2010 届高三英语阅读理解六篇 届高三英语阅读理解六篇时事新闻类(附祥解) 阅读理解六篇 时事新闻类( 时事新闻类 附祥解) Passage 1 WASHINGTON - A chaotic scene unfolded near the U. S. Capitol(美国国会大厦) on Wednesday after police shot and killed an armed man in what authorities described as a rush hour traffic stop that turned deadly. U. S. Capitol Police spokeswoman Sgt. Kim Schneider said the unidentified 35-year-old man sped away in a white car after being stopped a few blocks from the Capitol. The man drove the wrong ; way down a street and crashed into a police car in a heavily guarded area about a block north of the Capitol grounds, striking two officers with his car along the way, she said. Police then opened fire after seeing the man hold up his handgun and refuse to put it down, said Schneider, who described the melee as " very fast moving". " The officers felt they were being threatened - they were in fear for their lives," Schneider said. She did not know if the man ever fired at police. He was taken to a hospital, where he was pronounced dead. The officers who were hit one of whom was on a motorcycle had minor injuries, Schneider said. The late afternoon scare occurred as lawmakers were wrapping up a third day of hearings for Supreme Court nominee Sonia Sotomayor. Police briefly closed up part of the Capiltol as a precaution, but the buildings were reopened about a half-hour later. Authorities said the shooting was not related to the Capitol. Carol Lanigan, of Toledo, Ohio, described how she saw a white car come flying down the street with two police cars chasing it. She said she heard about four or five shots. " There were so many gunshots being fired, my family got clown." said Robert Drumm of Oklahoma, who was touring the nation' s capital with his family. Numerous emergency vehicles converged quickly on the area. Lanigan's husband, Dale Lanigan, described a similar scene, saying that as the car sped past him the driver had one hand on the wheel and it looked like he was reaching for something. .
  1. According to Sgt. Kim Schneider, the man was killed because A. he drove the wrong way down a street B. he was speeding in a heavily guarded area C. he crashed into a police car by accident D. he held his handgun in hand
  2. What can be learned from the passage? A. The shooting had something to do with the Capitol. B. Three police officers were hurt in the shooting. C. The gunshot case had nothing to do with the Capitol. D. The Capitol was unprotected when the gunshot happened.
  3. When the case happened, _ A. Carol Lanigan didn't come to the scene B. Carol Lanigan heard five shots exactly C. many ambulances appeared in the area D. Robert Drumm stopped to tour the nation' s capital by himself
  4. Which of the following is closest in meaning to the underlined word " chaotic" ? A. arranged B. disordered C. accessible D. lifelike
  5. Which of the following is the best title of the passage? A. Armed man was shot near the Capitol by police B. A police accident near the U. S. Capitol C. Defend the U.S. Capitol D. Police chasing the peace breaker Passage l 【解题导语】 这是一篇新闻报道,讲述了 2009 年 7 月 15 日发生在美国国会大厦附近的 一起枪击案。
  1.D 考查细节理解。根据文章的第二、三段可知,警察杀该男子的原因是, ,seeing the man hold up his handgun and refuse to put it down”,故选 D。
  2.C 考查细节理解。根据文章第六段的”Authorities said the shooting was not related to the Capitol”可得出答案。
  3.C 考查细节理解。根据文章倒数第二段的”Numerous emergency vehicles converged quickly on the area.”可以看出,枪击案发生之后,很多救护车赶到了现场。

