2009 年普通高等学校招生全国统一考试(江西卷) 英 语 第 1 2 3 页 第一卷(选择题 满分 115 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试 卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题
  1. 5 分,满分
  7. 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的 时间来回答有关小题和阅读下个小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £
  19. 15 B. £
  9. 15 C. £
  9. 18 答案是 B。
  1. What do the speakers need to buy? A. A fridge. B. A dinner table. C. A few chairs.
  2. Where are the speakers? A. In a restaurant. B. In a hotel. C. In a school.
  3. What does the woman mean? A. Cathy will be at the party. B. Cathy is too busy to come. C. Cathy is going to be invited.
  4. Why does the woman plan to town? A. To pay her bills in the bank. B. To buy books in a bookstore. C. To get some money from the bank.
  5. What is the woman trying to do? A. Finish some writing. B. Print an article. C. Find a newspaper. 第二节(共 15 小题;每小题
  1. 5 分,满分
  22. 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个 小题, 每小题 5 秒钟; 听完后, 各小题给出 5 秒钟的作答时间。 每段对话读两遍。 听第 6 段材料,回答第
  6、7 题。
  6. What is the man doing? A. Changing seats on the plane. B. Asking for a window seat. C. Trying to find his seat.
  7. What is the woman’s seat number? A. 6A. B. 7A. C. 8A. 听第 7 段材料,回答第
  8、9 题。
  8. Why doesn’t the woman take the green T-shirt? A. Finish some writing. B. Print an article. C. Find a newspaper.
  9. What does the woman buy in the end? A. A yellow T-shirt. B. A blue T-shirt. C. A pink T-shirt. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。

