七年级英语下学期期末试题
第一部分:听力(满分 20 分)
听句子,选择恰当的答语( Ⅰ. 听句子,选择恰当的答语(5 分) ( )
  1. A. She usually goes to school by bike. B. Three times a week. C. It’s cloudy. ( )
  2. A. New York.B. Sydney.C. Tokyo. ( )
  3. A. I fell down.B. It was cloudy.C. Turn left at the first turn. ( )
  4. A. I came back yesterday.B. Wonderful!C. I was there for five days. ( )
  5. A. It was very nice.B. It’s Sunday.C. It’s June 1st. 听录音。选择意义相近或正确答语( Ⅱ. 听录音。选择意义相近或正确答语(5 分) ( )
  1. A. Mike is the tallest of all .B. Mary is the tallest of all. C. Tom is the tallest of all. D. Mike is the shortest of all. ( )
  2. A. There will be snow .B. There will be rain. C. It will be wet. D. There will be wind. ( )
  3. A. I know. B. Good idea. C. Sichuan food is delicious. D. Yes, very much. ( )
  4. A. I like it very much. B. Very beautiful! C. I’m glad you like it. D. Yes, it is. ( )
  5. A. You needn’t. B. Don’t thank me. C. You’re welcome .D. No matter. 听短文,填表格( Ⅲ. 听短文,填表格(5 分) City Beijing New York Paris cloudy 听下面一段短文,判断下面句子的正( ) (5 Ⅳ. 听下面一段短文,判断下面句子的正(T)误(F) 分) ) ( ( )
  1. The Summer Palace is in Beijing. ( )
  2. Every day many people come to visit the Summer Palace. ( )
  3. It' s rainy today. ( )
  4. Li Hong visits the Summer Palace on Sunday. ( )
  5. There are twenty-three students in her class. Weather sunny High temperature 5℃ 10℃ Low temperature
第二部分:笔试(满分 100 分)
单项选择( Ⅰ. 单项选择(15 分) ( )
  1. ?Where do you come from? ? A. Yes I do. B. I’m a student. C. I come from Canada. D. It’s very nice. ( )
  2. ?How do you usually go to school?
1
? A. By a bus. B. On foot. C. On bike. D. with car ( )
  3. ? ?The kitchen fan doesn’t work. A. What’s that? B. What’s the matter? C. Can I help you? D. How are you? ( )
  4. Mike was born a hot summer evening. A. at B. on C. in D. of ( )
  5. ?Excuse me. Could you tell me the way to the hospital? ? A. You can’t miss it. B. I don’t know. C. No, I don’t know. D. I’m sorry, I’m new here myself. ( )
  6. The plane will leave at . A. a quarter to eleven B. eleven a quarter C. eleven past a quarter D. quarter ( )
  7. ?What’s the matter with your leg? ?I yesterday. A. fell about B. fell down C. fell over D. broke down ( )
  8. Last Saturday, we made the cards hand. A. of B about C. by D. with ( )
  9. The local people were very . A. friend B. friendly C. fine D. expensive ( )
  10. ?Happy New Year! ? A. It’s OK. B. The same to you! C. Yes. D. Happy birthday! ( )
  11. He is sitting the classroom. A. at the front B. in the front of C. in front D. in front of ( )
  12. It was very different ours. A. of B. about C. from D. for ( )
  13. ?How was the weather yesterday? ?It was . A. sun B. rain C. snow D. cloudy ( )
  14. ?Is there a shop around here? ? A. Yes, it is .B. Yes, that is .C. Yes, there is. D. No, there is. ( )
  15. Go straight ahead and turn right the second turn. A. on B. in C. at D. of 连词成句( Ⅱ. 连词成句(5 分)
  1. is computer he games playing
  2. play at I the can guitar party the
  3. season in is which the year the warmest
2

