初二上学期英语期末检测练习试卷 初二上学期英语期末检测练习试卷 上学期英语期末检测练习 (时间:120 分钟,满分:150 分) 第一部分 、英语交际实践与故事欣赏
  1、英语交际实践(25 分) (A)听对话(两遍),选择正确的单词或词组。(8 分) ( )
  1. ??Help yourself to some, please. ??Thank you very much. A. soup B. chicken C. fish ( )
  2. ?Maybe your book is under the desk. ?? Ah, so it is A. history B. geography C. physics ( )
  3. ??What's the matter with you? ?I have a . I have to go and see a doctor A. cold B. cough C. headache ( )
  4. ??Let's go to the island ??Good idea. A. nearest B. nicest C. farthest ( )
  5. ??Which sport were you in yes terday? ??I was in A. the girls'400 metres B. the boys'800 netres C. the girls'800 metres ( )
  6. ??Do you know who wrote the book? ?? The old man did. A. exciting B. interesting C. funny ( )
  7. ??What were you doing at 8:00 last night? ?? I was A. sweeping the floor B. watching TV C. cooking a meal ( )
  8. ??May I help you? ??Yes, I want to buy a for my mother. A. blouse B. coat C. sweater (B )听对话(两遍),从 A、B、C 三个图画中选出符合对话内容的图画。(4 分) (C)听对话(两遍),根据你所听到的对话和问题,选择正确的答案。(7 分) ( )
  13. A. In a shop B. In the park C. At the cinema ( )
  14. A. When to get to the zoo B. How to go to the zoo C. What to do at the zoo ( )
  15. A. Housework B. Telephone numbers C. Homework ( )
  16. A. Fish B. Food C. Chicken (
  17. A Four B. Three C.Five ( )
  18. A. On the first floor B. On the second floor C. On the third floor ( )
  19. A. Ten B. Eleven C. Seven (D)听对话(两遍),根据你所听到的对话,选择正确的答案。听第一段对话,回答
  20、21 小题 ( )
  20. What is Ann going to do? A. She's going to have a party. B. she's asking me to her party. C. She's coming to the party. ( )
  21. What's the message? A. Ann isn't going to the party. B. Mrs king isn't going to the party.
第 1 页,共 10 页
C. Bill isn't going to the party. 听第三段对话,回答
  22、23 小题。 ( )
  22. Who does the girl buy CD for? A. Herself B. Her father C. Her mother ( )
  23. How much is the CD? A. 15 yuan B. 40 yuan C. 50 yuan 听第一段对话,回答
  24、25 小题。 ( )
  24. Which animal does Linda like best? A. A dog. B. A panda. C. A chicken. ( )
  25. What does Linda do? A. She is a teacher B. She is a student C. She is an office worker.
  2、故事欣赏。 听短文(三遍),根据你所听到的内容,选择正确的答案。(5 分) ( )
  26. Peter went to see. A. his mother B. his father C. a boy ( )
  27. This story happened on. A. Saturday B. Sunday C. Monday ( )
  28.Why did Peter go slowly on the way to the hospital? Because the streets were very. A. noisy B. long C. busy ( )
  29. Why did Peter fall off the bike? A. He was too quick. B. He was too slow. C. A boy hit his bike. ( )
  30. Why did Peter take the boy to the hospital? A. To see a doctor B. To see his mother C. to look for the boy's mother 第二部分 、语言知识运用
  1、选择填空。(25 分) (A)词语替换。选择能替换句中划线部分的词或短语。(5 分) ( )
  31. What's the matter with you? A. sick B. wrong C. the thing D. matter ( )
  32. He'll return to my hometown next week. A. go on B. go out C. go away D. go back ( )
  33. They got to the farm at last . A. in the end B. at the end C. at once D. at first ( )
  34. Last week we had a good time in the Summer Palace. A. laughed at ourselves B. were sad C. enjoyed ourselves D. were sorry ( )
  35. He can take care of the baby. A. look at B. look over C. look after D. look like
第 2 页,共 10 页
学号
线 姓名 班级 学校 密 密 封 线 内 封 不 得 答 题
(B)从 A、B、C、D 四个选项中选出能填入空白处的最佳答案。(20 分) ( )
  36. We must keep our classroom . A. cleaned B. cleaning C. to clean D. clean ( )
  37. Do you have to tell us ? A. something new B. new something C. some thing new D. some new thing ( )
  38. Lily saw an old woman home. A. on her way to B. on her way C. during her way D. in her way to ( )
  39. ?Must I go back home at eight? ?No, you. A. mustn't B. can't C. never D. needn't ( )
