海 淀 区 高 三 年 级 第 一 学 期 期 末 练 习

注意事项: 注意事项:

20
  11.01
考试时间 分钟。 本试卷共 12 页,共 150 分。考试时间 120 分钟。
  1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。
  2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。
  3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准,修 改时用橡皮擦除干净。非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答题区 域内作答,未在对应的答题区域内作答或超出答题区域作答的均不得分。
第一部分:听力理解(共三节, 第一部分:听力理解(共三节,30 分)
第一节(共5小题;每小题
  1.5分,共
  7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将 听一遍。 易(细节)
  1. Where does the woman prefer to live?(W: I would like a house in a suburb…) A. Inside the city. B. In a suburb. C. Near her office. 易(细节)
  2. Which is the sign the man saw just now? (M: ….We can only turn left on this road.)
A. B. C. 易(推断)
  3. Where did this conversation take place? (Visiting hours are over now. You must leave, so your wife can get some rest.首句) A. In a school. B. In a kindergarten. C. In a hospital. 中 (推断) On which day are movie tickets the cheapest? (…discount,
  4. …we can give you 30% off on Monday and 50% off on Wednesday.) A. Sunday. B. Monday. C. Wednesday. 难(意图)
  5. What does the woman mean? (W: Why don’t we stop by her place and see how she is coming along recently? At this time of day, it’s unlikely she’s not at home.) A. They should drop in on Sally. B. Sally will recover in a week. C. Sally’s unlikely to be home now. (Key:
  1. B
  2. B
  3. C
  4. C

