七年级英语下学期期中试题
(答题时间:90 分钟)
一. 单项选择(每小题 1 分,共 15 分)
  1. The students should the teacher carefully. A. to listen B. listen to C. to listen to
  2. Sheep are linked the grass they eat grass. A. with, why B. to, because C. to, so
  3. ?I don’t feel very well. ?You’d better a doctor at once. A. watch B. look at C. see
  4. Pandas are trouble, the people all the world should help them. A. in, of B. in, over C. at, in
  5. Eating breakfast makes you . A. health B. healthy C. healthily
  6. I enjoy after dinner. A. reading B. to read C. read
  7. She is looking forward to . A. seeing the film B. play with us C. to have a rest
  8. I my homework at 7:00 last night. A. is doing B. was doing C. did
  9. He likes playing computer games instead of TV. A. watch B. watches C. watching
  10. Sports are good our bodies. A. to B. at C. for
  11. ?What’s with you? ?I have a toothache. A. matter B. wrong C. trouble
  12. ? Tom and Tim the room? ?Yes, they are. A. Are, cleaning B. Do, clean C. Did, clean
  13. Tonny is small strong. A. and B. but C. or
  14. I think you ought to more fruits. A. eating B. eat C. eats
  15. Which word’s stress(重音) is different? A. instead B. regular C. relaxed 二. 完形填空(每小题 1 分,共 10 分) Food is important(重要的).Everyone needs to 16 well if he or she wants to have a strong body. Our mind also needs a kind of food. This kind of food is 17 .We begin to get knowledge when we are very young. Small children are 18 in everything around them. They learn 19 while they are watching and listening. When they are getting older, they begin to 20 books. When they find something new, they love to ask question and 21 to find out the answer. What is the best 22 to get knowledge(知识).If we learn by ourselves, we will get the 23 knowledge. If we always get answers from others and do not ask 24 ,we 25 learn well.
  16. A. sleep B. read C. eat
  17. A. exercise B. knowledge C. meat
  18. A. interested B. bored C. weak
  19. A. everything B. something C. nothing
  20. A. write B. eat C. read
  21. A. try B. have C. think
  22. A. place B. school C. way
  23. A. little B. much C. most
  24. A. what B. which C. why

  25. A. always
B. never
C. often
三. 阅读理解(每小题 1 分,共 25 分) Ⅰ. 根据短文内容选择正确答案。 There’re many mice(老鼠)in the house. The man of the house gets a cat. The cat eats many mice. Then the oldest mouse says, “All the mice must come to my room and we will think what we can do about this cat.” All the mice come. Many mice speak, but no one knows what to do. At last a young mouse stands up and says,“We must put a bell(铃铛)on the cat. Then when the cat comes near, we can hear the bell and run away and hide(藏).So the cat will not catch any more mice.”Then the old mouse asks,“Who will put the bell on the cat?”No mouse can answer.
  26. The cat kills . A. a lot of young mice B. a lot of old mice C. many young and old mice
  27. The oldest mouse asks all the mice . A. to come to the house B. to go to the room C. to come to his room
  28. All the mice comes, but . A. all of them speak B. no one knows what to do C. they know how to do
  29. will put the bell on the cat. A. None B. Someone C. The old
  30. The passage tells us . A. to do things is easy B. to say things is hard C. to say things is easier than to do them Ⅱ.根据表格回答问题 Monday Tuesday Chinese English Music Maths Chinese Art
Wednesday English Chinese Science
Thursday Chinese Maths English
Friday English Chinese Art Class meeting
Science P.E. Music P.E.
  31. We have most lessons in a week. A. Maths B. English C. Chinese
  32. We don’t have English lesson on . A. Monday B. Tuesday C. Thursday
  33. We have class meeting on . A. Tuesday B. Wednesday C. Friday
  34. We have P.E. lessons in a week. A. one B. two C. three
  35. We have subjects. A. six B. seven C. five
Ⅲ. 根据短文内容判断正误,正确的写 A,错误的写 B。 It’s a fine Saturday morning. There are many children near the river. They are students of No.4 Middle School. They are students of Grade One. There are two teachers with them. All of the students are Young Pioneers(少先队员).They are having their Young Pioneer’s Day. They are planting trees and flowers. They are working hard. Good work, Young Pioneers!
  36. It’s a fine Sunday morning.
  37. Some workers are helping them plant trees.
  38. Today is Young Pioneer’s Day.
  39. There are two teachers with them.
  40. They are playing with water.
Ⅳ.根据短文内容选择正确答案。 A plant makes its own food in its leaves(叶子).Air comes to the leaves through(通过) very small holes. The green coloring in the leaves uses the water and air to make the food for the plant. It also needs sunshine because a plant can make food only when the sun is shining(照耀). Animals and people can not live without(没有) green plants. They both eat plants. People and some animals also eat the meat of some animals and these animals eat plants.
  41. A plant makes its food in . A. the sun B. the air C. its leaves
  42. What things can make the food for a plant? A. Sunshine, water, air and the root. B. Water, air, meat. C. Air, sunshine, water and green coloring.
  43. A plant has very small holes in its leaves . A. for water to come in B. for sunshine to come in C. for air to come in
  44. A plant can make its food when it is . A. sunny B. rainy C. cloudy
  45. From the text we know people can’t get . A. food without animals B. plants without animals C. food without plants V. 根据图画内容,选择正确答案。

