北京市门头沟区 2011 年初中毕业考试
知识运用 (共 27 分)
四、单项填空(共 15 分,每小题 1 分) 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 like him very much.
  21. Mr. Wang is very friendly, and A. we B. us C. our D. ours
  22. ?What time did you get there this morning? ? eight. A. In B. On C. At D. From interested in the history of China.
  23. I A. am B. is C. are D. be
  24. ? do you go to the post office? ?By bike. A. How B. What C. When D. Why
  25. ?Which is season in Beijing? ?I think it’s autumn. A. good B. better C. best D. the best
  26. ? What’s on TV tonight? Is there interesting? D. everything ? I’m afraid not. A. something B. anything C. nothing
  27. ? you speak Japanese? ?No, I can’t. A. Can B. Must C. May
  28. ?Would you like to go to the concert with me? ?I’d love to, I can’t. I have a lot of homework to do. A. or B. but C. so
  29. ?Where is Jim? ?He to the shop. He’ll be back in an hour. A. goes B. go C. has gone
  30. If he harder, he will catch up with us soon. A. study B. studies C. will study
  31. The teacher often tells us the classroom clean and tidy. A. keep B. keeping C. to keep
  32. ─ Keep quiet, kids. Dad in the next room. ─ OK, Mum. A. slept B. sleeps C. is sleeping
  33. It heavily when my mother left home. A.rains B.will rain C.is raining
  34. ─Who’s the little boy in the photo,Susan? ─It’s me. This photo ten years ago. A. takes B. is taken C. took
D. Should
D. and
D. will go D. studied D. kept
D. had slept D.was raining
D. was taken

  35. Lisa, could you tell me A. what did the teacher say C. what will the teacher say
yesterday? B. what the teacher said D. what the teacher will say
五、完形填空(共 12 分,每小题 1 分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择 最佳选项。 “Exams will be the death of me," I can remember what I thought about exams in school. I was not a good student. Even when I worked hard (which was not often enough), my marks never seemed to 36 . The mid-term exams are over and 37 of you may also be thinking. "Exams will be the death of me." You work hard but... you may think that schoolwork is just too 38 , or even that you just aren't clever. Let me 39 you now that you are clever enough and that schoolwork is too difficult for you! How do I know that? Well, because you have already had a lot of 40 in school. To be a middle school student, you have already 41 many exams, and your English must be good because you are reading this article! In the Chinese school system(制度), having a good memory usually means good 42 . However, not everyone has a good memory. The Chinese school system requires that you sit and listen for long periods of time, but not everyone is 43 sitting and listening. The Chinese system is only one "way" of learning. There are other "ways" which may 44 better for you. Remember, also, that many poor students have done 45 than good students in the "real world": hey, Bill Gates was a university dropout! Some of us won't 46 our potential(潜能)until later in life! Don't 47 bad if your mid-term results are poor. Mid-term exams are just the middle, not the end. You still have time to improve and to make changes.
  36. A. develop B. increase C. reduce D. improve B. any C. few D. none
  37. A. some
  38. A. interesting B. terrible C. difficult D. easy
  39. A. take B. tell C. warn D. find
  40. A. pleasure B. happiness C. failure D. success
  41. A. joined B. entered C. passed D. finished
  42. A. chances B. marks C. minds D. ideas
  43. A. good at B. proud of C. well in D. pleased with
  44. A. suit B. learn C. study D. work
  45. A. worse B. more C. much D. better
  46. A. have B. show C. take D. put
  47. A. get B. became C. feel D. turn
阅读理解(共 44 分)
六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择最 佳选项。 (共 26 分,每小题 2 分) A Victoria Middle School Report Student: Jenny Jones

