高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
高中英语阅读理解专题训练
(广东专版 每篇 5 小题)
(第 11 套)
第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A(words:225&2
  38) Unless action is taken immediately, there is a good chance that all the oceans of the world will be dead by the year 20
  10.How can this possibly happen?? We have already seen that people allow all sorts of waste products to flow into the sea. It is almost impossible to measure how much waste water and industrial waste end up in our oceans, but we can find out how much oil is poured into them legally and illegally. It is illegal to pour oil into the sea close to the shore, but when a ship is many miles out to sea there are no such rules. Scientists have different ideas as to the amount of oil put into the sea, but the lowest figure for oil poured in European waters alone is nearly 200 000 tons every year. Some people say the figure could be ten times as high.? It is not only our coasts that suffer from oil pollution. Among other things, many shell fish (creatures which live in water), and have a hard shell ? oysters and mussels, for example ? now have high amounts of poisonous substances. Next time you have shell fish to eat, how can you be sure that they are free from oil pollution? You cannot see the effects and you cannot taste them, either. It is really quite a problem.?
  41. This passage is mainly about.? A. pollution in the oceans B. the amounts of oil in the sea? C. the amounts of poison in shell fish D. oil pollution in the waters?
www.ks5u.com
-1-
版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家

  42. According to the passage, what is the main cause of oil pollution?? A. Oil ships which meet and strike each other.? B. Oil poured at sea when the oil tanks are cleaned out.? C. Oil coming out of the bottom of the sea.? D. Oil from waste water and industrial waste.?
  43. Which of the following is illegal? A. Pouring oil into the sea from land, especially when there is no other choice. B. Allowing waste materials to flow into the waters.? C. Pouring oil at seaside.? D. Going fishing when the water is polluted by oil.?
  44. What does the underlined word European waters' mean? A. The seas around Europe and Africa. B. The Atlantic Ocean.? C. The Arctic Ocean. D. The Black Sea and the Mediterranean mainly.?
  45. Which of the following statements is WRONG according to the passage?? A. All the Oceans in the world are polluted by oil.? B. The water body of the earth will be dead by the year 20
  10.? C. It's possible that all the creatures in the sea will die out if no action is taken. D. Some kinds of the living things in the waters have been poisoned and we must be careful of them.? 答案与解析】 【A 篇答案与解析】 41?45 DDCDA 答案与解析 本文说明的是海水的污染问题之一: 向海中倾倒油所导致的污染。 如果不立刻采取措施的话, 在 2010 年之前所有的海洋就极有可能都变成死水一潭。
  41.D。主旨大意题。短文说明的是海水的污染问题之一: 向海中倾倒油所导致的污染。所以正 确答案为选项 D。?
  42.D。细节理解题。根据第二段的第二句话“It is almost impossible to measure how much waste water and industrial waste end up in our oceans”?可知?。?
  43.C。 细节理解题。 根据第二段 “It is illegal to pour oil into the sea close to the shore” 可知。
  44.D。 猜测词义题。根据选项的内容,只有 D 项中的黑海和地中海是在欧洲,其他选项不完全是这样。
www.ks5u.com -2版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
?
  45.A。 是非判断题。 根据第一段可知,如果不立刻采取措施的话,在 2010 年之前所有的海洋就极 有可能都变成死水一潭,所以现在还没有出现这样情况。
B(words:303 & 1
  74)
A Plan For Exploring Mars (火星探索计划) NASA is moving ahead with plans to put a long-armed lander on Mars’ icy north pole to search for clues① for water and possible signs of life. The $386 million Phoenix Mars is planned to touch down in the Martian arctic in 20
  08. The stationary probe will use its robotic arm to dig into the icy land and pick up soil samples② to analyze. In 2002, the Mars Odyssey orbiter spotted evidence of ice-rich soil near the arctic surface. Scientists hope the Phoenix mission will find clues to the geologic history of water on the Red Planet and determine whether microbes③ existed in the ice. Phoenix will be the first mission of the Mars Scout program, a renewed, low-cost effort to study the Red Planet. “The Phoenix mission explores new territory in the northern plains of Mars analogous to the permafrost regions on Earth,” Peter Smith said. True to its name, Phoenix rose from the ashes of previous④ missions. The lander for Phoenix was built to fly as part of the 2001 Mars Surveyor program. But the program broke down after the well-known disappearance of the Mars Polar Lander in 19
  99. The Polar Lander lost contact during a landing attempt near the planet’s south pole after its rocket engine shut off prematurely, causing the spacecraft to fall about 130 feet to almost certain destruction. The Phoenix probe had been in storage at a Lockheed Martin clean room in Denver before it was reused for its present mission. It will carry science instruments that were designed for the Mars Surveyor program including an improved panoramic camera and a trench-digging robotic arm. Phoenix will lift off from the Kennedy Space Center in August 2007 and land on the planet nine months later. Notes:
① clue n. 线索 ② sample n. 标本,样品
www.ks5u.com -3版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
③ microbe n. 微生物 ④ previous adj. 先前的

