中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
最新航海英语补充题库
第 1 页
[1]Which signal of the follwings is not provided with onboard lifeboat?
A.Rocket parachute signals
B.Buoyantsmoke signals
C.Hand flaresignals
D.Self-igniting signals
答案:D
[2]According to IMO regulations,shall be posed outside lifeboat?
A.the retro-reflective tapes
B.thereflectivetapes
C.theflashing bands
D.theanti-flashing bands
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
答案:A
[3]Which oneof thefollowing is not required on survival crafts?
A.Anti-seasicknessmedicine
B.Immersion suits
C.axes
D.lifebuoys
答案:D
[4]Havethesafety beltsfor beenexamined?
A.totalenclosed lifeboats
B.totally enclosing lifeboats
C.totally enclosed lifeboats
D.totalencloseing lifeboats
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
答案:C
[5]The fire-protected lifeboatsarefound.
A.insatisfactorily condition
B.satisfactorily
C.satisfactory
D.satisfactored
答案:C
[6]Wetest the water spray fire protection system of fire-protected lifeboats every 3 months,the
abandon ship drill.
A.combiningwith
B.combined with
C.combiningto
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
D.combined to
答案:B
[7]Areyour lifeboatsfitted with?
中国海员之家网站 (http://www.seaman-cn.com )搜集整理,四分之一船长@中国海员之家网站制作.
页面 2中国海员之家网站考试资料系列 第 2 页 最新航海英语补充题库
A.cargowires
B.toppinglift
C.guidinglines
D.trippingline
答案:D
[8]Paintingonisprohibited becauseitwillweakenitssensibility
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
A.shipshell
B.exterior of winches
C.hydrostatic releaseunit
D.hold ladders
答案:C
[9]Whereshallthekey toco2 room bekept?
A.Inmaster'scabin
B.Inthird office'scabin
C.Ina break-glass-typeenclosure conspicuously located adjacenttotheroom
D.Ina locked locker conspicuously located adjacent totheroom
答案:C
[10]The fireman'soutfitconsists of.
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
A.Safetylamp,protective clothing,rigid helmet,breathingapparatus
B.Emergencyescapebreathingdevice,firedamper,extinguishers
C.Firefightingequipment, portableextinguishers,firedampers
D.Firehoses,firenozzles,firehydrants,firepumps
答案:A
[11]Which one of thefollowingisincorrectaboutMercator projection?
A.Itprojects a sphere ontoa cylinder.
B.Because the resulting distance between latitudes are constantly increasing,it is also called
progressive projection
C.Itcanalwaysgive truedistances
D.It advantage is that longitudes and latitudes are at right angles, which makes it easy to read true
bearings
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
答案:C
[12]Whydodistances alwayshavetobemeasured from thenearestscaleona Mercator chart?
A.Becauseitisthr most efficientway
B.Because itvariesfor each latitude
C.Because itvarieswith thechange of longitude
D.Becauseitisthemost straightline.
答案:B
[13]Whatisship'sheading? ship's headingisthedirection.
中国海员之家网站 (http://www.seaman-cn.com )搜集整理,四分之一船长@中国海员之家网站制作.
页面 3中国海员之家网站考试资料系列 第 3 页 最新航海英语补充题库
A.the vesselispointing.
B.thevessel istravelingrelativetoland
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
C.thevessel istravelingrelativetoground
D.thevesselisdrifting
答案:A
[14]How longwould 15 minutesof longitude beata latitudeof 60 degrees North?
A.30nm
B.60nm
C.15 nm
D.
  7.5 nm
答案:D
[15]Which one of thefollowingsisincorrectaboutmagnetic compass?
A.The magentic compassiscompulsoryonmyvessel
B.The magentic compassisprone toerror
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
C.The magentic compassisalwaysplaced inside steelconstructions
D.Themagentic compassneeds tobecalibrated tocompensatefor localmagnetic distortion
答案:C
[16]Which one of thefollowingsiscorrectregardingtheuseof gyrocompass?
A.Gyrocompass doesnot havetobestartedbeforesailing.
B.Gyrocompassmust bestopped when vesselalongside a berth
C.Gyrocompassneeds tobechecked from time totime
D.Gyrocompass isnot influenced bythelatitudeand ship'smotion
答案:C
[17]Whatmayaffecttheaccuracyof soundingwith echosounder?
A.Seabottom