  4.B 考查词义猜测。从文章的叙述看,该词描述枪击案发生后的现场,因此选 B,事发 现场有很多救护车、被击毙的男子、受伤的警察等,一片混乱。
  5.A 考查主旨大意。文章的第一段即是文章的主题,开门见山地告诉我们在美国国会大厦 附近发生的…起枪击案。因此 A 项正确。 Passage 2 Facing the threat of the Internet, the traditional newspaper is thinking about what it can do to meet the challenge. To make teens get into the habit of reading, the French government is considering what kind of efforts it should pursue. It seems that the two questions have nothing to do with each other, but a recent announcement made by French President Nicolas Sarkozy has connected these two issues together. The announcement gives an answer to both of them. . President Nicolas Sarkozy announced a rescue plan for France' s ailing print media, including measures to save printing and distribution costs. The plan also gives French teenagers a surprise as their 18-year-old birthday gift: France will offer all 18-year-olds a free daily copy of the newspaper of their choice. "The habit of reading the press should start at a very young age," Sarkozy said, presenting the conclusion after talking to a group of journalists and officials in Paris. The President said the newspapers themselves would provide free copies for 18-year-olds, while the state would cover the cost of delivering them to many thousands of homes. The plan is an attempt to introduce teenagers, who frequently only get their news online, to the delights of the printed world. A similar idea has been tested by L'Ouest-France (法兰西部报) over the past few years. It offered some 18 to 24-year-olds a free paper once a week for a year. L' Ouest-France reported that 15% of young people wanted to continue with a paid subscription after the year was over. People in France welcomed the plan which should get more kids interested in current affairs and make reading be a pastime, as well as rescue the newspaper industry.
  6. What does the underlined word " ailing" (in Paragraph
  2) probably mean? A. newly established B. in difficult situations C. most popular D. warm-hearted .
  7. It can be inferred from the passage that A. the government will pay for the delivery of newspapers to 18 -year-olds B. the government will buy newspapers for 18-year-olds for one day C. some of the government officials are against the plan D. President Nicolas Sarkozy would like to help the government
  8. What is people' s reaction to the plan in France? A, They think it a waste of money. B. They will buy newspapers themselves for 18-year-olds. C. They think highly of it and support it:. D. They are worried the young will leave the Internet.
  9. Which of the following can serve as the best for the passage? A. A surprising plan from the President B. Help rescue the newspaper industry C. Form the reading habit for the young D. Free newspapers fly to teens Passage 2 【解题导语】 为了帮助年轻人养成读报的好习惯,同时挽救报纸行业,法国总统萨科奇 宣布,年轻人满 18 岁那一年可以自由选择一份报纸,免费订阅一年。
  6.B 考查词义猜测。该段说法国总统萨科奇宣布救援计划,以挽救”处于困境中的”印刷 媒体。由此判断其含义是 B。
  7.A 考查细节理解。由第三段的”the state would cover the cost of the delivering them to many thousands of homes”可知法国政府不是为 18 岁的青年买报纸, 而是免费把报社 提供的报纸送给年轻人。
  8.c 考查推理判断。根据最后一段可知,人们认为政府的这项举措既能让年轻人对时事 感兴趣,又能拯救报纸业。
  9.D 考查主旨大意。全文主要介绍了法国总统为挽救报纸行业,帮助年轻人养成看报的 习惯而采取的一项措施。 }
Passage 4 American schools are looking for ways to save money on bus transportation because of high fuel prices. More children may have to walk, ride their bikes or find other ways to get to school. But, as another effect of the high prices, they may not have to go to school as often. Some schools, especially in rural areas, are changing to a four-day week. That means longer days instead of the traditional Monday through Friday schedule. Beginning in the fall, students in the Maccray school district in Minnesota will be in school Tuesday through Friday. Each school day will be sixty-five minutes longer. Superintendent (教育厅长) Greg Schmidt says the district expects to save about sixty-five thousand dollars a year in transportation costs. The district has about seven hundred students living in an area of nine hundred square kilometers. State officials have approved the plan for three years. They may change their minds before then if learning suffers. In Custer, South Dakota, students have been going to school Monday through Thursday since 19
