高二英语第二学期期中考试 高二英语第二学期期中考试 3
高 二 英 语
本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分. 本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分.第一 卷 1 至 11 页.第二卷 12 至 13 页.共 150 分.考试时间 120 分 钟.
第一卷(三部分, 第一卷(三部分,共 115 分) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一部分:听力(共两节,
第一节( 小题, 第一节(共 5 小题,每小题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 段对话.每段对话后有一小题, 听下面 5 段对话.每段对话后有一小题,从题中所给的 A,B,C , , 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置. 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对 话后, 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题. 话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每 段对话仅读一遍. 段对话仅读一遍.
  1.How old is the university at the time of this conversation? A. Five years B. Fifty-five years C. Fifty years
  2.What does the man mean ? A. he wants to go to the park. B. He doesn't know where to park the car. C. He wonders how to get to the park.
  3.Where is the conversation taking place ? A. In an office B. At a coffee house. C. In a lift.
  4.What does the man mean ? A. He is looking for his raincoat. B. He wants to close the window. C. He's got caught in the rain.
  5.What's their opinion of Mark's sister ? A. She is not as nice as Mark. B. She doesn't talk much. C. She is easy to talk with.
第二节: (共 小题; 第二节: 共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) ( 段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题, 听下面 5 段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中 所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位 , , 三个选项中选出最佳选项, 听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题. 置.听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题.每小题 5 秒钟;听完后, 秒钟的作答时间. 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间.每段对话或独 白读两遍. 白读两遍. 段材料, 听第 6 段材料,回答 6-8 题. -
  6. What is the man doing now ? A. He is parking his car. B. His preparing for his trip. C. He is buying a ticket for his trip.
  7. Why does the man have to stay out that long ? A. He has lots of places to travel to. B. He has lots of friends to meet. C. He has lots of meetings to attend
  8. What time is the party ? A. 12 o'clock Sunday noon. B. 2 o'clock Saturday afternoon. C. 2 o'clock Sunday afternoon. 段材料, 听第 7 段材料,回答 9-11 题. -
  9. What are the man and the woman talking about ? A. How the man is doing at his studies. B. The way time passes. C. The things they like to do.
  10. What does the man say about the passage of time ? A. It always goes too fast. B. It seems slower when one has too much to do. C. It seems slower when one has little to do.
  11. What does the man want the woman to do now ? A. To write a paper. B. To do an experiment C. To be patient. 段材料, 听第 8 段材料,回答 12-14 题. -
  12. Why was the man asleep at home yesterday ? A. He was sick. He had a fever.
B. He was afraid that he might fail in the exam. C. He was hurt by a careless driver.
  13. What did the professor tell the man ? A. He said the man would be punished. B. He said he would buy medicine for him. C. He said that he would take a make-up exam.
  14. Where did the man go on his way home ? A. To a post office. B. To a chemist's C. To a bank. 段材料, 听第 9 段材料,回答 15-17 题. -
  15. What did Kurl mean by saying to Hans " Driving to London is very difficult "? A. He thought Hans' car was in bad condition. B. He thought Hans might spend lots of money. C. He thought Hans might lose his way by driving.
  16. Why did Hans stop a taxi ? A. his car broke down. B. He couldn't find his hotel. C. The taxi driver was his old friend.
  17. Why did the taxi driver laugh ? A. He recognized Hans. B. Han's clothes were unusual. C. The hotel was nearby actually. 段材料, 听第 10 段材料,回答 18-20 题. -
  18. What did the man forget to do last night ? A. To eat his dinner. B. To take off his clothes. C. To close the window.
  19. What was a perfect chance for the thief ? A. The windows were open. B. The policeman was not there. C. The man didn't keep a dog.
  20. What was the policeman's suggestion ? A. He suggested that the man should keep a dog.
B. He suggested that the man should stay later. C. He suggested that the man should be more careful.
第二部分: 英语知识运用(共两节, 第二部分: 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节:单项填空( 小题, 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分)
  21. Alexander Graham Bell invented telephone in 18
  76. A. / B. a C. the D. one
  22. Who told you about Dad's illness ? The doctor in. A. connection B. turn C. public D. charge
  23. How could you see him in the street yesterday ? We together all day in the office. A. worked B. were working C. had worked D. have worked
  24. She's looking forward as much to his return as he himself to her. A. have seen B. seeing C. see D. be seen
  25. You should form a good habit. , you should go to bed early and get up early. A. In a word B. In one word C. In other words D. In other word
  26. She devoted her whole life poor children in her country. A. to teaching B. to teach C. teaching D. in teaching
  27. We hold a party our old classmates. A. in honour of B. in honour for C. in the honour of D. for the honour of
  28. I should like to buy a house, modern, comfortable and , in a quiet place. A. first of all B. after all C. in all D. above all
  29. a reply, he decided to write again. A. Receiving not B. He didn't receive C. Not having received D. Having not received
  30. The report is well worth . A. encouraging; listening to B. encouraged; listening to C. encouraged; being listened to D. encouraging; being listened to
  31.I think Tom, you, to blame. A. rather than; are B. rather than; is C. more than; are D. less than; is