  4. point anything to foot mustn’t with your you
  5. time hope you I all a have good 句型转换(5 Ⅲ.句型转换 分) 句型转换
  1. Aunt Zhu lives in the building next to my house.(划线部分提问) does Aunt Zhu ?
  2. My favorite food is hot dog.(改成同义句) I hot dog .
  3. They know about him very mueh.(改成同义句) They know about him .
  4. There are four books on the table.(对划线部分提问) books on the table?
  5. We should return the books to the library on time.(改成同义句) We should the books to the library on time. 句子排序组成对话( Ⅳ. 句子排序组成对话(10 分) A. Sorry. I don’t know. You can go and ask the policeman. B. You can’t miss it. C. Thank you anyway. D. Excuse me, Do you know the way to Tian An Men Square? E. First. You need to take the No.47 bus and then you can change to the NO.22 bus at Xidan. F. Excuse me. Could you tell me the way to Tian An Men Square? Ⅴ. 根据首字母,汉语意思提示完成句子(10 分)
  1. Do you often read books in the l ?
  2. There is a store in front of our b. ?
  3. I can d ballet.
  4. Mike and Mary came to Kangkang’s home to c his birthday.
  5. I will go to Hainan for my summer h .
  6. Did you r a Chinese poem at the party?
  7. My favorite s is winter.
  8. What’s the w like today?
  9. I am going to t to some places of interest.
  10. In the Spring F , Chinese people make dumpling and perform lion and dragon dances. Ⅵ. 完形填空(10 分) April 14th is my grandmother’s birthday. I’ll go back to my hometown 1 my parents. Yesterday, after supper our family had a 2 . “What 3 we buy for grandmother next week?” I asked. “We can buy her a shirt.” said my brother. “My sister 4 me yesterday. She told me. she would buy clothers for grandmother.” my mother said,“We can buy her a big 5 .”My sister-in-law(嫂子)told me she would prepare the birthday 6 .“Dad, what shall we buy them?” I asked. “I don’t know 7 ” answered my father. We thought 8 . “I know.” I shouted(喊), “We can buy 9 some milk powder(奶粉)! ” “Why?” “Grandma is very 10 . If we buy her some milk powder, she will get the calcium(钙) she needs after drinking it. ( )
  1. A. and B. with C. for D. at
3
( )
  2. A. party B. meeting C. yest D. look ( )
  3. A. do B. would C. may D. shall ( )
  4. A. called B. took C. said D. made ( )
  5. A. pear B. apple C. cake D. orange ( )
  6. A. suit B. dinner C. supper D. play ( )
  7. A. buy B. to buy C. how to buy D. what to buy ( )
  8.A.hard B. of C. about D. over ( )
  9.A.she B. hers C. her D. us ( )
  10.A.strong B. old C. tall D. think Ⅶ.阅读理解(15 分) A Jimmy lived in the country, and he loved playing in a very shallow(浅的)river near his house;but then his father got a job in a big city, and he moved there with his family. Their new house had a garden, but the garden was very small. Jimmy wasn’t very happy. “Is there a river near here?” he asked his mother on the first morning. His mother answered,“ No, there isn’t, but there’s a beautiful park near here, Jimmy, and there’s a pool in it. We’ll go there this afternoon.” Then Jimmy was happy. After lunch, Jimmy and his mother went to the park, Jimmy wanted to walk near the pool, but there was a sign in front of it. His mother read it to him: WARNING: This pool is dangerous.(危险 “ 的)367 people have fallen into it.” Jimmy looked into the pool carefully. Then he said, I can’ see “ t them.” 根据短文内容判断正( ) 根据短文内容判断正(T)误(F) ) ( )
  1.Jimmy’s father worked in a big city. ( )
  2.After breakfast, Jimmy and his mother went to the park. ( )
  3.The garden was very small. ( )
  4.There’s a pool in the country. ( )
  5.367 people have fallen into the pool. B We drink tea every day. But more than 400 years ago, most people in Europe(欧洲) did not know anything about tea. Some had heard about it ,but very few knew what to do with it. Here is a story about an English sailor 水手) ( who went to countries all over the world. He had been to China and India. One day he came home and brought some tea as a present for his mother. She told her friends about the present and invited them to a “tea party”.When her friends came to the “tea party”,the old woman gave them brown tea leaves. Her friends began to eat them of course, nobody liked the tea leaves. At that moment the sailor came in ,he looked at the table and said,“Mother, what have you done with the tea?” “I boiled it, as you said.” “And what have you done with the water?” “I poured it out, of course.”answered the mother. “Now you may throw away the leaves.”said the sailor.
  1. The mother. A. boiled the tea and threw the leaves away B. boiled the tea and poured the water out C. knew more about tea than others
4
D. enjoyed herself very much
  2. At the “tea party". A. everybody enjoyed the brown tea leaves B. some of her friends enjoyed the brown tea leaves C. nobody enjoyed the brown tea leaves D. the old woman enjoyed the brown tea leaves
  3. The son asked his mother to throw away the leaves, because. A. his mother had treated (招待)her friends with the wrong thing B. the tea his mother has made was too strong C. he didn’t like his mother’s friends D. he himself didn’t like the tea leaves
  4. Where does the sailor come from?. A. America B. Canada C. Thailand D. England
  5.He had been to. A. China and Australia B. Brazil and Chile C. China and Brazil D. India and China C It was a Saturday morning in May. When Mrs Edwards opened her curtains (窗帘)and looked out, she smiled and said,“It’s going to be a beautiful day.”She woke(唤醒) her small son up at eight-thirty and said to him, Get up, Teddy. We’ going to go to the zoo today. Wash your hands “ re and face, brush your teeth and eat your breakfast quickly. We’ going to go to New York by train.” re Teddy was six years old. He was very happy now, because he liked going to the zoo very much, and he also liked going by train. He said,“I dreamed about the zoo last night, Mommy.” His mother was in a hurry, but she stopped and smiled at her small son. You did, Teddy?” said. “ she “And what did you do in the zoo in your dream?” Teddy laughed and answered,“You know, Mommy! You were there in my dream too.” Answer these questions:
  1.What did Mrs. Edwards say when she looked out of the window?
  2.Why was Teddy happy?
  3.What did Teddy dream about?
  4.What did Mrs. Edwards ask Teddy?
  5.What did Teddy answer? 补全对话。 Ⅷ.补全对话。从对话后的方框中选出能完成对话的选项,有两项为多余选项(10 分) 补全对话 从对话后的方框中选出能完成对话的选项,有两项为多余选项( A: Tom! It’s eight o’clock. (
  1) B: OK. Could you find my shoes for me. Mom? A: Here they are in the box under the desk. B: (
  2) A: It’s time for breakfast. There are three eggs and some milk on the table. B: Sorry. Mom. (
  3) Could you put them in my school bag? A: Why? (
  4) B: I’m going to school,I’m late. A: (
  5)
5
B: Oh, it’s Saturday .I don’t go to school on Saturday. A. Thank you. Mom. B. What are you doing? C. I’m going to be late for school. D. But don’t you know what day it is today? E. It’s time to get up. F. It’s time to go to bed. G. Where are you going? Ⅹ. 书面表达: (20 分) 以 Zhang Huan’ s Birthday Party 为题写一篇短文,不少于 60 个词。 提示词:12th birthday card dance sing cake friend happy
6
Keys: 第一部分 听力

