2010学年度上学期期末 上学期期末考试 2010-2011 学年度上学期期末考试
高二英语 选修⑥ 高二英语(选修⑥)试题
卷面分值: 150 分
  2.本卷要求在答题卡上作答。 考试时间: 120 分钟 说明:
  1.本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。
选择题, 第 I 卷(选择题,共 110 分)
第一部分 听力(共两节,20 小题,每小题
  1.5 分,满分 30 分) 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、 B、 C 三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
  1. How will the two speakers go to London? A. By car. B. By air. C. By train.
  2. What does the man think of the shirt? A. It looks nice. B. It’s too short. C. He likes it.
  3. When did the man last meet Jessie? A. Last month. B. Two years ago. C. Last October.
  4. Why can’t the man go swimming now? A. He must meet his professor. B. He must attend a class. C. He must go out with his girlfriend.
  5. What are the two speakers doing? A. Looking for some suitcases. B. Booking tickets for a journey. C. Checking the woman’s baggage. 第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题。从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒中。听完后,各小题将给出 5 秒种的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题
  6. What day was yesterday? A. Monday. B. Sunday. C. Tuesday.
  7. How many guests went to the party at Lisa’s home? A. Seventeen. B. Sixteen. C. Twenty
  8. With whom did the woman watch the film? A. Her brother. B. Her best friend. C. Her boyfriend. 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题
  9. Where are the two speakers? A. At a booking office. B. At a museum. C. In a record store.
  10. When will the Japanese music concert be held? B. The 30th. C. The 15th. A. The 28th.
  11. How does the man pay for the tickets? A. By credit card. B. With US dollars. C. By check. 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题