  32. I forget, please remind me it. A. In case; about B. In case of; of C. In case; of D. In that case; about
  33. The book, the cover is broken, is not mine. A. of it B. for which C. whose D. of which
  34. Why didn't they on time ? Because some of them yesterday. A. set out; fell ill B. set out; get ill C. set off; falled ill D. set about; feel ill
  35. You haven't been to Beijing, have you ? . How I wish to go there ! A. Yes, I have B. Yes; I haven't C. No, I have D. No, I haven't 第二节:完形填空: (共 小题; 第二节:完形填空: 共 20 小题;每小题
  1.5 分,满分 30 分) ( Our country has many opportunities(机会) for adults(成年人) who want to make their lives better. There are public schools you can
  36. In the schools, you can take things37English, arithmetic and history. You can find classes in almost 38subject you want to study. You may want to learn to type, sew, paint or fix TV sets. You may want to learn __39about the trade you are already in. You may want to get a high school diploma(文凭). You may __40want to go to college. All it takes is time and effort. In many cities, there are adult classes in the 41 schools. You can attend many of these classes without 42 to pay money. In some schools you may have to pay a small fee. There are 43many kinds of private(私人的) schools for adults, where you may have to pay more money. Many job opportunities are 44to those who wish to work. It helps if you know45 than one language. There are good 46interpreters and typists who know English. There are many good jobs in government. In most cases, you 47be a citizen of this country, and you must __48a civil service examination. These examinations are 49 to everyone, regardless of race, religion or colour.
For many civil service jobs you 50a high school diploma. The person who does not have a high school diploma can get none. There are several ways. You can study high school 51 at home and then take special tests. 52 you pass the tests, then you get a diploma. 53you can go to night school. There are classes that prepare you to take special tests to get a diploma. Be as 54trained as you can. Get as much training as you can. Opportunity knocks at every door. Be sure that when it knocks at your door you are
  55.
  36. A. go B. study C. learn D. attend
  37. A. like B. in C. of D. as
  38. A. some B. any C. all D. either
  39. A. what B. more C. again D. others
  40. A. perhaps B. never C. very D. even
  41. A. middle B. high C. public D. private
  42. A. regretting B. agreeing C. having D. beginning
  43. A. still B. also C. almost D. such
  44. A. chosen B. allowed C. promised D. offered
  45. A. better B. more C. fewer D. less
  46. A. jobs B. schools C. works D. wishes
  47. A. can B. may C. must D. need
  48. A. take B. join C. hold D. give
  49. A. possible B. open C. limited D. permitted
  50. A. want B. get C. demand D. need
  51. A. subjects B. classes C. tests D. English
  52. A. Until B. First C. If D. Though
  53. A. Or B. And C. But D. So
  54. A. quick B. soon C. well D. excellent
  55. A. prepare B. ready C. studying D. waiting 第三部分:阅读理解( 小题; 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文, 阅读下列短文,从每题所给的四个选项 A,B,C,D 中,选出一 , , , 个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑. 个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑. A. In Europe, many people make friends across the borders(边界) through town twinning. Two towns in different countries decide to
become twin towns. Their citizens find pen-friends in the twin town. They exchange newspapers and stamps. The school teachers discuss teaching methods with the teachers in the twin town. Officials visit the twin town for celebrations. Ordinary citizens travel to the twin town, too, but not very often if it is far away. Sometimes, schools even exchange school classes for two or three weeks! For example, German middle school students study for a while at the school in their twin town in Britain, staying with British families. A few months later, their British friends come to study in Germany. Some towns even arrange exchange visits for theatre groups, choirs(歌唱队) and orchestras(管弦乐队). Others send lectures to the twin town who tell the people there all about their own town, and show photos and slides. Some towns organize exhibitions to show works of art, for example paintings, by artists from their twin town. Many British towns are so pleased with the results of the twinning that they set out to find more than one twin town ! Tonbridge, a middle-sized town in Kent, for example, has twin towns in Germany and in France. Richmond near London had links with Germany, France and a town in former Yugoslavia ! Town twinning can help making friends and helps people to learn from each other. It helps students to improve their language skills, and it contributes(有助于) to international peace and understanding.
  56. Which of the following is NOT mentioned in the text ? A. Twin towns exchange newspapers and stamps. B. Twin towns exchange business trade. C. Schools in the twin towns exchange school classes for a period of time. D. Lectures are sent to the twin town who tell the people there about their own town.
  57. Twin towns develop . A. between European countries and China. B. in the English-speaking countries. C. in the same country.
D. between different countries.
  58. How many countries are mentioned in this passage ? A. 3 B. 6 C. 5 D. 4
  59. One of the advantages of town twinning is . A. to earn more money. B. to set up schools. C. to improve students' language skills. D. to develop industry and agriculture. B. A world of opportunity. The New York Times is now better than ever. All the more reason to order home delivery now. NEW SEPARATE sections for The Arts, Monday through Thursday, and Sports 7 days a week that you can pull out, take with you or pass along. NEWThe Dining In, Dining Out section, Wednesdays, a banquet(宴席) of great meals you can make yourself, order up or eat out. NEW The House & Home section. Thursdays, filled with useful, interesting features and articles about making the most of all sorts of living spaces. NEW An expanded, two-part Weekend section, Fridays, with more ideas about movies, shows, art exhibitions, outdoor and indoor recreation(休闲). Latest news and sports results daily. And of course, daily world and national news, Sunday's special sections and all the other great features you'll continue to find in The Times. Find out just how much YOU can benefit from The Times every day. Call 1-800-331-1969 or use the postage-paid order card to order convenient home delivery at 50% off our regular price.
  60. This is one of the advertisements put for a . A. bookstore B. newspaper C. magazine D. restaurant
  61. Detailed information about films can be found in the section. A. Arts B. Dining In, Dining Out. C. House & Home D. Weekend
  62. Which section can you get o
 

