高二英语第一学期期末考试试题 高二英语第一学期期末考试试题 第一学期期末考试
注意: 注意:本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。第一卷答案全部做在答题 纸上;第二卷答案直接做在试卷上。总分为 120 分。考试时间 120 分钟。
客观题( 第一卷 客观题(满分 74 分)
第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 小题; 第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
  1. Where does the conversation probably take place? A. At home. B. At a post office. C. In a shop.
  2. What do we learn about the woman? A. She came back earlier than usual. B. She came back later than usual. C. She came back at the usual time.
  3. What’s the relationship between the two speakers? A. Employer and employee. B. Cinema clerk and customer. C. Policeman and driver.
  4. When will the train leave? A. At 5:
  30. B. At 6:
  00. C. At 6:
  30.
  5. What do we learn about the man? A. He’ll return to school tomorrow. B. He’s got a headache. C. He’s out of school because he is sick. 小题; 第二节 (共 15 小题;每题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6-8 题。
  6. Where does the conversation probably take place? A. On the phone. B. At a hotel. C. In the street.
  7. What does the man want? A. A single room and two double rooms. B. Two single rooms and a double room. C. Two single rooms and two double rooms.
  8. How much will the man pay for the room? A. $1
  30. B. $1
  10. C. $1
  60. 听第 7 段材料,回答第 9-11 题。
  9. Why didn’t the woman come to the cafeteria? A. She wasn’t feeling well. B. She was busy with her homework. C. Her political science class ran overtime.
  10. What kind of person is Professor Howl? A. He is very strict. B. He is kind, and likes to answer students’ questions. C. He has a bad reputation in the political science department.
  11. What would the man like to do?
1
A. Invite Professor Howl for coffee. B. Bring friends to Professor Howl’s class. C. Attend Professor Howl’s class some time. 听第 8 段材料,回答第 12-14 题。
  12. What is wrong with the man? A. He has injured his arm. B. He has injured his knee. C. He has injured his back.
  13. What does the doctor suggest the man do? A. Exercise as usual. B. Take medicine regularly. C. Rest for the next few days.
  14. When should the man come in again? A. Next Thursday. B. Next Wednesday. C. Next Friday. 听第 9 段材料,回答第 15-17 题。
  15. Where is the woman living now? A. In a three-bedroom apartment. B. In a hotel. C. In a house.
  16. Who is the man? A. The landlord. B. The housekeeper. C. A manager.
  17. What is included in the rent? A. Gas. B. Water. C. Electricity. 听第 10 段材料,回答第 18-20 题。
  18. What is the purpose of the talk? A. To discuss next week’s arrangement. B. To discuss next week’s meeting. C. To discuss next week’s midterm exam.
  19. When is the midterm exam? A. Next Monday. B. Next Wednesday. C. Next Friday.
  20. What will Professor Andrews do? A. Monitor the exam. B. Give a usual class. C. Attend a meeting. 第二部分:单项填空( 小题; 第二部分:单项填空(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 认真阅读下面各题,从 A,B,C,D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
  21. --Has your brother returned from Africa? --Yes, but he at home for only two days before going out to South America again. A. stayed B. has stayed C. was staying D. would stay
  22. the potential benefit, some scientists argue that human embryo cloning may not be a bad idea. A. To consider B. Considering C. Considered D. Consider
  23. The fund loans small sum of money to those in need every year, 80% comes to women. A. of which B. of it C. of them D. of that
  24. The world’s population has grown to what it was in 1800, approaching
  6.5 billion! A. six times more than B. six times as C. more than six times D. six times as many as
  25. --How’s your survey going? --We the final report the last few days. We hope to publish it next week. A. polished B. are polishing C. had polished D. have been polishing
  26. Without the help of tens of thousands of volunteers, the Beijing 2008 Olympic Games such a success. A. mustn’t have been B. couldn’t be C. wouldn’t be D. couldn’t have been
  27. He became excited when it his experiences in Africa.
2
A. came about B. referred to C. came to D. talked about
  28. Around the time of the Olympic Games, it was demanded that all passengers their luggage X-rayed before boarding any vehicles. A. could have B. should have C. must have D. might have
  29. Happiness is something personal feelings, so there don’t have to be a universal standard. A. concerned B. involved C. concerning D. involves
  30. I can’t remember exactly the date when we arrived at village he lived in. I only remember it was Monday. A. the; the B. a; the C. the; a D. a; a 完形填空( 小题, 第三部分 完形填空(共 20 小题,每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从
  31~50 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 It was the afternoon of December 24, the day before Christmas. The only thing that __31__ my day was the beautifully decorated Christmas tree in our waiting room and a dozen long-stemmed red roses, which was sent to me by my girlfriend. As I was cleaning my operation room, our receptionist came and said there was a __32__ in the front office that urgently needed to speak with me. As I stepped out, I noticed a young, __33__woman with a baby in her arms. __34__, she explained that her husband?a prisoner in a nearby correctional facility?was my next __35__. The guards were scheduled to bring him to the office that afternoon. She told me she wasn’t __36__ to visit her husband and that he had never seen __37__. She begged me to let the boy’s father (her husband) stay in the __38__ with her as long as possible before I __39__ him in for his appointment. Since my schedule wasn’t full, I agreed. __40__, it was Christmas Eve. A short time later, her husband arrived?with two armed guards. The woman’s tired face __41__ when her husband took a seat beside her. I kept peeking out to watch them laugh, cry, and then share their child. After almost an hour, I asked the prisoner into the operatory. The patient seemed like a __42__ and quiet man. I wondered what he __43__ could have done to be held under such conditions. I tried to make him as __44__ as possible. At the end of the appointment, I wished him a Merry Christmas?a (an) __45__ thing to say to a man heading back to prison. He smiled and thanked me. He also said he felt saddened that he hadn’t been able to get his wife anything for Christmas. __46__ hearing this, I was inspired with a wonderful idea. I’ll never __47__ the look on both their faces as the prisoner gave his wife the beautiful __48__. I’m not sure who experienced the most __49__?the husband in giving, the wife in receiving, or __50__ in having the opportunity to share in this special moment.
  31. A. brightened B. shone C. darkened D. filled
  32. A. patient B. boy C. lady D. girl
  33. A. happy-looking B. tired-looking C. ordinary-looking D. easy-looking
  34. A. Happily B. Frankly C. Briefly D. Nervously
  35. A. customer B. patient C. guest D. prisoner
  36. A. allowed B. prepared C. intended D. willing
  37. A. her B. me C. a doctor D. his son
  38. A. operation room B. cleaning room C. waiting room D. examination room
  39. A. let B. called C. permitted D. led
3

