Unit 3 Hobbies
一、按要求写出下列单词

  1. nice (近义词)
  3. don’t (完全形式)
  5. take (现在分词)
  7. hobbies (单数)
  2. right (反义词)
  4. are not (缩写形式)
  6. do (第三人称单数)
  8. aunt (对应词)
  2. 照看
  4. 种漂亮的花
  6. 我的同班同学
  8. 每天
  10. keep goldfish
  12. take photos
  14. have a look
  16. show…to…
二、英汉互译

  1. 做模型飞机
  3. 收集中国邮票
  5.(去)购物
  7. 这个学期
  9. in the garden
  11. make a dress
  13. cook nice food
  15. the same hobby
三、单项选择
( )
  1. Show his stamps, please. A. me B. my C. I
( )
  2. Ling Ling after her dog . A. looks, careful B. looks, carefully C. look, carefully
( )
  3. My sister collecting stamps. A. like B. likes C. liking
( )
  4. His hobby is football. A. playing B. play C. plays
( )
  5. Do you have ? Yes, I do. A. some hobbies B. any hobbies C. any hobbys
( )
  6. Do you like cooking, Yang Ling? . A. Yes, she does B. No, I do C. No, I don’t
( )
  7. your uncle have the same hobby? Yes, he . A. Do, does B. Does, does C. Is, is
( )
  8. Can you make a dress for sister? A. Helens B. Helen’s ? 1 ? C. Helen
( )
  9. My friend animal stamp. A. has an B. has a C. have an
( )
  10. I am reading story. A. interesting B. a interesting C. an interesting
( )
  11. He likes taking . A. photoes B. photos C. photo
( )
  12. you make a dress for my doll? Yes, I can. A. What B. Do C. Can
( )
  13. Do you like keeping ? No, I don’t. A. goldfish B. goldfishs C. a goldfish
( )
  14. Show us these flowers, please. . A. Here you are B. Yes, I do C. No, thank you
( )
  15. What are you there? I’m making clothes. A. do B. does C. doing
四、会话配对
( )
  1. What’s your hobby? ( )
  2. What day is it today? ( )
  3. Are you taking any medicine? ( )
  4. How old are you? ( )
  5. What are you doing there? ( )
  6. How do you feel? ( )
  7. What can your sister do? ( )
  8. What subject do you like? ( )
  9. Do you have any hobbies? ( )
  10. I like drawing. What about you? A. Yes, I do. B. Eighteen. C. I like Science. D. I like collecting stamps. E. Yes, a lot. F. It’s Thursday. G. I’m watering the flowers. H. I feel very hot. I. She can make clothes. J. Me too.
五、用所给词的适当形式填空

  1. I have many uncles. How many uncles (do) he have?
  2. What lessons (do) they have on Monday morning?
  3. My little sister (not) like going shopping. She (like)staying at home.
  4. Mike’s sister (cook) nice food. I (make) beautiful clothes.
  5. Can your mother (make) clothes? No, she can’t. But she can (grow) flowers.

  6. My parents (get) up at 6:30, my sister (get) up at 6:
  40. I (get) up at about 6:00 every day.
  7. Look! your father ( make) model ships over there? Yes, he is. ? 2 ?
六、根据中文完成句子

  1. 我认为这些动物邮票很漂亮。 I these animal stamps beautiful.
  2. 她煮得一手好菜,种的花也漂亮。 She nice food and beautiful flowers.
  3. 玛丽正给她的好朋友们看她的新书包。 Mary is her new bag her good .
  4. 你有什么爱好吗,杰克?是的,我喜欢制作模型轮船。 Do you have , Jack? Yes, I do. I like .
  5. 你在那儿干什么? What you there?
七、按要求改写句子

  1. Susan likes growing flowers.(改为否定句)
  2. Does Liu Tao like collecting coins?(改为肯定句)
  3. Mike likes dancing.(改为一般疑问句,并作否定回答)
  4. I’m making model ships.(就划线部分提问)
  5. Tom is in the garden.(就划线部分提问)
  6. Mike’s hobby is collecting stamps.(就划线部分提问)
八、连词成句

  1. you, skirt, for, my, can, a, make, pretty, sister
  2. his, playing, hobby, is, football
  3. them, he, classmates, showing, is, to, his
  4. you, any, do, hobbies, have ? 3 ?

