www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答!
月自考英语 英语(二 试题 全国 2001 年 10 月自考英语 二)试题
课程代码:00015
全部题目用英文作答(英译汉题目除外) ,并将答案写在答题纸的相应位置上,否则不计分. PART ONE Ⅰ.Vocabulary and structure(10 points,1 point for each item) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并将答案写在答题纸上.
  1.Should she come tomorrow,I take her to the museum. [A]can [B]will [C]would [D]must
  2.Mary of us visited the industrial exhibition,,to our disappointment,we saw very few high- tech(高技术) products. [A]where [B]which [C]as [D]that
  3.These networks are on the for warning signs that show the weakening of rock layers that can precede an earthquake. [A]eagerness [B]alarm [C]alert [D]guard
  4.His name will be crossed out from the list he makes the same mistakes again. [A]if [B]unless [C]because [D]though
  5.With the soaring of prices,a number of young college graduates cannot earn their living, supporting their parents. [A]not to say [B]to say nothing of [C]not saying [D]saying nothing of
  6. it was raining,many international tourists were having picnics in the woods. [B]In spite of [A]In spite [C]In spite of that [D]In spite of the fact that
  7.The students would not have made so much progress under less conditions. [A]popular [B]welcome [C]favourable [D]prosperous
  8.Lots of empty beer bottles were found under the young man's bed;he heavily. [A]must have drunk [B]must drink [C]should drink [D]had to drink
  9.On the other hand concern is also growing about the possibility of a new economic order resource-rich nations of the Third World would combine to set high commodity prices. [A]which [B]what [C]that [D]in that
  10. home,she found that she had left the key at the office. [A]To have arrived [B]To arrive [C]While arriving [D]Arriving Ⅱ.Cloze Test(10 points,1 point for each item) 下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项.根据上下文要求选出最佳答案,并将答案写在答题纸 上. Writing in a diary,watching television,talking with friends,speaking on the telephone,and 11 a menu-what do they have in common?They are all 12 of communication.It has been 13 that people spend more time communicating than they spend in any other complex activity in life. and talking about. 14 ,communication is a word that most people have difficulty 15
1
全国 2001 年 10 月自考英语(二)试题
www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
The word communication may be used to identify activities that do not 16 people.For example,the word may sometimes be used to describe the 17 that animals relate to each other. 18 ,it is said that electronic devices "communicate"with each other.However,communication most often refers to activities among people.Thus,communication may be defined as the 19 by which people exchange feelings and ideas with one another. 20 this definition is clear and simpe,much more needs to be said.
  11.[A]read [B]reading [C]to read [D]having read
  12.[A]patterns [B]fashions [C]forms [D]models
  13.[A]estimated [B]predicted [C]designed [D]counted [B]Hence [C]Moreover [D]Even so
  14.[A]Therefore
  15.[A]deserving [B]demonstrating [C]describing [D]defining
  16.[A]involve [B]evolve [C]resolve [D]revolve
  17.[A]methods [B]ways [C]habits [D]techniques
  18.[A]Traditionally [B]Constantly [D]Usually [C]Similarly
  19.[A]measures [B]means [C]modes [D]manners
  20.[A]When [B]Now that [C]While [D]If Ⅲ.Reading Comprehension(30 points,2 points for each item) 从下列每篇短文后面的问题所给的四个选项中选出一个最佳答案,并将答案写在答题纸上. Passage One Questions 21 to 25 are based on the following passage. In the past industries had more freedom than they have now,and they did not need to be as careful as they must today.They did not need to worry a lot about the safety of the new products that they developed.They did not have to pay much attention to the health and safety of the people who worked for them.Often new products were dangerous for the people who used them;often conditions in the work place had very bad effects on the health of the workers. Of course sometimes there were real disasters which attracted the attention of governments and which showed need for changes.Also scientists who were doing research into the health of workers sometimes produced information which governments could not ignore.At such times,there were inquiries into the causes of the disater or the problems.New safety rules were often introduced as a result of these inquiries;however,the new rules came too late to protect the people who had died or become seriously ill. Today many governments have special departments which protect customers and workers.In the U.S.,for example,there is a department which tests new airplanes and gives warnings about possible problems.It also makes the rules that aircraft producers must follow.Another department controls the foods and drugs that companies sell.A third department looks at the places where people work,and then reports any companies that are breaking laws which protect the health and safety of workers.
  21.According to Paragraph 1,compared with today,industries in the past . [A]were controlled less strictly [B]were worse off [C]affected more people's health [D]put out more unhealthy products.
  22.It is implied in Paragraph 2 that years ago governments . [A]paid much attention to the results of scientific discoveries [B]seldom introduced safety laws before disasters occurred [C]hardly ever looked into the causes of tragedies
2
全国 2001 年 10 月自考英语(二)试题
www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
[D]imposed safety rules as soon as disasters occurred
  23.In the U.S.today . [A]there are altogether three departments which protect customers and workers [B]stores dealing in foods and drugs are under government control [C]a company with poor or dangerous working conditions is likely to be punished [D]the protection of workers' health and safety is well ensured
  24.The main topic of the passage is . [A]industries in the past and at present [B]changes in the development of industries [C]the protection of industrial workers and customers [D]the freedom of industries
