Unit 1
题号 Ⅰ 得分 第一部分 Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ
Topic 3
第三部分 Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ 总分
(考试时间:90 分钟,满分:100 分)
第二部分 Ⅱ Ⅲ
第一部分
听力(20 分)
Ⅰ.听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。 分) (5 ( )
  1.
(
)
  2.
(
)
  3.
(
)
  4.
(
)
  5.
Ⅱ.听句子,选择正确答语。每个句子读一遍。(5 分) ( )
  6.A.Sorry. It’s a secret. B.I am OK. ( )
  7.A.No, I needn’t. B.No, thanks. ( )
  8.A.Yes, I would. B.Let’s go. ( )
  9.A.Let’s make it half past two. B.At the school gate. ( )
  10.A.It is windy. B.The wind. Ⅲ.听对话,判断正(T)误(F)。对话读两遍。 分) (5 ( )
  11.Wang Fang is going to see a film. ( )
  12.Li Kang will help Grandma Li. ( )
  13.They will meet at three. ( )
  14.Grandma Li’s son died. ( )
  15.They will meet at Grandma Li’s home first. Ⅳ.听短文,回答问题。短文读三遍。 分) (5
  16.Is Mike good at playing basketball?
C.I can’t tell you. C.Oh, you’re good. C.Yes, I’d love to. C.Sometimes. C.It will be windy.

