高一阅读理解(一)
(A) Miss Gogers taught physics in a New York school.Last month she explained to one of her classes about sound, and she decided to test them to see how successful she had been in her explanation. She said to them,“Now I have a brother in Los Angeles.If I was calling him on the phone and at the same time you were 75 feet away, listening to me from across the street, which of you would hear what I said earlier, my brother or you and for what reason?” Tom at once answered,“Your brother. Because electricity travels faster than sound waves.”“That’s every good,”Miss Gogers answered; but then one of the girls raised her hand, and Miss Gogers said.“Yes, Kate.” “I disagree,”Kate said.“Your brother would hear you earlier because when it’s 11 o’clock here it’s only 8 o’clock in Los Angeles.”
  1.Miss Gogers was teaching her class. A.how to telephone sound
  2.Miss Gogers raised this question because she wanted to know whether. A.it was easy to phone to Los Angeles B.her student could hear her from 75 feet away C.her students had grasped her lesson D.sound waves were slower than electricity
  3.Tom thought that electricity was . A.slower than sound waves B.faster than sound waves C.not so fast as sound waves D.as fast as sound waves
  4.Kate thought Tom was wrong because . A.clocks in Los Angeles showed a different time from those in New York B.electricity was slower than sound waves C.Tom was not good at physics at all D.Tom’s answer had nothing to do with sound waves
  5.Whose answer do you think is correct according to the law of physics? A.Tom’s (
  2) It was Monday. Mrs Smith’s dog was hungry, but there was not any meat in the house. Considering that there was no better way. Mrs Smith took a piece of paper, and wrote the following words on it:“Give my dog half a pound of meat.”Then she gave the paper to her dog and said gently:“Take this to the butcher(*person whose job is selling meat). and he’s going to give you your lunch today.” Holding the piece of paper in its mouth, the dog ran to the butcher’s. It gave the paper to the butcher. The butcher read it carefully, recognized that it was really the lady’s handwriting B.Kate’s C.Bath A and B D.Neither A nor B B.about electricity C.about time zone(时区) D.about
and soon did it as he was asked to. The dog was very happy, and ate the meat up at once. At noon, the dog came to the shop again. It gave the butcher a piece of paper again. After reading it. he gave it half a pound of meat once more. The next day, the dog came again exactly at noon. And as usual, it brought a piece of paper in the mouth. This time, the butcher did not take a look at paper, and gave the dog its meat, for he had regarded the dog as one of his customers (*people who buy sth. from a shop). But, the dog came again at four o’clock. And the same thing happened once again. To the butcher’s more surprise, it came for the third time at six o’clock, and brought with it a third piece of paper. The butcher felt a bit puzzled. He said to himself,“This is a small dog. Why does Mrs Smith give it so much meat to eat today?” Looking at the piece of paper, he found that there were not any words on it!
  6.Mrs Smith treated her little dog quite. A.cruelly B.fairly C.kindly D.friendly
  7.It seemed that the dog knew well that the paper Mrs Smith gave it. A.might do it much harm B.could do it much good C.would help the butcher D.was worth many pounds
  8.The butcher did not give any meat to the dog . A.before he felt sure that the words were really written by Mrs Smith B.when he found that the words on the paper were not clear C.because he had sold out all the meat in his shop D.until he was paid enough by Mrs Smith
  9.From its experience, the dog found that . A.only the paper with Mrs Smith’s words in it could bring it meat B.the butcher would give the meat to it whenever he saw it C.Mrs Smith would pay for the meat it got from the butcher D.a piece of paper could bring it half a pound of meat
  10.At the end of the story, you’ll find that . A.the dog was clever enough to write on the paper B.the dog dared not go to the butcher’s any more C.the butcher was told not to give any meat to the dog D.the butcher found himself cheated(*act in a way that is not honest)by the clever animal (C) Started in 1636, Harvard University is the oldest of all the many colleges and universities in the United States. Yale,Princeton, Columbia and Dartmouth were opened soon after Harvard. In the early years, these school were much.alike(*similar).Only young men went to college. All the students studied the same subjects,and everyone learned Latin, Greek and Hebrew. Little was known about science then, and one kind of school could teach everything that was known about the world. When the students graduated(*毕业),most of them became ministers or teachers.
In 1782, Harvard started a medical school for young men who wanted to become doctors. Later, lawyers could receive their training(*训练)in Harvard’s law school. In 1825, besides Latin and Greek, Harvard began teaching modern languages, such as French and German. Soon it began teaching American history. As knowledge increased, Harvard and other colleges began to teach many new subjects. Students were allowed to choose the subjects that interested them. Today, there are many different kinds of colleges and universities. Most of them are made up of smaller schools that deal with(涉及)special fields of learning. There’s so much to learn that one kind of school can’t offer it all.
  11.The oldest university in the US is . A.Yale B.Harvard C.Princeton D.Columbia
  12.From the second paragraph, we can see that in the early years,. A.those colleges and universities were the same B.people, young or old, might study in the colleges C.students studied only some languages and science D.when the students finished their school, they became lawyers or teachers
  13.Modern languages the Harvard taught in 1825 were . A.Latin and Greek B.Latin, Green, French and German C.American history and German D.French and German
  14.As knowledge increased, colleges began to teach. A.everything that was known B.law and something about medicine C.many new subjects D.the subjects that interested students
  15.On the whole, the passage is about. A.how to start a university B.the world-famous colleges in America C.how colleges have changed D.what kind of lesson each college teaches 答案:
  1.D
  2.C
  3.B
  4.A
  5.A
  6.C
  7.B
  8.A
  9.D
  10.D
  11.B
  12.A
  13.D
  14.C
  15.C
 