  5. flying, like, kites, they
  6. water, do, the, you, trees, flowers, every, and, day
九、找出句中的一处错误并改正
( )
  1. Do you like grow flowers? A B C
( )
  2. They have same hobby. A B C
( )
  3. Does your sisters like going shopping? A B C

( )
  4. Look! The dog running fast over there. A B C

( )
  5. Do your father like watching TV? A B C

十、阅读短文,选择正确的答案
Tom, Mary, Nancy, John and Yang Ling are good friends. But their hobbies are different 不同 ( 的)Tom likes playing football. Mary likes making clothes, and she can make pretty dresses for her . doll. Nancy likes growing flowers, and she looks after them carefully. John likes cooking. He cooks nice food. Yang Ling likes collecting stamps, and her animal stamps are very beautiful. ( )
  1. What’s Mary’s hobby? A. Cooking. B. Growing flowers. C. Making clothes.
( )
  2. Who likes playing football? A. Tom. B. John. C. Tom and John.
( )
  3. How many hobbies does Yang Ling have? A. Three. B. Two. C. One.
( )
  4. Who looks after her flowers carefully? A. Mary. B. Nancy. C. I don’t know.
( )
  5. Does John cook bad food? A. Yes, he does. B. No, he doesn’t. C. I don’t know.
? 4 ?
Unit 3
答案
一、按要求写出下列单词
  1. beautiful
  2. wrong / left
  3. do not
  4. aren’t
  5. taking
  6. does
  7. hobby
  8. uncle 二、英汉互译
  1. make model planes
  2. look after
  3. collect Chinese stamps
  4. grow beautiful flowers
  5. go shopping
  6. my classmates
  7. this term
  8. every day
  9. 在花园里
  10. 养金鱼
  11. 做一条连衣裙
  12. 拍照片
  13. 做可口的食物
  14. 看一看
  15. 同样的爱好
  16. 向…展示… 三、单项选择
  1. A
  2. B
  3. B
  4. A
  5. B
  6. C
  7. B
  8. B
  9. A
  10. C
  11. B
  12. C
  13. A
  14. A
  15. C 四、会话配对
  1. D
  2. F
  3. E
  4. B
  5. G
  6. H
  7. I
  8. C
  9. A
  10. J 五、用所给词的适当形式填空
  1. does
  2. do
  3. doesn’t, likes
  4. cooks, make
  5. make, grow
  6. get, gets, get
  7. Is, making 六、根据中文完成句子
  1. think, are
  2. cooks, grows
  3. showing, to, friends
  4. any, hobbies, making, model, ships
  5. are, doing 七、按要求改写句子
  1. Susan doesn’t like growing flowers.
  2. Liu Tao likes collecting coins.
  3. Does Mike like dancing? No, he doesn’t.
  4. What are you doing?
  5. Where is Tom?
  6. What’s Mike’s hobby? 八、连词成句
  1. Can you make a pretty skirt for my sister?
  2. His hobby is playing football.
  3. He is showing them to his classmates.
  4. Do you have any hobbies?
  5. They like flying kites.
  6. Do you water the trees and flowers every day? 九、找出句中的一处错误并改正
  1. C growing flowers
  2. C the same hobby
  3. A Do
  4. B is running fast
  5. A Does 十、阅读短文,选择正确的答案
  1. C
  2. A
  3. C
  4. B
  5. B
? 5 ?
 