  17.When do Jack and Jim play basketball?
  18.Which is Jack’s favorite basketball player, Yao Ming or Michael Jordan?
  19.What do Mike and his friends do on Tuesday evenings?
  20.Is Ronaldo Mike’s favorite football star?
第二部分 基础知识运用 (55 分)
Ⅰ.单项选择。 (10 分) ( )
  1.I bought a pair of running shoes because I want to the teachers’ relay race. A.join B.join in C.take part D.have part in ( )
  2.The motto of the modern Olympics is “”. A.Fast, high, strong B.Faster, higher, stronger C.Faster, high, strong D.Faster, high, stronger ( )
  3.The first Olympics started in. A.America B.England C.Greece D.Australia ( )
  4.? ?The long jump. A.What sport will you take part in? B.Which sport will you take part in? C.What are you going to do? D.What’s the matter? ( )
  5.Li Ming will take part in the boys’ . A.800-meter race B.800-meter races C.800 meter race D.800-meter-races ( )
  6.My foreign friend, Tom, will come to . A.cheer me up B.cheer up me C.cheer me on D.cheer on me ( )
  7.?When shall we go to Yunnan? ?Let’s it Monday. A.make; in B.meet; on C.make; on D.meet; in ( )
  8.?What are you going to do tomorrow? ? I go hiking. A.Maybe; will B.Maybe; want C.May be; will D.May be; want to ( )
  9.Don’t sleep all day. You should to keep fit. A.not eat B.to run C.do many exercise D.do morning exercises ( )
  10.?Hi, I’m Xiao Li, I’m very glad to friends you. ?Me too. I’m Xiao Wang. A.get; like B.make; with C.get; with D.make; to Ⅱ.情景交际。 分) (5 选择方框中的句子完成对话。 Mike:Hello! 11
Jack:Speaking. Mike:This is Mike. Hi, Jack. I have two tickets for a basketball match. Jack:I’d love to. 13 Mike:Let’s make it two. Jack: 14 Mike:At my home. Jack:OK. 15 Mike:See you. A.When shall we meet? B.See you then. C.Can I speak to Jack, please? D.Would you like to go with me? E.Where shall we meet?
12
Ⅲ.完形填空。 (10 分) Mike is my friend. He 16 the day with morning exercises. After morning exercises, he 17 English at home. It’s time to 18 breakfast. His 19 habits are 20 good. He eats a lot of vegetables. He 21 ever eats junk food. He says it is bad for 22 to eat junk food too much. In the afternoon, he plays football with his classmates. Because he doesn’t like to go to the movies, he often 23 TV at home. Sometimes he 24 on the Internet the Internet. and talks with me 25 ( )
  16.A.start B.begin C.starts D.begins with ( )
  17.A.reading B.reads C.watch D.books at ( )
  18.A.take B.have C.like D.owe ( )
  19.A.eating B.eats C.eat D.to eat ( )
  20.A.rather B.pretty C.much D.too ( )
  21.A.hard B.harder C.hardly D.hearty ( )
  22.A.healthy B.health C.fit D.fitness ( )
  23.A.looks at B.reads C.watches D.sees ( )
  24.A.gets B.got C.getting D.to get ( )
  25.A.in B.on C.at D.with Ⅳ.阅读理解。 (30 分) (A) All over the world, people enjoy sports. Sports are good for people’s health. Many people like to watch others play games. They buy tickets or turn on their TV sets or may be online to watch. Sports change with the seasons. People play different games in different seasons. Sometimes they play inside the room. Sometimes they play outside. We can find sports here and there. Some sports are rather interesting and people everywhere like them. Football, for example, is very popular in the world. People from different countries cannot understand each other, but after a game they often become very friendly to each other. ( )
  26.Sports are good for . A.the players B.people’s health C.the coaches D.people who like sports ( )
  27.If you like sports, you can .
A.buy tickets to watch the games B. watch the games on TV C. watch the games on the Internet D.A、B and C ( )
  28.People play in different seasons. A.the same game B.different games C.any games D.all kinds of games ( )
  29. is very popular in the world. A.Table tennis B.Baseball C.Football D.Skating ( )
  30.From this passage we can see that can become very friendly. A.people from different countries all B.people from the same country C.people who do the same sports D.after a game, people from different countries (B) More and more people around the world are joining in dangerous sports. Some people climbed the highest mountains; some traveled into unknown parts of the world; some sailed small boats across the largest sea. Now some people begin to look for new excitement. Bungee jumping (蹦极) and motorcycle racing (摩托车赛) are quite dangerous sports. Bungee jumping only lasts a few minutes or even seconds. You jump from a high place, 200 meters above the ground, and there is a rubber band (橡胶带子) tied to your legs. When you jump down, the rubber band pulls you up. About 2,000,000 people around the world have tried bungee jumping. Why do people join in these dangerous sports? Some scientists say that it is because modern life has become safe and it is not interesting. In the past, people lived in danger. They had to go out and look for food, and life was like a fight but was interesting. Many people think that there is little excitement in life. They live and work in safe places, buy food in shops, and there are doctors and hospitals to look after them if they become ill. ( )
  31.People like to join in dangerous sports because . A.they have a lot of free time B.they can go to the hospital if they are hurt C.they need excitement D.they don’t need to look for food ( )