  46. The passage mainly tells readers that . A. clues of water will be found in Phoenix B. Phoenix will be sent to find clues of water on Mars C. August 2007 will see Phoenix lift off D. the Mars Scout program will be carried out
  47. The underlined word “prematurely” (Paragraph
  5) means . A. on time B. behind the time C. out of work D. ahead of time

  48. According to the passage, we know Phoenix will land on Mars . A. in May 2008 B. in August 2007 C. in August 2008 D. in September 2008
  49. According to the passage, the name “Phoenix” is after the meaning of . A. rebirth B. death C. energy D. hope

  50. After Phoenix lands on Mars, we can infer it will firstly . A. find soil samples and send them to the earth B. look for the icy land to dig for the soil samples C. take photos and send them to the earth D. find the remains of the Mars Polar Lander 【答案与解析】 46?50 BDAAB 答案与解析】
  46. B 主旨大意题。文章的第一段就是该文章的主题句,由此可知文章要讲述的主要内容。
  47. D 词义猜测题。由后面的句子可知 Phoenix 是在空中离地面 120 英尺处坠向地面,因此 可以推测 rocket engine 提前结束工作。
  48. A 细节计算题。由文章最后一段最后一句可以计算出。
  49. A 推理判断题。由第五段的第一句可知。
  50. B 推理判断题。由文章的第二段可知,Phoenix 的目的就是要通过挖掘冰地,取出样本进 行研究。因此,它首先要寻找冰地。 C(words:269&1
  90)
www.ks5u.com -4版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
Protecting Copyright (版权保护) Having finished her homework, Ma Li wants some music for relaxation . As usual, she starts her computer and goes to Baidu.com to download music files. But this time she is surprised when an announcement about protecting songs’ copyright bursts onto the screen. The age of free music and movie downloads may have come to an end as Web companies like Baidu are accused of pirating copyright. Lawsuits
② ①
have been filed against four websites offering free downloads. In
September 2005, a Beijing court ordered Baidu to pay recording company Shanghai Push compensation for their losses. Baidu was also told to block the links to the pirated music on the website. This caused a heated discussion on Interact file sharing. “Baidu’s defeat in the lawsuit shows it is not right to get copyrighted songs without paying. Downloaders may face lawsuits or fines,” said an official. Like many teens, Huang Ruoru, an 18-year-old girl from Puning in Guangdong Province, doesn’t think that getting music from websites is wrong. She always shares her favourite songs downloaded from Baidu with her friends. When told about the lawsuit, she began to feel a little guilty about obtaining others’ work without paying. However, other teenagers have different ideas. Wang Yafei, a Senior 2 girl from Jinan, Shandong Province pointed out that file sharing is a good way to promote pop singers. “If I download a song and really like it, I will buy the CD,” she said. “So what the recording companies really should concentrate on is improving their music, rather than pursuing Notes:

file-sharers.”
① relaxation n. 娱乐 ② lawsuit n. 诉讼 ③ pursue vt. 追赶,追击

  51. Which of the following best describes the passage? A. Music on the Internet is of better quality. B. Downloading material can be illegal. C. It’s good to get free music on the Internet. D. Baidu is a popular web company.
  52. The four web companies were put to court because .
www.ks5u.com -5版权所有@高考资源网
高考资源网(ks5u.com)
您身边的高考专家
A. they got copyrighted songs without paying B. they downloaded copyrighted music for people C. they make copyrighted files for free downloads D. they offer free music on line
  53. How do some of the teenagers feel while downloading free music after the lawsuit? A. A bit guilty. B. A little sad. C. Extremely angry. D. Awfully sorry.

  54. What’s the advantage of tile sharing for recording companies? A. Getting more money from web companies. B. Enabling people to download favorite songs. C. Helping to improve the music. D. Making pop singers more popular.
  55. It can be inferred from the text that . A. Web companies are still ignoring the copyright laws. B. Teenagers haven’t got money to buy CDs. C. Teenagers are probably still downloading free music. D. Teenagers prefer CDs with copyright to pirated music. 【答案与解析】 答案与解析】 51?55 BCADC

  51. B。主旨大意题。其他选项都太片面,只有 B 能较好概括文章的内容。
  52. C。 细节理解题。 根据第一段的句子 Lawsuits have been filed against four websites offering free downloads.可知这四家网络公司被起诉的原因。
  53. A。细节理解题。从第三段最后一句可知正确答案。
  54. D。细节理解题。从最后一段第二句…pointed out that file sharing is a good way to promote pop singers.可知正确答案。
  55. C。推理判断题。其他选项与文章内容不符。
www.ks5u.com
-6-
版权所有@高考资源网
 

相关内容

广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(10)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 高中英语阅读理解专题训练 (广东专版 每篇 5 小题) (第 10 套) 第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A (words:291&182) Ruben lived in a small village. There was no school there and he had to study in a ...

广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(1)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 高中英语阅读理解专题训练 (广东专版 每篇 5 小题) (第 1 套) 第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A,B,C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑. A(words:364&192) People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remember a solu ...

广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(6)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 高中英语阅读理解专题训练 (广东专版 每篇 5 小题) (第 6 套) 第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A,B,C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑. A(words:332&211) Microwaves may be great at warming up food, but what about warming people? Using mic ...

广东省普宁一中高三英语阅读理解专题训练(4)

   高考资源网(ks5u.com) 您身边的高考专家 高中英语阅读理解专题训练 (广东专版 每篇 5 小题) (第 4 套) 第一节:阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A,B,C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑. A(words:333&242) In the past ten years, America's National Basketball Association (NBA) has grown inc ...

高三英语专题复习-阅读理解解题技巧

   高三英语专题复习 英语阅读理解技巧 教学内容 体裁分析能力训练 分析题干能力训练 猜词能力训练 猜答案能力训练 猜答案能力训练 摒弃不良的阅读习惯。 摒弃不良的阅读习惯。 1.“指读” . 指读” 2.“声读” . 声读” 3.“译读” . 译读” 4.“回读” . 回读” 5.“析读” . 析读” 6.“参照读” . 参照读” 7.“视幅过窄” . 视幅过窄” 8.“毛病”(bad habits): 教学过程中,发现学生在 . 毛病” ) 教学过程中, 阅读时常做些不利于阅读的坏动作。有的 ...

高三英语 高考英语 高中英语阅读理解、完形填空9大技巧

   2011 高考英语阅读理解、 2011 高考英语阅读理解、 完形填空九大技巧及强化训练 1.先通读,后细读 先通读, 先通读 阅读一篇文章,最好采用先通读、再细读的策略。首先要快速浏览全文,这一点非常重 要。因为一篇文章是一个整体,是围绕一个中心思想组织的。如果我们了解了文章大体讲的 是什么,有了整个篇章的结构模式,就有利于我们理顺句子或段落间的关系,准确地把握文 章的主旨,同时也有利于我们在解题过程中有重点地细读部分内容。 一篇文章无论长短,要做到一口气读下来。对于生词,只要不妨碍我们理解 ...