  5. A)
第二节(共10小题;每小题
  1.5分,共15分) 英语第 1 页(共 12 页)
听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将 给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。 易(细节)
  6. What will the speakers have in a Chinese restaurant?(M: We can have brunch in a Chinese restaurant for a change.…W: All right.Come on. ) A. Breakfast. B. Lunch. C. Brunch. 易(细节)
  7. What is the weather like today?(It's warm today, much warmer than yesterday) A. Warm. B. Cold. C. Windy. 听第7段材料,回答第8至9题。 易(细节)
  8. Where was the woman born? (W: Well, I was from Australia,…) A. In Australia. B. In the United States. C. In Chile. 易(推断)
  9. How old was the man when he returned to the United States? (M: I was born in California, and we lived there until I was seven…. we spent a total of ten years in Germany and Japan, and then we returned to the States,) A.
  20. B.
  17. C.
  15. 听第8段材料,回答第l0至12题。 中(细节)
  10. Why is the man nervous now? (Tomorrow I’m taking my driving test once again. I’ve already failed it twice before, so I’m really nervous.) A. He is uncertain about the coming test. B. He has not studied the traffic rules yet. C. He has failed his driving test three times. 难(推断)
  11. How did the man probably feel before the second test? (I was quite disappointed about the second test, though. That time I had studied all the rules and had practiced driving for ages, but I still failed.) A. Disappointed. B. Confident. C. Nervous. 易(推断)
  12. Why did the man fail the second test? (This was because when I was driving along, a dog suddenly appeared in front of my car. I hit it before I could stop the car. I wonder what will happen tomorrow. ) A. He broke a lot of traffic rules. B. He hadn’t practiced long enough. C. He couldn’t deal with something unexpected. 听第9段材料,回答第l3至15题。 易(细节)
  13. Which is a reason for animal disease spreading? (One is the increased international trade in animals and animal products. The other is the movement of people and animals from country to country.) A. The movement of people and animals between countries. B. The mistaken measures against the diseases. C. The increasing number of animals. 英语第 2 页(共 12 页)
难(推断)
  14. How many diseases are mentioned in the conversation? (Bird Flu; SARS;foot-and-mouth disease) A. One. B. Two. C. Three. 中(意图)
  15. What is the purpose of the radio programme? A. To introduce an expert on agriculture. B. To warn listeners against animal products. C. To draw public attention to animal diseases.
(W 的四个问题:Would you please tell our listeners something about diseases recently spreading
among animals? How can we prevent and treat animal diseases? Do animal diseases kill human beings? How about the other animal diseases?) (Key:
  6. C
  7. A
  8. A
  9. B
  10. A
  11. B
  12. C
  13. A
  14. C
  15. C )
第三节 (共5小题;每小题l.5分,共
  7.5分) 听下面一段独白,完成第l6至第20五道小题,每小题仅填写一个词。听独白前,你将有20 ... 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有60秒钟的作答时间。这段独白你将听两遍。
Tips on exam preparation ★ Get a schedule?List the exams, including ★ Keep it 16 and times.
17 ?Write down the main points. 18 breaks every 19 minutes. 20 .
★ Restrict time?Take
★ Calm down?Calm down, drink water, sleep more and eat
中(细节)
  16. …all the exams you are taking including dates and times. 中(细节)
  17. Keep it brief?…Write down dates and the main points of… 难 (信息加工)
  18.-
  19. Reviewing in 20 minutes is usually advisable as any more than that will make
you bored. Taking regular breaks…
中(细节)20…. eat properly…
(Key:
  16. dates
  17. brief
  18. regular
  19. 20/twenty
  20. properly )
第二部分:知识运用(共两节, 第二部分:知识运用(共两节,45 分)
单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 第一节 单项填空 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 英语第 3 页(共 12 页)
易(代词、形容词)
  21. ?Hurry up! There’s a bus coming! ?Why run? There will be one in two or three minutes. A. another B. other C. the other D. any other 难(时态)
  22. ?The constant noise around here me crazy! ?Calm down. It’s no use complaining. A. drove B. drives C.is driving D. had driven 难(语态)
  23. It puzzles him why people here are so interested in what his job is. He that question frequently. A. has asked B. gets asked C. is asking D. was asked (get 被动句) 中(情态动词)
  24. ? Sunny had to give a speech in front of 500 people yesterday. ?Whew! That’s a big audience. She have been nervous. A. must B. would C. might D. could 易(状从)
  25. ?I like your new shoes! ?Thanks. I had to try on almost a dozen pairs I decided to get them. A. as B. when C. after D. before (before 的用法) 易(倒装-谓语)
  26. under the tree was a charming girl aged about seventeen and eighteen. A. Sat B. Sitting C. To sit D. Sit 难(定从)
  27. There were several messages from people, most of I didn't know, on my answering machine when I got home. A. those B. which C. whom D. them 易(时态)
  28. Madonna many albums and will probably make many more. A. records B. recorded C. had recorded D. has recorded 中(名从)
  29. Education is remains when we have forgotten all we have been taught. A. whether B. how C. that D. what 难(虚拟)
  30. ?Tom is very upset. I wish I him the disappointing news. ?I told you not to, but you wouldn’t listen. A. didn’t tell B. hadn’t told C. haven’t told D. wouldn’t tell 难(非谓-宾补)
  31. The movie was so terrifying that she kept her eyes through most of it. A. covering B. covered C. having covered D. being covered (过去分词做宾补小结) 难(名从)
  32. the little boy knows so much about nature really surprises his teachers and classmates. C. That D. What A. How B. Why 难(状从)
  33. According to some studies, EQ is important, if not more important than IQ. A. so B. very C. even D. as 中(短语动词)
  34. While studying, fix your mind on what is really important, or you will remembering nothing. A. end up B. take up C. lead to D. stick to (常见短语动词小结) 难【 (非谓)动词-定语】
  35. Scientists have created the world’s smallest “snowman”, about a fifth of the width of a human hair. A. measuring B. measures C. measured D. to measure measure: 英语第 4 页(共 12 页)
(Key:
  21. A
  22. C
  30. B
  31. B
  32. C