  46. Last year, the father let his son stand near the tree to see his son was. A. how tall B. how old C. how heavy
  47. The father knocked a nail(钉子) into the tree as(作为) a . A. picture B. symbol C. name
  48. A year later, they came to the tree again to see . A. how tall the tree is B. how tall the father is C. how tall the son is
  49. They found the nail is than the son. A. shorter B. older C. taller
  50. We know the tree grows than the son. A. faster B. more slowly C. heavier 四. 任务型阅读(每小题 1 分,共 10 分) Ⅰ.用方框中所给词的适当形式填空,使短文正确、通顺。 much wrong have price sale Liu Chang: Why do people have garage sale? Mike: Garage 1 are good in 2 ways. People can buy good things at low 3 can save a lot of waste. They are good for the environment. Liu Chang: I believe you’re 4 . 5 a garage sale is a good idea.
.Garage sales

  1.
  2.
  3.
  4.
  5. Ⅱ.阅读短文,并按要求完成短文后的各小题。 There was a soccer game last month. Mike played on Zhang Wei’s team. The game started, Mike got the ball and ran with it, but Susan blocked the ball and then she ran with it. A. 根据单词释意,在短文中找到与之相配的单词。
  1. g match
  2. b stop B. 写出划线部分的同义句。 Mike played on the Zhang Wei. C. 根据短文内容回答问题。 Which team did Mike play on? . 五. 交际运用(每小题 1 分,共 10 分) Ⅰ. 根据对话情景,将正确答案的序号填在空格内。 Tom: Hi! Lin Tao, 1 Lin Tao: I’m good. Tom: 2 Lin Tao: Pleased to meet you, Mary. Mary: 3 Tom and Mary: We’re going to the department store now. Lin Tao: OK, Mary. 4 Mary: Me, too. Tom: 5 A. What’s the matter with you? B. How are you today ? C. Good-bye! D. Nice to meet you, too. E. I hope to see you again soon. F. I’m looking forward to your party. G. I’d like you to meet my cousin, Mary.
  1.
  2.
  3.
  4.
  5. Ⅱ.用适当的词填空,使对话完整正确。 A: 1 is for lunch today? B: Why 2 we eat hamburgers? A: We 3 them yesterday. What 4 of food do you like? B: I like hamburgers, pizza and French-fries. A: I think you 5 to eat more vegetables. B: Maybe you are right.
  1.
  2.
  3.
  4.
  5. 六. 综合填空(每小题 1 分,共 15 分)
  1. Please be when you cross the street.
  2. I’ll my best to study English well.
  3. ?I can’t do it. ?Don’t .You can do it.
  4. Worms help the flowers. They make the rich.
  5. ?What’s the with you? ?I have a cold.
  6. Plants give to the animals.
  7. We always come to the class on .
  8. My parents’ parents are my .
  9. Water into ice at 0℃.
  10. We can’t do two things at time.