相关内容

高一英语阅读理解专项练习:议论文类1

   中国最大的教育门户 E 度高考网 www.gaokao.com @考@资@ 源@ 网 议论文类 议论文类 (I)★★ Cheating can happen in a lot of different ways. When people cheat, it’s not fair to other people, like the kids who studied for the test or who were the true winners of a game. Many people ...

高一英语阅读理解

   阳光家教网 阳光家教网 www.ygjj.com 西安家教 青岛家教 郑州家教 家教 苏州家教 天津家教 中国最大找家教, 家教平台 中国最大找家教,做家教平台 家教 本资料来源于《七彩教育网》 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn 高一英语阅读理解专讲专练含答案及解析六 扩大视幅: 扩大视幅: 扩大视幅是高效阅读的一种技巧,它是指在阅读过程中,我们要扩大眼睛在 阅读材料上每停留一次所能感知的文字的广度.阅读的过程,实际上是一个积极 思维,迅速将文字符号转换为 ...

高一英语阅读理解

   高一英语阅读理解 1 本资料来源于《七彩教育网》http://www.7caiedu.cn Passage A 阅读理解 An old friend from California called from the airport to tell me that he had arrived. I was not able to leave the office, but I had made plans for his arrival. After explaining (解释) where ...

高一英语-阅读理解

   阅读理解 (A)  Miss Gogers taught physics in a New York school.Last month she explained to one of her classes about sound, and she decided to test them to see how successful she had been in her explanation. She said to them,"Now I have a brother in ...

英语阅读理解训练

   2011 考研英语阅读新题型 选 5)模拟 考研英语阅读新题型(7 模拟 题及解析 Directions:You are going to read a list of headings and a text about preparing in the academic community. Choose the most suitable heading from the list A-G for each numbered paragraph (41-45). The first an ...

英语阅读理解技巧

   详细是:阅读的三大层次; 做题九个技巧; 文章的四大总结; 一般来说,阅读一篇文章可以分为三个层次。 第一,从文章的整体结构上来把握文章的大意。这个阶段,需要做 到的事把文章所想要阐述的事物弄清楚, 比如这篇文章说明的什么样的 社会问题, 或者介绍了什么样的风土人情, 或者描述了个什么样的事件。 当然,很多情况下不可能马上就把文章所希望阐述的问题具体搞清楚, 但是起码要找到关键的名词, 也就是说起码要弄清楚文章的目的事物或 目的事件。这样子看文章才能有的放矢。要做到这点其实只需要找到一 两个 ...

英语阅读理解技巧

   公共英语阅读技巧 阅读理解文章基本上是说明文,议论文。而这类体裁的文章少不了用例子,事实来说明观点。因此我们往往会碰到要求猜测文章举例的目的??这些例子要说明什么观点??的题目。如:   The example of … is given to show/illustrate that.   What can be inferred from the author's example of ?   The experiment/study sugge ...

考博英语阅读理解技巧

   考博英语阅读: 1.中心思想是解?主题型、细节型的细节也是围绕中心的细枝末节 2.隐蔽处有解?同位语、插入语、定语、长句后半句、从句等 3.不合理项是解;无关项是解;事实是解?反其道而行之 4.同义替换是解?照抄原文不是解,同义替换、词类转换等是解 5.含义不肯定的是解?can, could, may, usually, might, most, more or less, relatively, be likely to, whether or, not necessarily, dubi ...