  23. B
  33. D

  24. A
  34. A

  25. D
  26. B
  35. A )

  27. C

  28. D

  29.
D
完形填空(共 20 小题;每小题
  1.5 分,共 30 分) 第二节 完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 “Meg, we need to talk.” “Sure thing, Dad.” “I have been to the 36 several times over the last few days, and well, Meg, I have a brain cancer.” “Okay.” “Just okay?” “Yep, just okay.” It was the second half of my senior year, that 37 in a girl’s life when all the really big exciting events are happening. My final performance, my eighteenth birthday and my graduation, all 38 my mind in just two short months. By my final performance Dad couldn't really give his full 39 on it, but he was there. He bravely sat through my birthday dinner, and he 40 to get out of the hospital for my graduation. 41 those months, we both were caring about the same thing?me. His doctor said that by 42 on all my future events, it kept my dad 43 longer. Nine days after my high school graduation, my father died. For the next two weeks after his 44 , I didn’t leave my room. Finally, my mom came in, opened my blinds(百叶窗) and gave me a letter. It was from my father’s doctor. He wrote about how my father 45 him to change his life and the way he worked. “… He was not 46 a patient to me. He 47 more for the people 48 . I have never met someone who put everyone else first. He around him than he did his own was the type of person I 49 to be.” I was 50 . I came to know what I should do. Days later, I got a job as a summer camp counselor. I 51 everything I had to these little kids, and slowly they helped to heal me without even 52 what they were doing. Their some of mine. innocence had helped me 53 That summer 54 parts of the life my father led in his last few days. I had learned the 55 lesson my father was teaching me?in order to lead a fulfilling life, you must learn how to give of yourself to others. 易(名词)
  36. A. doctor B. baker C. teacher D. lawyer →I have a brain cancer.” Dad 得知自己得了癌症,这应该是从医生那里获悉的。 中(名词)
  37. A. time B. goal C. story D. thing →分析此句的结构 year,... when...,可以判断要填入的词是代替前面 year 的,故 应选 time 难(动词)
  38. A. sharpened B. changed C. occupied D. influenced →从上文中看出,作者 I 对 Dad 的病情表现淡漠,原因是脑子里装的全是自己太多 的所谓的大事。所以应选 occupied “事情占据了大脑” 。 难(名词)
  39. A. congratulation B. presentation C. description D. concentration → couldn’t really give full … on it, but he was there. Dad 在 performance, birthday dinner 和 graduation party 三件事上的表现,看出 Dad 对 I 的关注。 英语第 5 页(共 12 页)
presentation --难(动词)
  40. A. failed B. intended C. decided D. fought →前一句中的 bravely,和后面的 get out of hospital fight to do sth. /struggle to do sth. 挣扎着做某事 易(介词)
  41. A. Since B. After C. During D. With → since + 点时间; with “随着”;后面的时态是过去进行时 were caring about the same thing,显然是“在那几个月里”,而不是 “在那些月以后” 。 难(动词)
  42. A. depending B. focusing C. insisting D. counting → 照应第 39 题的 D. concentration Dad 在 performance, birthday dinner 和 graduation party 三件事上的表现,看出 Dad 对 I 的关注。 易(形词)
  43. A. alive B. active C. awake D. calm →Dad 的病情,对 I 的关注和下文的 died D. funeral 中(名词)
  44. A. recovery B. treatment C. ceremony →For the next two weeks after his , I didn’t leave my room. 联系上文中 died 和 funeral 的词义即可选定。ceremony “仪式” ,词义过于广泛,不够具体。 中(动词)
  45. A. forced B. inspired C. persuaded D. begged →根据下文引号内医生所说话的内容,即可判断答案是 inspired, 谁也没有劝他改 变什么,所以用不到 persuade 和 forced 易(副词)
  46. A. even B. just C. always D. yet → not just =not only,从后面的话里看出 Dad 是病人,但并
 