  12. What language is the woman studying in the college? A. Japanese. B. Korean. C. Chinese.
  13. What does the woman think about the language? A. It’s very hard to learn. B. It’s interesting. C. It’s difficult but interesting.
  14. Why does the woman choose the language as her major? A. She wants to do business for her company with that country. B. She wants to teach in that country. C. She wants to work in that country. 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题
  15. What is the most probable relationship between the two speakers? A. Neighbors. B. Friends. C. Strangers.
  16. What does the woman want to do? A. To buy a new camera. B. To borrow a camera. C. To get her camera fixed.
  17. Why does the man draw a map for the woman? A. Because he thinks the map will help the woman find the shop more easily. B. Because he is sure the woman will get lost without the map. C. Because he wants to show the woman that he is a real friend in need. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题
  18. Which of the following is true according to the passage? A. If you need help, please turn to your teachers. B. The traffic moves on the left side of the road in this country. C. It is against the law for anyone to buy cigarettes or tobacco.
  19. Who are not allowed to buy cigarettes? A. Children under
  16. B. Children under
  17. C. Children under
  18.
  20. What is the purpose of the speech? A. Asking for opinion. B. Making request. C. Giving advice. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 40 分) 第一节 单项填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分)
  21.Excuse me! How can I get to the nearest post office? A. Yes? B. That’s OK. C. What’s wrong? D. Pardon?
  22.I feel a bit hungry. Why not go to have bread? A. little B. any C. some D. a
  23. It is so cold. You’d better not keep the windows and the door . A. open B. opened C. to open D. opening
  24. The fuel gas, if some air, burns rapidly. A. involved in B. connected with C. mixed with D. joined in
  25. Seldom to the countryside, and . A. she goes; nor do I B. goes she; neither do I C. does she go; nor I do D. does she go; neither do I
  26. but happy, the winner raced to the end point.
A. Exhausting B. Exhausted C. Being exhausted D. To be exhausted
  27. He is about the chance of winning a gold medal in the Olympics in 20
  12. A. optional; to be held B. outstanding; being held C. obvious; having been held D. optimistic; to be held
  28. your help, I wouldn’t have achieved my goal. A. Had it not been for B. If it were not for C. Without for D. But not
  29. English has large vocabulary, hasn’t it? Yes. more words and expressions and you’ll find it easier to read and communicate. A. Knowing B. To know C. Know D. Known
  30. , and the problem would be straightened out. A. A bit more effort B. Having a little effort C. If you have a bit more effort D. There being a little effort
  31. John was studying in his room he heard someone screaming outside. A. while B. when C. since D. as
  32. I would have called on her, but I her address. A. don’t know B. hadn’t know C. didn’t know D. wouldn’t know
  33. As the plane was getting ready to take off, we all our seat belts. A. tied B. attached C. fastened D. removed
  34. Your advice that she till next week is reasonable. A. will wait B. is going to wait C. waits D. wait
  35. I will not take an umbrella with me today. it rains later on in the day? A. How B. What C. What if D. How about
  36. After graduating from a university, Li Yan her job as a teacher in the countryside. A. put up B. sped up C. set up D. took up
  37. I usually listen to the weather , though I have little faith in it. A. broadcast B. prediction C. forecast D. announcement
  38. The teacher warned us again that we should not any important information while reading the paper. A. run out of B. leave out C. bring out D. make out
  39. He doesn’t believe in the of God. A. life B. faith C. existence D. exhibition
  40.Where is my mobile phone? I remember I put it here just now. You it in the wrong place. A. must put B. should have put C. might put D. might have put 完形填空( 小题; 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C、和 D)中选出能填入相应空白处 的最佳选项。 Waiting for the airplane to take off, I was happy to get a seat by myself. Just then, an air hostess your seat? A couple would like to sit together.” The came to me and asked,” Would you mind 41 only 42 seat was next to a girl with her arms in casts(石膏), a black-and-blue face, and a sad expression. “ 43 am I going to sit there,” I thought immediately. But a soft voice spoke, “She needs help.” Finally, I 44 to move to that seat.
The girl was named Kathy. She 45 in a car accident and now was on her way for 46 . that Kathy would not be When the snack and juice arrived, it did not take me long to 47 able to 48 herself. I considered 49 to feed her but hesitated, as it seemed too 50 to offer a service to a 51 . But then I realized that Kathy’s need was more 52 than my discomfort. I offered to help her eat, and 53 she was uncomfortable to accept, she 54 as I expected. We became closer and closer in a short period of time. By the end of the four- hour trip, my heart 55 , and the 56 was really better spent than if I had just sat by myself. I was very glad I had reached 57 my comfort zone to sit next to Kathy and feed her. Love 58 flows beyond human borders and remove the fears that keep us 59 . When we 60 to server another, we grow to live in a larger and more rewarding world.
  41. A. losing B. changing C. taking D. giving
  42. A. comfortable B. suitable C. available D. favorable
  43. A. No problem B. No way C. Nowhere D. No doubt
  44. A. decided B. wanted C. regretted D. promised
  45. A. was B. would be C. used to be D. had been
  46. A. treatment B. travel C. pleasure D. business
  47. A. know B. say C. realize D. recognize
  48. A. eat B. feed C. choose D. support
  49. A. offering B. needing C. stopping D. trying
  50. A. impolite B. far C. close D. fast
  51. A. girl B. neighbor C. passenger D. stranger
  52. A. unusual B. direct C. important D. shameful
  53. A. when B. although C. since D. as
  54. A. refused B. wondered C. cried D. did
  55. A. had warmed B. had jumped C. had broken D. had cheered
  56. A. life B. money C. time D. energy
  57. A. below B. through C. across D. beyond
  58. A. seldom B. never C. hardly D. sometimes
  59. A. separate B. independent C. silent D. upset
  60. A. happen B. stretch C. wait D. continue 第三部分:阅读理解( 小题; 第三部分:阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A Daniel Defoe (about 16
  60~17
  31) was an important novelist in the English literature. When he was young, he served as a soldier and had been to Spain, Italy, France and Germany. At the same time, he went in for politics. He cared much about the development of capitalism(资本主义). He had written a lot of articles against it and he was put into prison twice for that. It was not until that he was nearly sixty that he began to write the famous novel “Robinson Crusoe”, which was published in May, 17
  09. It spread so rapidly that the story was known to every household very soon. “Robinson Crusoe” can be divided into three parts. The first part is about Crusoe’s three voyages, the second part about his hunting, hiding in caves farming and his hard struggles against nature on a small island, the third about the things which happened after his return from the island. The second part is the body of the novel, in which Robinson’s characters are clearly shown. Defoe wrote his novel in a simple style and his language is easy to understand. His novel writing set a milestone of the modern English novel. In his later part of life, He was in poor health and lived
very poorly. He died on April 24, 17
  31.
  61. How old was Daniel Defoe when he began to write his famous novel Robinson Crusoe? A. He was in his sixties. B. He was in his fifties. C. He was over
  60. D. He was sixty.
  62. Robinson Crusoe can be divided into parts and the first is about . A. two, his lonely life B. three, his characters C. three, his journeys by sea D. four, his fame
  63. “Every household” in this passage means . A. all members of a family B. all people C. every building D. persons living in the same house
  64. What was Defoe’s contribution to the English literature? A. He wrote a very interesting story. B. He made people happy while reading his story. C. He set a milestone of the modern English novel. D. He was active in politics and was against capitalism. B When several different people look at the same person, it is usual for each of them to see different things: when you alone observe one behavior or one person at two different times, you may see different things. The following are some of the factors that lead to these different senses. Each person’s senses of others are formed by his or her own cultural conditioning, education, and personal experiences. Sometimes senses differ because of what we choose to observe and how we deal with what we’ve observed. It is not necessarily true that a person’s sense is based on observations of a particular person. You observations may be totally controlled by what others have told about this person; or you may mainly center on the situation or role relationship. Most people do not use the same standard to measure their parents, their friends, and strangers. Sometimes we see only what we want to see or don’t see what may be obvious to others because of our own needs, desires, or temporary emotional states. This is a process known as selective sense. Selective sense is obviously more difficult when contradictory information is particularly obvious, but it can be done. We can ignore the stimulus “He is basically a good way so what I saw was not shoplifting.” We can reduce the importance of the contradictory information. “ All kids get into naughty behavior. Taking a book from the book store isn’t such a big deal.” We can change the meaning of the contradictory information. “It wasn’t shoplifting because he was going to pay for it later.”
  65. The first factor given by the author that affect our sense is . A. the ability of one’s hearing and seeing senses. B. cultural background and personal experience. C. experiences one learns from others. D. critical measures taken by other people.
  66. While observing a particular person, . A. one is likely to take all aspects into consideration. B. one pays more attention to his\her advantages. C. children often differ from grown-up in sense. D. one tends to choose certain ideas to look for.
  67. Observations of the same person by two people at the same time may
 

