nit 1 Hello .
本单元是小学生学习英语的起始单元。小学生对学习英语大多怀有好奇、兴奋、期待的 心情。英语学习的起始阶段,教师应在帮助学习进行知识积累的同时,特别重视激发和保护 学生学习英语的热情,培养学习运用所学英语进行交际的意识和勇气。本着这一宗旨,本单 元安排了“自我介绍”和“询问对方姓名”的功能项目,并在词汇教学中,选择了较易激起 小学生学习兴趣的动物类单词。 这样安排有助于消除学生学习新语言的焦虑心理。 进而激发 学生参与教学的热情和信心。 教学要求:
  1.能听懂、会说以下日常交际用语,并能运用所学交际用语进行自我介绍及询问对方 姓名。 Hello/Hi ,I’m … What’s your name? 要求读音正确,语调自然。特别要注意 I’m 和 name 的正确读音。
  2.培养学生运用所学英语进行交际的意识和勇气。
  3.认识五个人物: David ,Liu Tao ,Yang Ling ,Mike ,Nancy .
  4. 能听懂、会说以下八个动物类单词: a dog, a cat , a bird , a tiger ,a monkey , a zebra , a panda ,an elephant 。 要求读音正确。
  5.会唱歌曲 Hello!
  6.理解冠词 a /an 之间的区别。 教学重点: 见教学要求
  1、
  2、
  4。 教学难点: 见教学要求:
  1、
  4、
  6。 教具准备: 录音机(带) 动物卡片、人物头饰。 、 课时安排: 共四课时。 第一课时: A Learn to say. 第二课时: B Look and learn . 第三课时: C Look and say . 第四课时: D Fun house .
Unit 1 Hello .
The first period: A Learn to say . TEACHING CONTENTS:
  1. Vocabulary :David ,Liu Tao ,YangLing ,Mike ,Nancy .
  2. Pattern : Hi /Hello ,I'm … What’s your name ? Good morning . TEACHING AIMS :
  1. The Ss can understand and say the communion parlance : Hello /Hi ,I'm .. What’s your name? Good morning .
  2. To know five persons : David ,Liu Tao, YangLing ,Mike ,Nancy .
  3. To encourage the Ss to talk in English .
TEACHING AIDS : Cassette ,recorder ,masks (David ,Liu Tao ,YangLing ,Mike ,Nancy ) TEACHING PROCEDURES: Step 1: Warm-up
  1. Introduce : Allow me to introduce myself .My name is …,You can call me “Mr /Miss ××.”This semester I teach you English .I hope we could get along with each other .First ,let’s say “Hello !”
  2. Greetings: Hello! Hi ! Good morning/Good afternoon . Step2 Presentation and practice .
  1. Learn to say :Hi /Hello ,I’m … a. T: If you want to introduce yourself to others ,you should say : Hi ,I’m …/Hello ,I’m… b. Read after the T. Hi ,I’m… /Hello ,I’m… c. Practice : T& S S&S Group work . Work in pairs . d. Check .
  2. Learn to say:What’s your name? a. The teacher wears the mask (David ): Hello,I’m David ,What’s your name? The student answers :Hello ,I’m… b. Read after the T: What’s your name? Pronounce : name [ei] c. Ask and answer : What’s your name? Hi,I’m…
d. Check . Step 3 Break : Listen to the song “Hello!” Step4 Consolidation:
  1. The T shows the masks (David ,Liu Tao, YangLing ,Mike ,Nancy ) : Please introduce yourself to them and ask“What’s your name?” e.g Hi ,I’m … ,What's your name? Hello, I’m …
  2.Play a game: What’s your name? The Ss are divided for several groups .In each group ,the Ss ask and answer one by one . e.g Sa: Hi ,I’m … What’s your name? Sb: Hi ,I’m … (Sa&Sb clap their hands ) Sb :Hi, I’m … What’s your name? Sc: Hi ,I’m … (Sb&Sc clap their hands )
  3. Listen to the tape and repeat . Step5 Relax :Listen to the song “Hello!”;Try to sing together (老师做简单律动,学生跟做, 试唱) Step 6 Homework Listen to the tape and read aloud . Say “Goodbye .”
POSTSCRIPT: Phonetic symbol The second period :B Look and learn . TEACHING CONTENTS : Vocabulary : a dog ,a cat ,a bird ,a tiger ,a monkey , a zebra ,a panda ,an elephant . TEACHING AIMS:
  1. To understand and say the words :a dog ,a cat ,a bird ,a tiger ,a monkey ,a zebra ,a panda ,an elephant .
  2. To understand what’s the difference between “a .”and “ an .”
  3. To encourage the Ss to learn English . TEACHING PROCEDURES : Step 1 Warm-up .
  1. Greetings: Hello ,everyone! Hello,I’m …What’s your name?
  2. Introduce . Please introduce yourself to others (Prtactice in groups ).
  3. Check . Step2 Presentation and practice .