  40. Please the message your mother. A. give, to B. take, to C. give, for D. take, with ( )
  41. It took her two hours __ her homework yesterday. A. finishing B. finished C. to finish D. finish ( )
  42. Mr wang bought bike for her daughter last night. A. quite nice B. a quite nice C. quite a nice D. quite nice ( )
  43. Remember at half past six tomorrow morning, please. A. wake me up B. wake up me C. to wake up me D. to wake me up ( )
  44. Would you please away my bag? A. not take B. not to take C. not taking D. not bring ( )
  45. John runs than Tom. A. more faster B. much faster C. very faster D. too fast ( )
  46. You'd watch TV any more. A. better not to B. don't better C. better not D. not better ( )
  47. Uncle Wang is a man. A. 37-year-old B. 37 years old C. 37-year old D. 37 years-old ( )
  48. Is there for me in the car? A. a room B. room C. the room D. rooms ( )
  49. Do you often sports activities? Yes, what about you? A. take part in B. join C. have D. make ( )
  50. TB is very terrible. Yes, it kills people every year. A. million of B. some millions of C. some million of D. millions of ( )
  51. fine weather it is today! A. What a B. How C. What D. How a ( )
  52. If it tomorrow, they skating with us. A. snows, will go B. snows, go C. will snow, will go D. will snow, go ( )
  53. They bought her a present, she didn't like it at all. A. and B. or C. so D. but ( )
  54. Who won 400 metres? Han mei did. A. the girls' B. the girl's C. the girl D. the girls ( )
  55. There was little water in the bottle, ? A. wasn't there B. was there C. did they D. didn't they
  2、完形填空。(10 分) It took Charlie several months to save up(积蓄)seven dollars. He wanted to 56 a
第 3 页,共 10 页
model plane and went to the shop with the money. On the way, Charlie saw a little boy 57 on a corner of the street. 58 are you crying? Charlie asked.Those big boys took 59 my four dollars just now, the boy said, I was on 60 way to buy some exercise-books, but now I can't.Charlie thought of the 61 dollars in the pocket. He though of the model plane and the poor 62 .Charlie wanted to walk away, 63 he did not. At last he 64 four dollas to the boy and went home. Charlie 65 happy. Do you know why? He was happy because the little boy was happy. Choose the best answer: ( )
  56. A. sell B. buy C. hold D. bring ( )
  57. A. cry B. to cry C. crying D. cried ( )
  58. A. Why B. How C. The reason D. for ( )
  59. A. out B. off C. up D. away ( )
  60. A. my B. their C. his D. a ( )
  61. A. there B. seven C. four D. little ( )
  62. A. some exercise-books B. seven dollars C. three big boys D. littte boy ( )
  63. A. and B. though C. but D. so ( )
  64. A. lent B. gave C. borrowed D. took ( )
  65. A. becomes B. seemed C. feels D. felt 、阅读训练。(40 分) A I was born in a small river. When I was young, the river was my home. I didn't know my parents, but I had hundreds of brothers and sisters. I swam about and played all day with them. At that time I did not look like my parents. I had no legs, but I had a long tail. So I looked like a fish.Then my tail became shorter and shorter. And now I have four legs and a very short tail.(尾巴)I know I'm going to have no tall at all soon. I'm going to be like my parents. Then I'm going to jump out of the water. I'm going to live on the land and in the water, too. I'm going o eat a lot of insects(昆虫)?a lot of bad insects. What am I? 根据短文内容,判断下列句子是否正确,对的用“A”号,错的用“B”号。(10 分) ( )
  66. I had quite a few brothers and sisters. ( )
  67. I am a fish. ( )
  68. I have neither legs nor a tail. ( )
  69. When I was born, I didn't look like my parents. ( )
