眼前的事实! [00:02.05]B:Well,if it isn't Mike Li! [00:01.55]这不是迈克?李吗! [00:01.05]A:Jim ...

4.英语学习必备李阳突破对话之高级对话

   [00:00.00]PART 4:ADVANCED DIALOGUES [00:01.78]高级对话 [00:03.55]1.I'm Starving [00:05.16]我饿死了 [00:06.77]A:I'm starving to death.What about you? [00:08.58]我饿了。你呢? [00:10.40]B:Yeah,I'm starving too!Where do you want to have dinner? [00:12.77]我也是,我快饿死了。你想 ...

热门内容

小学英语备课333

   PEP3 Unit 3 A Read and write 教案 教学重点: 学习书写英文字母 Ss, Tt, Uu, Vv 的大小写和学习拼写单词: teacher, student 教学难点:1. 大写 T,U 的笔顺和小写 t 的书写格式。 2. 单词 spoon , van 的发音。 教具准备: 1. snake, tiger, umbrella, vest violin, van 等单词图片 2.教材相配套的教学录音带 教学过程: Step 1 Warm-up /Review 1 S ...

高一英语-阅读理解

   阅读理解 (A)  Miss Gogers taught physics in a New York school.Last month she explained to one of her classes about sound, and she decided to test them to see how successful she had been in her explanation. She said to them,"Now I have a brother in ...

2011年高考英语第一轮专题复习-必修4 Unit 2

   高考总复习?人教版 英语 高考总复习 人教版?英语 人教版 必修 4 Unit 2 Working the land 高考总复习?人教版 英语 高考总复习 人教版?英语 人教版 考点要求 高考总复习?人教版 英语 高考总复习 人教版?英语 人教版 Ⅰ.写出下列必考单词 1.统计数字,统计资料 n. 2.晒黑的adj. 3.产量,输出n. 4.十年,十年期 n. 5.特级的,超级的adj. 6. 6.矿物,矿石n. n . 7.战役,战斗,斗争n. 8.细菌n ...

英语文体学

    文体学首先来自于古代的修辞学,来自于亚里斯多德的修辞论。现代文体学创始人是法国文体学家巴利(索绪尔的学生),文体学的性质是一门结合文学和语言学的交叉学科,适宜于对文学和语言学很感兴趣的学生学习的一门课程。简单地说,文体学就是运用语言学的理论去阐释文学内容和写作风格的一门学科。帮助学生理解作品的深刻内涵和写作技巧。同时,激发学生开展批评性阅读,尝试建立自己的见解。 编辑本段发展历程   西方文体学的研究可上溯到古希腊、罗马的修辞学研究,早在公元100年就出现了德米特里厄斯的《论文体》这样集中探 ...

七年级下英语句型转换专题训练

   七年级英语句型转换专练 七年级英语句型转换专练 一. 把下列句子改为否定句 1. There are some pay phones on that street. There pay phones on that street. 2. Lucy is writing a letter to her sister. Lucy a letter to her sister. 3. Mary often plays sports after dinner. Mary often sports ...