高一英语阅读理解试题(幽默类) 高一英语阅读理解试题(幽默类)
(
  1) George Bernard Shaw and Winston Churchill disliked each other. It is said that the playwright(剧作家) once sent Churchill two tickets for the opening night of one of his plays, together with a card, which said, “Bring a friend (if you have one).” Churchill, however, returned the tickets with a note, which said, “I shall be busy that evening. Please send me two tickets for the second night (if there is one).” There is no record of whether Shaw ever sent the tickets.
  1. What was Shaw trying to say to Churchill on his card? A. Churchill should not go to the play alone. B. Churchill should not bring too many people. C. Churchill may have to waste the two tickets. D. Churchill did not have any friend.
  2. Why didn’t Churchill want the tickets for the first night? A. He didn’t want to take Shaw’s insult(侮辱). B. The theatre would not be as crowded the second night. C. He was busy on the first night of the show. D. He couldn’t find a friend to go with him the first night. 【答案与解析】本文讲述了 Shaw 与 Churchill 相互挖苦、讽刺的幽默故事。
  1. D。推断题。根据文章的交代,他们两人相互讨厌对方,于是 Shaw 在所送的票上写 着 if you have one,言外之意 Churchill 没有朋友,从而可推知此题答案为 D。
  2. A。推断题。根据文章的语气 if there is one 可看出:Churchill 不甘 Shaw 的侮辱, 于是,反唇相讥,言外之意,你的戏不会有第 2 场,从而可推知此题答案为 A。
(
  2) A crowd gathered outside a hotel where a very famous millionaire had just been knocked down and killed. One young man in the crowd seemed particularly upset. “I understand how you feel,” said a rather sympathetic(同情) old man, “I suppose he was a relative of yours?” “That’s just the problem,” replied the young man, “he wasn’t.”
-1-

  1. The famous millionaire died probably because . A. he was too old C. he was shot down B. he had too much money D. he met an accident

  2. Which of the following best describes the young man’s feeling? A. He was sympathetic to the millionaire’s death. B. He was really sorry about the millionaire’s death. C. He wished he were the millionaire’s relative. D. He wished the millionaire had lost all his money. 【答案与解析】一个年轻人在看到一位被车撞死的富翁时表现出很不安的样子,一位老 人同情地问他死的富翁是不是他的亲人,年轻人却回答说:“问题是他不是!”
  1. D。细节题。根据 …had just been knocked down and killed (knock down:被车撞倒) 可知答案为 D。
  2. C。 推断题。 从原文最后两句话可知年轻人希望自己是那个出车祸而死的富翁的亲人, 这样他可以继承一大笔遗产,所以此题答案为 C。
(
  3) A: I once heard someone shout, “Look out.” I put my heard out of the window and a bucketful water fell on me. It seems that “Look out” may mean “Don’t look out”. B: I was once on a ship and heard the captain shout, “All hands on deck(甲板).” I put my hands on the deck and someone walked on them. C: I once called early on an English friend and the servant who came to the door said, “He’s not up yet. Come back in half an hour.” When I went again for him, she said, “He’s not down yet.” I said, “If he’s neither up nor down. Where is he?”
  1. In the dialogue the phrase “Look out” actually means “”. A. Don’t look out C. Be careful B. Look out for the water D. Look everywhere

  2. The underlined word “them” in the dialogue means . A. my feet B. my hands C. the ship D. the deck .

  3. “He is not up” and “He is not down” in the dialogue actually means A. He doesn’t stand up and doesn’t lie down
-2-
B. He doesn’t come up and doesn’t go down C. He hasn't turned up and hasn't turned down D. He hasn't got up and he hasn't come downstairs
  4. The best title for the dialogue may be . A. Look Out C. How Strange B. All Hands On Deck D. What A Language