  10. How long has the man been in London? A. One year. B. A few years. C. A couple of months.
  11. Why did the woman leave her home? A. To lead a city life. B. To open a restaurant. C. To find a job.
  12. Where did the woman come from? A. London. B. Arnside. C. Lancaster. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。
  13. What is a daypack? A. A box. B. A bag. C. A lock.
  14. What surprises the girl at school? A. A lot of discussions in class. B. Teachers giving little homework. C. Few students asking questions in class.
  15. At what time of the school term does the conversation most probably take place? A. At the end of it. B. In the middle of it. C. At the beginning of it.
  16. What do we know about the girl? A. She is new to the B. She writes for the school newspaper. C. She seldom asks questions in class. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。
  17. What does Mr Henry stone do? A. A bank clerk. B. A teacher. C. A writer.
  18. What does Henry like doing at airports? A. Watching people. B. Telling stories. C. Reading magazines.
  19. What did Henry learn from the newspaper that day? A. A valuable suitcase was missing. B. A man stole money from the bank. C. A woman ran out from bank.
  20. Why was the woman on the airport? A. She was traveling on business. B. She was seeing the man off. C. She was leaving for Greece. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡 上将该项涂黑。 例:It is generally considered unwise to give a child he or she wants. A. however B. whatever C. whichever D. whenever 答案是 B。
  21. Thank you for your MP4 player. I’ll get Mary to take it to you soon. . I’ve bought a new one.考查功能项目 A. No sense B. No hurry C. No way D. No use
  22. the right kind of training , these teenage soccer players may one day teenage player 应该得到 training, give grew the international stars.考查分词的用法,
要用被动。 A. Giving B. Having given C. To give D. Given
  23. The shoes were covered with mud, so I asked them to take them off before they got into car.考查名词所有格的用法。 A. girl’s; Tom’s B. girls’; Toms’ C. girls’; Tom’s D. girl’s; Toms’
  24. According to statistics, a man is more than twice as likely to die of skin cancer a woman. 考查 as as 的用法。 A. than B. such C. so D. as
  25. Some people fear that air pollution may bring about changes in weather around the world.考查冠词的用法。 A. /; the B. the; / C. an; the D. the; a
  26. The house I grew up has been taken down and replaced by an office building.考查从句的用法,定语从句的用法。 B. in C. in that D. in which A. in it
  27. It was he came back from Africa that war he met the girl he would like to marry.考查强调句型的用法。 A. when; then B. not; until C. not until; that D. only; when
  28. At present, one of the apartments in favor of the new airport that it will going a lot jobs to the area.考查时态,at present 用一般现在时。 A. is B. are C. will be D. were
  29. What is the price of petrol these days Oh, it sharply since last month. 考查时态的用法。 B. has risen C. has arisen D. is increased A. is raised
  30. It is reported that the police will soon the case of two missing children.考查 look 的短语。 A. look upon B. look after C. look into D. look out
  31. Do you want a lift home? It’s very kind of you, but I have a much late in the office. I overslept this morning because my morning clock .考查时态,对情景的理解。 A. doesn’t go off B. won’t gone C. wasn’t going off D. didn’t go on
  32. Frank put the mediocre in the top drawer to make sure it would not be to the kids. 考查词组,be accessible to 不能拿到。 A. accessible B. relative C. acceptable D. sensitive
  33. The fact has worried many scientists the earth is becoming warmer and warmer these years.考查从句,同位语从句。后面的句子是对 the fact 的解释。 A. what B. which C. that D. though
  34. The government plans to bring in new laws parents to take more responsibility for the education of their children. 考查对句子的理解。 知道主要的五 种基本句型。 A. forced B. forcing C. to be forced D. having forced
  35. Some of you may have finished unit one. , you can go on to unit two. A. If you may B. If you do C. If not D. If so 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题
  1. 5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从 3655 各题所给的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Peter and Paul had a permission from their parents to camp in a field close to their farm. But, being adventurous boys, they know it would be more 36 to camp in the woods that lay beyond the river. Excitedly, the boys 37 with their tent and food. Carrying their heavy 38 , the two brothers walked along the riverbank, hardly noticing the distance or the sun beating down. . They were eager to reach their 39 before lunchtime. As they entered the cool, shadowy woods, they began to search for a suitable camping spot. Peter wanted to 40 close to the river at the edge of the woods, 41 Paul, who was older, insisted that they camp further away. 42 Peter followed his brother deeper into the 43 .“This really is a wonderful setting!” said Paul in excitement. They 44 the tent , and settled down to eat the sandwiches they had made, then decided to find their way 45 to the river to catch some fish. “Are you sure that this is the right 46 ?” whispered Peter shakily. “I’m sure we passed that hollow tree just a while ago. ” Paul walked 47 silently. “Look, there it is again. We’re lost, aren’t we?” complained Peter. Paul had to admit that he didn’t know where they were. 48 , they were a long distance from where they were 49 to be. They were not even 50 of where they had set up their camp. They set in 51 for a few minutes until Peter had a bright idea. “Why don’t we look for clues(线索) the way trackers 52 in the movies? We weren’t careful about how we walked, so I’m sure we would have left 53 some broken tree branches and leaves. ” Carefully, the boys 54 the marks that they had left, until finally they found their campsite. Hurriedly, they packed their belongings and set off 55 the direction of the river. What would their parents think of their adventure?
  36. A. surprising B. exciting C. annoying D. frightening
  37. A. went round B. went back C. went away D. went though B. torn C. food D. storage
  38. A. load
  39. A. grassland B. destination C. field D. river
  40. A. live B. lie C. wait D. stay
  41. A. but B. and C. or D. so
  42. A. Unconsciously B. Unfortunately C. Unwillingly D. Uninterestingly B. farm C. setting D. camp
  43. A. woods
  44. A. put off B. put on C. put down D. put up
  45. A. forward B. near C. back D. further
  46. A. place B. mark C. way D. time
  47. A. alone B. about C. in D. on
  48. A. After all B. At last C. Above all D. At first
  49. A. discovered B. encouraged C. persuaded D. supposed
  50. A. afraid B. sure C. informed D. reminded
  51. A. enjoyment B. satisfaction C. disappointment D. imagination
  52. A. appear B. do C. work D. behave
  53. A. behind B. out C. aside D. amount C. followed D. collected
  54. A. fetched B. watched

  55. A. for B. to C. at D. in 第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 (A)记叙文 Outside her shabby cottage, old Mrs. Tailor was hanging out laundry on a wire line, unaware that some children lay hidden in the leaves of a nearby tree watching her every move. They were determined to find out if she really was a witch. They watched as she took a broomstick to clean the dirt from her stone steps. But, much to their disappointment, she did not mount the broomstick and take flight. Suddenly, the old lady’s work was interrupted by the cackling of her hen?a signal that an egg had been laid in the warm nest on top of the haystack. The old broomstick was put aside as she hobbled off towards the haystack followed by Sooty, a black cat she had rescued from a fox trap some time back. With only three legs, it was hard for Sooty to keep up with the old lady. The cat provided proof?the children were sure that only a witch could own a black cat with three legs. There, standing on a wooden box, was Mrs. Tailor, stretching out to gather her precious egg. Taking the egg in one of her hands, she began to climb down when, without warning, the box broke and the old lady fell. “We have to got and help her,” whispered Amy. “What if it is a trick?” replied Ben. “Don’t be silly, Ben. If she were a witch, she would have turned us into frogs already,” reasoned Meg. “Come on Amy, let’s go.” The girls climbed down the tree and ran all the way to the haystack. Approaching carefully, they could see a wound on the old lady’s face. She had knocked her head on a stone and her ankle was definitely broken. “Go and get Dad,” Amy yelled to her brother. “Tell him about the accident.” The boys did not need another excuse to leave. They ran as fast as thy could for help, hoping that Mrs. Tailor would not wake and turn the girls into frogs.
  56. Were the children hiding in the tree? 细节题 A. They wanted to watch Mrs. Tailor do her housework closely. B. They were playing a hide-and-seek game C. They wanted to find out if the rumors about Mrs. Tailor were true D. They were pretending to be spies
  57. Mrs. Tailor stopped sweeping when细节题 A. her front steps were clean B. she noticed the children in the tree C. she was ready to take a flight D. she heard the hen cackling
  58. Ben did not rush in help Mrs. Tailor because细节题,推断题 A. he thought that she could be necking them B. he knew that they could not have been in the tree C. he did not the old lady fall down D. he was afraid of the three-legged cat
  59. Which of these old sayings best suits the story’s lesson for us? 归纳题 A. Make hay while the sun shines.
B. Never judge a book by its cover. C. People in glasshouses should not the stones. D. A bird in the hands worth two in the bush. (B)说明文 The surprising experiment I am about to describe proves that air is all around you and that it proves down upon you. Air pressure is a wonderful force. When you swim underwater, you can feel water push down your body. The air all around you does the same. However, your body is so used to it that you do not notice this. The pressure is caused by a layer of air called the atmosphere. This layer surrounds the Earth, extending to about five kilometers above the Earth’s surface. The following experiment is an easy one that you can do at home. But make sure that you are supervised, because you will need to use matches. Now foe the experiment! What you n
 

