g. He says that the novels the students are reading now are very manly (男子气概的) novels. These novels deal with the arrogance (傲慢) of man and the pride of man which finally leads to man’s downfall. One of those books, for example, is The Call of the Wild by Jack London. This classic story tells of a dog stolen from his home and sold to work as a sled dog in Canada’s Klondike Gold Rush. Morgan Fleet, a senior at Boonsboro High, likes being in the Academy. She says boys and girls act differently when they are together in a classroom. She believes this difference seems to prevent her from developing herself because she’s more focused on thoughts like “Oh, I wish they would shut up. Oh, what do they think of me?’’ instead of focusing on “What’s the homework? What’s going on in this class? What’s the lesson?”. There is one activity that girls and boys in the Academy do together. At the end of the day, many of them stay and help tutor students who are having trouble in school.
  36. What is the purpose of the Academy program? A. To offer a special program in high school. B. To help students concentrate on study. C. To strengthen sex education for teenagers. D. To start learning college courses earlier.
  37. To enter the Academy program, students are NOT required to . A. do well in their study B. be recommended by teachers C. take part in some activities D. have worked as volunteers
  38. The Call of the Wild is given as an example to show that male students . A. should learn more about literature B. should have a sense of protecting the wildlife C. are reading more manly novels D. are interested in stories on animals
  39. Which is likely to be Morgan Fleet’s opinion? A. A girl cares about the boys’ opinions of her. B. Single-sex classes should be stopped. C. Girls are more focused when studying with boys. D. Boys and girls act the same in separate classrooms.
  40. The passage is intended to . A. introduce the single-sex class project B. explain the differences between boys and girls C. persuade students to enter the Academy program D. urge students to work hard in their study
[来源: http://wx.jtyjy.com/]
D
Whether in the workplace or on the football field, effective teamwork can produce amazing results. However, working successfully as a team is not as easy as it may seem. Effective teamwork certainly does not just happen automatically; it takes a great deal of hard work and compromise. There are a number of factors that must be in place to make a good team. Effective leadership is one of the most important components of good teamwork. The team’s leader should possess the skills to create and preserve a positive working environment and motivate and inspire the team members to take a positive approach to work and be highly
第 5 页 共 10 页
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 新课标资源
committed. An effective team leader will promote a high level of spirit and make them feel supported and valued. Communication is a vital factor of all interpersonal relationship and especially that of a team. Team members must be able to articulate their feelings, express plans and goals, share ideas and see each other’s opinions. Conflicts will arise no matter how well a team functions together. The best way to deal with conflicts is to have some organized methods of handling conflicts. Team members should be able to voice their concerns without fear of offending others. Instead of avoiding conflict issues, a hands-on approach that settles them quickly is much better. It is often advised that the team leader sit with the conflicting parties and help work out their differences without taking sides and trying to remain objective if possible. The team leader must set a good example to create good teamwork. In order to keep team members positive and committed and motivated, the team leader herself / himself needs to show these qualities. The team turns to the leader for support and guidance. So any negative words or behaviors on the leader’s part can be disastrous. Regardless of what type of work you are in, knowing how to effectively work on and with a team is going to be extremely important to your success and that of your team.
  41. Effective leadership is important partly because . A. it helps a leader to develop lots of skills B. it makes a leader feel supported and valued C. it creates a positive working environment D. it depends on interpersonal relationship of a team
  42. The underlined word “articulate” probably means . A. hide B. feel C. express D. plan
  43. When conflicts arise among team members, the team leader should . A. worry about the team members B. ignore the team members’ voices C. try to avoid conflict issues D. work out their differences
  44. To become a good team leader, you have to . A. be positive and committed B. set up a good team C. look for support from the team D. avoid natural disasters
  45. Which is the best title for the passage? A. Football And Teamwork B. What Makes Effective Teamwork C. Handle Conflict In A Team D. Communication And Teamwork
[来源: http://wx.jtyjy.com/]
第二节 信息匹配 (共 5 小题;每小题 2 分, 满分 10 分) 共 小题; 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请将答案填涂在答题卡标号为
