状语从句
2010 届高一上期末综合练习之 状语从句练习
l. -- Is Mrs White in the office? -- Yes,she is on duty, she must be there A.since B.until C.while D.if
  2. journalism seems like a good profession ( 职 业 ), I would prefer to be a teacher. A. Although B. Even C. No matter D. Now that

  3. he wants to fire you, l suggest you stop wearing sport clothes in the office. A. If B. Since C. Until D. Ualess

  4. She tried to phone him, there was no answer because he was abroad. A. since B. while C. so D. but

  5. I prefer a color TV, I have to buy a black and white one this time. A. As B.Since C.Because D. Although

  6. I had just started back for the house to change my clothes I heard the voic es. A. as B. for C. while D.When

  7. You can speak French well you practise it with a Frenchman every day. A. unless B. although C. as long as D. so that

  8.The lady will have to wait all day the doctor Works faster. A. if B. unless C. whether D. that

  9. The class went on with the story they had left it before the holiday. A.where B. which C. in which D.when

  10. Would you like to have a break shall we go on with the work? A. and B.then C.therefore D. or

  11. We didn’t plan to meet. We meet in the street. A.by the way B.by chance C.on purpose D. in surprise

  12. --What are you going to do this afternoon? --I’ll probably go for a walk later on it stays fine. A. as far as B. so long as C. even if D. as if
l
  3. I couldn’t make out what they were saying, for they spoke to me . A.righ away B. all the time C. in all D. at once
l
  4.-- Could you tell me where Jim lives? --Jim used to live next doo to us, and now he is living in another town.
1
状语从句
A.At the time
B. At one time
C. At a time
D. At times
l
  5. In order to continue to learn by ourselves when we have left school, we must study how to 1earn in the school now. A. in all B. after all C. for all D. at all
l
  6.I came home very late last night, , early this morning. A. at latest B.on the whole C. in a word D. or rather

  17. I’m sure ghosts (at) do not exist. , I have never seen one. A. First of all B.Now and then C. Day and nigh D.At least

  18. The day must be breaking, the birds have begun singing. A. because B. as C. for D. since

  19. You can go out you Promise to be back before 10 o’clock. A. now that B. so long as C. so that D. as far as

  20. Smoking does great harm to our health. many people smoke in Public Places. A. Therefore B. However C. Although D. No matter
2l. Dr. Bethune began to work he arrived at the front. A. the moment B. by the time C. before D. at the moment

  22. This class named Lei Feng is one of the best classes in this school. A. in honour of B.in the place of C. in favour of D. in the way of

  23. We had to he patient because it some time we got the full result. A.have been; since B.had been; until C.was; after D.would be; before

  24. I am sorry I didn’t do a good job. - Never mind., you have tried your best. A. Above all B. In all C. At all D. After all l

  25. Whoever is advanced can pass this test. A. more and mor B. more or less C. no more D. any the less

  26. others say, the Professor is sure that his theory is correct. A. No matter B. It doesn’t matter C .Whatever D. What

  27. I won’t give you any help you tell me the truth. It’s none of my business. A.unless B.since C.if D.even if

  28. Only one third of the people present at the meeting were the revision (修
2
状语从句
订)of the rules. A. in agreement of B. in favour of C. in for D. with the side of

  29. Many places are flooded by heavy rainfalls, so they can’t walk they like these days. A. when B. whenever C. where D. Wherever
3O. -- How do we do the cleaning? -- Do it: Sweep the floor, wipe the desks, rub the windows and put everything in order. A. as usual B. as follows C. as following D. like that
3l. lt’s cloudy. Take an umbrella you regret it. A. or B. and C. after D. before

  32.His father began to work his childhood. A. since B. before C. as early as D. while

  33. The roof fell he had time to dash into the room to save his baby. A. before B. as C. after D. until

  34. - The thread of my kite broke and it flew away. - I had told you it would easily break it was the weakest. A.when B.where C. unless D. since

  35. The crowd started cheering he rose to speak. A. as B. since C. till D. where

  36. I had worked here you came here. But l shall leave for England. A. before long; before long C. long before; before long B. bore long; long before D. long before; long before

  37. Scientists say it may be five or ten yearsit is possible to test this medicine on human patients. A. since B. before C. after D. when

  38. We called the First - Aid Center the traffic accident happened. A. immediately B. shortly C.quickly D. hurriedly

  39. you keep on, you'll succeed. Wish you success in the examinations. A. When B. No matter how hard C. So long as D. Now that

  40. - Do you think we can get there on time? - Yes, the car doesn’t break down. A.even if B.unless C.until D.so long as
3
状语从句
4l.
? Let Jack take the place. He’s older and should be more experienced.
?I don’t think so. A man doesn’t necessarily grow wiser he grows older. A. because B. that C. than D. as

