一对一辅导
名师讲解
把住命题
巩固练习
开拓潜力 开拓潜力
提升自信
命题组 命题组:
校办
情态动词、主谓一致专练
  1. The possibeoften proved impossible. A. have B.has C.are D.will
  2.Neither you nor I am mad,? A.are you B.aren’t I C.am I D.are we
  3.You don’t think I am wrong,? A.don’t you B.do you C.aren’t D.am I
  4.It was Lin Song who broke the rules of the school,? A.wasn’t it B.didn’t he C.was it D.did he
  5.Bruce must have been in China for a long time,? A.hasn’t he B.mustn’t he C.Isn’t he D.wasn’t he
  6.What the teacher has said is true,? A.has he B.hasn’t he C.is it D.isn’t it
  7.It must have snowed last night,? A.isn’t it B.haven’t he C.mustn’t it D.didn’t it
  8.It’s the first time that Xiao Qing has been to Tianjin,? A.has she B.is it C.hasn’t she D.isn’t it
  9. The trousersfit for him. A.is B.are C.must D.do
  10.He rather than Li Ying and Wang Pingpraised by the teacher. A.are B.is C.were D.was
  11.Where is my pen?Iit. (NMET) A.should have lost B.must have lost C.would have lost D.might lose
  12.A computerthink for itself ; it must be told what to do.(NMET) A.can’t B.couldn’t C.may not D.might not
  13.Welast night ,but we went to the concert instead. (NMET) A.must have studied B.might study C.should have studied D.would study
  14.I didn’t hear the phone ,Iasleep. (NMET) A.must be B.must have been C.should be D.should have been
  15.Be sure to write to us,? (NMET) A.will you B.aren’t you C.can you D.mustn’t you
  16.I didn’t see her in the meeting-room this morning.Sheat the meeting. (上海) A.mustn’t have spoken B.shoudn’t have spoken C.needn’t have spoken D.couldn’t have spoken
  17.There is plenty of time.She. (NMET) A.must have hurried B.needn’t have hurried C.must not hurry D.couldn’t have hurried
  18.You don’tto go there if you have no time.(上海) A.need B.want C.must D.ought
  19.Sir,yoube sitting in this waiting-room.It is for women and children
内部资料 启鹏教育只专注做一件事情??让学生每天都进步 启鹏教育只专注做一件事情??让学生每天都进步 专注做一件事 让学生每天 1
一对一辅导
名师讲解
把住命题
巩固练习
开拓潜力 开拓潜力
提升自信
命题组 命题组:
校办
only.(上海) A.oughtn’t to B.can’t C.won’t D.don’t
  20.Tom ought not tome your secret ,but he meant no harm. (NMET) A.have told B.tell C.be telling D.having told
  21.It’s nearly seven o’clock.Jackbe here at any moment.(NMET) A.must B.need C.should D.can
  22.Your coat is dirty,it for you? A.Am I washing B.Will I wash C.Am I going to wash D.Shall I wash
  23.No one that to his face. A.dare say B.dare to say C.dares saying D.dares said
  24.There used to be a church in the east of the town,? A.didn’t there B.usen’t to there C.used there D.usedn’t to there
  25.you be happy! A.Can B.May C.Must D.Would
  26.Put on more clothes . Yoube feeling cold with only a shirt on. A.would B.can C.could D.must
  27.-Why didn’t you answer when I called you? -Ibut you didn’t hear me. A.had to B.couldn’t C.didn’t answer D.did
  28.Ithat time is more valuable than money. A.hardly need say B.need hardly say C.need hardly to say D.hardly need to say
  29.Ilike to become a pianist some day. A.will B.may C.would D.shall 30 Hethere now,but I am not sure. A.maybe B.may be C.may have been D.might have been
  31.-I didn’t see him yesterday. -Oh,but you. A.ought to B.should have C.can’t have D.may have
  32.-Where were you this morning?I tried to call you. -I to the library for a while. A.tried to go B.should go C.must go D.had to go
  33.The flower is dead.Iit more water. A.will give B.must give C.should have given D.would have given
  34.-Does Tom want to go to the film? -Yes,but he saystonight. A.he’d not rather go B.he’ll rather not go C.he won’t rather go D.he’d rather not go
  35.-Did you walk home by yourself last night? -Yes ,I did. But I guess I. A.shouldn’t B.needn’t C.may not have D.needn’t have
  36.-Do you speak Japanese?
内部资料 启鹏教育只专注做一件事情??让学生每天都进步 启鹏教育只专注做一件事情??让学生每天都进步 专注做一件事 让学生每天 2
一对一辅导
名师讲解
把住命题
巩固练习
开拓潜力 开拓潜力
提升自信
命题组 命题组:
校办
-No,I don’t , but Ispeak Chinese. A.ought B.have to C.do D.must
  37.If youquiet ,I’ll tell you what happned A.be B.will be C.are D.are to be
  38.-Look ,itbe Li Ping. -No,itbe him.He’s gone abroad. A.may;mustn’t B.must;may C.must;can’t D.can;may not
  39.Professor Wang,many students want to see you. they wait here or outside? A.Do B.Are C.Will D.Shall
  40.I can’t find Mr Wang anywhere in the office building.Wherehe have gone? A.may B.can C.must D.Should
  41.Wherever you,there’s no place like home. A.can go B.must go C.might go D.may go
  42.-Don’t forget to post the letter for me. -I . A.won’t B.will C.don’t D.can’t
  43.-Must I take a taxi? -No,you.You can walk from here. A.don’t B.must not C.don’t have to D.had better not to
  44.The bus start;I don’t know what to do with it. A.can’t B.won’t C.shan’t D.may not
  45.The car broke down on the way ,but weget out of the desert at last. A.might B.would C.were able to D.could
  46.The rest of the lectureinteresting. A.is B.are D.maybe D.sound
  47.One and a half bananaseaten by the little boy. A.were B.was C.have been D.was to
  48.The cattlestill grazing in the fields. A.was B.keeps C.were D.won’t
  49.What caused the accident and who was responsible for ita mystery(谜)to us. A.remains B.remain C.is D.look like
  50.All not gold that glitters. A.is B.are C.was D.were
情态动词、主谓一致答案 1-5 B D B A A
  16-20 D C A A A
  31-35 B D C D D
  46-50 A A C B A