  70. I am a frog.(青蛙) B One afternoon, when the lessons were over, John and Mike Ford did not go home. They stayed at school to help their teacher. Their teacher was starting a library in the school and the boys helped him to carry some books. They worked for one hour. Then the teacher said, Thank you, boys. We will finish the work tomorrow. Now you must go home.When the boys got home, it was seven. It was dark outside but there was a light inside their home and the door was open. They could see a man inside.Who can it be? said John, Mother and Father have gone
第 4 页,共 10 页
密 封 线 内 不 得 答 题
shopping. They will come back after eight.When the man saw them, he looked frightened. Then he smiled and said, Come in . You don't know me but I'm your father's friend. He has asked me to fetch(取,拿)some money for him. The man did not see Mike. John went inside and began talking to the man but Mike did not. He quickly but quietly ran away to fetch a policeman. He soon found one and brought him back to their home. The man was still there, but when he saw the policeman, he tried to run away. The policeman stopped him and held his arm.At that moment, the boy's parents returned.Is this man your friend? the policeman asked Mr. Ford. No, said Mr. Ford. He is a thief. He wanted to steal my money. I am glad you have caught him. 根据短文内容,选择正确答案。(10 分) ( )
  71. After school, John and Mike stayed at school. A. until To clock B. to play games C. to clean the classroom D. to help their teacher ( )
  72. The boys arrived home. A. at 7:00 B. at 6:00 C. at 5:00 D. at 4:30 ( )
  73. They found inside their home when they reached home. A. nobody B. their father C. a man D. a woman ( )
  74. found a policeman and took him home. A. Mike B. John C. Mike and John D. The boys' father ( )
  75. The thief ran away as soon as he saw the policeman, didn't he? A. Yes, he did. B. No, he didn't. C. Yes, he didn't. D. No, he did. C Mr. And Mrs. Green lived in a big city, and one summer they went to the country(乡 村)for their holiday. They enjoyed it very much, because it was a quiet, clean place. One day they went for a walk early in the morning and met an old man. He lived on a farm, and he was sitting in the warm sun in front of his house. Mr. Green asked him, Do you like to live in this quiet place? The old man said, Yes, I do.Mr. Green said, What are the good things about it ? The old man answered, Well, the people here know each other. They often come and visit me, and I often go and visit them. And there are also lots of children here.Mr. Green said, That's interesting. And what are the bad things? The old man thought for a moment and then said, Well, the same things, really. 根据短文内容,选择正确答案。(10 分) ( )
  76. Mr. and Mrs. Green went to the country. A. to see the old man B. to spend their holiday C. to see the quiet place D. to see their friends ( )
  77. Mr. and Mrs. Green enjoyed the country because. A. it was far from the city B. it was a farm C. it wasn't far D. it was quiet and clean ( )
  78. Mr. and Mrs. Green took a walk. A. early in the morning B. after breakfast C. in the evening D. after lunch ( )
  79. The old man said, Yes, I do. I do here means.
第 5 页,共 10 页
A. I like to live in this place B. I like to sit in the warm sun C. I like to go out for a walk early in the morning D. I like to live in the city. ( )
  80. Did the old man like the people to come and visit him? A. Yes, he did. B. No, he didn't. C. Sometimes he did, but sometimes he didn't. D. We don't know D The sun is always shining. But it can only shine on one side of the earth at a time. It can not light up(照亮)the other side of the earth at the same time. All day the stars are in the sky, but the light from the sun is so bright that you can not see them. When the sun is gone, the stars are bright en
 

