Unit 2 A telephone call
一、按要求写出下列单词

  1. run (现在分词)
  3. I’ve (完全形式)
  5. cold (反义词)
  7. child (复数)
  2. take (现在分词)
  4. are not (缩写形式)
  6. wrong (反义词)
  8. write (同音词)
  2. 午饭后
  4. 呆在床上
  6. 对海伦说
  8. 张开你的嘴
  10. a high fever
  12. at school
  14. a lot
二、英汉互译

  1. 再见
  3. 重感冒
  5. 吃药
  7. 多休息
  9. get better
  11. go to see a doctor
  13. anything else
三、单项选择
( )
  1. This is Mr. Green . A. speak B. speaking C. to speak
( )
  2. Why you absent today? A. do B. are C. is
( )
  3. Helen is not school. A. in B. at C. for
( )
  4. I hope you will get soon. A. best ( )
  5. Classes over. A. am B. is C. are B. good C. better
( )
  6. My mother’s got . A. an earache B. a earache C. earache
( )
  7. I’ve a bad cold. A. get B. got C. getting
( )
  8. Let’s her tomorrow. A. to call B. calls ? 1 ? C. call
( )
  9. some medicine and a lot of rest. A. Eat, take A. on, breakfast A. with A. in A. thirsty A. is A. you are B. Take, have B. in, lunch B. at B. to B. hungry B. are B. you C. Take, take C. in, supper C. in C. at C. tired C. am C. are you ( )
  10. It’s eleven the morning. It’s time for . ( )
  11. What’s wrong you? ( )
  12. May I speak Su Yang? ( )
  13. I feel . Here’s a glass of water for you. ( )
  14. How you? I’m fine. ( )
  15. why absent today?
四、根据情景,选出正确的答案
( )
  1. 你听到别人生病时,你怎么说? A. Are you ill? B. Are you taking any medicine? C. I’m sorry to hear that. ( )
  2. 当别人打错电话时,你怎么说? A. Sorry, wrong number. B. No, I’m not. C. No, I don’t. ( )
  3. 医生询问病人病情,怎么问? A. Oh, you’ve got a fever. B. What’s wrong with you? C. Oh, you’re ill. ( )
  4. 你要告诉医生你发热了,你怎么说? A. I’ve got fever. B. I feel hot. C. I’ve got a fever. ( )
  5. 你想知道今天星期几,你可以问: A. What date is it today? B. What day is it today? C. What time is it? ? 2 ?
五、会话配对
( )
  1. How are you? ( )
  2. How do you feel now? ( )
  3. What’s wrong with you? ( )
  4. May I speak to Mike? ( )
  5. How old are you? ( )
  6. Are you taking any medicine? ( )
  7. What day is it today? ( )
  8. What subject do you like? A. This is Mike speaking. B. I’m eleven. C. I’ve got a bad cough. D. I’m fine, thank you. E. I feel ill. F. It is Tuesday. G. I like English. H. Yes, a lot.
六、用所给词的适当形式填空 speak get like some do match there be have tin take

  1. Hello! This is David .
  2. I’ve a bad cough.
  3. What lessons does he on Monday?
  4. Are you medicine?
  5. What subject she like? She Art.
  6. some milk in the bottle.
  7. They have some and some of fish.
七、根据中文完成句子

  1. How do you (感觉)now?
  2. Su Yang’s mother has got a (头痛).
  3. Helen is not at (学校).
  4. May I (讲话)to Miss Li?
  5. It’s time to have (早饭).
  6. (我是) Helen speaking.
八、连词成句

