21 ... and we were sorry to hear about the accident. Anyway you mustn’t feel too anx-ious about work. A lot of people are away on holiday this month, so there’s not as much business as usual. When you are feeling a little better we’d llke to come and see you, we’ll bring you some of your favourite chocolates promise. Don’t think too much about the accident. Take the medicine the doctor gives you and have a good rest. Now for office news. Have you heard that the boss is getting married again next month? She tried to keep it quiet but one of the secretaries heard her talking about wedding arrangements over the phone, so now of course everyone knows. We’re collecting money to buy her a pres ent. It’s really difficult to know what to get her as she has most things. Someone has suggested theatre or concert tickets, which is a good idea. We can find out from her per-sonal assistant what her plans are and when she has a free evening. The only problem is that although we know what she likes, we don’t know whether her future husband shares her tastes. All being well, we’ll see you sometime next week. Until then we all send our good wishes and hope you recover quickly.
  1. What is the writer trying to do in the text? A. To give some cheerful news. B. To suggest ways to recover. C. To describe her office work. D. To offer professional advice.
  2. The writer wrote the text . A. to find out about a wedding present B. to arrange to see friends C. to learn about a person’s accident D. to help him stop worrying
  3. What does the writer suggest about one of the secretaries? A. She’s hard-working. C. She likes secrets. B. She talks too much.
D. She enjoys weddings.

