高二英语选修 7 Module 5 Ethnic Culture
Objectives:
To learn about Yunnan and the ethnic culture
Step1 Lead-in
Ask students to read the title on Page 58 to predict what the article is about.
Step2 Skimming
I.Read the passage quickly and match the photos with the paragraphs. II. Read the text quickly to get the main subjects of each paragraph. Para 1: Para 2: Para 3: Para 4: Para 5: Para 6:
Step 3 Careful Reading
I.Read the text carefully and fill in the blanks with the information in the text. It is in north-west Yunnan, and is half old town and half new town. Travelling in the old town, you can see
  1. , little bridges, tiny
  2. streets and the ancient
  3. houses which bring you back into the past. It is
  4. . For example, it is the women who
  5. . Until recently, Naxi women
  6. . They like to play cards and they wear blue blouses and trousers covered by a
  7. .
Lijiang
Culture of Naxi
Language of Naxi
It is the only
  8. still in use, with a history of
  9.

  10. of Naxi
Passed from father to son, it has not changed for
  11. . In a performance of Naxi Orchestra, Naxi men played
  12. . The audience completely fell under its spell.
II.Read the passage carefully and tell whether the following sentences are true or false.
  1.When you travel in Lijiang, you can drive your car into the old town.( )
  2. The Naxi women with their babies on their backs always have interest in the tourists. ( )
  3. The old man the author met could speak not only the Naxi language, but also some English. ( )
  4. For the richer Naxi people, if you know the Naxi music, then you will be a gentleman. ( )
  5. Naxi men in the Naxi Orchestra were over 100 years old. ( )
Step4 Speaking
Role-play in pairs: Student A acts Simon and Student B acts his friend at home. Now, Student B is asking Simon about Yunnan.
Step5 Translate the phrases

  1. 有……人口
  3. ……的家园
  5. 迷失
  7.在……的山腰上
  9. 充满
  2. 在使用 4 为……感到惊讶
  6. 听起来像
  8. 被……覆盖
  10. 写日记
I.单项选择 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
  1.It’s the in this country to go out and pick flowers on the first day of spring. A.use B.custom C.habits D.customs

  2.He lives in a small house,which I think . A.furnishes with too much furniture B.is furnished with too many furnitures C.furnishes with too many furnitures D.is furnished with too much furniture
  3.A good story does not necessarily have to have a happy ending,but the reader must not be left .[2006?天津,7] A. unsatisfied B. unsatisfying C. be unsatisfying to D. being unsatisfied

  4. Can you see the man? Yes, I can.He is my neighbor Mr.Smith。who is difficult to get along with because he always keeps everyone . A.in the distance;from a distance B.at the distance;at a distance C.in the distance;at a distance D.at a distance;in the distance
  5.The book is so that everyone who has read it will it. A.fascinating;be fascinated by B.fascinating;fascinate C.fascinated;be fascinated with D.fascinated;fascinate
  6.Michael was late for Mr.Smith’s oral class this morning.
? As far as I know, he never came late to class. A.How come B.So what C.Why not
[2006?江西]
D.What for

  7.一 If your belt is too tight, it. 一 It isn’t tight at a
  11.In fact,it is a little . A.tie;loose B.tie;loosen C.1oose;loosen D.1oosen;loose
8 . The special medicine for the disease was difficult to find though everywhere A.sought B.having sought C.being sought D.having been sought

  9.You can’t see anything clearly through a telescope unless it correctly to your sight. A.adjusts B.is adapting C.adapts D.is adjusted

  10.at failing in the math exam,John wouldn’t like to talk about it to his parents. A.Disappointed C.Disappointing B.To be disappointed D.Having disappointed
l
  1.Meanwhile,with the price of paper,the factory’s economy grows rapidly. A.to go up B.going up C.goes up D.gone up

  12.The little girl took off her new skirt,and . A.folded up it B.folded it up C.unfolded it up D.unfolded up it

