荥阳三高 ?? 学年下学期高二第二次月考 ??09 荥阳三高 08?? 学年下学期高二第二次月考
英语月考试卷 英语月考试卷 月考试
时间: 时间:100 分钟 满分 120 分 小题; 第一节 单项填空 (共15小题;每小题 分,满分 分) 小题 每小题1分 满分15分 从A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  1. ?The window is dirty. ?I know. It for weeks. A. hasn’t cleanedB. didn’t clean C. wasn’t cleaned D.hasn’t been cleaned
  2. Success in business is simply knowing when to take a chance. A. in the matter of B. as a matter of face C. a matter of D. matters of
  3. In judging the quality of his work we must his youth. A. ask for B. allow for C. apply for D. search for
  4. ?It is wrong for a student to follow his teacher says. ?It’s true. I can’t agree . A.whatever; more B.no matter what; more C.no matter what; much D.whatever; much
  5. We were shocked to hear the news that two Chinese engineers were shot to death in Pakistan, worse still, third one died in hospital. A. the; a B. the; the C. / ; a D . / ; the
  6. the punishment was unjust , he would accept it without complaint. A .So long as B. Even though C. Since D . While
  7.You will be required to Mrs. Smith preparing a report. A . help; with B. assist; with C. help; to D . assist; in
  8.Everyone in the class is expected to these discussion. A .share B. join C. contribute to D .participate in
  9.She has an itch. A. to go to abroad B. going abroad C. to go abroad D . going to abroad
  10. The question at tomorrow’s meeting will be very important. A .discussed B. being discussed C. been discussed D . to be discussed
  11. you change your mind, no one would blame you. A. Were B. Should C. Will D. Would
  12.What he did was to he people. A .benefit B. of benefit C. of benefits D .benefitful
  13.Bob is the best student in his class . He a good example his classmates. A .makes, to B. does, for C. sets , to D . afford, to
  14.The murder prison for ten years. A .has been put in B. has been in C. has gone to D . has come out of
  15. I entered the room he was in his book and didn’t notice me. A .When; devoted B. while; absorbed C. when ; absorbed D . while ; devoted 完形填空( 小题; 第二节 完形填空(共20小题;每小题 分,满分 分) 小题 每小题
  1.5分 满分30分 阅读下面短文,掌握其大意,然后从
  36-55各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Yesterday evening I was watching the evening news on television. The news was about a 16 for scientific discoveries. The announcer, whose name was Ralph Story, 17 something that caught my 18 . “All great discoveries,” he said, “are made by people between the age of twenty-five and thirty.” Being a little over thirty myself, I wanted to 19 with him. Nobody wants to think that he is past the age of making any
高二英语月考试卷共 8 页??第 1 页
20 . The next day I went to the public library, spending several hours, and 21 to find the ages of famous people and their discoveries. Ralph was right. First I looked at some of the 22 discoveries. One of the earliest, the famous one that 23 that bodies of different weight 24 at the same speed, was made by Galileo when he was
  26. Madam Curie started her research that led to a Nobel Prize when she was
  28. Einstein was 26 when he 25 his world-changing theory of relativity. Well, 26 of that. Yet I wondered if those “best years” were true in other 27 . Then how about 28 ? Surely it needed the wisdom of 29 to make a good leader. Perhaps it does, but look when these people 30 their careers. Winston Churchill was elected to the House of Commons at the age of
  26. Abraham Lincoln 31 the life of a country lawyer and was elected to the government at what age? Twenty-six. But why don’t best years come after thirty? After thirty, I 32 most people do not want to take risks or try new ways in their lives. Then I thought of those famous people 33 Shakespeare and Picasso. The former one was writing wonderful 34 at the late age of fifty, 35 the latter was still trying new ways of painting when he was ninety!
  16. A. program B. prize C. conference D. report
  17. A. said B. announced C. explained D. studied
  18. A. mind B. care C. attention D. surprise
  19. A. disagree B. talk C. meet D. advise
  20. A. chance B. discovery C. research D. fortune
  21. A. happened B. wanted C. succeeded D. managed