相关内容

2010-2011八年级下册英语期中测试试卷分析

   2010-2011 学年度下期期中素质测试卷八年级英语 试卷分析 黄燕 本次英语期中考试,一共涉及了 2 个单元的内容。满分为 120 分,听力(25 分)和笔试 (95 分)两个部分。从单项选择,完型填空,阅读理解,词汇部分,情景交际,综合填空和书 面表达七个部分来考查。 一、学生答题情况分析 我所教的两个班级是八年级一班和八年级二班,每个班仅有少数成绩较好的同学,绝 大多数学生属于基础较差的学生, 两极分化现象很严重。 本次考试两个班共有几名同学达到 了优秀, 发挥较好。 尤其是女同学成 ...

《疯狂英语?阅读版》2010年第11期

   若即.若离 In true love the smallest distance is too great, and the greatest distance can be bridged.?Hans Nouwens As a child, I remember hearing the proverb, “Absence makes the heart grow fonder.” How true, I thought. Then, in university, I read a poem ...

吴耀武2011英语导学讲义10.20

   I will not give you a fish but tell you how to fish… 2011 考研英语导学班讲义 主讲: 吴耀武 主讲 共同探讨英语人生 量身定做学习计划 紧紧把握考试脉搏 传授英语应试策略 奠定良好心理基础 培养进取人生态度 2009 年 10 月 1 主讲教师简介 吴耀武:著名英语教学与测试专家;西安外国语大学国际学院副院长;全国公共 吴耀武 英语等级考试(PETS)考官;陕西省高考英语阅卷中心组副组长;西安外国语 大学语言测试研究中心副主任; 多次 ...

2010-2011北京密云初三一模英语试题

   中考网 www.zhongkao.com 中国最大的教育门户网站 中考网 www.zhongkao.com 中考网 www.zhongkao.com 中国最大的教育门户网站 中考网 www.zhongkao.com 中考网 www.zhongkao.com 中国最大的教育门户网站 中考网 www.zhongkao.com 中考网 www.zhongkao.com 中国最大的教育门户网站 中考网 www.zhongkao.com 中考网 www.zhongkao.com 中国最大的教育门户网站 ...

2011.04大学英语B阅读理解 (3)带中文翻译,答案

   交际英语( 月网考) 第一部分 交际英语(2011 年 04 月网考)全翻译版 套模拟题, 个标成红色的题目,重点复习。此部分单词简单, 包含 2011 年版新大纲的 9 套模拟题,45 个标成红色的题目,重点复习。此部分单词简单,情景对 多温习几次,容易突击消化.考试 尽量拿满分. 话,多温习几次,容易突击消化 考试 5 题 15 分,尽量拿满分 1.--Have a cup of tea, ? 你需要来杯茶吗? --Thanks a lot. 非常感谢。 A don’t you B ha ...

2011.04(2)大学英语B阅读理解(2)必考一篇(全中文翻译)

   阅读理解(2)( 月网考) 第二部分 阅读理解 (2011 年 04 月网考)全翻译版 2011 年版新大纲 9 套模拟题 18 篇阅读理解(必考一篇) ,出现在考试中阅读部分的第二篇,小抄或硬背, 必须掌握,原题出现,答案位置不变,15 分不可以丢失。 Passage 1 The French Revolution broke out in 1789. At the time France was in a crisis. The government was badly run and ...

2011-学习资料大全:2010年大学英语四级词汇表(新大纲)(word版)

   满分四六级英语网 www.cetcet.com 独家整理 知识改变命运 勤奋塑造成功 整理人 时间 落叶 2011-4-15 天才是百分之九十九的勤奋加百分之一的灵感 本资料有满分四六级英语网 www.cetcet.com 独家整理提供。 独家整理提供。 下载。 更多四六级复习资料请到 www.cetcet.com 下载。 祝大家顺利通过四级考试。 祝大家顺利通过四级考试。 2010 年大学英语四级词汇表 abandon vt.丢弃;放弃,抛弃 ability n.能力;能耐,本领 abno ...