  6-10
  21-25
  36-40
D D D B D C D A A B C B C D B

  11-15
  26-30
  41-45
B B C B A D D D C B D A C B C
内部资料
启鹏教育只专注做一件事情??让学生每天都进步 启鹏教育只专注做一件事情??让学生每天都进步 专注做一件事 让学生每天
3
一对一辅导
名师讲解
把住命题
巩固练习
开拓潜力 开拓潜力
提升自信
命题组 命题组:
校办
内部资料
启鹏教育只专注做一件事情??让学生每天都进步 启鹏教育只专注做一件事情??让学生每天都进步 专注做一件事 让学生每天
4
 

相关内容

2010年英语考前复习:透析中考英语语法主谓一致考点

   学科网(ZXXK.COM)-学海泛舟系列资料 上学科网,下精品资料! 透析中考英语语法主谓一致考点 【语法概说】 语法概说】 【主谓一致命题趋势与预测】 主谓一致命题趋势与预测】 命题趋势与预测 根据对主谓一致部分全国各地试题的分析可知, 今后该部分将是重点考查点之一。 其考查重 点为: 1、 主谓一致的语法一致原则 2、 主谓一致的整体一致原则 3、 主谓一致的就近一致原则 4、 主谓一致的意义一致原则 5、 主谓一致的附加原则 【考点诠释】 考点诠释】 一、由or, either... ...

高三英语语法情态动词复习学案

   在线英语听力室 www.tingroom.com 2010 届高三英语语法情态动词复习学案 一.情态动词的语法特征 1. 情态动词不能表示正在发生或已经发生的事情,只表示期待或估计某事的发生。 2. 情态动词 除 ought 和 have 外,后面只能接不带 to 的不定式。 3. 情态动词没有人称,数的变化,即情态动词第三人称单数不加-s。 4. 情态动词没有非谓语形式,即没有不定式、分词、等形式。 情态动词的分类和意义 意义情态动词 can, may, might, could, wou ...