  22. A. last B. scientific C. oldest D. modern
  23. A. found B. proved C. doubted D. showed
  24. A. disappear B. move C. meet D. fall
  25. A. invented B. developed C. published D made
  26. A. plenty B. enough C. much D. all
  27. A. fields B. science C. course D. ages
  28. A. election B. politics C. leaders D. society
  29. A. age B. brain C. living D. leadership
  30. A. finished B. won C. started D. defeated
  31. A. led B. devoted C. began D. gave up
  32. A. guess B. know C. believe D. agree
  33. A. as B. to be C. like D. about
  34. A. paintings B. idioms C. poems D. works
  35. A. when B. while C. who D. after 第三节:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 第三节:阅读理解( 小题;每小题 分 满分 分 小题 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C.D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A On October 12, 1989, some Chinese scientists were working at the computers to look for information they needed. Suddenly they saw a lot of very bright spots crossing the computers’ screens. At the same time the computers were working much slower. To find out what was happening they stopped their work to check some parts of the computers. To their horror, they found out that most of their stored information was got rid of by computer viruses(病毒)! Obviously all these computers had been infected by computer viruses. It is said that the computer viruses were made by a group of young men fond of playing tricks. They all had excellent education. They created the viruses just to show their intelligence(才智). These kinds of computer viruses are named Jerusalem (耶路撒冷) Viruses. These viruses can stay in computers for a long time. When the time comes they will attack the computers by lowering the functions 功能) damaging their ( , normal programs or even getting rid of all the information. We now come to know that Jerusalem Viruses often attack computers on Fridays and that they are spreading to a lot of computers. Among the countries that suffered computer viruses last year are Britain, Australia, Switzerland and the U.S. But fill now , how to get rid of the terrible viruses remains a problem.
高二英语月考试卷共 8 页??第 2 页

  36. The group of young men created the virus to. A. damage the computers B. tell the world that they were intelligent C. test their ability D. play a trick on operators of the computers
  37. According to the passage, computer viruses seem to. A. have been in nature for years B. exist in any computers C. be difficult to get rid of at present D. be able to be got rid of in the near future
  38. The most serious damage caused by the viruses is that. A. the computer’s functions are lowered B. the normal programs are damaged C. all the information stored in the computers is gone D. the computers infected by the viruses can no longer be used
  39. According to the passage, which of the following is true? A. Last year four countries found their computers were infected by viruses. B.The viruses will come to a new computer after staying in the old one for some time. C. Scientists are trying to find a way to get rid of the viruses. D. The Jerusalem Viruses are a great harm to human health. B Have you ever heard the old saying, “Never judge a book by its cover.”? This is a good rule to follow when trying to judge the intelligence of others. Some people have minds that shine only in certain situations. A young man with an unusual gift in writing may find himself speechless before a pretty girl when he speaks. He may not be able to find the right words. But don’t make the mistake of thinking him stupid. With a pen and paper, he can express himself better than anybody else. Other people may fool you into overestimating(过高估计) their intelligence by putting up a good front. A student who listens attentively and takes notes in class is bound to (一定会) make a favorable impression on his teachers. But when it comes to exams, he may score near the bottom of the class. In a word, you can’t judge someone by appearance. The only way to determine a person’s intelligence is to get to know him. Then you can see how he reacts to different situations. The more situations you see, the better your judgment is likely to be. So take your time. Don’t judge a book by its cover.
  40. The passage suggests that . A. a good writer may not be a good speaker B. a good writer is always a good speaker C. a speechless person always writes well D.a good writer will find himself speechless
  41.According to this passage, a student who listens attentively and takes notes in class . A. is an intelligent student B. may not be an intelligent student C. will score better in exams D. will not be a good student
  42. The passage suggests that we should judge a person’s intelligence through . A. his teachers B. his deeds in the classroom C. his appearance D. his reactions to different situations
  43. The writer of this passage wants to tell us not to. A. judge a book by its cover B. make the mistake of thinking a young man stupid C.overestimate a student’s intelligence D.judge a person’s intelligence by his appearance C Good afternoon, and welcome to England. We hope that your visit here will be a pleasant one. Today, I would like to draw your attention to a few of our laws. The first one is about drinking. Now, you may not buy alcohol (酒) in this country if you are under 18 years of age, nor may your friends buy it for you. Secondly, noise. Enjoy yourselves by all means, but please don’t make unnecessary noise, particularly at night. We ask you to respect other people who may wish to be quiet.
高二英语月考试卷共 8 页??第 3 页
Thirdly crossing the road. Be careful. The traffic moves on the left side of he road in this country. Use pedestrian crossings (人行横道) and do not take any chances when crossing the road. My next point is about litter (throwing away waste material in a public place). It is an offence (违法行为) to drop litter in the street. When you have something to throw away, please put it in your pocket and take it home, or put it in a litter bin. Finally, as regards smoking, it is against the law to buy cigarettes or tobacco (烟草) if you are under 16 years of age. I’d like to finish by saying that if you require any sort of help or assistance, you should contact your local police station, who will be pleased to help you. Now, are there any questions?
  44. The main purpose of this speech would be to . A. prepare people for international travel B. declare the laws of different kinds C.give advice to travellers to the country D.inform people of the punishment for breaking laws
  45. How many laws are there discussed in the speech? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six
  46. The underlined word contact in the seventh paragraph means . A. keep in touch with B. get in touch with C. join D. report
  47. Who do you think is most likely to make the speech? A. A policeman B. A lawmaker C. A teacher D. A lawyer D In China, if you are not married by the time you are 30, you are in for trouble : social blame and pressure from family and friends can get you down . And if you are a woman it’s even worse. Many young people get married simply to avoid censure(指责) of pubic opinion. This is a serious compromise (妥协) with their ideals . One ends up not marrying the ideal partner. There are, however, a few young people who refuse to compromise. If they can’t find a good marriage partner, they say, they would rather not marry at all. 34-year-old Wang is a university lecturer in English. She says she would not describe herself as bachelorette (独身主义者) but simply a woman who hasn’t come across the right man yet. She has sharp comments for the way in which the old generation looks at marriage. “many people think marriage is a duty?to your parents , family and society . Nobody cares whether your marriage is happy or not,” she said. “I think this is quite wrong and I intend to live and act according to my own will.” Happily for her, her parents are open-minded and don’t put pressure on her. But the same does not apply to her friends. They are constantly trying to get her together with some young man or another. She always refused politely.
  48. According to the writer, the main idea of this passage it that. A. marriage is a duty to society B. people should get married before 30 years old C. late marriage should be respected D. women should get married earlier than men
  49. Miss Wang refused to get together with some young man or another because. A. She doesn’t think he is the right man she wants B. He is either too old or too young C. He is either impolite or little learned D. He doesn’t know
 