B.Ship's speed
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
C.Speed of current
D.Water temperatureand density
答案:D
[18]What often happens when using echo-sounder at river estuarywhere alayer of fresh water lies
onthetopof denser saltwater?
A.Ascatteringlayer appears.
B.Echosounder stops working.
C.shallow water appears.
D.Nothingabnormal happens.
答案:A
[19]Regardingtheuseof GPS, which one of thefollowingsisincorrect?
中国海员之家网站 (http://www.seaman-cn.com )搜集整理,四分之一船长@中国海员之家网站制作.
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
页面 4中国海员之家网站考试资料系列 第 4 页 最新航海英语补充题库
A.GPSisthemost accurateglobalsystem today.
B.Itsuseisstillunder theU.S. Departmentof Defence's control
C.DGPSismore accuratethanGPS
D.GPScanprovide areal-time position under anycondition
答案:D
[20]Without doubt the radar is a highly important navigation aid. But duty officer shall aware
thatwhenusingit.
A.Itsrangereadingismoreaccuratethanitsbearingreading
B.Alow-lyingcoastline with along, flatbeach willshow upproperlyontheradar
C.Radar isonlyaimed atcollision avoidance.
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
D.Theuseof radar isnecessaryonlywhenvisibilityisrestricted.
答案:A
[21]Asfor racon,which one isincorrect. inthefollowing?
A.Raconisaradar transponder.
B.Raconisofteninstalled onmajor waypoints.
C.Whenactivated byaradar signal, theRaconsends itback with anidentifier
D.Raconcanbeused totakeplaceof radar
答案:D
[22]Whatdoes aRaconhelpwith?
A.Measuringthedistance
B.Measuringtherelativespeed
C.Identifingavessel
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
D.Identifingaseamark
答案:D
[23]Whatdoes ECDISstand for?
A.ElectricalChartDisplayand Indication System
B.Electronic ChartDisplayand Information System
C.Electric ChartDisplayand InformingSystem
D.Electronic ChartDisplayand IndicatingSystem
答案:B
[24]The IALA buoyagesystem isdivided intotwocategories:.
A.The buoysystem and thelighthouse system
B.The centralbuoysystem and thesidebuoysystem
C.The lateralsystem and thecardinalsystem
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
D.Thestripesystem and theband system
答案:C
[25]The lateralsystem isused in.
A.restrictedwater such asshoals, reefsor wrecks
中国海员之家网站 (http://www.seaman-cn.com )搜集整理,四分之一船长@中国海员之家网站制作.
页面 5中国海员之家网站考试资料系列 第 5 页 最新航海英语补充题库
B.restrictedwater such asbuoyedchannels
C.open waterssuch asshonls,reefsor wrecks
D.openwaterssuch asbuoyedchannels
答案:B
[26]InregionA,The greenbuoysarekept toandredtowhensailingfromto.
A.starboard,port,sea,land
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
B.starboard,port,land,sea
C.port,starboard,land,land
D.port,starboard,sea,sea
答案:A
27]Which one of thefollowingsaboutTiaffic SeparationScheme(TSS) isincorrect?
A.TSS separatesinbound andoutboundtrafficinwellmarkedlanes.
B.Regulations requestallvessels tojoinor leavelanesattheextremities.
C.If aTSShastobecrossed, ithastobecarriedoutasclose aspossible toaright angle
D.BeingintheTSSdoes change thegeneralruleof theRoadconvention
答案:D
[28]How doyou takearunningfix?
A.Bymeasuringtheanglebetween tofixedlandmarksandfindingthesineof theangles.
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
B.Bytakingbearingsfrom alandmark attime intervalsandfindingthesineof the angles.
C.By taking bearings from a landmark at time intervals and measuring the distance covered in the
intervals.
D.Bytakingtherelativebearingsfrom 2 setsof landmarksandplottingthedifference.
答案:C
[29]Whohastheright of wayinaTiaffic SeparationScheme?
A.The inboundvessel
B.The outboundvessel
C.The vessel comingfrom thestarboardside
D.Thevessel comingfrom theportside
答案:C
[30]Whatwould bethe colour of anIALA starboardhandlateralbuoy,asseenwhen saillingtoward
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
land,inEurope?
A.Green
B.Red
C.Redandgreenstripes
D.Black andyellow stripes
答案:A
[31]As the tide makes the watertwice a day a resulting current, or tidal stream, is
generated.a resultingcurrent,or tidalstream,isgenerated.