  95. Superintendent Tim Creal says the change has saved an estimated one million dollars over just the past eight years. But he sees other benefits, too. Students get more instructional time; And activities that used to interfere with classes are now held on non-school days. He says that in the future, the growth of online classes could make it possible to require even fewer days in school. High fuel prices are driving college students to take more online classes. And in some states, high school students can take them, too. A four-day school week sounds like a great idea for students and teachers. But working parents may have to pay for child care for that fifth day. In agricultural areas, though it can mean an extra day of helping on the family ranch. In New Mexico, the first school district changed to a four-day week in 1974 because of the Arab oil boycott. Now seventeen out of eighty-nine districts use it. The Lake Arthur School District has just one sixty students. Lake Arthur used a four-day schedule for twelve years. But a few years ago it went back tofive days. Michael Grossman heads the district. He says two studies there failed to show any real educational improvement using the four-day week. And he says not much instruction was taking place during the last hour of school, because students were too tired.
  14. Which of the following is NOT the effect high effect fuel prices have on American schools? A. It will take less time to go to school. B. More money will be spent on bus transportation. C. Walking or riding to school will be more popular. D. Alternative ways to get to school may be t
  15. What is the attitude of state officials to the four-day school week according to Paragraph 5? A. They are simply positive about its effect. B. They are ready to change it if teachers or against it. C. They are totally negative to it though it is D. It has taken three years before they finally
  16. According to Michael Grossman, what is the disadvantage of the four-day schedule? A. Students and teachers will have to work hard in class. B. Parents will have to pay more for child care. C. Teachers will get less pay for their work. D. . Students benefit less in the last hour of class. '
  17. By comparing all the American schools that took a four-day schedule for a period of time, we know that . A. all the students give a warm welcome B. the plan cannot save as much money as expected C. there will be a long way to go for the schedule to be improved D. most schools will go back to the traditional schedule ' Passage 4 【解题导语】 由于油价高,美国学校交通的费用增加,于是人们采取了很多对策,其中之 一就是将每周五天的学习减少为每周 A 天。这种变化有好处也有不足,还有待完善。
  14.A 考查推理判断。从文章前两段的叙述可知,由于油价高,美国学校交通的费 A 增
加,因此人们采取了很多对策。从该部分的叙述可知 A 不是油价高的影响。
  15.B 考查推理判断。第五段说,美国官员通过该项计划已经有三年了,但是一旦其对学生 的学习产生 lf 碍,他们就会改变初衷。由此判断选 B。
  16.D 考查细节理解。4 从最后一段的叙述可知这种时间表的变化的弊端是在 E 最后一节课 的时候,学生和老师都很疲惫。
  17.C 考查推理判断。从最后两段看,有些学校已经推行的四天学习制后来恢复到五天制, 学生在四天制的每天最后一个小时学习效率低下, 由此判断选 c, 该制度还有待完善。 Passage 5 As the price of a college degree continues to rise, there' s growing evidence that the monetary payoff isn't quite as big as often advertised. The best estimate now is that a college degree is worth about $ 300,000 in today' s dollars - nowhere near the million figure that is often quoted. "That million number has driven me crazy !" says Sandy Baum, a Skidmore economist who studied the value of a college degree for the College Board last year. Baum' s research showed that college graduates earn, on average, about $ 20,000 a year more than those who finished their education at high school. Add that up over a 40-year working life and the total differential is about $ 800,000, she figures. But since much of that bonus is earned many years from now, subtracting out the impact of inflation means that 800,000 in future dollars is worth only about 450,000 in today' s dollars. Then, if you subtract out the cost of a college degree about $ 3,000 in tuition and books for students who get no aid and attend public in-state universities and the money a student could have earned a
 

