自考 3
  65-领先的专注于自学考试的网络媒体与服务平台 自考网校 免费试听.自考名师.课件更新.报名演示.学习卡. 最权威的师资阵容 最及时的在线答疑
-www.zikao3
  65.com-
全程视频授课,反复观看 不限次数 自考 365 网校数百门课程全面招生! 郭建华 韩旺辰 郝玉柱 张旭娟 孙茂竹 白薇 基础班+串讲班 祝您成功每一天!
全国 2002 年 10 月高等教育自学考试
综合英语(二)试题
课程代码:00795
Ⅰ. 语法、词汇。用适当的词填空。从 A、B、C、D 四个选项中,选出一个正确答案,并将 正确选项的字母写在答题纸的相应位置上。(本大题共 25 小题,每小题 1 分,共 25 分) Complete each of the following sentences with the most likely answer. (25 points)
  1. The platform would collapse if all of you on it. A. stand B. stood C. would stand D. had stood
  2. The old lady who saw the bus into the river phoned the police instantly. A. plunged B. to plunge C. was plunging D. plunge
  3. Mary had to wait outside her house for her husband's return because she her key in the office. A. has left B. leaves C. had left D. left
  4. I suggest that each of you a plan for the overall revision. A. make B. makes C. would make D. made
  5. It was work of art that everyone was eager to have a look at it at the exhibition. A. such a rare B. a such rare C. a so rare D. so a rare
  6. You may come with us to Florida for the winter you don't mind the cost. A. unless B. on condition C. except D. if
  7. The boat drifted along on the sea for a good hour it was safely anchored at the dock. A. before B. when C. after D. while
  8. I find that with the development of science and technology the price of such gadgets as computers and mobile phones continues to drop. A. be reasonable B. it to be reasonable C. reasonable D. it reasonable
  9. There is something wrong with my watch. It. A. need repairing B. needs repairing C. need to be repaired D. needs to repair
  10. English is more extensively used now than any other language. A. ever was B. had ever been C. ever is D. has ever been
  11.Some companies have introduced flexible working hours with less emphasis on pressure. A. than more on efficiency B. than on efficiency C. and more than efficiency D. and more efficiency
  12. Some people find that after their dieting is over they eat twice they did before they went on a diet. A. as much as B. much than
地址:北京市海淀区知春路 1 号 学院国际大厦 18 层 电话 电话:(0
  10)82335555 地址 -第 1 页 共 9 页 -
自考 3
  65-领先的专注于自学考试的网络媒体与服务平台
-www.zikao3
  65.com-
C. as many as D. more than
  13. Helen was much kinder to her youngest child than she was to her other children ,naturally made them jealous. A. what B. who C. that D. which
  14. Books require hard work and practice and, like sports, they can be both a and a delight. A. encouragement B. dare C. challenge D. prodding
  15. The weather is something that no one can control. It everyone in every part of the world. A. effects B. affects C. influences D. impacts
  16. The law a citizen's obligations and rights. A. decides B. designs C. defines D. determines
  17. The bus driver warned passengers to pickpockets. A. fight with B. guard against C. break down D. keep an eye on
  18. Poverty children living in slums of the joys of childhood. A. deprives B. denies C. disposes D. dismisses
  19. After the little boy recited a poem, his mother him with a kiss. A. blessed B. rewarded C. awarded D. satisfied
  20. The girl did some housekeeping for Mrs. Johnson her room and board. A. for want of B. for the sake of C. in exchange for D. in change for
  21. on the sand, I watched the clouds and listened to the singing of the birds. A. Lying B. Laying C. Lie D. Lay
  22. The professor uses words and expressions in his lectures. A. every day B. every day's C. everyday D. everday’s
  23. A brother not be a friend, but a friend will always treat you like a brother. A. must B. should C. may D. would
  24. We do not need many researchers today; we need are searchers. A. that B. what C. how D. which
  25. At nightfall we stopped at a village, which a small store and a few houses scattered here and there. A. made up of B. filled with C. formed by D. consisted of Ⅱ. 完形填空。从 A、B、C、D 四个选项中,选择一个正确答案,并将正确选项的字母写在 答题纸的相应位置上。(本大题共 15 小题,每小题 1 分,共 15 分)
地址:北京市海淀区知春路 1 号 学院国际大厦 18 层 电话 电话:(0
  10)82335555 地址 -第 2 页 共 9 页 -
自考 3
  65-领先的专注于自学考试的网络媒体与服务平台
-www.zikao3
  65.com-
Fill in each blank in the passage with the most likely answer. (15 points) In 1963 the leader of the Labor Party made a speech explaining plans for a “university on the air” ?an educational system which would 26 television, radio and correspondence courses (函授课 程). Many people laughed at the 27 , but it became part of the Labor Party's program to provide educational opportunity for those people who , for 28 reason or another, had not had a chance to receive 29 education.. By 1969 the plans were well advanced and by August 1970 the Open University, 30 it was now called, had received 400,000 applicants. Only 25,000 could be 31 for the four foundation” courses 32 :social sciences, arts, science, and mathematics. Unsuccessful candidates were encouraged to 33 again the following year, when a foundation 34 in technology would also be offered. The first teaching programs appeared 35 the air and screen in January 1971, with clerks, farm workers, housewives and many others as students. 36 units had been carefully prepaired 37 science students were given apparatus for a “mini” home laboratory. Study centers have been 38 all over the country so that the students can 39 once a week, and once a year they 40 a week at one of the university's summer schools.
  26. A. make the use of B. make use of C. make a use of D. make uses of
  27. A. idea B. meaning C. interest D. feeling
  28. A. a B. no C. any D. one
  29. A. farther B. farthest C. further D. furthest
  30. A. like B. so C. as D. therefore
  31. A. accepted B. affected C. effected D. excepted
  32. A. employing B. employed C. offering D. offered
  33. A. apply B. apply for C. supply with D. supply to
  34. A. lesson B. text C. class D. course
  35. A. in B. on C. to D. with
  36. A. Correspond B. Corresponded C. Correspondence D. Correspondent
  37. A. but B. and C. then D. yet
  38. A. set about B. set off C. set in D. set up
  39. A. attend to B. attend C. intend to D. intend