  32. is not a dangerous sport. A.Climbing the highest mountains B.Riding on the road C.Traveling into unknown parts of the world D.Sailing small boats across the largest sea ( )
  33.In bungee jumping, you . A.jump up as high as you can B.jump down with a rubber band tied to your legs C.jump down without a rubber band D.jump to the ground ( )
  34.In the past, people lived in danger because . A.the living condition is poor B.there was no doctor and hospital
C.there were many dangerous animals D.all of above ( )
  35.Which is not TRUE? A.Everyone’s life is interesting. B.Many people live and work in safe places. C.Many people buy food in shops. D.People can go to see the doctors when they become ill. (C) In 1896, the first modern Olympic Games was held in Athens, Greece. From then on, many countries had successfully held the Olympics, such as England, France, Germany, Canada, the U.S.A., Spain and Australia. After more than a hundred years, the Games returned to its hometown in the year of 20
  04. When a country hosted the Olympic Games, they always made an emblem (会 徽). The emblem of the Athens 2004 Olympic Games was a white circle of olive branches (橄榄 枝) in the sky. In 2008, Beijing hosted the Olympics. Its emblem is “Jing”It means the capital of China and . it is also like a runner or dancer. The running figure (人形) of the emblem shows the spirit (精神) of the Olympics: Faster, higher and stronger. 根据短文内容,回答下列问题。
  36.When was the first modern Olympic Games held?
  37.What do people make when they hold the Olympic Games?
  38.How many years passed when Athens held the Olympic Games once again?
  39.Does the character (图案) of“Jing”mean the capital of China?
  40.What’s the spirit of the Olympic Games?
第三部分 写作(25 分)
Ⅰ.词汇。 (10 分) (A)根据句意及首字母提示补全单词。
  1.A happy family gives a loving e for children.
  2.We work hard to i our ability(能力).
  3.Five rings are a s of the Olympic Games.
  4.This evening Kangkang will go to the movies in the Haidian T.
  5.He isn’t here now. P he is at home. (B)根据句意及汉语提示填空。
  6.The computer will cost at (至少)10,000 yuan. It’s too expensive.
  7.Maria passes the (木棒) to Jane.
  8.Here are three pages from Kangkang’s (日记).
  9.Zhang Yining is the (获胜者) in the table tennis game.
  10.Er Yuehe is one of the (当代的) writers.
Ⅱ.根据汉语意思完成句子。 分) (5
  11.老师认为和学生在一起将获得极大的乐趣。 Teachers think they willmuchwith the students.
  12.越来越多的外国人将在中国生活。 and foreigners will live in China.
  13.有多少国家参加了 2008 年北京奥运会? How many countries the 2008 Beijing Olympics?
  14.我们的城市将有更多更宽阔的道路。 There more and more wide roads in our city.
  15.CBA 代表什么? What does CBA ? Ⅲ.书面表达。(10 分) 下面是 2008 年北京奥运会的五个吉祥物,请根据提示介绍一下这五个吉祥物。
flame 火焰
Tibetan antelope 藏羚羊
swallow 燕子
mascot 吉祥物
听 力 材 料
Unit 1 Topic 3
Ⅰ.听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。 ,
  1. Why do you want to be a taxi driver?
  2. The boy got a gold medal in the 2000 Sydney Olympics.
  3. Li Ping is picking apples.
  4. Li Bing is the winner in this game.
  5. My father bought a gold ring for my mother yesterday. Ⅱ.听句子,选择正确答语。每个句子读一遍。 ,
  6. Could you tell me your age?
  7. Can I help you?
  8. Would you like to go to the zoo with me?
  9. When shall we meet?
  10. What will the weather be like tomorrow? Ⅲ.听对话,判断正(T)误(F)。对话读两遍。 , W: Hello! Can I speak to Li Kang? M: Speaking. W: Hi, Li Kang, this is Wang Fang. Would you like to help Grandma Li with me? Her son is a soldier, and her husband died. M: OK. When shall we meet? W: Let’s make it three o’clock this afternoon. M: Where shall we meet? W: At my home. M: OK. Ⅳ.听短文,回答问题。短文读三遍。 , Jack is a basketball fan. He is good at playing basketball. Michael Jordan is his favorite basketball player. Jim is on the school basketball team. Every Friday afternoon they play basketball after class. Jack’s friend Mike doesn’t play basketball well, but he is good at football. Ronaldo is his favorite football star. Mike is a member of the school football team. They often watch football matches on Tuesday evenings.
参考答案及解析
Unit 1
Ⅰ.
  1.C
  2.A
  3.B
  4.C
  5.B Ⅱ.
  6.A
  7.B
  8.C
  9.A
  10.C Ⅲ.
  11.F
  12.T
  13.T
  14.F
  15.F Ⅳ.
  16. No, he isn’t.
  17. Every Friday afternoon.
  18. Michael Jordan.
  19.They watch football matches.
  20. Yes, he is.
Topic 3
第一部分 听力
第二部分 基础知识运用
Ⅰ.
  1.B
  2.B
  3.C
  4.B
  5.A
  6.C
  7.C
  8.A
  9.D
  10.B Ⅱ.
  11.C Ⅲ.
  16.C
  17.B
  18.B
  19.A
  20.B
  21.C
  22.B 考查 join in+races 的用法。 考查奥运会的格言: Faster, higher, stronger. 考查有关奥运的常识。 考查对要参加体育项目的提问方法。 考查 800-meter race 的用法。 考查 cheer sb. on 搭配,意为“为某人加油”。 考查“Let’s make it ... ”的用法,星期几的单词前用介词 on,故选 C。 考查 may be 意为“可能是”和 maybe 意为“可能”的区别。maybe 在句中作状语,通常 置于句首,也可放动词之前。 考查词组 do morning exercises,exercise 作“操练,体操”讲时是可数名词,加 s; 作“活动, 锻炼”讲时是不可数名词,如: do (much) exercise。 考查词组 make friends with sb. 意为“和某人交朋友”。
  12.D
  13.A
  14. E
  15.B start the day with 意为“以……开始一天” ,但主语是第三人称单数。 read 表示“看” ,后接书、报纸等。 have breakfast 意为“吃早饭” 。 eating 作定语修饰 habits。 pretty 修饰形容词,表示“相当,颇” 。 hardly ever 表示否定含义,意为“几乎从来不” 。 介词 for 后需跟名词。health 侧重通过食品等使某人达到健康状态(包括身体及身 心) ,而 fitness 则是通过某种锻炼手段而达到的身体外形的健康。 看电视用 watch。 主语是第三人称单数的用一般现在时。 在网上用介词 on。