相关内容

★★牛津小学英语 5B第三单元

   Unit 3 Hobbies 一、按要求写出下列单词 1. nice (近义词) 3. don’t (完全形式) 5. take (现在分词) 7. hobbies (单数) 2. right (反义词) 4. are not (缩写形式) 6. do (第三人称单数) 8. aunt (对应词) 2. 照看 4. 种漂亮的花 6. 我的同班同学 8. 每天 10. keep goldfish 12. take photos 14. have a look 16. show…to… 二、英汉 ...

★★牛津小学英语 5B第四单元

   Unit 4 An English Friend 一、按要求写单词 1. write (现在分词) 3. careful (副词) 5. can’t (完整形式) 7. he (复数) 9. well (形容词) 2. big (近义词) 4. slow (反义词) 6. live (第三人称单数) 8. sit (现在分词) 10. fast (副词) 二、英汉互译 1. 浏览因特网 3. 在晚上 5. 居住在南京 7. 一个小镇 9. his English friend 11. pla ...

★★牛津小学英语 5B第二单元

   Unit 2 A telephone call 一、按要求写出下列单词 1. run (现在分词) 3. I’ve (完全形式) 5. cold (反义词) 7. child (复数) 2. take (现在分词) 4. are not (缩写形式) 6. wrong (反义词) 8. write (同音词) 2. 午饭后 4. 呆在床上 6. 对海伦说 8. 张开你的嘴 10. a high fever 12. at school 14. a lot 二、英汉互译 1. 再见 3. 重感冒 ...

★★牛津小学英语_5B第六单元

   Unit 6 At a PE lesson 一、翻译词组 1.在一节英语课上 3.下指令 5.跟着指令来 7.做一些运动 9.十次 11.把你的手放到头上 13.抬起你的左腿 15.在我嘴里 17.每天 2.上一节体育课 4.试着做某事 6.站成一条直线 8.上下跳 10.仔细听 12.左右转动 14.把书放到桌上 16.打乒乓球 18.弯曲你的膝盖 二、用所给词的适当形式填空 1. Listen! The children .(sing) 2. We (not watch) TV on M ...

牛津小学英语4B第三单元教案

   《牛津小学英语 4B》第三单元教案 》 盐成小学英语组 Unit 3 What’s your job?(第一课时) (第一课时) 一. 教学内容: 《九年义务教育六年制小学教科书 牛津小学英语》 第三单元第一课时 (Read and say) 4B 二. 教学目标: 1、 会询问他人的年龄: 句子: How old are you / is he/ she ? I’m / He’s / She’s …. 2、 学会询问单数人称的职业 :词汇::a waiter , a waitress , ...

《牛津小学英语5B》第四单元教案

   《牛津小学英语 5B》第四单元教案 课题: Unit 4 An English friend 课时: 本单元共 4 课时 本课为第 2 课时 课时目标:1. Four skills: an e-mail, busy, town, age, usually, what does she usually do? He/she usually… 2. Three skills: I’m busy, we’re the same age 3. Require the students to read ...

牛津小学英语5B第九单元教案

   《牛津小学英语》5B 第九单元教案 泰州莲花学校 第一教时 一 教学内容 Part C Ask and answer 和 Part H Say a rhyme 刘琳 Part B Look, read and learn 二 1 教学目标 能正确地听、 读、 说、 写单词 French, UK, British, USA, American, Japan, Chinese, France。 2 能正确地听、 读、 说、 写句型 Where are you from? I'm/he's/she ...

牛津小学英语5B单元检测Unit1-2

   亿库教育网 http://www.eku.cc 百万教学资源免费下载 单元检测(Unit 1-Unit 2) 单元检测 听力部分 一、Listen and judge whether the pictures accords with what you hear 判断下列图片与所听内容是否相符,用“√”或“×”表示(8%) 5b-p10-3 P9-5 P10- 4 P16Toothache 1. ( P17-3 ) 2. ( P17-4 ) 3. ( P16fever ) 4. ( P16c ...