  13. Smith has formed the habit of a11 the doors and windows before he Mr. goes to bed. A.confronting B.fastening C.attaching D.sealing
答案: I.Para 1: Yunnan Lijiang Para 2: the old town
Para 3: Naxi ethnic group Para 4: Naxi language Para 5: Naxi music Para 6: Simon’s feeling II.
  1.canals
  2.cobbled
  3.wooden
  4.fascinating
  5. run .Naxi society
  6.inherited all property
  7.blue or black apron
  8.hieroglyphic language
  9.over 1,000 years
  10.Music
  11.eight centuries 12ancient songsIII.FFTTF IV. have a population of
  2.in use
  3. be home to
  4. be astonishment
  5.be lost
  1. in
  6. sound like
  7. on the side of
  8. be covered with 9 be filled with
  10. keep a dirayV.
  1.B
  2.D
  3.A
  4.C
  5.A
  6.A
  7.D
  8.A
  9.D
  10.A

  11.B
  12.B
  13.B
 

相关内容

高二英语选修7 Module 5 Ethnic Culture

   高二英语选修 7 Module 5 Ethnic Culture Objectives: To learn about Yunnan and the ethnic culture Step1 Lead-in Ask students to read the title on Page 58 to predict what the article is about. Step2 Skimming I.Read the passage quickly and match the photos w ...

高二英语外研版选修7Module5_Language_Points_课件1

   Period 5 Module 5 Ethnic Culture Reading Practice Culture Corner Reading Practice1. Prediction Practice1. &f Look at the title of the passage. What kind of passage do you expect it to be? No Problem B. an advertisement D. a story A. a report C. tra ...

高中英语 Module3《Literature-Introduction and cultural corner》课件 外研社版选修7

   Modulle3 Literature Introduction and Cultural Corner Charles Dickens one of the English most famous novelists 《匹克威克外传》The Pickwick Papers 匹克威克外传》 雾都孤儿》 《雾都孤儿》Oliver Twist 老古玩店》 《老古玩店》The Old Curiosity Shop 圣诞颂歌》 《圣诞颂歌》 A Christmas Carol 大卫? 《 大卫?科波 ...

高中英语必修3 Module 1Cultural corner课件

   外研版 高一 (3) Module 1 The European Union 山东 翟纪友 flag sign 欧元 1) Do you know European Union? 2) Where is it? 3) Is it one country? 4) Is the United kingdom its member? 5) How many countries were its first members? 6) Are its member countries independe ...

人教版高一英语课件Unit 19 Modern agriculture

   Welcome to our class! Unit 19 Modern Agriculture Key points in Unit 19 1. over prep. 2. do you think 3. possible adj. 4.It is/was…that … 5. as…as possible 6. where possible 7. bring in 8. depend on … 9. as well as … 10. protect from ... 11. a varie ...

高一英语Cultural_relics课件7

   Unit 1 Cultural relics back play 1. Do you know what a cultural relic is? that it is any object, building or item that was made sometime in the past. It may be many thousands of years old or it may be a few hundred; that it may or may not be valuab ...

2011年高考英语一轮复习专题06 Cultural relics(学生版)

   学科网备战 2011 届高考英语一轮复习精品资料 必修二 Unit 1 Cultural relics 一、【高考名师导航】 1. remain 高频考查词汇高考命题一般考查它作系动词的用法,2007 年山东卷就考查了 remain seated 表状 态的用法, 2009 四川卷、 山东卷又对这一考点进行了考查, 2011 届考生仍应该注意 remain 系动词用法, remain 和 stay 的区别, 用作系动词时, 意思为“保持某种状态”, 后常跟形容词作表语。 作实义动词时, st ...