  40. A. However B. But C. Above all
  41. A. lit up B. warmed up C. turned up
  42. A. wild B. generous C. gentle
  43. A. madly B. possibly C. foolishly
  44. A. comfortable B. convenient C. terrible
  45. A. easy B. happy C. suitable
  46. A. By B. On C. In
  47. A. remember B. value C. forget
  48. A. presents B. cards C. roses
  49. A. sorrow B. regret C. luck
  50. A. both B. all C. me 阅读理解( 小题, 第四部分 阅读理解(共 12 小题,每小题 2 分,满分 24 分) A
D. After all D. showed up D. mean D. wrongly D. regretful D. difficult D. At D. remind D. kisses D. joy D. none

  51. The notice is meant to . A. inform people of some changes of the TRANSLink service schedule B. regulate (规范) people’s behavior on public transport services C. tell students what is proper behavior on public transport services
4
D. tell tourists how to conduct themselves well in Queensland
  52. According to the notice, which of the following behavior is welcome? A. School students taking up seats while adults are standing. B. Passengers talking to the driver when he is driving. C. Playing sound equipment loudly. D. Having change ready so as to save the trouble of the ticket selling staff.
  53. We can infer from the notice that . A. the community (社会) attaches much concern for the disabled B. passengers on TRANSLink services are sensitive (敏感) to noise C. passengers tend to take too much luggage onboard D. the notice can be seen posted at Queensland airports
  54. The underlined word “vacate” is used twice in the notice, which of the following is closest in meaning to it? A. give up B. take over C. take up D. turn over B A team of US psychologists have found that talking to another person for 10 minutes a day improves memory. Researchers discovered that "socializing was just as effective as more traditional kinds of mental exercise in boosting memory and intellectual performance," lead author Oscar Ybarra, a psychologist at the University of Michigan Institute for Social Research, said in a statement. In one investigation, they analyzed data on 3,610 people, ages 24 to
  96. They found that the higher their level of social interaction (互动), the better their cognitive functioning (认知功能). Social interaction included getting together or having phone chats with relatives, friends and neighbors. In another experiment, the researchers conducted lab tests on 76 college students, ages 18 to 21, to assess how social interactions and intellectual exercises affected the results of memory and mental performance tests. The students were divided into three groups: The social interaction group had a discussion of a social issue for 10 minutes before taking the tests; the intellectual activities group completed three tasks (including a reading comprehension exercise and a crossword puzzle) before the tests; and a control group watched a 10-minute clip of the Seinfeld television show. "We found that short-term social interaction lasting for just 10 minutes boosted participants' intellectual performance as much as engaging in so-called 'intellectual' activities for the same amount of time," Ybarra said. The study was expected to be published in the February 2008 issue of the journal Personality and Social Psychology Bulletin.
  55. Which of the following can be the best title of the passage? A. Improve Your Memory B. Memory and Social Performance C. Talk to Improve Your Memory D. Chatting vs. Intellectual Exercise
  56. How many experiments does the text mention to prove its findings? A.
  1. B.
  2. C.
  3. D.
  4.
  57. Which of the following is NOT a “social interaction”? A. Chatting with strangers in a public place. B. Talking about a social issue with neighbors. C. Attending your neighbor’s party. D. Reading newspaper on the bus to work.
5
C Dear Mom, It's now two months since your passing. I survived your funeral, made it through my first motherless Mother's Day and am slowly re-entering everyday life. But I need to tell you, Mom, that it's not easy. I never thought we were terribly close. We actually spent more time butting our Irish heads together than not. Affection was not part of our history either. The turn of your cheek (脸颊) as I kissed you was all our physical interaction. But one thing we always could do was talk. Usually from opposite ends of the wire, mind you, but nonetheless we talked. I called you every day. Our routines rarely varied. I'd ask about your lunch. You'd review CNN news. We'd talk about your grandchildren. Occasionally, you'd mention neighborhood happenings. Then I'd wish you good night and say good-bye. For the last 15 years, that was our routine. Occasionally, the pattern changed. I would guiltily miss a day. In that case you would call me. If I wasn't home, you refused to leave a message. You would just hang up muttering "damn machine." Eventually, you accepted modern technology and spoke. Your standard message, "You know who I am. You know my number. Bye!" It was always hard to say which was more frustrating -- your hang-ups or your messages. In the fall o
 