牛津小学英语5B全册教案

   牛津小学英语 5B 全册教案 牛津小学英语 5B 教学计划 一、生知识能力习惯态度分析。 生知识能力习惯态度分析。 五年级的学生已学过两年多的英语,学生以有一定的基础,良好的听、说、 读、 写英语的习惯已基本养成。 但由于教材难度偏大, 教学内容与课时不成比例, 学生的学习兴趣难以保持,两极分化较严重。因此,本学期应注重转化后进生, 因材施教,分层教学,保持学生的学习兴趣。 教学目的任务。 二、教学目的任务。 1.养成良好的听英语、读英语、说英语的习惯。 2.初步养成良好的书写习惯。 3、能 ...

牛津小学英语5B教学计划

   牛津小学英语 5B 教学计划 一、情况分析 本册教科书与 5A 一样,共有十个单元。其中第一至第四单元和第六至第九单元为新授 单元。每个新授单元都围绕一个话题,结合功能和结构,安排了一系列语言实践活动。这 样设计和安排的目的,是让学生通过体验、实践、参与、合作、交流和探究等方式,学习 语言知识、语言技能及学习技巧,完成学习任务;同时使教学过程成为师生之间、学生之 间相互交流、相互沟通、相互理解、相互补充的互动过程。在教学中努力将“话题,功能、 结构、任务”结合起来,并根据学生学习的实际情况, ...

热门内容

初三英语科单元第一学期人教版Unit 7-9

   2006-2007 学年度第一学期 初三英语科单元检测卷 (内容:人教版 Unit 7-9 ) 笔试部分 题号 听力部分 五 得分 六 七 八 九 A 十 B 总分 听力部分(25 分) 一、听句子(本大题共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 根据句子的内容和所提问题,选择符合题意的图画回答问题,并把最佳选项的 字母编号写在题号前的括号里。 ( ) 1. What animals does Mike like best? ( ) 2. What was the weather like ...

国际英语音标表和英语发音规律记忆口诀

   英语音标表发音规律记忆口诀 英语音标表、字母表 字母、字母组合发音规律记忆口诀 一、尝试用“胸腔辅助送力?口腔后部发声法”背诵念读 26 个英文字母,感觉 学习标准发音,直到感觉音准,流利,升降调式自如为止。 印刷体:大写 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 小写 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z [ ei / bi: /si: /di: / i: /ef ...

时代报刊英语词汇集z

   Z/ (争端解决)专家组 panel / (各州推选组成的)总统选举团 electoral college / (股票的)中签 win the lot for IPO/ (股票的)中签率 lot winning rate / 糟粕 dross / 涨落线 advance balance line / 早恋 puppy love / 早 市 morning session / 招 商 引 资 attract/bid for/invite investments (from overseas) ...

金融英语专业术语

   金融英语专业术语??风险投资术语表 风险投资术语表 金融英语专业术语 风险投资 是指投资者以风险资本的形式对尚在发展初期,具有潜在风险的企业进行投资的过程。 典型的风险投资要承担放弃一定的公司所有权及管理控制权。 投资者因承担了高风险因而可 以获得高额的回报。 投资形式一般是股票或可以在未来转换成股票形式的工具。 随着公司经 营的成熟,可以通过公开发行股票,公司合并或者出售,或用其他方式的获得资本。只要风 险资本投资者有要退出的意愿, 上述任何一种形式都有可能采用。 风险投资者通常希望在退 ...

别再用中国人的方法背英语单词了

   别再用中国人的方法背英语单词了, 别再用中国人的方法背英语单词了,英国人是这样背 的! 转载自 长佐 载 举报 转载于 2010 年 08 月 18 日 11:43 阅读(1) 评论(0) 分类: 转 别再用中国人的方法背英语单词了,英国人是这样背的!rainbow 请大家想一想,英语是谁发明的?英国人呗!英国人认不认识汉语?不认识! 请大家想一想,英语是谁发明的?英国人呗!英国人认不认识汉语?不认识! 那么英国人在学英语单词的时候需不需要记住单词的汉语意思?不需要, 那么英国人在学英语单词 ...