  11. Father is sleeping. Please turn the radio.
  12. What did the girl forget?
  13. They don’t know they are danger.
  14. I don’t have a headache .
  15. We should use both of paper for saving. 七. 作文(15 分)任选一题作答 A. 根据图画所提供的语境,写出意思连贯,符合逻辑的句子,50 词以上,题目自拟。
B. 根据英文提示写一篇以 How to stay healthy 为题的短文,字数不少于 50 个词。 eat right right amount energy breakfast exercise regular
【试题答案】 试题答案】
一. 单项选择
  1. B
  2. B
  3. C
  4. B
  5. B
  6. A
  7. A
  8. B
  9. C
  10. C
  11. B
  12. A
  13. B
  14. B
  15. B 二. 完形填空
  16. C
  17. B
  18. A
  19. A
  20. C
  21. A
  22. C
  23. C
  24. C
  25. B 三. 阅读理解
  26. C
  27. C
  28. B
  29. A
  30. C
  31. C
  32. B
  33. C
  34. B
  35. B
  36. B
  37. B
  38. A
  39. A
  40. B
  41. C
  42. C
  43. C
  44. A
  45. C
  46. A
  47. B
  48. C
  49. C
  50. A 四. 任务型阅读 Ⅰ.用方框中所给词的适当形式填空,使短文正确、通顺。
  1. sales
  2. many
  3. prices
  4. right
  5. Having II. A. 根据单词释意,在短文中找到与之相配的单词
  1. game
  2.block B. 写出划线部分的同义句。team of C. 根据短文内容回答问题。 Mike played on Zhang Wei’s team. 五. 交际运用 Ⅰ.根据对话情景,将正确答案的序号填在空格内。
  1. B
  2. G
  3. D
  4. E
  5. C Ⅱ.用适当的词填空,使对话完整正确。
  1. What
  2. don’t
  3. ate/had
  4. kind
  5. ought 六. 综合填空
  1. careful
  2. try
  3. worry
  4. soil
  5. matter
  6. energy
  7. time
  8. grandparents
  9. turns
  10. one
  11. off/down
  12. about
  13. in
  14. anymore
  15. sides 七. 略
 

相关内容

七年级英语下学期期末试题含答案17

   仁爱英语七年级( 仁爱英语七年级(下)期中试题 (时间:90 分钟;满分:120 分) 听 力 部 分 I II III IV V I II 笔 试 部 分 III IV V VI 总 分 听力部分( 听力部分(25 分) I. 听句子,选出相应的图片(多余一幅 。每小题读两遍。(5 分) 听句子,选出相应的图片 多余一幅 每小题读两遍。 多余一幅)。 A B C D 1. 2. E 3. 4. 5. F II. 听句子,选出与你所听到的句子意思相同的选项。每小题读两遍。(5 分) 听句子, ...

七年级英语下学期期中试题38

   七年级英语下学期期中试题 第一部分 基础知识运用(共五节,满分 58 分) 第一节 写出下列动词的-ing 形式,写在横线上。 (每小题 1 分,共 10 分) 1. clean 4. go 7. have 一、shop 中英文词汇配对,将中文的代号写在括号内。 (每小题 第二节 中英文词汇配对,将中文的代号写在括号内。 每小题 1 分,共 10 分) ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ) 11. post office ) 12. pay phon ...

八年级英语下学期期末试题含答案1

   仁爱英语八年级下期末测试题 姓名?????? 姓名?????? 单项选择。 (20 Ⅰ. 单项选择。 ( 分) 班级???????? 班级???????? ( )1. It’s not polite to speak A. loud ( )2.Your bike is A. same as ( )3. I’m in any in public. B. loudly my sister’s. B. as the same book. B. interesting; interested C. ...

高一英语期中试题(含答案)[1]

   高一英语期中测试题 第一卷(三部分, 第一卷(三部分,共 115 分) 第一部分:听力(共两节, 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 1.What is the woman looking for? A.A museum B.A bank ...

云南省绿春第一中学2010-2011学年八年级英语下学期期中考试

   2010? 绿春一中 2010?2011 学年度下学期期中考试 初二英语试卷 (总分:120 分 一、英汉互译。(每题 1 分,共 40 分) 英汉互译。 Ⅰ英译汉 1、building 3、hundreds of 5、space 7、on the other hand 9、kitchen 11、influence 13、tonight 15、chance 17、take away 19、message II 汉译英 21、传递 23、工厂 25、适合,适应 27、跟随 29、飞机 31、发 ...