中国海员之家网站 (http://www.seaman-cn.com )搜集整理,四分之一船长@中国海员之家网站制作.
页面 6中国海员之家网站考试资料系列 第 6 页 最新航海英语补充题库
A.risingandfalling
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
B.Roseandfell
C.theriseandfall
D.riseandfall
答案:D
[32]When reversing, the tidal stream will have a period with little or no effect.This is called
the.
A.Rise
B.Range
C.Slack
D.Spring
答案:C
[33]The averagetime between twohigh watersis12 hoursand25 minutesbecause thisisthetime it
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
takesfor.
A.The suntobeatthe opposite sideof themoon
B.The moon tobeattheopposite sideof theearth
C.The moon tobeatitsapogee
D.Thesunandthe moon tobeonthe sameside
答案:B
[34]Whatisthetidalheight?
A.Twicethetideamplitude
B.The rangeof thetide
C.The water abovetheLowestAstronomicalTide
D.Theheightaboveor under themeanlevel
答案:C
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
[35]WhatistherightwaytouseVHF CH16andworkingchannel?
A.Ships cancallother ships onCh16 butshould move toaworkingchannelassoonaspossible.
B.Shipshoulduseworkingchannel tocallother ships atanytime.
C.Ch16 isonlyusedastheinternationaldistressandcallingfrequency.
D.ShipcanuseCh16 or workingchannel astheylike
答案:A
[36]How toreportyour shipcallsigntoashorestation?
A.Usecapitalletters
B.Usephonetic alphabet
C.Uselettersandnumbers
D.Useflagsignals
答案:B
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
[37]Which one of thefollowingsisnot arightwaytocallanunknownvesselof VHF?
中国海员之家网站 (http://www.seaman-cn.com )搜集整理,四分之一船长@中国海员之家网站制作.
页面 7中国海员之家网站考试资料系列 第 7 页 最新航海英语补充题库
A.Accordingtoher characteristics
B.Accordingtoher cargo
C.Accordingtoher movements
D.Accordingtoher crewmembers
答案:D
[38]If there were suddenly an immediate danger for both the vessel and its crew,would you send a
MAYDAY on__?
A.Ch06with dualwatch
B.Ch06with 25 wattsouput
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
C.Ch16with 1 wattouput
D.Ch16with 25wattsouput
答案:D
[39]In the unlikely event that adistress situation allows you tosend only a very short message,after
MAYDAY would you firstsay?
A.Yourname andcallsign
B.Yourposition
C.The numberof persons onboard
D.thenatureof thedistresssituation
答案:A
[40]The GPSsatelliteorbitstheearthinapproximately.
A.3hours
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
B.6hours
C.12 hours
D.24 hours
答案:C
[41]GPSreceiver errorsdependon.
A.operation
B.installation
C.displaytype
D.construction
答案:D
[42]ErrorintheGPSpositions hasnothingtodowith .
A.user clock bias
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
B.satelliteclock bias
C.atmospheric interference
D.ship'sposition
答案:D
[43]Whatisthemainpurpose of DGPS?
中国海员之家网站 (http://www.seaman-cn.com )搜集整理,四分之一船长@中国海员之家网站制作.
页面 8中国海员之家网站考试资料系列 第 8 页 最新航海英语补充题库
A.Improve positioningaccuracy
B.Decreasepositioningaccuracy
C.Reduce operationalcost
D.I don't know
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
答案:A
[44]The acccuracyof theDGPSmainlydependson.
A.The priceof theequipment
B.The relativeanglebetweenthesatellite
C.The positionof theobserver
D.Theageof thecalculatedcorrection
答案:D
[45]Whatisthepurpose of aPedestalRoile?
A.Tochangethedirection of leadonamooringline
B.Tosecure achain
C.Tosecure theeyeof amooringline
D.Tofacilitatetowing
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
答案:A
[46]You stand a greater risk of injuring yourself or your shipmate during mooring and unmooring
operations thanatanyother time. Soremember.
A.Donotwearsafetyshoes,glovesandanoverallwith longsleeves
B.Standascloselyaspossible intherope rail
C.Donot work tooclosetothedrum when handlingwires/ropes
D.If thelinetakescharge,trytostopitwith yourfeet/hands
答案:C
[47]Which one of thefollowingsisnot arightwaytobehaveduringmooringunmooringoperation?
A.Stayclosetothetowline atalltime
B.Bewarethebights
C.Whenoperatingthewinch/windlass,ensurethatyourself understandthecontrols
中国船员招聘网整理 http://www.crewcn.com
D.Whenth
  •  
 