  1. Learn to say the new word: a dog . a.Show the card (dog) T: Hi ,boys and girls ,I’m Dog .(Please say “Hello”to Dog) Ss: Hello,Dog. b. Practice and check . c. Imitate “Dog” (Use body language )
  2. Look at the picture and say “Hello ,Dog/Cat /..”
  3. 听录音做动作。师:Monkey .生做猴子爬山状。师:Tiger. 生模仿老虎吼声,并展 示自己强壮的双臂。
  4. 小组活动。 一人模仿小动物的动作或声音,其余学生猜,说出相应的动物单词。
  5. 对比练习: 仔细看题板, 找出每组词中表示 “一” 的单词。 a cat a panda an elephant . 提醒学生注意“a”和“an”的用法不同。 Step3 Consolidation .
  1. Listen to the tape and repeat .
  2. Play a game: Go hunting (Teacher’s Book Page
  5)
  3. Workbook : B Listen and draw . Step4 Homework: Listen to the tape and repeat 3 .
Design: 图1 图2 图3 Unit 1 Hello a dog 图 5 a monkey a cat 图 6 a zebra a bird 图 7 a panda
图4
a tiger
图 8 an elephant .
The third period : C Look and say TEACHING CONTENTS :
  1.C Look and say : Hi ,…Hello … I’m What’s your name?
  2.Workbook . A Listen and judge . TEACHING AIMS:
  1. The Ss can inquire about someone’s name and introduce themselves.
  2. The Ss can talk in English .They like to speak in English .
  3. The Ss can sing a song “Hello!” TEACHING AIDS: Recorder ,cassette ,teaching pictures ,masks . TEACHING PROCEDURES : Step1 Warm up
  1. Greetings .
  2. Free talk .
  3. Sing“Good morning to you .” Step2 Prsentation .
  1. Show the masks (animals ),Please say “Hello .”to dog /cat /…
  2. Ss practice by using “Hi ,…Hello ,…I’m … What’s your name … Woof!”
  3. Show the teaching pictures (C Look and say ) Look at the pictures . Q:
  1)How many people are there in the picture ?(Five)
  2)Who are they ? (David ,YangLing, Nancy ,Liu Tao ,Bobby )
  3) What are they talking about ?
  4. Discuss .
  5. Practice (By using masks ) David : Hello ,I’m David ,What’s your name ? YangLing : Hello ,I’m Yang Ling, What’s your name ? Nancy: Hello ,I’m Nancy ,What’s your name? …… Step3 Learn to sing “Hello!”
  1. Listen to the song .
  2. Read after the T.
  3. Learn to sing (Sing and dance ) Step4 Do the workbook . Page 1 Unit 1 Hello . A Listen and judge . Listen to the tape and look at the pictures.,then mark ,If it’s true ,please draw a smiling face.If it’s false, please draw a crying face . KEY:
  1. ?
  2.
  3. ? 4 ? Step5 Consolidation .
  1. Listen to the tape .(PartA PartB )
  2. Read after the tape .
  3. Sing a song “Hello!” Step 6 ENDING .
DESIGN Unit 1 Hello Hello ,I’m …What’s your name ? Hi ,I’m … The fourth Period : D Fun house .
TEACHING CONTENTS:
  1. Listen and circle .
  2. Act and guess . TEACHING AIMS:
  1. Go on learning the new words and the new sentences .
  2. To encourage the Ss to learn English and use it . TEACHING PROCEDURES : Step 1 Warm up .
  1.Sing two songs : 《Good morning to you !》 《Hello!》
  2. Greetings .
  3.Do what I do . Singing .crying , drinking ,watching TV, walking ,writing …(学生跟着教师模拟各种动 作,把学生带到英语氛围中。)
  4.Free talk . Step2 Presentation .
  1.Show the cards (animals ). Please say “Hello”to them.
  2. Read the words .
  3.Listen and circle . e.g When you heard “a panda .” please circle panda ,but not “Bobby.”
  4.Act and guess . The students are back-to ?back. One student imitates one animal ,the other guesses “An elephant?” or “A monkey ?” The first student answers “Yes.”or “No .” By using animal cards .
  5. Do the workbook : C Listen ,find and circle . KEY:
  1. a panda
  2. a tiger .