相关内容

人教版八年级英语上期末练习试卷含听力和参考答案

   初二上学期英语期末检测练习试卷 初二上学期英语期末检测练习试卷 上学期英语期末检测练习 (时间:120 分钟,满分:150 分) 第一部分 、英语交际实践与故事欣赏 1、英语交际实践(25 分) (A)听对话(两遍),选择正确的单词或词组。(8 分) ( )1. ??Help yourself to some, please. ??Thank you very much. A. soup B. chicken C. fish ( ) 2. ?Maybe your book is under ...

冀教版】八年级英语上模拟测试卷(含答案)

   【冀教版】八年级英语上模拟测试卷(含答案) Ⅰ. 用所给词组的正确形式填空。 ( hurry to, take out, give somebody the message, come with somebody, right now, invite somebody to the party) 1. Thank you very much for . I enjoyed it very much. 2. When Mr Green comes back, I’ll . 3. Class b ...

六年级英语听力材料及参考答案

   六年级英语参考答案: 六年级英语参考答案: 英语参考答案 听力部分 一、听录音,从 A B C 三个选项中,选出你所听到的选项,把它的编号填在左 听录音, 三个选项中,选出你所听到的选项, 听录音 边的括号里。本大题读一遍。 边的括号里。本大题读一遍。 (本大题共 15 分,每小题 1 分) 班级 A)听录音,根据你所听到的内容,选出图画。 1.salesperson 2.plant trees 3.watched TV 4.dictionary 5.by ship (B B A C C) ...

%AC二学期期中练习高一年级英语参考答案

   海 淀 区 高 一 年 级 2009-2010 学 年 英 语 第 二 学 期 期 中 练 习 参考答案及评分标准 2010.4 . 第 I 卷(选择题 共 69 分) 听力理解( 小题, 一,听力理解(共 15 小题,每小题 1 分,共 15 分) 1. A 2. C 3. A 4. B 5. A 6. C 7. A 8. C 9. B 10.A 11. A 12. B 13.C 14. C 15. A 语言知识运用( 小题, 二,语言知识运用(共 30 小题,每小题 1 分,共 30 分 ...

2010年小学六年级英语小升初冲刺复习试卷含答案及听力

   375 教育资源网 www.375edu.cn 中小学试卷、教案、课件免费下载! 江苏省初中入学冲刺试卷 三 江苏省初中入学冲刺试卷(三) 姓名 班级 分数 一、按要求改写单词。(12%) 按要求改写单词。 % 1.she 4.one 7.paper 10.deer (宾格) (序数词) (复数) (复数) 2.country 5.go 8.run 11.mango (复数) (过去式) (现在分词) (复数) 3.close 6.good 9.photo 12.make (反义词) (最高 ...

2010年小学六年级英语小升初冲刺复习试卷含答案及听力经典必备

   江苏省初中入学冲刺试卷 三 江苏省初中入学冲刺试卷(三) 姓名 班级 分数 一、按要求改写单词。(12%) 按要求改写单词。 % 1.she 4.one 7.paper 10.deer (宾格) (序数词) (复数) (复数) 2.country 5.go 8.run 11.mango (复数) (过去式) (现在分词) (复数) 3.close 6.good 9.photo 12.make (反义词) (最高级) (复数) (现在分词) 二、选择题。(30%) 选择题。 ( )1.I ge ...

小学五年级英语上册期末试卷

   小学五年级英语上册期末试卷 小学五年级英语上册期末试卷 上册 一、判断下列每组单词划线部分读音是否相同,相同的打“√” , 不同的打“×”(6%) 。 ( ( )1.classroom dance ( )3.tent evening ( )5.jump music ( )2.stove photo ( )4.pig dining-room )6.know now 二、英汉短语互译。 (10%) 1.唱一首歌 3.帮助我做数学 5.学英语 7.和他们玩 9.和我一起跳跳绳 10.a map o ...