  40. A. have spent B. have been spending C. spend D. spent Ⅲ. 难句释义。从 A、B、C、D 四个选项中,选出一个正确答案,并将正确选项的字母写在 答题纸的相应位置上。(本大题共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) Choose the closest paraphrased version for each of the sentences or italicized parts. (10 points)
  41. We are slaves to nothing but the clock. A. We enjoy complete freedom as long as we have time. B. Nothing can control us except a complicated timepiece. C. If the clock says that it is time to stop working or to go to bed we will always obey. D. Time is the only thing that decides what we do or don't do in the time available to us
  42. You no longer need to make mental conversions of the country's money. A. You no longer have to learn the value of different bank notes by heart as you can recognize them all. B. You no longer have to change the money you've brought with you into that of the host country. C. When you change the money of your old home you no longer worry if you'll get cheated.
地址:北京市海淀区知春路 1 号 学院国际大厦 18 层 电话 电话:(0
  10)82335555 地址 -第 3 页 共 9 页 -
自考 3
  65-领先的专注于自学考试的网络媒体与服务平台
-www.zikao3
  65.com-
D. You don't have to figure out how much something costs in terms of your home country's money.
  43. I was going to gamble on their inspection ending there before they dug deeper to my diaries. A. I bet that they would to satisfied with what they had found and would not continue to search my suitcase. B. I hoped that their inspection would be put off and they would never find my diaries in the suitcases. C. I would depend on their being careless enough not to dig deep enough in the garden where my diaries were hidden. D. I would take a risk, hoping their search would stop before they discovered my diaries.
  44. Does it pay to make sacrifices for children? A. Is it worthwhile for a mother to make sacrifices for her children? B. Is it right for a mother to make sacrifices for her children? C. Can a mother ask her children to pay for her sacrifices? D. Should children pay their mother for her sacrifices?
  45. As a scientist, she learned with sadness that little in Nature is truly beyond the “tampering reach of man. ” A. Man is unable to change much of Nature the way he wants. B. Man can change much of the world around him, but not everything. C. There is nothing in Nature that man cannot interfere with and spoil. D. Nothing in Nature can really escape man's ill temper and destruction.
  46. The subsequent conversation threw no light on the matter [the lamp burning upside down without breaking], and everyone accused Fatheringy of a silly trick. A. After that people had a long conversation figuring out how to light the lamp again, but no one hit upon a solution. B. After that people talked about the matter, but no one was able to explain how such a thing could have occurred. C. Then they tried to find a way to light the lamp, but failed. D. Then they talked for some time and decided to keep the light.
  47. Kaz’s father … had migrated to America in the early 1920s in the spirit of adventure, not of need or flight; he never intended to stay. A. He settled in America to live an adventurous life, neither to make more money nor to go in for sports. B. He settled in America because he thought life was more exciting there than here in Japan. C. He moved to America to experience a new way of life, not to escape hard life or persecution. D. He moved to America after the adventures he loved, not to seek his fortune, nor to run for his life.
  48. In other words, love comes into an imperfect world to make it livable. A. Where love exists, we can tolerate imperfection. B. We can find love only in an imperfect world. C. Love changes the undesirable to the desirable. D. Love makes the world perfect.
  49. We[Americans] view friendship more tentatively, subject to changes in intensity as people move, change their jobs, marry, or discover new interests. A. Americans don't think that friendship can and should remain unchanging.
地址:北京市海淀区知春路 1 号 学院国际大厦 18 层 电话 电话:(0
  10)82335555 地址 -第 4 页 共 9 页 -
自考 3
  65-领先的专注于自学考试的网络媒体与服务平台
-www.zikao3
  65.com-
B. Americans think that in this changing world no friendship can stay stable. C. Americans prefer anything new and they are constantly looking for new things including friends. D. Americans look upon friendship as temporary; they don's believe there can be true and lifelong friends.
  50. But in an old man who has known human joys and sorrows and has done whatever work it was in him to do, the fear of death. is somewhat ignoble. A. It is wrong for old people, who know what joys and sorrows mean and who have made great contributions, to fear death. B. Old people who have gone through all kinds of human experience and done what they can should not be afraid of death. C. Old people who have experienced both success and failure, and have done useful work for society, do not usually fear death. D. It is shameful for old people, who have had both joyful and painful experiences and have worked hard, to be afraid of death. Ⅳ. 阅读理解。认真阅读下列两篇短文,每篇短文后有 5 个问题,根据短文的内容从 A、B、 C、D 四个选项中,选择一个正确答案,并将正确选项的字母写在答题纸的相应位置上。(本 大题共 10 小题,每小题 1 分,共 10 分) Read the two passages and answer the questions. (10 points) Passage 1 In a class I teach for adults, I recently assigned the students to “go to someone you love within the next week and tell them you love them. It has to be someone you have never said those words to before or at least haven't shared those words with for a long time. ” At the beginning of our next class, I asked if someone wanted to share what happened when they told someone they loved them. I expected one of the women to volunteer, as was usually the case, but one of the men raised his hand. He appeared quite moved and a bit shaken. He began by saying,“Dennis, I was quite angry with you last week when you gave us this assignment. I didn't feel that I had anyone to say those words to, and besides, who were you to tell me to do something so personal? But as I was driving home my conscience started talking to me. It was telling me that I knew exactly who I needed to say‘I love you’ . You see, five years age, my to father and I had a vicio
 

