高三英语语法强化训练?非谓语动词 高三英语语法强化训练 非谓语动词
非谓语动词-动名词、不定式、分词练习

  1.I was work last week, but I changed my mind. a. to start b. to have started c. to be starting d. to have been starting
  2.I intended the matter with you, but I had some guests hen. a. discuss b. discussing c. having discussed d. to have discussed
  3.Don’t let me catch you . a. do that again b. to do that again c. doing that again d. done that again
  4.There are many kinds of metals . a.each has its special properties b. one has its special properties b. each having its special properties d. having its special properties
  5.It’s pay-day, and they’re waiting . a. for paying b. to be paid c. to be paying d. to have paid
  6. trouble, I’m going to forget the whole affair. a. Then rather cause b. Rather causing c. Rather than cause d. Rather than caused
  7. The brilliance of his satires was make even his victims laugh. a. so as to b. such as to c. so that d. such that
  8.Children with parents whose guidance is firm, consistent, and rational are inclined high levels of self-confidence. a. possess b. have possessed c. to possess d. possessing
  9.The worker is in repairing the machine to notice my coming. a. too busy b. enough busy c. busy too d. busy enough
  10.“What did you do in the garden?” “I watched my father his motorbike.” a. to repair b. repaired c. repairing d. repairs
  11.We must have an engineer the workers build the house.
1
a. to see b. see c. seeing d. seen
  12.Induction means a general conclusion from special facts. a. to come to b. to coming c. coming to d. came
  13.I’m not going to ask the teacher why he gave me that grade; I intend . a. to let rest the matter b. the matter to be let resting c. letting the matter to rest d. to let the matter rest
  14.I have tried worrying about it. a. to stop consciously b. to consciously stop c. to conscious stopping d. to stopping consciously
  15.“Do you want to give a talk on that subject?” “I prefer .” a. not want b. not wanting c. to not giving d. not to
  16.I the truth of your remarks, although they go against my interests. a. cannot but admit b. cannot help but to admit c. cannot but admitting d. cannot help but admitting
  17.Since she is angry, we . a. had better leaving her alone b. should leave her alone c. might as well leave her alone d. had rather leave her alone
  18.I don’t allow in my office and I don’t allow my family at all. a. to smoke…smoking b. smoking…to smoke c. to smoke…to smoke d. smoking…smoking
  19.You should remember from the point when you are writing a composition. a. don’t wander b. not to wander c. no wandering d. not wander
  20.Grace advised us to withdraw . a. so as to get not involved b. so as not to get involved c. so that to get not involved d. as not to get involved
  21.He ran all the way up to the station that the train had left fifteen minutes before.
2
a. in order to find b. so as to find c. only to find d. such as to find
  22.George went hunting for a week but still he didn’t find a room . a. to live b. to live in c. for living d. to be living in
  23.You should really avoid at home alone as he is old and ill. a. your father stay b. your father to stay c. your father’s staying d. your father who stays
  24.John didn’t want to risk wet as he had only one suit. a. getting b. to get c. being got d. to be gotten
  25.I’m disappointed with the new officers elected in our club, but there is no point about it. a. to worry b. in worrying c. with us worrying d. if we worry
  26.It won’t be any use to borrow any more money. a. you to try b. of your trying c. trying you d. your trying
  27.The law requires all cars for safety and efficiency. a. being tested regularly b. to be regularly tested c. be regularly tested d. regularly tested
  28.I remember to the zoo by my father when I was little. a. being taken b. taking c. have been taken d. to have taken
  29.I completely forgot the front door last night and feel fortunate that nothing is stolen. a. locking b. being locked c. to lock d. to have locked
  30.I regret you that your application has been refused. a. informing b. being informed c. to be informed d. to inform
  31.I didn’t mean anything, but these apples looked so good I couldn’t resist one. a. to eat…trying b. to eat…o trying c. eating…to try d. eating…to trying
  32.I know it isn’t important but I can’t help about it. a. but to think b. thinking c. think d. to think
3

