嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
高二英语:阅读专题训练( ) (新人教版必修 ) 高二英语:阅读专题训练(
  8) 新人教版必修
  3) (
A Britain’s oldest man made his first visit to London yesterday at the age of 1
  01. Mr. John Evans had never found the time or money to make the trip from his home in Forest Fach, near Swansea. But, when British Rail offered him an all-expenses-paid birthday trip to the capital he just could not refuse. He arrived at Paddington Station and smartly turned out in his best suit, favorite Panama hat and a red rose in his buttonhole. “It’s very exciting. There’s no doubt about it,” he said. Until yesterday he had never been far from home, except for one trip to Aberdeen. “But I’ve been on the seas to that faraway land called Ilfracombe 21 miles from home,” he joked. Mr Evans, who spent 60 years working as a miner in South Wales, almost made the journey to London once before, at the turn of the century. “There was a trip to the White City but it was ten shillings return from Swansea ? too much I thought. All my money went to the family then,” he said. [来源:学*科*网] During the next two days Mr. Evans will be taken on a short tour of London to see the sights. Top of his list is a visit to the House of Parliament organized by his MP, Mr. Gareth Wardell. [来 源:学。科。网 Z。X。X。K] The only arrangement he does not care for is the wheelchair provided for him if he gets tired. “I don’t like the chair ? people will think I am getting old. ” h e said. His secret for a long and healthy life has been well publicized ? no wine, no tobacco and no anger. Before setting off from Swansea with his 76-year-old son, Amwell, he said jokingly, “I’m glad to see they’ve given me a return ticket. ”[来源:学科网]
  1. The very reason tha t Mr. Evans didn’t go to see the world is that . A. he had already been on the seas to Ilfracombe B. he was too busy to go too far away from home C. he couldn’t afford both the time and the money D. he believed “East or west, home is best”
  2. Mr Evans didn’t like the wheelchair simply because . A. he was not used to traveling in it
第 1 页 共 6 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
B. the wheelchair was of poor quality and not easy to operate C. he actually preferred walking to sitting in it at home[来源:学科网 ZXXK] D. he thought he was still young enough to manage the trip
  3.Which of the following is NOT true according to t he passage? A. Mr. Evans had to work hard to raise his family when young. B. The trip to London excited Mr. Evans very much. C. Mr. Evans could not really enjoy the trip because of his age. D. Humor was one of Mr. Evans’ characters.
  4.The probable explanation to Mr. Evans’ long life lies in . A. his good living habits C. his sticking to his hometown B The Queen’s English is now sounding less upper-class, a scientific study of the Queen’s Christmas broadcasts had found. Researchers have studied each of her messages to the Commonwealth countries since 1952 to find out the change in her pronunciation from th e noble Upper Received to the Standard Received. Jonathan Harrington, a professor at Germany’s University of Munich, wanted to discover whether accent (口音) changers recorded over the past half century would take place within one person. “As far as I know, there just is nobody else for whom there is this sort of broadcast records,” he said. He said the noble way of pronouncing vowels (元音) had gradually lost ground as the noble upper-class accent over the pas t years. “Her accent sounds slightly less noble than it did 50 years ago. But these are very, very small and slow changes that we don’t notice from year to year. ”[来 源:Zxxk.Com] “We may be able to relate it to changes in the social classes,” he told The Daily Telegraph, a British newspaper. “In 1952 she would have been heard saying ‘thet men in the bleck het’. Now it would be ‘that man in the black hat’. And ‘hame’ rather than ‘home’. In the 1950s she would have been ‘lorst’, but by the 1970s ‘lost’. ” The Queen’s broadcast is a personal message to the Commonwealth countries. Each Christmas, the 10-minute broadcast is put on TV at 3 pm in Britain as many families are
第 2 页 共 6 页
B. his hard working for the family D. his living conditions near the Swansea
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
recovering from their traditional turkey lunch. (传统火鸡午餐). The results were published (发表) in the Journal of Phonetics. [来源:学科网 ZXXK]
  5. The Queen’s broadcasts were chosen for the study mainly because . A. she has been Queen for many years B. she has a less upper-class accent now C. her speeches are famili ar to many people D. her speeches have been recorded for 50 years
  6. Which of the following is an example of a less noble accent in English? A. “duaty” B. “citee” C. “hame” D. “lorst”