  3. a monkey . Step3 Good bye . BACKSIGHT : 本单元是小学生英语的起始单元,为调动学生的学习兴趣,教师设计了许多活动,使学 生感到学英语是件十分高兴的事,而不是感到困难,以致成为负担。这些游戏有:传话、传 递图片、开火车回答、猜、身体反应、打猪、歌唱等。教学反馈效果不错,学生十分喜欢上 英语课,学习积极性很高,虽然有部分同学仍羞于开口,害怕发错音,说错话,但我相信, 经常地鼓励、刺激、调动,他们说的欲望会逐步增强,现在最重要的是给他们信心,让他们 觉得学英语不是很难的事,他们会做得很好,因为老师经常说: “You’re good”.十分欣赏他。 另外,我发现坚持大量的重复和操练,能起到事半功倍的效果,但如何使这“大量的重 复和操练”显得有趣而不乏味,是教学中的重中之重。
Unit 2
.
Nice to meet you
Learn to say
The first period :A
TEACHING CONTENTS:
  1. Vocabulary : Miss Li ,Mr Gree, Wang Bing ,Helen .
  2. Pattern : This is … Good morning . Good afternoon , Nice to meet you , Nice to meet you ,too . TEACHING AIMS :
  1. Enable the students can understand and say the communion parlances : This is …Good morning .Good afternoon . Nice to meet you .Nice to meet you ,too .
  2. To know four persons :Miss Li, Mr Green , WangBing ,Helen .
  3. To encourage the Ss to talk in English . TEACHING AIDS : Cassette ,recorder ,masks (Miss Li ,Mr Green ,Wang Bing ,Helen .)model:( a clock ) TEACHING PROCEDURES : Step 1:Free talk
  1. The teacher wears the masks of animals :ask :Hi/Hello ,I’m a bird/(a dog, a tiger), What’s your name? The student answers: Hi/Hello ,I’m…
  2. Students wear the masks of animals ①Practise in pairs (同桌练习) ②Group work (小组练习) Step 2 Presentation and pratice .
  1. Learn to say :Nice to meet you ./Nice to meet you ,too . a. The teacher wears the mask of a monkey . Say :Hello ,I’m a monkey .Nice to meet you . (教师走到几个学生面边握手边说 Nice to meet you ) b. Read the sentence after me . c. T says :Hello ,I’m a monkey ,Nice to meet you ,S says :Nice to meet you ,too. d. Practice . T&S S&S Group work (连锁操练,每完成一段对话,双方击掌三 次,以增强练习的趣味性。) Work in pairs
  2. Learn to say :This is … Miss Li, Mr Green ,Wang Bing ,Helen . a. The students wears the mask (Mike ),The Teacher says:This is Mike . b. 同上 Four student wear the masks (Miss Li ,Mr Green ,Wang Bing ,Helen ) T says :This is Miss Li /Mr Green ,Wang Bing ,Helen . S says:Nice to meet you,Miss Li/…. Miss Li/ Mr Gree… says : Nice to meet you ,too.
  3. Learn to say :Good morning, Good afternoon . a. T draws two clocks in the blackboard ,T says: 从早上起床到 12 点,见面打招呼 时说:Good morning, 从中午 12 点以后到傍晚 6 点说: Good afternoon . b. Read after me :Good morning /Good afternoon ,Wang Bing(……)
c. Practice T&S S&S
  4. Group work (游戏:抛球) 游戏方法:全班分成四组,老师向每组抛一个小皮球,接到皮球者可以走到另一名 学生跟前,用学过的交际用语进行会话,完毕,该生继续抛球。 游戏目的:
  1)鼓励学生大胆使用英语。
  2)培养学生意识。
  3)增强学习的趣味性。 Work in pairs
  5.Sing a song :Good morning to you Step 5 consolidation :
  1. The students wear the masks (Miss Li ,David ,Liu Tao) e.g Liu Tao says :Good morning, Miss Li ,this is David . Miss Li says : Nice to meet you ,David . David says: Nice to meet you ,too .
  2. Listen to the tape and read . Step 6 Homework: Listen to the tape and read aloud. Say : “Good ?bye ”. Design : Unit 2 Nice to meet you Good morning Good afternoon This is 人物 图片 Nice to meet you . Nice to meet you ,too . The second period :B Look and learn TEACHING CONTENTS : Vocabulary: black ,white ,red ,yellow ,blue ,green ,brown ,orange . TEACHIING AIMS :
  1. To understand and say the words :black ,white ,red ,yollow ,blue ,green ,brown , orange
  2. To encourage the Ss to learn English . TEACHING PROCEDURES: Step
  1. Warm-up
  1. Greetings : Good morning /afternoon ,everyone!Nice to meet you .
  2. Introduce and compliment . 请一生向老师介绍同桌: (T:Please introduce your deskmate to me) Sa: Good morning ,Miss Zhang ,This is Gao Shan . T : Nice to meet you ,Gao Shan . Gao Shan: Nice to meet you ,too . (Practice in groups )
  3. Check Step
  2. Presentation and practice .
  1. Learn to say the new word :black .