  5. The writer writes the dialogue to tell us that . A. English is very interesting if you like it and keep on using it B. it is impossible to learn English very well in a short time C. languages keeps on developing and changing all the time D. words and phrases may have different meanings in different situations. 【答案与解析】本文讲的是 A、B、C 三人由于不明白英语中的一些习语的意思而闹出 的笑话。
  1. C。词义推断题。根据 A 听到有人喊 “Look out.”,就把头伸出窗外,结果是一桶
水泼了下来,由此推出泼水的人喊 “look out” 是在提醒别人当心一下,他要泼水了,因此 “look out” 是注意、当心的意思,所以此题答案为 C。
  2. B。细节判断题。“all hands on deck” 是“全体船员到甲板上集合”的意思,B 却误 解了这句话的含义,把双手放在了甲板上。因为船员要到甲板上集合,就有人踩到了他的双 手,由此可知 “them”是 “my hands” 的意思,所以答案为 B。
  3. D。词义推断题。根据 C 讲述的第 1 句中 “early” 的和仆人说的话 He’s not up yet. Come back in half an hour 可推出 He’s not up 是 He hasn’t got up 之意;根据 When I went again for him, she said, “He’s not down yet.” 可推知 He’s not down downstairs 之意。所以答案为 D。
  4. C。语义理解题。通读全文可知,A、B、C 三人因为没有理解这些习语的真正含义, 所以他们对别人的做法和说的话感到迷惑不解。由此可知 How strange 作为这篇文章的标 题最合适,所以答案为 C。
  5. D。主旨题。通读全文可知 “look out” “ all hands on deck” “ up” “down” 在特殊的语 境里都不再是字面的意思了, 由此可知作者是想告诉读者有些词或短语在不同的语境里有不 同的含义,所以答案为 D。 是 He hasn’t come
-3-
(
  4) A beautiful and very successful actress was the star of a new musical show. Her home was in the country, but she didn’t want to have to go back there every night. So she rented an expensive flat in the centre of the city, bought some beautiful furniture and hired a man to paint the rooms in new colours. It was very difficult to get tickets for her show, because everybody wanted to see it, so she decided to give the painter two of the best seats. She hoped that this would make him work better and more willingly for her. He took the tickets without saying anything, and she heard no more about them until the end of the month, when she got the painter’s bill. At the bottom of it were the words: “Four hours watching Miss Ball sing and dance: $3,” with this note: “After 5 p.m., I get fifteen shillings an hour instead of ten shillings.”
  1. In this article, “Miss Ball” was the name of . A. a place where people sang and danced C. an actress B. a dance party D. a ball

  2. The actress gave the painter two tickets, hoping . A. he would be pleased B. he would ask less money for his work C. he would charge more money for his work D. he would praise her musical show
  3. After the painter got the tickets from the actress, he . A. sold them for $3 C. paid $3 for them B. went to watch the musical show D. was very thankful to her
【答案与解析】 本文讲述了一个女演员为了调动给她做事的人的积极性, 给了他两张很 难买到看演出的门票,结果,这个做事的人曲解了这个女演员的用意,以为这也是在为她工 作,而向她收取工钱的幽默故事。
  1. C。推断题。从第 2 段第 1 句 It was very difficult to get tickets for her show 及工人的收 款单下面的字 Four hours watching Miss Ball sing and dance: $3 可知 Miss Ball 就是这个演员, 故此题答案为 C。
  2. A。 细节题。 根据第 2 段第 2 句 She hoped that this would make him work better and more willingly for her.可推知此题答案为 A。
-4-

  3. B。 推断题。 从工人的收款单下面的字 Four hours watching Miss Ball sing and dance: $3 可知:工人花了四小时的时间观看她的演出,故此题答案为 B。
(
  5) A great big fellow, weighing around 250 pounds, walked with slow heavy noisy footsteps up to the produce counter in the supermarket. “Give me half a head of cabbage,” he told the clerk. “All we have are whole heads,” came the cold reply. “I don't want a whole head,” the customer demanded, “Just half a head. Are you going to sell me half a head?” “Wait a minute, ” said the clerk nervously, “Let me ask the manager.” She went back where the manager was stamping prices on canned goods. “Hey,” she said, “there's a big, stupid ? looking buffalo(水牛) out front who wants me to sell him half a head of cabbage. Shall I tell the fool to…” She noticed the manager staring ? not at her, but behind her. Turning, the clerk saw that the big and tall customer had followed her and heard every word. Quickly, the clerk turned back to the manager, “And this gentleman, ” she said, “wants to buy the other half.”
  1. What is the best title for this passage? A. A Strange Customer C. A Nervous Customer B. A Friendly Customer D. A Polite Customer

  2. When talking to the manager, the clerk was referring to . A. two different customers B. the same customer C. more than two customers D. a stupid-looking customer and a gentleman
  3. What is your impression of the customer? A. Looking like an animal. C. Looking like a gentleman. B. Looking like a house wife. D. A man of strong build.
【答案与解析】本文讲述的是一个女售货员面对尴尬场面如何机智化解的小幽默故事。
  1. A。推断题。这位顾客块头很大,而且只买半头洋白菜,故令人奇怪。也可根据文章 内容,采用排除法知答案为 A。
-5-