  25.The purpose of this passage is to . [A]inform [B]criticize [C]entertain [D]persuade Passage TWO Questions 26 to 30 are based on the following passage. I made a pledge to myself on the way down to the vacation beach cottage.For two weeks I would try to be a loving husband and father.Totally loving.No ifs,ands or buts. The idea had come to me as I listened to a talk on my car radio.The speaker was quoting a Biblical(圣经的) passage about husbands being thoughtful of their wives.Then he went on to say,"Love is an act of will.A person can choose to love."To myself,I had to admit that I had been a selfish husband.Well,for two weeks that would change. And it did.Right from the moment I kissed Evelyn at the door and said,"That new yellow sweater(套头衫) looks great on you." "Oh,Tom,you noticed,"she said,surprised and pleased.Maybe a little puzzled. After the long drive,I wanted to sit and read.Evelyn suggested a walk on the beach.I stared to refuse,but then I thought, "Evelyn's been alone here with the kids all week and now she wants to be alone with me." walked on We the beach while the children flew their kites. So it went.Two weeks of not calling the Wall Street firm where I am a director,a visit to the shell museum though I usually hate museums.Relaxed and happy,that's how the whole vacation passed.I made a new pledge to keep on remembering to choose love. There was one thing that went wrong with my experiment,however.Evelyn and I still laugh about it today.On the last night at our cottage,preparing for bed,Evelyn stared at me with the saddest expression. "What's the matter?"I asked her. "Tom,"she said in a voice filled with distress,"do you know something I don't?" "What do you mean?" " Well...that checkup( 体 检 )I had several weeks ago...our doctor..did he tell you something about me?Tom,you've been so good to me...am I dying?" It took a moment for it all to sink in.Then I burst out laughing. "No,honey,"I said,wrapping her in my arms."You're not dying;I'm just starting to live."
  26.In the first paragraph,"No ifs,ands or buts" probably means "." [A]Unintentionally [B]Inevitably [C]Impressively [D]Unconditionally
  27.From the story we may infer that Tom drove to the beach cottage . [A]with his family [B]with Evelyn [D]with his children [C]alone
  28.During the two weeks on the beach,Tom showed more love to his wife because .
3
全国 2001 年 10 月自考英语(二)试题
www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
[A]she looked lovely in her new clothes [B]he had made a lot of money in his Wall Street firm [C]he was determined to be a good husband [D]she was seriously ill
  29.The author says, "There was one thing that went wrong with my experiment." What was the one thing that went wrong? [A]He praised her sweater,which puzzled her. [B]She insisted on visiting a museum,which he hated. [C]He knew something about her illness but didn't tell her. [D]He was so good to her that she thought she must be dying.
  30.Be saying "I'm just starting to live,"Tom means that . [A]he is just beginning to understand the real meaning of life [B]he is just beginning to enjoy life as a loving husband [C]he lived an unhappy life before and is now starting to change [D]he is beginning to feel regret for what he did to his wife before Passage Three Questions 31 to 35 are based on the following passage. Americans who remember "the good old days" are not alone in complaining about the educational system in this country.Immigrants(移民) complain,too.Lately a German friend was filled with anger when he learned that the mathematics test given to his son on his first day as a college freshman included multiplication and division.Japanese businessmen in Los Angeles send their children to private schools staffed by teachers imported from Japan to learn mathematics at Japanese levels,generally considered at least a year more advanced than the level here. But I wonder:If American education is so poor,why is it that this is still the country of innovation(创新)? When I was 12 in Indonesia,I had to memorize the names of all the world's major cities,from Kabul to Karachi.At the same age,my son,who was brought up a Californian,thought that Buenos Aires was Spanish for good food.However,unlike children of his age in Asia and Europe,my son had studied creative geography.When he was only 6,he drew a map of the route that he traveled to get to school,including the streets,the traffic signs and the houses that he passed. Dissatisfied American parents forget that in this country their children are able to experiment freely with ideas;without this they will not really be able to think or to believe in themselves. Critics of American education cannot grasp one thing:freedom.America,I think,is the only country that extends even to children the license to freely speak,write and be creative.Our public education certainly is not perfect,but it is a great deal better than any other.I think I have found the answer to my question.
  31.From the text we learn that . [A]both Americans and immigrants are dissatisfied with the quality of American education [B]the author shares the general idea that American education is worse than education in many other countries [C]Japanese schools in America require their American teachers to teach mathematics at Japanese levels [D]the author's German friend was a little displeased because the mathematics test for his son was too easy
  32.Which of the following is NOT true? [A]The author most probably was an immigrant from Asia and received some school education there. [B]Buenos Aires must be the name of a city,as are Kabul and Karachi. [C]Children in other countries are not likely to learn creative geography. [D]The knowledge of geography of the author's son shows that American education is poor.
  33.Which of the following can be inferred from the passage?
4
全国 2001 年 10 月自考英语(二)试题
www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案
[A]If children are not allowed to experiment freely with ideas they won't grow up independent and creative. [B]Most Americans think the present American educational system is not as good as it used to be [C]Private schools run by Japanese businessmen maintain a higher level than American public schools. [D]Americans are more innovative than other people in the world.
  34.In the last paragraph the author say,"I have found the answer to my question."What is the question? [A]Is Japanese education better than American education? [B]Why do Japanese businessmen send their children to Japanese-staffed schools? [C]Why was my son not taught enough geographic knowledge? [D]Is American education really worse than education in other
 