相关内容

江西省2009年中考英语试卷

   机密★ 机密★ 2009 年 6 月 19 日 江西省 2009 年中等学校招生考试 英 语 试 题 卷 说明:1.本卷分为试题卷和答题卷,答案请写在答题卷上,不要在试题卷作答,否则不给分。 2.本卷共有 5 大题、86 小题,全卷满分 120 分,考试时间 120 分钟。 一、听力测试(25 分) 听力测试( 现在是试听时间。请听一段对话,然后回答问题。 What is the boy going to buy? A.Some juice. B.Some oranges. C.Some a ...

2009年上海市宝山区中考英语模拟测试卷

   教育城中考网 www.12edu.cn/zhaokao/zk 2009 年上海市宝山区中考英语模拟测试卷 年上海市宝山区中考英语模拟测试卷 中考英语模拟 考试时间: 分钟) (满分: 150 分,考试时间:100 分钟 满分: 小题。试题均采用连续编号。 (本卷有九大题,共 106 小题。试题均采用连续编号。所有答案务必按照规定 本卷有九大题, 在答题卡上完成 做在试卷上不给分。 上完成, 在答题卡上完成,做在试卷上不给分。 ) Part 1 Listening (第一部分 听力 第一部分 ...

2009年高考英语作文范文[1]

   本文由万贵来贡献 doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机查看。 2009 年全国各省市高考英语书面表达题 附解析及专家简评) 范文集锦完整 18 套(附解析及专家简评) (2009 海南、宁夏卷) 一、 2009 全国卷 I、海南、宁夏卷) ( 假定你是李华, 正在英国接受英语培训, 住在一户英国人家里。 今天你的房东 Mrs Wilson 不在家,你准备外出,请给 Mrs Wilson 写一留言条,内容包括: 1.外出购物 2.替房东还书 ...

2009年江西省中考英语试卷及答案

   北京中考网?北达教育旗下 www.beijing518.com 电话 010-62754468 北京中考网?北达教育旗下门户网站 www.beijing518.com 电话 010-62754468 1 北京中考网?北达教育旗下 www.beijing518.com 电话 010-62754468 北京中考网?北达教育旗下门户网站 www.beijing518.com 电话 010-62754468 2 北京中考网?北达教育旗下 www.beijing518.com 电话 010-62754 ...

2009年全国各地中考英语试题分类汇编(连词)

   2009 年全国各地中考英语试题分类汇编(连词) 1. ?Could you show me I can use the MP4, please? ?Of course.(09 黔东南州) A. that B. how C. whether 2. Can you tell me you are going to do next week?(09 河南) A. if B. what C. how D. where 3. We should do we can those endangered ...

高考英语试卷分析

   20072009 高考英语试卷分析 听力 1.5 分 庄细门 题型稳定 难度也稳定 基本没有多大变化近年来,我省的高考英语遵循 大纲,考纲。在考查语言基础知识和基本技能的同时,将语言融入到真实的 语境中进行考查。突出运用,体现对考生的人文关怀,文章题材贴近生活, 贴近时代。具有较高的信度和区分度。具体表现在: 听力试题:来源于生活,体现生活,和我们日常生活有密切联系话题的内容 基本上都是在教学大纲规定的高中生英语知识与能力要求的范围内。听力材 料口语体特征强,情景丰富,主题广泛,试题涉及面广 ...

