www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
自考英语二重点班(包过) (按 ctrl+点此链接可打开)
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案 月全国自考英语( 真题参考答案
一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四 个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
  1.
We go out to restaurants, but mostly we eat at home. A. occasionally B. relatively C. continually
D. absolutely
答案:A
  2. This is the first time that a woman has been to the post. A. granted
B. praised C. pointed D. appointed
答案:D
  3. If payment is not received, legal action will be our only . A. aggression
B. advantage C. alternative D. ambition
答案:C
  4. Don’t trust everything A. which B. that you have read in the newspapers.
C. as D. what
答案:B
  5. The conclusion from the study is not definite; it is just . A. tentative
B. valid C. technical D. thorough
答案:A
  6. She everything else and concentrated on the task before her.
1
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
A. B. C. D.
set off set back set aside set up
答案:C
  7. When you know Bob better, you will like him. A. go to B. got to
C. went to D. get to
答案:D
  8. I’ve got the order from the boss that the work finished before 5p.m. today.
A. B. C. D.
would be be will have been could be
答案:B
  9. Tom has done really amazed everyone in his class. A. What
B. Which C. That D. Who
答案:A
  10. It is not decided the conference will be held. A. what B. which
C. when D. that
答案:C
二、Cloze Test(10 points,1 point for each item)下列短文中有十个空白,每个 空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。
We all believe that modern technology can make life better because it makes everything faster. But by 11 everything up, we suffer losses we have not yet learnt
to know. Our day begins with speedy urges: the alarm rings and you jump 12 bed. You

  1.
take a quick shower. Then you wake the kids and 13 them through breakfast so they
wont miss the bus. At the dining table, you swallow some slices of bread with a cup
2
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
of tea. When everything 14, you hurry to the car, thinking of the things you would buy from the supermarket on the way
  15. Driving 20 minutes in the busy traffic, you reach your workplace, rushing into the building and 16 up the stairs three at a time, arriving at your desk with seconds to spare. You take 17 deep breaths. Then, you instantly remember that the 18 you didnt finish last night must be faxed to Beijing by 10 oclock in the morning. Yet it seems that the 19 we go, the further we fall behind. Not only in the literal sense of not getting done what we set out to do, 20 at a deeper level. It has come to the point where my days feel like an Olympic marathon.
(
  1).
答案:
3
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item)从下列每篇短文 的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。
Parents can have a great impact on the development of their childrens creativity in art. But first, they have to know how. They may find the following advice interesting and instructive. Encourage free drawing rather than coloring books. Coloring books stop the possibility of selfexpression. A child may just enjoy colorful pictures and never learn how to express himself. As an art teacher says, “Children have a very powerful instinct(
  1.本能; 天性; 直觉) to draw freely and roughly. Such practice makes them learn language easily.” In fact, a child expresses himself in rough drawing. This is the beginning of literacy and creativity. Also, parents should not teach their kids“how” to draw and they should not make their kids draw realistic pictures to entertain themselves. Experience tells us that such teaching from the parents will discourage children, making them think they cant do it the “right”way. Competition and rewards should also be avoided in the process of artistic creation. A childs natural instinct to create will disappear if he or she thinks about prize while drawing. Parents should be role models for their kids. They should not say things like,“I cant draw a straight line.”Instead, they should learn to say,“I love to create.”This teaches children that the process of creation is more important than the product. If children see their parents drawing, cooking or building creatively, they will do the same. Buy a notebook for your child to use every day. This can be a journal for making up stories, writing ideas and drawing pictures. Even the youngest child can use it to