相关内容

新航海英语154补充题库

   航海英语 154 [1]Which signal of the follwings is not provided with onboard lifeboat? A.Rocket parachute signals B.Buoyant smoke signals C.Hand flare signals D.Self-igniting signals Key:D 下列哪种信号在救生艇上不配备?自动点火信号 [2]According to IMO regulations,shall be po ...

航海英语补充500题答案

   航海英语补充 500 题答案 1C 12 B 22 B 32 A 42 B 52 C 62 D 72 C 82 C 92 D 102 D 111 A 120 D 129 D 138 B 147 C 156 D 165 B 174 A 183 B 192 C 201 A 210 C 219 A 228 D 237 C 246 C 255 B 264 C 273 C 282 B 291 C 300 B 309 B 318 C 327 A 336 D 345 A 354 C 363 C 2B 13 ...

航海英语

   查看文章 中华人民共和国海事局海船船员适任证书全国统考试题(总第45期)2008-07-05 22:51科目:航海英语 试卷代号:903 适用对象:无限航区、近洋航区二/ 三副 选择题部分 1.data relating to the direction and velocity of rotary tidal currents can be found in the A mariner"s B tidal current tables tables C nautical a ...

航海英语

   一、英汉互译 Safety shoes 安全鞋 Safety boots 安全靴 Safety harness 安全带 Wellington boots 惠灵顿靴 Ear plugs 耳塞 Ear defenders 护耳 Safety glasses 安全眼镜 Safety goggles 护目镜 Containerization 集装箱化的 Nautical mile 海里 Non-slip paint 防滑漆 Anti-fouling paint 防污漆 Maintenance wor ...

航海英语47

   中华人民共和国海事局 2009 年第 1 期海船船员适任统考试题(总第 47 期) 科目:航海英语 试卷代码:903 适用对象:无限航区、近洋航区船舶二、三副 (本试卷卷面总分 100 分,及格分为 70,考试时间为 100 分钟) 答题说明:请选择一个最合适的答案,并将答案按答题卡要求,在相应位置上用 2B 铅笔涂 黑,第 1 题至第 88 题,每题 1 分,第 89 题至第 96 题,每题 1.5 分。 一、单项选择题 you will find information about th ...

《航海英语》教案

   教 案 本 2008~2009 学年 第 2 学期 课 题 §22、Weather Routing and Weather Message 课 型 理论 课 班 级 航海 07 时 间 第 1 周 星期 3 第 6.7 节 导 目 学 标 At the end of the class, the students will be able to grasp the futher detailed information about the chart(types of charts, cha ...