  42. you understand this rule, you will have no further difficulty. A. While B. Once C. Though D. Unless
43 .-- Was he pleased to hear the news? -- Pleased, even excited. A. No more than B. More than C. More D. More or less

  44. , his wife will stand at the gate to wait for him to come back. A. However he is late C. However late he is
  45. -Haven’t the curtains been drawn yet? - No, the lamps outside have already been lighted. A. though B. since C. when D. after B. However is he late D. However late is he

  46. Of course they were later than expected; but they were in time to start the game. A.at all B.after all C.in all D.for all

  47. I’ll give him your message he comes back from lunch. A. until B. as soon as C. while D. before

  48. He whispered to his wife he might wake up the sleeping baby. A. so that B. on condition that C. for fear that D. so long as

  49. - May l come in right now? - Certainly, only two are allowed at a time. A. so B. therefore C.but D. unless

  50.I don’t believe he says now. He is a cheat. A.no matter what B.everything C.whatever D.how
4
状语从句
状语从句练习题答案:
  1. A
  2. A
  3. B
  4. D
  5. D
  6. D
  7. C
  8. B
  9. A
  10. D
  11. B
  12. B
  13. B
  14. B
  15. B
  16. D
  17. D
  18. C
  19. B
  20. B
  21. A
  22. A
  23. D
  24. D
  25. B
  26. C
  27. A
  28. B
  29. D
  30. B
  31. D
  32. C
  33. A
  34. D
  35. A
  36. C
  37. B
  38. A
  39. C
  40. D
  41. D
  42. B
  43. B
  44. C
  45. A
  46. B
  47. D
  48. C
  49. C
  50. C
5
 

相关内容

高中英语语法专题指导课件:状语从句

   高中英语语法专题指 导课件: 导课件:状语从句 时间状语从句 时间状语从句 原因状语从句 原因状语从句 地点状语从句 地点状语从句 目的状语从句 目的状语从句 结果状语从句 结果状语从句 条件状语从句 条件状语从句 让步状语从句 让步状语从句 比较状语从句 比较状语从句 方式状语从句 方式状语从句 引导词 when whenever as while before after until (till) since as soon as once each/every time next ti ...

高中英语语法--定语从句复习

   高三英语第一轮复习 Revision of the Attributive Clause 定语从句复习 汪建华 江苏省海安县曲塘中学 226661 315310858@qq.com Attributive Clause: 定语从句在从句中起定语作用, 定语从句在从句中起定语作用,修饰句 中的某一名词或代词 某一名词或代词, 中的某一名词或代词,被定语从句修饰 的词叫先行词 的词叫先行词(Antecedent)。定语从句需 adverbs): 用关联词(relative pronouns an ...

英语语法专项训练题:宾语从句

   初三系列复习资料(8)宾语从句考点集汇,讲解和训练 八、宾语从句 【考点扫描】 考点扫描】 中考对宾语从句的考查主要集中在以下几个方面: 1. 引导宾语从句的连词和代词选择; 2. 宾语从句的语序; 3. 宾语从句的时态。 考查的主要形式是单项填空、完型填空、短文填空和完成句子。阅读理解和书面表达肯定也 要用到宾语从句。 名师精讲】 【名师精讲】 一. 宾语从句的种类 宾语从句是一种名词性从句,在句中作及物动词的宾语,或介词的宾语,或 形容词的宾语。根据引导宾语从句的不同连词,宾语从句可分为 ...

初中英语 语法 宾语从句专题

   初三系列复习资料(8)宾语从句考点集汇,讲解和训练 八、宾语从句 【考点扫描】 中考对宾语从句的考查主要集中在以下几个方面: 1. 引导宾语从句的连词和代词选择; 2. 宾语从句的语序; 3. 宾语从句的时态。 考查的主要形式是单项填空、完型填空、短文填空和完成句子。阅读理解和书面表达肯定也要用到宾语从句。 【名师精讲】 一. 宾语从句的种类 宾语从句是一种名词性从句,在句中作及物动词的宾语,或介词的宾语,或 形容词的宾语。根据引导宾语从句的不同连词,宾语从句可分为三类。 1. 由 that ...

英语语法专项练习--状语从句

   状语从句 1( ) 1 The meeting didn't start everyone was there. A. because B. until C. why D. if ( ) 2 The boy to bed his mother came in. A. went not; until B. didn't go; after C. went; until D. didn't go; until ( ) 3 I won't believe you I have seen it wi ...

高三英语试题:状语从句专练(含答案)

   高三英语试题:状语从句专练(含答案) 高三英语试题:状语从句专练(含答案) 发布人:圣才学习网 发布日期:2010-09-11 09:16 共 状语从句专练 高考命题走向 近几年状语从句在单项选择题中的比重增大,99 年考了两题,2000 年考了三题。 从测试的方向来 看,主要测试状语从句中从属连词的使用,动词时态的一致性,状语从句的省略等几种情况。 预计 2004 年的高考将更加注重对状语从句的考核,将在状语从句的连接词选用,如:in case, on condition that, th ...