相关内容

五年级英语第二学期期中自查题3

   2007~2008 学年度第二学期 PEP 五年级英语期中自查题 听力部分 一、听录音,选出每组中你所听到内容。 听录音,选出每组中你所听到内容。 内容 (10 分) ( ( ( ( ( ( ( ( ( ) 1. A. class ) 2. A. winter ) 3. A.June ) 4. A. 4th ) 5. A. At 12:40. ) 6. A. May 7th ) 7. A. eat dinner B. climb B. window B. Jan. B. 8 th B. At ...

七年级英语第一学期期中考试试题6

   英语试卷 总分:100 分 时量:90 分钟 Ⅰ听力技能(三部分,共 20 题,计 20 分) 听力技能(三部分, 第一节 根据所听到的内容,选择相应的图画。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题, 根据所听到的内容,选择相应的图画。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟。听完后你将有 5 秒钟的作答时间(共 5 小题,计 5 分) 秒钟。 秒钟的作答时间( 小题, 。 1. 88855754 88619270 88572963 A 2. B C A 3. B C A 4. B ...

牛津小学英语2B第二学期期中测试题

   2006??2007 学年第二学期四年级英语期中测试 Class: Name: 听力部分( 听力部分(50 分) 一.听单词,辨别图片与单词是否相符,相符的打√,不相符的打×。 (2*10) 13. ( ) A. B. C. 1. ( ) 2. ( ) 3. ( ) 4. ( ) 14. ( ) A. B. C. 5. ( ) 6. ( ) 7. ( ) 8. ( ) 15. ( ) A. B. C. 三.听录音,用√和×判断句子正误。 (2*5) 9. ( ) 10. ( ) 16. ( ...

高三英语第二学期教学计划

   高三英语第二学期教学计划 高三英语第二学期教学以“英语教学大纲”和“高考考纲”为纲, 开展教学 教研活动。全面提高学生的听,说,读,写,译的语言能力和考试应试能力。根 据学生实际情况,在狠抓学生英语基础知识的同时,抓好学生的语言运用的基本 技能的能力,为高一级的学校输送合格的人才。 二.学生情况分析 我所教学的班级高三(2)和高三(4) ,分别为理科与艺体班,人数分别为 56 和 61 人。学生的英语的基础普遍比较差,其中阅读和写作能力的匮乏表现得 最为突出.阅读填空试题一直是老大难的题型, ...

五年级第二学期英语期中试卷

   五年级第二学期英语期中试卷 Unit 1- 3 一、 根据录音内容,将下面每题中你认为符合的选项的字母编号圈住。 (10 分) 1 、 2、 A 3、 B 4、 A 5、 B A 6、 A fine B A B five B A C fifth B 7、 A December 8、 A brother 9、 A Wednesday 10、 A windy B November B B B weather Thursday cloudy C September C C mother Tuesd ...

三年级英语第二学期期末综合测试题

   三年级英语第二学期期末综合测试题 Name Class No Marks 听力部分 一.听音,完成单词。10% 听音,完成单词。 1. 6. uck 2. ueen 7. gg 3. nder amburger 4. 8.bo 9.s ump ster 5. 10. ight amp 二、根据你听到的内容,按顺序用数字1-10 标出。 (20 分) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 。 三. 选出你所听到的图画,在其下边的括号里打“√” 10% ...