  1. Su Yang, her, calls, mother, lunch, after
  2. Liu Tao, not, is, school, at ? 3 ?

  3. to, hear, am, sorry, I, that
  4. Yang Ling, is, this, speaking
  5. a, get, I, glass, water, of, you, for, can
  6. absent, today, why, you, are
  7. taking, you, medicine, are, any
  8. feel, you, do, how, now
九、阅读短文,判断正误(对的打“T” ,错的打“F” )
Miss Green: Hello! Tom: Hello! This is Tom’s father. Miss Green: Why is Tom absent today? Tom: He’s ill in bed, now. Miss Green: What’s the matter with him? Tom: He’s got a bad cold and a high fever. Miss Green: Oh, I’m sorry to hear that. He can have a day off (休息一天). Tom: Really? Oh, I can stay at home and watch TV now. Miss Green: What? ( )
  1. Tom is not ill. ( )
  2. Tom’s got a bad cold and a high fever. ( )
  3. Tom’s father calls Miss Green. ( )
  4. Miss Green is Tom’s teacher. ( )
  5. Tom is a good student.
? 4 ?
Unit 2 答案
一、按要求写出下列单词
  1. running
  2. taking
  3. I have
  4. aren’t
  5. hot
  6. right
  7. children
  8. right 二、英汉互译
  1. see you
  2. after lunch
  3. a bad cold
  4. stay in bed
  5. take medicine
  6. speak to Helen
  7. have a lot of rest
  8. open your mouth
  9. 变得更好
  10. 高烧
  11. 去看医生
  12. 在学校
  13. 其他什么
  14. 很多 三、单项选择
  1. B
  2. B
  3. B
  4. C
  5. C
  6. A
  7. B
  8. C
  9. B
  10.B
  11. A
  12. B
  13. A
  14. B
  15. C 四、根据情景,选出正确的答案
  1. C
  2. A
  3. B
  4. C
  5. B 五、会话配对
  1. D
  2. E
  3. C
  4. A
  5. B
  6. H
  7. F
  8. G 六、用所给词的适当形式填空
  1. speaking
  2. got
  3. have
  4. taking any
  5. does, likes
  6. There is
  7. matches, tins 七、根据中文完成句子
  1. feel
  2. headache
  3. school
  4. speak
  5. breakfast
  6. This is 八、连词成句
  1. Su Yang calls her mother after lunch.
  2. Liu Tao is not at school.
  3. I am sorry to hear that.
  4. This is Yang Ling speaking.
  5. I can get a glass of water for you.
  6. Why are you absent today?
  7. Are you taking any medicine?
  8. How do you feel now? 九、阅读短文,判断正误(对的打“T” ,错的打“F” )
  1.T
  2. F
  3. F
  4. T
  5. F
? 5 ?
 

相关内容

★★牛津小学英语 5B第二单元

   Unit 2 A telephone call 一、按要求写出下列单词 1. run (现在分词) 3. I’ve (完全形式) 5. cold (反义词) 7. child (复数) 2. take (现在分词) 4. are not (缩写形式) 6. wrong (反义词) 8. write (同音词) 2. 午饭后 4. 呆在床上 6. 对海伦说 8. 张开你的嘴 10. a high fever 12. at school 14. a lot 二、英汉互译 1. 再见 3. 重感冒 ...

牛津小学英语5B第二单元知识点归纳

   牛津小学英语 5B 第二单元知识点归纳 一、 词汇 结构 a toothache 牙疼 an earache 耳朵疼 a backache 背疼 a headache 头痛 a stomach ache 胃疼 a fever 发烧 (a high fever) a cold 感冒 a cough 咳嗽 What’s wrong with you? 你怎么了? → What’s wrong with him? 他怎么了? I’ve got a headache. 我头疼。 He’s got a ...

★★牛津小学英语 5B第六单元

   Unit 6 At a PE lesson 一、翻译词组 1.在一节英语课上 3.下指令 5.跟着指令来 7.做一些运动 9.十次 11.把你的手放到头上 13.抬起你的左腿 15.在我嘴里 17.每天 2.上一节体育课 4.试着做某事 6.站成一条直线 8.上下跳 10.仔细听 12.左右转动 14.把书放到桌上 16.打乒乓球 18.弯曲你的膝盖 二、用所给词的适当形式填空 1. Listen! The children 2. We 3. What 4. .(sing) (not wat ...

牛津小学英语5B第七单元教案

   牛津小学英语 5B 第七单元教案 牛津 5B:Unit 7 牛津小学英语 5B Unit 7 单元教学内容简析: 本 单 元 的 核 心 教 学 内 容 为 David 一 日 的 起 居 活 动 , 所 涉 及 的 主 要 句 型 有 What time is it ? It ’ s time for….Do you want to…?I want to….还出现了由 past 和 to 构成的表示时间的词组。本篇对话内容贴近 学生的实际生活,语言运用情景比较真实。教师在教学中要根据学生的 ...

牛津小学英语5B第九单元教案

   牛津小学英语 5B 第九单元教案 牛津 5B:Unit 9 5B Unit 9 The English Club 单元教材简析: 本单元的核心教学内容是介绍国家、国籍和语言。重点学习句型 Where are you from? Do you speak….? 及 其答语。在 Book 4B 第八单元中学生已学过 China,Chinese,English.,因此.教师可采用以旧带新的方法。 拓展相关内容。BOOK4B 第四单元已出现了十一种水果的复数形式。本册第八单元又出现了几种昆虫的复 数 ...