相关内容

高二英语选修

   高二英语选修( 期末质量检测试题( 高二英语选修(6)期末质量检测试题(卷) 考生注意:本试卷分第Ⅰ 考生注意:本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共 150 分,考 选择题)和第Ⅱ 非选择题)两部分, 分钟。 试时间 120 分钟。 第Ⅰ卷:选择题( 共 85 分) 选择题( 第一节:单项填空( 小题, 第一节:单项填空(共 15 小题,每小题 1 分;满分 15 分) 1.If the speed you drive your car is beyond the limi ...

高二英语选修(7)检测卷

   广州分公司白云校区 guangzhou fen gongsi 高二英语选修(7)检测卷 高二英语选修(7)检测卷 (7) 二,单项选择:( ×1=15) 单项选择:(15× = ) :( 21. Mr. Baker is busy these days, a new book. A. works on A. came English. A.no more than A. turn to A. consists of A. in A. designed for B.not more than ...

高二英语选修7单词表

   Unit 1 disability n. 伤残;无力;无能 disabled adj.伤残的 hearing n. 听力;听觉 eyesight n. 视力 △syndrome n. 综合病征;综合症状 △infantile paralysis 小儿麻痹 △Rosalyn n. 罗莎琳(女名) lap n. 跑道的一圈;重叠部分;(人坐着时)大腿的上方 ambition n. 雄心;野心 ambitious adj. 有雄心的;有野心的 dictation n. 口授;听写(的文字) △S ...