相关内容

高三英语阅读理解六篇-----时事新闻类(附祥解)

   2010 届高三英语阅读理解六篇 届高三英语阅读理解六篇时事新闻类(附祥解) 阅读理解六篇 时事新闻类( 时事新闻类 附祥解) Passage 1 WASHINGTON - A chaotic scene unfolded near the U. S. Capitol(美国国会大厦) on Wednesday after police shot and killed an armed man in what authorities described as a rush hour traff ...

高三英语阅读理解题型及技巧

   阅读理解 题型及技巧 细节理解题: 一、细节理解题: 1、直接事实题: 、直接事实题: 先阅读题干,确定读材料的时候要查找的 先阅读题干, 细节及事实的范围,然后利用略读 略读的手法 细节及事实的范围,然后利用略读的手法 找出出处。 找出出处。 更多资源xiti123.taobao.com 2、间接事实题:更多资源 、间接事实题: 需结合上下文提供的语境和信息进行 简单的概括和判断。 简单的概括和判断。 1 Many American presidents in the 19th centu ...

英语阅读理解

   Son’s Help Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he had enough time when ...

英语阅读理解技巧

   详细是:阅读的三大层次; 做题九个技巧; 文章的四大总结; 一般来说,阅读一篇文章可以分为三个层次。 第一,从文章的整体结构上来把握文章的大意。这个阶段,需要做 到的事把文章所想要阐述的事物弄清楚, 比如这篇文章说明的什么样的 社会问题, 或者介绍了什么样的风土人情, 或者描述了个什么样的事件。 当然,很多情况下不可能马上就把文章所希望阐述的问题具体搞清楚, 但是起码要找到关键的名词, 也就是说起码要弄清楚文章的目的事物或 目的事件。这样子看文章才能有的放矢。要做到这点其实只需要找到一 两个 ...

学位英语阅读理解

   学位英语阅读理解应试策略阅读理解 2009-07-13 18:01:01 阅读 2645 评论 0 字号:大中小 订阅 . 一、分析文章的结构规律 一般来说,我们阅读文章的目的是为了获取信息。文章体裁不同,其结构特点就会各异。因此,我们获取信息的 最有效方法之一就是去学习和了解文章的结构,以便更加准确、快速地定位我们要找的信息。 大学英语四级考试中的阅读理解文章的体裁主要有三类:叙述文、说明文和议论文。 1、叙述文 叙述文一般以讲述个人生活经历为主,对于经历的陈述通常由一定的时间概念贯穿其中 ...

英语阅读理解怎么提高

   英语阅读理解怎么提高? 足够数量的词汇和娴熟的语法知识是提高阅读理解能力和增强阅读速度的基础, 阅读理解的技巧和方法有助于提高答案正确率及答题速度. 这段时间要合理安排 时间,掌握大量词汇,熟悉一些语法知识,培养语感. 一,充足的词汇量 充足的词汇量不仅是应试阅读理解部分的基础,而且是整个考试成功的关 键, 因此考生在备考之初必须花大力气积极扩展词汇量. 在考研大纲规定的 5 500 个词汇和词组中,考生至少应该掌握其中的 90%以上,而且应该选择其中一部分 词汇和词组做重点记忆.不仅如此, ...

教你“五个绝招”破解英语阅读理解

   教你“五个绝招” 教你“五个绝招”破解英语阅读理解 阅读是增长知识获取信息的主要途径,阅读能力是英语教学的重点。近年来,注重对初中生阅读理解能 力的考核已成为中考的一大趋势。阅读理解能力影响并制约听、说、读、写能力的形成和发展,中学英语 教学大纲也把培养阅读能力作为一个主要的教学目标。要做好阅读理解,应从以下几方面入手。<BR< P> 分门别类识别文体<BR< 分门别类识别文体<BR< P> 随着信息时代的到来,阅读内容更趋于信息化、时代化,突 ...

考研英语阅读理解复习要点剖析

   号网网址: 考研 1 号网网址:www.ky007.com 考研英语基础知识点必知: 考研英语基础知识点必知: 英语基础知识点必知 1:考研英语真题的结构: :考研英语真题的结构: 考研英语满分 100 分。 完形填空【10 分】 ; 阅读理解: 【60 分】 阅读理解 题型及分数 PartA 4 篇阅读【40 分】 PartB 新题型(排序、填空、小标题) 【10 分】 PartC 英译汉 5 个【10 分】 作文:小作文: 【10 分】 大作文: 【20 分】 2:学术型研究生考英语一, ...