  48. school is it? A.
Subject Grade Comments Maths B Good work all year. Chinese A Does well in this subject. English A+ Very interested and very good job! Science C A little weak in this subject. Computer D Not really interested and need improve. Sports A Captain of girls’ soccer team, and on basketball team. Total Grade B Date: 20/6/05 Signed: Mrs. Brown
Whose report
Victoria’s. B. Jenny Jones’. C. Mrs. Brown’s. D. We don’t know.
  49. Which subject of the following was Jenny best at? A. Maths. B. Chinese. C. English. D. Science.
  50. How did Jenny do in sports? A. Very well. B. With problems. C. A little weak. D. Not interested at all. B The famous scientist and thinker, Charles Darwin, was born on February 12, 18
  09. As a boy, Charles liked to go for walks in the fields and forests. He enjoyed watching nature, and comparing what he saw with everything he had read in science books. He also liked collecting very much. He collected many things, birds, eggs, stones and leaves. At sixteen Darwin was sent to Edinburgh University to become a doctor. But he was interested in the history of nature. Then he was sent to study in Cambridge University. There he studied until 18
  31. Some time later he heard that the ship Beagle was going on a trip to South America and wanted a scientist. His teacher advised him to go. So when the Beagle left England in December, 1831, Darwin was on it. The trip lasted almost five years. Darwin saw many new plants and animals. He collected all kinds of plants. In 1842 Darwin went to live in Kent, and there he continued his studies of change in nature. Darwin understood that plants and animals are not always the same, and that they really change. By 1859 Darwin had finished his famous book “The Origin of Species”. In 1871 Darwin wrote another important book. Darwin continued his studies in science until he died in 18
  82.
  51. When was Darwin born? A. In 18
  42. B. In 18
  71. C. In 18
  09. D. In 18
  59.
  52. What kind of books did Darwin like reading when he was a boy? A. Science books. B. Chemistry books. C. History books. D. Medical books.
  53. What did Darwin work as on the ship Beagle? A. A tourist. B. A doctor. C. A waiter. D. A scientist.
C One day, a poor boy who was trying to pay his way through school by sending newspapers door to door, was so hungry that he decided to beg for a meal at the next house. However, he lost his nerve(勇气) when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, “How much do I owe(欠) you?” “You don’t owe me anything,” she replied. “Then I thank you from the bottom of my heart.” With these words, Howard Kelly left that house. Years later the woman became badly ill and was finally sent to the hospital in a big city. Dr. Howard Kelly, now famous, was called in. When he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes. Dressed in his doctor’s clothes, Dr. Kelly went into her room and recognized her at once. From that day on, he gave special attention to her, and decided to do his best to save her life. At last the woman was saved. Dr. Kelly asked the business office to pass the final bill to him. He looked at it and then wrote something on the side. The bill was sent to her room. She was afraid to open it because she was sure that it would take the rest of her life to pay it off. Finally she looked, and the note on the side of the bill caught her attention. She read these words: “Paid in full with a glass of milk, Dr. Howard Kelly.” Tears of joy flooded her eyes.
  54. The boy sent newspapers door to door in order to . A. continue his schooling B. become a famous doctor C. thank the woman for her kindness D. help his poor family
  55. Which is true about the boy and the woman? A. He became too shy to ask her for a drink of water. B. She thought he was not hungry but thirsty. C. She wanted him to pay for the glass of milk. D. She never thought he would save her life later.
  56. After Dr. Kelly knew who the woman was, he . A. began to take good care of her himself B. told her she once gave him a glass of milk C. made up his mind to try his best to save her D. asked for her bill and paid it off at once
  57. The best title for this passage is . A. A Warm-hearted Woman B. A Glass of Milk C. The Final Bill D. A Famous Doctor D Vacations are wonderful chances to visit colleges. So my friend and I went to see colleges in Connecticut. In most of the places professors or students were eager(渴望) to show us around and talk to us. However, I ended up disliking one university simply because no one bothered(特意)to help me. My friend wanted to see the Theatre department and luckily she ran into a theatre student who was happy to tell of his experiences there. She immediately fell in love with the place. I really
wanted to see the Studio Arts department. The Arts building seemed huge and splendid(壮丽的). I walked inside but was unable to find a single person. I went to the Admissions Office and asked if they could find someone who could show me around. Strangely, they didn't know one single person in the Studio Arts department! Finally they told me to go back to the building and ask for "Stacy". No last name, just "Stacy". I thought this should be interesting. I returned to the building and there happened to be one office open and a woman was there. After I explained, she replied quickly, "Well, I can't help you. I'm working on the computer." (How rude!) After hearing "Stacy", she pointed to another office. I found the so-called "Stacy", and all she said was that I could go downstairs and look around if I wanted. I explained that I had already been downstairs and that no one was there! She just shrugged(耸肩)and didn't know what to say. It's hard to believe that there wasn't a single person to help me in such a well-known university. So if someone recommends(推荐)a school to you and says what a wonderful tour she/ he had, you can't always take his/her word for it. My friend and I both visited this university on the same day, yet we had two totally different experiences.
  58. The writer wrote the passage to . A. advise us not to visit the Studio Arts department B. tell us not to believe what others say about a college C. explain to us how to choose a college D. show us different colleges in Connecticut .
  59. We can know from the passage that A. most of the colleges they visited weren't friendly B. the writer ran into a professor in the department C. the college was too old and small D. the writer's friend had a pleasant experience there
  60. What do we know about Stacy? A. She wasn't very helpful. B. She agreed to show the writer around. C. She was working for the Admissions Office. D. She was working on a computer. 七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项 中有一项为多余选项。 (共 8 分,每小题 2 分) It was a very cold winter morning. 61 when he heard a cry for help. He turned around but could see nobody. He stopped and looked here and there. 62 . The boy was in such a hurry that he couldn’t say a word except pointing towards the river. Mr. Black ran to the river as soon as possible. Both of them ran along the river and saw a girl in the water. 63 . It was carrying her away. It was too dangerous. Without a word, Mr. Black took off his clothes as quickly as he could, and jumped into the river. He swam to the girl and took her back near the bank and lifted the girl up, and then the boy helped pull her out of the water. 64 . At last the girl’s life was saved, and she thanked them very much. A. She was holding a piece of wood B. Then they stopped a car and took the girl to the hospital C. Mr. Black liked to take a walk along the street. D. Mr. Black was walking along the street
E. At the moment, a boy ran up to him 八、阅读短文,根据短文内容回答问题。 (共 10 分,每小题 2 分) Dear students, I’m Mr. Green. I’m very happy to be your guest speaker today.It’s a great pleasure to visit your school and meet all of you here. I would like to tell you how to improve your study. Maybe you are more interested in sports than in history. You probably think you will never be a top student. In fact, anyone can become a better student if he or she wants to. If you can use your time well, you may improve your study without much work. Here’s how: Plan your time carefully. When you plan your week time, you should make a 1ist of things that you have to do. First write down the time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide on a good time for studying. Of course, studying shouldn’t take all of your time. Don’t forget to leave yourself enough time for hobbies. Find a good place to study. Look around the house for a good study place. Keep this space, which may be a desk or just a corner of your room. No games, radio, or television! When you sit down to work, think only about the subject! Make good use of your time in class. Listen carefully to what the teacher says. Careful listening in class means less work later. You also need to take notes in class, because it can make it easier for you to learn well. There ar
 