  2.
  3.
  4.

  5.
a. Show a black dog . T:Hi, boys and girls ,What colour is it ? It’s black ,please say a black dog . Ss:black . b. T show black things ,Ss say :black .It’s black . c. Ss try to find something else is black and say :black . Look and say the other words :white , yellow , red . The same method . 听音判断。全班分成四组,分别命名 black ,white ,yellow ,red .师发出命令:Red 则 red 组全体成立,并高呼 red . Guess . 师准备几只不同颜色的气球,放在身后,让生猜猜 what colour?引入新颜色单词: orange ,brown ,green ,blue .(猜对者可以得到一只气球。 ) Check Look at the picture and say : a yellow cat ,a red monkey ,a black panda ,a blue bird ,a white elephant ,a green bird ,an orange tiger ,a black and white zebra . Step
  3. Relax :Listen to the song “Hi,Nancy!” Step
  4. Consolidation
  1.
 

相关内容

初一英语上学期_Unit1_教案

   《英语》 (新标准)(三年级起始用) 初中一年级上册 Module One Unit One Nice to meet you 湖南株洲师专附属中学 何其钢(412007) 课 设 计 理 念 题 教 学 目 标 教 学 重 点 教学难点 学习策略 教 具 Module One Unit One Nice to meet you 1、分层指导下的任务设计:面向全体学生,为不同层次的学 生提供展示自己才能的机会。 2、根据学生的兴趣爱好设计活动,在学中玩,在玩中学,让 学生在用英语“做事”并解 ...

七年级英语上册Unit_5教案

   Unit 5 Do you have a soccer ball? 话题] 一. [话题 (Topic) spending time with friends 话题 重点词汇] 二. [重点词汇 (Key words) 重点词汇 day center difficult like tennis club relaxing racket class small bat volleyball good well many great have basketball interesting has ...

当代大学英语Unit 1教案

   Unit 1 Study skills 1. 1. 1) 2) 3) Objectives Skills: reading: reading for gist, detail, and inference; notes; translation writing: writing good paragraphs learning: how to make notes: using numbers, letters and abbreviations; solutions to common s ...

七年级英语上册Unit_1教案4

   教案示例 Unit 1 Where’s the post office? Period I 教学目标: 1、掌握表示地点的词汇; 2、掌握 where 引导的特殊疑问句; 3、能够简单地描述地点方位; 4、能够画出简单的示意图。 教学向导: 语言目标 表示地点的词汇 学习策略与思维技 巧 个体、群体思维; 重点词汇 Post office; library; hotel… Between; on; next to; across from… 跨学科学习 通过绘画激发学生学习兴 趣 where ...

初中英语第一册Unit_6教案4

   教案第四课时 牛津初中英语第一册 Unit 6 教案 Teaching plan for GrammarⅠ Ⅰ Objectives: 1. To recognize and use the Simple Past Tense. 2. To recognize typical contexts which use the Simple Past Tense. Teaching procedures: Ⅰ. Greetings Ⅱ. Draw the following time table ...

牛津初中英语8B-Unit 1教案1~3

   Teaching plan for Unit 1 Past and Present (8B) Period 1 Comic strip and Welcome to the unit Aims: 1 To introduce the present perfect tense generally. 2 To introduce the different forms of transport at different times in Hong Kong. Important points: ...

初中英语8A牛津教程 Unit 1教案

   初中英语 8A 牛津教程 Unit 1 教案 Unit 1 Friends Period 1 Aim: Welcome to the unit To revise vocabulary and expressions to describe people, at the same time, learn more new words and phrases. Teaching procedures: Step 1 Presentation T: I’m very happy to be he ...