2011年中考英语阅读理解、教案

   taoti.tl100.com 你的首选资源互助社区 2010 年沈阳中考英语阅读理解、简答题教案 沈阳中考英语阅读理解 阅读理解、 1、细节题型。 、细节题型。 特殊问句; 划线词语、 【提问方式】Wh-特殊问句; From the text...,According to...,True/not true,划线词语、 提问方式】 特殊问句 划线词语 句子,简单计算、排列事件顺序、识图等。 句子,简单计算、排列事件顺序、识图等。 【解题方法】抓住提问中的关键字眼,仔细阅读相关细节的材料内容 ...

如何提高中学生英语阅读理解能力

   如何提高中学生英语阅读理解能力 阅读是学生接触外语信息,参加外语实践的重要途径。大量阅读有助于扩大词汇量,丰 富语言知识,了解英语国家的社会和文化。结合历年的中考情况来看,阅读理解题的分值比 重越来越大。最近几年,中考阅读理解就一直是 4 篇,所占分值达 40 分,约占总分的 30% 左右,这就要求学生在阅读的速度、阅读技巧等方面要下大工夫。阅读理解能力的高低直接 影响学生的英语成绩。阅读既然如此重要,那么有哪些好的阅读方法呢? 一、广泛阅读,保证一定数量 俗话说“读书破万卷,下笔如有神”, ...

热门内容

小学低年级趣味英语教学初探

   小学低年级趣味英语教学初探 小学低年级趣味英语教学初探 趣味英语 目前,英语教学在小学低年级已经得到全面推广,如何让低年 级孩子提高学习动力,激发学习兴趣,是我们每一位低年级英语老师 共同面对的问题。低年级儿童在学习外语心理和生理上有很多优势: 短时记忆力强,好奇心重,模仿力强、表现欲强,不怕出错,在学习 外语过程中能够大胆地参与; 而且低年级儿童由于接触母语的时间较 短,其口型、舌位还没有形成习惯定形,尽早进行英语训练,容易学 到纯正、地道的英语语言、语调。那么如何让学生在轻松愉快的娱乐 ...

初中英语要求掌握的1600词汇表下载

   嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 初中英语要求掌握的 1600 词汇表 a (an) art. ability n. able adj. about prep. above prep. abroad adv. accept v. accident n. according to prep. achieve v. across prep. act n. & v. action n. activity n. add v. address n. adv ...

仁爱英语七年级下册语言辅导要点汇编

   仁爱英语七年级下册语言辅导要点汇编 七年级语言辅导要点汇编 Unit 5 Our School Life topic1 How do you go to school? 一、重点词语: 1. wake up 醒来,唤醒 get up 起床 2. go to school 去上学 go home 回家 3. go dancing / shopping / skating / swimming 去跳舞;购物、滑冰;游泳 go doing something 可用于表达去进行某种娱乐休闲活动。 4 ...

新初一下英语词汇表默写版

   初一英语下词汇 表 Module 1 1. 买 2. 打电话 3. 开车 4. 享受 5. 躺下 6. 购物 7. 拿 8. 拍照 9. 告诉 10. 等 11. 为了 12. 等待 13. 明信片 14. 长城 15. 真的吗 16. 美好时光 17. 非常 18. 反正 19. 小汽车 20. 穿上 21. 事情 22. 离开 23. 工作 24. 在家 25. 酒馆、 26. 饭馆 27. 歌剧 28. 芭蕾舞 29. 睡觉 30. 洗 31. 穿衣服 32. 开始 33. 热狗 34 ...

2010职称英语综合类英语词汇模拟习题

   大家论坛 club.topsage.com 2010 职称英语综合类英语词汇模拟习题(1) 职称英语综合类英语词汇模拟习题( ) 1. I didn't help him. I would have, however, I didn't have the money. A. or B. but C. otherwise D. still? 正确的答案是: B 2. We have to think very carefully before we take any action, becau ...