高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
高中英语阅读理解专题训练
(广东专版 每篇 5 小题)
(第 10 套)
第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A (words:291&1
  82)
Ruben lived in a small village. There was no school there and he had to study in a school in the town. It was nearly five kilometres away from his village. His father couldn't buy a bike for him and he had to go to school on foot. He got up early in the morning. Usually he had to run there in order not to miss the first class. He kept running every day and it was helpful to him. He’s strong and tall now and he ran faster than any other man in his village. He took part in several sports meetings and won some medals. The young man is proud of and always wants to have a race with others.
One day his mother was ill and his father told him to buy some medicine for headache in the town. The young man got there soon. There were many people in the chemist's shop while he was waiting there. And when his turn came, he couldn’t find his money. An old woman hinted(暗示)a young man had stolen it. He saw the thief had already left the shop. He ran towards him quickly. The thief found it and began to run. He was happy and tried to catch up with him.
“Let’s have a race and see who will run faster, ”Ruben called out behind. Soon after that he caught up with the thief. But he didn't stop and went on running. At a crossing one of his friends asked, “What are you running for, Ruben? ” “I’m running after(追)a thief. ” “Where’s the thief, then? ” “He wants to show that he’ll run faster than me, but he’s fallen behind!”
  41. Ruben had to run to school because .
www.ks5u.com
-1-
版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
A. he had no bike B. he hoped to win some medals C. his village was a little far from the school D. he was afraid to be late for class
  42. , so he won some medals. A. Ruben is good at running B. Ruben went to school on time C. Ruben often took part in the sports meetings. D. Ruben likes to have a race with others
  43. The phrase “a chemist’s shop” in the story means . A. 化工商店 B. 药店 C. 化工厂 D. 制药厂

  44. Ruben’s money was stolen . A. on his way to the town B. before he went in the shop C. when he was waiting in the shop D. after he had left the shop
  45. Ruben was happy because . A. he could easily catch the thief B. he had a chance(机会)to have a race C. he knew who had stolen his money D. he would win another medal that day
【答案与解析】 41?45 DABCB 答案与解析】
  41. D。细节理解题。在所给的几个原因当中, Ruben 怕迟到才是最主要的。
  42. A。细节理解题。Ruben 赢得奖牌是因为他跑得快。
  43. B。猜测词义题。Ruben 要买的是零售药品。自然在药店, 因此, B 项是正确选项。
  44. C。细节理解题。
  45. B。 。推理判断题。
B(words:220&2
  37)
www.ks5u.com -2版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
1970 was “World Conservation Year”. The United Nations wanted everyone to know that the world was in danger. They hoped that the governments would act quickly in order to conserve nature. Here is one example of the problem. At one time there were 1300 different plants, trees and flowers in Holland, but now only 860 remain. The others have been destroyed by modern man and his technology. We are changing the earth, the air and the water, and everything that grows and lives. We can’t live without these things. If we continue like this, we shall destroy ourselves.? What will happen in the future? Perhaps it is more important to ask “What must we do now?” The people who will be living in the world of tomorrow are the young of today. A lot of them know that conservation is necessary. Many are hoping to save our world. They plant trees, build bridges across rivers in forests and so on. In a small town in the United States a large group of girls cleaned the banks of eleven kilometres of their river. Young people may hear about conservation through a record called “No, One’s Going to Change our World. ” It was made by Scatles, Cliff Richard and other singers. The money from it will help to conserve wild animals.?
  46. There are few plants, trees and flowers in Holland now because . A. there has been a lot of conservation in Holland? B. Holland does not need so many plants, trees and flowers? C. many plants, trees and flowers don't grow there any more? D. some plants, trees and flowers are dangerous?
  47. We shall destroy ourselves if we don't . A. improve our technology in planting trees? B. hear about the record called “No, One’s Going to Change our World”? C. try our best to save the world? D. change the earth?
  48. “No, One’s Going to Change our World. ” was . A. an important book published in 1970? B. a record calling on people to conserve nature? C. an idea that nobody would accept? D. a rule worked out by the United States?
  49. What is the most important thing for us to do to save our world? A. We should clean the banks of our rivers.?
www.ks5u.com -3版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
B. We should know what will happen in the future.? C. We should know what we should do and do it now.? D. We should plant more trees and flowers.?
  50. What’s the main idea of the passage?? A. 1970 was “World Conservation Year”.? B. The United Nations wanted everybody to know that the world is in danger.? C. Conservation is necessary.? D. It is the young people who are helping to save our world . 【答案与解析】 46?50 CCBCC 答案与解析】
  46.C。推理判断题。根据第一自然段内容可知。?
  47.C。细节理解题。根据第一自然段最后两句 We can't live without these things. If we continue like this, we shall destroy ourselves.可知。?
  48.B。 推理判断题。 根据文章最后一自然段倒数第三句 Young people may hear about conservation through a record called “No, One's Going to Change our World. ”可知。
  49.C。推理判断题。根据文章第二自然段可推出此答案。?
  50.C。主旨大意题。文章最后一自然段中点明了主题:A lot of them know that conservation is necessary.
C(words:190&2
  03) Artificial(假的) flowers are used for scientific as well as for decorative purposes. They are made from a variety of materials, such as wax and glass, so skillfully that they can scarcely be distinguished from natural flowers. In making such models, painstaking and artistry are called for, as well as thorough knowledge of plant structure. The collection of glass flowers in the Botanical Museum of Harvard University is the most famous in North America and is widely known throughout the scientific world. In all, there are several thousand models in colored glass, the work of two artist-naturalists, Leopold Blaschka and his son Rudolph.? The intention was to have the collection represent at least one member of each flower family native to the United States. Although it was never completed. It contains more than seven hundred species representing 164 families of flowering plants, a group of fruits showing the effect of fungus diseases, and thousands of flower parts and magnified details. Every detail of these is accurately
www.ks5u.com -4版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
reproduced in color and structure. The models are kept in locked cases as they are too valuable and fragile for classroom use.?
  51. Which of the following is the best title for the passage?? A. An Extensive Collection of Glass Flowers ? B. The Lives of Leopold and Rudolph? C. Flowers Native to the United States? D. Material Used for Artificial Flowers?
  52. It can be inferred from the passage that the goal of Leopold and Rudolph was to .? A. create a botanical garden where only exotic flowers grew? B. do a thorough study of plant structure? C. make a copy of one member of each United States flower family? D. show that glass are more realistic than wax flowers?
  53.The underlined word “it” refers to .? A. the intention B. the collection C. one member D. each flower family?