英语阅读理解提高方法

   阅读理解 阅读障碍的形成多半是由于我们自己的知识储备不足而导致的。要想解决这一问题,有一点不得不提。那就 是,学英语首先得端正我们的学习态度。 要认识到英语跟汉语一样,是一门语言。多掌握一门语言,生活中就能获得更多的知识、找工作就能获得更 多掌握一门语言,生活中就能获得更多的知识、 多掌握一门语言 多的机会,出社会就能获得更多的尊重。总之,现在的社会,国际交流越来越广泛,学好英语对我们的人生或前 多的机会,出社会就能获得更多的尊重。总之,现在的社会,国际交流越来越广泛,学好英语对我们的人生或 ...

英语阅读理解个人笔记来源

   英语阅读理解个人笔记来源:网络 一.考研阅读理解命题干扰项的特点: 1.看似合理,实则以偏概全,断章取义. 惯用手法:利用生活常识编造选项,把文中事实细节当主旨 应对方法:从文中找依据,找 答案,"合理项"不一定就是正确选项 2.偷梁换柱,张冠李戴. 惯用手法:对原句细微处做改动,截取原文词语或结构进行改造,因果倒置, 把 A 的观点 说成 B 的观点. 应对方法:过于相似的选项不一定正确,"原词越多,对的可能性越小". 3.用常规含义代替偏用词义. ...

热门内容

高中英语语法权威解析七---定语从句(附练习题)

   第七章 定语从句 定语从句(Attributive Clauses)在句中做定语,修饰一个名词或代词,有时也可以修饰 部分或整个句子。 被修饰的名词,词组或代词即先行词。定语从句通常出现在先行词之后,由关系词(关 系代词或关系副词)引出。 关系代词有:who, whom, whose, that, which, as。 关系副词有:when, where, why, how。 关系代词和关系副词放在先行词和定语从句之间, 起连接作用, 同时又可做定语从句的 一个成分。当关系代词做宾语时可以省 ...

英语试卷

   英语试卷 满分: 完成时间: ( 满分:150 分,完成时间:120 分钟 ) I. 听力 听力(共两节,满分 20 分) II. 单项填空 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21. Being a secretary, she has to much of what happens in the company. A. set down B. set up C. set aside D. set out the prizes was accepted by eve ...

关于2011年非英语专业硕士研究生学位英语考试的通知[1]

   研工字【2011】21 号 关于2011 年非英语专业硕士研究生学位英语考试的通知 各教学学院、各研究生: 根据 《赣南师范学院非英语专业硕士研究生英语课程教学与考试 管理暂行规定》,经研究决定,学校将于 2011 年 5 月举行非英语专 业硕士研究生学位英语考试。现将有关事项通知如下: 一、考试对象 2010 级非英语专业硕士研究生(不含教育硕士), 2008、2009 级未通过学位英语考试硕士研究生。 二、考试时间 2011 年 5 月 29 日,上午笔试、下午口试。具体考试安排另行通 ...

新托福全球女状元谈英语经

   新托福全球女状元谈英语经 在刚刚结束的北美新托福考试中,常梦苏,一个 17 岁的中国女孩,得了满分 120 分,成了 当之 无愧的新托福状元。聊起新托福,她说:“大家千万不要害怕!” 基于互联网的托福考试(以下称新托)将于今年 9 月 15 日在中国内地举行。托福考试一 直被 视为是中国学子出国留学的敲门砖, 而有新托经验的人却屈指可数, 大多考生都对这种侧重 听 说的新型考试心里没底。 在这种情况下,常梦苏的满分备受关注和艳羡。自然,取得满分与她在加拿大生活近一 年 的英语环境有关, 但更 ...

[人文英语]不能放弃的面包

   不能放弃的面包 . 前美国副总统H.汉弗莱(Hubert Humphrey)(1911-1978) 这个曾经的药剂师对如何测试 一个政府的道德开出了自己的“处方”: “测试一个政府的道德,要看它如何对待孩子,他们 正处在人生的黎明;如何对待老人,他们正走向人生的黄昏;如何对待病人,穷人以及残 疾人,他们正生活在人 生的阴影下。”(The moral test of government is how it treats those who are in the dawn of life, t ...