高考英语复习 情态动词

   真正提高英语听力的八点建议 第一、自身准确的发音。自身准确地道的英语发音不能让你在听力上面无往不利,但是不准确不地道的发音绝对不能有效的解决听力问题。而准确地道的发音往往又得之于在听力中纠正自己的发音。两者是互相进行的。   第二、听力训练方法与听力工具。这些都是辅助作用,绝对不是决定作用,再好的方法,再好的工具自己不多去听,都起不到作用,逆向听写法很多人说很有效,但是也要有一定的毅力才行;听力工具,无非就是复读机了,电脑上也有不少听力软件可以选择,如能飞英语网的能飞软件,这个复读软件是 ...

中考英语语法复习-动词的功用

   中考英语语法复习- 中考英语语法复习-动词的功用 英语语法复习 动词在语言中是必不可少的一部分。它的语法现象也较多,但在初中范围主要 有以下几方面问题。① 时态:初中范围主要有一般现在时,一般过去时,现在 完成时,过去完成时,将来时与过去将来时六种时态。② 语态:主动语态与被 动语态。③ 助动词和情态动词。④ 非谓语动词,也就是不定式,动名词及现在 分词的用法。时态主要掌握以下几种时态的应用要点和习惯用法。  1  一般现在时:主要有以下三方面,① 用来表示状态,特征或不受时间限 制 ...

中考英语语法复习-动词的功用

   中考英语语法复习- 中考英语语法复习-动词的功用 英语语法复习 动词在语言中是必不可少的一部分.它的语法现象也较多,但在初中范围主要 有以下几方面问题.① 时态:初中范围主要有一般现在时,一般过去时,现在 完成时,过去完成时,将来时与过去将来时六种时态.② 语态:主动语态与被 动语态.③ 助动词和情态动词.④ 非谓语动词,也就是不定式,动名词及现在 分词的用法.时态主要掌握以下几种时态的应用要点和习惯用法. 1 一般现在时:主要有以下三方面,① 用来表示状态,特征或不受时间限 制的客观存在和 ...

2011年高考英语一轮复习系列课件:专题12 情态动词

   备战2011届高考英语一轮复习 单项选择专项 专题12 情态动词 高考链接 体验 考点梳理 精讲 要点知识 点拨 误区警示 透析 高考链接 体验 ( 2010 高 考 英 语 江 苏 卷 ) I haven’t got the reference book yet, but I’ll have a test on the subject next month. Don’t worry. You have it by Friday. A. could B. shall C. must D. m ...

2011年高考英语一轮复习系列课件:专题12__情态动词

   备战2011届高考英语一轮复习 届高考英语一轮复习 备战 情态动词 学习目标:理解并掌握情态动词的意义; 学习目标:理解并掌握情态动词的意义; 正确区分易混情态动词的用法 I 情态动词的语法特征 1. 情态动词不能表示正在发生或已经发生的事情, 情态动词不能表示正在发生或已经发生的事情, 只表示期待或估计某事的发生。 只表示期待或估计某事的发生。 2. 情态动词形式上 除ought 和have 外,后面只能接 不带to 的不定式。 不带to 的不定式。 3. 情态动词没有人称,数的变化,即情 ...

2011年高考英语一轮复习系列课件:专题05 主谓一致

   备战2011届高考英语一轮复习 单项选择专项 专题05 主谓一致 高考链接 体验 考点梳理 精讲 要点知识 点拨 误区警示 透析 " 高考链接 体验 " 1.(2010 高 考 英 语 四 川 卷 ,15)Such poets as Shakespeare widely read,of whose , difficult to works,however,some , , understand. . " A.are;are B.is;is C.are;is D.is: . ; . ; . ...