  46~ 50 的相应位置上。 首先, 请阅读以下英文杂志介绍: A. This magazine celebrates not only a love of birding but also an appreciation for nature. It is committed to promoting conservation and education. Since 1993, the teams that the magazine sponsored have won over $100,000 on behalf of birding societies. B. This is about family-Style campers exploring our parks and forests. It also delivers information about camping that’s adventurous and active, yet still relaxing. Besides, it talks about other interests like day-hiking, fishing and canoeing.
第 6 页 共 10 页
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 新课标资源
C. It comes to you straight from the editors of the Wall Street Journal, the best financial reporters in the business. Every issue brings you the information you need to know to deal with markets and protecting your wealth. D. With the help of this magazine, you can deal with any home improvement project or repair. It guarantees success with step-by-step instructions and how-to photos. Besides, it helps you save time and money. No matter how little experience you have, it makes it easy! E. It is filled with powerful information that will help you run faster and farther, and have more fun doing it! Every issue brings you the strategies, tips and advice to improve your performance, prevent injuries, burn fat, and achieve your personal goals. F. What does family fun mean to you? Party ideas? Travel tips? This magazine provides these, and more interesting activities in over 180 attractive, colorful pages. Designed for parents with young children, this magazine promises to enrich the lives of families. 请阅读以下人员信息,然后匹配人员与相关杂志:
  46. It’s a do-it-yourself world, and Mr. Smith wants to make his house better himself, and it’s partly out of his own interest. So he’s eager to find some kind of magazine that can help him make his projects easier.
  47. Mr. Johnson likes to read magazines. He hopes to find a magazine where he can get useful details about North American birds and birding, and where he can share with others his appreciation for birds.
  48. Mr. Green is a professional manager, who is always overworked and kind of depressed. Living in today’s confused economy, he’s trying to seek answers to his tough questions like “how to keep his money safe”.
  49. As a mother of five kids, Catherine often feels exhausted as she has so many to take care of and she has to think of different plans to keep them alive and happy. She wishes to subscribe a magazine that can offer good ideas for her to change the daily activities and keep the magic in the family.
  50. Lucy has gained much weight in the past two years, and she feels that she’s getting weaker and weaker. Now she’s decided to do some exercise in order to keep fit. She wishes to subscribe a magazine where she can find good advice on food, exercise and weight loss.
III 写作 (共两节,满分 40 分) 共两节, 共两节
第一节 基础写作 (共 1 小题 满分 15 分) 共 小题,满分 以下是你校最近一次主题活动的主要内容: 主题:如何做一名受欢迎的学生 对象:全体高三学生 时间:上星期三下午 地点:学校图书馆 程序:实例分析 → 小组讨论 → 老师点评 结论:行为端正;学习认真;为人着想;讲礼貌;与人融洽相处 影响:认识了自我,决心做个受欢迎的学生
[来源: http://wx.jtyjy.com/ HTTP://WX.JTYJY.COM/]
第 7 页 共 10 页
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 新课标资源
[写作内容] 请根据以上信息为你校的英语小报写一篇英文报道,并包括以下内容:
  1. 活动的主题、对象、时间、地点和程序;
  2. 如何做受欢迎的学生;
  3. 活动产生的影响。 [写作要求]
  1.只能使用 5 个句子表达全部内容;
  2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 [评分标准] 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 第二节 读写任务 (共 1 小题 满分 25 分) 共 小题,满分 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 A gap year (休假学年), also known as year abroad or year off, is a year during which students take time off and do something other than schooling, such as travel or work. The gap year is most commonly taken before starting university. The practice of taking a gap year developed in the UK in the 1960s. During a gap year, a student might travel, take part in volunteer work overseas or undertake a working holiday abroad. In 1978, the Prince of Wales John Blashford-Snell began a gap year voyage around the world. In the United Stares, the gap year idea was promoted by Cornelius H. Bull in 19
  80. In recent years, the gap year has grown very popular among students in the UK, Australia, New Zealand and Canada。A trend for gap years is to participate in international education programs that combine language study, homestays, community service, and independent study. In 2010, gap year travel has increased among school, college and university leavers, as this is seen as an attractive choice for future career development. [写作内容]
  1. 以约 30 词概括上文的主要内容。
  2. 以约 120 词对“休假学年’’现象进行议论,内容包括: (
  1) 休假学年的好处; (
  2) 休假学年的弊端; (
  3) 假如你有休假学年,你打算做什么?请说明理由。 [写作要求]
  1. 作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引 用原文中的句子。
  2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。 [评分标准] ‘ 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。
[来源: http://wx.jtyjy.com/.Com]
第 8 页 共 10 页
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 新课标资源
2010学年高三教学质量检测( 广东省佛山市普通高中 2010-2011 学年高三教学质量检测(二)
英语参考答案与评分标准
I 语言知识及应用 第一节 完形填空 (共 15 小题,每小题 2 分)
  1.C
  2. A
  3. B
  4. D
  5. A
  11. B
  12. C
  13. A
  14. C
  15. B