  2. B。推断题。从短文中我们可以知道女售货员实际上指的是同一个顾客。
  3. D。细节题。根据文章第 1 句 A great big fellow, weighing around 250 pounds 以及 big and tall customer 可推知此题答案为 D。
(
  6) It’s Pigs’ Hometown The story happened during the Second World War. An old man lived in a small town of Germany. He had three sons and they all worked in the same factory where he had worked. After the war had begun, his sons were all made to join the army one after another and they all died in the fights. The old man was very sad. He didn’t have enough food and was often hungry. And nobody helped him and he didn’t know how to go on living. It was a very cold winter night. The old man couldn’t go to sleep. He had been hungry for two days and it was so cold in his room that ice could be seen. He had to get up and began to run in the room until he lay down on the floor. The next morning he had to beg from door to door. He had been to a lot of cities and knew a lot. Once he came to a village, but the villagers were all poor and couldn’t give him anything. He was too hungry to go to another village. He thought hard and found a way. He came to a police station and called out, “Hitler is a foolish pig!” Out came an old policeman at once. He took the old man into a room, gave him some bread and a cup of tea. Then he said, “Don’t say so in our village, sir!” “I’m sorry, sir,” said the old man. “I don’t know it’s Hitler’s home town.” “No, no, sir,” the policeman said in a hurry. “It’s pigs’ hometown!”
  1. The old man’s sons joined the army because . A. they were all strong C. they wanted to be full B. they loved their country D. they had to do so

  2. The old man was sad because . A. his three sons had to join the army B. his three sons lost their lives during the war C. he lived in the small town alone D. he had neither food nor clothes
-6-

  3. The villagers didn’t give the old man any food because . A. they weren’t kind-hearted B. his sons were in the army C. they were also hungry
  4. Which of the following is true? A. The old policeman would send the old man into prison. B. The old policeman hated Hitler, too. C. The old policeman thought Hitler was better than pigs. D. The old man found a friend at the police station.
  5. The policeman thought . A. Hitler was more foolish than pigs B. the old man insulted(侮辱) their hometown C. the old man had to say sorry to him D. the old man had to fight with Hitler 【答案与解析】本文表面上看来是一个幽默,实际上是表现出了人们对希特勒的憎恶。
  1. D。推断题。根据 …his sons were all made to join the army 这里用了 made 说明 his sons 并不是自愿去的,因此应该选 D。
  2. B。细节题。根据 …his sons were all made to join the army one after another and they all died in the fights 可知应该选 B。
  3. C。细节题。根据第 3 段第 1 句 …but the villagers were all poor and couldn’t give him anything 可知答案为 C。
  4. B。判断题。根据 Then he said “Don’t say so in our village, sir!” 和 the policeman 后 面讲的话可知,他也不喜欢希特勒,因此选 B。
  5. A。 推断题。 根据文章内容, old man 说 I don’t know it’s Hitler’s home town, the the 而 policeman 急忙说 No, no, sir…It’s pi
 

相关内容

高一英语阅读理解试题(幽默类)

   高一英语阅读理解试题(幽默类) 高一英语阅读理解试题(幽默类) (1) George Bernard Shaw and Winston Churchill disliked each other. It is said that the playwright(剧作家) once sent Churchill two tickets for the opening night of one of his plays, together with a card, which said, “Bri ...

2009年中考英语阅读理解试题汇编

   阳光家教网 阳光家教网 www.ygjj.com 西安家教 青岛家教 郑州家教 家教 2009 年中考英语阅读理解试题汇编 一. 09 成都市 A 苏州家教 天津家教 中国最大找家教, 家教平台 中国最大找家教,做家教平台 家教 阅读下面短文, 根据短文的内容判断句子的正误.正确的涂 "A", 错误的涂 "B". I have never taken cooking classes. I learned cooking from my mother b ...

[精华出题宝库]2010年全国各地中考英语阅读理解试题汇编及答案[1]

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语 一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 如果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。 如果你在伦敦呆上半年,保准说 ...

大学英语四级阅读理解试题

   大学英语四级阅读理解试题 40 篇之一(含答案) There are three kinds of goals: short-term,medium-range and long-term goals. Short-range goals are those that usually deal with current activities,which we can apply on a daily basis.Such goals can be achieved in a week or ...