初中英语主谓一致专项练习

   所谓“主谓一致”就是指谓语动词在人称和数上必须和主语保持一致。主谓一致有许多 语法规定,这里作一个比较全面的总结与归纳。但有一点必须指出,光是总结还不等同于大 家已掌握了主谓一致, 正是因为其繁琐性与固定性, 要求同学们熟记在心并通过反复练习来 巩固。 1.动词不定式、动名词,或者主语从句作主语时,谓语动词一般用单数形式。如: What we want is some water. 我们需要水。 To say something is usually easier than to do so ...

小升初英语语法复习 主谓一致

   小升初英语语法复习- 小升初英语语法复习-主谓一致] 15. 主谓一致 主谓一致是指: 1) 语法形式上要一致,即单复数形式与谓语要一致. 2) 意义上要一致,即主语意义上的单复数要与谓语的单复数形式一致. 3) 就近原则,即谓语动词的单复形式取决于最靠近它的词语, 一般来说,不可数名词用动词单数,可数名词复数用动词复数. There is much water in the thermos. 但当不可数名词前有表示数量的复数名词时,谓语动词用复数形式. Ten thousand tons ...

热门内容

巧妙记录3000英语单词(精华)

   http://blog.163.com/woaini_jie_jie 提供下载,欢迎光临下载其他学习资料 提供下载, 教你巧妙速记 教你巧妙速记 3000 英文单词 (购买办法:新华发行集团各大书店有售,定价 12 元/本;羊城晚报出版社或作者均可邮购,加 15%邮费) 前 言 中国加入 wto 了!英语作为人们谋生发展的工具越发显得重要起来,甚至有人把文盲的 范畴扩大到不懂外语的人,很多人都希望精通英语以为自己的生存和发展创造优势,然而, 缺乏充足的时间和精力, 缺少真正高效实用的学习方法 ...

2010年职称英语理工类A级考试真题带答案

   2010 年职称英语理工类 A 级考试 真题及答案 2010 年职称英语等级考试理工类 A 级真题答案 一 词汇选项 1.C 2.D 3.C 4.D 5.A 6.C 7.B 8.B 9.D 10.C 11.C 12.D 13.C 14.A 15.D 二 阅读判断 16.A 17.C 18.B 19.B 20.B 21.B 22.C 三 概括大意与完成句子 23.F 24.C 25.A 26.E 27.C 28.B 29.D 30.E 四 阅读理解 31-35 CDCAB 36-40 CBBB ...

2011高考英语短文改错破解秘籍

   英语备考学案:高考短文改错破解秘籍 英语备考学案: 高考短文改错满分为 10 分,分数不多但是每一分都很关键。很多同学在做此题时会遇 到以下几点困惑:第一、拿过题来不知如何下手;第二、特别是在读不懂文章的时候,或丢 掉不做或草草了事,得分率很低。面对以上两个主要困惑,笔者认为从有效掌握解题思路和 熟悉出题规律,以及破解题目关键两大处入手,此类题目就会迎刃而解,为你高考的成功之 路再添一股强有劲的动力。 一、解题思路(三步解题法): 第一步、快速浏览全文,把握文章的主要时态、人称及文章的主旨大 ...

广州市四年级英语

   Module 1 项目 语音 词汇 广州市小学英语四年级( 知识、 广州市小学英语四年级(下)知识、技能评价细则 Age 基本目标 1)知道字母 Aa 在开、闭音节的发音; 2)能用正确的语音语调朗读课文。 1) 按下面的要求掌握下面的单词: “三会” :holiday, blow, grandpa, forget, excited, truth, younger, secret, joke, blow out, candle, teenager; “四会” :photo, year, …y ...

新目标英语七年级下词组总复习

   稻田中学初一年级期末英语复习资料 七年级下词组总复习 a pen pal 一位笔友 live in+地点 住在某地 be from=come from 来自于 what language 哪种语言 her favorite subject 她最喜欢的科目 want a pen pal in China 想有一位来自中国的笔友 a very interesting country 一个很有趣的国家 a little French 一点法语[a little 修饰不可数名词] like goin ...