  1.
4
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
draw freely and roughly, expressing himself. Take your child to places that promote ideas and creativity. Art museums, science centers, libraries and childrens museums all are great places to see other peoples
creativity. That will inspire children to make their own creations and inventions.
Give children choices and free time. Some of the best ideas come from daydreaming and imagining. In short, parents should allow their kids to have the freedom to invent for themselves. That means not always teaching and commanding.
(
  1). To develop their artistic creativity, children should be encouraged to. (A). draw freely and roughly (B). learn to draw realistic pictures (C). know how to draw before they start (D). learn to draw good pictures to get prizes
答案:A
(
  2). Parents are encouraged to be role models for their kids because . (A). parents love to create (B). parents can draw straight lines (C). children tend to follow their parents examples (D). children like the product of their parents creativity
答案:C
(
  3). It can be inferred from the passage that in artistic creation . (A). product is more important than process (B). process is more important than product (C). process and product are equally important (D). both process and product are unimportant
答案:B
(
  4). To be inspired by other peoples creativity,children should . (A). write ideas (B). make up stories (C). buy good notebooks (D). visit museums, libraries, and science centers
答案:D
(
  5). The main idea of this passage is that . (A). children should be encouraged to draw freely (B). children should follow their parents examples (C). parents should know how to cultivate their kids creativity (D). most parents teach their kids confidently and instructively
答案:C
  2. It is often said that politeness costs nothing. In fact, it seems that a little more politeness could save businesses £5 billion every year. Frequently hearing the phrase“thank you” or “well done” means the same to staff as a modest pay rise.
5
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
Praise and encouragement also makes employees more likely to work hard and stay in their jobs. In this way the business companies can save the cost of finding new employees. A third of 1,000 workers surveyed by a consulting firm said they did not get thanked at all when they did well?and a further third said they were not thanked enough. In both cases, staff said they felt undervalued(undervalue 及物动词 vt.
?

  1.对(某人或某事物)评价过低; 低估(某人或某事物)
), meaning they were less likely to exert themselves and were more likely to look for employment elsewhere. The result of the survey shows that there would be around £52 billion loss in productivity if the employees felt less appreciated. According to the firm, praising staff has the same positive effect as a 1 percent pay rise?and works out much cheaper for bosses. Three out of four employees said that regular acknowledgement by their bosses was important to them, but only a quarter said they were actually given as much praise as they felt they needed. The survey found that those in bluecollar and manual jobs were less likely to be given any recognition for doing well. But it seems that they most need such praise. In regional terms, Scottish staff felt most undervalued. Four out of ten workers said they were never thanked and eight out of ten said they would like more praise. However, workers in the NorthEast are less impressed by being praised by the boss, as only 69 percent said they felt the need to be told “well done” regularly. Older employees and women need the most reassurance, according to psychologist Averil Leimon. She said that words of praise did more than creating a pleasant place to work?they could even promote profits.
(
  1).
The survey indicates that politeness could save businesses a huge amount of money every year because .
(A). (B). (C). (D).
答案:D
politeness makes employees expect pay rise politeness is less likely to make staff work harder politeness helps employers find proper employees politeness helps employers reduce the cost of statff employment
(
  2). Workers doing well but not getting thanks from their bosses will probably . (A). leave for jobs elsewhere (B). work harder to get praise from their bosses (C). exert themselves in their work to get pay rise (D). work harder to get encouragement from their bosses
答案:A According to the survey, much as expected.
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
(
  3).
of the employees believed they were praised as
6
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
(A).
25
7
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
(B).
(C). (D).
答案:A
30%
40% 75%
(
  4). The survey shows that those who do not pay much attention to praise are . (A). staff from Scotland (B). workers in NorthEast (C). older and women employees (D). older and women employees
答案:B
(
  5). It can be concluded from the passage that . (A). bluecollar employees are expecting more pay rise (B). pleasant workplace could promote business profits (C). pay rise is an important motivation for manual workers (D). words of praise could possibly increase business profits
答案:D
  3. A centuriesold tradition, illustrated in a modern childrens book, links the sweetness of honey with the joy of learning to read. “The grandpa held a jar of honey so that all the family could see. He then dipped a spoon into it and put some honey on the cover of a small book. The little girl had just turned five. ‘Stand up, little one,’ he asked the girl softly.‘I did this for your mother, your uncles, your older brother, and now you!’ Then, he handed the book to her.‘Taste!’ She touched the honey with her finger and put it into her mouth. ‘Whats that taste?’ the grandpa asked. The little girl answered,‘Sweet!’ Then all of the family said in a single voice,‘Yes, and so is knowledge, but knowledge is from the bee that made that sweet honey, you have to go after it through the pages of a book!’ The little girl knew that the promise to read was at last hers. Soon she was going to learn to read.” This is the beginning of a profoundly moving childrens book entitled Thank You,
Mr.Falker.In this book, Patricia Polacco writes of her own passion to read, inspired
by the honey on the book. It wasnt until fifth grade that she met her beloved teacher who provided the hlep that she needed to finally unlock the magic of the written word. Reading this book,we are in fact acquainted with some enduring traditions of child education that stress the importance of verbal capacity at a very early age.
8
2009 年 4 月全国自考英语(二)真题参考答案
www.zikao5
  18.com 自考 518 专门收集历年试题答案
The child learning to read is admitted into a collective memory by way of books. And with the printed words that are active with meaning, the child becomes acquainted with a common past which he or she renews, to a greater or lesser degree, in every reading. Much as the author of the book Thank You, Mr. Falker puts it,“Almost as if it were magic, or as if light poured into her brain, the words and sentences started to take shape on the page as they never had before…And she understood the whole thing…Then she went into the living room and found the book on a shelf, the very book that her grandpa had shown her so many years ago. She spooned honey on the cover and tasted the sweetness…Then she held the book, honey and all, close to her chest. She could feel tears roll down her cheeks, but they werent tears of sadness?she was happy, so very happy.”
(
  1). The girl who tasted the honey on the book was . (A). nearly six years old (B). less than five years old (C). more than six years old (D). a little more than five years old
答案:D
(
  2). It can be inferred from the passage that . (A). the girls mother and uncles were good scholars (B). Mr.Falker helped Patricia Polacco write her book for children (C). t
 