英语七年级上册Unit 11 练习题及学习重点

   Unit 11 What time do you go to school 学生自主学习教材解读与能力培养试题 一.学习重点 【短语】 what time 几点,什么时候 go to school 去上学 get up 起床 take a shower 淋浴,洗澡 put on 穿上 go to work 去上班 get to 到达 listen to 听 get back 归还,取加 get home 到家 get go 到达 get for 为某人拿(取)买 get from 从某人/某 ...

高中英语必修四Unit1教案reading

   课堂教学设计 课 题: Reading: A student of African wildlife 日 设计内容 授课时数 2 日期:2011 年 4 月 设计 要素 教学 内容 分析 The reading passage titled “A student of African wildlife” briefly describes a day of Jane Goodall and her colleagues in the forest deserving the chimps. ...

七年级英语下册:Unit 1 Travel教案广州牛津版(绝对给力)

   童梦无忧网 试管婴儿论坛 www.tm51.com 本文由何梅霞贡献 doc 文档可能在 WAP 端浏览体验不佳。建议您优先选择 TXT,或下载源文件到本机查看。 亿库教育网 http://www.eku.cc 初中英语语法专项训练(七年级下)(广州牛津版)(附光盘) 初中英语课本详解与测评(七 年级下)(广州牛津版)(附光盘) Unit 1 Travel 一、教材分析 本单元围绕着谈论“旅游”来开展听、说、读、写的训练。 通过介绍不 同的国家的人文、 地理、风俗习惯等来贯穿文化的传递和交流 ...

热门内容

栗子乡中学英语导学案Unit 4 Topic 1 Section D

   栗子乡中学英语“交际?互动”模式导学案 时间:第 课题 知识 Unit 4 Topic 1 Section D 周 星期 课时 20 年 月 2 课时 日 1、词汇:掌握:bear, wolf, bamboo, land, whale, kill, south 学 习 目 标 情感 交流 诊断 情景 呈现 培养热爱自然、珍惜环境的意识 1、 朗读 P82 课文; 2、 提几个问题,让组内其他同学回答。 1、Some animals get fewer and fewer. They are ...

高中英语时态练习

   高中英语时态、语态练习 高中英语时态、语态练习 英语时态 ( ) 1. Where is the morning paper? I for you at once. A. get B. am getting C. to get B. Will there be C. had D. will get C. There can be D. There are D. would have C. doesn’t rain D. doesn’t fine ( ) 2. a concert next ...

透析英语阅读

       本文由sdx_sdy贡献     doc文档可能在WAP端浏览体验不佳。建议您优先选择TXT,或下载源文件到本机 查看。     2005 年开始, 大学英语四, 六级考试开始改革, 在经过了两年的过渡期之后,到  2008 年末四,六 级考试已经趋向于一种题型和考试难度基本稳定 的语言测试.从六 级考试来讲,其中变化最大的部 分就是阅读部分,由以前的一种题型变成了现在的 三 种题型:快读阅读,简短回答,深度阅读.题型 的多样化给我们带来的困难就是,考生需 要适应不 同题型的思维方式 ...

聚焦 精选45套 2010年全国新课标中考试题精选+山东省初中学业水平考试试题英语前六张 答案

   北京市: 北京市: 北京市 2010 年高级中等学校招生考试答案解析及听力原文 1. B 2. A 3. A 4. C 5. A 6. C 7. C 8. B 9. C 10. B 11. A 12. C 13. A 14. B 15. B 16. C 17. Peter 18. football 19. kind 20. seven 21. A【解析】本题考查代词。所填词作主语,要用人称代词主格形式或名词性物主代词, 排除 B 和 C。根据上文 Tom and Mike are good ...

大学英语 完形填空

   LESSON 32 应试技巧 完形填空 本课练习可在下载区下载!!! 完形填空测试要点及解题方式 逻辑思维?即上下文的逻辑关系。 逻辑思维?即上下文的逻辑关系。 2005 1.词汇 短语 2.上下文逻关系 3.固定搭配 4.从句(连词) 5.介词 61 63 65 68 58 62 66 67 56 57 59 60 70 64 69 71 72 73 74 75 2006 1.词汇 短语 2.上下文逻关系 3.固定搭配 4.从句(连词) 5.介词 60 57 56 61 62 58 63 ...