相关内容

门头沟区2011初三英语一模及答案

   北京市门头沟区 2011 年初中毕业考试 知识运用 (共 27 分) 四、单项填空(共 15 分,每小题 1 分) 从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 like him very much. 21. Mr. Wang is very friendly, and A. we B. us C. our D. ours 22. ?What time did you get there this morning? ? eight. A. In B. On C ...

2011年考研英语作文题目权威预测及答案

   2011 年考研英语作文题目权威预测及答案 以下六大话题搜集,是在充分研究 2011 年全年大事记的前提下,严格遵守以上两大命题思 路所作出的预测,具体的范文会陆续在帮考网发布,请大家引起足够重视! 1.漫画“瞎子摸到了真象”??影射国际对于中国认识的前后变化。 2.漫画“相互推卸责任”??影射食品安全事件中的社会责任感和道德感缺失。 3.漫画“股市大跌”??影射投机心态不可有,脚踏实地才是出路。 4.漫画 “地震中用自己身躯保护学生的好老师” ??影射灾难事件中人性的光辉。 关于灾难, 此 ...

2011初三英语 房山一模(完型)

   Dear Laura, I just heard you tell an old story of gift giving and unselfish love in your program. You doubted that such unselfish love would happen in today’s world. Well, I’m here to give you 36. I wanted to do something very 37 for my fifteen-yea ...

石景山初三英语二统听力稿及答案

   北京市石景山区 2009 年初三英语第二次统一练习 答案及评分参考 第 I 卷(共 70 分) 1.C 2.B 3.A 13.C 23.D 33.B 43.D 53.A 4.A 14.B 24.C 34.C 44.C 54.D 5.B 15.B 25.B 35.C 45.B 55.A 6.C 16.A 26.A 36.A 46.D 56.A 7.A 17.A 27.B 37.B 47.B 57.B 8.B 18.C 28.D 38.C 48.B 58.C 9.A 19.C 29.C 39.A ...