  6. C

  7. B

  8. D

  9. A

  10. D
第二节 语法填空 (共 10 小题, 每小题
  1.5 分)
  16. were carried
  17. that
  18. description
  21.distant
  22. which
  23. the II 阅读
  26. B
  35. C
  36. B
  45. B
  46. D (共 25 小题 每小题 2 分) 共 小题,
  27. C 2
  8. B
  29. D
  37. D
  47. A
  38. C
  48. C
  39. A
  49. F

  19. it
  24. but

  20. going
  25. upon / on

  30. D
  40. A
  50. E
3l. A
  41. C

  32. B
  42. C

  33. D
  43. D

  34. D
  44. A
Ⅲ 写作 第一节 基础写作 (共 1 小题, 每小题 15 分) 参考范文: Last Wednesday afternoon, an activity on the theme of “how to become a popular student” was held for the students of Senior Three in the school library. After analyzing some examples, the students had a discussion in groups and some teachers were invited to give their comments. Finally, we came to a conclusion that a student should be well-behaved and study hard to become popular. What’s more, popular students are supposed to be considerate and polite and get along well with others as well. As a result, we have learned more about ourselves and everyone is determined to be a popular student.
第 9 页 共 10 页
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com
金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 新课标资源
第二节读写任务 (共 l 小题, 每小题 25 分) 参考范文: The passage introduces the concept of gap year and its history. It is becoming increasingly popular for students to take a year off to do other things instead of sc
 

相关内容

广东省佛山市2011年高三教学质量检测(二)(英语)

   金太阳新课标资源网 金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 新课标资源 2010学年高三教学质量检测( 广东省佛山市普通高中 2010-2011 学年高三教学质量检测(二) 英 语 本试卷共 10 页,满分 135 分。考试时间 120 分钟。 注意事项: 注意事项: 1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考号填写在答题卡上用 2B 铅笔将答题卡试卷类型 (A) 填涂在答题卡上,并在答题卡右上角的“试室号”和“座位 号”栏填写试室号、座位号,将相应的试室号、座位号信 ...

广东省佛山市2010年普通高中高三教学质量检测(二)英语试题(扫描版含答案)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 欢迎广大教师踊跃来稿,稿酬丰厚. www.ks5u.com 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 欢迎广大教师踊跃来稿,稿酬丰厚. www.ks5u.com 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 欢迎广大教师踊跃来稿,稿酬丰厚. www.ks5u.com 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 欢迎广大教师踊跃来稿,稿酬丰厚. www.ks5u.com 高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 欢迎广 ...

广东佛山市2011届普通高中高三教学质量检测二英语

   广东佛山市 2011 届普通高中高三教学质量检测(二) 英 语 试 题 本试卷共 10 页,满分 135 分。考试时间 120 分钟。 注意事项: 注意事项: 1.答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考号填写在答题卡上用 2B 铅笔将答 题卡试卷类型 (A) 填涂在答题卡上,并在答题卡右上角的“试室号”和“座位号”栏填写试室号、座位号,将 相应的试室号、座位号信息点涂黑。 2. 速择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干 净 ...

浙江省嘉兴市2011届高三教学测试二(英语)2011嘉兴二模

   高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkxx.com | 我们负责传递知识! 高考学习网-中国最大高考学习网站 Gkx ...

2011年高考英语听力必记词汇

   1、月份 12 months:Abb. January Jan. February Feb. March Mar. April Apr. May May.June Jun. July Jul. August Aug. September Sep(t) 。October Oct. November Nov. December Dec. 2、星期 Seven days:Abb. Sunday Sun. Monday Mon. Tuesday Tue. Wednesday Wed(s) 。 Thu ...

2011年福州市高中毕业班质量检查英语听力材料

   2011 年 福 州 市 高 中 毕 业 班 质 量 检 查 英语试卷听力材料 (Text 1) M: It’ four in the morning, but they’ e still dancing upstairs like crazy! s r W: I’ going to give them a piece of my mind. m (Text 2) W: Show me your passport and customs declaration form, please. M ...