相关内容

2004-2010年高考英语(全国卷1)(试题+答案+听力原文+精心整理)学习啊

   学英语简单吗?肯定会有许多学生说: 难死了 难死了”。 学英语简单吗?肯定会有许多学生说:“难死了 。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个: 不得法 不得法。 为什么有好多学生对英语的学习都感到头疼呢?答案只有一个:“不得法。” 英语与汉语一 样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中, 样都是一种语言,为什么你说汉语会如此流利?那是因为你置身于一个汉语环境中,如果 你在伦敦呆上半年,保准说起英语来会非常流利。但很多中学生没有很好的英语环境, ...

全国2001年10月自考英语(二)试题

   ☆自考乐园心境随缘,诚与天下自考人共勉!! ! 俱乐部名称:自考乐园;俱乐部 id:5346389(请牢记它哦~在百度贴吧的搜索框中输入俱乐部 id,可以直接 进入俱乐部) ;俱乐部 url 地址:http://tieba.baidu.com/club/5346389(您也可以通过此 url 进入俱乐部. ) 课程代码:00015 全部题目用英文作答(英译汉题目除外) ,并将答案写在答题纸的相应位置上,否则不计分. PART ONE Ⅰ.Vocabulary and structure(10 ...

09年10月自考英语翻译复习资料(6)

   月自考英语翻译复习资料( 09 年 10 月自考英语翻译复习资料(6) http://www.12edu.cn 2009-8-5 9:31:02 自考社区欢迎您!>> 自考英语翻译技巧五 关于加词、减词等在翻译时应注意的问题。 所谓加词就是根据原文的思想内涵透过文字表达上的表面现象, 充分照顾到另一种语言 的文法特征、 描述规律, 在将其翻译成另一种语言时该加词的地方加词, 该减词的地方减词, 千万不可以为了可以追求所谓的“精练、简洁”而随随便便地减词;也不可以离开原文,凭 空腻 ...

2010年北京高考英语听力试题

   绝密★ 绝密★启用前 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(北京卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(北京卷) 英 语 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后, 你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话你将听一遍。 1. What does the man want to be in the future? A. A soldier. A. Sweets. A. At 2:00. B. ...