  23.C
  24.A
  25.B Ⅳ. (A)
  26.B 由第一段第二句“运动对人的健康有利”,可知选 B。
  27.D 由第一段最后一句可知看比赛的途径有很多,看电视、从
 

相关内容

仁爱英语 八年级下册 八下Unit 6 Topic2+Topic3 复习+练习题 PPT

   Everyday Proverb A clear conscience is a soft pillow. 问心无愧,高枕无忧. 问心无愧,高枕无忧 Give ear to the video P33-1a.swf P35-1a.swf P37-1a.swf 短语回顾 收到一张明信片 receive a postcard prepare for an exam be on a vacation You bet! ! make a plan 为考试做准备 在度假 当然 制定计划 短语回顾 在… ...

仁爱英语八年级上Unit 1 Topic 3测试卷

   Unit 1 题号 Ⅰ 得分 第一部分 Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Topic 3 第三部分 Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ 总分 (考试时间:90 分钟,满分:100 分) 第二部分 Ⅱ Ⅲ 第一部分 听力(20 分) Ⅰ.听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。 分) (5 ( )1. ( )2. ( )3. ( )4. ( )5. Ⅱ.听句子,选择正确答语。每个句子读一遍。(5 分) ( )6.A.Sorry. It’s a secret. B.I am OK. ( )7.A.No, I needn’t. B.No ...

仁爱版英语教学案例七上Uni1 Topic3

   Unit 1 Topic 3 Section A The main activities are 1, 2a and 4a. 本课重点活动是 1, 2a 和 4a。 Ⅰ.Teaching aims and demands 教学目标 1. (1)Learn some numeral words: eleven, twelve, thirteen, fourteen, fifteen, sixteen, seventeen, eighteen, nineteen, twenty. (2)Lear ...

仁爱英语八年级上Unit 4 Topic 1测试卷

   Unit 4 题号 Ⅰ 得分 第一部分 Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ Topic 1 第三部分 Ⅳ Ⅰ Ⅱ Ⅲ 总分 (考试时间:90 分钟, 满分:100 分) 第二部分 Ⅱ Ⅲ 第一部分 听力(20 分) Ⅰ. 听句子,选择正确图片,其中有一项多余。每个句子读一遍。 分) (5 A. B. C. D. E. F. 1.2. 3. 4.5. Ⅱ. 听对话,选择正确答案。每组对话读两遍。 分) (5 ( )6.What’s that in the tree? A.A cat. B.A bird. C.A ...

2010中考英语复习课本知识整理八年级上 Unit12

   www.xkb1.com 新课标第一网不用注册,免费下载! 2010 中考英语复习课本知识整理八年级上 Unit 12 What's the best radio station 【知识梳理】 知识梳理】 I. 重点短语 1.the best radio station 2.comfortable seats 3. big screens 4. friendly service 5.new movies 6. close to home 7. in a fun part of town 8. ...

八年级英语湘教版上Unit4topic2sectionC学案

   闽侯实验中学师生案 8 年级 课题 课型 Unit4topic2sectionC 新课 科目 英语 使用者 学生 授课教师 程文江 上课时间 学习目标 知识点 中考考点 谈论 Internet be sure 教学过程 一、自主学习 结构表示肯定和不肯定。 be sure 结构表示肯定和不肯定。 be sure 一般用来表示肯定,be not sure(whether/if)表示不肯定。 be sure 后面可以跟不定式和宾语从句。跟不定式一般译为“一定……” ,跟 宾语从句,译为“确信…… ...