相关内容

高二英语选修6第一学期期末考试

   高二英语选修 6 第一学期期末考试 英语( 英语(选修 6)试题 第一部分: 共二节; 第一部分:英语知识运用 ( 共二节; 满分 40 分 ) 小题; 第一节 单项填空 ( 共 20 小题; 每小题 1 分, 满分 20 分 ) 1. It is so cold in the room. Would you mind me the door? A. close B. to close C. closing D. closed 2. I am still suffering from a f ...

【强烈推荐】2006学年第一学期期末考试笔试题小学三年级英语

   2006 学年第一学期期末考试笔试题 第一学期期末考试笔试 笔试题 小学三年级英语 考试时间:40 分钟 笔试部分 50% 一、读一读,连线。10 分 读一读,连线。 bag eye dog pencil-case Coke book one eraser ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 six pink bal ...

七年级英语第一学期期中考试试题6

   英语试卷 总分:100 分 时量:90 分钟 Ⅰ听力技能(三部分,共 20 题,计 20 分) 听力技能(三部分, 第一节 根据所听到的内容,选择相应的图画。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题, 根据所听到的内容,选择相应的图画。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟。听完后你将有 5 秒钟的作答时间(共 5 小题,计 5 分) 秒钟。 秒钟的作答时间( 小题, 。 1. 88855754 88619270 88572963 A 2. B C A 3. B C A 4. B ...

2011年海淀区九年级英语第一学期期末考试题答案

   海淀区九年级第一学期期末练习 英语试卷答案及评分参考 2011. 1 听力理解 (共 24 分) 一、听对话选图。 (共 4 分,每小题 1 分) 1. C 2. A 3. B 4. C 二、听对话或独白选择答案。 (共 12 分,每小题 1 分) 5. A 6. C 7. A 8. B 9. C 10. A 11. B 12. C 13. B 14. B 15. A 16. B 三、听对话记录关键信息。 (共 8 分,每小题 2 分) 17. Sally 18. the USA 19. S ...

八年级第一学期期末考试??英语

   ??最专业的中小学教学资源共享平台 2009? 安徽省合肥市四十二中 2009?2010 学年度第一学期八年级期末考试 英语试卷 温馨提示: 1.本试卷共有十大题,满分为 100 分,考试为时间 80 分钟; 2.全卷共有试题卷 6 页;答题卷 2 页。请将答案填写在答题卷上。 3.考试结束后请将试题卷和答题卷一并交回。 第一部分听力部分(20 分) 第一部分听力部分 I.听句子,选出与所听句子内容相符的图片。每个句子读两遍(共 5 小题,每小题 1 分,满 分 5 分) 新课标教学网(ww ...