2008年10月自考英语(二)试题

   www.4juan.com 自考及各类其他考试历年试题免费免注册下载 超过 2 万套 word 文档试题和答案 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 2008 年 10 月自考英语(二)试题 月自考英语( 照着 GIF 图片格式的打的,难免有错误,敬请谅解.4juan 站长,老周. I.Vocabulary and Structure 1. If you in ignoring my instructions, I shall have to punish you. A. ...

2001年10月自考大学英语(二)试题及答案

   全国 2001 年 10 月全国高等教育自学考试英语 (二) 试题及答案 2007 年 03 月 06 日 星期二 13:34 第一部分(选择题,共 50 分) Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points,1 point for each item) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑. 1. Should she come tomorrow, I take her to the museum. [A] can will [C ...

2000年10月自考大学英语(二)试题及答案

   2000 年 10 高等教育自学考试全国统一命题考试英语(二)及答案 2007 年 03 月 06 日 星 期二 13:32 本试题分两部分.第一部分为选择题,1 页至 6 页,第二部分 7 页至 8 页,共 8 页;选择题 50 分,非选择题 50 分,满分 100 分.考试时间 150 分钟.全部题目用英文作答 (英文翻译题除外),并将答案写在答案纸的相应位置上,否则不记分. part one i. vocabulary and structure (10 points, 1 point ...

英语文摘20100306

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

英语文摘20100302

   非常抱歉,该文档存在转换错误,不能在本机显示。建议您重新选择其它文档 ...

2011年高考英语词汇表

   2011 年高考英语词汇表 A absence n. 不在,缺席 absent a. 缺席, 不在 accent n. 口音,音调 according to ad. 按照, 根据 account n. 账目;描述 ad (缩) =advertisementn.广告 addvt.添加,增加 addition n. 增加; (算数用语)加 address n. 地址 admire v. 钦佩; 羡慕 admission n. 准入, 接纳 advance v. 推进,促进;前进 advantag ...

热门内容

中考英语unit8 reading

   Go for it J9 thanksgiving get-together with a bear 更多资源xiti123.taobao.com 更多资源 Thanksgiving is an American holiday. It is celebrated on the fourth Thursday in November in the US. On this special day, families get together to thank God for the autum ...

2008年全国大学生英语竞赛C类初赛赛卷答案

   " 2008 年全国大学生英语竞赛 C 类初赛赛卷答案 Part I Listening Comprehension (25 minutes, 30 marks) Section A (5 marks) 1. B 2. B 3. A 4. C 5. C Section B (10 marks) 6. B 7. A 8. C 9. C 10. A 11. A 12. C 13. A 14. B 15. A Section C (5 marks) 16. C 17. C 18. B 19. B ...

小学英语教学中分层教学的具体做法

   谈谈我在小学英语教学中分层教学的具体做法 一、学生分层 学生分层,我首先尊重学生的意见,以学生平时的英语学习情况为依据,分为四类:A、口语和笔试都强 的学生;B、口语强而笔试弱的学生;C、口语弱而笔试强的学生;D、口语和笔试都弱的学生。根据各类 学生的不同情况,安排座位。A 类与 D 类各一竖行组成一组;B 类和 C 类各一竖行组成另一组。这样既利 于教学时区别对待,又利于学生间结对,发挥各自优势,互相帮助。A 类学生可帮助 D 类学生多开口,在 帮助别人的基础上,自己更多地开口练习,使自己 ...

英语

   一、一个星期七天 Sunday Monday 二、一年十二个月 Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December 三、一年四季 1. spring 2. summer 3. autumn 4. winter 四、容易拼写错的数字 1. eighth 第八 2. ninth 第九 3. f ...

大学英语四级考试_样卷

   岁月无痕效果怎么样 岁月无痕有用吗 岁月无痕精油 岁月无痕 岁月无痕精油 http://free880.cn/sitemap.html 友情提供资料 大 学 英 语 四 级 考 试 COLLEGE NGLISH TEST ?Band Four? (4 NTSH 2) 版权所有 试 题 册 注 意 事 项 一、将自己的校名、姓名、准考证号写在答题卡1答题卡2上。 二、试题册、答题卡1和答题卡2均不得带出考场。考试结束,监考员收卷后考生才可离开。 三、仔细读懂题目的说明。 四、在30分钟内做完答 ...