  54. Which of the following is NOT included in the display at the Botanical Museum of Harvard University?? A. Models of 164 families of flowering plants.? B. Magnified details of flower parts.? C. Several species of native birds.? D. A group of diseased fruits.?
  55. Which of the following statements is true of the flowers at Harvard University? A. They form a completed collection.? B. They have a marvelous fragrance.? C. They are loaned to schools for classroom use.? D. They use authentic representations. 【答案与解析】 51?55 ACBCD 答案与解析】
  51.A。细节理解题。短文说明了美国 the Botanical Museum of Harvard University 收藏玻璃花的 目的、收藏品的丰富、精致的细节等内容,所以用 An Extensive Collection of Glass Flowers 作标 题最合适。?
www.ks5u.com -5版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家

  52.C。推理判断题。根据第二段的“The intention was to have the collection represent at least one member of each flower family native to the United States.”可知收藏的目的是把美国所有的花都 复制一种。?
  53.B。推理判断题。根据它前后的内容:目的是使收藏能代表美国的每一类花,尽管还没有完成, 只能是收藏还没有完成。?
  54.C。细节理解题。信息来自第二段的内容,C 项的内容在第二段中没有提及,其他各项的内容 都有相关的说明。?
  55.D。推理判断题。根据第二段的“Every detail of these is accurately reproduced in color and structure.”可知这些玻璃花的每一个细节都制作得很精致,都是真实的再现。
www.ks5u.com
-6-
版权所有@高考资源网
 

相关内容

广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(10)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 高中英语阅读理解专题训练 (广东专版 每篇 5 小题) (第 10 套) 第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A (words:291&182) Ruben lived in a small village. There was no school there and he had to study in a ...

广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(3)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 高中英语阅读理解专题训练 (广东专版 每篇 5 小题) (第 3 套) 第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A,B,C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑. A(words:300&186) Americans are proud of their variety and individuality, yet they love and respect fe ...

广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(1)

   高中英语阅读理解专题训练 (第 1 套) 第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A(words:364&192) People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remember a solution from the last time they had a simil ...

高三英语专题复习-阅读理解解题技巧

   高三英语专题复习 英语阅读理解技巧 教学内容 体裁分析能力训练 分析题干能力训练 猜词能力训练 猜答案能力训练 猜答案能力训练 摒弃不良的阅读习惯。 摒弃不良的阅读习惯。 1.“指读” . 指读” 2.“声读” . 声读” 3.“译读” . 译读” 4.“回读” . 回读” 5.“析读” . 析读” 6.“参照读” . 参照读” 7.“视幅过窄” . 视幅过窄” 8.“毛病”(bad habits): 教学过程中,发现学生在 . 毛病” ) 教学过程中, 阅读时常做些不利于阅读的坏动作。有的 ...