2011年高考英语一轮复习专题06 Cultural relics(教师版)

   学科网备战 2011 届高考英语一轮复习精品资料 必修二 Unit 1 Cultural relics 一、【高考名师导航】 1. remain 高频考查词汇高考命题一般考查它作系动词的用法,2007 年山东卷就考查了 remain seated 表状 态的用法, 2009 四川卷、 山东卷又对这一考点进行了考查, 2011 届考生仍应该注意 remain 系动词用法, remain 和 stay 的区别, 用作系动词时, 意思为“保持某种状态”, 后常跟形容词作表语。 作实义动词时, st ...

英语:一轮复习讲义课件Unit1《Cultural relics》(新人教版必修2)

   Book 2 Unit 1 Ⅰ.高频单词思忆 Ⅰ.高频单词思忆 1.His parents died in the earthquake,but luckily he survived . 2.She did not fancy the idea of going out in the dark because she was afraid of darkness. 3.We use flowers and balloons to d ecorate our classroom on New ...

英语:1.3《Unit 1 Cultural relics(reading)》PPT课件(新课标人教版-必修2)

   新课标人教版课件系列 《高中英语》 必修2 必修 1.3《Unit 1 Cultural relics (reading)》 Reading What is a cultural relic ? A cultural relic is something that has survived for a long time, often a part of something old that has remained when the rest of it has been destroye ...

热门内容

杂七杂八【资料】_英语学习_英语写作技巧_必备_(整理)

   杂七杂八的资料,一起整理都上传了 历史无声走,潮流滚滚来。(五言律绝?潮流) 闭月偷偷乐,泥牛不进村。(五言律绝?月黄昏) 雾里看花花看月,云中游月月游云。(七言律绝?迷离境) 人遇万难何所惧,心中不灭夜明灯。(七言律诗?心灯不灭) 空山松子悄悄落,黑白盘中局局迷。(七言律绝?烂柯山悟道) 弃我去者, 弃我去者,昨日之日不可留 乱我心者, 乱我心者,今日之日多烦忧 Chapter One 文章开头句型 1-1 对立法 : 先引出其他人的不同看法,然后提出自己的看法或者偏向于某一看法, 适用于 ...

高一英语试题(附答案)

   漳州立人学校 2006 ~2007 学年高一年级期末考试 英 语 试 题 漳州立人学校高一备课组林春龙 (考试时间:120 分钟 第一部份 听力(共二节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 1.What are the two speakers talking about? A.Hobbies B.Music C.Plays 2.Where is Mr Jones now? A. at home B. at the health center 3. ...

2011年高考考试大纲(新课标)??英语

   www.yidijiajiao.com 北大清华状元、一线名师 真人在线互动家教平台 2011 年高考考试大纲(新课标)??英语 年高考考试大纲(新课标) 英语 Ⅰ 考试性质 普通高等学校招生全国统一考试是合格的高中毕业生和具有同等学力的考生参 加的选拔性考试。高等学校根据考生成绩,按已确定的招生计划,德、智、体全 面衡量,择优录取。因此,高考应具有较高的信度、效度,适当的难度和必要的 区分度。 Ⅱ 考试内容和要求 根据普通高等学校对新生文化素质的要求,依据中华人民共和国教育部 2003 年 ...

2008年高考英语试题-湖北卷[word版]

   嘉兴英语网 www.jxenglish.com 不用注册 完全免费 2008 年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(湖北卷) 英语 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅 ...

PEP英语六年级下册填空

   PEP 英语六年级下册四会单词词汇表 英语六年级下册四会单词词汇表 Unit 1: : ( ( ( ( ( )更高的 更高的 )更强壮的 更强壮的 )更年轻的 更年轻的 )更重的 更重的 ) 更瘦的 ( ( ( ( ( )更矮的 更矮的 ) 年龄更大的 )更大的 更大的 )更长的 更长的 ) (体型)更小的 体型) 体型 Unit 2: : ( ( ( ( ( ( ( ( 的 ) 发烧 )感冒 感冒 )头疼 头疼 )疼的 疼的 ) 鼻子 ) 疲劳的,累的 疲劳的, ) 生气的 )无聊的,烦人 ...