相关内容

2010年重庆中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 重庆市 2010 年初中毕业暨高中招生考试 英 语 试 卷 (全卷共八个大题 满分:150 分 考试时间:120 分钟) 全卷共八个大题 满分: 考试时间: 分钟) 注意: 卷的答案做在答题卡上, 注意:全卷分为第 ...

2010年绍兴中考英语试题及答案

   中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 YingYu.com(英语)、 YouJiao.com(幼教)、BBS.eduU.com、Home.eduU.com 等站 http://www.eduU.com E 度教育网 中国最大的教育门户网站 合并自:AoShu.com(奥数)、ZhongKao.com(中考)、GaoKao.com(高考)、ZuoWen.com(作文)、 Yin ...

全国高考英语试题及答案及其解答 考究练习题

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 2010 年普通高等学校招生全国统一考试(重庆卷) 英 语 英语试题卷共 16 页。满分 150 分。考试时间 120 分钟。 一、听力(共三节,满分 30 分) 做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题 卡上。 第一节( ...

小学英语毕业试题及答案

   小学英语毕业试题及答案 时间 50 分钟 满分 100 分 一、根据读音规则,判断下列各组单词中,哪一个单词划线部分的 读音与其它三个划线部分的读音不同,请选出。 (共 10 分,每小题 2 分) ( )1. A. hand B. gave C. map D. plan ( )2. A. went B. bed C. me D. get ( )3. A. heavy B. sleep C. weekend D. meet ( )4. A. car B. father C. warm D. h ...

09青岛英语中考试题及答案

   二○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 ○○九年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英语试题 (考试时间:120 分钟;满分:105 分) 友情提示:Hi,亲爱的同学,欢迎你参加本次考试,祝你答题成功! 友情提示: 1.请务必在指定位置填写座号,并将密封线内的项目填写清楚。 2.请将第一卷的 1?50 小题的答案涂在答题卡上。请将第 IV 大题的答案写在 第二卷的相应位置上。 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试 (25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 ...

计算机专业英语2模拟4试题及答案

   计算机专业英语模拟试题 计算机专业英语模拟试题 一、Vocabulary(词汇,30 分) Vocabulary(词汇, (一)Translate the following words and expressions into Chinese.(写出下列词组 的汉语,共 10 分,每题 1 分) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. operating system 操作系统 requirements analysis 需求分析 network security 网络安全 ...

考研英语阅读理解模拟试题及答案(二)

   外语下载中心 http://down.tingroom.com 考研英语阅读理解模拟试题及答案(二) Passage 6 We can make mistakes at any age. Some mistakes we make are about money. But most mistakes are about people. Did Jerry really care when I broke up with Helen? When I got that great job, di ...

2001年成人英语三级试题及答案

   中华英语学习网 www.100yingyu.com 官方总站: 官方总站:圣才学习网 www.100xuexi.com 2001 年成人英语三级试题及答案 年成人英语三级试题及答案 Part I Reading Comprehension Passage 1 In order to learn a foreign language well, it is necessary to overcome the fear of making mistakes. If the primary goa ...