  7. We may infer from the text that the Journal of Phonetics is a magazine on . A. speech sounds C. TV broadcasting
  8. What is the text mainly about? A. The relationship between accents and social classes. B. The Queen’s Christmas speeches on TV. C. The changes in a person’s accent. D. The recent development of the English language. C . Something in chocolate could be used to stop coughs and lead to more effective medicines, say UK researchers. Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present. The Imperial College London researchers who published their results online said the discovery could lead to more effective cough treatment. “While coughing is not necessarily harmful(有害的) it can have a major effect on the quality of life, and this discovery could be a huge step forward in treating this problem,” said Professor Peter Barnes. Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine or placebo, a pill that contains no medicine, during the experiment. Neither the volunteers nor the researchers knew who received which pill. The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs.
第 3 页 共 6 页
B. Christmas customs D. personal messages
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
The team found that, when the volunteers were given theobromine, the capsaicin need to produce a cough was around a third higher than in the placebo group. When they were given codeine they need only slightly higher levers of capsaicin to cause a cough compared with the placebo. The researchers said that theobromine worked by keeping down a verve activity(神经活动), which cause coughing. They also found that unlike some standard cough treatments, theobromine caused no side effects such as sleepiness.
  9. According to Professor Barnes, theobromine . A. cannot be as effective as codeine B. can be harmful to people’s health C. cannot be separated from chocolate D. can be a more effective cure for coughs
  10. What was used in the experiment to cause coughing? A. Theobromine. B. Codeine. C. Capsaicin. D. Placebo.

  11. We learn from the text that volunteers in the experiment . A. were patients with bad coughs B. were divided into the three groups[来源:Zxxk.Com] C. received standard treatments[来源:学&科&网 Z&X&X&K] D. suffered little side effects
  12. Which of the following would be the best title for the text? A. Codeine: A New Medicine C. Cough Treatment: A Hard Case B. Chocolate May Cure Coughs D. Theobromine Can Cause Coughs
第 4 页 共 6 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用

  1. C
  2. D
  3.C
  4.A 细节理解题。从第一段第二句话“…never found the time or money…”可知。 细节理解题。从第六段第二句话“…people will think I am getting old…”可知。 细节理解题。从第二段,尤其是最后一句话可知。 细节理解题。从第六段最后一句话“…no wine, no tobacco and no anger”可知。

  5. D。 细节理解题。 第二段最后一句 As far as I know, there just is nobody else for whom there is this sort of broadcast records 可知只有女王的讲话录音完整,具有研究的价值。
  6. B。细节判断题。从文章第三段第一句 He said the noble way of pronounci ng vowels (元音) had gradually lost ground as the noble upper-class accent over the past years. 可知,研究者主要 是研究女王发音的元音的变化。四个选项中只有 B 项中的元音没有变化,其余三个在第四 段可以看出现在都有变化。[来源:学_科_网]
  7. A。推理判断题。从文章德内容得知,研究者是研究女王 50 年来口音的变化,属于语音 类的研究,所以研究成果应刊登在语音学杂志上。由此推断 Journal of Phonetics 是一本有关 语言方面的杂志。 8C。主旨大意题。文章开头一句 The Queen’s English is now sounding less upper-class, a scientific study of the Queen’s Christmas broadcasts had found . 就是文章的中心句,其后内容 就是围绕这一话题展开的,故主要是讲述一个人口音随着时间的变化。
篇是一篇科普性读物。选材于医学的某一方面的研究――对巧克力中 theobromine(可 可碱)独特的治疗咳嗽的功效的对比研究,证明 theobromine(可可碱)是未来有效的治疗 咳嗽的良药。 9 D。推理判断题。从第二段的 Their study found that theobromine, found in cocoa, was nearly a third more effective in stopping coughs than codeine, which was considered the best cough medicine at present. 可看出 th eobromine 比 codeine 更有效, 判断 A 项错误。 既然它用来止咳, 改善人们的生活质量,所以 B 项错误。在第一段提到了 heobromine 是从 chocolate 里提炼出 来的,所以 C 项错误。故正确答案是 D 项。[来源:学科网] 10C。细节理解题。A、B、D 三项中的物品是用来做实验的物品。在文章第四段最后一句 The researchers then measured levels of capsaicin, which is used in research to cause coughing and as a sign of how well the medicine are stopping coughs. 可知 Capsaicin(辣椒素)用来引起 咳嗽和作为这些药物如何止咳的依据。
第 5 页 共 6 页
嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用
11B。推理判断题。从第四段首句 Ten healthy volunteers(志愿者) were given theobromine, codeine o r placebo, a pill that contains no medicine, during the experiment. 可知实验中每组人 吃一种所给的物品才能看出止咳的效果,故需要三组志愿者。 12B。归纳主旨题。本文主要介绍 chocolate 中含有的一种成分 Theobromine 能有很好的止咳 效果,所以该题的正确答案为 B
第 6 页 共 6 页
 

相关内容

高二英语:阅读专题训练(8)(新人教版必修3)

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 高二英语:阅读专题训练( ) (新人教版必修 ) 高二英语:阅读专题训练(8) 新人教版必修 3) ( A Britain’s oldest man made his first visit to London yesterday at the age of 101. Mr. John Evans had never found the time or money to make the trip from his ho ...

高二英语:阅读专题训练(7)(新人教版必修3)

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 高二英语:阅读专题训练( ) (新人教版必修 ) 高二英语:阅读专题训练(7) 新人教版必修 3) ( A A punctual person is in the habit of doing a thing at the proper time and is never late in keeping an appointment. The unpunctual man, on the other hand, neve ...