009年中考英语作文小模板

   中考英语写作字数要求为:60 至 80 词. 忌讳超出字数.评分情况:通常情况下,若没有任何错误,作文措词一般的,作文也得扣两 分,英语满分的中考作文不是很多的.写作的时候,要避免语法和结构的错误,写自己有把 握的句子和词语,一般说来,写作是没什么问题的. 以下是中考水平"现象"作文模板: (体现中考水平的句子:一个从句,有形式主语的句子,一个比较级句子) Nowadays, with the development of technology and economy, ...

09年高考英语作文题目预测

   09年高考英语作文题目预测 09年高考英语作文题目预测 书面表达热点预猜( 1. 书面表达热点预猜(1) 假设你是李红, 你的一位美国笔友 Robert 写 E-mail 问及你高考后暑假的安排, 请根据 以下要点,写一封100词左右的 email 回复他, 可以适当增加细节。 1. 学开车 2. 参加英语培训课程 3. 去北京看奥运会 4. 游览北京的名胜 注意:1.根据以上内容写一篇短文,不要逐句翻译,可适当增加细节以使行文连贯。 2.要准确使用语法和词汇;使用一定的句型、词汇,清楚、连 ...

09年高考英语作文题目预测

   09年高考英语作文题目预测 09年高考英语作文题目预测 预测 1: 刘翔退赛 年北京奥运会上,中国著名运动员刘翔因腿伤退出比赛,引起人们的广泛争议, 在 2008 年北京奥运会上,中国著名运动员刘翔因腿伤退出比赛,引起人们的广泛争议, 下面是腾讯网站的一项调查:运动员受伤后,应该坚持还是应该退出? 下面是腾讯网站的一项调查:运动员受伤后,应该坚持还是应该退出? 选项名称 投票数 百分比 34.77% 19.36% 趋势 上升 上升 应该退出, 应该退出,健康比金钱 222292 重要 运动场 ...

2007年高考英语听力(北京卷)

   2007 年高考试题??英语听力(北京卷) 第一部分:听力理解(共两节,30 分) 1. Where is the man from? A. Atlanta. B. New York. C. Washington, D. C. 2. How much is the man’s telephone bill? A. $50. B. $24. C. $30. 3. What does the woman want to watch? A. News. B. “Animal World”. C. ...

热门内容

高一下学期英语词汇

   高一下学期英语词汇 1. ought to 应当,应该 2. keep up with 跟上,赶上 3. plenty of 许多,大量的(作定语) 4. in plenty 许多,丰富(作状语) 5. make a choice 做出选择 6. now and then 偶尔,时而 7. prepare a dish 做一道菜 8. a balance diet 均衡饮食 9. be/go on diet 在节食 no longer 不再 10. be based on/upon 以…为基 ...

英语原著类6

   英语原著类6 2005年1月6日 10:23 683343 a dark night’s work(一晚的工作).pdf 2005年1月6日 10:23 214100 a knight of the cumberland(康巴伦的骑马士).pdf 2005年1月6日 10:23 31120 a lover’s complaint(情人的委屈).pdf 2005年1月6日 10:24 437243 a treatise on parents and childre ...

PEP小学英语三年级上册教学计划学科计划

   PEP 小学英语三年级上册教学计划 一、基本情况 三年级的学生聪明活泼、勤奋好学,这些学生基本上都未曾接触过英语,他们对英语感 到好奇,对英语都 有着十分浓厚的兴趣。 二、教材分析 本册是小学开设英语的第一学年第一学期使用,本册教材具有以下几个特点: 1、注重学生语言运用能力的培养,突出语言的实践性和交际性,同时也突出语言的真实性 和实用性。 2、注重学生自学能力和学习策略的培养,为学生的进一步学习或终身学习奠定基础。 3、注重中外文化的双向交流,使学生通过学习,培养未来跨文化交际所需要的能 ...

新概念英语第二册答案

   新概念英语第二册答案 来源:网络资源 文章作者:网络资源 2009-08-15 09:55:07 [标签:答案 英语] Lesson 1. 1.(b) 2.(c) 3.(b) 4.(d) 5.(c) 6.(a) 7.(d) 8.(b) 9..a) 10.(c) 11.(c) 12.(c) Lesson 2. 1.(c.) 2.(d) 3.(c) 4.(c) 5.(a) 6.(b) 7.(b) 8.(a) 9.(d) 10.(c) 1 1.(d) 12.(b) Lesson 3. 1.(c) ...

六年级英语unit1测试卷

   六年级英语试卷 一、默写单词。 (10 分) 飞机 怎样 必须 澳大利亚 火车 地铁 知道 意思是 船 停车站 相同 驾驶 寻找 但是 每个 总是 二、圈出每组单词中与其他不属于同类的单词。 (10 分) 1 2 3 4 A. red light A. subway A. school A. Canada B. green light B. bus B. bike B. traffic light B. apple C. yellow light C. bike C. park C. tra ...