2009年广东高考英语试题及答案[2]

   选校网 www.xuanxiao.com 高考频道 专业大全 历年分数线 上万张大学图片 大学视频 院校库 绝密★启用前 试卷类型:A 2009 年普通高等学校招生全国统一考试 广东卷 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷 广东卷) 英 语 语言知识及应用(共两节 共两节。 Ⅱ 语言知识及应用 共两节。满分 35 分) 第一节 完形填空(共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21~30 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项,并在答 ...

2008年青岛市中考英语试题及答案

   ★★★★★ 2008 年山东省青岛市初级中学学业水平考试 英 语 试 题 (考试时间:120 分钟,满分:105 分) 第一卷(共 60 分) 第一部分 听力测试(25 分) I.听句子,选择最佳答语。每个句子读一遍。你将有 10 秒钟的时间完成有关小题和阅读下 一小题。 (共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分) 1. A.I got it for my birthday. B.It cost me two hundred yuan. C.Thanks a lot. 2. A.Sorry ...

热门内容

小学英语课堂操练模式

   小学英语课堂操练模式 常州市新北区圩塘中心小学 丁玲 从事多年小学英语教学,充分熟悉教材和教学大纲后,我反思了 小学英语中关于课堂操练的一些方法。 课堂操练从形式上分为机械性操练和意义操练。 机械操练是指在 呈现完新的语言材料后,教师组织学生进行模仿、记忆为主的控制性 反复练习,包括跟读、朗读等,以便学生形成正确的语言习惯。,为 交际性练习打下基础。这种操练形式适用于低年级教学。下面介绍几 种小学英语课堂教学中常用的机械性操练方法。 1.齐声操练 齐声操练是指教师在呈现完新授教学内容后, 引 ...

天气-英语

   问天气: 问天气 A: How's the weather out there? 外面的天气怎么样? B: It's chilly. 很冷. A: Do you think it might rain? 你想会下雨吗? B: It's beginning to sprinkle. 已经开始下毛毛雨了. A: Do you like rainy days? 你喜欢雨天吗? B: No, I don't. 不喜欢 A: B: A: B: A: B: A: B: A: B: What's the ...

小学英语活动课的探索与实践

   小学英语活动课的探索与实践 [摘要 英语活动课程是当前课程改革的重要内容,也是当前课程理论研究的热门话题。 摘要] 本文通过对英语活动课内涵的 摘要 阐述,分析了英语活动课的基本特点、作用、实施原则和注意点,并探索了小学英语活动课的设计,让我们把课堂交给 学生,让他们会说、敢说、常说,养成会用英语交流的好习惯。把他们培养成为新世纪需要的人才。 [关键词 小学英语 活动课 关键词] 关键词 《英语课程标准》 (实验稿)提出“采用活动途径,倡导体验参与”的理念。 《基础教育课程改革纲要(试行) ...

杂七杂八【资料】_震撼推荐英语口语 练习资料_(整理)

   杂七杂八的资料,一起整理都上传了 历史无声走,潮流滚滚来。(五言律绝?潮流) 闭月偷偷乐,泥牛不进村。(五言律绝?月黄昏) 雾里看花花看月,云中游月月游云。(七言律绝?迷离境) 人遇万难何所惧,心中不灭夜明灯。(七言律诗?心灯不灭) 空山松子悄悄落,黑白盘中局局迷。(七言律绝?烂柯山悟道) 练习前的观念准备 “海外归来谈英语 系列讲座(一) 海外归来谈英语”系列讲座 海外归来谈英语 系列讲座( 人生工具 大家好! 首先做一下自我介绍。 我叫李滔,英文名字 Timothy,主修公路工程和信息管 ...

考研英语翻译中善变的词汇

   词条 absence abstract access (accessible) 含义 1 含义 2 含义 3 心不在焉(0) (~ from)缺席(0) 不存在,缺乏(1) 抽象的(2) (~ to)(有机会) 接近(3) (~ for)理由,解释 摘要(0) 读取数据(1) account! (6) 描述(3) 观点(1) 账户(3) 改编(0) 地址(0) 收养(0) (of ~)重要性(2) 考虑(2) adapt address adopt advance agree appeal ...