高二英语:阅读专题训练(3)(新人教版必修3)

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 阅读专题训练( ) 高二英语 阅读专题训练(3)新人教版必修 3 A Many years ago my student asked me the question, "Mrs. Kindred, why do you teach?" Without taking time to reflect, I answered, "Because someday I might say someth ...

高二英语:阅读专题训练(5)(新人教版必修3)

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 高二英语:阅读专题训练( ) (新人教版必修 ) 高二英语:阅读专题训练(5) 新人教版必修 3) ( A Saturday, October 7th, was a marathon of sad tasks for Anna Politkovskaya. Two weeks earlier, her father, a retired official in the department of foreign affa ...

英语:unit3 the million pound bank note-vocabulary and useful expressions学案(新人教版必修3)

   高考资源网( www.ks5u.com) ,您身边的高考专家 NoteUnit 3 The Million Pound Bank Note- Vocabulary and Useful Expressions 学案 重点单词 1. amount 【课文原句 A rich person gives you a large amount of money to use as you like.What will you do? 课文原句】 课文原句 (P17) 【名师点拨 名师点拨】amount ...

高一英语:unit 1 综合巩固提高(新人教版必修2)

   高一( 高一(上)英语必修二 Unit1 Cultural relics 综合提高 英语必修二 一. 单项选择 (15 分) 1.The employee you had been thinking highly dishonest. A. of proving B. of proved C. of to prove D. of being proved. 2.The police him to see if he had a gun. A. searched for B. searched ...

高一英语 完形填空12篇(详细解释) 新人教版必修1

   例题精选 [例 1] Mrs. Jones was over eighty, but she still drove her old car like a woman half her age. She loved driving very fast, and was proud of the fact 1 she had never, in her thirty-five years of driving, been punished Then one day she nearly 3 2 ...

新人教版必修1 高中英语 U1 Friendship教案

   Teaching Plan Topic: Friendship Unit 1 Language knowledge ① 话题:熟悉有关 Friends and friendship, how to make friends 和 how to make friendship 的话题。 ② 功能:在日常交际中有效使用得体的语言表达态度: (a)同意和不同意:I agree; I think so; Exactly; I don’t agree; I don’ t think so; I’m af ...

高一英语 人教版 必修1 参考教案

   Unit 1 Friendship Teaching goals: *语言知识 语言知识 1. to talk about friends and friendship, and interpersonal relationship 2. to practise expressing attitudes, agreement and disagreement, and certainty 3. to master some sentences about giving advice 4. t ...

高一英语人教版必修4 unit 2 working the land (reading)

   Unit 2 Working the land Enjoy a Poem Farmers weeding at noon, Sweat down the field soon. Who knows food on a tray, Due to their toiling day. A Pioneer for All People Fast - Reading: main idea of each paragraph. Para. 1 2 3 4 Main Idea H i s appeara ...

热门内容

怎样猜英语单词的意思

   怎样猜英语单词的意思 在英语阅读中,我们自然会遇到许多生词。这时,许多人立即翻阅字典, 在英语阅读中,我们自然会遇到许多生词。这时,许多人立即翻阅字典,查找 词义。其实,这种做法是不科学的。它不但费时费力,而且影响阅读速度。 词义。其实,这种做法是不科学的。它不但费时费力,而且影响阅读速度。事 实上, 实上,阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落有着互相制约的关 我们可以利用语境(各种已知信息)推测、判断某些生词的词义。 系。我们可以利用语境(各种已知信息)推测、判断某些生词的词义。 ...

英语日常交际口语

   Absolutely impossible! 绝对不可能的! All I have to do is learn English. 我所要做的就是学英语。 Are you free tomorrow? 你明天有空吗? Are you married? 你结婚了吗? Are you used to the food here? 你习惯吃这儿的饭菜吗? Be careful. 小心、注意。 Be my guest. 请便、别客气。 Better late than never. 迟到总比不做好。 ...

09年中考英语并列复合句与状语从句试题

   初中英语分类练习 ??并列复合句与状语从句 并列句专练 Ⅰ. 从方框中选择适当的词完成句子。 and, but, so, or, then 1. They are happy they deserved their happiness. 2. Hurry you will miss the plane. 3. I like chocolate, it is bad for teeth. 4. I wanted to know the answer, I went to ask him. 5. ...

大学英语教程

   北大版 大学英语教程 第一册 Objectives By the end of the unit, students will be better able to " talk and write about the importance of creativity and imagination during college study; " use about 30 new words and 10 new phrases and expressions in brief conver ...

大学英语2 第5课

   大学英语精读第二册 05 大耳朵英语 http://www.ebigear.com 2005-09-30 00:33:31 【打印】 Previous Unit | Next Unit | Back Unit Five Click the button to listen to the text Seen through the eyes of a young friend Einstein was a simple, modest and ordinary man THE PROFESSO ...