  1.A
  2.B
  3.A
  4.B
  5.B Ⅱ
  1.B
  2.A
  3.D
  4.C
  5.C Ⅲ City Weather rainy High temperature 12℃ 2℃ Ⅳ
  1. T
  2. T
  3. F
  4. F
  5. F -1℃ Low temperature -4℃
第二部分 笔试
Ⅰ.
  1. C
  2. B
  3. B
  4. B
  5. D
  6. A
  7. B
  8. C
  9. B
  10.B
  11.B
  12. C
  13. D
  14.C
  15.C Ⅱ.
  1. He is playing computer games.
  2. I can play the guitar at the party.
  3. Which is the warmest season in the year?
  4. You musn’t point to anything with your foot.
  5. I hope you all have a good time. Ⅲ.
  1. Where,live
  2. like,best
  3. a lot
  4. How many,are there
  5. give back Ⅳ. D A C F E B (D 和 F 可互换) Ⅴ.
  1.library
  2. building
  3. dance
  4. celebrate
  5. holidays
  6. recite
  7. season
  8. weather
  9. travel
  10. Festival Ⅵ.
  1. B
  2. B
  3.D
  4. A
  5. C
  6. B
  7. D
  8. A
  9. C
  10.B Ⅶ. (A)
  1. T
  2. F
  3. T
  4. F
  5. T (B)
  1. B
  2. C
  3. A
  4. D
  5. D (C)
  1. She said, “It is going to be a beautiful day.”
  2. Because he wanted to go to the zoo with his mother.
  3. He dreamed about the zoo last night.
  4. She said “what did you do in the zoo in your dream ”
  5. Teddy answered “You know,Mommy ! You were there in my dream too”. Ⅷ.
  1. E
  2. A
  3. C
  4. G
  5.D Ⅹ. Today is Zhang Huan’s 12th birthday. All his friends came to his home to celebrate her birthday. Everyone gave a present to him. There are books, a football, pens, cards ... Zhang Huan was very happy to get them, There was a big birthday cake on the table. After singing the song “ Happy birthday to you”, they ate the cake. They sang, danced and talked happily all the time. They had a good time!
7
第一部分 听力材料
Ⅰ.
  1. How does she go to school?
  2. Which city of Australia do you come from?
  3. What’s the matter?
  4. How was your trip?
  5. What day is today? Ⅱ.
  1. Mike is taller than Tom, but he is shorter than Mary.
  2. It will be snowy tomorrow.
  3. Does Li Ming like Sichuan food?
  4. What a beautiful present ! Thank you,Jack.
  5. Thank you very much for helping me. Ⅲ. Good moming ! Here’s the weather report for some big cities in the world. Beijing will be sunny. The high temperature will be 5℃. The low temper
 