  4. Which of the cards below do you think is the one the writer sent?
答:
  1. B
  2. D
  3. B
  4. C 解析:
  1.作者提出恢复健康的方法。
  2.文中可看出作者是安慰患者,劝其不要忧虑。
  3,从秘书的谈话中可 知老板的秘密在公司被公开,由此推断出 B 项。
  4.从文章内容可知作者是安慰同事,使其早日康复。卡片上 的内容?宿是祝愿早日康复的话,故判断 c 项。 22 To the American visitor Iceland is a very interesting country, partly because it is dif-ferent in so many ways from what he or she is used to seeing at home. There are quite a few things that are not done, or that do not exist on the island?quite a few “nos”. There is no pollution, for example. No dogs are permitted in Reykjavik, the capital. There is no television on Thursdays or during the entire month of July, and only three hours of black-and-white TV the rest of the time. There is no hard liquor on Wednesdays and no beer at any time. There are no handguns; only one jail of 35 cells in the entire land?an admirable figure, even for a small country of 222000 people. There is no army, air force or navy. There is no tipping for anything. There are no large stores open on Saturdays and Sundays. Since Iceland is located just under the Arctic Circle, there is no darkness in summer and no daylight in winter. But thanks to the Gulf Stream, the climate is rather mild, with temperatures ranging from 34
-1-
degrees Fahrenheit to 52 degrees in July. The rules on television, liquor, and guns are the result of governmental decisiorn But the absence of pollution is due in great part to the fact that Iceland get its power from the enormous geysers [间歇(喷)泉] and the thousands of hot springs that come out of ground. They provide all the energy needed by the country. In fact, Iceland uses only 3 percent of all its available power. Iceland has been described as a democratic independent country where more fish are caught and more books published per person than anywhere else in the world. The Ice-landers have always felt a particular love for literature. They composed their first works in the ninth and tenth centuries AD. These works were poems and tales about the kings, heroes, and heroines of Iceland and Norway. At first the stories were memorized and pas-sed from generation to generatiom They were finally written down between 1140 and 12
  20. The Icelanders have never stopped writing ever since. “Rather shoeless than book-less,” they proudly say.
  1. The American visitor enjoys visiting Iceland because . A. no dogs are permitted in the capital B. the police do not carry handguns C. the climate is rather mild D. it is very different from America
  2. The following statements are true EXCEPT . A. there are no soldiers in Iceland B. the Icelaoders don’t drink beer C. there is no service fee of any kind D. there are no crimes in Iceland
  3. It can be inferred from the passage that . A. in winter the sun doesn’t set in Iceland B. the sun rises and sets regularly in Iceland C. the climate in Iceland is rather mild because there is no daylight in winter D. the sun never rises in winter and never sets in summer in Iceland
  4. There is no pollution in Iceland mainly because . A. Iceland uses only 3 percent of all its available power B. the leelanders use hot water from under ground as their energy C. it is located just under the Arctic Circle D. it is a democratic, independent country
  5. “Rather shoeless than bookless” means . A. They prefer not to have shoes or books B. They would rather have shoes on than write books C. They prefer shoes to books D. They regard books more important than shoes 答:
  1. D
  2. D
  3. D
  4. B
  5.D 解析:
  1.从第一段 partly because it is different in so many ways...可知。
  2.此题为事实理解属。在冰岛的几天中, 没有提到 D 项。 从第三段可知 Since Iceland is located just under the Arctic Circle, there is no darkness in summer
  3. and no daylight in winter。
  4.从第四段可知。
  5.此句童为“宁可无鞋,不可无书”,说明冰岛人把书看得十 分重要。 23 “High tech” and “state of the art” are two expressions that describe very modern technology. High tech is just a
-2-
shorter way of saying high technology. And high technol-ogy describes any invention, system or device that uses the newest ideas or discoveries of science and engineering. What is high tech? A computer is high tech. So is a communications satellite. A modern manufacturing 业的) system is surely high tech. High tech become a popular expression in the United States during the early 1980’s. Pk, cause of improvements in technology, people could buy many new kinds of products in American stores, such as home computers, microwave ovens (微波炉), etc. “State of the art” is something that is as modern as possible. It is a product that is based on the very latest methods and technology. Something that is “state of the art” is the newest possible design or product of a business or industry. A state of the art televi sion set, for example, uses the most modern electronic design and parts. It is the best that one can buy. “State of the art” is not a new expression. Engineers have used it for years, to de-scribe the best and most modern way of doing something. Millions of Americans hegan to use the expression in the late 1970’s. The reason was the computer revolution. Every computer company claimed (声称) that its computers were “state of the art”. Computer technology changes so fast that a state of the art computer today might be old tomorrow. The expression “state of the art” has become as common and popular as computers themselves. Now all kinds of products are said to be “state of the art”.
  1. What is the purpose of the passage? A. To tell how “high tech” and “state of the art” have developed. B. To give examples of high tech. C. To tell what “high tech” and “state of the art” are. D. To describe very modern technology.
  2. What can we infer from the passage? A. American stores could provide new kinds of products to the people. B. “High tech” describes a technology that is not traditional. C. “State of the art” became popular later than “high tech”. D. A wooden plough pulled by oxen is “state of the art”.
  3. Which of the following statements is NOT true? A. Since the computer revolution, the expression “state of the art” has become popular. B. “State of the art” means something that is the best one can buy. C. With the rapid development of computer technology, a state of the art com-purer may easily become out of date. D. All the producers claim that their products are “state of the art” nowadays.
  4. The best title for the passage is. A. Computer Technology B. High Tech and State of the Art C. Most Advanced Technology D. Two New Expressions 答:
  1. C
  2. B
  3. D
  4. B 解析: 抓住文章的大意:如第一段总体介绍了 high tech 和 state of the art 是用来描述现代技术的词语,第二段 主要解释了 What is high tech? 第四段主要介绍了什么是 state of the art。只要抓住这样的信息.相关一些题, 如第 1 和 4 题便迎刃而解。第 3 题中提到 Every computer company claimed that its computers were “state of the art”。指每家电脑公司而不是所有的产品,故选 D 项。 (制造
-3-
24 There is a very simple way of measuring the height nfa water-tower, which we can-not measure by climbing. Suppose, for example, that we wish to find out the height of the water-tower, AB, in a factory. We first of all go to where the water-tower is stand lng and measure a distance of, say 90 feet from it, in a straight line, marking the spot that is 90 ft from the water-tower. Then we take a stick. CD, and stand it in the ground at the spot we have just marked. Let us suppose the stick we’re using is 4 ft in height. We now walk farther away from the water-tower in the same straight line as we measured off the distance of 90 ft. We go from the watchtower until we come to a point E, where with our heads on the ground we see the top of the stick and the top of the water-tower in the same straight line ?that is, the top of the stick just covers the highest part of the water-tower. We now have two triangles (三角形) and the proportion (比例) of the side CD to the side CE in the smaller triangle. CDE. is exactly the same as the proportion of the side BA to the side BE in the larger triangle BAE. It is clear from this that every scbool boy or school girl can work out the height of the water-tower. Suppose that the line CE is 5 ft. We know that the stick is 4 ft high and the length BE is 9
  50. From these measurements we have the simple proportion sum (算题) S is to 4 as 95 is to AB. Trees and other high buildings, of course, can he easily measured by using the same way.
  1. According to the passage, the height of the watchtower is . A.76 ft
  2. Els . A. a point on the ground B. a straight line on the ground C. the top of the stick D. the top of the water-tower
  3. The triangle CDE must be . A. below the triangle BAE B. in the triangle BAE C. out of the triangle BAE D. over the triangle BAE
  4. The proportion of the side CD to the side CE is the proportion of the side BA to the side BE. A. bigger than C. not as big as B. equal to D. smaller than B. 95 ft C. 90 ft D. 180 ft