2010年6月四级英语真题及答案解析

   满分四六级英语网 www.cetcet.com 独家整理 2010 年 6 月 19 日大学英语四级 Part I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of Due Attention Should Be Given To Spelling. You should write at least 120 wor ...

2010年重庆高考英语听力试题及答案

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2010 年重庆高考英语听力试题及答案 英语 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1. 5 分,满分 7. 5 分) 请听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、 ...

2001年英语专业四级考试真题及答案

   2001 年英语专业四级考试真题及答案 听力 Part Ⅲ LISTENING COMPREHENSION [20 MIN.] In Sections A, B and C, you will hear everything once only. Listen carefully and then answer the questions that follow. Mark the correct answer to each question on your answer sheet. ...

2010年6月英语四级考试真题及答案

   为您收集整理。 本资料由 Jo 为您收集整理。 月英语四级考试真题 2010 年 6 月英语四级考试真题 "版权所有 "机密★启用前 试卷代号:A 大学英语四级考试 COLLEGE ENGLISH TEST -Band Four(4XSH 1) 试题册 注意事项 一、将自己的校名、姓名、准考证号写在答题卡 1 和答题卡 2 上,将本试卷代号划在答 题卡 2 上。 二、试题册、答题卡 1 和答题卡 2 均不得带出考场,考试结束,监考员收卷后考生才可 离开。 三、仔细读懂题目的说明。 四、在 ...

2010年6月英语四级A卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?A 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 四级作文: 四级作文: 1、如今不少学生在英语学习中不重视拼写 2、出现这个现象的原因是 3、为了改变这种状况,我认为 Due Attention Should Be Given to Spelling(上海昂立教育 阿古琳娜) 阿古琳娜) ( Nowadays fewer and fewer students ...

2010年6月英语四级B卷真题及答案

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 2010 年 6 月英语四级真题 月英语四级真题?B 卷完整答案(题目在后) 卷完整答案(题目在后) 答案: 答案: 作文范文: Due Attention Should Be Given To Spelling Correct spelling is a basic skill in English study. However, nowadays many students do not pay much attention ...

热门内容

高一英语 M2 Unit1词汇检测复习新人教版必修2

   必修二 M2 Unit1 重点单词: 重点单词 文化的 adj 保持;仍是 vi. 根据;证据;证物 n. 稀罕的;稀有的;珍贵的 adj 图案 n.;构思;设计 vt. 珠宝;宝石 n. .非正式的 adj. 家具(总称) n. 审判;审讯;试验 n. 争论,辩论 n. vi. 词形转换 朝代 n. 奇特 adj.的设想,爱好 vt. 有价值的 adj. --n.装饰 v. --n. 珠宝 n.珠宝(总称)入口出口 幸免于;幸存;生还 v.--n. 下沉 v (过去式) (过去分词) 重点 ...

2005年全国大学生英语竞赛口语试2

   年全国大学生英语竞赛口语试题(B 2005 年全国大学生英语竞赛口语试题(B 级)教师用卷 2005 National English Contest for College Students Speaking Test (Level B-Sample) (教师用卷) Part I Free talk. (1 minute) 1. What do you think of the advertisements on television or in newspapers? Do you li ...

初二英语期中复习

   初二英语期中复习 Unit One 1. How often do you exercise ? → How often + 助动词 do(does 或 did) + 主语 + do sth. ? 疑问词 how often 是问频率(多经常), 在这里助动词 do(does 或 did) 是起帮助构成疑问的 作用 Every day / Once a week / Twice a month / Three times a month / Three or four times a mon ...

新标准英语八年级下册Module5教案Problems

   新标准英语八年级下册 Module5 教案 Problems 一、教学目标 1、知识目标:(1)学习本模块中出现的词汇。 (2)能够正确使用含有 if 引导的能够正确使用的主从复合句 2、能力目标(1)能结合本模块知识做出预测或建议。 (2)能够正确使用能够正确使用。 3、 情感态度目标 通过本模块的学习来教育学生要做一个诚实的人。 二、 教学重点与难点 1、 教学重点 (1) 重点词汇:chance, beat, shame, pity, refuse, warn, rather, fin ...

三年级英语试题

   www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! 一、听录音,根据所听内容,选出你所听到的内容。 A ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( )1 )2 )3 )4 )5 )6 )7 )8 )9 bird monkey brown orange white elephant black elephant brown B tiger zebra blue green dog orange blue tiger yellow panda Good ...