大学英语听力教程(上册)参考答案

   大学英语听力教程(上册) 大学英语听力教程(上册)参考答案 Unit 1 1-5 ABAAB 6-10 BAABA Dialogue 1 1) BCACB 2) TFFFF Dialogue 2 1) AACDB 2) would have guessed; indirectly affected; almost; sweetheart; were supposed; the wedding; instead; forgave Dialogue 3 1) ABACC 2) FFTFF Par ...

小学六年级英语期末测试卷听力材料及参考答案

   六年级英语期末考试卷听力材料和参考答案 六年级英语期末考试卷听力材料和参考答案 2010.01 英语期末考试卷 Listening (40%) I. 听录音,找出你听到的单词,将编号写在括号内. 念两遍) (念两遍 听录音,找出你听到的单词,将编号写在括号内. 念两遍)(5%) ( 参考答案 答案: 参考答案:1-5 D C B D D 评分标准: 分 每小题1分 评分标准:共5分,每小题 分. 录音材料: 录音材料: 1. Tom won a bronze medal on Sports ...

2011年福州市初中毕业班质量检查英语听力材料和英语试卷参考答案及评分标准

   2011 年福州市初中毕业班质量检查 英语听力材料 I. 听句子,选择正确的图画。每小题念一遍。 听句子,选择正确的图画。每小题念一遍。 1. Collecting stamps is my little brother’s hobby. 2. Look! Can you see some kites flying high up in the sky? 3. Yang Liwei is a great hero that everyone should learn from. 4. The ...

热门内容

电影英语

   《Shawshank Redemption肖申克的救赎》 1.You know some birds are not meant to be caged, their feathers are just too bright. 你知道,有些鸟儿是注定不会被关在牢笼里的,它们的每一片羽毛都闪耀着自由的光辉。 2.There is something inside ,that they can't get to , that they can't touch. That's yours. 那是一种 ...

大学英语四级高频词考前突破 Word 文档

   大学英语四级高频词考前突破 因素, ◆ factor ['f?tY] n.因素,要素【考频:6】 因素 要素【考频: 】 Her friendly manner is an important factor in her rapid success.待人友好是她迅速获 得成功的重要因素。 获得, 取得; 增加(体重 体重) 6】 ◆ gain [gein] n./v.获得, 获得 取得; 增加 体重 v.(钟、 )走快 【考频: 】 钟 表 走快 考频: No gains without p ...

大学英语精读book1 多单元答案

   大学英语精读第三版(上海外语教育出版社 董亚芬主编)第一册 大学英语精读第三版 上海外语教育出版社 董亚芬主编 第一册 Book1 Unit1 答案 )e 2)g 3)j 4)a 5)b 6)i 7)c 8)d 9)h 10)f 1) handling 2) summarized 3) process 4) absorb 5) are bound to 6) feel free 7) for instance 8) strategies 9) complained 10) has commi ...

常用商务英语口语

   常用商务英语口语 2007 年 07 月 11 日 星期三 04:32 P.M. terylene 中文 needle machine 涤纶,特丽纶 1 I've come to make sure that your stay in Beijing is a pleasant one. 我特地为你们安排使你们在北京的逗留愉快。 2 You're going out of your way for us, I believe. 我相信这是对我们的特殊照顾了。 3 It's just the ...

小学英语教材教法测试题(四)

   小学英语教材教法测试题(四) 一、填空(20%) 1、游戏教学的结构有:游戏信号物, ( ) ( )和 游戏规则。 2、 课堂教学的基本技术环节`: ( )导入( ) ( )作业的布置和批改。 3、 两个半元音为 ( ) 。 4、 教师把教学内容设计成一系列指令式语言项目, 然后再让这些学生对这些项目用身体 做出反应的课堂教学方法称为( ) 5、 在单词 factory 中发生的音的变化称为( ) 。 6、列举三种课堂教学的方法( ) ( ) ( ) 。 7、游戏教学应遵循一定的规则: ( ...