2010-2011学年度第二学期上佳市小学英语科组工作计划学习必备

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了”。为什么有好多学生对英语的学习都感 到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一样都是一种语言,为什么你说汉语 会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中,如果你在伦敦呆上半年,保准说起英 语来会非常流利。但很多中学生没 ...

2011词汇发散记忆_史上最强的英语单词记忆法(101?200)全_【强烈推荐】

   右脑王英语学习机, 右脑王英语学习机,30 天学不会英语全额退款官方网站 www.kentaji.cn 史上最强的英语单词记忆法(101?200)全 词汇发散记忆 史上最强的英语单词记忆法 ? 全 右脑王英语学习机 30 天学不会英语 无效退款 官方网站 www.kentaji.cn 右脑王英语学习机, 右脑王英语学习机,30 天学不会英语全额退款官方网站 www.kentaji.cn 右脑王英语学习机 30 天学不会英语 无效退款 官方网站 www.kentaji.cn 右脑王英语学习机, ...

2011-学习资料大全:2010年6月大学英语四级A卷真题及答案word不下载后悔版(免费下载)

   2010 年 6 月 19 日大学英语四级真题 知识改变命运 勤奋塑造成功 整理人 时间 落叶 2011-4-15 天才是百分之九十九的勤奋加百分之一的灵感 2010 年 6 月 19 日大学英语四级(CET-4)考试 全真试题(2010 年 6 月 19 日) Part I 注意:此部分试题在答题卡 1 上。 Directions: Writing (30 minutes) For this part, you are allowed 30 minutes to write a short ...

热门内容

研究生复试英语自我介绍汇总

   On( For the On-Job Candidates) Respected Professors,Good afternoon! I'm great honored to meet you here.Now allow me to give a brief self-introduction. I'm ,26 years old , born in city , Province.In the year of ,I entered University , majoring in Ma ...

新东方老师讲解2011考研英语考纲视频语录

   2011 年考研大纲预计 9 月 3 日出炉。各科考试大纲有哪些变化?考生应该如何依据大纲进 行复习。新浪考研站特别邀请了多位名师做客新浪网嘉宾聊天室,为网友解析 2011 年各科 考试大纲并指导复习。英语访谈结束,以下为文字实录。 视频: 新东方考研名师谈 2011 年英语大纲 媒体来源:新浪教育 主持人: 各位新浪网友, 大家好! 欢迎大家来到今天的新浪嘉宾聊天室, 我是娄雷。 2011 主持人: 年的考研大纲即将对外公布,所以我们很多同学都想知道今年的考研大纲究竟有怎样的变 化。 因为 ...

现代英语语法13章

   Chapter 13 Adverbials (第十三章 第十三章 状 语) 一、难点、重点 难点、 1. Adverbials can take a variety of forms on different grammatical levels: they can be adverbs, adjectives or nouns; they can be prepositional phrases, adverb phrases, adjective phrases or noun phra ...

新编英语教程

   Unit 1 Hit the Nail on the Head Dictionary Work 1. force (the nail) into the right place, make something unmistakably clear 2. painstaking, meticulous 3. very far away 4. widespread, common 5. British English for newspaper editorial 6. pressure, co ...

湖南工学院专升本大学英语考试大纲

   湖南工学院专升本大学英语考试大纲 湖南工学院专升本大学英语考试大纲 一、考试对象 本 大 纲 适 用 于 修完大学英语专科阶段的内容,参加湖南工学院“专升本”考试的 学生。 二、考试性质 科学、公平、准确、规范地测试考生的英语阅读、表达、运用能力以及逻辑思维能 力。考生应掌握英语的语音知识,读音正确;掌握英语的基础词汇;能较好地掌握和运 用英语的语法规则;具有一定的综合应用英语语言的能力。 三、考试方式与内容 考试形式为笔试、闭卷。考试时间为 120 分钟。考试内容主要包括以下几个方面: 1 ...