相关内容

初中英语翻译题及答案二

   句子翻译专题二 1. 我父亲叫我努力学习。 My parents told me . 2. 我发现学好英语很容易。 I find study English well. 3. 他希望我能同他们一道去。 He me with them. 4. 我很忙,我有许多衣服要洗。 I’m very busy. I have a lot of . 5. 不知道为什么那么早就出发。 I don’t know so early. 6. 为什么不把窗户关上? Why the window? 7. 他 ...

英语学习_2009年5月CATTI二级笔译实务真题及答案_必备

   弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 2009 年 5 月二级笔译实务真题 E-C Translation Compulsory Translation There was, last week, a glimmer of hope in the world food crisis. Expecting a bumper harvest, Ukraine relaxed restrictions on exports. Overnight, global ...

高二英语单词

   UNIT1 Albert Einstein 阿伯特 "爱因斯坦(20世纪 杰出的科学家) genius n.天才;创造力 inspiration n.灵感; 鼓舞人心的人(或事物) perspiration n.汗水;出汗 Alfred North Whitehead 艾尔弗雷德 "诺思 "怀特黑 德(英国数学家) undertake vt.&vi.(undertook, undertaken) 着手做;从事;承担 analysis n. ([复]analyses)分析;分解 obvi ...

高二英语词组

   Unit 1 Phrases 1.练习描写人 practise describing people 2.有所作为 make a difference 3.来自 be from 4.因…而闻名 be known for 5.使一位科学家成功 make a scientist successful 6.想象远比知识更重要 Imagination is more important than knowledge 7.生活中没什么可惧怕的,只有去理解 Nothing in life is to be ...

高二英语选修

   高二英语选修(6)期末质量检测试题(卷) 考生注意:本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共 150 分,考 试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷:选择题( 共 85 分) 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分;满分 15 分) 1.If the speed you drive your car is beyond the limit, you will be punished. A. by which B. at which C. for which D. of whi ...

高二英语试卷

   学科网(ZXXK.COM)-精品系列资料 上学科网,下精品资料! 新世界中英文学校 2008--2009 学年度第二学期期初考试 高二英语试卷 (满分:150 分 时长:120 分钟 ) 满分: 时长: 说明:1. 考生须用黑色钢笔在答题卡上作答,用 2B 铅笔涂卡,考试结束后只交答题卷。 2. 试卷分为四部分,共 10 页。 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 35 分) 第一节:听力理解( 小题, 第一节:听力理解(共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 听 ...