北京市西城区2011年高三一模试题(word版):英语

   北京市西城区 2011 年高三一模试卷 英 语 试 题 本试卷共 150 分。考试时长 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。 2.答题前考生务必将答题卡上的姓名、准考证号用黑色字迹的签字笔填写。 3.答题卡上选择题必须用 2B 铅笔作答,将选中项涂满涂黑,黑度以盖住框内字母为准修改时 用橡皮擦除干净。非选择题必须用黑色字迹的签字笔按照题号顺序在各题目的答题区域内 作答,未在对应的答题区域内作答或超出答题区域作答的 ...

安徽省巢湖市2011届高三第一次教学质量检测word版(英语)

   巢湖市 2011 届高三第一次教学质量检测英语试题 第二部分:英语知识运用 共两节 共两节, 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 21. My friend Alex is handsome boy, boy everyone likes to work with. A. a; a B. a; the C. the; a D. the; the attention! They know you're expecting the answer. 22. Your letter w ...

安徽省合肥市2011年高三第二次教学质量检测(word版):英语

   合肥市 2011 年高三第二次教学质量检测 英语试题 英语试题 (考试时间:120 分钟 满分:300 分) 注意事项: 1. 答题前,务必在答题卡和答题卷规定的地方填写自己的姓名、准考证号和座位号后两位。 2. 答第 I 卷时,每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如 需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。 3. 答第 II 卷时,必须使用 0.5 毫米的黑色墨水签字笔在答题卷书写,要求字体工整、笔迹 清晰 "作图题可先用铅笔在答题卷规定的位置绘出,确认后 ...

2011年高考英语口语考试要求

   年普通高考"英语听说 英语听说"考试要求 广东省 2011 年普通高考 英语听说 考试要求 根据《广东省普通高校招生考试改革调整方案》,广东省普通高考英语科考试从 2011 年开 始分别进行笔试与听说考试.其中,听说考试占英语科总分(满分 150 分)的 10%.经反复测 试和多方论证,制定广东省 2011 年普通高考"英语听说"考试要求. 一,考试范围与内容 根据普通高等学校对新生文化素质的要求,依据中华人民共和国教育部 2003 年颁布的 《普通高 ...

热门内容

高师英语综合参考手册

   高师英语综合参考手册 退休几年了,朋友要我出来教英语.说是听说读写译都要做,目的当 退休几年了,朋友要我出来教英语.说是听说读写译都要做, 然是应试和出国. 课程自然是由我自己设计, 教材则由我编写或选择. 然是应试和出国. 课程自然是由我自己设计, 教材则由我编写或选择. 翻箱倒柜,把过去的东西都找了出来. 翻箱倒柜,把过去的东西都找了出来. 我编了一本《高师英语综合参考手册》, 》,是在湘潭师 1991 年,我编了一本《高师英语综合参考手册》,是在湘潭师 范学院用的. 因为我的学生毕业后 ...

广东省高考英语语法系列名词复习

   广东省高考英语语法系列名词复习 一、考点聚焦 1.可数名词单、复数变化形式 (1)规则变化。 ①单数名词词尾直接加-s。如:boy ? boys, pen ? pens。 ②以 s、 、 、 结尾的单词一般加-es。 glass ? glasses, box? boxes, watch x ch sh 如: ? watches, brush ? brushes。 特例:stomach ? stomachs。 ③以“辅音字母 + y”结尾的变“y”为“i”再加“-es” 。如: baby ? ...

冀教版小学英语第一册单词总结

   冀教版小学英语第一册单词总结 Vocabulary(Book1) a 一;一个 about 大约;周围 again 再;又 all 全部;都 alon 单独的 am 是(用于 I 后) are 是(用于 you,they 及复数名词后) and 和 apple 苹果 arm 胳膊 around 周围 at 在…… beautiful 美丽的 bed 床 better 更好的(good 的比较级) big 大的 birthday 生日 black 黑的 blackboard 黑板 blond ...

高考英语作文万能模板

   高考作文万能模板:图标作文 As is shown by the figure/percentage in the table/picture, has been on rise/ decrease, significantly/dramatically rising/decreasing from in to in . From the sharp rise/decline in the chart, it goes without saying that . There ar ...

环球商务英语100句

   1. It's a long time since I had the pleasure of seeing you…… 我们很久不见了。 2. You must be tired from the long flight. Please take a rest today.长时间地搭乘飞机您一定累了, 今天就请好好休息吧。 3. Since it is hot today, I'm sure a beer after work will taste wonderful.既然天气这么热,我觉 ...