相关内容

全国2002年10月高等教育自学考试综合英语(二)试题

   自考 365-领先的专注于自学考试的网络媒体与服务平台 自考网校 免费试听.自考名师.课件更新.报名演示.学习卡. 最权威的师资阵容 最及时的在线答疑 -www.zikao365.com- 全程视频授课,反复观看 不限次数 自考 365 网校数百门课程全面招生! 郭建华 韩旺辰 郝玉柱 张旭娟 孙茂竹 白薇 基础班+串讲班 祝您成功每一天! 全国 2002 年 10 月高等教育自学考试 综合英语(二)试题 课程代码:00795 Ⅰ. 语法、词汇。用适当的词填空。从 A、B、C、D 四个选项中 ...

全国2005年4月高等教育自学考试综合英语(二)试题

   试卷下载网-领先的专注于考试的网络媒体与服务平台 -www.mp3rm.com- 全国 2005 年 4 月高等教育自学考试 综合英语(二)试题 课程代码:00795 全部题目用英文作答,并将答案写在答题纸相应位置上,否则不计分。 语法、词汇。用适当的词填空。 Ⅰ. 语法、词汇。用适当的词填空。从 A、B、C、D 四个选项中,选出一个正确答案,并 、 、 、 四个选项中,选出一个正确答案, 填入答题纸相应位置。 本大题共 小题, 填入答题纸相应位置。(本大题共 25 小题,每小题 1 分,共 ...

浙江省2003年7月高等教育自学考试综合英语(二)试题历年试卷

   http://www.4juan.com 专门收集历年试卷 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 浙江省 2003 年 7 月高等教育自学考试 综合英语(二 试题 综合英语 二)试题 课程代码: 课程代码:00795 Ⅰ .Complete the sentences with the best choice. Write your right letter on the Answer Sheet:(10%) 1.He was cold and hungry but he ...

全国2011年1月高等教育自学考试 综合英语(二)试题

   全国 2011 年 1 月高等教育自学考试 综合英语(二)试题 课程代码:00795 请将答案填在答题纸相应位置上 I.语法、词汇。从 A、B、C、D 四个选项中,选择一个正确答案,并填在答题纸 相应的位置上。(本大题共 15 小题,每小题 1 分,共 15 分) Complete each of the following sentences with the most likely answer. (15 points) 1. China is old country with long ...