相关内容

七年级英语下学期期末试题含答案3

   七年级英语下学期期末试题 第一部分:听力(满分 20 分) 听句子,选择恰当的答语( Ⅰ. 听句子,选择恰当的答语(5 分) ( )1. A. She usually goes to school by bike. B. Three times a week. C. It’s cloudy. ( )2. A. New York.B. Sydney.C. Tokyo. ( )3. A. I fell down.B. It was cloudy.C. Turn left at the first ...

七年级英语下学期期末试题含答案18

   七年级英语下学期期中试题 第一部分 听力部分(20 分) Ⅰ. 听录音,在下列选项中找出你所听到的信息。 分) (5 ( ) 1. A. the four turn, on your left B. the fourth turn, on your right C. the sixth turn, on your right D. the fourth turn, on your left ( ) 2. A. nineteen, in front of the class B. ninety ...

八年级英语下学期期末试题含答案2

   八年级下学期英语期中测试题 班级姓名 Ⅰ单项选择(20 分) ( )1. Mr.Green is living, but he doesn’t feel. A. lonely, alone B. alone, lonely C. lonely, lonely D. alone, alone ( ) 2. Zhao Benshan funny when he is in the play. A. look B. looks C. looking D. looked ( )3. Yesterda ...

八年级英语下学期期末试题含答案1

   仁爱英语八年级下期末测试题 姓名?????? 姓名?????? 单项选择。 (20 Ⅰ. 单项选择。 ( 分) 班级???????? 班级???????? ( )1. It’s not polite to speak A. loud ( )2.Your bike is A. same as ( )3. I’m in any in public. B. loudly my sister’s. B. as the same book. B. interesting; interested C. ...

初二英语下学期期末试卷2

   http://www.tongzhuo100.com 初二英语下学期期末试卷 2 (答题时间:90 分钟) 听力部分(30 分)(略) 笔试部分(70 分) I. 词汇量。(共 5 分) 根据话题提示写出与话题直接相关的单词或短语。 (共 2 小题,每小题各 5 个空格。每 正确写出一个单词或短语得 0.5 分) 例: Travel (话题提示) ticket train plane by car money visit go to see suitcase package on time ...

初二英语下学期期末试卷1

   3eud 教育网 http://www.3edu.net 百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新! 初二英语期末试卷 (答题时间:90 分钟) 听力测试(共 20 分) I. 听句子,根据句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题。每小题读两遍。 (每小题 1 分,共 5 分) ( )1. What sport does the man like best? ( )2. Which country is Ling Ling from? ( )3. What gift did th ...