河南省河大附中2009?2010学年八年级英语下学期期中考试试卷

   亿库教育网 http://www.eku.cc 河大附中 2009 ? 2010 学年下期期中考试初二年级英语试卷 笔试部分( 笔试部分(85 分) 一、单项选择(共小题,每小题1分,满分20分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 ( )16.Jim went to England. He will be back a few days. A.after ( B.in C.at D.on )17.─Why don’t you have a notebook wi ...

广东省汕头市金中南校2008?2009学年八年级下学期期中试卷(英语)

   2008~ 金中南校 2008~2009 年度第二学期期中考试 初二英语 一:听力部分(共 30 分 ) A)听句子:根据所听句子的内容,选择符合题意的图画回答问题.听一遍.(共 5 分) ( )1.What is the speaker’s brother’s favourite sport ? ( ) 2.Which sign is the speaker talking about ? ( ) 3.Which is the cheapest ? ( ) 4.What does the ...

初二英语下学期中复习题

   初二英语下学期期中复习题 " 根据句意及所给首字母提示,补全所缺单词。 根据句意及所给首字母提示,补全所缺单词。 ngineer 1. My cousin is an e . He works in a car factory. erhaps 2. P we'll find the book soon. mell 3. Can you s something 4. Did you t elephone the police yesterday 5. The weather was so c ...

初一英语---下学期试卷--含答案

   学期) 英语初一 (下学期) 时间: 满分: 时间:30 分钟 满分:50 分 按要求写出相应的单词。 (共 一 、按要求写出相应的单词。 共 12 分,每空 1 分) ( 1. 1. This bag of rice is much (heavy) than that one. 2. You’d better (give) the book back to the library in time. 3. Which of you three is (good) at maths? 4. S ...

初二英语下学期期末考试题

   2007 年最新初二英语下学期期末考试题 Ⅰ.词汇 A)根据首字母提示完成句子。 1. S or later you’ll find your bike somewhere. 2. N of my parents can speak English. 3. You can borrow books from the school l. 4. Everyone makes m in his life. 3. She said she e living in the country. 3.enj ...

热门内容

高二英语选修7 Unit3(ppt)

   Have you seen plants and animals that live under the sea? Where did you see them? Use the list below to help you. on a snorkeling trip at an aquarium on a boat tour in books in films on TV nature programmes on the internet In group, make a list if ...

八年级英语上Unit3

   Period 3 Guessing -Is Tina … than Tara? Game : - No, she isn’t . / Yes , she is. Tina is a little more athletic than Tara. Tina Tara 更多资源xiti123.taobao.com 更多资源 Guessing Game : -Is Sam … than Tom? -No, he isn’t./Yes, he is. Sam is a little shorter ...

中考新目标英语形容词的一般用法(免费下载)

   一、形容词的一般用法 1.作定语,一般放在所修饰词的前面。 例如,It’s a cold and windy day. 2.作表语,放在系动词的后面。 例如,He looks happy today. 3.形容词修饰 something,anything,nothing,everything 等复合不定代词时,须放 在其后。 例如,Would you like something hot to drink? 4.表示长、宽、高、深及年龄的形容词,应放在相应的名词之后。 例如,How long ...

英语学习经典秘诀荟萃

   英语学习42个经典荟萃 第一要诀:收听英语气象报告   有些教学录音带为配合初学者的学习,故意放慢语速,这对英语听力的训练是不够的。如果听语速正常的英语,初学者又会感到力不从心。英语气象报告的速度虽快,但词汇简单固定,内容单纯,重复的可能性大,而且在生活中随时都可以印证,是听力入门的好教材。   第二要诀:收听中国国际广播电台的英语广播   中国国际广播电台(China Radio International)每天早上7:00--8:00,中午11:00--12:00各有一小时的英语节目。内容 ...

英语四级高效备考

   英语四级听力 60 个高频词组 admit to 许可,允许 appear to 似乎,好像 apply sth to sth 把...适用于... ask for 要求 assure sb of sth 使某人确信某事 ensure sb to do sth 保证某人做某事 attach importance to = pay/ call attention to 关注,重视 be based on 以...为基础 be bound to 肯定,一定 when it comes to 当谈 ...