初中英语阅读理解专项训练

   初中英语专项训练(一) Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris would not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line(排队), others were walking around. There was a gro ...

高考英语阅读理解专项练习(一)

   亿库教育网 http://www.eku.cc 百万教学资源免费下载 高考英语阅读理解专项练习( 高考英语阅读理解专项练习(一) 阅读理解专项练习 My grandfather grew up in war-torn Europe. When German soldiers occupied his hometown ,the thriving city of Tarow, Poland, he refused to obey them and eventually joined the S ...

英语七年级阅读理解专项训练

   英语七年级阅读理解专项训练 以下有五篇文章,共 100 分(25 小题,每小题 4 分)。 (A) 阅读短文,然后根据内容判断正(√)误(×)。 Mr and Mrs Scott want to buy some new chairs for their new house. They come int o a shop and see some very good chairs on the floor. They like the colour and want to know how ...

2011届中考英语阅读理解专题复习1

   2011 个性化辅导教案 Researchers (研究者) have announced (宣布) the result of two studies on the health effects of the drug aspirin (阿 斯匹林). One study shows aspirin can sharply reduce the chance that a healthy, older man will suffer from a heart attack (心脏病). T ...

热门内容

194个英语词汇起源及巧记的方法

   194个英语词汇起源及巧记的方法1_词汇技巧 1、Chemistry化学 古代的炼金术士们总想找到一种方法,将低贱的金属变为金子。现在通过原子裂变的原理表明,他们的这种想法并非一般人们想象的那么愚蠢。古埃及人入侵欧洲后,将他们所研究的炼金术,连同其命名al-kimia一起传入欧洲。后来,这个词变成alchemy,"炼金的人"叫做alchemist,最后成了chemistry,"化学"的概念就是从"炼金术"演变来的。 2 ...

洪恩环境英语中高级篇 Part1

   洪恩环境英语中高级篇 1 课文 潘小鹏编辑整理 二零零三年十月 OM LESSON 1 IT SOUNDS LIKE A GREAT STORY. 听起来是个很棒的报道 TEXT 课文 Jake: In business news, stock prices are up. International Computer Key Company is up two dollars, but no one knows why. 杰克: 商业新闻: 股票价格上涨, 凯伊国际计算机公司的股票涨到两美 ...

大学英语学习指南

   级大学英语学习指南》 《2009 级大学英语学习指南》 2009 级新生: 外国语学院所有教师真诚地欢迎您来到金陵科技学院! 为了使您对大学英语教学有一个初步了解,尽快适应大学阶段的英语学习, 我们特向您作以下介绍: 一、外国语学院概况 二、外国语学院 2009 级学生的大学英语教学安排 三、大学阶段英语学习过程中应该注意的问题 四、大学英语四、六级考试及重要性 五、外语教学广播电台简介 六、大学英语学习方法简介 七、大学英语自主学习系统简介 八、结束语 一、外国语学院概况 办公地址: 办公 ...

湘少版小学英语教材英语基础知识总结

   湘少版小学英语教材英语基础知识总结 1.字母:(大小)辨认、书写顺序;元音字母:A a , Ee, Ii, Oo, Uu 2. 数字:1~999 的基数词和序数词的运用,如计算、购物、时间、日期 等。 句型:①What's your number?②What’s the time?③How many pens are there?④How old are you?⑤How much is it?⑥How tall are you?⑦How heavy are you?⑧What time d ...

英语形容词翻译的小窍门

   英语形容词翻译的小窍门 英语和汉语语言结构和表达习惯有很多差异之处, 翻译时往往能死扣原文逐词逐句译出。 本 文拟谈谈形容词的翻译问题。 一、一些原义并无否定意思的形容词和别的词搭配,有时可译成否定句。 1. These goods are in short supply. 这些货物供应不足。 2. This equation is far from being complicated. 这个方程一定也不复杂。 二、为了使译文自然流畅,读起来顺口,在一些形容词前可根据上下文内容加上副词“很” ...