五年级第一学期英语期末考试题

   2009 学年度第一学期小学五年级英语期末考试题 学年度第一学期小学五年级英语期末考试 五年级英语期末考 (考试时间 60 分钟,总分 100 分) 学校 班级 姓名 ………………………装……………………………订…………………线……………………… 一、听力部分(50%) Ⅰ、听录音,选出相应的图,把编号填在括号里。(10 分) ( )1. A. B. ( )2. A. B. ( )3. A. B. ( )4. A. B. ( )5. A. B. Ⅱ、听录音,选出你所听到的选项,把编号填在括号 ...

PEP六年级英语第一学期期末试题

   PEP 小学六 年 级英 语第一学期 小学六 期 末 质 检 试 1. left(反义词) 3.policeman(复数) 2.have(第三人称单数) 4.dive(现在分词) 成绩: 成绩: 一. 字母、语音及书写。 ( 共 15 分 ) 1. 默写所有元音字母的大小写形式( 5 分 ) 2. 正确抄写下列句子。(注意大小写及标点符号)(2 分) how do you go to school sarah 3. 找出下列划线部分发音不同的单词。(8 分) ( ) A. foot B. a ...

2011年费县高一英语下学期期中考试试题

   2011 年费县高一英语下学期期中考试试题 年费县高一英语下学期期中考试试题 第一节:单项填空 (共 15 小题,每题 1 分,共 15 分) 从四个选项中,选出最佳选项,并 在答题纸上将该选项标号涂黑。 21. Thanks for me of the meeting this morning. A. advising B. suggesting C. reminding You’re welcome. D. telling 22. The old professor travelled ...

2009?2010学年度高一下学期期末考试英语试卷(七)

   2009?2010 学年度高一下学期期末考试英语试卷(七) ? 学年度高一下学期期末考试英语试卷( 本试卷分第 I 卷和第 II 卷两部分,共 150 分.考试时间 150 分钟.考试结束后,将本试卷 和答题卡一并交回. 注意事项: 1,考生务必将答案打在答题卡上,在试卷上作答无效. 2,答题前考生务必用黑色字迹的签字笔在答题卡上填写姓名,准考证号,然后再用 2B 铅笔 将与准考证号对应的信息点涂黑. 3,答题卡上第 I 卷必修用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以遮住框内字母为准,修 ...

南海一中2001??2002学年度上学期期末考试高一英语听力试卷

   ??2002 学年度上学期期末考试 南海一中 2001?? ?? 高一英语听力试卷 命题人: 程颖涛 审题人:廖明生 (满分 20 分) 满分 说明: 说明:本试卷分第 I 卷(听力部分)和第Ⅱ卷(笔试部分)两部分。第 I 卷 1 至 2 页,第Ⅱ卷 3 至 9 页。共 120 分。考试时间 120 分钟。 注意事项: 注意事项: ①答第Ⅰ卷前, 考生务必将自己的班级、 学号、 姓名在答题卡、 第Ⅱ卷和作文纸上填好。 第一节(共小题;每小题 1 分,满 5 分) 听下面 5 段对话.。每段对 ...

热门内容

留学英语2

   宜搜小说搜索(b.easou.com) 【书名】留学英语精粹(天狼版) 【作者】天狼 【类别】名著 【状态】连载 【来源】xiaoshuo.com 【更新】2010-09-05已更新至108章 【本册章节】第97-108章 【简介】这里是天狼节选的留学\出国人员英语学习的精粹选本。整理者天狼,本人英语水平奇差,不足为大家教。故选本主要根据美国的《招呼英语》改编,自习使用。 开始阅读 [1]现代英语翻译知识 (续二) 1.seamless   天衣无缝   That was seamless. ...

七年级英语I’d_like_a_large_pizza

   Unit 3 I’d like a large pizza 教案示例 教学流程图 教学过程 课前活动 步骤 教师活动 学生活动 Do some research Encourage Ss to 1. search for the find the materials materials through about pizza, Internet or other especially the resources history and the 2. classify the material ...

外研社 高一英语必修一 grammar

   Module 1 My First Day at Senior High The present simple tense 一般现在时 1.一般现在时用来表示习惯性动作 一般现在时用来表示习惯性动作, 一般现在时用来表示习惯性动作 常和某些副词或副词短语连用,如 常和某些副词或副词短语连用 如: always, never, occasionally, often, usually, every day, sometimes, on Mondays, twice a year 等,也可与 也 ...

常见英语时政短语

   常见英语时政短语 1. 科学发展观   scientific outlook (thinking) on development   2. 倡导公正、合理的新秩序观   to call for the establishment of a just and equitable new order   3. 以平等互利为核心的新发展观   new thinking (outlook) on development focusing on equality and mutual benefi ...

冀教版初中英语(起始版)初二下Unit1-3点读课件

   请您在观看以下幻灯片时,点击“F5”或点击“观看放映”幻灯片,即可 便捷使用超级点读课本。 ...