高一英语阅读理解试题(科技类)

   高一英语阅读理解试题(科技类) 高一英语阅读理解试题(科技类) (1) The computer is a useful machine. It is the most important invention in many years. The oldest kind of computer is the abacus(算盘), used in China centuries ago, but the first large, modern computer was built in 19 ...

英语阅读理解技巧

   公共英语阅读技巧 阅读理解文章基本上是说明文,议论文。而这类体裁的文章少不了用例子,事实来说明观点。因此我们往往会碰到要求猜测文章举例的目的??这些例子要说明什么观点??的题目。如:   The example of … is given to show/illustrate that.   What can be inferred from the author's example of ?   The experiment/study sugge ...

学位英语阅读理解

   学位英语阅读理解应试策略阅读理解 2009-07-13 18:01:01 阅读 2645 评论 0 字号:大中小 订阅 . 一、分析文章的结构规律 一般来说,我们阅读文章的目的是为了获取信息。文章体裁不同,其结构特点就会各异。因此,我们获取信息的 最有效方法之一就是去学习和了解文章的结构,以便更加准确、快速地定位我们要找的信息。 大学英语四级考试中的阅读理解文章的体裁主要有三类:叙述文、说明文和议论文。 1、叙述文 叙述文一般以讲述个人生活经历为主,对于经历的陈述通常由一定的时间概念贯穿其中 ...

英语阅读理解提高方法

   阅读理解 阅读障碍的形成多半是由于我们自己的知识储备不足而导致的。要想解决这一问题,有一点不得不提。那就 是,学英语首先得端正我们的学习态度。 要认识到英语跟汉语一样,是一门语言。多掌握一门语言,生活中就能获得更多的知识、找工作就能获得更 多掌握一门语言,生活中就能获得更多的知识、 多掌握一门语言 多的机会,出社会就能获得更多的尊重。总之,现在的社会,国际交流越来越广泛,学好英语对我们的人生或前 多的机会,出社会就能获得更多的尊重。总之,现在的社会,国际交流越来越广泛,学好英语对我们的人生或 ...

初二英语阅读理解试题2

   初二英语阅读理解试题 2 来源: 作者:qqw 发布时间:2007-10-30 A A man has a cat. He likes her very much. At mealtime the cat sits at the table with him. The man eats with a knife and a fork, but the cat eats from her plate. Sometimes, when she finishes her dish, her mas ...

高考英语阅读理解专项练习(一)

   亿库教育网 http://www.eku.cc 百万教学资源免费下载 高考英语阅读理解专项练习( 高考英语阅读理解专项练习(一) 阅读理解专项练习 My grandfather grew up in war-torn Europe. When German soldiers occupied his hometown ,the thriving city of Tarow, Poland, he refused to obey them and eventually joined the S ...

热门内容

中考英语复习:阅读训练专项十四组42篇学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语 一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 一样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中,如 果你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生没有很好的英语环境 ...

计算机英语专业词汇

   计算机英语专业词汇 access active-matrix adapter n. adapter cards agents analog signals animations applets arithmetic operations array n. assembly n. asynchronous a. asynchronous communications port attachment audio-output device Bandwidth n. Bar code reader ...

2010中考英语作文8个重点话题

   个重点话题 2010 中考英语作文 8 个重点话题 1.关于学习英语的话题: 关于学习英语的话题: 关于学习英语的话题 请你以“How to learn English well?”写份演讲 复习要点 Learn English 请你以 写份演讲 字左右. 范文: 稿 80 字左右 范文:Dear classmates: We have been learning English for over 6 years and really love it. English is one of t ...

大学英语四级高频词汇表1

   大学英语四级高频词汇表备注:请同学们自己下载打印,每周记忆50个单词及他们的例句.为了督促大家打 例)They burst out laughing. 他们突然大笑起来. 搭配)a burst of laughter 突发的笑声 为了督促大家打好英语学习的基础 词汇,请大家按时学习,并在任务布置后一周有quiz作为检查, 突发的笑声3.dispose vi. 除掉;处置;解决;处理(of)(例)We have to dispose of this pile of old papers and ...

新视野大学英语6(听说教程)听力原文(5)

   Ad. 1 prices? At Simply Sofabeds at Notting Hill Gate we're lowering our prices?for Christmas. Masses of sofa beds for immediate delivery 立即交货. We're open six days week, Sunday. a week, with viewing on Sunday. So celebrate Christmas early this year ...