高中英语语法专题指导课件-状语从句正式

   高中语法专题( 高中语法专题(二) 状语从句 时间状语从句 时间状语从句 原因状语从句 原因状语从句 地点状语从句 地点状语从句 目的状语从句 目的状语从句 结果状语从句 结果状语从句 条件状语从句 条件状语从句 让步状语从句 让步状语从句 比较状语从句 比较状语从句 方式状语从句 方式状语从句 引导词 when whenever as while before after until (till) since as soon as once each/every time next tim ...

高三英语语法专项 状语从句专练 新课标 人教版

   状语从句专练 一、九种常见的状从及其常用的连接词: 1)时间状从:when, while, as, before, after, as soon as, till, until, not…until, the moment, immediately, the first/second/last time, instantly, hardly…when, scarcely…when, no sooner…than 2)地点状从:where 3)原因状从:because, since, as 4 ...

2010高考英语《语法》专题复习系列课件50《九种常用的状语从句及其常用的连接词》

   2010高考英语《语法》 专题复习系列课件 50《九种常用的状 语从句及其常用 的连接词》 Topic: Talk about your plan for National Day. Task 1: To talk about your plan for National Day. Task 2: To go over the Adverbial Clauses Identify the types of the Adverbial Clauses. 1. While I was wonde ...

初中英语语法大全

   Revision of Junior English 初三英语复习 Adjectives and Adverbs 形容词、副词 形容词、 区别几组易混淆的副词、 区别几组易混淆的副词、形容词 ★ already 常用于肯定句、个别疑问句 常用于肯定句、 yet 常用于否定句、疑问句 常用于否定句、 * The train has already gone. * They haven’t come back yet. yet. 修饰形容词、 ★ such 修饰名词 so 修饰形容词、副词 *I ...

热门内容

用英语优雅的骂人

    很多人一生气,所有的英文都忘光了,平常英文就说不出口,更何况是吵架,所以满脑子浮现的都是脏话,这是很不好的。有人很绝,英文骂不过人家就用中文,反正对方听不听得懂都无所谓,重要的是让他知道你很凶,你正在骂他就行了。现在让我们来看看一些比较文雅的方式:   Hey! Wise up! 放聪明点好吗?   当别人做了蠢事时,你可以说,“Don't be stupid!”或“Don't be silly.”但这是非常不礼貌的说法。客气一点的说法就是:Wise up!你也可以用尖酸刻薄的语气说 ...

2011职称英语(理工类B级)试卷(含65分真题)

   2011 职称英语《理工类 B 级》 第 1 部分:词汇选项(第 1~15 题,每题 1 分,共 15 分) 下面共有 15 个句子,每个句子中均有 1 个词或短语有底横线,请从每个句 子后面所给的 4 个选项中选择 1 个与划线部分意义最相近的词或短语。 答案一律 涂在答题卡相应的位置上。 1 Mary has blended the ingredients. A mixed B made C cooked D eaten 2 They agreed to modify their pol ...

国内军事英语研究述评

   第 23 卷 第 1 期 2010 年 1 月 河南广播电视大学学报 Journal of Henan Radio & TV University Vol. 23 , No.1 Jan. 2010 国内军事英语研究述评 张丽平 (中国人民解放军理工大学 理学院外语系, 江苏 摘 南京 210011 ) 要: 随着以信息化为核心的中国新军事变革的深入,军事英语的重要性日益显现,军 事 英 语 的 研 究 逐 渐 展 开和深入。 本文首先回顾了我国军事英语研究的历史,介绍了军事英语研究的现状,最 ...

鲁教版初一英语下第九单元Unit 9检测试题卷

   鲁教版初一英语下第九单元 Unit 9 检测试题卷 【模拟试题】(答题时间:45 分钟) I. 用所给词的适当形式填空: 1. Which theater has (friendly)service in your town? 2. What’s (good) radio station you know? 3. Of all the clothing stores, Jason’s is (cheap). 4. We did a survey of our (read) and this ...

三年级英语上学期期末复习练习题

   三年级英语上学期期末复习练习题 三年级英语上学期期末复习练习题 英语 Module 1 复习题 一.写出下列字母的左右邻居。 二.选择题。 ( )1. You’re Mr Wang. A. Yes, I’m Mr Wang. B.No, I’m Mr Wang. ( )2. How are you? A. Thank you. B. Fine,thanks. ( )3. It’s desk. A. a B.an ( )4. You’re Kitty Li. A. Yes, I’m Kitty ...