初二英语下学期期末试卷6(www.7139.com)

   梦幻网络( http://www.7139.com ) 数百万免费课件下载,试题下载,教案下载,论文范文,计划总结 初二英语期末试卷 第 I 卷(选择题部分) I. Listening(20 分) A. Listen and choose the right picture according to what you hear . 1. 2. 3. 4. 5. B. Choose the right answer , which is closest in meaning to the se ...

三年级英语下学期期末试题

   班级 姓名 学号 题 号 得 分 听力 一 二 三 四 五 总分 三年级英语下学期期末试题 一、听力部分(30’) 听力部分( ) 一、选出你所听到的单词(10’) 选出你所听到的单词( ) 小 学 三 年 英 语 期 末 考 试 题 新 标 准 一 起 五 60 分 ( ( ( ( ( )1. )2. )3. )4. )5. A A A A A shop pill make friends three B B B B B jump full cake beds month C C C ...

新目标初一英语第一学期期末试卷(含答案)

   新目标初一英语上期期末测试 II. 听句子,填入所缺的单词。(5 分) 1. My car number is ABS . 听力部分(共 20 分) 2. I want to join the club. 3. I take a shower at . 4. My pen pal is from . 5. Can you play the ? III. 听对话,根据对话内容回答下列问题。(5 分) 1. What is David doing? 2. What time does Steve ...

四年级英语人教PEP版上学期期末试卷含答案经典必备

   ★哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 哈佛大学★英语系研究,美国布什推荐。专为中小学生英语量身定做。 官方网站: 官方网站:http://hafo.yeryy.com/ 哈佛大学英语教授研究组提供 版上学期期末试卷含答案 四年级英语人教 PEP 版上学期期末试卷含答案 一、按字母表顺序补全 26 个字母的大写或小写. _a _b C c _ _ E e _f _g _h I_ _j K_ _l M_ _ _ r S s T_ _u _v W w X_ _y Z z ...

热门内容

小学英语五年级第四单元测试题

   五年级英语第四单元测试题 五年级英语第四单元测试题 英语 Class Name No. Marks 一、听录音,用数字标出图片的序号。( 分) 听录音,用数字标出图片的序号。(10 。( ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) 听录音,根据录音选出正确的句子。(10 选出正确的句子。( 二、听录音,根据录音选出正确的句子。( 分) ( ) 1. A. I can empty the trash. B. I can water the flowers. ( ) 2. A. Can you se ...

初一英语语法易错知识点归类例析

   初一英语语法易错知识点归类例析 英语有很多很细小的知识点,而这些细小的知识点往往就是考点。同学们很容易由于注意不到而犯错误, 下面就初一年级同学们比较容易犯错误的知识点做一个汇总。 [第一类] 名词类 1. 这些女老师们在干什么? [误] What are the woman teachers doing? [正] What are the women teachers doing? [析] 在英语中,当一名词作定语修饰另一名词(单或复数形式)时,作定语的名词一般要用其单数形 式;但当 ma ...

初中英语语法大全

   A) 、名词的数 我们知道名词可以分为可数名词和不可数名词, 而不可数名词它没有复数形式, 但可数名词 却有单数和复数之分,复数的构成如下: 一)在后面加 s。如:fathers, books, Americans, Germans, apples, bananas 二)x, sh, ch, s, tch 后加 es。如:boxes, glasses, dresses, watches, wishes, faxes 1) baby-babies, family-families, duty- ...

英语PPT

   Keep Reading to the Bottom of the Page Don't Stop at the Feet You'll See Things are not Always What They Seem 一定要阅读到最后,不要停下来,你将会看到 你将会看到有些事并不象它看上去那样 Top.Feng April 23,2001 Two travelling angels stopped to spend the night in the home of a wealthy fa ...

2010年12月大学英语四级词汇活记活用

   1,People’s expectations about the future may have more influence on their sense of well-being than their state does.   A) current   B) initial   C) modern   D) primitive   current:a. 流通的,现在的,最近的   initial:a. 最初的,开始的;   modern:a. 现代的,时髦的   primitive: ...