高二英语上2

   Unit 2 News media Produced by Zhang Shiming 这家公司正面临着财务危机(financial crisis) 由于面临太多的困难,我们未能按时完成任务 Goals: 1. 三口气准确清晰的读出词汇表中的单词。 2. 大声流利地朗读课文(15 遍)并背诵第一段 3. 熟记下列知识点,能列出用法要点,能应用。 4. 学写一篇关于比较的文章 拓展:① 做鬼脸 ③ 面对面 ⑤ 露面 ⑦挽回面子 ⑧ 勇敢面对 ② 在…面前,面对 ④ 当着某人的面 ⑥丢面子 I ...

高二英语教案

   英 语 教 案 纪密密 Teaching Content: Mastery words and expressions: distinguished, strategy, specific, workforce, specialize in, a wealth of, lead to Oral words and expressions: introduce, address, represent, beyond Teaching Aims: 1. Learn about the oral ...

英语听力答案

   Unit 1 Click Here for Language Learning Short Conversations 1.B 2. C 3. A 4.C 5.D 6.C 7. C 8.A 9.B 10.D Long Conversation 1.A 2. B 3.B 4. D 5. A Understanding a Passage 1. A 2.A 3. C 4. D 5. D Understanding a Movie Speech 1.honored, 2.interesting 3. ...

高二英语单词(下)

   UNIT 11 solar adj.太阳的;日光的 giant adj.巨大的 n.巨人;巨物 leap n.& vi.(leapt,leapt)跳;跳跃 mankind n.人类 Watson 沃森(姓氏) Neil Armstrong 尼尔阿姆斯特朗(美国发明家) Alexander Graham Bell 亚历山大格雷厄姆贝尔 (美国发明家) Ray Tomlinson 雷汤姆林森(美国计算机工程师) constitution n.宪法 eureka interj.我找到了!我 ...

热门内容

228句经典口语句型(英语口语)

   228 句经典口语句型(英语口语) 句经典口语句型(英语口语) 228 句经典口语句型(英语口语) 最牛英语口语培训模式:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 最牛英语口语培训模式:躺在家里练口语,全程外教一对一,三个月畅谈无阻! 太平洋英语,免费体验全部外教一对一课程: 体验全部外教一对一课程 太平洋英语,免费体验全部外教一对一课程:http://www.pacificenglish.cn 1. it's up to you.(由你决定。 ;[} ) 2. i envy [羡慕 ...

纺织英语大全

   靛蓝青年布:Indigo chambray 人棉布绒植绒:Rayon cloth flocking PVC 植绒:PVC flocking 针织布植绒:Knitting cloth flocking 珠粒绒:Claimond veins 倒毛:Down pile making 平绒:velveteen (velvet-plain) 仿麂皮:Micro suede 牛仔皮植绒:Jeans flocking 尼丝纺:Nylon taffeta (Nylon shioze) 尼龙塔夫泡泡纱:Nyl ...

一口气英语第六册(第10册)

   一口气英语第十册(第10册)接待英语_上梅林傅教练:快速提高英语成绩,一对一教学诊断和咨询百度首页 | 百度空间 | 登录 上梅林傅教练:快速提高英语成绩,一对一教学诊断和咨询一口气英语、演讲式英语、刘毅英语、逆向式英语、词汇逻辑记忆、新概念英语超循环背诵指导、李阳疯狂英语、小学英语、初中英语、英语900句、走遍美国、看英文电影学英语、提升口语和听力水平 主页博客相册|个人档案 查看文章 一口气英语第十册(第10册)接待英语2006年12月22日 星期五 下午 03:0110-1. When ...

高一英语系列 语法知识归纳1

   高一英语 语法知识归纳 一、基本概念 (一) 定语从句 在复合句中作定语,修饰名词或代词的从句叫定语从句。 (二) 先行词 被定语从句所修饰的名词或代词。一般情况下,定语从句紧跟先行词。但也有因各种原因定语从句与先行词被分割的现象。 (三)关系代词和关系副词 定语从句的引导词。与先行词关系密切,因此紧跟先行词,并在定语从句中充当一个成分。关系代词有:who, whom, which, that和whose, 另外,as也可充当关系代词。关系代词在定语从句中充当主语、宾语、表语和定语。关系副词有 ...

英语四级常考单词

   absence from 缺席,不在 absence of 缺乏 access to .。。的入口,通路 acquaintance with 相识,了解 action on sth 对.。。的作用 addition to sth 增加 admission to /into 进入,入(场,学,会) admission of sth 承认 advance in 改进,进步 advantage over 优于.。。的有利条件 affection for/towards 爱,喜欢 answer to ...