全国2009年7月高等教育自学考试综合英语(二)试题

   小时服务咨询电话 010全天 24 小时服务咨询电话 010-82335555 免费热线 4008135555 全国 2009 年 7 月高等教育自学考试 综合英语( 综合英语(二)试题 课程代码: 课程代码:00795 请将答案填在答题纸相应的位置上 I.语法,词汇.从 A,B,C,D 四个选项中,选出一个正确答案,并将所选答案的字母填在 答题纸相应的位置上. .语法,词汇. 答题纸相应的位置上. , , 四个选项中,选出一个正确答案, 错选,多选或未选均无分. 本大题共 小题, 错选,多 ...

全国2010年10月高等教育自学考试综合英语(一)试题

   全国2010年10月高等教育自学考试 综合英语(一)试题 课程代码:00794 I.用适当语法形式或词汇填空。从A、B、C和D四个选项中选出一个最佳答案,并将答案的相应字母填在答题纸上。(本大题共20小题,每小题1分,共20分) 1. They will tell you all you want to know. They’ll give you plenty of. A. information B. messages C. suggestion D. news 2. No on ...

全国2004年7月高等教育自学考试综合英语(二)试题历年试卷

   http://www.4juan.com 专门收集历年试卷 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 全国 2004 年 7 月高等教育自学考试 综合英语(二)试题 课程代码:00795 将正确答案填写在答题纸相应位置上 Ⅰ. Complete the sentences with the best choice. Write your right letter on the Answer Sheet:(30%) 1. He would rather you so much m ...

全国2002年4月高等教育自学考试综合英语(一)试题历年试卷

   http://www.4juan.com 专门收集历年试卷 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 全国 2002 年 4 月高等教育自学考试 综合英语(一)试题 课程代码:00794 Part One Ⅰ.用适当的语法形式或词汇填空。从 A、B、C、D 四个选项中选出一个正确答案,并将选 项号填在答题纸上的相应位置。(本大题共 30 小题,每小题 1 分,共 30 分) 1.The values of today's young people differ from . A ...

浙江省2002年7月高等教育自学考试综合英语(二)试题历年试卷

   http://www.4juan.com 专门收集历年试卷 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 浙江省 2002 年 7 月高等教育自学考试 综合英语(二)试题 课程代码:00795 Ⅰ .Complete the sentences with the best choice.Write your right letter on the Answer Sheet:(10%) 1.I didn't buy any of the books there because I f ...

浙江省2002年1月高等教育自学考试综合英语(二)试题历年试卷

   http://www.4juan.com 专门收集历年试卷 做试题,没答案?上自考 365,网校名师为你详细解答! 浙江省 2002 年 1 月高等教育自学考试 综合英语(二)试题 课程代码:00795 Ⅰ.Complete the sentences with the best choice.Write your right letter on the answer sheet:(10%) 1.Have you got used ( ) late again. A.to live B.to ...

热门内容

vampire (英语演讲)

   Written by LiuBing In1922,Germany published the first Vampire film named Nosferatu in the world, which is one of the most 10 horrible movies till now. The actor has scary appearance with big eyes, sharp teeth and ears, pasty skin and so forth. A we ...

实验初中英语七年级期末试题

   实验初中英语七年级期末试题 08.6 第 I 卷(选择题,共 74 分) ) II. 选择填空 从每题 A、B、C、D 四个选项中,选出一个最佳答案。 (20 分) 26.We had exam last Monday. A a B an C some D / 27. She went to summer camp Sunday morning. A on B in C at D. of 28. There some beef and onions in the bag. A. are B ...

人教版小学二年级英语期末试题

   人教版小学二年级英语期末试题 一、写出下面字母的小写字母. (每小题 1 分,共 10 分) H F K G M N P Q S T 二、根据句子意思选择正确的句子填空。 (每小题 2 分,共 10 分) 1、Bill: How old is you ,Lily ? Lily: ( ) A: I’m six. B: I’m Lily C: I’m a cat D: Good night! 2、Bill: What’s your name? Lily: ( ) A: I’m six. B: I ...

九年级英语上册Module 4单元测试

   3eud 教育网 http://www.3edu.net 百万教学资源,完全免费,无须注册,天天更新! Module 4 Great inventions I. Translate the following 16% 2. a couple of 4. looks through 6.make a book 8. at a time 10. put… against 12. 然后,之后 14.与….相比 , 与….相媲美 1. for ages 3. see to sb. / sth 5. ...

外教社大学英语精读第2册第4单元参考答案

   外教社大学英语精读第 2 册第 4 单元参考答案 Comprehension of the Text 3 1.c 2.b 3.a 4.a 5.c 6.b 7.d 8.c 9.a 10.b Vocabulary 5 1.were short of 2.attached any importance to (that suggestion) 3.have applied for 4.consists of 5.vital 6.range 7.survived 8.leisure time 9.p ...