仁爱版 英语 八年级 教案Unit 1 Topic 1

   Unit 1 Topic 1 Sports and Games Are you going to play basketball? Section A The main activities are 1a and 2. 本课重点活动是 1a 和 2。 Ⅰ.Teaching aims and demands 教学目标 1. Learn some useful words and expressions: almost, against, term, cheer, cheer … on, tea ...

八年级英语Unit1Topic2基础练习题

   八年级英语 Unit1Topic2 基础练习题 I.词汇 1..The box is too heavy. Can you do me a f? 2.The naughty(淘气)boy is so cthat he often forgets his schoolbag. 3. I’m sorry for 4. We believe you can do 5. Who (lose) your book. (well) next time. (invent) basketball in 18 ...

仁爱版英语最新试题八上Unit1Topic1

   Unit 1 Topic 1 (满分:100 分;时间:90 分钟) 题号 得分 第 一 部 分 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅰ Ⅱ 第 Ⅲ 二 部 分 Ⅳ Ⅴ Ⅵ Ⅶ 总分 第一部分:听力 (15 分) Ⅰ.听句子,选择正确应答语。每个句子读一遍。 分) (5 ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ) 1. A. Yes, I am not. ) 2. A. What a pity! ) 3. A. Thank you. ) 4. A. He is good. ) 5. A. At about 4 p. ...

仁爱版英语最新试题七上Unit3Topic3

   Unit 3 Topic 3 (满分:100 分;时间:90 分钟) 题号 得分 第 一 部 分 Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅰ Ⅱ 第 Ⅲ 二 部 分 Ⅳ Ⅴ Ⅵ Ⅶ 总分 第一部分:听力 (15 分) Ⅰ.听句子,选择正确应答语.每句读一遍.(5 分) ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ) 1. A. OK. ) 2. A. Milk, please. ) 3. A. Yes, please. ) 4. A. Milk. ) 5. A. Cake. B. Yes, please. B. Chick ...

热门内容

高中英语Unit 4 Body language课件 新课标 人教版 必修4

   She is deaf and dump, so body language plays a very important part in her life. gesture eye contact posture facial expression What is body language? Body language is the movements or positions of our body that show other people what we are thinkin ...

高考英语常用词汇辨析500例

   高考英语常用词汇辨析 500 例 A λ about around round 作副词时都含“四处”、“遍地”的意思。 about 系常用词, 如: look about 四处看。 around 具有 about 的基本意思, 因此 look about=look around, 但在下列短语里 around 没有 about 正式, 如: travel around 各处旅行 round 和 around 在非正式用法中可以互换, 但一般用 round 时更简练。在正式用语中, 一般用 r ...

吵架英语

   吵架英语 100 句 (不可不学的) 1. Stop complaining! 别发牢骚! 2. You make me sick! 你真让我恶心! 3. What's wrong with you? 你怎么回事? 4. You shouldn't have done that! 你真不应该那样做! 5. You're a jerk! 你是个废物/混球! 6. Don't talk to me like that! 别那样和我说话! 7. Who do you think you are? ...

高考英语必胜的88个词组

   高考英语必胜的 高考英语必胜的 88 个词组 1.经济的快速发展 the rapid development of economy 经济的快速发展 2.人民生活水平的显著提高 稳步增长 the remarkable improvement/ steady growth of people’s 人民生活水平的显著提高/ 人民生活水平的显著提高 ’ living standard 3.先进的科学技术 advanced science and technology 先进的科学技术 4.面临新的机遇 ...

2010年6月大学英语六级考试听力冲刺计划

   2010 年 6 月大学英语六级考试听力冲刺计划 2010 年 04 月 28 日 09:21 新东方贾佶我要评论(0) 字号:T|T 第一阶段:基础 5 月 3 日-12 日:10 天??听力词汇,基础最后冲刺. 将 2000 年 1 月到 2008 年 6 月所有真题中的单词突击一遍, 其中包括题目, 选项, 听力原文中的单词,做到听到能识别,并且能够正确拼写,结合上下文语境记忆 单词含义.难词,偏词做笔记突破.坚持每天 3 个长难句听写. 5 月 13 日-16 日:4 天??发音技巧 ...