  5. From the measurement, we have the simple proportion sum . A. BA is to four as five is to ninety-five B. BA is to ninety-five as is to five C. five is to ninety-five as BA is to four D. four is to five as BA is to ninety 答:
  1. A
  2. A
  3. B
  4. B
  5. B 解析: 做好阅读理解需要考生有较综合的知识和能力。 上述短文内容较长,且描述较为复 若将文章内容加以分析整理,使抽象的 杂、抽象,若仅靠想象作 A 答后面的题目势必非常困难, 文字具体化,周答案就一目了然了。
由图可以看出,正点是在地面上(与 C、B 在同一直线上),故第 2 小题答案为 A,三角形 CDE 在;角形 BAE 里面,故第 3 小属答案为 B。根据图示可以看出,CD 与 BA 是平行的,故△CDE 与△BAE 是相似三角 形,因此:CD:CE=BA:BE。所以第 4 小题选 B。根据相似三角形对应边比值相等定理,假设 BA 为 xft,则
-4-
4:5=x:
  95,x=76 ft。所以第 1 题答案选 A,第 5 小题是让考生列出其比例关系。其中 B 项 BA:
  95=4:5 符合题 意,为正确答案。 25 Shu Pulong has helped at least 1000 people bitten (咬) by snakes. “It was seeing people with snake bites (伤口) that led me to thiscareer,” he said. In 1963, after his army service, Sbu entered a medical school and later became a doc-tor of Chinese medicine. As part of his studies he had to work in the mountains. There he often heard of people who had their arms and legs cut off after a snake bite in order to save their lives. “I was greatly upset by the story of an old farmer I met. It was a very hot afternoon. The old man was pulling grass in his fields when he felt a pain in his left hand. He at once realized he had been bitten by a poisonous snake. In no time be wrapped a cloth tightly a-round his arm to stop the poison spreading to his heart. Rushing home he shouted ‘bring me the knife!’ Minutes later the man lost his arm forever.” “The sad story touched me so much that I decided to devote myself to helping people bitten by snakes,” Shu said.
  1. The best headline (标题) for this newspaper article is . A. Astonishing Medicine B. Farmer Loses Arm C. Dangerous Bites D. Snake Doctor

  2. The farm
 

相关内容

高中英语解题题典:阅读理解第31-35部分

   31 Want to save money when travelling by train? Here are some ways. Day Returns This ticket can save you up to 45% on the standard fare (车费). You have to travel after the rush hour period Mon?Fri, but can travel at any time on Sat or Sun. Big City ...

高中英语解题题典:阅读理解第36-40部分

   36 There are three separate sources of danger in supplying energy by nuclear power (原子能). First, the radioactive material must travel from its place of production to thc power station. Ahhough the power statkms themselves are strongly built, the co ...

中考英语阅读理解解题技巧综析

   中考英语阅读理解解题技巧综析 英语网 我要评论(0)中考英语阅读理解解题技巧综析:阅读理解能力的培养是中学英语 学习的一项重要任务, 也是中考的一项重要考查内容。 阅读理解能力的培养是中学英语学习 的一项重要任务,也是中考的一项重要考查内容。一般来说,中考英语试卷至少包含三篇或 以上的阅读文章,阅读量在 1,000 单词左右;要求阅读速度为每分钟 40-50 词。文章的题材 广泛、体裁多样。 《新课程标准》 要求学生在阅读中既要能理解个别句子的意义, 也要能理解上下文的逻辑关 系,把握篇章结 ...

谈英语考试阅读理解题的解题技巧

   型堕脚旦一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一I职教新观察 谈英语考试阅读理解题的解题技巧 河北省衡水职业技术学院外语系 杨永健 【摘要】英语考试中的阅读理解题是对学生语言知识、语言技能和智力综合的测试.许多学生解答此题感到难度大,笔者通 过多年英语教学经验,摸索出一套训练学生提高阅读技巧的方法. 【关键词】英语考试 阅读理解 解题技巧 英语应用能力测试(Practical Eng- lish Test for college,简写为PRETCO)是 away form nei ...