高二英语选修7单词表

   高中英语选修 7 单词表 Unit 1 伤残;无力;无能 伤残的 听力;听觉 视力 △综合病征 大腿的上方 雄心;野心 有雄心的 口授;听写 吵闹的;嘈杂的 适合的;适宜的 项目;进入;入口 有益的;受益的 换句话说 笨拙的 △碰撞;撞击 外向的;外出的 使适应;改编 适合 长凳 切去;省略;停止 显微镜 上气不接下气 缺席;不在某处 同类的;同伴 使……不悦;惹恼 颇为生气的 △烦恼 总而言之 公司;坚定的 软件 闲坐着 和;也 鹦鹉 大容器;缸;大桶 陆龟;龟 在很多方面 心理(学) 精 ...

高二英语选修6第一学期期末考试

   高二英语选修 6 第一学期期末考试 英语( 英语(选修 6)试题 第一部分: 共二节; 第一部分:英语知识运用 ( 共二节; 满分 40 分 ) 小题; 第一节 单项填空 ( 共 20 小题; 每小题 1 分, 满分 20 分 ) 1. It is so cold in the room. Would you mind me the door? A. close B. to close C. closing D. closed 2. I am still suffering from a f ...

高二英语选修7 Unit3(ppt)

   Have you seen plants and animals that live under the sea? Where did you see them? Use the list below to help you. on a snorkeling trip at an aquarium on a boat tour in books in films on TV nature programmes on the internet In group, make a list if ...

高二英语选修7期中质量检测题(卷)

   期中质量检测题( 高二英语选修 7 期中质量检测题(卷) 第一部分: I. 单项选择 (每小题 1 分,共 15 分) 从 A.B.C.D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑. 1. We'd like you to start work in our company tomorrow if pos sible. I'm sorry, but I can't possibly start until next Monday. _ ? A. Do you agr ...

高二英语(选修八)unit 1 period 1

   Unit 1 up land of diversity A Period 1 Warming What can you see in these pictures? How much do you know about USA? General Knowledge Quiz about the USA Choose the best answer: 1) How many states are there in the USA? B A. 49 B. 50 C: 51 D: 4 ...

人教版高二英语选修6 Unit1 Art 全单元教案

   The First Period Reading Teaching goals 教学目标 1. Target language 目标语言: 重点词汇和短语 Realistic, abstract, religion, religious, sculpture, gallery, belief, consequent, consequently, aim, symbol, value, focus, possession, convince, impressionism, impression ...

人教版高二英语选修6 Unit 4 Global warming 全单元教案

   Unit 4 Global warming Ⅰ. 单元教学目标 技能目标 Skill Goals ▲Talk about global warming, pollution and the importance of protecting the earth ▲Practise expressing agreement, disagreement, blame and complaint ▲How to use“it” for emphasis in a sentence ▲Write an ...

热门内容

2011职称英语理工类(B)模拟试题及参考答案

   〓参考答案〓 参考答案〓 1 6 11 16 21 26 31 36 41 46 51 56 61 D B C C B E B D C E D D C 2 7 12 17 22 27 32 37 42 47 52 57 62 A B D C A A C A C F B B B 3 8 13 18 23 28 33 38 43 48 53 58 63 B A B B C E A D D B A B D 4 9 14 19 24 29 34 39 44 49 54 59 64 C D A A D ...

高二英语阅读理解题

   高二阅读理解练习(一) 阅读理解练习( I,阅读理解 A A teacher of English as a second language is the 2004 Teacher of the Year in the United States. Kathy Mellor of Rhode Island will spend the next year as an international spokeswoman for education. President Bush and his ...

2011届高考英语第一轮语法复习检测试题7

   第 7 章 动词不定式 一.相关知识点精讲: 相关知识点精讲: 1. 不定式作补语 1) 有些有动词+宾语+不定式的结构。例如: advise allow cause challenge command compel drive 驱使 enable encourage forbid force impel induce instruct invite like/love order permit make let have want get warn persuade request sen ...

嵌入式英语词汇查询手册

   嵌入式英语词汇查询手册 ASIC(专用集成电路) Application-Specific Integrated Circuit. A piece of custom-designed hardware in a chip. 专用集成电路.一个在一个芯片上定制设计的硬件. address bus (地址总线) A set of electrical lines connected to the processor and all of the peripherals withwhich it ...