航海英语口语

   09/10 学年第二学期航海英语口语考试复习提纲 A. Please say a few words about yourself. B. Interpret/Translate orally the following. a liner (tramp) 班轮 make fast 带牢、挽牢 Jack staff 船首旗杆 Immigration officer 检疫官员 Funnel 船上烟囱 high summer 盛夏 be under the weather 不舒服 Oil tank ...

金融英语补充

   ABS 资产担保证券(Asset Backed Securities的英文缩写) Accelerated depreciation 加速折旧 Acceptor 承兑人;受票人; 接受人 Accommodation paper 融通票据;担保借据 Accounts payable 应付帐款 Accounts receivable 应收帐款 Accrual basis 应计制;权责发生制 Accrued interest 应计利息 Accredite ...

大学英语 补充

   fit into: find / have sufficient space or 放得下, 放进; (使 适合, room for sth in a place 放得下, 放进; (使)适合, 放进, 把…放进, 与…融为一体 This diagram fits well into the article. 这张图表放在这篇文章中非常合适。 We can’t fit any more chairs into the classroom. 这间教室放不下更多的椅子了。 这台新冰箱放不进你的厨 ...

交际英语(补充)

   第一部分 交际用语 阅读下面的小对话,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填入空白处的最佳 选项,并在答题纸上写出所选的字母符号。 1. ? Hello, Sally. How’s everything? ? A. Good for you C. That’s right . B. Oh, I agree D. Just so-so 2. ? Excuse me, would you lend me your calculator? ? . B. Please don’t mention ...

热门内容

教你如何听英语六级听力

   本文由616617861ly贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 六级听力辅导 大学英语六级听力技巧 一、六级与四级考试听力部分的不同要求 1999 年《大学英语教学大纲(修订本) 规定,基础阶段的教学要求分为基本要求和较高 大学英语教学大纲(修订本) 规定, 》规定 》 要求两种。 要求两种。 达到四级为基本要求;达到六级为较高要求。 达到四级为基本要求;达到六级为较高要求。 大学英语六级听力技巧 听力的六级要求为 ...

牛津版七年级英语上学期Unit_6教案4

   《牛津初中英语》7A 教案 七年级英语上学期 Unit 6 第三课时教案 教案 Teaching plan for ReadingⅡ Objectives: 1. To read for specific information and to think about related points. 2. To develop and awareness of register and audience. Teaching procedures: Ⅰ. Greetings: a. Free t ...

英语短语

   MSN上聊天常用的英语短语2008-03-07 12:25whats your asl? 你的,年龄,性别,地点? (聊天用的) how are you doing (or: how you doiin) 你好。 whats up 什么事? 或是: 你好 lol 大笑 = laugh out loud so long 一般不用它。。。意思是:再见 what are you into?(what you into) 你对什么感兴趣? Im into you. 我喜欢你 suck 恶心 f**k ...

高考英语中定语从句常见考点大揭秘

   ● 关系词的选择 ● 定语从句的关系词可分为关系代词和关系副词两大类。关系代词起着代词和连词的作 用,而关系副词起着副词(或介词短语)和连词的作用。 ◆ 关系代词 that、which、who(m)、whose 引导定语从句 、 、 、 1) 关系代词 that 只能用于限定性定语从句,并在从句中作主语或宾语(不可作介词的宾 语)。例如:Do you still remember the chicken farm we visited three months ago?(2005 北 京春) ...

2010届商务英语专业毕业论文工作要求

   2011 届商务英语专业毕业论文工作要求 届商务英语专业毕业论文工作要求 我系商务英语专业毕业论文工作已进行多年, 根据近几年毕业论文工作中出 现的各种问题和困难,2011 届毕业论文工作拟采取半命题式经贸文献综述(英 文文献不少于 80%)的方式。原则要求如下: 1. 学生通过阅读 10-20 篇针对某一国际商务主题(如中国?欧盟纺织品、 服装、机电产品、农产品、高新技术产品贸易,中美贸易、中印贸易、 后危机时代的美国消费市场等等,选题必需与专业培养目标和技能素质 要求一致)的英文经贸文献 ...