高三英语 高考英语 高中英语阅读理解、完形填空9大技巧

   2011 高考英语阅读理解、 2011 高考英语阅读理解、 完形填空九大技巧及强化训练 1.先通读,后细读 先通读, 先通读 阅读一篇文章,最好采用先通读、再细读的策略。首先要快速浏览全文,这一点非常重 要。因为一篇文章是一个整体,是围绕一个中心思想组织的。如果我们了解了文章大体讲的 是什么,有了整个篇章的结构模式,就有利于我们理顺句子或段落间的关系,准确地把握文 章的主旨,同时也有利于我们在解题过程中有重点地细读部分内容。 一篇文章无论长短,要做到一口气读下来。对于生词,只要不妨碍我们理解 ...

高中英语阅读理解训练

   京翰教育中心 http://www.zgjhjy.com 泰兴市第三高级中学 №103054 高一年级 英语数科 阅读理解练习(7) 高一( )班 姓名 备课组长 宋德生 期中复习 A “How can I learn English well?” This is a question many students ask. In my opinion, the most effective way is to learn lessons by heart. If you can recite ...

初中英语阅读理解专项训练

   初中英语专项训练(一) Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris would not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line(排队), others were walking around. There was a gro ...

8篇英语阅读理解强化训练营

   英语阅读理解强化训练营 8 篇 The only way to travel is on foot The past ages of man have all been carefully labeled by anthropologists. escriptions like 'Paleolithic Man', 'Neolithic Man', etc., neatly sum up whole periods. When the time comes for anthropologis ...

英语七年级阅读理解专项训练

   英语七年级阅读理解专项训练 以下有五篇文章,共 100 分(25 小题,每小题 4 分)。 (A) 阅读短文,然后根据内容判断正(√)误(×)。 Mr and Mrs Scott want to buy some new chairs for their new house. They come int o a shop and see some very good chairs on the floor. They like the colour and want to know how ...

2011届中考英语阅读理解专题复习1

   2011 个性化辅导教案 Researchers (研究者) have announced (宣布) the result of two studies on the health effects of the drug aspirin (阿 斯匹林). One study shows aspirin can sharply reduce the chance that a healthy, older man will suffer from a heart attack (心脏病). T ...

热门内容

如何写好中考英语作文的开头与结尾

   1. “开门见山”式开头   一般来说,文章的开头应尽量做到“开门见山”,即要用简单明了的语言引出文章的话题,使人一开始就能了解文章要说明的内容。   ①. 对于叙事类的文章,可以在开头把人物、时间、事件和环境交代清楚。如“A Trip to Huangshan(黄山之旅)”的开头可以是:Last month, my family went to Huangshan by train. It took us ten hours to get there. What a long and tir ...

八年级下册英语单词表

   八年级下册英语单词表 Unit1 英文 将 会 要 每件事物 Few 的比较级 较少的/更少的 树 树木 宇航员 航天员 太空 空间 飞行 月亮 月球 fall 的过去式 单独地 孤独地 鹦鹉 去滑冰 能 能够 穿衣 哪个 哪几个 世界杯 我自己 我本人 预言 预测 come 的过去式 声音 think 的过去式 小说 词性 机器人 纸 污染 建筑物 楼房 火箭 太空站 take 的过去式 落下 跌落 爱上 (某人或某 事) 宠物 大概 或许 一套衣服 有能力做某事 会做某事 非正式地 随意 ...

2010年安徽英语中考备战策略

   2010 年安徽英语中考备战策略 中考在即,如何高效地搞好九年级毕业班的英语考前复习,才能与 2010 年安徽省中考无逢联接, 从而在今年中考中取得优异的成绩呢?毫无疑问, 掌握新课程理念的中考命题趋向, 准确把握 《考纲》 命题精髓,总结交流备考经验是关键,因为善于把握事物的规律,正确判断事物的动向,我们就会事 半功倍,取得最后的成功。让我们根据《2010 年安徽省中考纲要》和自己的具体情况从细节着手, 关注细节,落实细节,完美细节,成于细节。 年安徽省英语中考命题动向。 一、分析 201 ...

六年级上册句型复习 新课标 鲁教版 初一英语

   1. good morning/afternoon/evening/night 2. first/last/family name 3. telephone/phone number 4. ID card/school ID card 5. pencil case/sharpener 二、句型/语法点 1. How are you? 2. Nice to meet you! 3. What’s this in English?=What’s the English for this? 4. ...

五年级第7周英语展望

   五年级第 7 周英语展望 姓名: 姓名: 补充单词: 补充单词: 国庆节 和你一起去 National Day go with you 明白你的老师 别忘记 班级: 班级: understand your teacher Don’t forget! 以上为本周补充的词组,Helen 会在每个班利用课余的时间讲解,并请各位 家长星期五在展望最后面出现的四线格中进行听写,谢谢合作! 本周展望 10 月 18 日交 第一节英语课家庭作业: 第一节英语课家庭作业: 复习巩固已学过知识:How muc ...