  33.The ship, to a shapeless wreck, was hardly recognizable. a. being reduced b. reducing c. reduced d. having been reducing
  34.The young doctor could not sleep at night, his thoughts him no peace. a. gave b. giving c. being given d. to give
  35.After a long walk on a hot day, one feels . a. exhaustive b. exhausting c. exhaust d. exhausted
  36.Those relatives of his are . I don’t want to have any dealings with them. a. boring people b. bored people c. people having bored d. people having boring
  37.You must follow the directions exactly and if you become , you must take the time to go back again and reread them. a. to confuse b. confusing c. confuse d. confused
  38.There is something wrong with my TV set, I must have it . a. checking b. check c. to check d. checked
  39.He was just about to jump up when he felt something near his feet. a. to move b. move c. moving d. moved
  40. with the corresponding period of last year, the output of chemical fibers in the first quarter rose by 15%. a. Comparing b. To compare c. Compared d. Compare
  41.“Was the rally successful?’ “No, because the number of was smaller than we had expected.” a. people who attend b. attended people c. people attending d. attendance of people
  42.Uncle Dick has already arrive. Do you expect to see him? a. Going b. go c. to go d. that you go
  43.From the electric refrigerator Dick takes a carton of cream, another of fresh milk and a can of orange juice. a.frozen b. froze c. freezing d. freezed
4

  44.He felt bad for a chance to study abroad. a. having not given b. not having given c. having not been given d. not having been given
  45.In some countries there are already a number of firms computer programming. a. specialize in b. specialized in c. specializing in d. specializes in
  46.The young man who saw the car into the river telephoned the police station. a. plunge b. plunged c. was plunging d. to plunge
  47.While she was shopping, she kept the list to make sure she hadn’t forgotten anything. a. checked b. checking c. to check d. check
  48.You’d better . a. to have your shoes mended b. to have mended your shoes c. have your shoes mended d. having your shoes mended
  49.The machines are made at full speed. a. work b. working c. to work d. to be worked
  50.It is certain that men will never stop new energy sources to power their growing industry. a. finding b. to find c. having found d. found
  51.It is really quite extraordinary that we should have been at the same college without before. a. met b. being met c. having met d. having been met
  52.Professor Smith is said another important discovery in chemistry. a. having made b. having been made c. to have made d. to make
  53.Without the sun’s light the earth’s surface, it would be so cold that life could not exist on the earth.
5
a. warms b. warmed c. warming d. to warm
  54.The rocket will weigh about 200 tons when . a. being completed b. completed completing d. have been completed
  55.There are plans a number of atomic power station in this regions. a. to build b. to be built c. building d. being built
  56.All of us are looking forward to a trip to the Ming Tombs. a. make b. making c. to making d. have made
  57.I can’t understand a decision until it is too late. a. him to postpone to make b. his postponing to make c. him to postponing making d. his postponing making
  58.I would like that I don’t have a very high opinion of you. a. to have you know b. have you know c. to have your known d. having you know
  59.I had intended him while he was living at Aberdeen. a. visiting b. visit c. to have visited d. having visited
  60.Do you consider better ? a. not doing it again b. not do it again c. not having done it again d. not to do it again
  61.The famous scientist was easy along with. a. to get b. for getting c. getting d. got
  62.The students will have more discussions like this in the weeks . a. coming b. to come c. come d. to be coming
  63.He felt lonely at first, but after a time he got alone and even got it. a. used to living…to like b. used to live… to like c. using to live…liking d. to be used to living…liking
  64.Our master raised his voice so that the could make himself by the pupils in the back of the hall.
6
a. hear b. heard c. hearing d. to be heard
  65.When he awoke, he found himself in the hospital and by an old woman. a. lying…being looked after b. lying…be looking after c. lie…be looked after d. lie…being looked after
  66. from the hill-top the lake scenery is beyond description. a. To see b. Seeing c. Seen d. Having seen
  67. in the strange forest, the poor girls fell to . a. Lost…crying b. Lost…cry c. To lost…cry d. Having been lost…crying
  68.They’ll have you if you don’t pay your taxes. a. to be arrested b. arrest c. arrested d. being arrested
  69.All flights because of the storm, they decided to take the train. a. having cancelled b. were cancelled c. have been cancelled d. having been cancelled
  70.Although it was very late when John began doing the job, he managed with his friend’s assistance, before the building was locked. a. to be finished b. being finished c. finishing d. to finish
  71.Despite the earnest efforts of various private groups as well as government agencies, many of the problems have not yet been solved, and much remains to . a. have been done b. be done c. have done d. do
  72. that bad weather was on the way, the climbers decided to put off their attempt on Eiger until the following week. a. Having told b. Being told c. Telling d. Having been told
  73.Members of the Government itself acknowledge many of their predictions wildly over-optimistic. a. to be b. being c. to have been d. having been
  74.The match was cancelled because most of the members a match without
7
a standard court. a. objected to having b. objected to have c. were objected to have d. were objected to having
  75.The teacher doesn’t permit in class. a. smoke b. smoking c. to smoke d. to have smoke
  76.I like watching TV to the cinema. a. more than to go b. more than going c. than going d. rather than to go
  77.The manager promised to keep me of how our business was going on. a. to be informed b. informed c. on informing d. informing
  78.Mrs. Brown is supposed for Italy last week. a. to have left b. to leave c. to be leaving d. to have been left
  79.Dorothy went to work quietly, to work as hard as she could. a. her mind being made up b. with her mind made up c. with her mind making up d. he mind making up
  80.Husband and wife with a common duty to the country will find themselves closer together. a. been drawn b. drawn c. to draw d. drawing
  81.Here we found little snow, as most of it seemed blown off the mountain. a. to have been b. that it was c. to be d. that it had been
  82. halfway through the exercise, the teacher changed his mind and collected all our papers. a. When only being b. When we were only c. Being only d. Having been
  83.Some passengers are reading the morning paper, others are talking with one another, nervously for the train. a. to wait b. are waiting c. waiting d. being waited
  84.There’s one thing I dislike about him: he will never admit a mistake.
8
a. having made b. making c. being made d. have been made
  85.Stan spent half a year material for his new book. a. to collect b. collect c. collecting d. collected
  86.It’s no use me not to worry. a. you tell b. your telling c. for you to have told d. having told
  87.The chairman insists that there be a meeting within the shortest possible time. a. to hold b. to be held c. to have been held d. to be holding
  88.When the famous pianist was a child, he was accustomed for several hours a day. a. to practicing b. to practice c. to be practicing d. to have practiced.
  89.In China hundreds of different dialects are spoken; people of some villages themselves understood by the inhabitants of the next town. a. making trouble have b. have making trouble c. have trouble making d. trouble making have
  90.It’s a wonderful place for anyone in architecture, as you are. a. interesting b. to be interested c. being interested d. interested 动名词不定式、分词练习答案 1 B 19 B 37 D 55 A 73 C 2 D 20 B 38 D 56 B 74 A 3 C 21 C 39 C 57 D 75 B 4 C 22 B 40 C 58 A 76 B 5 B 23 C 41 C 59 B 77 B 6 C 24 A 42 C 60 D 78 A 7 B 25 B 43 A 61 A 79 B 8 C 26 D 44 D 62 B 80 B 9 A 27 B 45 C 63 A 81 A
9
10 C 28 A
 

