牛津英语 6A 英语语法 现在进行时 现在进行时(The Present Continuous Tense)
  1.现在进行时态表示现在(说话瞬间)正在进行或发生 的动作。如 The students are listening to the teacher. 学生们正在听老师讲。 He is watching TV now. 他正在看电视。
  2.现在进行时构成是: be(am/is/are)+动词-ing 形式。 现在进行时肯定式结构: 主语+be(am/is/are)+动词-ing 形式+其他 Father is reading in the study while Mother is cooking. We are cleaning our classroom.. 现在进行时否定式结构:主语+be(am/is/are)+not+动词-ing 形式+其他. He is not sleeping. He is reaing on bed. Alice is not making a cake for herself. 现在进行时一般疑问句式结构:Be(am/is/are)+主语+动词-ing 形式+其他? Are they reading or writing? Is he washing in the bathroom? 现在进行时特殊疑问句式结构:特殊疑问词+be(am/is/are)+主语+动词-ing+其他? What are you doing there? Whom are you talking about?
  3. 动词现在分词构成: 正常变化是在动词原型后加 ing 如: readreading ; drinkdrinking ; eateating ; listen listening jumpjumping ; wearwearing ; growgrowing ; collectcollecting 特殊变化:
  1) 以 e 结尾的动词,去掉 e 再加 ing 如: write writing ; make making ; rideriding ; taketaking
  2).重读闭音节( 只有一个元音字母,而其后跟有一个辅音字母时)要双写结尾的辅音字母再加 ing sitsitting ; swimswimming ; put putting ; run running 练习 一.选择填空:
  1. What are you doing? I. A. eat B. can eat C. eating D. am eating
  2. We are books now. A. reading B. am reading C. read D. to read
  3. Our teacher is a red sweater . A. putting on B. put on C. wears D. wear
  4. That boy isn’t the teacher . A. listen B. listens C. listening D. listening to
  5. It’s eight o’clock. Jimmy’s parents TV. A. is watching B. are watching C. watch D. to watch
  6. My mother is a cake my birthday.
A. making ; to B. making ; for C. doing ; to D. doing ; for
  7. They are these books in the box. A. puts B. put C. to put D. putting
  8. you the window? ?Yes, I am. A. Do, clean B. Is, cleaning C. Are, cleaning D. Do, cleaning 二 用动词的适当形式填空
  1. What are you (do) now? I (eat) bread.
  2. It’s nine o’clock. My father(work) in the office.
  3. Look, the boy(put) the rubbish into the bin.
  4. he (clean) the classroom? No, he isn’t. He(play).
  5. Where is Mike? He(run) on the grass.
  6. Listen, who(sing) in the music room? 三.句型转换
  1. They are cleaning the window.(改为一般疑问句) ?
  2. Tom is working.(改为一般疑问句) ?
  3. Jim is singing.(改为否定句) .
  4. Kate is dancing (对划线提问) ?
  5. She is sitting near the window(对划线提问) ? 一.
  1.D
  2.A
  3. A
  4.D
  5. B
  6.B
  7.D
  8.C 二.
  1.doing/ am eating
  2. is working
  3. is putting
  4. Is/ cleaning ; is playing
  6. is singing 三.
  1.Are they cleaning the window?
  2. Is Tom working?
  3. Jim isn’t singing
  4. What is Kate doing?
  5. Where is she sitting?

  5. is running
 

相关内容

上海版牛津英语6A单词(有音标)

   Module 1 relationship Unit 1 Meet my family rose estate grade than meet people number always usually sometimes never together same different after height weight heavy each other share weekend week end crisp crisps dress up centimetre tomorrow fount ...

英语口语6

   Top diva’s comeback Metropolise 大城市 Inject exuberant vitality 注入旺盛的活力 Tepid pop concert market 不温不火的流行音乐市场 Scarcity of concert ticket 一票难求 China’s contemporary pop scene 中国当代流行乐坛 Capricious and constantly updating entertainment industry 变化无常、不断推陈出新 ...

李阳 疯狂英语标准语法

   《李阳 疯狂英语》 《突破语法》 We're sick of boring grammar! Grammar is just like a bottomless sea.;我们厌倦了枯燥的语法! 语法如浩瀚的海洋, You are simply turned offonce you read a grammar book!; 一拿起语法书,学习英语 的兴趣荡然无存! We are sick of those sentences fabricated for grammar teaching. ...

英语_六级翻译核心语法点

   六级翻译核心语法点:虚拟语气和倒装 虚拟语气: 虚拟语气:与事实相反的 从句: 主句…… ……, 从句…… 一、 if 从句: 即 主句…… if 从句…… 1、倒装代替 if 从句:Had\Were\Should ……,主句…… 2、but for = without(如果不是)代替 if 从句, 两个都是介词 But for \without + 名词 ,主句…… 3、with + 名词 ,主句 …… 4、if only + (if 从句) 要是……该多好 二、宾语从句: 宾语从句: 1 ...