五年级第二学期英语期中试卷含听力原文

   五年级第二学期英语期中试卷 Unit 1- 3 年级第二学期英语期中试卷 期中 班级 姓名 听力部分 根据录音内容,将下面每题中你认为符合的选项的字母编号圈 一、 根据录音内容,将下面每题中你认为符合的选项的字母编号圈 (10 分) 住。 ( 1 、 2、 、 分数 A 3、 、 B 4、 、 A 5、 、 B A 6、 A fine 、 B A B five B B A C fifth B 7、 A December 、 8、 A brother 、 9、 A Wednesday 、 10 ...

2007年度第二学期五年级英语期中试卷

   2007 年度第二学期五年级英语期中试卷 班别: 姓名: 听力部分(30 分) 听力部分 一、 听录音,按听到的顺序给下列图片标号。8 分 得分: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 二、 听录音,单词屋里少了谁?请把他找回来。5 分 World House winter season spring often weekend when sleep eat swim visit 三、 听录音,写出所听到的节日日期。6 分 1. 2. 3. 4. 5. 6. 四、 ...

%AC二学期期中练习高一年级英语参考答案

   海 淀 区 高 一 年 级 2009-2010 学 年 英 语 第 二 学 期 期 中 练 习 参考答案及评分标准 2010.4 . 第 I 卷(选择题 共 69 分) 听力理解( 小题, 一,听力理解(共 15 小题,每小题 1 分,共 15 分) 1. A 2. C 3. A 4. B 5. A 6. C 7. A 8. C 9. B 10.A 11. A 12. B 13.C 14. C 15. A 语言知识运用( 小题, 二,语言知识运用(共 30 小题,每小题 1 分,共 30 分 ...

小学五年级英语下册期中试卷(第二学期)十一册

   班级 班 级 枫一小学 枫一小学 2009?2010 学年度第二学期 五年级英语科 五年级英语科期中试卷 听力部分(35 分) 听力部分 一、 听录音,按听到的顺序给下列图片标号。 分) (6 学校 ( ) ( ) ( ) ………………………………………………………………………校 ( 二、 1( 2( 3( 4( 5( 三、 ) ( ) ( ) 听音找出正确的答语。 (10 分) ) ) ) ) ) A. I’m a teacher. B. I often clean my room. C. ...

热门内容

英语四级作文万能句

   英语四级作文万能句 (一)段首句 1. 关于……人们有不同的观点。一些人认为…… There are different opinions among people as to .Some people suggest that . 2. 俗话说(常言道)……,它是我们前辈的经历,但是,即使在今天,它在许多场合仍然 适用。 There is an old saying. It"s the experience of our forefathers,however,it is cor ...

新东方大学英语新四级考试写作部分讲义

   可可英语 www.kekenet.com 北京新东方学校: 北京新东方学校:王江涛 第 一 节 一、考试题型 1、 应用文(7 考):口头作文(2 考)、书信作文(5 考) 2、 论说文(25 考):提纲作文(23 考)、图表作文(2 考) 3、 段首句作文:4 考 4、 课程安排: 1) 考试题型、考试要求、评卷实例 2) 口头作文、书信总论 3) 书信详解 4) 论说文、翻译 5、 学习方法:实力(高分策略)+技巧(万能框架) 二、考试要求 《大学英语考试大纲》中明确规定:四级大学英语写 ...

高二英语必修5Unit3 Language points课件

   高二人教新课标版必修五 Unit 3 Life in the future Language points 1. What changes do you expect to see in your life in one thousand years' time. 一千年之后你料想会发生什么变化. 一千年之后你料想会发生什么变化. expect (sb.) to do sth. 希望(某人) 希望(某人)做某事 I expect to be back within a week. I did ...

高考英语词汇(练习用)

   高考英语词汇表( 高考英语词汇表(全) 2010 年高考英语词汇表 一(个,件……) ……) 能力; 能力;才能 能够; 能够;有能力的 大约;到处;四处关于;在各处; 大约;到处;四处关于;在各处;四处 在……上面上面的在……之上 ……上面上面的在……之上 上面上面的在…… 到(在)国外 不在, 不在,缺席 缺席, 缺席,不在 口音, 口音,音调 接受 事故, 事故,意外的事 按照, 按照,根据 账目;描述 账目; 痛,疼痛 达到, 达到,取得 横过, 横过,穿过 法令,条例( ,演出 法 ...

关于友谊的英语句子

   Trust not the praise of a friend, nor the contempt of an enemy. 不要信赖朋友的赞扬,也不要仇敌的轻蔑放在心上。 We can live without a brother, but not without a friend. 我们生活中可以没有兄弟,但不能没有朋友。 We can live without our friends, but not without our neighbours. 生活可无友,邻居不能无。 When ...