相关内容

七年级英语语法强化训练

   ◆ 知识要点回顾 ◆ 1 . Could you … ? (你 / 你们……好吗?)句型多用来表示请求,这里的 could 比 can 语 气更加委婉、客气和有礼貌,肯定回答多为:OK / All right ! / Certainly ! / Of course . 否定 回答常是:Sorry , I / we can’t . (不用 couldn’t )。如: ?Could you lend me your dictionary ? ?Of course . 2 . one 不仅可用作基 ...

牛津高二英语:非谓语动词专项训练

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 非谓语动词 牛津高二英语 M5 非谓语动词专项训练 班级 姓名 01. ?It’s a long time since I saw my sister. ? her this weekend? A. Why not visit B. why not to visit C. Why not visiting D. Why don’t visit 02. ?The last one pays the meal. ?Agreed! A. arriv ...

2009高考英语模拟训练专项(六)(非谓语动词)(附详解)

   全国最大家教 家教平台 找家教,到阳光 阳光家教网 全国最大家教平台 2009 高考英语模拟训练专项(六) 非谓语动词 1. of danger in the street at night, she had to go home, with a friend her. A. Warning, following B. Having warned, following D. Warned, followed C. Having been warned, following 2. Michae ...

英语语法非谓语动词

   河南省杞县金杞中学 1. 由both或both???and???连接两个或三个名词 作主语时,谓语动词用复数。 1.Lili and Mike are successful in learning English. 2.Both he and I have finished reading the novel. 2.one,every one ,each one,any one,each, either,neither,none…+of+复数名词做主语时 复数名词做主语时 谓语动词用单数。 ...

高中英语非谓语动词

   Grammar 词 非谓语动 非谓语动词功能比较 to do的复合结构 do的复合结构 form的复合结构 -ing form的复合结构 非谓语动词的否定式 -ing form 与 pp 的区别 by liu xiaoyu 动词不定式的基本形式 主动语态 一般式 进行式 完成式 to do to be doing 被动语态 to be done to have done to have been done 不定式与谓语同时发生 不定式比谓语先发生 进行式 完成式 1.He is too yo ...