【推荐】八招搞定英语四级阅读理解题型

   本文由kxjhwbb贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 华软论坛 http://www.hrer.tk 一、四级阅读应该遵循怎样的做题程序 关于阅读, 我想首先当我们拿到一份考卷的时候, 大家首先关注的点是我们应该怎么做 我们的题目,我们做题的程序分别是什么,我想一个阅读要做好的话,首先要明白一点,我 们四级里,35 分钟做四篇文章的时间相对比较紧张,我们以前一般有的同学是,四加五或 者是五加四的模式,四分钟的时间看文章, ...

2012考研英语阅读理解基础班讲义

   www.wendu.com 2012 文都考研英语阅读导学班讲义 三博士考研友情提供 www.zuanshiban.com 2012 文都考研英语阅读导学班讲义 主讲人:北京外国语大学 何凯文 第一部分:对于长难句课程难点重点的回顾 非简单句的障碍来源: 非简单句:S1,S2,S3,S4,…Sn 如何拆分和组合句子 非简单句的障碍解决方案 一.关联词和主句专一原则 关联词: 1. 关系代词:that, who, whom, which,what,as,whose, 2. 关系连词:if, w ...

大学英语四_六级阅读理解题型分析与解题技巧

   INTELLIGENCE 教 育 战 线 大学英语四、 六级阅读 理解题型分析与解题技巧 山东 滨州学院 钟文静 摘 要: 阅读理解历来在大学英语四、 六级考试中处于主导地位。就目前情况而言 , 阅读仍然是第一 层次的要求 , 是大学英语教学和测试的主要内容。考生具有较强的阅读能力是学习和考试成功的关键。 本文试从分析阅读理解题型和讲解答题技巧两个方面来研析四、 六级阅读材料 , 以期对考生的复习迎考 有所帮助。 关键字: 阅读理解 阅读理解题类型 答题技巧 序言 ( 大 学 英 语 四 、 ...

新东方考研英语金牌资料第三部分阅读理解答案(32-51)

   rainforest canopy check into luxury hotel national park hot notorious somewhat questionable statistics n. (热带)雨林 n.树冠层;天穹;顶蓬 登记住宿 豪华饭店 国家公园 a.时髦的,富于刺激性的 a.名声不好的,臭名昭著的 adv.稍微,有点,某种程度上 a.可疑的,靠不住的 n.统计,统计学 世界旅游组织 World Tourism Organization claim pie m ...

[考试宝典]2011么建华职称英语保过班精讲班 第23讲 阅读理解(九)

   职称英语考试宝典 系列软件 第四十二篇 Sauna Ceremonial bathing1 has existed for thousands of years and has many forms, one of which is the sauna. The Finns have perfected the steam bath, or sauna, which may be taken, usually in an enclosed room, by pouring water ove ...

[考试宝典]2011么建华职称英语保过班精讲班 第20讲 阅读理解(六)

   职称英语考试宝典 系列软件 3.What can be inferred about completely normally fed mice mentioned in the passage? A. They will not experience free radical production. B. They will experience more genetic rejuvenation in their lifetime. C. They have more old liver ...

热门内容

外研英语高一英语模块一 二检测题及答案

   仁化中学高一级英语试题 (第一次月考) 班级 姓名 学号 听力部分 一、听力(共两节,满分 30 分) 听力(共两节, 第一节: 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 第一节:请听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。 中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段 对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 秒钟;完后, 对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;完后,各小题将给 ...

英语学习入门

   by William W. Jex, Ph.D. Learning English Steps 1-2-3 Study Guide Video Aided Instruction, Inc. Roslyn Heights, New York 1 #VAI-S1418 v1.0 This study guide should be used along with a program published by Video Aided Instruction, Inc. For more info ...

pep四年级英语Unite 1 My Classroom

   Unit 1单元分析 一、 教学内容 1、本单元要求会听,说,认读的单词: window board light picture door floor classroom have computer wall teacher’s desk fan what in the we new go where 2、本单元要求会听,说的单词和词组: many our seat near classmate clean have a look good idea all right good job 3 ...

英语课堂教学用语

   1. Let's start now./Let's begin our class/lesson. 我们开始上课吧。 我们开始上课吧。 2. Sit down, please. 请坐下。 请坐下。 3. Who's on duty today? 今天谁值日? 今天谁值日? 4. Is everyone here? 都到齐了吗? 都到齐了吗? 5. Don't be late next time.下次别迟到。 下次别迟到。 下次别迟到 6. Go back to your seat, plea ...

新目标英语七年级下册教材电子书Unit3

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...