牛津英语6A英语语法(一)名词)

   牛津英语 6A 英语语法(一)名词(含练习) 作者:未知 文章来源:网站收集 点击数: 更新时间:2007-8-6 牛津英语 6A 英语语法(一)名词 一.名词分可数名词和不可数名词 1 可数名词 个体名词都是可数名词。每个可数名词都有其单数和复数形式。 A. 单数 表示“一个”的概念。用名词的单数时,名词前需加 a 或 an。 如 a book(一本书) 、an apple(一个苹果) 、an orange(一个橘子)等。 B. 复数 表示两个或两个以上的物体。 two pencils(两 ...

牛津英语6A期末综合练习卷(二)

   六年级英语上册期末试题 学校 班级 姓名 得分 听力部分 (30%) 一、听录音,判断图意是否与所听内容相符。(听两遍) (8%) 二、根据所听内容,选择正确答案。 (听两遍) (8%) ( ( ( ( ( ( ( ( ) 1. A. No smoking ) 2. A. his body B. No parking B. everybody C. No littering C. nobody ) 3. A. on the 28th of September B. on the 18th o ...

李阳疯狂英语--突破语法mp3文本

   李阳疯狂英语-李阳疯狂英语 突破语法 We're sick of boring grammar! Grammar is just like a bottomless sea.;我们厌倦了枯燥的语法!语法 如浩瀚的海洋, You are simply turned offonce you read a grammar book!;一拿起语法书,学习英语 的兴趣荡然无 存! We are sick of those sentences fabricated for grammar teachin ...

小学英语 6A英语语法 一般过去时

   牛津英语 6A 英语语法(二) 一般过去时 英语语法 二 定义:表示过去某时发生的动作或存在的状态。 结构: “主语+动词的过去式” 用法: 1.表示过去某个时间发生的动作或存在的状态。 He was here yesterday. I got up at seven yesterday morning. My mother was at work yesterday afternoon. Did you have a good time last summer? 2.表示过去经常或反复发生 ...

英语

    1. That'll be the day。   那绝不可能/哪有这样的事!   这句话表示的意思类似于“That's impossible!”或者“It can't be true!”,说话人在说这句话时表达的是一种强烈的否定。   2. How about that!   那可太好了,太棒了!/真是令人难以置信!   很多人理解这句话的意思就是“what do you think of it?(你觉得怎么样?)”。其实,“how about it”的意思才是“你觉得怎么样”。当你听到一些 ...

英语

   英语专业学生四年内可参加的证书考试 大二:英语专业四级考试; 大二:英语专业四级考试; 计算机二级考试; 计算机二级考试; 全国高师学生英语教师职业技能大赛(初级) 全国高师学生英语教师职业技能大赛(初级) 大三:剑桥商务英语证书考试( 高级 高级); 大三:剑桥商务英语证书考试(中\高级); 第二外语四级考试; 第二外语四级考试; 全国外语翻译证书考试( 三级); 全国外语翻译证书考试(二、三级); PETS 考试(四、五级); 考试( 五级); 计算机三级考试; 计算机三级考试; 全国高 ...

热门内容

英语中考复习时态系列之(八)过去将来时

   过去将来时表示从过去某时看将来要发生的动作或存在的状态.是在某一过去时之后发生 的动作. 我们可以理解为它是"立足于过去, 着眼于未来"的一种时态. E.g. Li Ming said that you would be happy if you heard from me. 过去将来时还可表示过去习惯性的动 作.E.g. Every evening Mr. Wang would go and talk with his students. 过去将来时 常用在宾语从句中. ...

2009年天津高考英语单选题

   2009 年天津高考英语试卷单选题 1.I’m trying to break theof getting up too late. A. tradition B. convenience C. habit D. leisure 2.My parents in HongKong. They were born there and have never lived anywhere. A. live B. lived C. were living D. will live 3.We’re or ...

中考英语满分作文必备的6类典型句子

   一、学科   1. My favorite subject is English.   2. More than three quarters of the information on the Internet is in English.   3. It is used by travelers and business people all over the world.   4. China has joined the WTO and the Olympic Games will b ...

新编英语语法教程 第06讲练习参考答案

   A New English Grammar Course Book Lecture 6 EX.6A 1. A 2. A 3. B 4. D 5. B EX.6B 1. Books 2. end 2. Words 4. news 5. weeks EX.6C 1. B 2. D 3. C 4. A 5. D 6. C 7. C 8. C 9. D 10. B 11. A 12. C 13. A 14. B 15. C 16. D 17. B 18. D 19. C 20. D 6. sign ...

高中英语黄金阅读理解试题

   高中英语黄金阅读理解试题(高一版 高中英语黄金阅读理解试题 高一版) 高一版 一,人物类 (1) A Shoe Pattern Harry is eighteen now. He studies in a middle school. His parents like him very much and hope he can become a famous man. So they often tell him to study hard and they do all for him. ...