高二英语非谓语动词教案

   非谓语动词 动词的非谓语形式有三种:不定式,动名词和分词. 不定式: 一,不定式: It is hard for me to do the work. 作主语 He wants to speak at the meeting.作宾语 I have a lot of work to do. 作定语 He asked me to finish it in time. 作宾补 My job is to help the patient.作表语 He is too young to go to sc ...

高二英语语法非谓语动词

   高二英语语法非谓语动词 高二英语语法非谓语动词 英语语法 班级 号 1. Sunday, the students are at home. A. Being B. To be C. It is D. It being 2. The boy lay on his back, his teeth and his glaring eyes . A. set; looked B. set; looking C. setting; looked D. setting; looking 3. All ...

浅谈英语非谓语动词的用法

   浅谈英语非谓语动词的用法 本文力图通过对英语中非谓语动词的归类整理,主要从非谓语动词的构成,及在句子中充 当的主要成分,通过横向及纵向的比较,使之更具有条理性,还结合一些特殊动词的惯用法 及口诀记忆的方法提高英语学习的科学性, 趣味性。 并结合历年来的高考题突出其中的重点, 难点使整个非谓语动词的用法更加有实践性。 一、英语非谓语动词及其构成 (一) 谓语动词与非谓语动词 英语动词有谓语动词与非谓语动词之分,在句子中充当谓语的动词,是动词的谓语形式, 也叫谓语动词(finite verb) ...

高二英语语法非谓语动词1

   高二英语语法非谓语动词 高二英语语法非谓语动词 1. the house on fire, he dialed 119. A. To see B. Seeing C. Having seen D. Being seen 2. I fell down and broke three of my teeth. I wonder how many times I have to come here and get my false teeth . A. fix B. fixing C. fixed ...

高二英语非谓语动词解题技巧

   高二语法非谓语动词解题技巧 课件 作宾语: 如下动词及短语只跟 doing 作宾语: enjoy, finish, suggest, avoid(避免), (避免) excuse, delay, imagine, keep, miss, consider, admit(承认), ),deny(否认), mind, permit, (承认), (否认) forbid, practise, risk(冒险), appreciate(感激), (冒险) (感激) be busy, be worth ...

热门内容

四年级英语下学期Unit7-8备课资料

   Unit 7 At a snack bar 一、本单元教学内容: 本单元教学内容: 1、四会词 a pie、chips、 noodles、 sweets 、chocolate、 tea、 coffee、 juice、milk. 2、三会词 hamburgers、sandwiches、biscuits 3、三会交际用语: What would you like? How much is it/are they? It’s/they’re … How about you? Some…, plea ...

佛山市2006年全国中学生英语能力竞赛获奖名单

   附件二 年全国中学生英语能力竞赛获奖名单 佛山市 2006 年全国中学生英语能力竞赛获奖名单 公 布 各区教育局教学研究室、各市直学校: 各区教育局教学研究室、各市直学校: 接全国中学生英语能力竞赛组织委员会的通知, 接全国中学生英语能力竞赛组织委员会的通知,我市参加 2006 年全国中学生英语能力竞赛的学生中, 年全国中学生英语能力竞赛的学生中,初中组共有 916 位分别获得 位分别获得一、 三等奖。 一、二、三等奖,高中组共有 480 位分别获得一、二、三等奖。现公 三等奖, 布如下: ...

英语(新标准)(小学三年级起始用)第一册教学建议

   《英语》(新标准)(小学三年级起始用)第一册教学建议 2006-09-28 16:24:24 Module 1 一、模块教学建议 语言功能:打招呼、告别;自我介绍;问候。 学习任务:Hello. Hi. (Hello, Sam. Hi, Daming.) Goodbye! I’m Sam. Good morning. How are you? I’m fine, thank you. 运用任务: 结识一位外国孩子, 问候对方, 并把自己的姓名告诉对方; Good morning. How a ...

英语词性分类

   名词853 853个 1.名词853个 accident actor actress address advantage adventure advice affair Africa afternoon age agriculture air aircraft airport America anger animal apple April area arm army arrival art article artist ash Asia attention August aunt Aust ...

2010年12月英语六级考试作文最新整理

   How to improve student's mental health 1、 大学生的心理健康十分重要 2、 因此,学校可以....。 3、 我们自己应当....。 题目分析: 题目分析: 学生的心理健康是近年来被热议的话题之一, 属于经典的问题解决型, 故不外乎采用举 例子,作比较,分类别,列数字,打比方等方式讨论。 参考范文: 参考范文: Students' mental health has been playing an increasingly important role ...