《牛津小学英语5B》第四单元教案

   《牛津小学英语 5B》第四单元教案 课题: Unit 4 An English friend 课时: 本单元共 4 课时 本课为第 2 课时 课时目标:1. Four skills: an e-mail, busy, town, age, usually, what does she usually do? He/she usually… 2. Three skills: I’m busy, we’re the same age 3. Require the students to read ...

牛津小学英语5B单元检测Unit8-9

   单元检测(Unit 8-Unit 9) 单元检测 听力部分 一、Listen and choose the missing words and phrases what you hear 听录 音,选出所缺部分并将序号填入括号内(10%) ( ) 1. I often go to the on Saturdays. A. zoo B. supermarket C. park D. cinema ( ( ( ( ( ( ) 2. We want to . Do you want to join ...

牛津英语5B第二单元

   5B Unit2 笔 试 部 分 四、判断下列单词的划线部分读音是否相同。 1. got hot ( ) 2. cold wrong ( ) 3. doctor computer ( ) 4. brother mother ( ) 5. love sorry ( ) 6. monkey social ( ) 7. to go ( ) 8. old song ( ) 9. coffee doctor ( ) 10. clock love ( ) 11. how now ( ) 12. Mond ...

牛津小学英语5B期末测试

   牛津小学英语 5B 期末测试卷 听力部分( 听力部分(30 分) 听录音,选择你所到的内容,并将序号填入括号内(10 分) )1.A Sunday B Thursday C Saturday )2.A backache B headache C earache )3.A neck )4.A quarter )5.A butterfly )6.A French )7.A read )8.A coffee )9.A take photos )10.A run fast B shoulder B ...

牛津小学英语5B期中试卷

   牛津小学英语 5B 期中试卷 一.英汉互译 1. 集邮 2. 星期三上午 3. 放学后 4. 一本有趣的书 5. 吃药 二.选择 ( )1. How many do you have?. A. lesson ( )2. A. How about you ( B. lessons C. a lesson It’s Sunday. C. What’s week 6. surf the Internet 7. cook nice food 8. stay in bed 9. swim well 1 ...

热门内容

关于2010年12月大学英语等级考试有关事项的通知

   关于 2010 年 12 月大学英语等级考试 有关事项的通知 教通[2010]96 号 各学院: 全国大学英语四、六级考试定于 2010 年 12 月 18 日(星期六)举行。 上午 9:00?11:20 进行大学英语四级考试, 下午 3:00?5:20 进行大学英语 六级考试。现将本次考试的有关事项和要求通知如下: 一、加强考前的考风考纪宣传教育 (一)各学院应采取召开学生大会或主题班会等多种形式对考生进行 守纪教育、道德教育和诚信教育。 (二) 切实有效地组织考生学习 《全国大学英语四六 ...

2011职称英语考试大纲

   前 言 《全国专业技术人员职称英语等级考试大纲》 是专业技术人员参加全国专业技术人员职 称外语等级统一考试复习的重要资料。 根据近年来英语考试情, 我们组织专家对该大纲进行 了审定,该大纲继续遵循“严格要求、实事求是、区别对待、逐步提高”的原则,删减了部 分篇幅,对词汇做了部分调整,其专业类别和等级划分不变,即:综合、理工、卫重 3 个专 业类别和 A、B、C3 个等级。专业技术人员可根据自己所从事的专业和需求,申报相应类别 和级别的考试。 参加考试大纲编写的专家为:刘润清、韩宝成、高秋薄、 ...

2010年6月大学英语四级真题A卷试卷

   2010 年 6 月 英语四级真题 Part III Listening Comprehension (35 minutes) Section A Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was ...

初中英语完型填空百篇精练及答案详细解析____中考练习、值得一看

   英语作文常用谚语、 英语作文常用谚语、俗语 1、A liar is not believed when he speaks the truth. 说谎者即 、 使讲真话也没人相信。 使讲真话也没人相信。 2、A little knowledge is a dangerous thing. 一知半解,自欺 、 一知半解, 欺人。 欺人。 3、All rivers run into sea. 海纳百川。 、 海纳百川。 4、All roads lead to Rome. 条条大路通罗马。 、 条 ...

小升初英语练习题

   小学升初中英语毕业试题及参考答案(人教版) 班级姓名分数 听力部分 一、听音标判断哪个单词的元音字母或字母组合与听到的音标相符,把序号写在括号里(10 分) ( )1.A. bag B. same C. jacket D. cap ( )2.A. see B. tea C. tree D. pen ( )3.A. bike B. kite C. sit D. five ( )4.A. let B. bee C. pen D. desk ( )5.A. dog B. so C. hot D. ...